Dodaj do ulubionych

Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II

• kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:02
      ale mnie głowa rozbolała, koszmarnie... chyba cisnienie sie kiepsci i juz sie
      na mnie odbijasad(
      Jak mi sie nic nie chce...
      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:09
        Kattrin...wypij małą czarną, może przejdzie.

...(*)...
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:16
          takie małe to ja mam juz 3 za sobą smile)) odlot totalny dosłownie, ale cóz
          jeszcze 3 godzinki i spadam do domku...
          • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:26
            Ja już chcę iść do domciu, ale jeszcze niecałe 1,5h.

Wiesz Kattrin, dużo się dzisiaj dowiedziałam na temat badania szyjki, szczerze
            Ci powiem, że byłam zielona, a teraz mogę powiedzieć, że już wiem dużo i od
            dzisiaj zaczynam się badać (będę robiła samobadanie)...hihi

...(*)...
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:32
              smile) człowiek uczy sie całe zycie, ja tez wiele sie nauczyłam o swoim organizmie
              ale to napewno jeszcze nie koniec. To dopiero 3 cykl bedzie, wtedy juz mniej
              wiecej bede wiedziec co jest grane.
              Co do szyjki to wiem ze bardzo to jest pomagające w zaciązeniu, szkoda ze ja
              nie moge, to chyba jedyna rzecz z której nie moge skorzystac, ale mam inne
              pomocne rzeczysmile))))

Mam nadzieje ze badanka w Twoim przypadku przyniosą Ci (*)smile)))) Niech sie
              stanie smile)))
              • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:34
                Kattrin, dlaczego nie możesz badać sobie szyjki? Każda z nas może, tylko, że
                musisz poczekać aż @ odejdzie.

...(*)...
                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:36
                  Ja nie moge bo jej nie mam i nie mam co badacsad(
                  • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:39
                    Nie smutaj się...bez tego tez darza rade, a co nie dasz...pewnie, że dasz-
                    wierzę w to

...(*)...
                    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:40
                      ja wiem ze dam sobie rade, musze nie mam innego wyjscia smile)
                      Tylko ze nigdy nie zajmowałam sie patrzeniem na szyjke i jak to sie robi, a
                      bedą na forum i tak sie dowiedziałam co sie z nią dzieje w róznych etapach
                      cyklu. Człowiek uczy sie nawet niepotrzebnych rzeczywink)))
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 14:10
      Ja zaraz będę szykowała się do domciu...aż nie mogę się doczekać, zmierzę sobie
      tempke i zbadam swoja "szparke"hihi, ciekawe co zaobserwuję.
      ...(*)...
      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 15:05
        magda9948 - temperaturę mierzymy rano przed wstaniem z łóżka (przed jakąkolwiek
        inna czynnością)

----
        www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 15:10
          Goko powiedz m prosze jak to u mnie z tym braniem wiesiołka i gujazylu u mnie,
          patrząc na niewiadoma owulacje??
          Bo nie wiem ile czasu mam brac to wszystko...
          • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 15:38
            wiesiołek bierz od poczatku cyklu, potem spojrze na Twoje posty i doczytam,
            czemu piszesz niewiadoma owu, przeciez wiesz mniej więcej ile ma oststnia faza?
            teraz uciekam, ale zajrzę wieczorkiem.

----
            • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 20:18
              No no witam Panie ginekolożki, jak tam badania szyjki macicy? Ja wróciłam
              godzinę temu z pracy, zjadłam obiadek i nadrobiłam czytanie Waszych wpisów na
              forum. A ja głupieję zupełnie, bo dziś 21dc i tempka skoczyła o 3 stopnie w
              porównaniu z wczorajszą (czyli miałam dziś 36,5), a wczorajsza od poprzedniej
              była o 2 stopnie wyższa (czyli wynosiła 36,2). Śluzik białawy, ciekawe co by
              wyszło na testach owu od Ewy.
              Pozdrawiam wszystkie i jak zwykle idę pisać, ale będę tu zaglądać kątem oka wink
              • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:02
                siuba79 ja też już głupieję, test owu znów pozytywny (co prawda mocz bardzo
                zagęszczony, bo dzisiaj miałam takie urwanie głowy, że piłam strasznie mało, aż
                musiałam sie zmusic na siusiu, żeby wiedziec co wyjdzie) i znów szok!!!, szyjka
                miękka, ja też już nic nie wiem, mam nadzieję, że jutrzejsza temperatura
                wszystko mi wyjaśni

--
                • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:19
                  No to jest nas dwie, zgodnie z ustaleniam ina początku cyklu - nie nakręcamy
                  się, tylko wrzucamy na luz, co ma być to będzie. smile
                  • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:21
                    A ja dzsiaj umówiła msię do ginka na 7 czerwca, bo dopiero miał wolne terminy.
                    Może to i dobrze bo będę wiedziała już co i jak z tym cyklem. Padam ze
                    zmęczenia, a zamiast siedzieć i pisać przez 3,5 godziny serfowałam po
                    internecie smile Jutro też jest dzień, nauka nie zając nie ucieknie.
                    • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:27
                      No nic, chyba znowu jestem tu sama. Biorę się do roboty, chociaż coś napiszę,
                      żeby uśpić wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłam dzisiaj, a czas mnie już goni.
                      Boli mnie głowa, chce mi się spać, więc może jednak sobie dzisiaj odpuszczę.
                      Nie wiem sama, zajrzę do pracy i wtedy stwierdzę co i jak i którą opcję
                      wybieram. Pozdrawiam i życzę miłej nocy i jeszcze milszych przytulanek.
                      Dobranoc smile
                      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:31
                        jestem...też przeszukuję internet....

--
                        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:33
                          tak bardzo chciałam, żeby ta owulacja przyszła jak najszybciej, a teraz
                          chciałabym żeby już było po , ja już nie mam siły...sad((

---
                          • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:36
                            Goko rozumiem Cię, nawet nie wiesz jak bardzo
                            • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:39
                              Ja już nie wiem czy dzisiejszy skok tempki to owu, czy owu była 17dc czy może
                              13 lub 14dc. Chciałabym przyspieszyć czas, żeby wszystko było już wiadomo, jak
                              ma być ciotka wredotka, to niech przyjdzie, bo chcę zacząć nowy cykl i nowe
                              starania, a jeśli jakimś cudem (podkreślam cudem, bo wbrew wszelkiej logice)
                              udało mi się afasolkować, to chyba bym ze szczęścia się upiła (jak nigdy).
                              • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:40
                                goko powiedz co Ty o tym myślisz, masz może jakąś teorię?
                                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:41
                                  siuba79 ja już zgłupiałam, nie mam żadnej teorii szczyt śluzu dawno był, a
                                  teraz dopiero testy owu , ja już sama nie wiem co sie dzieje

---
                                  • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:42
                                    liczę tylko, że jutrzejsza temperatura coś mi wskarze...

--
                                    • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:45
                                      No to tak jak ja, wszystko (a przynajmniej większość problemów) rozwiąże się
                                      jutro. Jakich pochrzaniony ten cyl, testy wychodzą słabe za każdym razem jak je
                                      robiłam 94 razy w tym cyklu), a nigdy tak nie było. Ciekawe czy jakbym zrobiła
                                      je dzisiaj i jutro to też by tak wyglądały.
                                      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:48
                                        ile??? 94 (czy pomyliłaś się?)

---
                                      • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:48
                                        goko nie łam się, jeśli teraz się nie uda, to monitoring i wtedy to już prawie
                                        pewne. Moja koleżanka (pisałam już o niej)bardzo długo starała się o kruszynkę,
                                        poszła na monitoring i po trzech cyklach monitorowanych udało się, i to jeszcze
                                        jak. Urodziła trzech chłopców, to się nazywa fart, trzy cykle - troje dzieci. :-
                                        )
                                        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:50
                                          chciałabym nie doczekać tego monitoringu, tzn. żebyśmy nie musiały iść na
                                          monitoring, żebyśmy już były wtedy zafasolkowane smile)
                                          ---
                            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:46
                              uciekam, odezwę się jutro, idę poczytać Ginekologię i chyba poprzytulamy się
                              dzisiaj znów (a może jutro rano)...

--
                              • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:50
                                Jasne że się pomyliłam, zrobiłam 4 testy. A ja zbieram się do spania, jutro
                                muszę wstać o 4 rano sad i w piątek też sad
                                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:51
                                  no 4 brzmi o wiele lepiej smile
                                  ja też uciekam dobrej nocy

--
                                • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:52
                                  Dobranoc goko, owocnych przytulanek. ja jestem tak zmęczona, że nie mam siły
                                  ani ochoty na przytulanka. Idę spać, a zaraz wróci mój M (mam nadzieję, że
                                  zaraz). Pa pa

PS:A zafasolkować musimy - wcześniej czy później.
                                  • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:53
                                    pa,pa
                                    --
                                    • siuba79 Dzień doberek :-) 12.05.05, 07:31
                                      Witam, dzisiaj ja jestem pierwsza smile
                                      Wpadłam tylko na chwilkę, bo jestem w pracy i mam sporo zajęć, ale jak zwykle
                                      wpadnę coś koło 19.
                                      Dzisiaj 22dc i tempka 36,5 taka sama jak wczoraj, jak na mnie to bardzo wysoka.
                                      Muszę już lecieć, do wieczora. Pa pa
                                      Miłego dnia Wam życzę smile
                                      • kattrin1 Re: Dzień doberek :-) 12.05.05, 08:19
                                        ja tez sie witamsmile))) U mnie chyba wkońcu normalna @@, dzis 3 dc i jeszcze
                                        trwa, to chyba dobry znak wkońcusmile)))
                                        Poza tym humorek nadal w całej pełni, zaczełam brac wiesiołek, Goko mozesz
                                        pomoc mi w tych wyliczeniach??
                                        Dzieki z góry Kasia
                                        • goko1 Re: Dzień doberek :-) 12.05.05, 08:28
                                          Witajcie dziewczynki,
                                          u mnie sama nie wiem co!!!wiecie, że wczoraj test owu wyszedł znów pozytywny,
                                          temperatura taka sobie ciężko mi ja od 3 dni dobrze zmierzyć, dzisiaj nad ranem
                                          staranka, nie mieliśmy chyba już siły wczoraj wieczorem... (ile można pod
                                          rząd?)
                                          tak więc dzisiejsza temperatura o 4.30 (po przytulankach) - to nie ja go
                                          obudziłam, to on mnie obudził smile)))
                                          tak wiec dzisiejsza temp. chwile po staraniach o 4.30 była 36.2 (jakas
                                          strasznie niska), ale po przespaniu jeszcze 2 godzin o 6.30 była 36.7, Ja w
                                          ogóle nie wiem czy ja liczyć, temp. powinna byc chyba po 3 godzinnym odpoczynku
                                          (spoczynku).

Kattrin1, w czym Ci pomóc, bo jestem chwilę, potem mam trochę pracy, ale będę
                                          zaglądać, pisałam coś wczoraj chciałas policzyć kiedy będzie owu (widzisz co
                                          sie dzieje u mnie, moge Ci troche pomóc, ale gwarancji żadnej nie daję).

oto mój wykres (na razie zaznaczyłam testy pozytywne, ale jak program zacznie
                                          sie nimi sugerować, to je wywalam, wiecie, że u mnie owu z reguły była 4 dni po
                                          teście pozytywnym, czyli wypadałaby jakos w tym cyklu na 29 dc, czyli pojutrze,
                                          jeszcze niezle, bo to weekend, ale czy to sie sprawdzi?, ja już sama nie wiem,
                                          bo do przedwczoraj byam przekonana, że już raczej była):

• kattrin1 Re: Dzień doberek :-) 12.05.05, 08:31
                                            ja bez zadnych gwarancji, jak mam ok 32 dniwoe cykle i faze ostatnią 13 dniowa,
                                            to owu wychodzi ok 19-21 dc, i teraz do kiedy brac wiesiołka i od kiedy pic
                                            gujazyl
                                            Plissss mniej wiecej pomóż
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:24
          Goko...ja wiem, że tempke mierzy sie rano przed wstaniem z łóżka- ja tak
          robię...nie wiem, czemu Ty mi to napisałaś.

...(*)...
          • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:25
            Zapomniałam się przywitać...cześć kobietki...nie wiem, czemu goko pisała mi o
            ten tempke, jak się ją mierzy...przeciez ja o tym wiem.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:25
            Ty lepiej słonko mów jaka ta tempka dzis???
            • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:34
              Aha ..zapomniałam, ale jestem rozbita.

Moja tempka dzisiaj wynosiła 36,4... czyli nadal stabilna, ale wiecie co,
              wczoraj zmierzyłam sobie po pracy (godz. 16,20) i miałam tempke 37,6...czy to
              jest jakiś znak- tak pytam z ciekawości. Zaznaczam, że mierze tempke codziennie
              o 5,50 rano (a wczoraj po południu to tylko moja ciekawość).

...(*)...
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:40
                wieczorna tempka jest zawsze wyzsza, na nia wogóle nie zwracaj uwagi, nie jest
                prawidłowasmile
                • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:43
                  wiem, że jest wyższa, ale nie wiedziałam, że aż tak...popołudniowa, bo
                  wieczorna wynosiła 37,1....ale to nie ważne.

...(*)...
                  • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:59
                    dziewczynki ja zmykam, czas nadrobić zległości w pracy, odezwę się później.

---
      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:30
        witaj magda9948, napisałam o tej tempce, bo wczoraj pożegnałaś sie tymi słowami:

magda9948 napisała:

> Ja zaraz będę szykowała się do domciu...aż nie mogę się doczekać, zmierzę
        sobie
        >
        > tempke i zbadam swoja "szparke"hihi, ciekawe co zaobserwuję.
        > ...(*)...

myślałam, że chodziło o wczorajszy dzień...

---
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:37
          Tak goko, ale to tylko tak chciałam sprawdzić, jak to będzie z tą tempka
          popołudniu. Wieczorkiem badałam sobie szyjke i wydaje mi się, że była miękka
          (nabieram doświadczenia, bo nmie wiem jeszcze dobrze kiedy twrada a kiedy
          miękka- bynajmiej wczoraj było "miękko" hihi, ale śluzik jeszcze kremowy).

...(*)...
        • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:40
          kattrin1 - wiesiołka możesz już zacząć dzisiaj, ja zaczęłam od 4 dc. ,
          natomiast gujazyl zacznij ok. 17 dc.
          wiesiołek - 3x2tabl (rano, popołudniu, wieczorem)
          gujazyl (niesmaczny, ale da sie przeżyć) - 3 x 1 łyzka stołowa, chociaż
          zalecają 2 x 1 łyżka, ja osobiście piłam różnie częściej 2 niż 3 razy. Na npr
          wyczytałam, żę ten gujazyl pije sie do dnia szczytu śluzu, czyli jak zaczniesz
          sie topić wink)) odstaw. Wiesiołek możesz brac równocześnie lub odstaw przed
          gujzaylem (ja wiesiołek odstawiłam gdy piłam gujazyl), po owu - nic!

---
          • kattrin1 Kochana Goko - Dziękuje:))))) 12.05.05, 08:44
            Teraz zostaje tylko oczekiwaniesmile))
            • eweks0 Re: Kochana Goko - Dziękuje:))))) 12.05.05, 08:53
              Cześć Kobietki !!!
              jestescie niesamowite !!! całą godzinę nadrabialam wczorajsze zaleglości, wyślą
              czlowieka na kurs z pracy i potem nie moze sie odnalezc na forum hi hi hi
              Katrin super, ze zaczęłaś nowy cykl trzymam mocno za nas kciukasy (za nas
              wszystkie) !!!
              Goko widzę, że staranka idą ostre i tak trzymać !!!
              u mnie 10 dc temp 36.7 czekam do niedzieli i zaczynam testowanie smile))
              • kattrin1 Staranka 12.05.05, 08:56
                Witaj Ewuniu,
                A kiedy Ty zaczynasz porządnie?? I jak sie czujesz??
                • edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:02
                  Cześć Dziewczynki,
                  czuję się jakoś fatalnie, wczoraj wymiotowałam i nadal boli mnie brzuch jak na
                  @, tylko troszkę mniej a jej nie widać. Podwyższyła mi się tempka i mam 36,8.
                  Sama nie wiem co jest grane. Mąż się uśmiecha pod nosem, tuli mnie i mówi "czas
                  kochanie na test" jak ja wiem, że przy tak niskiej tempce to raczej niemożliwe.
                  Piersi też mnie nie bolą. Sama nie wiem co jest grane. Boję się, że może to
                  jakaś torbiel czy coś, ale nic mnie w środku nie boli buuuuuu
                  • kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:08
                    Kurcze Edytko a nie lepiej sie juz uspokoic, i jednak zrobic ten test?? Czy juz
                    jestes opóźniona, po terminie?? Czy jeszcze nie?
                    Wiesz z jednej strony mały sik a bedzie juz wiadomo co jest, a moze to (*), a
                    jak nie to poprostu juz bedziesz spokojnie czekac na nowy cykl? Co Ty na to??
                    • edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:11
                      Jestem spokojna Kattrin i nie wierzę, bym była w ciąży przy tempce 36.8
                      Chyba pójdę dzisiaj do gina, niech zobaczy czy nic złego się nie dzieje.
                      • kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:13
                        wszytko zalezy jaka masz podstawową tempke, moze 36,8 jest wysoką dla Ciebie.
                        Jaka masz podst. temperature ciała??
                        • edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:19
                          Wiesz Kattrin różnie, mniej więcej 36.5 zależy kiedy oczywiście, ale tak jak
                          pisałam wcześniej miałam przez kilka dni (odkąd zaczęłam mierzyć) i było rano
                          36,9, potem spadła do 36.6 a teraz znowu 36.8, więc jak było 36.6 to myślałam
                          że przyjdzie @, już nawet się ucieszyłam bo jakoś mam słabą wiarę a tu cisza.
                          • kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:22
                            To czekamy cierpliwie, choc wydaje mi sie ze ..... cosik sie dzieje smile)) ale
                            nie nastawiam i nie łudze, tylko bede trzymac kciuki i czekac czy moja intuicja
                            mnie nie myli smile)))))

Juz niedługo sie rozstrzygnie, zobaczymy jakie beda następne tempkismile))
                            • edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:24
                              Tak jak pisałyśmy - nie nakręcamy się smile a jak pójdę dzisiaj do gina to zdam
                              relację.
                              • kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:27
                                o której masz gina??
                                • edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:36
                                  W zasadzie to cały czas się zastanawiam czy jest sens, czy jeszcze z tydzień
                                  poczekać. Wg ostatniego cyklu 26 dniowego powinnam dostać 6 maja, ale że cykle
                                  mam nieregularne, więc biorę i na to poprawkę. Do tego jeszcze te ciągłe bóle
                                  menstruacyjne, tak jakby lada moment miała przyjść @ ale tak już mam długo (jak
                                  nigdy) i cisza. Lekarz przyjmuje do 17, więc nie wiem?
                                  • kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:44
                                    Powiem tak, nie mam pojęcia czy jest za wczesnie. Moim zdaniem to tak czy siak
                                    jestes po terminie, wiec wszystko jest mozliwe, bóle @@ są tez objawami ciazy,
                                    wiele sie pisze o tym , ze kobiety czują ze dostają @@, lataja do kibelka by
                                    sprawdzic a tu okazuje sie ciąza. Takze na to nie patrz, bo moze oznaczac i to
                                    i to. Jak pójdziesz do gina moze byc juz cos wiadomo. Jesli jest (*) to moze
                                    nie usłyszysz jeszcze serduszka ale pewnie bedzie widac jakies zmiany w macicy
                                    czy w szyjce (nie wiem), ale podobno tak własnie mozna rozpoznac wczesna ciaze.
                                    A jesli nie jestes w ciazy to lekarz powie, ze nic nie widzi i zeby czekac na
                                    @@.
                                    Napewno nic złego sie nie stanie jak pójdziesz.

Ja trzymam kciuki za (*)
                                    • edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:49
                                      Dlatego nie chcę fiksować z tym testem, tylko pójść do ginekologa bo tak jak
                                      piszę, raczej na fasolkę się nie nastawiam, jakoś to intuicyjnie czuję sad Boję
                                      sie, że to sprawy kobiece. Ale wiecie co Dziewczynki kochane, tak sobie patrzę
                                      na wykresy, które dostałam od Ewy i jak jest zaznaczone HPT+ to tempka spada i
                                      wcale nie jest wyższa od 37. Może to nie jest tak, że musi być powyżej 37 a ja
                                      się tym sugeruję. Kurcze, głupia jestem w tych sprawach (tempka). Widziałam, że
                                      nawet przy 36,7 albo i nawet mniej już była zaznaczona ciąża. Tak jak mówię,
                                      podchodzę do tego sceptycznie, aczkolwiek chcę uzyskać dużą wiedzę na ten
                                      temat. I znowu mnie rwie i znowu mnie "muli".
                                      • kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:52
                                        nie wiem, nie chce Cię nastawiac ale wydaje mi sie ze jestes w ciązy. Tempka
                                        nie musi wcale byc 37 st. w ciazy, wszystko jest uzaleznione od podst. tempki
                                        ciała 9jak Ci juz pisałam), takze dla Ciebie 36,8 moze byc juz podwyzszoną.
                                        Idz do gina i zobaczymysmile))) Mam nadzieje ze Ci sie udałosmile))))))))
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:59
      Sluchajcie a powiedzcie mi, od czego mogą byc skape @@ lub bardziej obfitsze?
      Czy to ma jakis związek z endo?? Troche sie zastanawiam nad tym, od pewnego
      czasu miałam strasznie krótkie @@ i skąpe, a teraz chyba pierwszy raz normalna,
      moze nie strasznie obfita ale taka małpowa i trwa juz 3 dzien.
      Czy to moze oznaczac ze mój orgaznim sie unormował? Wiecie cosik na ten temat?
      Buziak Kasia
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:09
        Odnosnie @ to ja tez mam pytanie, bo nie wiem czy z moja @ jest wszystko ok
        sytuacja przedstawia sie tak:
        @ dostalam 3 maja, przez dwa dni bylo krwawienie (normalne) a od 5 maja do 11
        maja plamienie jasno brazowe (dodam, ze takiego koloru plamienia nigdy nie
        mialam) i ciagnelo sie to w sumie 9 dni czy to jest normalne? a jeszcze dodam,
        że gin przepisal mi luteine, ktora miala wszystko wyregulować, bo @ zawsze
        mialam dlugo i luteina miala to skrócic, tyle, ze wydłuzyla i cykl tez mialam
        dluzszy 34 d (a do tej pory 29 d) Co o tym sadzicie ?
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:18
          nieraz jest tak po luteinie, mysle ze to poprostu chyba sie tam wszystko
          oczyszcza. Z tego co wiem to luteina jednak wydłuza troszke cykle, wiec nie
          masz sie czym martwicsmile))
          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:27
            Kasik dzięki ! pocieszylas mnie troszkę smile)
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:12
        Kasik wyglada na to, ze Ci sie wszystko normuje. Jakies wiadomosci odnosnie
        obfitosci @ czytalam w tym dodatku przesylanych z testami przez Ewę. Dzisiaj w
        domu zajrze i Ci jutro napiszę
        • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:42
          A pamietasz Eweks w jakim pliku, bo mam na kompie instrukcję od Ewy, to bym
          zajrzała.
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:45
            ja tez mam i tez bym zajrzala, gdzie to jestsmile))
            Bardzo mnie to interesuje, bo naprawde juz dawno nie miałam tak obfitego
            okresu, chyba z normalnie 10 miesiecy...
          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:48
            niestety nie pamiętam, kojarze tylko, ze chodziło chyba o objawy nadzczynnosci
            i niedoczynności tarczycy i że skąpe miesiaczki moga byc m in objawami
            niedoczynnosci albo nadczynnosci tarczycy.
            • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:49
              chyba nadczynności tarczycy
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:50
              no to nie u mnie, ja ma wszystko z tarczyca ok, badana i idealny wynik. Czyli
              juz sama nie wiem.
              jestem ciekawa od czego takie cos jest, zawsze 2 dni @@ skąpej, potem z dzień
              plamienia resztek tzw. a teraz sie rozszalało, ale moze to i dobrze...
              • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:50
                Oby się wszystko wynormowało.
                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:53
                  nie powiem ze bardzo bym chciała, zeby tak było, juz mam dosyc tych anomalii
                  mojego organizmu. Teraz moze wkońcu wszystko sie dobrze zacznie i skończy...
                  mam nadziejesmile)))
                  Bardzo sie ciesze ze mam Was i moge sie troche pouzewnętrzniac i dowiedziec sie
                  paru pomocnych rzeczy. dziekuje...
                  • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:58
                    A jeśli się nie udało, to dopiero będę miała ciężki orzech do zgryzienia, jak
                    to wszystko unormować, tak jak u Ciebie jest. Pewnie torba leków, worek kasy w
                    aptece i tak na nic.
                    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:02
                      Moze wcale nie koniecznie, jesli nie jestes to mogł Ci sie poprostu przesunąc
                      troche cykl, a własnie mialas badane hormony??
                      A co do leków to wcale nie tak duzo sie bierze smile)))i sa niedrogie
                      • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:21
                        Nie miałam robionych hormonów, ale pewnie tego nie uniknę. Niestety mam
                        owłosienie tu i tam wink
                        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:54
                          Edytko zrób sobie hormonki, moze tu jest przyczyna... oczywiscie jak nie jestes
                          w ciazysmile)))
                          Musimy poczekac cierpliwie i juz niedługo bedzie wszystko wiadomosmile)
                        • jolanta8 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:57
                          Witam Was dziewczyny ,zaglądam tutaj często ale nie wypowiadam się bo troszku
                          jestem nie w temacie ,ale czytam u Was wsztystkie nowinki no i sprawdzam czy
                          którejś się udało,chciałam tylko powidziec ,ze wiosna się już powoli kończy
                          wiec szybciutko szybciutko.......
                          założyłam nowy wątek dla dziewczyn zaciązonych ,żeby Was tutaj nie rozpraszać
                          naszymi pogaduszkami o troszku innych rzeczach,i tam dziewczyny kochane czekamy
                          na szczęsciary na dziewczyny z brzuszkami.....

Całuski i pozdrowienia dla wszystkich

goko1,siuba79,danik1,kattrin,magda,edyta,eweks0,diament....i wszystkie ,które
                          nie wymieniłam trzymam za Was kciuki i jestem z Wami myślami
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:58
                            Jolus trzymaj mocno kciuki i czasem sie odezwij tez u nas okismile)))
                            • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:22
                              chyba wszystkie wzięłysmy się ostro do pracy, bo tu u nas tak cichutko smile))
                              • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:26
                                Kasiu jak masz chwile to napisz może cos więcej o tych badaniach hormonów ile
                                to kosztuje, jak wyglada to badanie itp
                                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:03
                                  Ewo, najlepiej w 3 dc zrobic badanie LH,FSH, estradiolu i tsh, powiedzą one jak
                                  wygląda sprawa hormonków jajnikowych i tarczycowych. w 14 dc powtórzyc LH i
                                  estradiol, a 7 dni po owulacji trzeba zrobic prl i progesteron.
                                  Ile kosztuja to za bardzo nie wiem, bo ja mam za darmo, mozesz pójsc do
                                  laboratorium i sie zapytac. A jak wy6gląda, no to sa badania z krwi, wiec
                                  trzeba sie poddac wampirowi, który pobierze ją do badansmile))))
                                  Buziak
                                  • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:22
                                    Kssiu dziękuje za odp jestes kochana Buziaczki
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:51
      Ale cicho się zrobiło...halo jest tu ktosik??

...(*)...
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:55
        ja sobie siedze cichutko bo mialam przerwe obiadową ale za chwile znowu
        kierat wink)
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 12:04
          Ej kobietki, weźcie mi wytłumaczcie...od 6dc biorę wiesiołek, mam go brać przez
          10 dni(do owu). Moje pytanie brzmi: czy jak odstawię wiesiołek, czy mam zacząć
          pić guajazyl, czy może jeszcze razem z syropem brać ten wiesiołek ??

...(*...
          • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 12:15
            Ja myślałam o syropie, ale doszłam do wniosku, że jednak bym go nie brała. Co
            do wiesiołka, to aż do momentu kiedy pojawi się śluz płodny, potem już nie.
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:02
              edyta0 a czemu doszłaś do wniosku, że nie brałabyś gujazylu?

--
          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 12:28
            wiesiołek bierzesz do owu a guajazyl na 2-3 dni przed owu wiec wygkada na to,
            że przez 2 dni bierzesz i to i to (chyba)
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:01
              hej
              dziewczynki wiesiołek bierzecie od 1 dc, lub którego tam kolwiek, jak już macie
              1 dc za sobą, gdy pijecie gujazyl (2-3 dni przed owu) odstawcie już wiesiołek.
              Po owu nic (zakazane, a sczególnie wiesiołek, bo powoduje skurcze macicy).

----
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:01
      ale miałam odlot teraz w pracy, ale juz jestem smile))
    • portka1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:09
      CZE, ale nas duuużooo, jakie to przyjemne że wątek nadal trwa ciesze sie
      strasznie wink
      Jak weszłam i zobaczyłam ilość wpisów to przypomniał mi sie tak niedawny czas
      moich liczen i kalkulowań smile
      Dziewczynki naprawde ten wątek jest szczęsliwy, trafiłyście we właściwe
      miejsce smile Kwestia czasu aż WAM WSZYSTKIM się uda smile ja mocno w to wierze i z
      całego serducha Wam kibicuje smile

Danik pewnie jeszcze w Polsce, Izutek odpoczywa (chociaż Izuś daj znać jak Ci
      to wychodzi) Jolanta wykurowana (mam nadzieje) kieruje mężem gdzie co ma stać
      (dla nie wtajemniczonych: przeprowadzka) smile))

Dziewczynki WIELKA BUŹKA DLA WAS WSZYSTKICH: STARYCH (stażowo -wątkowo
      oczywiście), NOWYCH I PRZYSZŁYCH smile
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:10
      ale wiecie co troche przeraza mnie to co teraz przezywam z @@, jest
      koszmarna, "leci" (sorki za okreslenie) jak z kranu, a do tego ze skrzepami
      jakimis, nie wiem co sie dzieje...
      to juz 3 dzien a ja czuje sie jakbym miala dopiero pierwszy który jest
      najgorszysad((
      No jestem ciekawa ile bedzie trwał, cholibcia...bo mi sie juz przytulac chce...
      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:16
        kattrin dzisiaj zleci, jutro poplamisz, bedzie dobrze, wytrzymaj jeszcze trochę

witaj portka, witaj jolanta miło, że tutaj zaglądacie.
        ----
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:23
          mam nadzieje, bo zawsze miałam @@ 2 dni a teraz cos czuje ze pewnie z 5 bedzie
          hihihi, i mam nadzieje ze to juz sie unormuje i bedzie taka normalna @@ a nie
          jakies skąpe plamieniasmile)))
        • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:31
          Goko picie tego syropu wydaje mi się zbyteczne, może dlatego, że nawet nie
          wiedziałabym kiedy zacząć go pić skoro mam tak nieregularne cykle smile)))), a nie
          chciałabym zaszkodzić być może już zagnieżdżonej fasolce. Oczywiście, to że tak
          stwierdziłam, nie jest zaleceniem dla innej. To jest moje zdanie. A może jest
          tak, że do wszystkiego trzeba się przekonać?
          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:12
            Dziewczynki jesteście ?!?!
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:18
              jestem jestem smile)) latam co chwilke do kibelka bo boje sie ze
              zamokne...niestety... kurde boje sie ze cos nie tak...
              • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:20
                ale co by mogło byc nie tak? masz jakies podejrzenia?
                • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:22
                  i napisz czy nadal lecą skrzepy?
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:25
                    nie wiem, miałam tak jak byłam chora, ale po operacji juz sie skończyło i
                    zawsze miałam spoko @@, krotkie i nie takie straszne.
                    to jest taka pierwsza, okrutna, i jest coraz gorzej, 3 dzien gdy powinnam juz
                    kończyc ja sie zaczynam od nowa... i do tego te skrzepy coraz bardziej...
                    • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:31
                      kilka lat temu mialam taką @, bardzo obfitą i cholernie bolesną, obudziłam sie
                      w nocy i wyleciał ze mnie spory skrzep (w życiu nie miałam takiej @) dodam, że
                      nie starałam sie wtedy o dzidziusia. i teraz tak myslę czy to nie było jakieś
                      samoistne poronienie.
                      • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:37
                        dziewczyny Wy zaraz o najgorszym

skrzepy to normalka w czaie miesiączki, bo przecież śluzówka się złuszcza a raz
                        jest ich mniej raz więcej, Kasiu staraj się nie denerwować.

---
                        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:42
                          Goko, a słysząłam ze obfitosc @@ jest od endo, jesli jest ono duze to obfitsza
                          @@ a jak małe to skąpa, nie wiesz czy to prawda???
                          Tak mi sie obiło o uszy ale jakos nie wiem czy dobrze mysle..
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:39
                        tzn. mnie az tak nie boli, wczoraj wieczorem i dzis nad rane troche bardziej,
                        tylko jest strasznie obfita i czarna, ja nie mysle ze to samoistne poronienie,
                        raczej na pewno, ale zastanawiam sie od czego.
                        • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:21
                          Dziewczynki czy któraś z was się dzisiaj stara ?
                          napiszcie, bo nie wiem za kogo trzymać kciuki smile)))
                          • diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:37
                            Ja się staram codziennie, to uwalnia od panicznego myślenia czy to już, czy
                            jeszcze nie, czy teraz mogłam zajść, czy nie, żyję z dnia na dzień, mysląć pod
                            czas kochania jedynie o przyjemności, jak będzie miała przyjść @ wtedy będę się
                            stresować.
                            Co do @ to tez miałam teraz okrrooopną! Jak z kranu. Może to takie
                            przygotowanie organizmu? Oczyszczenie? Nie wiem, pozdrawiam Was wszytskie,
                            zapracowana ostatnio Aneta smile Miłych starań!
                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:39
                              Anetko a u Ciebie który dc????
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:38
                            Chyba teraz Goko na topie jest, testy wyszły pozytywnie wiec pewnie jakos teraz
                            jest przytulanko i bedziemy czekac na efektysmile))))
                            Ja trzymam mocno kciuki moze ona następna bedzie.... chyba ze ...ktosik innysmile))
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:40
      a moze to racja ze organizm sie oczyszcza przed kims wielkim cio??? hihihihi
      fajna mysl, dziekuje diamencikusmile)))
      • diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 21:12
        --> Katrrin1, to mój 5dc.
        Starania są codzienne, bo byłam w szpitalu 25 kwietnia i przez dwa tygodnie nie
        można było sie przytulać i teraz jesteśmy straszliwie siebie spragnieni i nawet
        bardzo obfita @ nie przeszkodziła i tak jak u Siuby było jak po bitwie... ale
        przynajmniej moje straszne bóle przeszły!
        A przez obfite @ oczyszcza sie organizm oj, oczyszcza się smile i będzie teraz
        przygotowany i będzie (*) smile)))))) hehe w moim przypadku to nie wiadomo czy tak
        dobrze, bo jak juz kiedyś pisałam, syt. finasowa bardzo kiepska, dużo długów,
        ale wcale nie będę sie sprzeciwiać, zawsze to troszke rodzice pomoga zanim
        staniemy na własnych nogach, a Wam życzę z całego serca JUŻ (*)!!!

Eweks0, dzięki za kciuki, Tobie też życze duzo szczęscia!

Aha co do planów na wakacje: 26 czerwca biorę ślub smile oboje pracujemy w
        turystyce, Kuba w hotelu, ja prowadze domek wczasowy i jak się możecie domysleć
        w wakacje będziemy mieli najwięcej pracy, ale może sie uda wyrwać chociaż na
        parę dni nad jakieś jeziorko... Któraś pisała, przepraszam, nie pamiętam, o
        wakacjach w październiku, co można wtedy wymysleć i gdzie pojechać??? Poradźcie
        cos bo chyba wczesniej nie uda mi sie wygospodarowac urlopu indifferent
    • kattrin1 Malutka zmiana tematu:))) 12.05.05, 15:47
      inny temacik, macie juz jakies plany na wakacje?? Myslicie juz o tym??
      • eweks0 Re: Malutka zmiana tematu:))) 12.05.05, 15:59
        ja o tym jeszcze nie myśle.zreszta mam cicha nadzieję, zeby zostawic sobie
        urlopik na "pomacierzyńskim" na pewno kilka dni wezme w czerwcu i w sierpniu
        ale na prawdziwy urlopik to nie wiem kiedy pojadę. w zeszlym roku bylismy z M
        na wakacjach dopiero na przełomie pazdziernika i listopada hihi
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:55
      no nic nie ma Was wiec ja tez uciekam do domku juzsad(
      do juterkasmile)))buziaki wielkiesmile
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 16:00
        buziaczki Kasiu i miłego popołudnia !!!
        • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 16:06
          Ja też juz uciekam. Trzymam kciuki za goko i diamencika i reszte kobietek
          starających sie dzisiaj. Pa pa
          • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 20:18
            Cześć Wszystkim smile
            Dziewczyny z tą obfitą @ to jakaś plaga czy coś? Ja też miałam ostatnio bardzo
            obfitą, jak rano wstałam z łóżka, to prześcieradło wyglądało jak po bitwie (i
            to nie małej). Dziś 22dc, tempka 36,5 tak jak wczoraj (jak na mnie to bardzo
            wysoka, bo przez ostatnie dwa cykle miałam normalną tempkę od 35,9 do 36,2.
            Ciekawe co teraz ubzdurał sobie mój organizm?
            Jestemm tak padnięta po dzisiejszym dniu i w ogóle ostatnio jakaś taka
            wyczerpana jestem, że idę pod prysznic i kładę się spać. Już ledwo na oczy
            widzę.
            A cykl, jak to cykl, czekam na następne dni, będę obserwować tempkę i szyjkę
            (dzisiaj twarda), a za parę dni okaże się co i jak. Dobranoc wszystkim. smile
            Jutro będę na forum od 6 do 8:30 (a do godz.8 to na pewno), no i oczywiście
            wieczorkiem koniecznie tu zajrzę. Pa pa
            PS: Zafasolkowane, fajnie że o nas pamiętacie, wpadajcie tu od czasu do czasu i
            trzymajcie za nas kciuki.
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:00
      Cześć Kobitki, jak tam dzisiaj u Was, w ten pogodny dzionek?

U mnie 15 dc, ciągle czekam na owu.

...(*)...
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:05
        Czesc Laseczkismile)))
        Tak jaki piekny dzionek za oknem, i do tego 13 hhihihii najszczesliwszy dzień w
        kazdym miesiacusmile)) U mnie dzis 4 dc wiesiołek brany i cd niestety @@, ale juz
        napewno blizej niz dalejsmile))
        Madziu a nie mozesz przesłac nam wykrsiku z FF??
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:23
          Kattrin z miłą chcęcią bym Ci go wysłała, ale nie wiem, jak go skopiować...ja
          nie jestem zalogowana na ff, tylko zaznaczam sobie swoje tempki (program nie
          pokaże mi owu, bo nie jestem zarejestrowana).

Może masz plan, co mam zrobić abym Wam pokazała swój wykresik?

...(*)...
          • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:33
            cześć kobietki!

ja dzisiaj wg ff jestem juz 3 dni po owu, ciekawe czemu testy wyszły 25 i 26
            dc, chociaż patrząc na te wykresy cykli z lh (tabele i wykresy książkowe), tak
            też może być, no sama nie wiem.
            Wiem napewno, że dzisiaj mój 28dc, temp. trochę spadła w dół, ale z tego co
            widzę za każdym razem w ostatnich 3 miesiącach tak spadała w 3dpo.

Dzisiaj i tak planuje popołudniu przytulanko,bo jakoś mnie to wszystko jeszcze
            dziwi. Ale niech będzie, nawet jak wyrzucam testy to owu zostaje też w 25dc
            (jeżeli tak faktycznie jest to chyba stwierdzę, że nauczyłam sie badać tę
            szyjkę, bo ona faktycznie w tych dniach była inna).

Nadzieja jest, ale nie nakręcam się wcale, cieszy mnie tylko fakt, że jeżeli
            owu faktycznie była w 25 dc, to czemu w kolejnym miałoby być inaczej, 3
            miesiące z rzędu w tym samym dniu cyklu bardzo pomoże mi to w przyszłości,
            jeżeli będę musiała wybrac się na monitoring - tak sobie myślę.

Wracam do pracy, miłego dnia życzę i powodzenia

a oto moje wykresiki smile
            -----
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:38
              Goko super ze wiesz kiedy masz owulacjesmile))) Mam nadzieje ze do 3 razy sztuka i
              juz nie bedzie Ci potrzebny monitoringsmile))))
              Zycze miłej pracysmile
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:34
            Juz pisze jak to zrobic. Jak jestes na swoim wykresie, to masz na górze takie
            prostokaciki: main - Data itd. wejdz na sharing, potem na home page setup i
            masz napis: Your Charting Home Page Web Address: i pod nim własnie Twój
            wykresik, najedz na niego i zaznacz i nacisnij kopiuj, a potem w Twoim poscie
            wklej i mamy juz Twoj wykresik,
            spróbuj, czekam
            • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:45
              Kattrin nie mam czegoś takiego jak Yor Charting Home Page Web Adrees. Wiesz co
              podam ci mój chwilowy login, wklep sobie go i pewnie go zobaczysz;
              Username: bajer
              Password: 29ab...wklep sobie i powiedz czy widzisz wykres..

...(*)...
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:48
                a teraz sprój jeszcze raz...powinno juz byc
          • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:38
            magda9948 a jak Ty to zrobiłaś bez zalogowania się?

zaloguj sie będziesz miała swój dostęp ile czasu tylko chcesz, pełna wersja 30
            dni z poradami i wskazówkami, potem okrojona, ale też wygodna, można
            wydrukować, wstawiać notatki itp, itd.

---
            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:40
              kattrin też mam taka cicha nadzieję, wczoraj skończyły mi sie też testy owu,
              ostatni 10 zrobiłam oczywiście był ujemny.

----
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:45
                To pewnie znaczy ze moja droga piekna owulacja ma miejsce teraz i to co
                najwspanialsze w kazdym cyklu: przytulanie, oby zakończyło sie (*), a powiedz
                jaką masz ostatnia fazę? Ile bedziemy czekac na ten wspaniały dzień???
                • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:55
                  cześć Dziewczęta!!!
                  faktycznie piekny dziś mamy dzionek i człowiek od razu jest jakiś
                  radośniejszy smile Wczoraj miałam małe spięcie z moim M, który się denerwuje, że
                  ja za bardzo- to staranie sie o dziecko -przeżywam, nie potrafię podejśc do
                  tego na spokojnie i że traktuje go instrumentalnie (coś w tym jest, więc "mea
                  culpa, mea culpa..."). Ja skolei uwazam, że jemu za mało zależy i nawet nie
                  wie, w którym dniu cyklu jestem. na szczęście wszystko dobrze się skonczyło i
                  może faktycznie powinnam troche wyluzować, bo jak na razie to mój swiat kreci
                  się wokół mierzenia tempki, testów owu, forum itp
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:56
                    Madziu i jak udało sie???
                    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:58
                      Mam , mam juz podaje. Kattrin powiedz co o nim myślisz...plizzz

...(*)...

www2.fertilityfriend.com/home/6adb5
                      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:59
                        Kattrin zapomniałam podziękować...DZIĘKUJĘ za pomoc
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:02
                        ja mysle ze jeszcze kilka dni, moze dzień a moze ze 3 narazie tempka jest na
                        tym samym poziomie, jak bedzie wielki spadek i duzy skok powyzej 36,6 to bedzie
                        oznaczac owulacjesmile))
                        Sluzik widze ok, wiec napewno juz blizej niz dalejsmile)))
                        Trzymam kciuki i bedziemy obserwowac dalejsmile
                        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:04
                          Kattrin, to jaka jest moja podstawowa tempka ? Jak to się sprawdza??

...(*)...
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:08
                            ja mysle ze podstawowa Twoja tempka to 36,5 i wszystko co powyzej niej oznacza
                            owulacje. Sprawdzac nie wiem dokładnie jak ale tak to u Ciebie wychodzi miedzy
                            36,4-36,5.
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:59
                    Ewuniu, powiem Ci ze tak to jest z facetami, oni tez przezywaja to mocno, ale
                    przeciez jako himen nie wolno mu (wg niego) okazywac uczyc i dlatego tak to
                    wygląda w stosunkach zona mąz. Nie martw sie, moze lepiej mu nie mówic nic,
                    wiesz i w tych dniach zbajerowac go kobiecymi sposobami, i wtedy nawet nie
                    bedzie wiedział ze został wykorzystany w celu spłodzenia potomka??? Co Ty na
                    to??
                    Buziak i ciesze sie ze wszytsko dobrze sie skończyłosmile))))
                    • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:09
                      Kasiu pewnie masz rację, juz nie będę mu truła, że dzisiaj musimy i za 12 h
                      musimy i po przyjsciu z pracy musimy, bo faktycznie kazdemu by się odechciało
                      od tego przymusu.
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:11
                        Pewnie ze tak, jednak najwazniejsze jest przytulac sie bez przymusu, i jednak
                        na ta chwilke zapomniec o wszystkim i cieszyc sie partneremsmile))
                        A zobaczysz ze to bedzie najpiekniejszy okres w ciagu cyklusmile))))
                        A jak pozatym sie czujesz?? I który to dc??
                        • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:21
                          Cześć Dziewczyny,
                          wczoraj miałam dzień pełen wrażeń. Poszłam do gina, który zbadał mnie najpierw
                          na fotelu, potem zrobił cytologię, później usg dowcipnie. Mam grubą,
                          rozpulchnioną błonę, albo jak na @ albo jak na ciążę, ale... dał mi test pre-
                          test i kazał nasikać do niego, po czym poszłam do toalety i przyniosłam mu
                          mocz. Wynik w jego gaginecie wyszedł negatywny, dał mi luteinę, gdyby mi nie
                          wystąpiła @ i duphaston a także skierowanie na prolaktynę. Powiedział, że mam
                          piękną szyjkę (tu mnie pocieszył) i że nie będzie złego wyniku cytologii. Za
                          wszystko włącznie z testem zapłaciłam TYLKO 50zł. Acha, powiedział, że jak
                          wezmę duphaston i przez 2 miesiące starań nie pojawi się fasolka to mam przyjść
                          na monitoring. Poszłam do domku, chciałam wyrzucić test, zerknęłam a tam druga
                          kreska, wprawdzie ledwo widoczna ale była, nawet mąż ją widział, więc dzwonię
                          do niego i się pytam co zrobić w takiej sytuacji, czy ten wynik jest
                          wiarygodny. Odpowiedział, że raczej tak choć 100% nie da, ponieważ po jakimś
                          czasie coś się tam dzieje z testem. Stwierdził, że jakieś przeciwciała są, stąd
                          2 kreska i żeby leków nie brać a wynik powtórzyć po 4 dniach. Oczywiście nie
                          wytrzymałam i pojechaliśmy do apteki po test Qick view i zrobiłam dziś rano i
                          niestety nie pojawiła się druga kreseczka sad(((((, jejku a taką już miałam
                          nadzieję. Jak po tygodniu nic nie wyjdzie na teście to wziąć leki.
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:25
                            Edytko, mysle ze bedzie dobrze, nawet jesli w tym cyklu fasolki nie bedzie to
                            mysle ze teraz jestes pod opieką lekarza (z tego co piszesz dobrego) i wszystko
                            zakończy sie sukcesem. teraz czekamy na @@ lub n powtórzenie testu i na II
                            kreseczki. Zycze Ci bardzo tego drugiego i zebys następnym razem poszła juz do
                            gina na posłuchanie serduszkasmile)))
                            • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:30
                              Dziękuję bardzo kattrin, też mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak nie w tym to w
                              kolejnym cyklu. Powiedział mi gin, że zdrowa kobieta stara się około 6
                              miesięcy, że nie jest tak łatwo, ale to nie ciężka, praca smile
                              Liczę, że monitoring mi pomoże. Na początku mi było smutno, ale mąż mnie
                              ukochał, przytulił mocno i jest dobrze. Dzisiaj oczywiście mocne przytulanko.
                              Lekarz mi się spytał, kiedy się staramy, powiedziałam, że nie ma konkretnych
                              dni jeśli czujemy taką potrzebę to współżyjemy. Powiedział, że bardzo dobrze bo
                              często jest tak że to nachalne myślenie i działaenie ma odwrotny skutek. Wy
                              dodatkowo wspieracie i czegóż chcieć więcej.
                          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:31
                            cześc Edyta!! faktycznie dzien pełen wrażeń. zdaje sie, ze Twój lekarz jest oki
                            i fajnie, ze mozesz do niego dzwonić. Co do testu to ja w tym miesiacu tez
                            widziałam 2 kreske na teście i nawet mój mąz ją pod swiatło widział ale to
                            chyba od tego, że bardzo chcieliśmy ją widzieć więc teraz juz wiem, ze jak nie
                            ma widocznej 2 kreski w terminie @, to nie ma co się łudzić.
                            Kasiu u mnie 11 dc tempka 36,7 i cierpliwie czekam a twoja @ jak dzisiaj?
                            Troszke lepiej chyba?
                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:35
                              Tak juz troche lepiej, wczoraj chyba było przesilenie i teraz juz wszystko sie
                              wyczysciło i wraca do normy (mam nadzieje). Humorek dalej dopisuje wiec czekam
                              na swoje dnismile)) jeszcze dwa tyg i maraton hihihihiihhiiwink)))
                              biore olej z wiesiołka i jestem ciekawa jaki bedzie teraz mój śluzik, zawsze
                              miałam go sporo, a teraz to chyba juz mnie zaleje hihihihihismile)))
                              • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:39
                                ja łykam wiesiołek juz drugi miesiac i jak na razie nie widze wielkich zmian
                                dlatego przed owu chce spróbowac guajazyl moze będa większe efekty smile
                                Ciekawe co sie dzieje z Izutkiem ? wogóle do nas nie zagląda. wiecie cos na jej
                                temat?
                            • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:36
                              Eweks, była widoczna, nawet nie pod światło, ale mniejsza o to. Masz rację,
                              powinna być, gruba krecha inaczej nie ma co dawać nadziei, by potem jeszcze
                              bardziej cierpieć. Jest dobrze, poczekam na @ i jak nie przyjdzie to wtedy test
                              i leki. Kattrin, wiesz co z tym @ to jakieś 2 cykle wcześniej miałam takie
                              skrzepy, że szok. Wyglądało to jak wątróbka drobiowa i też nie wiem od czego.
                              Powiedzcie mi kochane, kiedy tą prolaktynę się robi i czy faktycznie te leki
                              regulują @, czy to tylko mit.
                              • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:41
                                Kattrin wczoraj pisała o prolaktynie więc ja zacytuje: "13-15 dc a potem 20-22
                                dc" smile)
                              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:43
                                Powiem Ci tak prl najlepiej zrobic po owulacji, ale mozesz spokojnie zrobic
                                nawet teraz, tylko pamietaj ze koniecznie nadczo.
                                Co do leków, to zalezy jaka ta prl jest. U wielu dziewczyn bardzo pieknie
                                reguluje cykle bromergon lub castagnus, ja naleze do tych które mają niestety z
                                nią wiele problemów. ALe juz chyba mi sie unormowała i teraz juz wszystko jest
                                oksmile
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:45
      Jako dziewczyna prl i bromkowa prosze pytac o nią hihihihi to niestety jest mój
      ciensad((
    • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:49
      magda9948 mało tego wykresu, może dopiszjeszcze jais jeden cykl, jezeli
      mierzyłac, bdzie skala porównawcza.

kattrin moja oststnia faza ma 10-11 dni, niby nie dużo, ale mam nadzieję, że
      bedzie o.k.

tez sie martwie o izutka, nie odzywa sie tyle czasu, ale Jola napisała, na
      forum ciężarówek, że izutek ma wpaść, mam nadzieję, że i nas odwiedzi.

----
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:56
        Goko to jeszcze ok tygodnia czekamy tak???
        Mam nadzieje ze bedziesz miała prezent na Dzień Matkismile))) niech sie stanie...
        (*)(*)(*)
      • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:57
        goko, nie moge dopisać, bo nie mam wykresów wcześniejszych, b o dopiero od tego
        miesiąca mierzę tempke- tak szczerze...Ale nie zamierzam kończyć z mierzeniem,
        spodobało mi się to i będę mierzyła do skutku, aż zaciążę hihi.

...(*)...
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:59
          Fajna sprawa z tymi tempkami i FF, niezła zabawa, ja tez sie bawie i mam taka
          radoche ze szoksmile))))
          • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 10:15
            kattrin obiecałam sobie, że żadnego nakręcania się, więc test ciążowy program
            przewidział na 22 (oznaczył jako T (to ta linijka z napisam stats, na zielono
            kwadracikiem przwidywał owu - sprawdziło się jednak, potem będzie odliczanie do
            @ (będa cyferki, nie zobaczysz tego, bo na razie za daleko do 22 maja), @ niby
            też na ten sam dzień, czy dzień przed jakoś tak mam to zaznaczone, więc chyba
            do 22 maja napewno poczekam). Postaranm sie nie nakrecać i nie stresować.

---
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 10:44
              Oczywiscie nie nastawiaj sie, ale przeciez moge za Ciebie trzymac kciuki, wiesz
              co miało sie stac to sie stałosmile)), ja teraz jestem na etapie przezywania
              wiediołka i patrzenia co sie dzieje z tempkami, czekam na sluz i jestem ciekawa
              jak bedzie wygladał, kiesy sie zacznie i od kiedy go zakonczyc i brac gujazyl.
              Czytałam wczoraj w ulotce ze działa on niekorzystnie na prowadzenie auta i nie
              wiem jak mam go brac teraz cholibcia...
    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 11:09
      Hiello kobitki, jesteście?

...(*)...
      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 11:18
        ja jestem i czekam na Was, a Wy nie piszecie....sad((
        • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:07
          a mnie pochłonęła praca i nie wiem kidy wrócę sad
        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:09
          Ja również siedzę i czekam, aż ktoś coś powie.

...(*)...
          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:17
            Kurczaki ale sie skiepsciła pogoda, takie było ładne słoneczko a tutaj deszczyk
            i chmurzyska,odlot....
            ale ja mam słoneczko w serduszku, @@ juz nie ma hihihihi, cuda sie dzieją,
            czysciutka podpaska... wiec juz bede mogła sie poprzytulac.
            Zaczynam patrzec na sluziksmile)))))))
            • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:19
              Ale kattrin Ty masz śmiesznie te @, wczoraj zalana "po kolana", a dzisiaj
              susza...

...(*)...
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:22
                nio odlot na całego, ale dam rade hihihiihi, moze sie juz wszystko wyczysciło
                porządnie i juz dało mi spokójsmile))))
                Jejku jejku juz sie nie moge doczekac mojego sluziku... taka jestem ciekawa
                jaki bedzie, i czy bedzie go wiecej niz zwykle, uwielbiam nowosci, a po moich
                przejciach z zajsciem juz wszystko mnie bawismile)))
                • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:31
                  Kattrin, ja juz dzisiaj 10 dzień biorę wiesiołek i jeszcze śluziku, takiego jak
                  powinnam mieć, nie mam...ciągle czekam . Wczoraj badałam sobie szyjkę i już był
                  inny śluzik niż przedwczoraj (robił sie przezroczysty, ale jeszcze był gęsty)-
                  czyli tak jak mówiłam, trzeba czekać...na guajazyl prawdopodobnie nie odważę
                  się, no chyba, że mi się jeszcze coś odmieni i zobaczę śluzik przezroczysty, to
                  wtedy może sobie walnę rano i wieczorkiem po łyżce stołowe, ale tego jeszcze
                  nie wiem.

...(*)...
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:34
                    ja zawsze miałam sporo sluziku, nie raz na zewn. nie ale wewnątrz mokrusio, ale
                    co spróbowac wiesiołek chyba moge, a z gujazylem to tylko sie boje ze cos zle
                    zaczne brac...ale w razie czego bede sie pyac namolnie...
                    szczesciu czaem trzeba pomóc, zobaczymysmile))
                    A boli Cie juz cosik? jakis jajnik lub podbrzusze??
                    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:39
                      Brzuchol i jajniki od paru dni dają się we znaki...kurcze jak ja bym chciała,
                      żeby jutro spadła tempka.

...(*)...
                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:42
                        Madziu jak nie jutro to pojutrze, ale napewno niedługo spadniesmile))) dobrze ze
                        badasz szyjke i masz sluzik a to najwazniejsze, plemniczki moga zyc nawet do 7
                        dni (tak słyszałam), wiec przytulac sie mozna juz profilaktyczniesmile))))
                        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:47
                          przytulanek to ja już nie maiłam 10 dni, także chce mi sie już.

...(*)...
                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:49
                            Az tyle sie wstrzymujecie?? ja własnie miałam wczoraj z mezusiem rozmowe na
                            temat tego co sie bedzie działo hihiihihi taki plan zabaw hihihih, i tez chcemy
                            zrobic sobie jakąs taka 8-10 dniowa przerwe przed owulacją by sie zregenerowały
                            plemniczki a potem zeby miały siłe na maratoniksmile)) i tak zesmy sobie
                            kombinowali, ze teraz pobaraszkujemy gdzies do 6 dc a potem posicik i od 14-15
                            dc bedziemy działacsmile)))) Zobaczymy co z tego wynikniesmile))
                            • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:56
                              Mój M dostaje na głowę, nie mogę nawet biegac w domciu w majtaskach, bo zaraz
                              zaczyna on świrować, śmiać nam się z tego chce, no ale trudno,lepiej się śmiać
                              niż płakać, trzeba przecierpieć.

...(*)...
                              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:00
                                A do kiedy bedziecie tak cierpiec????
                                iel zamierzacie???
                                • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:03
                                  Zamierzamy do spadku tempki, także nie wiem ile jeszcze tak mam czekać.

...(*)...
                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:04
                                    ojjj to współczujesad( choc moze to juz koniec czekania...smile))))))
                                    • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:07
                                      No nie wiem, czy koniec czekania, to się okaże, we wtore napiszę, czy była owu
                                      czy nie...

...(*)...
                                      • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:27
                                        no dziewczynki ale sie rozleniwiłyscie....nie ladnie, tylko my z Madzią na
                                        bierząco??
                                        Izutku a co u Ciebie koneicznie szybko cos napisz??
                                        I reszta??
                                        U mnie wkońcu znowu zaswieciło słoneczko wiec przesyłam promyczkismile))) na
                                        zblizający sie wielkimi krokami weekendsmile)))
                                        • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:30
                                          Ja już za chwilę będę się zbierała do domciu.

...(*)...
                                          • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:30
                                            Kurcze, zeby były jakieś sposoby na przyśpieszenie owulacji...oj jakbym
                                            chciała, a może kattrin znasz jakieś? hihi

...(*)...
                                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:37
                                              HAHAHA niestety nie znam, choc nie powiem ze tez bym chciala juz miec
                                              owualcjesmile))ale poczekam na nią cierpliwiesmile)
                                              jak Ci fajnie ze juz idziesz do domku... ja dopeiro za 2,5 godzinki...

i zostawisz mnie tu sama, buuuu....
                                        • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:36
                                          cześć dziewczyny!
                                          Ale się ostatnio rozpisałyście!!! Dopiero nadgoniłam wczorajszy dzień.
                                          Już mówiłam, ale powtórzę to forum to SUPER sprawa. Człowiek może siętyle
                                          nauczyć, choć ja (pomimo dłuższego czekania na fasolkę) nadal czuję się
                                          taka "niedoumiana", ale teraz to nadrabiam. Więc dzięki za te mądre wypowiedzi
                                          i rady...
                                          Pozdrawiam
                                          Mam nadzieję, że u Was tez świeci takie ładne słoneczkosmile
                                          • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:37
                                            Natalko a ile Ty sie starasz???
                                            • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:55
                                              Bo jest tak, że przed owu powinna zmaleć i wtedy mocno wzrosnąć, tak?
                                              A kiedy wiem, kiedy owu się kończy?
                                              No i przytulać się najlepiej, jak wychodzą dwie krechy czyli zanim zacznie się
                                              owu, tak?
                                              • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:59
                                                sorki, że wam wchodzę w rozmowę,

natali7a - po owu jest wówczas jeżeli po tym spadku temperatury wystapi u
                                                Ciebie trzykrotnie temperatura wyższa, jeżeli korzystasz z programu FF on Ci to
                                                zaraz po tym skoku pokaże, że była owu, natomiast z testami to jest różnie, ja
                                                w pierwszych cyklach miałam pozytywne przez 2 dni pod rząd, a owu była 4 dni po
                                                pierwszym teście pozytywnym!!!, w tym cyklu jakoś inaczej, ale mimo, że owu już
                                                mam zaznaczoną i zaczynam też twierdzić, że chyba jednak juz była, to starań
                                                nie kończę, jeszcze poczekam do tego bezpiecznego czasu 4 dni po pierwszym
                                                teście, żeby sobie potem nie pluć, żę znów coś spartoczyłam

---
                                                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:04
                                                  no więc ja dzisiaj po południu też zaczynam ponownie staranka i jutro późnym
                                                  (późnym-bo jutro wieczorem idziemy na imprezkę) wieczorkiem też nie
                                                  przepuszczęsmile) (pewnie nie tylko ja).

A w ogóle to jest piękne słoneczko i mam nawet dobry humor, zaplanowałam już,
                                                  że jutro idę do fryzjera, ścinać włosów chyba nie będę bo zapuszczam, ale chyba
                                                  je przyciemnię (jakaś ciemna śliwka)- jeszcze dzisiaj pomyślę, ale jak nie u
                                                  fryzjera to w domku, ale raczej u fryzjera, bo to dokładniejsze.

---
                                          • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:41
                                            2 lata temu poronienie (ale wtedy zaszłam momentalnie-wtedy kiedy chciałam),
                                            potem długo się musiałama wsztrzymać, bo nie było ok.
                                            Rok temu operacja i będzie ponad 0,5 roku starań i oczekiwaniasmile
                                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:42
                                              e to jeszcze nie wiele, ale miejmy nadzieje ze to juz ostatnie chwile Twojego
                                              oczekiwaniasmile))))))
                                          • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:45
                                            Tyle, że nie mierzyłam tempki, robiłam testy owu. Jak na teście wyszła podwójna
                                            to się przez 3 dni przytulaliśmy - i nic!!!
                                            Ale dzisiaj mam 7 dc i myślę, że od dzisiaj zacznę ,mierzyć temkę.(dopiero
                                            postanowiłam). Kiedyś nmierzyłam, ale jakoś mi nic nie wychodziło-może źle
                                            robiłam, nie wiem (może termometr elektroniczny felerny??)Nie wiem
                                            A jak byście mogły to napiszcie coś jeszcze o tempce, bo strasznie mnie to
                                            wciągnęło.
                                            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:49
                                              a co bys chciała wiedziec?? Ja tez sie ucze juz 3 cykl i co bede wiedziala to
                                              podpowiemsmile))
                                              • magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:51
                                                Kobietki, ja już uciekam do domciu. Trzymajcie za mnie kciuki, żeby jutro
                                                spadła tempka. Do wtorku.Pa pa

...(*)...
                                                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:53
                                                  Papa Madziu superanckiego weekendzikusmile))) I niech spada nalep na szyjesmile))
                                                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:55
                                                  magda9948, powodzenia, pa

nie wiem jak długie masz cykle, musiałabym czytac za dużo wstecz, napisz w
                                                  wolnej chwilii.

---
                                            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:54
                                              witajcie ponownie,
                                              ja też tutaj jeszcze na chwilkę wpadłam

kattrin nie stresuj się gujazylem, pij 2 razy dziennie rano i wieczorem, (tak
                                              ok. 2-3 dni przed owu, albo jak juz zobaczysz śluzik przeźroczysty gęsty), a
                                              jak się boisz o prowadzenia auta to pij po południu i wieczorem, rano sobie
                                              odpuść.

---
                                              • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:00
                                                Odnieśnie pytanek o temkę:
                                                Przed owu powinna zmaleć i wtedy mocno wzrosnąć, tak?
                                                A skąd wiem, kiedy owu się kończy?
                                                No i przytulać się najlepiej, kiedy wychodzą dwie krechy czyli zanim zacznie
                                                się owu, tak?
                                                • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:06
                                                  Przepraszam za powtórkęsmile taka wpadka.
                                                  I dzęki za odpowiedź!!
                                                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:06
                                                  natali7a - dowodem na to, że przeszła owu jest jeżeli po tym spadku temperatury
                                                  wystapi u Ciebie trzykrotnie temperatura wyższa
                                                  • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:08
                                                    taka wpadka to nic, ja wolałabym, żeby tutaj inne wpadki wkońcu się zaczęłysmile))
                                                    (wiecie o co chodzi)

----
                                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:08
                                                    Goko moze Ty bys zaczeła te wpadki cio???
                                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:08
                                                    haha juz odpowiedziano na pytankosmile) super,
                                                    a z tym gujazylem to dziekuje goko, chyba własnie tak zrobie, ze po powrocie z
                                                    pracy i wieczorkiem, a bede sledzic sluzik i w razie czego to sie bede pytac,
                                                    ale jak bedzie płodniutki to zaczne sobie picsmile))
                                                  • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:09
                                                    Dzieki
                                                    Mam jeszcze bardzo głupie pytanie (przepraszam), ale nie daruję sobie, jeśli go
                                                    nie zadam.
                                                    Podzielcie sie, jak mierzycie tempkę.
                                                    Wiem, że rano zanim wstaniecie z łóżka, ale dokładniej.
                                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:15
                                                    ja sie budząc reką wymacuje termometr spod łózka i wkładam do usteczkow i
                                                    trzymam 8 min, budzik mam własnie tak nastawiony i spie dalej, a potem wyjmuje
                                                    i juz wiem co i jak i wstaje dopierosmile)
                                                  • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:18
                                                    Wielkie dzieki za taką wyczerpującą odpowiedź smilesmilesmile
                                                    I co ja bym bez Was zrobiła smile
                                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:20
                                                    Musisz czesciej zaglądac do nas, bedziemy mogły rozwiac wszystkie Twoje
                                                    watpliwoscismile)))
                                                    Trzymaj sie cieplutko i słoneczniesmile))
                                                  • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:23
                                                    A tak w ogóle wreszcie piątek i zaraz kończę pracę i wreszcie odeśpię wszystkie
                                                    zaległości.
                                                    Wszystkim życzę udanego i owocnego smile weekendu.
                                                    I dużo słoneczka
                                                  • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:39
                                                    Wiecie co jesteście niemozliwe z tym pisaniem. zasuwacie jak małe samochodziki
                                                    musiałam nadrabiac.
                                                    goko ja tez mam ochote na ciemną sliwkę na włosach
                                                    natalia fajnie, ze z nami jesteś
                                                    kasiu ile dni mialas @ (jakos strasznie krótko) w porównaniu ze mna (mnie to
                                                    sie wlecze to cholerstwo i wlecze)
                                                  • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:40
                                                    u mnie superanckie słoneczko smile ale niestety masa roboty sad i musze znów znikac
                                                    ale jeszcze wpadnę
                                                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:47
                                                    u mnie 3 pełne dni, a nawet chyba 3 z kawałkiem, bo dopiero teraz w 4 dni sie
                                                    skoczyło. Ale to i tak sukces, bo zawsze miałam 2 dni tylko, wiec jest ok!!smile)))
                                                    teraz czekam z niecierpliwoscią na owulacjesmile))
    • kattrin1 Kochane moje:)) 13.05.05, 15:27
      Zycze wspaniałego weekendu, pełnego słonka i błekitnego nieba, odpoczynku i
      radosci we dwoje z ukochanymsmile))))
      Do usłyszonka w poniedziałek, buziakismile)))))
      • eweks0 Re: Kochane moje:)) 13.05.05, 15:56
        Ja juz też robię Pa pa pa i życzę cudownego weekendu smile))))
    • diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 18:46
      Kattrin1 - chyba tez tak zrobię, że do 6, 7 dc można sie przytulać a potem
      troszkę wstrzemięźliwości, tylko skąd mam wiedzieć kiedy znowu zacząć? Cykle
      mam ostatnio tak różne, że sama nie wiem jak to wyliczyć, tempkę badałam tylko
      w ubiegłym cyklu i to niedokładnie, szyki nie umiem rozpoznać czy otwarta czy
      zamknięta, więc nie wiem kiedy będzie owu, żeby znowu zacząć przytulanki... sad
      może jednak zostane przy naszym systemie - przytulanki codziennie???

Natali7a - u mnie też słonko cały dzień, do księdza ustalić szczegóły slubu
      ubrałam krótki rękawek i ludzie dziwnie patrzyli indifferent Widzę, że jestes po
      przejściach ze staraniami, życzę powodzenia, z nami tu na pewno Ci się uda!

Goko1 - po I zaczynaj te wpadki, jestem jak najbardziej ZA!!!!! A po II to też
      z chęcia bym ścięła włosy, ale chciałam miec do ślubu jakoś spięte, więc muszę
      się pomęczyc jeszcze troszkę, z reszta mój Kubuś nie widział mnie jeszcze w
      długich i męczy mi beret tongue_out A śliwka to na pewno będzie ale w bardzo
      niewielkiej ilości, bo mam naturalnie jasne blond włosy więc ściemnienie
      odpada, ale troszkę fioleciku nie zaszkodzi smile Już nie mogę sie doczekać tego
      siedzenia u fryzjerki, będzie bosko!
      • diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 18:53
        Halooo jest tu ktoś???
        Odezwałam sie tylko do trzech jakby reszta nie istniała... Eweks0, Magda9948,
        Edyta0, Siuba79, Danik, jestem z Wami i czekam na postepy! Z wielka chęcią
        poczytam jak Wam sie poszczęsci! I niedługo wszytskie dołączymy do Joli,
        Portki1 i Izutka smile
        (*) niech się stanie! smile
        • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 20:23
          Cześć smile
          Miałam być na forum od 6 rano i chciałam wejść, tylko jakieś problemy miałam,
          bo w ogóle nie było zakładki na www.Edziecko.pl do naszego forum i tak do 7:30,
          a potem to już miałam dużo pracy i nie dałam rady wpaść. Jestem za to teraz,
          ale jak zwykle sama, wszystkie już baraszkują, a ja nadrobiłam czytanie z
          całego dnia (ale się rozpędziłyście), za chwilkę wezmę prysznic i idę spać
          (ostatnio jestem taka zmęczona, żę szok). Już dawno nie szłam spać wcześniej
          niż 1 w nocy (jestem nocnym markiem), a dzisiaj tak jaj wczoraj pójdę ok. 21.
          Dziś mój 23dc, tempka spadła z 36,5 na 36,4 sad
          Ale się nie łamie, bo przecież tego się spodiewałam prędzej czy później.
          Ciekawe ile tym razem będzie trwała faza leutalna, kiedy przyjdzie @. Mam
          wizytę u gina umówioną na 7 czerwca, myślę że zdecyduję się na monitoring, a na
          pewno na wiesiołek i guajazyl.
          Trzymam za Was kciuki i tak swoją drogą to jestem ciekawa, która następna
          zafasolkuje. Idę spać, bo M jak wróci, to mnie pewnie obudzi (ale takie pobudki
          to ja uwielbiam i zamawiam częściej smile). Muszę się wyspać, żeby nabrać siły
          hihi Pa pa pa
          Miłego weekendu, a ja w niedzielę jadę z moim M na mistrzostwa motocyklowe do
          Poznania (muszę się trochę rozerwać, On zresztą też).
          • diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 22:07
            Jejku, motocyklowe powiadasz? Jak będziesz miała jakieś fotki to wyślij mi
            koniecznie!!!!!! Plizzz, bo my szalejemy na motorsy!!!! Dzięki z góry. Na
            marginesie, ja tez lubie takie pobudki, chociaż sama robie jemu je
            częściej... smile Dobrej nocki!
            • sloneczko26o Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 22:49
              cześć dziewczynywink ja mam pytanie troszke z innej beczki. czy wieci może
              dlaczego dziewczyny tak się boją brać tego gujazylu? CZY TO JEST JAKIEŚ
              ŚWIŃSTWO? ODPOWIEDZCIE PROSZĘ. BO NIE WIEM CZY MAM GO BRAĆ OD NASTĘPNEGO CYKLU.
              • danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 00:02
                Witajcie!!!
                Juz do Was wrocilam i bardzo Was pozdrawiam!!!! Tesknilyscie za mna
                troszeczke??? wink))

Mam pytanko co do tego gujazylu, bo u mnie dzisiaj 13dc i nadal biore
                wiesiolka. Czy jak zaczne brac guajazyl to mam odstawic wiesiolka czy brac oba
                preparaty jednoczesnie???

I jeszcze jedno. Co sie ostatnio tu dzialo? Tydzien mnie z Wami nie bylo, czy
                ktos moglby mi w skrocie opowiedziec co sie wydarzylo. O Izutku juz wiem, ze
                zafasolkowala!!!! Gratuluje Izutku!!! A co z reszta??? Napiszcie mi!!!
                Pozdrowionka i do uslyszenia jutro!!!
                • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 07:59
                  Witaj daniczku!

Pewnie, że tęskniłyśmy za Tobą.

Odnośnie Twojego pytanka, gdy zaczniesz gujzayl to odstaw wiesiołka.

W skrócie nie opowiem Ci wszystkiego, ale napisze co u mnie. A więc wczoraj
                  pisałam, że owu była chyba 25, ale staramy sie nadal, bo testy pokazały 2
                  krechy dopiero 25 i 26. FF zaznaczył owu do wczoraj na 25 itp, itd, dzisiaj juz
                  zgłupiał i ja odznaczył, bo dzisiaj temp. znów spadła i moim przypuszczeniem ta
                  owu to jednak dzisiaj. Ale staranka przekładam na wieczór (wczoraj były po
                  południu). W ogóle to ostatnio są non stop, niby przyjemne, ale czasami już
                  mnie chyba męczą, już tak bardzo bym chciała na "czymś stanąć", czyli wiedzieć
                  co się dzieje. Chciałabym, żeby ta owulacja w końcu się zdecydowała i
                  przeszła!!! Taki porządny śluz zaczął się 21 dc, dziś 29dc (śluz interpretuję
                  różnie, no bo zakłóca ten obraz inny płyn wink, ten z "żołnierzykami"), były
                  jakieś różne skoki temperatury, chyba rozumiesz co przeżywam, p prostu chcę już
                  byc po ovu.

zresztą wszystko masz na moim wykresiku.
                  Pozdrawiam

----
                  • jolanta8 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 10:30
                    cześc danik1 qrcze dziewczyno gdzie się podziewałas?Myślę,ze te specyfiki
                    przyniosą zamierzony celsmile

ale ładna pogoda ,dziewczyny konczyć tutaj pogaduchy i na spacer ,ja uciekam!!!!
                    miłego dzionka
                    • emania29 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 11:09
                      cześć danik smile kope czasu!!!!!!!!!!!!
                      ja też rzadko teraz zaglądam bo miałam plamienia i mam leżeć w łóżeczku ale już
                      jest znacznie lepiej smile i zaczynam chodzić po domku. Nie moge się już doczekać
                      kiedy zaczne II trymestr myśle że wtedy znacznie lepiej będe się czuła.
                      A co tam u ciebie gdzie byłaś? jak cię nie było???
                      A jeśli chodzi o gujazyl to ja brałam razem z wiesiołkiem do owu
                      Pozdrawiam
                      • danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 15:06
                        Witajcie!!!
                        Emania wiem, ze mialas plamienia i musialas lezec, a w starym watku dla
                        starajacych sie przeczytalam, ze juz masz sie lepiej i mozesz chodzic!!! Bardzo
                        sie ciesze z tego powodu, bo i czesciej mozesz do nas zagladac!!! Dbaj o siebie
                        i nie przemeczaj sie!!!
                        Goko rozumiem Cie doskonale. Ja jestem przed owulacja, a moje testy pokazuja
                        dwie kreski bardzo dlugo tylko, ze ta testowa jest slabsza i denerwuje sie
                        kiedy wreszcie bedzie ta owulacja! Kiedy wreszcie zobacze mocna kreche na
                        tescie. To jest wykanczajace i jak wreszcie jestem po owulacji to troche moge
                        odpoczac. Niestety nie na dlugo bo pozniej zaczyna sie nerwowka czy sie udalo,
                        czy nie. Trzymaj sie Goko!!! Ja trzymam za nas kciuki!!!
                        A co robilam jak mnie tu z Wami nie bylo??? Bylam w Polsce!!! Odwiedzic
                        rodzinke!!! Bylo super!!!!
                        Pozdrawiam Was wszystkie!!! Milego weekendu!!!
                      • siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 15:10
                        Cześć Wszystkim smile
                        Dzionek rzeczywiście przepiękny, słoneczko świeci, tempka mi spadła o 2 stopnie
                        (dziś 24dc temp.36,2). Zatem przestaje się łudzić, nie ma szans na
                        zafasolkowanie w tym cyklu, więc czeka mnie wizyta u gina i monitoring w
                        następnym cyklu. Teraz to już tylko wypatruję mojej wrednej, upartej i
                        egoistycznej @.
                        diamenciku - ja też lubię motocykle (ale lubię jeździć, a nie patrzeć jak ktoś
                        jeździ), no ale co tam czego się nie robi dla swojego kochanego M (zresztą to
                        on zaraził mnie tą pasją). Dzisiaj ślęczę nad książkami, a jutro wypoczywam
                        cały dzień. Super, bo już dawno nie było takiego dnia, a bardzo tego
                        potrzebuję. A jeśli chodzi o pobudki, to ja też takie lubię (uwielbiam i to
                        bardzo).

goko - jak obserwuję te Twoje tempki, to fiksują tak jak moje w tym cyklu, sama
                        nie wiem co jest grane, śluz też nie wiem czego jest wynikiem czy płodny czy to
                        z przytulanek. Także jesteśmy w tym samym punkcie, nie wiem czy owu była, czy
                        jest a może dopiero będzie. Moje ciało sfiksowało. Kibicuję Ci z całego serca,
                        bo myślę że u mnie to już nie ma szans, spadła tempka, więc raczej to na @.

Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie. Idźcie trochę na słoneczko poopalać
                        się. Życzę miłego dzionka, miłego weekendu i miłych staranek.

PS: Czy ktoś wie, co słychać u Izutka, wszystkie zafasolkowane odzywają się tu
                        raz na jakiś czas, a ona chyba już o nas zapomniała, a może jest tak zabiegana
                        w pracy, no i ciężko się wyrwać.
                      • marooda Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 19:38
                        Dziewczyny, nigdy nie mierzyłam tempki, postanowiłam, że zacznę od przyszłego
                        cyklu jak się teraz nie uda.
                        Dziś tak z ciekawości zmierzyłam rano (dziś 22dc 9 dzień po ovu) w łóżku przed
                        wstaniem (co prawda była to juz sobota, pospałam sobie dlużej smile i miałam 37,0
                        w pochwie. Ale, że nie wiem jak było wcześniej, to nie mam porównania.
                        Jak to jest z ta tempką po ovu? Kiedy moge mieć nadzieję, że może jest ciąża?
                        • danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 21:20
                          Zrobilam dzisiaj test owulacyjny w 14dc i wyszedl mi blady cien drugiej kreski!
                          To bardzo dziwne, bo w zeszlym cyklu juz od 10dc wychodzily mi dwie a testowa
                          byla tylko niewiele slabsza od kontrolnej. Teraz jest ledwo widoczna. Hmm!!!
                          • danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 15.05.05, 15:45
                            Ale tu bez Was pusto o bardzo smutno!!!!
                            Wzielam dzisiaj Guajazyl!!! Brrrrrrrrrrrrrrrr!!! Jakie swinstwo! Testu jeszcze
                            dzisiaj nie robilam. Zrobie wieczorkiem!!!
                            Mam nadzieje, ze dobrze Wam idzie z przytulankami i wkrotce bedziemy swietowaly
                            nasze II kreski!!!!!!!!!!!!!
                            • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 15.05.05, 16:00
                              witajcie,

danik1 racja gujazyl to świństwo, łeee!, ale czego się nie robi...

siuba masz rację ja też juz fiksuję tak samo jak ten cykl, od tygodnia nie wiem
                              na czym stoję, mam nadzieję, że kilka przyszłych dni mi to zarysuje sad((

----
                        • danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 21:22
                          marooda napisała:

> Jak to jest z ta tempką po ovu? Kiedy moge mieć nadzieję, że może jest ciąża?

Kiedy temperatura bedzie sie utrzymywala w dalszym ciagu po terminie okresu.
                          Mam nadzieje, ze Ci sie uda!!!
                          Pozdrowka!!!
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:09
      Czesc dziewczynki witam wszystkie w ten piękny poniedziałkowy poraneksmile))
      Ma któras ochotkę na pogaduszki przy kawce?
      Buziak Kasia
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:10
        cześć Kobietki !! cześć Katrin pisz szybciutko co u Ciebie
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:20
          Co u mnie, a wszystko w porzadeczku, łykam sobie wiesiołka, czuje sie świetnie
          i czekam na owulacjesmile)) dzis 7 dc, wiec jeszcze troszke poczekam, od jutra mam
          post scisły w przytulankach, czas na regeneracje hihihihi a potem pełną para
          działamy, kiedys musi sie udac prawda??

A co u Ciebie? Tez bardzo mnie ciekawi??
          Buziaki
          • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:24
            u mnie 14 dc tempka 36,6 i nie chce spaść. dzisiaj chce zacząć testowanie i
            musze leciec po wiesiołka bo mi sie skonczył i chyba kupie guajazyl. u mnie
            był post totalny bo czekamy na śluzik no i II kreski na tescie owu. juz ledwo
            wytrzymuje smile
            • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:25
              mam przy sobie 1 teścik wiec chyba po 9 zatestuje sobie.chyba moge o tej porze?
              • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:29
                Z tego co wiem, to najlepiej testowac miedzy 11-12 w południesmile)
                wiec moze wstrzymaj sie do tej pory, ale róznie dziewczyny testują...
                Ja bede testowac po pracy wieczorkiem, bo w pracy nie dam rady, zreseztą nie
                bede miała jak...
                14 dc to juz lada moment, och jestem ciekawa czy zobaczysz dzis II kreseczki??
                Dawaj znac koniecznie, a powiedz jak sie czujesz tak ogólnie??
                • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:31
                  tak ogólnie to oki smile wcinam jabłko i delektuje się spokojem w pracy bo jestem
                  na razie sama smile reszta zaraz sie pewnie zejdzie i skonczy sie spokój
                  • goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:36
                    cześć kobietki!

a u mnie istna rewolucja sama nie wiem co z ta temperatrą się dzieje, czy owu
                    była czy nie, chociaż raczej po szyjce, śluzie i testach to była (tylko nie
                    wiem czy w 25 dc, czy w 29 dc), a temperatura płata mi figle w tym cyklu (chyba
                    nie tylko mi, prawda siuba, ja też trzymam kciuki za nas).

Miłego dnia

---

• kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:39
                      No niezła ta Twoja tempka, ale moze dobrze... mysle ze owulacja była a
                      przytulanie tez bardzo ładnie, wiec teraz czekamy sobie spokojnie, moze te
                      spadkli tempki cos oznaczają??
                      Niech sie stanie (*)smile))))))
                      Trzymam mocno kciukasysmile)))) ten piekny Maj bedzie naszsmile))
                  • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:40
                    Ja tez narazie mam spokój w pracy, ale do czasu... takie to zycie hihihihi, a
                    za oknem taka piekna pogoda... poopalac by sie mogło...
                    ale mnie nachodzi głupawkasmile))))
                    • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:46
                      goko faktycznie tempka zwariowana. ja niestety nie znam sie na tym programie
                      rozumiem, że na czerwono zaznaczył ci owu a jakim symbolem zaznaczasz
                      przytulanko?
                      • natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:58
                        cześć dziwczyny!
                        Jak tam po weekendzie? Widzę, że chyba dobrze, bo jesteście pełne energii od
                        ranka!
                        Wszystkim życzę miłego dnia i szybkiego zafasolkowania!
    • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:16
      Czy juz wszystkie pracujecie?? Jest ktosik??
      A wiecie co u Izutka?? Co sie dzieje u niej??
      Buziak

spokój jaki to piekny stansmile))
      • eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:37
        ja pojawiam się i znikam smile))
        niestety nie wiadomo co u Izutka. nie pojawia się wogóle
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:47
          Ewus tak duzo masz pracy?? To juz nie przeszkadzam i miłej pracy zyczesmile))
      • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:40
        Cześć Wam dziewczyny, jak minął weekend? Trzeba przyznać, że pogoda była
        piękna. Jak Wasze starania? Kattrin, bierzesz wiesiołek?
        • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:48
          Czesc Edytko, pewnie wcinam wiesiołek jak sie patrzy, hihihihi i wiecie co
          normalnie czuje juz mokrosci, moze nie tak jak w czasie owulacji, ale chyba
          bede tonąc w jej czasie hihihihismile)))
          Świetna sprawa z tym wiesiołkiem, juz nie moge sie doczekac kiedy sie pojawi
          płodny śluzik.
          A jak u Ciebie??
          • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:55
            A ja cały czas czekam na @, dopiero potem na płodny śluzik i też mam zamiar
            brać wiesiołek smile
            • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:59
              Edytko a który u Ciebie dc?? Czy to juz nie pora?????
              • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 10:05
                Już 36 dc, pisałam Wam wcześniej o moich przeżyciach u gina, jak najpierw
                wyszła 1 kreska za 20 minut 2 a z porannego moczu 1. I nic już nie wiem
                hahahha. Kolorowe zamieszanie.
                • kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 10:13
                  kolorowe zamieszanie?? A moze czas powtórzyc tescik???
                  Trzymam kciukasysmile)
                  Któras musi byc pierwsza wkońcu prawda? No a jak sie czujesz? Cos Cię boli nie
                  boli, czujesz cos?Pisz szybciutko, zdawaj relacje jak wygląda sytuacjasmile
                  • edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 11:48
                    Może nie takie szybciutkie relacje, bo niestety dużo pracy, ale cały czas
                    pobolewa mnie brzuch jak na @, czasem tak bardzo że idę do WC sprawdzać, czy
                    czasem się @ nie pojawiła i nic, też boli mnie w okolicach krzyża. I co więcej
                    czasem jest mi niedobrze, ale może to wina tego, że nie mogę dostać @ i jakieś
                    hormonki buzują. Już sama nie wiem. Acha tempka tydzień temu była 37, potem
                    spadła do 36.6, więc myślałam, że lada moment dostanę @ a tu cisza. Od 3 dni
                    mam temperaturę 36.8-36.8,5, więc nie wiem czemu znowu wzrosła. Wkurza mnie to.

Edyta
                • kattrin1 Daniczku???????? 16.05.05, 10:14
                  a gdzie Ty sie podziewasz???? Czekam na Ciebie i na wiesci a tu cisza???
    • kattrin1 Halo puk puk jest tu ktos??? 16.05.05, 11:25
      Cos mi sie wydaje ze dzis kazda jest strasznie zapracowana.... nikogo nie ma,
      cisza straszna...
      • natali7a Re: Halo puk puk jest tu ktos??? 16.05.05, 11:37
        Oj pracują dziewczyny pracują.
        Ale skąd beirzecie tyle energii???
        • kattrin1 Re: Halo puk puk jest tu ktos??? 16.05.05, 11:40
          z nadziei, przynajmniej ja smile))
        • siuba79 Witam :-) 16.05.05, 11:48
          Cześć Wszystkim smile
          Jak tam po weekendzie, u mnie nie najlepiej, bo czuję że zbliża się @, zresztą
          mój wczorajszy czrny chumor to potwierdza. Pogoda paskudna, padał deszcz.
          miałam jechać do Poznania na motocykle, ale przy takiej pogodzie to się mijało
          z celem, więc nie pojechałam.
          Dziś 26dc i od trzech dni tempka 36,2, więc idzie @. Goko u Ciebie jeszcze jest
          szansa, ja już nie mam na co liczyć. Muszę więc iść do apteki i kupić oeparol,
          żeby zwiększyć szanse w przyszłym cyklu.
          Napiszcie mi proszę czy Wasi M też coś biorą, jakieś tabletki, ziółka, może
          witaminki, bo nie wiem czy dać coś mojemu M.
          Życzę miłego dnia wszystkim, a tym zapracowanym żeby dały sobie trochę luzu. Ja
          do pracy idę na 18 do 6 rano i tak przez dwa dni, a mój M od 6 rano, więc
          będziemy się praktycznie mijać.
          Pozdrawiam i trzymam kciukasy za te, które czekają na owu lub na rezultaty po
          owu smile
          • eweks0 Re: Witam :-) 16.05.05, 12:45
            zrobilam tescik (tak jak radzilas Kasiu przed 12) no i owu pomału sie zbliza bo
            jest slabiutka II kreseczka teraz siedze juz jak na szpilkach i zastanawiam sie
            kiedy zacząć maratonik? wg mnie owu bedzie 19-20 maja. Poradzcie kiedy staranka
            i co ile PLIZZZZ smile))
            • eweks0 Re: Witam :-) 16.05.05, 12:47
              cześć siuba!!! taka jestem podniecona, że zapomnialam Cie przywitać smile)) sorki
          • danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 12:47
            Jestem, jestem!!!!!!!!!!!
            U mnie dzisiaj 16dc. Czekam na owulacje. Wczoraj wyliczylam sobie srednia kiedy
            powinnam miec owulacje i wyszlo mi 21dc. Troche sie pospieszylam z guajazylem,
            bo lyknelam sobie wczoraj, wiec dzisiaj sie wstrzymam i zaczne znowu od jutra.
            Powinno sie go brac 3-4dni przed owulacja, no nie??? Za duzo tez pewnie nie
            zdrowo. Tak wiec widzisz Kattrin, ze obie jestesmy przed owulacja. Mi sie chyba
            przesunie w tym cyklu. Test z wczorajszego dnia pokazal slaba kreske. Zobaczymy
            jak bedzie dzisiaj.
            Siuba ja daje swojemu mezusiowi folik i witamine A+E w kapsulkach, ale od
            niedawna. Musze powiedzic, ze chetnie lyka. Dzisiaj nawet sam sie upomnial!
            Dzielny chlopak!!
            Wczoraj w nocy zaczelismy przytulanka. Zamierzam tak co drugi dzien sie starac!
            Maj musi byc nasz!!!!!!!!!!!!!
            Pozdrawiam i piszcie co u Was!!!!!!!!!!!!!!!
            A Izutek to niech tylek szykuje, bedzie bicie!!!!!!!!!!!!! wink
            • eweks0 Re:Pracusie!!! gdzie jesteście? 16.05.05, 12:56
              jak w temacie smile
              • kattrin1 Re:Pracusie!!! gdzie jesteście? 16.05.05, 13:00
                Ewus, super jak juz jest ledwo kreska to niedługo przytulanko na maxa, poczekaj
                do mocnej testowej, odczekaj ze 12 h i do dzieła, ojjjj musi sie udacsmile)))))

No świetnie same dziewczynki owulacyjne hihihiih moze wszystkie zaciązą i jak
                beda widziec II ciązowe to mnie zawirusujecie, cio????
                Bo ja mam dopiero 7 dc wiec kurcze jak ja bede miała termin to wszystkie
                mozecie juz byc ciezarówkismile))) Niech sie staniesmile)))))

No to trzymam kciukasy tak mocno az mi zsinieją i musi sie UDAC!!!!
                Buziaki
            • kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:04
              Siuba ja tez karmie mojego folikiem i ma nakaz jedzenia wszystkiego co ma
              nabiał, jajówa, mleko serki itp. hihihi je grzeczniesmile))
              Daniczku trzymam kciuki za Ciebie jak jest juz kreseczka tzn, ze owu bardzo
              blisko, wiec przytulaj sie do wolismile)) i czekam pdo koniec maja na II
              kreseczkismile))
              • danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:21
                My dzisiaj wlasnie jedlismy jajecznice a na obiad bedzie ryba. Z mlekiem nie
                mam problemu, bo moj mezus lubi a ja za to pije kakao.

Kattrin a co myslisz o tym moim guajazylu? Wczeniej pisalam. Chyba sie
                wstrzymam jutro i moze pojutrze. Kurcze sama nie wiem, bo sluzu jeszcze nie mam
                a testy wychodza mi przez kilka dni slabe, wiec do owulacji jeszcze mam czas.
                Poradzcie cos!
                • kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:27
                  Sama nie wiem, bo wtym cyklu bede pierwszy raz działac z wiesiołkiem i
                  gujazylem, ale chyba jak wyjda II kreski ciemne to wtedy najlepiej brac
                  gujazyl. Ale moge sie mylic, a jak to nie masz sluzu???Moze sie wstrzymaj na
                  dzień, dwa z tym gujazylem??

Ja jestem na etapie wiesiołka dopeiro, ale juz czuje mokroscismile)))))
                  • danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:36
                    Ja bralam wiesiolka od pierwszego dnia cyklu. Przyznaje, ze czasami zapomnialam
                    wziac, bo bylismy na wyjezdzie. Nic to, bede sie przytulala co drugi dzien.
                    Zobaczymy. Co mam byc to bedzie. A z guajazylem sie wstrzymam jeszcze troche.
                    Zobaczymy co test dzisiaj pokaze. Ja tez niby czulam mokre, ale na zewnatrz nic
                    nie widzialam a teraz to juz jestem po przytulanku, wiec sie wymieszalo. Hihihi.

Kattrin to fajnie jak juz czujesz mokre. Trzymam kciuki!!!
                    • kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:42
                      Wiesz Daniczku ja zawsze miałam tzw. mokrosci, hihihi, ale teraz chcąc
                      polepszyc efekt biore wiesiołkasmile))) Mam nadzieje ze cos pomoze, a jak nie to
                      no cóz, bede błagac Was o wiruskismile))) zeby przeszły wkońcu na mniesmile
                      A słysząłam ze wazne zeby było mokro, na zew. wcale nie musi byc widac, wiec ja
                      mysle ze u Ciebie bedzie ok jesli bedziesz sie co 2 dni przytulacsmile

Ja tez mocno trzymam kciuki, wkońcu musi sie kiedys skończyc czas oczekiwania,
                      czyz nie mam racji??
                      Buziaki
                      • siuba79 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:48
                        Kattrin święta racja, przecież ten czas oczekiwania musi się kiedyś skończyć. A
                        dlaczego Twój M ma zakaz jedzenia nabiału? Czy to na coś wpływa niekorzystnie?
                        Folik dam mu niech też łyka, a witamina A+E na co wpływa? Danik napisz proszę.
                      • natali7a Re: Witam :-) 16.05.05, 13:49
                        Przepraszam, że Wam się tak wcinam w rozmowę, ale jak to jest w końcu z tym
                        przytulaniem?
                        Najlepiej pościk przed i dopiero po II krechach na teście odczekać 12 godzin i
                        zacząć?
                        Czy już wcześniej, ale co 2 dzień???
                        • siuba79 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:51
                          kattrin sorki, źle przeczytałam napisałaś "nakaz' a nie "zakaz" smile
                          • siuba79 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:54
                            natali7a najlepiej pościk przed owu (będą silniejsze i zwawsze plemniczki, no i
                            będzie ich więcej ponoć), a dopiero po odczekaniu od 12 do 20 godzin po owu
                            przytulanka. Co dwa dni też można, bo plemniczki regenerują się 24 godziny, co
                            wybierzesz to już tylko twoja sprawa, jak wolisz.
                            • kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:05
                              Natalko Siuba ma racje najlepiej po 12 h od pozytywnego testu i co dwa dnismile))
                              I powinno sie udac, ja robie sobie przerwe postowa do owulacji tak mniej
                              wiecej, a potem juz do boju co dwa dnismile)
                            • marooda Re: Witam :-) 16.05.05, 14:08
                              ja miałam dziwnie z testami owu, pierwsze dwa dni bladziutka druga krecha,
                              trzeciego mocna druga krecha, czyli teoretycznie owu powinna przyjść za 12-24
                              godzin, a tymczasem w ten sam dzień na USG widać pęcherzyk, który już pękł...
                              czyli test chyba za późno pokazał zbliżającą się owu? sama nie wiem...

zaczęłam mierzyć tempkę (tak durnowato w połowie cyklu, ale kiedyś trzeba
                              zacząć) i póki co:
                              22 dc: 37,0
                              23 dc: 37,0
                              24 dc. 36,9

i pytanie do specjalistów, czy to wygląda obiecująco? cykle 28-29 dni, ostatni
                              27 dni smile
                              • kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:11
                                ojj trudno cos napisac na podstawie 3 tempke, kurcze a jaką miałas podst.
                                tempke???
                                Jesli na usg pękł pecherzyk to juz jestes po owu i temperatura moze byc
                                podwyzszona, a jesli było przytulanko to teraz czekamy na efektysmile)))
                                Trzymam kciukismile
                              • danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:12
                                Tu znalazlam to o witaminach A+E i wiele innych ciekawych rzeczy.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=23434641&v=2&s=0
                                • danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:17
                                  O pojawil sie jednak link a ja zalozylam nowy watek WETERANEK!!! Zapraszam!!!
                                  Chyba moglam go zalozyc, co? W koncu wierze, ze maj bedzie moj/nasz, wiec to
                                  chyba moj/nasz ostatni post staraniowy!!! Hihihi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka