Dodaj do ulubionych

ciąża czy poluteinowe objawy?

17.03.05, 23:53
biorę luteinę drugi cykl. Lekarz mi przepisał na wyregulowanie cyklów.
Pierwszy po niej trwał idealnie 28 dni(podczas gdy wcześniej wahały się
między 26 a 36). Dzisiaj jest 31 dc. od tygodnia już prawie bolą mnie jajniki
i takie dziwne napięcie w dole brzucha. ten ból jakby sie różni od
wcześniejszych bóli (albo mi sie tylko tak wydaje).bolą piersi i są bardzo
wrażliwe i nabrzmiałe i sutki strasznie bolą...takie nigdy wcześniej nie były
na bank! test zrobiłam wczoraj (bobo-test) - kreska jednasad( ale @ sie nie
pojawia i mam wrazenie ze wcale sie nie zbliża. Mógł na tym etapie test sie
pomylić? w 30 dc? poza tymi co napisałam to żadnych innych zasłyszanych
przeze mnie objawów ciąży nie mam, ale co myslicie o tej luteinie? powinny
byc chyba po niej super wyregulowane te
cykle chyba nie? Po to mam ją brać a tu poprzedni 28, teraz 32 (za 10 min juz
bedzie 32 dc), no to o jakim wyregulowaniu mowa??!! poradzcie o co chodzi w
tym wszystkim?
Obserwuj wątek
    • asiulka1976 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 18.03.05, 09:54
      rewelacyjnie obliczasz te dni cyklu co do minuty moze dlatego sie cykl
      przedłuza bo sama to robisz od ciaglego myslenia o nim?
      Piszesz ze 2-gi cykl bierzesz luteinke ja biore duphaston ale to jest to samo i
      @ pojawia sie od 3-8 dni po odstawieniu objawy mam typowo ciazowe przed kazda @
      • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 18.03.05, 10:55
        właśnie nie myślę tak bardzo - cykle obliczałam wczoraj patrząc w kalendarz -
        dlatego tak dokładnie napisałam. poddałam się temu co ma być. temu co jest.
        naprawdę nie bronię się przed @, chociaż mogło to tak zabrzmieć z wczorajszego
        postu. Chciałabym zajść w ciążę, ale jak nie teraz to sobie poczekać mogę
        jeszcze. Chodzi mi tylko o to, że nie wiem co jest grane: test ciążowy nie
        wykazał ciąży, więc czekam na @. Ale nie ma. Już 10 dni od odstawienia luteiny.
        Nie wiem jak długo czekać - kiedy pójść do gin. itp. Dzięki asiulko za
        odpowiedzsmile
    • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 19.03.05, 16:56
      ponawiam prośbe o radę: u mnie dalej to samo, czyli brzuch czasem pobolewa,
      piersi bolą, @ brak.. do kiedy czekać? i czy zrobić test jeszcze raz czy od
      razu do gina podążać? prosze poradzcie...
      • gocha500 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 19.03.05, 22:01
        ja luteine bralam tylko przez jden cykl zeby @ wywolac ale po niej strasznie
        mnie piersi bolaly-ale tylko piersi.
        teraz stwierdzilam ze nie bede tego swinstwa brac bo to wcale tak rewelacyjnie
        nie reguluje cyklow(wiele dziewczyn tak twierdzi z wlasnego doswiadczenia-
        wiadomo poki to bierzesz poty masz regularnie-odstawisz i wsjo sie chrzani)

obecnie mam identyczne objawy jak ty!!!z piersiami to mnie juz wzielo w 2 dniu
        po skoku tempki a teraz to juz jest nie do wytrzymania(zaznaczam ze moze w
        swoim zyciu 2-3 razy doswiadczylam bolu piersi przed @),boli mnie tez
        podbrzusze a nigdy nie mialam tak przed @!!!!bol pojawial sie dopiero pol
        godziny przed @@@!!!@ mam miec w poniedzialek(tak wedlug wykresu bo cykle to
        mam okolo 50 dniowe).

gonia nie wiem doklandie co to wszystko ma znaczyc ale oby znaczylo dla nas obu
        tylko jedno-fasolke!!!!!!

acha i mam jeszcze pytanie-bo skoro dostalas lutene na regulacje cykli to ilu
        dniowe je mialas???masz owu w 12-15 dc????od ktorego dnia cyklu bierzesz
        luteine? a moze jesli masz dlugie cykle z natury to owu jest duzo pozniej a
        luteina ci ja tylko blokuje(ja wlasnie z tego powodu postanowilam tego nie
        brac)-u mnie np teraz(wynika to z tempki i sluzu)owu byla 30 dc!!!!!

jak to jest u ciebie???
        • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 20.03.05, 12:07
          ja nie wiem dokladnie kiedy mam ovu gdyż nie mierzę temp. W ogóle nic
          specjalnego nie robie, żeby sie dowiedzieć. cykle wcześniej miałam tak od 26 do
          37 dni. Dlatego poszłam do gina. Powiedzial, że tak w ogóle to nie jest tak
          źle, ale jak chce zajść w ciążę to że może mi przepisać luteinę to mi sie te
          cykle wyregulują.. No i mam brać od 19dc przez 5 dni 2 razy dziennie. tak też
          brałam. Pierwszy cykl spoko, ale teraz ten drugi.. bez sensu. Może pójdę do
          niego we wtorek jak nie przyjdzie @ (to już wtedy będzie 35dc) i sie dowiem
          cosie dzieje i czy jest sens to brac skoro nic to nie daje. a przy tym taki ból
          piersi...
          A ty gocha robiłaś test?
    • karina50 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 20.03.05, 14:29
      miałam cycle 30-31 dniowe,lekarz przepisał mi bromek ,a od 17 dc duphaston -to
      samo co luteina.w pierwszym cyklu po odstawieniu duphastonu,dopiero zaczęły
      mnie boleć piersi,w 31 dbiu cyklu zaczęłam plamić , a @ przyszła z ogromną siłą
      i bólem w nocy 35 dniu cyklu,10 dni po odstawieniu duphastonu.słyszałam że ktoś
      czekał na @ nawet 12 dni.pozdrawiam
      • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 20.03.05, 16:27
        no właśnie dziś u mnie mija 12 dni od odstawienia luteiny... 34 dc... kurcze
        nie wiem co robić... iść do gina?
        • gocha500 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 20.03.05, 18:15
          robilam test w 10 dc ale nic ni ewykazal!!!
          teraz czekam jak narazi enie wiem bna co!!!@ ma przyjsc jutro ale mam nadzieje
          ze nie przyjddzie i w czwartek lub piatrek ujrze II krseczki.
        • madzia301 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 09:04
          Goniu i co? Przyszła @? Ja mam dzisiaj 32 dc, test negatywny, 7 dni po
          odstawieniu duphastonu i też nie wiem co robić. @ po odstawieniu duphastonu
          była zawsze 24/25dc, a teraz pierwszy cykl na clo i takie coś! Co robisz?
          • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 09:49
            nie przyszła.. już jakoś nie wierzę, że przyjdzie.. jutro ide do gina.
            zobaczymy co mi powie..
            • delta.x Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 10:29
              Hej, ja zawsze po odstawieniu luteiny dostawałam @ następnego dnia, ewentualnie
              za 2 dni, ale nigdy później. I w czwartym cyklu z luteiną minęły 4 dni od
              odstawienia i nic więc zrobiłam test - wyszedł pozytywny, potem po kilku dniach
              zrobiłam betaHCG i wykazało ciążę. Więc może zrób jeszcze raz test, może tamten
              zrobiłaś za wcześnie, to mi pachnie ciążą. Życzę 2 kreseczek, powodzenia!!!
              • gocha500 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 10:38
                ojjj a mnie troche tempkak spadla-tzn wczoraj popoludniu bylo az 37,5 a
                wieczorem juz 36,5!!!!!okropnie duzo zleciala.
                dzis rano 36,7 a drugipomiar 36,9!!!!
                nadal @ nie ma!!!!!
                co jest?????
                piersi nadal bola brzuch jakby mniej i strasznie mi sie spac chce!!!!!
                co to znaczy????
                czy mozliwe jest aby implantacja zarodka byla dopiero 14 dni po owu????
                niby powinien sie zagniezdzic kolo 10 dnia po owu ale ponoc to nie regula!!!!

co jest?????
              • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 12:12
                oj jak mi napisałaś śliczniesmile)... Dzięki delta.xwink Mam nadzieję,że masz rację.
                Boję się jednak zrobić test.. jak wyjdzie znów negatywny?... A gin nie może
                jeszcze na tym etapie zauważyć nic? Może mi da skierowanie na to badanie z
                krwi? Ból piersi albo się trochę zmniejszył, albo ja sie już do niego
                przyzwyczaiłam.
                Mam jeszcze do Was takie pytania (może coś wiecie na ten temat):
                1)czy mają tutaj jakieś znaczenie upławy (mam takie białawe - czy to coś może
                znaczyć)?
                2)czy może mieć związek z tą sprawą zgaga i niezbyt ciekawy zapach z ust - taki
                charakterystyczny żołądkowy - wcześniej nie było i bardzo mi z tym źlesad(
                walczę z nim ale kurcze ciężko...
                • madzia301 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 13:18
                  Jej, Gonia, ja mam to samo, piersi bolą mniej, ale nadal nabrzmiałe, zgaga i te
                  upławy (białe i ciągnące). Ciąża to u mnie raczej nie jestsad Przyłączam się do
                  Twojego pytania.
                  • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 18:46
                    zakupiłam test Quick Vue.. Jednak.. jutro rano go chyba wykonam... jak nie
                    stchórzę.. a pytanie zadane wcześniej aktualne ciągle.. bo mnie trapi...
                    odpowiedzcie jak umiecie.. prosze...
                • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 21.03.05, 23:29
                  jeszcze ra prosze o opinie:
                  1)czy mają tutaj jakieś znaczenie upławy (mam takie białawe - czy to coś może
                  znaczyć)?
                  2)czy może mieć związek z tą sprawą zgaga i niezbyt ciekawy zapach z ust - taki
                  charakterystyczny żołądkowy - wcześniej nie było i bardzo mi z tym źlesad(
                  walczę z nim ale kurcze ciężko...
                  pozdrowienia!smile
    • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 22.03.05, 06:50
      !!!!!!!!! zrobiłam test!!! dwie kreski!! niebieska i
      różowa!!smile)))))))))))))!!!!!!!!!!!!! a ta różowa taka grubaśna!!!!!!!! o
      cholera ale to dziwne uczucie.....strasznie sie cieszę, a zaraz już sie boję..
      co to teraz będzie....
      • lidek0 GRATULACJE 22.03.05, 07:37
        To sprawdź jak rośnie beta, oznacz progesteron i do gina.
        Cieszymy sięrazem z Tobą.
      • madzia301 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 22.03.05, 08:13
        Ogromniaste gratulacje!!!!!!!! Bardzo się cieszęsmile)) Chyba też zrobię jeszcze
        raz test smile
      • delta.x Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 22.03.05, 09:02
        He he, a nie mówiłam wink
        Gratulacje!!!
        • gocha500 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 22.03.05, 11:51
          gonia wielkie gratulacje!!!!
          mnie niestety si enie udalo bo @ przyszla wczoraj!!!!

trzymaj sie ty i twoja fasolka!!!!!
    • gonia26 Re: ciąża czy poluteinowe objawy? 23.03.05, 07:40
      dziękuję Wam dziewczynysmile))) mam nadzieję że wszystko ok. Czego i Wam życzęwink
      delta.x ty to masz nosasmile Jeszcze raz dzięki i życzę szczęśliwoścismile))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka