kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:02 ale mnie głowa rozbolała, koszmarnie... chyba cisnienie sie kiepsci i juz sie na mnie odbija( Jak mi sie nic nie chce... Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:09 Kattrin...wypij małą czarną, może przejdzie. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:16 takie małe to ja mam juz 3 za sobą )) odlot totalny dosłownie, ale cóz jeszcze 3 godzinki i spadam do domku... Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:26 Ja już chcę iść do domciu, ale jeszcze niecałe 1,5h. Wiesz Kattrin, dużo się dzisiaj dowiedziałam na temat badania szyjki, szczerze Ci powiem, że byłam zielona, a teraz mogę powiedzieć, że już wiem dużo i od dzisiaj zaczynam się badać (będę robiła samobadanie)...hihi ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:32 ) człowiek uczy sie całe zycie, ja tez wiele sie nauczyłam o swoim organizmie ale to napewno jeszcze nie koniec. To dopiero 3 cykl bedzie, wtedy juz mniej wiecej bede wiedziec co jest grane. Co do szyjki to wiem ze bardzo to jest pomagające w zaciązeniu, szkoda ze ja nie moge, to chyba jedyna rzecz z której nie moge skorzystac, ale mam inne pomocne rzeczy)))) Mam nadzieje ze badanka w Twoim przypadku przyniosą Ci (*))))) Niech sie stanie ))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:34 Kattrin, dlaczego nie możesz badać sobie szyjki? Każda z nas może, tylko, że musisz poczekać aż @ odejdzie. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:36 Ja nie moge bo jej nie mam i nie mam co badac( Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:39 Nie smutaj się...bez tego tez darza rade, a co nie dasz...pewnie, że dasz- wierzę w to ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 13:40 ja wiem ze dam sobie rade, musze nie mam innego wyjscia ) Tylko ze nigdy nie zajmowałam sie patrzeniem na szyjke i jak to sie robi, a bedą na forum i tak sie dowiedziałam co sie z nią dzieje w róznych etapach cyklu. Człowiek uczy sie nawet niepotrzebnych rzeczy))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 14:10 Ja zaraz będę szykowała się do domciu...aż nie mogę się doczekać, zmierzę sobie tempke i zbadam swoja "szparke"hihi, ciekawe co zaobserwuję. ...(*)... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 15:05 magda9948 - temperaturę mierzymy rano przed wstaniem z łóżka (przed jakąkolwiek inna czynnością) ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 15:10 Goko powiedz m prosze jak to u mnie z tym braniem wiesiołka i gujazylu u mnie, patrząc na niewiadoma owulacje?? Bo nie wiem ile czasu mam brac to wszystko... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 15:38 wiesiołek bierz od poczatku cyklu, potem spojrze na Twoje posty i doczytam, czemu piszesz niewiadoma owu, przeciez wiesz mniej więcej ile ma oststnia faza? teraz uciekam, ale zajrzę wieczorkiem. ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 20:18 No no witam Panie ginekolożki, jak tam badania szyjki macicy? Ja wróciłam godzinę temu z pracy, zjadłam obiadek i nadrobiłam czytanie Waszych wpisów na forum. A ja głupieję zupełnie, bo dziś 21dc i tempka skoczyła o 3 stopnie w porównaniu z wczorajszą (czyli miałam dziś 36,5), a wczorajsza od poprzedniej była o 2 stopnie wyższa (czyli wynosiła 36,2). Śluzik białawy, ciekawe co by wyszło na testach owu od Ewy. Pozdrawiam wszystkie i jak zwykle idę pisać, ale będę tu zaglądać kątem oka Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:02 siuba79 ja też już głupieję, test owu znów pozytywny (co prawda mocz bardzo zagęszczony, bo dzisiaj miałam takie urwanie głowy, że piłam strasznie mało, aż musiałam sie zmusic na siusiu, żeby wiedziec co wyjdzie) i znów szok!!!, szyjka miękka, ja też już nic nie wiem, mam nadzieję, że jutrzejsza temperatura wszystko mi wyjaśni -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:19 No to jest nas dwie, zgodnie z ustaleniam ina początku cyklu - nie nakręcamy się, tylko wrzucamy na luz, co ma być to będzie. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:21 A ja dzsiaj umówiła msię do ginka na 7 czerwca, bo dopiero miał wolne terminy. Może to i dobrze bo będę wiedziała już co i jak z tym cyklem. Padam ze zmęczenia, a zamiast siedzieć i pisać przez 3,5 godziny serfowałam po internecie Jutro też jest dzień, nauka nie zając nie ucieknie. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:27 No nic, chyba znowu jestem tu sama. Biorę się do roboty, chociaż coś napiszę, żeby uśpić wyrzuty sumienia, że nic nie zrobiłam dzisiaj, a czas mnie już goni. Boli mnie głowa, chce mi się spać, więc może jednak sobie dzisiaj odpuszczę. Nie wiem sama, zajrzę do pracy i wtedy stwierdzę co i jak i którą opcję wybieram. Pozdrawiam i życzę miłej nocy i jeszcze milszych przytulanek. Dobranoc Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:31 jestem...też przeszukuję internet.... -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:33 tak bardzo chciałam, żeby ta owulacja przyszła jak najszybciej, a teraz chciałabym żeby już było po , ja już nie mam siły...(( --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:36 Goko rozumiem Cię, nawet nie wiesz jak bardzo Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:39 Ja już nie wiem czy dzisiejszy skok tempki to owu, czy owu była 17dc czy może 13 lub 14dc. Chciałabym przyspieszyć czas, żeby wszystko było już wiadomo, jak ma być ciotka wredotka, to niech przyjdzie, bo chcę zacząć nowy cykl i nowe starania, a jeśli jakimś cudem (podkreślam cudem, bo wbrew wszelkiej logice) udało mi się afasolkować, to chyba bym ze szczęścia się upiła (jak nigdy). Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:40 goko powiedz co Ty o tym myślisz, masz może jakąś teorię? Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:41 siuba79 ja już zgłupiałam, nie mam żadnej teorii szczyt śluzu dawno był, a teraz dopiero testy owu , ja już sama nie wiem co sie dzieje --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:42 liczę tylko, że jutrzejsza temperatura coś mi wskarze... -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:45 No to tak jak ja, wszystko (a przynajmniej większość problemów) rozwiąże się jutro. Jakich pochrzaniony ten cyl, testy wychodzą słabe za każdym razem jak je robiłam 94 razy w tym cyklu), a nigdy tak nie było. Ciekawe czy jakbym zrobiła je dzisiaj i jutro to też by tak wyglądały. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:48 ile??? 94 (czy pomyliłaś się?) --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:48 goko nie łam się, jeśli teraz się nie uda, to monitoring i wtedy to już prawie pewne. Moja koleżanka (pisałam już o niej)bardzo długo starała się o kruszynkę, poszła na monitoring i po trzech cyklach monitorowanych udało się, i to jeszcze jak. Urodziła trzech chłopców, to się nazywa fart, trzy cykle - troje dzieci. :- ) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:50 chciałabym nie doczekać tego monitoringu, tzn. żebyśmy nie musiały iść na monitoring, żebyśmy już były wtedy zafasolkowane ) --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:46 uciekam, odezwę się jutro, idę poczytać Ginekologię i chyba poprzytulamy się dzisiaj znów (a może jutro rano)... -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:50 Jasne że się pomyliłam, zrobiłam 4 testy. A ja zbieram się do spania, jutro muszę wstać o 4 rano i w piątek też Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:51 no 4 brzmi o wiele lepiej ja też uciekam dobrej nocy -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:52 Dobranoc goko, owocnych przytulanek. ja jestem tak zmęczona, że nie mam siły ani ochoty na przytulanka. Idę spać, a zaraz wróci mój M (mam nadzieję, że zaraz). Pa pa PS:A zafasolkować musimy - wcześniej czy później. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 11.05.05, 22:53 pa,pa -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
siuba79 Dzień doberek :-) 12.05.05, 07:31 Witam, dzisiaj ja jestem pierwsza Wpadłam tylko na chwilkę, bo jestem w pracy i mam sporo zajęć, ale jak zwykle wpadnę coś koło 19. Dzisiaj 22dc i tempka 36,5 taka sama jak wczoraj, jak na mnie to bardzo wysoka. Muszę już lecieć, do wieczora. Pa pa Miłego dnia Wam życzę Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień doberek :-) 12.05.05, 08:19 ja tez sie witam))) U mnie chyba wkońcu normalna @@, dzis 3 dc i jeszcze trwa, to chyba dobry znak wkońcu))) Poza tym humorek nadal w całej pełni, zaczełam brac wiesiołek, Goko mozesz pomoc mi w tych wyliczeniach?? Dzieki z góry Kasia Odpowiedz Link
goko1 Re: Dzień doberek :-) 12.05.05, 08:28 Witajcie dziewczynki, u mnie sama nie wiem co!!!wiecie, że wczoraj test owu wyszedł znów pozytywny, temperatura taka sobie ciężko mi ja od 3 dni dobrze zmierzyć, dzisiaj nad ranem staranka, nie mieliśmy chyba już siły wczoraj wieczorem... (ile można pod rząd?) tak więc dzisiejsza temperatura o 4.30 (po przytulankach) - to nie ja go obudziłam, to on mnie obudził ))) tak wiec dzisiejsza temp. chwile po staraniach o 4.30 była 36.2 (jakas strasznie niska), ale po przespaniu jeszcze 2 godzin o 6.30 była 36.7, Ja w ogóle nie wiem czy ja liczyć, temp. powinna byc chyba po 3 godzinnym odpoczynku (spoczynku). Kattrin1, w czym Ci pomóc, bo jestem chwilę, potem mam trochę pracy, ale będę zaglądać, pisałam coś wczoraj chciałas policzyć kiedy będzie owu (widzisz co sie dzieje u mnie, moge Ci troche pomóc, ale gwarancji żadnej nie daję). oto mój wykres (na razie zaznaczyłam testy pozytywne, ale jak program zacznie sie nimi sugerować, to je wywalam, wiecie, że u mnie owu z reguły była 4 dni po teście pozytywnym, czyli wypadałaby jakos w tym cyklu na 29 dc, czyli pojutrze, jeszcze niezle, bo to weekend, ale czy to sie sprawdzi?, ja już sama nie wiem, bo do przedwczoraj byam przekonana, że już raczej była): www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Dzień doberek :-) 12.05.05, 08:31 ja bez zadnych gwarancji, jak mam ok 32 dniwoe cykle i faze ostatnią 13 dniowa, to owu wychodzi ok 19-21 dc, i teraz do kiedy brac wiesiołka i od kiedy pic gujazyl Plissss mniej wiecej pomóż Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:24 Goko...ja wiem, że tempke mierzy sie rano przed wstaniem z łóżka- ja tak robię...nie wiem, czemu Ty mi to napisałaś. ...(*)... Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:25 Zapomniałam się przywitać...cześć kobietki...nie wiem, czemu goko pisała mi o ten tempke, jak się ją mierzy...przeciez ja o tym wiem. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:25 Ty lepiej słonko mów jaka ta tempka dzis??? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:34 Aha ..zapomniałam, ale jestem rozbita. Moja tempka dzisiaj wynosiła 36,4... czyli nadal stabilna, ale wiecie co, wczoraj zmierzyłam sobie po pracy (godz. 16,20) i miałam tempke 37,6...czy to jest jakiś znak- tak pytam z ciekawości. Zaznaczam, że mierze tempke codziennie o 5,50 rano (a wczoraj po południu to tylko moja ciekawość). ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:40 wieczorna tempka jest zawsze wyzsza, na nia wogóle nie zwracaj uwagi, nie jest prawidłowa Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:43 wiem, że jest wyższa, ale nie wiedziałam, że aż tak...popołudniowa, bo wieczorna wynosiła 37,1....ale to nie ważne. ...(*)... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:59 dziewczynki ja zmykam, czas nadrobić zległości w pracy, odezwę się później. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:30 witaj magda9948, napisałam o tej tempce, bo wczoraj pożegnałaś sie tymi słowami: magda9948 napisała: > Ja zaraz będę szykowała się do domciu...aż nie mogę się doczekać, zmierzę sobie > > tempke i zbadam swoja "szparke"hihi, ciekawe co zaobserwuję. > ...(*)... myślałam, że chodziło o wczorajszy dzień... --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:37 Tak goko, ale to tylko tak chciałam sprawdzić, jak to będzie z tą tempka popołudniu. Wieczorkiem badałam sobie szyjke i wydaje mi się, że była miękka (nabieram doświadczenia, bo nmie wiem jeszcze dobrze kiedy twrada a kiedy miękka- bynajmiej wczoraj było "miękko" hihi, ale śluzik jeszcze kremowy). ...(*)... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:40 kattrin1 - wiesiołka możesz już zacząć dzisiaj, ja zaczęłam od 4 dc. , natomiast gujazyl zacznij ok. 17 dc. wiesiołek - 3x2tabl (rano, popołudniu, wieczorem) gujazyl (niesmaczny, ale da sie przeżyć) - 3 x 1 łyzka stołowa, chociaż zalecają 2 x 1 łyżka, ja osobiście piłam różnie częściej 2 niż 3 razy. Na npr wyczytałam, żę ten gujazyl pije sie do dnia szczytu śluzu, czyli jak zaczniesz sie topić )) odstaw. Wiesiołek możesz brac równocześnie lub odstaw przed gujzaylem (ja wiesiołek odstawiłam gdy piłam gujazyl), po owu - nic! --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Kochana Goko - Dziękuje:))))) 12.05.05, 08:44 Teraz zostaje tylko oczekiwanie)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Kochana Goko - Dziękuje:))))) 12.05.05, 08:53 Cześć Kobietki !!! jestescie niesamowite !!! całą godzinę nadrabialam wczorajsze zaleglości, wyślą czlowieka na kurs z pracy i potem nie moze sie odnalezc na forum hi hi hi Katrin super, ze zaczęłaś nowy cykl trzymam mocno za nas kciukasy (za nas wszystkie) !!! Goko widzę, że staranka idą ostre i tak trzymać !!! u mnie 10 dc temp 36.7 czekam do niedzieli i zaczynam testowanie )) Odpowiedz Link
kattrin1 Staranka 12.05.05, 08:56 Witaj Ewuniu, A kiedy Ty zaczynasz porządnie?? I jak sie czujesz?? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:02 Cześć Dziewczynki, czuję się jakoś fatalnie, wczoraj wymiotowałam i nadal boli mnie brzuch jak na @, tylko troszkę mniej a jej nie widać. Podwyższyła mi się tempka i mam 36,8. Sama nie wiem co jest grane. Mąż się uśmiecha pod nosem, tuli mnie i mówi "czas kochanie na test" jak ja wiem, że przy tak niskiej tempce to raczej niemożliwe. Piersi też mnie nie bolą. Sama nie wiem co jest grane. Boję się, że może to jakaś torbiel czy coś, ale nic mnie w środku nie boli buuuuuu Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:08 Kurcze Edytko a nie lepiej sie juz uspokoic, i jednak zrobic ten test?? Czy juz jestes opóźniona, po terminie?? Czy jeszcze nie? Wiesz z jednej strony mały sik a bedzie juz wiadomo co jest, a moze to (*), a jak nie to poprostu juz bedziesz spokojnie czekac na nowy cykl? Co Ty na to?? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:11 Jestem spokojna Kattrin i nie wierzę, bym była w ciąży przy tempce 36.8 Chyba pójdę dzisiaj do gina, niech zobaczy czy nic złego się nie dzieje. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:13 wszytko zalezy jaka masz podstawową tempke, moze 36,8 jest wysoką dla Ciebie. Jaka masz podst. temperature ciała?? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:19 Wiesz Kattrin różnie, mniej więcej 36.5 zależy kiedy oczywiście, ale tak jak pisałam wcześniej miałam przez kilka dni (odkąd zaczęłam mierzyć) i było rano 36,9, potem spadła do 36.6 a teraz znowu 36.8, więc jak było 36.6 to myślałam że przyjdzie @, już nawet się ucieszyłam bo jakoś mam słabą wiarę a tu cisza. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:22 To czekamy cierpliwie, choc wydaje mi sie ze ..... cosik sie dzieje )) ale nie nastawiam i nie łudze, tylko bede trzymac kciuki i czekac czy moja intuicja mnie nie myli ))))) Juz niedługo sie rozstrzygnie, zobaczymy jakie beda następne tempki)) Odpowiedz Link
edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:24 Tak jak pisałyśmy - nie nakręcamy się a jak pójdę dzisiaj do gina to zdam relację. Odpowiedz Link
edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:36 W zasadzie to cały czas się zastanawiam czy jest sens, czy jeszcze z tydzień poczekać. Wg ostatniego cyklu 26 dniowego powinnam dostać 6 maja, ale że cykle mam nieregularne, więc biorę i na to poprawkę. Do tego jeszcze te ciągłe bóle menstruacyjne, tak jakby lada moment miała przyjść @ ale tak już mam długo (jak nigdy) i cisza. Lekarz przyjmuje do 17, więc nie wiem? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:44 Powiem tak, nie mam pojęcia czy jest za wczesnie. Moim zdaniem to tak czy siak jestes po terminie, wiec wszystko jest mozliwe, bóle @@ są tez objawami ciazy, wiele sie pisze o tym , ze kobiety czują ze dostają @@, lataja do kibelka by sprawdzic a tu okazuje sie ciąza. Takze na to nie patrz, bo moze oznaczac i to i to. Jak pójdziesz do gina moze byc juz cos wiadomo. Jesli jest (*) to moze nie usłyszysz jeszcze serduszka ale pewnie bedzie widac jakies zmiany w macicy czy w szyjce (nie wiem), ale podobno tak własnie mozna rozpoznac wczesna ciaze. A jesli nie jestes w ciazy to lekarz powie, ze nic nie widzi i zeby czekac na @@. Napewno nic złego sie nie stanie jak pójdziesz. Ja trzymam kciuki za (*) Odpowiedz Link
edyta0 Re: Staranka 12.05.05, 09:49 Dlatego nie chcę fiksować z tym testem, tylko pójść do ginekologa bo tak jak piszę, raczej na fasolkę się nie nastawiam, jakoś to intuicyjnie czuję Boję sie, że to sprawy kobiece. Ale wiecie co Dziewczynki kochane, tak sobie patrzę na wykresy, które dostałam od Ewy i jak jest zaznaczone HPT+ to tempka spada i wcale nie jest wyższa od 37. Może to nie jest tak, że musi być powyżej 37 a ja się tym sugeruję. Kurcze, głupia jestem w tych sprawach (tempka). Widziałam, że nawet przy 36,7 albo i nawet mniej już była zaznaczona ciąża. Tak jak mówię, podchodzę do tego sceptycznie, aczkolwiek chcę uzyskać dużą wiedzę na ten temat. I znowu mnie rwie i znowu mnie "muli". Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Staranka 12.05.05, 09:52 nie wiem, nie chce Cię nastawiac ale wydaje mi sie ze jestes w ciązy. Tempka nie musi wcale byc 37 st. w ciazy, wszystko jest uzaleznione od podst. tempki ciała 9jak Ci juz pisałam), takze dla Ciebie 36,8 moze byc juz podwyzszoną. Idz do gina i zobaczymy))) Mam nadzieje ze Ci sie udało)))))))) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 08:59 Sluchajcie a powiedzcie mi, od czego mogą byc skape @@ lub bardziej obfitsze? Czy to ma jakis związek z endo?? Troche sie zastanawiam nad tym, od pewnego czasu miałam strasznie krótkie @@ i skąpe, a teraz chyba pierwszy raz normalna, moze nie strasznie obfita ale taka małpowa i trwa juz 3 dzien. Czy to moze oznaczac ze mój orgaznim sie unormował? Wiecie cosik na ten temat? Buziak Kasia Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:09 Odnosnie @ to ja tez mam pytanie, bo nie wiem czy z moja @ jest wszystko ok sytuacja przedstawia sie tak: @ dostalam 3 maja, przez dwa dni bylo krwawienie (normalne) a od 5 maja do 11 maja plamienie jasno brazowe (dodam, ze takiego koloru plamienia nigdy nie mialam) i ciagnelo sie to w sumie 9 dni czy to jest normalne? a jeszcze dodam, że gin przepisal mi luteine, ktora miala wszystko wyregulować, bo @ zawsze mialam dlugo i luteina miala to skrócic, tyle, ze wydłuzyla i cykl tez mialam dluzszy 34 d (a do tej pory 29 d) Co o tym sadzicie ? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:18 nieraz jest tak po luteinie, mysle ze to poprostu chyba sie tam wszystko oczyszcza. Z tego co wiem to luteina jednak wydłuza troszke cykle, wiec nie masz sie czym martwic)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:27 Kasik dzięki ! pocieszylas mnie troszkę ) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:12 Kasik wyglada na to, ze Ci sie wszystko normuje. Jakies wiadomosci odnosnie obfitosci @ czytalam w tym dodatku przesylanych z testami przez Ewę. Dzisiaj w domu zajrze i Ci jutro napiszę Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:42 A pamietasz Eweks w jakim pliku, bo mam na kompie instrukcję od Ewy, to bym zajrzała. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:45 ja tez mam i tez bym zajrzala, gdzie to jest)) Bardzo mnie to interesuje, bo naprawde juz dawno nie miałam tak obfitego okresu, chyba z normalnie 10 miesiecy... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:48 niestety nie pamiętam, kojarze tylko, ze chodziło chyba o objawy nadzczynnosci i niedoczynności tarczycy i że skąpe miesiaczki moga byc m in objawami niedoczynnosci albo nadczynnosci tarczycy. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:49 chyba nadczynności tarczycy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:50 no to nie u mnie, ja ma wszystko z tarczyca ok, badana i idealny wynik. Czyli juz sama nie wiem. jestem ciekawa od czego takie cos jest, zawsze 2 dni @@ skąpej, potem z dzień plamienia resztek tzw. a teraz sie rozszalało, ale moze to i dobrze... Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:50 Oby się wszystko wynormowało. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:53 nie powiem ze bardzo bym chciała, zeby tak było, juz mam dosyc tych anomalii mojego organizmu. Teraz moze wkońcu wszystko sie dobrze zacznie i skończy... mam nadzieje))) Bardzo sie ciesze ze mam Was i moge sie troche pouzewnętrzniac i dowiedziec sie paru pomocnych rzeczy. dziekuje... Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 09:58 A jeśli się nie udało, to dopiero będę miała ciężki orzech do zgryzienia, jak to wszystko unormować, tak jak u Ciebie jest. Pewnie torba leków, worek kasy w aptece i tak na nic. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:02 Moze wcale nie koniecznie, jesli nie jestes to mogł Ci sie poprostu przesunąc troche cykl, a własnie mialas badane hormony?? A co do leków to wcale nie tak duzo sie bierze )))i sa niedrogie Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:21 Nie miałam robionych hormonów, ale pewnie tego nie uniknę. Niestety mam owłosienie tu i tam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:54 Edytko zrób sobie hormonki, moze tu jest przyczyna... oczywiscie jak nie jestes w ciazy))) Musimy poczekac cierpliwie i juz niedługo bedzie wszystko wiadomo) Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:57 Witam Was dziewczyny ,zaglądam tutaj często ale nie wypowiadam się bo troszku jestem nie w temacie ,ale czytam u Was wsztystkie nowinki no i sprawdzam czy którejś się udało,chciałam tylko powidziec ,ze wiosna się już powoli kończy wiec szybciutko szybciutko....... założyłam nowy wątek dla dziewczyn zaciązonych ,żeby Was tutaj nie rozpraszać naszymi pogaduszkami o troszku innych rzeczach,i tam dziewczyny kochane czekamy na szczęsciary na dziewczyny z brzuszkami..... Całuski i pozdrowienia dla wszystkich goko1,siuba79,danik1,kattrin,magda,edyta,eweks0,diament....i wszystkie ,które nie wymieniłam trzymam za Was kciuki i jestem z Wami myślami Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 10:58 Jolus trzymaj mocno kciuki i czasem sie odezwij tez u nas oki))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:22 chyba wszystkie wzięłysmy się ostro do pracy, bo tu u nas tak cichutko )) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:26 Kasiu jak masz chwile to napisz może cos więcej o tych badaniach hormonów ile to kosztuje, jak wyglada to badanie itp Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:03 Ewo, najlepiej w 3 dc zrobic badanie LH,FSH, estradiolu i tsh, powiedzą one jak wygląda sprawa hormonków jajnikowych i tarczycowych. w 14 dc powtórzyc LH i estradiol, a 7 dni po owulacji trzeba zrobic prl i progesteron. Ile kosztuja to za bardzo nie wiem, bo ja mam za darmo, mozesz pójsc do laboratorium i sie zapytac. A jak wy6gląda, no to sa badania z krwi, wiec trzeba sie poddac wampirowi, który pobierze ją do badan)))) Buziak Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:22 Kssiu dziękuje za odp jestes kochana Buziaczki Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:51 Ale cicho się zrobiło...halo jest tu ktosik?? ...(*)... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 11:55 ja sobie siedze cichutko bo mialam przerwe obiadową ale za chwile znowu kierat ) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 12:04 Ej kobietki, weźcie mi wytłumaczcie...od 6dc biorę wiesiołek, mam go brać przez 10 dni(do owu). Moje pytanie brzmi: czy jak odstawię wiesiołek, czy mam zacząć pić guajazyl, czy może jeszcze razem z syropem brać ten wiesiołek ?? ...(*... Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 12:15 Ja myślałam o syropie, ale doszłam do wniosku, że jednak bym go nie brała. Co do wiesiołka, to aż do momentu kiedy pojawi się śluz płodny, potem już nie. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:02 edyta0 a czemu doszłaś do wniosku, że nie brałabyś gujazylu? -- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 12:28 wiesiołek bierzesz do owu a guajazyl na 2-3 dni przed owu wiec wygkada na to, że przez 2 dni bierzesz i to i to (chyba) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:01 hej dziewczynki wiesiołek bierzecie od 1 dc, lub którego tam kolwiek, jak już macie 1 dc za sobą, gdy pijecie gujazyl (2-3 dni przed owu) odstawcie już wiesiołek. Po owu nic (zakazane, a sczególnie wiesiołek, bo powoduje skurcze macicy). ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:01 ale miałam odlot teraz w pracy, ale juz jestem )) Odpowiedz Link
portka1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:09 CZE, ale nas duuużooo, jakie to przyjemne że wątek nadal trwa ciesze sie strasznie Jak weszłam i zobaczyłam ilość wpisów to przypomniał mi sie tak niedawny czas moich liczen i kalkulowań Dziewczynki naprawde ten wątek jest szczęsliwy, trafiłyście we właściwe miejsce Kwestia czasu aż WAM WSZYSTKIM się uda ja mocno w to wierze i z całego serducha Wam kibicuje Danik pewnie jeszcze w Polsce, Izutek odpoczywa (chociaż Izuś daj znać jak Ci to wychodzi) Jolanta wykurowana (mam nadzieje) kieruje mężem gdzie co ma stać (dla nie wtajemniczonych: przeprowadzka) )) Dziewczynki WIELKA BUŹKA DLA WAS WSZYSTKICH: STARYCH (stażowo -wątkowo oczywiście), NOWYCH I PRZYSZŁYCH Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:10 ale wiecie co troche przeraza mnie to co teraz przezywam z @@, jest koszmarna, "leci" (sorki za okreslenie) jak z kranu, a do tego ze skrzepami jakimis, nie wiem co sie dzieje... to juz 3 dzien a ja czuje sie jakbym miala dopiero pierwszy który jest najgorszy(( No jestem ciekawa ile bedzie trwał, cholibcia...bo mi sie juz przytulac chce... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:16 kattrin dzisiaj zleci, jutro poplamisz, bedzie dobrze, wytrzymaj jeszcze trochę witaj portka, witaj jolanta miło, że tutaj zaglądacie. ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:23 mam nadzieje, bo zawsze miałam @@ 2 dni a teraz cos czuje ze pewnie z 5 bedzie hihihi, i mam nadzieje ze to juz sie unormuje i bedzie taka normalna @@ a nie jakies skąpe plamienia))) Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 13:31 Goko picie tego syropu wydaje mi się zbyteczne, może dlatego, że nawet nie wiedziałabym kiedy zacząć go pić skoro mam tak nieregularne cykle )))), a nie chciałabym zaszkodzić być może już zagnieżdżonej fasolce. Oczywiście, to że tak stwierdziłam, nie jest zaleceniem dla innej. To jest moje zdanie. A może jest tak, że do wszystkiego trzeba się przekonać? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:12 Dziewczynki jesteście ?!?! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:18 jestem jestem )) latam co chwilke do kibelka bo boje sie ze zamokne...niestety... kurde boje sie ze cos nie tak... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:20 ale co by mogło byc nie tak? masz jakies podejrzenia? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:22 i napisz czy nadal lecą skrzepy? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:25 nie wiem, miałam tak jak byłam chora, ale po operacji juz sie skończyło i zawsze miałam spoko @@, krotkie i nie takie straszne. to jest taka pierwsza, okrutna, i jest coraz gorzej, 3 dzien gdy powinnam juz kończyc ja sie zaczynam od nowa... i do tego te skrzepy coraz bardziej... Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:31 kilka lat temu mialam taką @, bardzo obfitą i cholernie bolesną, obudziłam sie w nocy i wyleciał ze mnie spory skrzep (w życiu nie miałam takiej @) dodam, że nie starałam sie wtedy o dzidziusia. i teraz tak myslę czy to nie było jakieś samoistne poronienie. Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:37 dziewczyny Wy zaraz o najgorszym skrzepy to normalka w czaie miesiączki, bo przecież śluzówka się złuszcza a raz jest ich mniej raz więcej, Kasiu staraj się nie denerwować. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:42 Goko, a słysząłam ze obfitosc @@ jest od endo, jesli jest ono duze to obfitsza @@ a jak małe to skąpa, nie wiesz czy to prawda??? Tak mi sie obiło o uszy ale jakos nie wiem czy dobrze mysle.. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 14:39 tzn. mnie az tak nie boli, wczoraj wieczorem i dzis nad rane troche bardziej, tylko jest strasznie obfita i czarna, ja nie mysle ze to samoistne poronienie, raczej na pewno, ale zastanawiam sie od czego. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:21 Dziewczynki czy któraś z was się dzisiaj stara ? napiszcie, bo nie wiem za kogo trzymać kciuki ))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:37 Ja się staram codziennie, to uwalnia od panicznego myślenia czy to już, czy jeszcze nie, czy teraz mogłam zajść, czy nie, żyję z dnia na dzień, mysląć pod czas kochania jedynie o przyjemności, jak będzie miała przyjść @ wtedy będę się stresować. Co do @ to tez miałam teraz okrrooopną! Jak z kranu. Może to takie przygotowanie organizmu? Oczyszczenie? Nie wiem, pozdrawiam Was wszytskie, zapracowana ostatnio Aneta Miłych starań! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:39 Anetko a u Ciebie który dc???? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:38 Chyba teraz Goko na topie jest, testy wyszły pozytywnie wiec pewnie jakos teraz jest przytulanko i bedziemy czekac na efekty)))) Ja trzymam mocno kciuki moze ona następna bedzie.... chyba ze ...ktosik inny)) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:40 a moze to racja ze organizm sie oczyszcza przed kims wielkim cio??? hihihihi fajna mysl, dziekuje diamenciku))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 21:12 --> Katrrin1, to mój 5dc. Starania są codzienne, bo byłam w szpitalu 25 kwietnia i przez dwa tygodnie nie można było sie przytulać i teraz jesteśmy straszliwie siebie spragnieni i nawet bardzo obfita @ nie przeszkodziła i tak jak u Siuby było jak po bitwie... ale przynajmniej moje straszne bóle przeszły! A przez obfite @ oczyszcza sie organizm oj, oczyszcza się i będzie teraz przygotowany i będzie (*) )))))) hehe w moim przypadku to nie wiadomo czy tak dobrze, bo jak juz kiedyś pisałam, syt. finasowa bardzo kiepska, dużo długów, ale wcale nie będę sie sprzeciwiać, zawsze to troszke rodzice pomoga zanim staniemy na własnych nogach, a Wam życzę z całego serca JUŻ (*)!!! Eweks0, dzięki za kciuki, Tobie też życze duzo szczęscia! Aha co do planów na wakacje: 26 czerwca biorę ślub oboje pracujemy w turystyce, Kuba w hotelu, ja prowadze domek wczasowy i jak się możecie domysleć w wakacje będziemy mieli najwięcej pracy, ale może sie uda wyrwać chociaż na parę dni nad jakieś jeziorko... Któraś pisała, przepraszam, nie pamiętam, o wakacjach w październiku, co można wtedy wymysleć i gdzie pojechać??? Poradźcie cos bo chyba wczesniej nie uda mi sie wygospodarowac urlopu Odpowiedz Link
kattrin1 Malutka zmiana tematu:))) 12.05.05, 15:47 inny temacik, macie juz jakies plany na wakacje?? Myslicie juz o tym?? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Malutka zmiana tematu:))) 12.05.05, 15:59 ja o tym jeszcze nie myśle.zreszta mam cicha nadzieję, zeby zostawic sobie urlopik na "pomacierzyńskim" na pewno kilka dni wezme w czerwcu i w sierpniu ale na prawdziwy urlopik to nie wiem kiedy pojadę. w zeszlym roku bylismy z M na wakacjach dopiero na przełomie pazdziernika i listopada hihi Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 15:55 no nic nie ma Was wiec ja tez uciekam do domku juz( do juterka)))buziaki wielkie Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 16:00 buziaczki Kasiu i miłego popołudnia !!! Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 16:06 Ja też juz uciekam. Trzymam kciuki za goko i diamencika i reszte kobietek starających sie dzisiaj. Pa pa Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 12.05.05, 20:18 Cześć Wszystkim Dziewczyny z tą obfitą @ to jakaś plaga czy coś? Ja też miałam ostatnio bardzo obfitą, jak rano wstałam z łóżka, to prześcieradło wyglądało jak po bitwie (i to nie małej). Dziś 22dc, tempka 36,5 tak jak wczoraj (jak na mnie to bardzo wysoka, bo przez ostatnie dwa cykle miałam normalną tempkę od 35,9 do 36,2. Ciekawe co teraz ubzdurał sobie mój organizm? Jestemm tak padnięta po dzisiejszym dniu i w ogóle ostatnio jakaś taka wyczerpana jestem, że idę pod prysznic i kładę się spać. Już ledwo na oczy widzę. A cykl, jak to cykl, czekam na następne dni, będę obserwować tempkę i szyjkę (dzisiaj twarda), a za parę dni okaże się co i jak. Dobranoc wszystkim. Jutro będę na forum od 6 do 8:30 (a do godz.8 to na pewno), no i oczywiście wieczorkiem koniecznie tu zajrzę. Pa pa PS: Zafasolkowane, fajnie że o nas pamiętacie, wpadajcie tu od czasu do czasu i trzymajcie za nas kciuki. Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:00 Cześć Kobitki, jak tam dzisiaj u Was, w ten pogodny dzionek? U mnie 15 dc, ciągle czekam na owu. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:05 Czesc Laseczki))) Tak jaki piekny dzionek za oknem, i do tego 13 hhihihii najszczesliwszy dzień w kazdym miesiacu)) U mnie dzis 4 dc wiesiołek brany i cd niestety @@, ale juz napewno blizej niz dalej)) Madziu a nie mozesz przesłac nam wykrsiku z FF?? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:23 Kattrin z miłą chcęcią bym Ci go wysłała, ale nie wiem, jak go skopiować...ja nie jestem zalogowana na ff, tylko zaznaczam sobie swoje tempki (program nie pokaże mi owu, bo nie jestem zarejestrowana). Może masz plan, co mam zrobić abym Wam pokazała swój wykresik? ...(*)... Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:33 cześć kobietki! ja dzisiaj wg ff jestem juz 3 dni po owu, ciekawe czemu testy wyszły 25 i 26 dc, chociaż patrząc na te wykresy cykli z lh (tabele i wykresy książkowe), tak też może być, no sama nie wiem. Wiem napewno, że dzisiaj mój 28dc, temp. trochę spadła w dół, ale z tego co widzę za każdym razem w ostatnich 3 miesiącach tak spadała w 3dpo. Dzisiaj i tak planuje popołudniu przytulanko,bo jakoś mnie to wszystko jeszcze dziwi. Ale niech będzie, nawet jak wyrzucam testy to owu zostaje też w 25dc (jeżeli tak faktycznie jest to chyba stwierdzę, że nauczyłam sie badać tę szyjkę, bo ona faktycznie w tych dniach była inna). Nadzieja jest, ale nie nakręcam się wcale, cieszy mnie tylko fakt, że jeżeli owu faktycznie była w 25 dc, to czemu w kolejnym miałoby być inaczej, 3 miesiące z rzędu w tym samym dniu cyklu bardzo pomoże mi to w przyszłości, jeżeli będę musiała wybrac się na monitoring - tak sobie myślę. Wracam do pracy, miłego dnia życzę i powodzenia a oto moje wykresiki ----- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:38 Goko super ze wiesz kiedy masz owulacje))) Mam nadzieje ze do 3 razy sztuka i juz nie bedzie Ci potrzebny monitoring)))) Zycze miłej pracy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:34 Juz pisze jak to zrobic. Jak jestes na swoim wykresie, to masz na górze takie prostokaciki: main - Data itd. wejdz na sharing, potem na home page setup i masz napis: Your Charting Home Page Web Address: i pod nim własnie Twój wykresik, najedz na niego i zaznacz i nacisnij kopiuj, a potem w Twoim poscie wklej i mamy juz Twoj wykresik, spróbuj, czekam Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:45 Kattrin nie mam czegoś takiego jak Yor Charting Home Page Web Adrees. Wiesz co podam ci mój chwilowy login, wklep sobie go i pewnie go zobaczysz; Username: bajer Password: 29ab...wklep sobie i powiedz czy widzisz wykres.. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:48 a teraz sprój jeszcze raz...powinno juz byc Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:38 magda9948 a jak Ty to zrobiłaś bez zalogowania się? zaloguj sie będziesz miała swój dostęp ile czasu tylko chcesz, pełna wersja 30 dni z poradami i wskazówkami, potem okrojona, ale też wygodna, można wydrukować, wstawiać notatki itp, itd. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:40 kattrin też mam taka cicha nadzieję, wczoraj skończyły mi sie też testy owu, ostatni 10 zrobiłam oczywiście był ujemny. ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:45 To pewnie znaczy ze moja droga piekna owulacja ma miejsce teraz i to co najwspanialsze w kazdym cyklu: przytulanie, oby zakończyło sie (*), a powiedz jaką masz ostatnia fazę? Ile bedziemy czekac na ten wspaniały dzień??? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:55 cześć Dziewczęta!!! faktycznie piekny dziś mamy dzionek i człowiek od razu jest jakiś radośniejszy Wczoraj miałam małe spięcie z moim M, który się denerwuje, że ja za bardzo- to staranie sie o dziecko -przeżywam, nie potrafię podejśc do tego na spokojnie i że traktuje go instrumentalnie (coś w tym jest, więc "mea culpa, mea culpa..."). Ja skolei uwazam, że jemu za mało zależy i nawet nie wie, w którym dniu cyklu jestem. na szczęście wszystko dobrze się skonczyło i może faktycznie powinnam troche wyluzować, bo jak na razie to mój swiat kreci się wokół mierzenia tempki, testów owu, forum itp Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:56 Madziu i jak udało sie??? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:58 Mam , mam juz podaje. Kattrin powiedz co o nim myślisz...plizzz ...(*)... www2.fertilityfriend.com/home/6adb5 Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:59 Kattrin zapomniałam podziękować...DZIĘKUJĘ za pomoc Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:02 ja mysle ze jeszcze kilka dni, moze dzień a moze ze 3 narazie tempka jest na tym samym poziomie, jak bedzie wielki spadek i duzy skok powyzej 36,6 to bedzie oznaczac owulacje)) Sluzik widze ok, wiec napewno juz blizej niz dalej))) Trzymam kciuki i bedziemy obserwowac dalej Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:04 Kattrin, to jaka jest moja podstawowa tempka ? Jak to się sprawdza?? ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:08 ja mysle ze podstawowa Twoja tempka to 36,5 i wszystko co powyzej niej oznacza owulacje. Sprawdzac nie wiem dokładnie jak ale tak to u Ciebie wychodzi miedzy 36,4-36,5. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 08:59 Ewuniu, powiem Ci ze tak to jest z facetami, oni tez przezywaja to mocno, ale przeciez jako himen nie wolno mu (wg niego) okazywac uczyc i dlatego tak to wygląda w stosunkach zona mąz. Nie martw sie, moze lepiej mu nie mówic nic, wiesz i w tych dniach zbajerowac go kobiecymi sposobami, i wtedy nawet nie bedzie wiedział ze został wykorzystany w celu spłodzenia potomka??? Co Ty na to?? Buziak i ciesze sie ze wszytsko dobrze sie skończyło)))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:09 Kasiu pewnie masz rację, juz nie będę mu truła, że dzisiaj musimy i za 12 h musimy i po przyjsciu z pracy musimy, bo faktycznie kazdemu by się odechciało od tego przymusu. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:11 Pewnie ze tak, jednak najwazniejsze jest przytulac sie bez przymusu, i jednak na ta chwilke zapomniec o wszystkim i cieszyc sie partnerem)) A zobaczysz ze to bedzie najpiekniejszy okres w ciagu cyklu)))) A jak pozatym sie czujesz?? I który to dc?? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:21 Cześć Dziewczyny, wczoraj miałam dzień pełen wrażeń. Poszłam do gina, który zbadał mnie najpierw na fotelu, potem zrobił cytologię, później usg dowcipnie. Mam grubą, rozpulchnioną błonę, albo jak na @ albo jak na ciążę, ale... dał mi test pre- test i kazał nasikać do niego, po czym poszłam do toalety i przyniosłam mu mocz. Wynik w jego gaginecie wyszedł negatywny, dał mi luteinę, gdyby mi nie wystąpiła @ i duphaston a także skierowanie na prolaktynę. Powiedział, że mam piękną szyjkę (tu mnie pocieszył) i że nie będzie złego wyniku cytologii. Za wszystko włącznie z testem zapłaciłam TYLKO 50zł. Acha, powiedział, że jak wezmę duphaston i przez 2 miesiące starań nie pojawi się fasolka to mam przyjść na monitoring. Poszłam do domku, chciałam wyrzucić test, zerknęłam a tam druga kreska, wprawdzie ledwo widoczna ale była, nawet mąż ją widział, więc dzwonię do niego i się pytam co zrobić w takiej sytuacji, czy ten wynik jest wiarygodny. Odpowiedział, że raczej tak choć 100% nie da, ponieważ po jakimś czasie coś się tam dzieje z testem. Stwierdził, że jakieś przeciwciała są, stąd 2 kreska i żeby leków nie brać a wynik powtórzyć po 4 dniach. Oczywiście nie wytrzymałam i pojechaliśmy do apteki po test Qick view i zrobiłam dziś rano i niestety nie pojawiła się druga kreseczka (((((, jejku a taką już miałam nadzieję. Jak po tygodniu nic nie wyjdzie na teście to wziąć leki. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:25 Edytko, mysle ze bedzie dobrze, nawet jesli w tym cyklu fasolki nie bedzie to mysle ze teraz jestes pod opieką lekarza (z tego co piszesz dobrego) i wszystko zakończy sie sukcesem. teraz czekamy na @@ lub n powtórzenie testu i na II kreseczki. Zycze Ci bardzo tego drugiego i zebys następnym razem poszła juz do gina na posłuchanie serduszka))) Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:30 Dziękuję bardzo kattrin, też mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak nie w tym to w kolejnym cyklu. Powiedział mi gin, że zdrowa kobieta stara się około 6 miesięcy, że nie jest tak łatwo, ale to nie ciężka, praca Liczę, że monitoring mi pomoże. Na początku mi było smutno, ale mąż mnie ukochał, przytulił mocno i jest dobrze. Dzisiaj oczywiście mocne przytulanko. Lekarz mi się spytał, kiedy się staramy, powiedziałam, że nie ma konkretnych dni jeśli czujemy taką potrzebę to współżyjemy. Powiedział, że bardzo dobrze bo często jest tak że to nachalne myślenie i działaenie ma odwrotny skutek. Wy dodatkowo wspieracie i czegóż chcieć więcej. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:31 cześc Edyta!! faktycznie dzien pełen wrażeń. zdaje sie, ze Twój lekarz jest oki i fajnie, ze mozesz do niego dzwonić. Co do testu to ja w tym miesiacu tez widziałam 2 kreske na teście i nawet mój mąz ją pod swiatło widział ale to chyba od tego, że bardzo chcieliśmy ją widzieć więc teraz juz wiem, ze jak nie ma widocznej 2 kreski w terminie @, to nie ma co się łudzić. Kasiu u mnie 11 dc tempka 36,7 i cierpliwie czekam a twoja @ jak dzisiaj? Troszke lepiej chyba? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:35 Tak juz troche lepiej, wczoraj chyba było przesilenie i teraz juz wszystko sie wyczysciło i wraca do normy (mam nadzieje). Humorek dalej dopisuje wiec czekam na swoje dni)) jeszcze dwa tyg i maraton hihihihiihhii))) biore olej z wiesiołka i jestem ciekawa jaki bedzie teraz mój śluzik, zawsze miałam go sporo, a teraz to chyba juz mnie zaleje hihihihihi))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:39 ja łykam wiesiołek juz drugi miesiac i jak na razie nie widze wielkich zmian dlatego przed owu chce spróbowac guajazyl moze będa większe efekty Ciekawe co sie dzieje z Izutkiem ? wogóle do nas nie zagląda. wiecie cos na jej temat? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:36 Eweks, była widoczna, nawet nie pod światło, ale mniejsza o to. Masz rację, powinna być, gruba krecha inaczej nie ma co dawać nadziei, by potem jeszcze bardziej cierpieć. Jest dobrze, poczekam na @ i jak nie przyjdzie to wtedy test i leki. Kattrin, wiesz co z tym @ to jakieś 2 cykle wcześniej miałam takie skrzepy, że szok. Wyglądało to jak wątróbka drobiowa i też nie wiem od czego. Powiedzcie mi kochane, kiedy tą prolaktynę się robi i czy faktycznie te leki regulują @, czy to tylko mit. Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:41 Kattrin wczoraj pisała o prolaktynie więc ja zacytuje: "13-15 dc a potem 20-22 dc" ) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:43 Powiem Ci tak prl najlepiej zrobic po owulacji, ale mozesz spokojnie zrobic nawet teraz, tylko pamietaj ze koniecznie nadczo. Co do leków, to zalezy jaka ta prl jest. U wielu dziewczyn bardzo pieknie reguluje cykle bromergon lub castagnus, ja naleze do tych które mają niestety z nią wiele problemów. ALe juz chyba mi sie unormowała i teraz juz wszystko jest ok Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:45 Jako dziewczyna prl i bromkowa prosze pytac o nią hihihihi to niestety jest mój cien(( Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:49 magda9948 mało tego wykresu, może dopiszjeszcze jais jeden cykl, jezeli mierzyłac, bdzie skala porównawcza. kattrin moja oststnia faza ma 10-11 dni, niby nie dużo, ale mam nadzieję, że bedzie o.k. tez sie martwie o izutka, nie odzywa sie tyle czasu, ale Jola napisała, na forum ciężarówek, że izutek ma wpaść, mam nadzieję, że i nas odwiedzi. ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:56 Goko to jeszcze ok tygodnia czekamy tak??? Mam nadzieje ze bedziesz miała prezent na Dzień Matki))) niech sie stanie... (*)(*)(*) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:57 goko, nie moge dopisać, bo nie mam wykresów wcześniejszych, b o dopiero od tego miesiąca mierzę tempke- tak szczerze...Ale nie zamierzam kończyć z mierzeniem, spodobało mi się to i będę mierzyła do skutku, aż zaciążę hihi. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 09:59 Fajna sprawa z tymi tempkami i FF, niezła zabawa, ja tez sie bawie i mam taka radoche ze szok)))) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 10:15 kattrin obiecałam sobie, że żadnego nakręcania się, więc test ciążowy program przewidział na 22 (oznaczył jako T (to ta linijka z napisam stats, na zielono kwadracikiem przwidywał owu - sprawdziło się jednak, potem będzie odliczanie do @ (będa cyferki, nie zobaczysz tego, bo na razie za daleko do 22 maja), @ niby też na ten sam dzień, czy dzień przed jakoś tak mam to zaznaczone, więc chyba do 22 maja napewno poczekam). Postaranm sie nie nakrecać i nie stresować. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 10:44 Oczywiscie nie nastawiaj sie, ale przeciez moge za Ciebie trzymac kciuki, wiesz co miało sie stac to sie stało)), ja teraz jestem na etapie przezywania wiediołka i patrzenia co sie dzieje z tempkami, czekam na sluz i jestem ciekawa jak bedzie wygladał, kiesy sie zacznie i od kiedy go zakonczyc i brac gujazyl. Czytałam wczoraj w ulotce ze działa on niekorzystnie na prowadzenie auta i nie wiem jak mam go brac teraz cholibcia... Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 11:09 Hiello kobitki, jesteście? ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 11:18 ja jestem i czekam na Was, a Wy nie piszecie....(( Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:07 a mnie pochłonęła praca i nie wiem kidy wrócę Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:09 Ja również siedzę i czekam, aż ktoś coś powie. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:17 Kurczaki ale sie skiepsciła pogoda, takie było ładne słoneczko a tutaj deszczyk i chmurzyska,odlot.... ale ja mam słoneczko w serduszku, @@ juz nie ma hihihihi, cuda sie dzieją, czysciutka podpaska... wiec juz bede mogła sie poprzytulac. Zaczynam patrzec na sluzik))))))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:19 Ale kattrin Ty masz śmiesznie te @, wczoraj zalana "po kolana", a dzisiaj susza... ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:22 nio odlot na całego, ale dam rade hihihiihi, moze sie juz wszystko wyczysciło porządnie i juz dało mi spokój)))) Jejku jejku juz sie nie moge doczekac mojego sluziku... taka jestem ciekawa jaki bedzie, i czy bedzie go wiecej niz zwykle, uwielbiam nowosci, a po moich przejciach z zajsciem juz wszystko mnie bawi))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:31 Kattrin, ja juz dzisiaj 10 dzień biorę wiesiołek i jeszcze śluziku, takiego jak powinnam mieć, nie mam...ciągle czekam . Wczoraj badałam sobie szyjkę i już był inny śluzik niż przedwczoraj (robił sie przezroczysty, ale jeszcze był gęsty)- czyli tak jak mówiłam, trzeba czekać...na guajazyl prawdopodobnie nie odważę się, no chyba, że mi się jeszcze coś odmieni i zobaczę śluzik przezroczysty, to wtedy może sobie walnę rano i wieczorkiem po łyżce stołowe, ale tego jeszcze nie wiem. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:34 ja zawsze miałam sporo sluziku, nie raz na zewn. nie ale wewnątrz mokrusio, ale co spróbowac wiesiołek chyba moge, a z gujazylem to tylko sie boje ze cos zle zaczne brac...ale w razie czego bede sie pyac namolnie... szczesciu czaem trzeba pomóc, zobaczymy)) A boli Cie juz cosik? jakis jajnik lub podbrzusze?? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:39 Brzuchol i jajniki od paru dni dają się we znaki...kurcze jak ja bym chciała, żeby jutro spadła tempka. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:42 Madziu jak nie jutro to pojutrze, ale napewno niedługo spadnie))) dobrze ze badasz szyjke i masz sluzik a to najwazniejsze, plemniczki moga zyc nawet do 7 dni (tak słyszałam), wiec przytulac sie mozna juz profilaktycznie)))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:47 przytulanek to ja już nie maiłam 10 dni, także chce mi sie już. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:49 Az tyle sie wstrzymujecie?? ja własnie miałam wczoraj z mezusiem rozmowe na temat tego co sie bedzie działo hihiihihi taki plan zabaw hihihih, i tez chcemy zrobic sobie jakąs taka 8-10 dniowa przerwe przed owulacją by sie zregenerowały plemniczki a potem zeby miały siłe na maratonik)) i tak zesmy sobie kombinowali, ze teraz pobaraszkujemy gdzies do 6 dc a potem posicik i od 14-15 dc bedziemy działac)))) Zobaczymy co z tego wyniknie)) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 12:56 Mój M dostaje na głowę, nie mogę nawet biegac w domciu w majtaskach, bo zaraz zaczyna on świrować, śmiać nam się z tego chce, no ale trudno,lepiej się śmiać niż płakać, trzeba przecierpieć. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:00 A do kiedy bedziecie tak cierpiec???? iel zamierzacie??? Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:03 Zamierzamy do spadku tempki, także nie wiem ile jeszcze tak mam czekać. ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:04 ojjj to współczuje( choc moze to juz koniec czekania...)))))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:07 No nie wiem, czy koniec czekania, to się okaże, we wtore napiszę, czy była owu czy nie... ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:27 no dziewczynki ale sie rozleniwiłyscie....nie ladnie, tylko my z Madzią na bierząco?? Izutku a co u Ciebie koneicznie szybko cos napisz?? I reszta?? U mnie wkońcu znowu zaswieciło słoneczko wiec przesyłam promyczki))) na zblizający sie wielkimi krokami weekend))) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:30 Ja już za chwilę będę się zbierała do domciu. ...(*)... Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:30 Kurcze, zeby były jakieś sposoby na przyśpieszenie owulacji...oj jakbym chciała, a może kattrin znasz jakieś? hihi ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:37 HAHAHA niestety nie znam, choc nie powiem ze tez bym chciala juz miec owualcje))ale poczekam na nią cierpliwie) jak Ci fajnie ze juz idziesz do domku... ja dopeiro za 2,5 godzinki... i zostawisz mnie tu sama, buuuu.... Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:36 cześć dziewczyny! Ale się ostatnio rozpisałyście!!! Dopiero nadgoniłam wczorajszy dzień. Już mówiłam, ale powtórzę to forum to SUPER sprawa. Człowiek może siętyle nauczyć, choć ja (pomimo dłuższego czekania na fasolkę) nadal czuję się taka "niedoumiana", ale teraz to nadrabiam. Więc dzięki za te mądre wypowiedzi i rady... Pozdrawiam Mam nadzieję, że u Was tez świeci takie ładne słoneczko Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:37 Natalko a ile Ty sie starasz??? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:55 Bo jest tak, że przed owu powinna zmaleć i wtedy mocno wzrosnąć, tak? A kiedy wiem, kiedy owu się kończy? No i przytulać się najlepiej, jak wychodzą dwie krechy czyli zanim zacznie się owu, tak? Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:59 sorki, że wam wchodzę w rozmowę, natali7a - po owu jest wówczas jeżeli po tym spadku temperatury wystapi u Ciebie trzykrotnie temperatura wyższa, jeżeli korzystasz z programu FF on Ci to zaraz po tym skoku pokaże, że była owu, natomiast z testami to jest różnie, ja w pierwszych cyklach miałam pozytywne przez 2 dni pod rząd, a owu była 4 dni po pierwszym teście pozytywnym!!!, w tym cyklu jakoś inaczej, ale mimo, że owu już mam zaznaczoną i zaczynam też twierdzić, że chyba jednak juz była, to starań nie kończę, jeszcze poczekam do tego bezpiecznego czasu 4 dni po pierwszym teście, żeby sobie potem nie pluć, żę znów coś spartoczyłam --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:04 no więc ja dzisiaj po południu też zaczynam ponownie staranka i jutro późnym (późnym-bo jutro wieczorem idziemy na imprezkę) wieczorkiem też nie przepuszczę) (pewnie nie tylko ja). A w ogóle to jest piękne słoneczko i mam nawet dobry humor, zaplanowałam już, że jutro idę do fryzjera, ścinać włosów chyba nie będę bo zapuszczam, ale chyba je przyciemnię (jakaś ciemna śliwka)- jeszcze dzisiaj pomyślę, ale jak nie u fryzjera to w domku, ale raczej u fryzjera, bo to dokładniejsze. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:41 2 lata temu poronienie (ale wtedy zaszłam momentalnie-wtedy kiedy chciałam), potem długo się musiałama wsztrzymać, bo nie było ok. Rok temu operacja i będzie ponad 0,5 roku starań i oczekiwania Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:42 e to jeszcze nie wiele, ale miejmy nadzieje ze to juz ostatnie chwile Twojego oczekiwania)))))) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:45 Tyle, że nie mierzyłam tempki, robiłam testy owu. Jak na teście wyszła podwójna to się przez 3 dni przytulaliśmy - i nic!!! Ale dzisiaj mam 7 dc i myślę, że od dzisiaj zacznę ,mierzyć temkę.(dopiero postanowiłam). Kiedyś nmierzyłam, ale jakoś mi nic nie wychodziło-może źle robiłam, nie wiem (może termometr elektroniczny felerny??)Nie wiem A jak byście mogły to napiszcie coś jeszcze o tempce, bo strasznie mnie to wciągnęło. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:49 a co bys chciała wiedziec?? Ja tez sie ucze juz 3 cykl i co bede wiedziala to podpowiem)) Odpowiedz Link
magda9948 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:51 Kobietki, ja już uciekam do domciu. Trzymajcie za mnie kciuki, żeby jutro spadła tempka. Do wtorku.Pa pa ...(*)... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:53 Papa Madziu superanckiego weekendziku))) I niech spada nalep na szyje)) Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:55 magda9948, powodzenia, pa nie wiem jak długie masz cykle, musiałabym czytac za dużo wstecz, napisz w wolnej chwilii. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 13:54 witajcie ponownie, ja też tutaj jeszcze na chwilkę wpadłam kattrin nie stresuj się gujazylem, pij 2 razy dziennie rano i wieczorem, (tak ok. 2-3 dni przed owu, albo jak juz zobaczysz śluzik przeźroczysty gęsty), a jak się boisz o prowadzenia auta to pij po południu i wieczorem, rano sobie odpuść. --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:00 Odnieśnie pytanek o temkę: Przed owu powinna zmaleć i wtedy mocno wzrosnąć, tak? A skąd wiem, kiedy owu się kończy? No i przytulać się najlepiej, kiedy wychodzą dwie krechy czyli zanim zacznie się owu, tak? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:06 Przepraszam za powtórkę taka wpadka. I dzęki za odpowiedź!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:06 natali7a - dowodem na to, że przeszła owu jest jeżeli po tym spadku temperatury wystapi u Ciebie trzykrotnie temperatura wyższa Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:08 taka wpadka to nic, ja wolałabym, żeby tutaj inne wpadki wkońcu się zaczęły)) (wiecie o co chodzi) ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:08 Goko moze Ty bys zaczeła te wpadki cio??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:08 haha juz odpowiedziano na pytanko) super, a z tym gujazylem to dziekuje goko, chyba własnie tak zrobie, ze po powrocie z pracy i wieczorkiem, a bede sledzic sluzik i w razie czego to sie bede pytac, ale jak bedzie płodniutki to zaczne sobie pic)) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:09 Dzieki Mam jeszcze bardzo głupie pytanie (przepraszam), ale nie daruję sobie, jeśli go nie zadam. Podzielcie sie, jak mierzycie tempkę. Wiem, że rano zanim wstaniecie z łóżka, ale dokładniej. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:15 ja sie budząc reką wymacuje termometr spod łózka i wkładam do usteczkow i trzymam 8 min, budzik mam własnie tak nastawiony i spie dalej, a potem wyjmuje i juz wiem co i jak i wstaje dopiero) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:18 Wielkie dzieki za taką wyczerpującą odpowiedź I co ja bym bez Was zrobiła Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:20 Musisz czesciej zaglądac do nas, bedziemy mogły rozwiac wszystkie Twoje watpliwosci))) Trzymaj sie cieplutko i słonecznie)) Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:23 A tak w ogóle wreszcie piątek i zaraz kończę pracę i wreszcie odeśpię wszystkie zaległości. Wszystkim życzę udanego i owocnego weekendu. I dużo słoneczka Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:39 Wiecie co jesteście niemozliwe z tym pisaniem. zasuwacie jak małe samochodziki musiałam nadrabiac. goko ja tez mam ochote na ciemną sliwkę na włosach natalia fajnie, ze z nami jesteś kasiu ile dni mialas @ (jakos strasznie krótko) w porównaniu ze mna (mnie to sie wlecze to cholerstwo i wlecze) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:40 u mnie superanckie słoneczko ale niestety masa roboty i musze znów znikac ale jeszcze wpadnę Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 14:47 u mnie 3 pełne dni, a nawet chyba 3 z kawałkiem, bo dopiero teraz w 4 dni sie skoczyło. Ale to i tak sukces, bo zawsze miałam 2 dni tylko, wiec jest ok!!))) teraz czekam z niecierpliwoscią na owulacje)) Odpowiedz Link
kattrin1 Kochane moje:)) 13.05.05, 15:27 Zycze wspaniałego weekendu, pełnego słonka i błekitnego nieba, odpoczynku i radosci we dwoje z ukochanym)))) Do usłyszonka w poniedziałek, buziaki))))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Kochane moje:)) 13.05.05, 15:56 Ja juz też robię Pa pa pa i życzę cudownego weekendu )))) Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 18:46 Kattrin1 - chyba tez tak zrobię, że do 6, 7 dc można sie przytulać a potem troszkę wstrzemięźliwości, tylko skąd mam wiedzieć kiedy znowu zacząć? Cykle mam ostatnio tak różne, że sama nie wiem jak to wyliczyć, tempkę badałam tylko w ubiegłym cyklu i to niedokładnie, szyki nie umiem rozpoznać czy otwarta czy zamknięta, więc nie wiem kiedy będzie owu, żeby znowu zacząć przytulanki... może jednak zostane przy naszym systemie - przytulanki codziennie??? Natali7a - u mnie też słonko cały dzień, do księdza ustalić szczegóły slubu ubrałam krótki rękawek i ludzie dziwnie patrzyli Widzę, że jestes po przejściach ze staraniami, życzę powodzenia, z nami tu na pewno Ci się uda! Goko1 - po I zaczynaj te wpadki, jestem jak najbardziej ZA!!!!! A po II to też z chęcia bym ścięła włosy, ale chciałam miec do ślubu jakoś spięte, więc muszę się pomęczyc jeszcze troszkę, z reszta mój Kubuś nie widział mnie jeszcze w długich i męczy mi beret A śliwka to na pewno będzie ale w bardzo niewielkiej ilości, bo mam naturalnie jasne blond włosy więc ściemnienie odpada, ale troszkę fioleciku nie zaszkodzi Już nie mogę sie doczekać tego siedzenia u fryzjerki, będzie bosko! Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 18:53 Halooo jest tu ktoś??? Odezwałam sie tylko do trzech jakby reszta nie istniała... Eweks0, Magda9948, Edyta0, Siuba79, Danik, jestem z Wami i czekam na postepy! Z wielka chęcią poczytam jak Wam sie poszczęsci! I niedługo wszytskie dołączymy do Joli, Portki1 i Izutka (*) niech się stanie! Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 20:23 Cześć Miałam być na forum od 6 rano i chciałam wejść, tylko jakieś problemy miałam, bo w ogóle nie było zakładki na www.Edziecko.pl do naszego forum i tak do 7:30, a potem to już miałam dużo pracy i nie dałam rady wpaść. Jestem za to teraz, ale jak zwykle sama, wszystkie już baraszkują, a ja nadrobiłam czytanie z całego dnia (ale się rozpędziłyście), za chwilkę wezmę prysznic i idę spać (ostatnio jestem taka zmęczona, żę szok). Już dawno nie szłam spać wcześniej niż 1 w nocy (jestem nocnym markiem), a dzisiaj tak jaj wczoraj pójdę ok. 21. Dziś mój 23dc, tempka spadła z 36,5 na 36,4 Ale się nie łamie, bo przecież tego się spodiewałam prędzej czy później. Ciekawe ile tym razem będzie trwała faza leutalna, kiedy przyjdzie @. Mam wizytę u gina umówioną na 7 czerwca, myślę że zdecyduję się na monitoring, a na pewno na wiesiołek i guajazyl. Trzymam za Was kciuki i tak swoją drogą to jestem ciekawa, która następna zafasolkuje. Idę spać, bo M jak wróci, to mnie pewnie obudzi (ale takie pobudki to ja uwielbiam i zamawiam częściej ). Muszę się wyspać, żeby nabrać siły hihi Pa pa pa Miłego weekendu, a ja w niedzielę jadę z moim M na mistrzostwa motocyklowe do Poznania (muszę się trochę rozerwać, On zresztą też). Odpowiedz Link
diament79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 22:07 Jejku, motocyklowe powiadasz? Jak będziesz miała jakieś fotki to wyślij mi koniecznie!!!!!! Plizzz, bo my szalejemy na motorsy!!!! Dzięki z góry. Na marginesie, ja tez lubie takie pobudki, chociaż sama robie jemu je częściej... Dobrej nocki! Odpowiedz Link
sloneczko26o Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 13.05.05, 22:49 cześć dziewczyny ja mam pytanie troszke z innej beczki. czy wieci może dlaczego dziewczyny tak się boją brać tego gujazylu? CZY TO JEST JAKIEŚ ŚWIŃSTWO? ODPOWIEDZCIE PROSZĘ. BO NIE WIEM CZY MAM GO BRAĆ OD NASTĘPNEGO CYKLU. Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 00:02 Witajcie!!! Juz do Was wrocilam i bardzo Was pozdrawiam!!!! Tesknilyscie za mna troszeczke??? )) Mam pytanko co do tego gujazylu, bo u mnie dzisiaj 13dc i nadal biore wiesiolka. Czy jak zaczne brac guajazyl to mam odstawic wiesiolka czy brac oba preparaty jednoczesnie??? I jeszcze jedno. Co sie ostatnio tu dzialo? Tydzien mnie z Wami nie bylo, czy ktos moglby mi w skrocie opowiedziec co sie wydarzylo. O Izutku juz wiem, ze zafasolkowala!!!! Gratuluje Izutku!!! A co z reszta??? Napiszcie mi!!! Pozdrowionka i do uslyszenia jutro!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 07:59 Witaj daniczku! Pewnie, że tęskniłyśmy za Tobą. Odnośnie Twojego pytanka, gdy zaczniesz gujzayl to odstaw wiesiołka. W skrócie nie opowiem Ci wszystkiego, ale napisze co u mnie. A więc wczoraj pisałam, że owu była chyba 25, ale staramy sie nadal, bo testy pokazały 2 krechy dopiero 25 i 26. FF zaznaczył owu do wczoraj na 25 itp, itd, dzisiaj juz zgłupiał i ja odznaczył, bo dzisiaj temp. znów spadła i moim przypuszczeniem ta owu to jednak dzisiaj. Ale staranka przekładam na wieczór (wczoraj były po południu). W ogóle to ostatnio są non stop, niby przyjemne, ale czasami już mnie chyba męczą, już tak bardzo bym chciała na "czymś stanąć", czyli wiedzieć co się dzieje. Chciałabym, żeby ta owulacja w końcu się zdecydowała i przeszła!!! Taki porządny śluz zaczął się 21 dc, dziś 29dc (śluz interpretuję różnie, no bo zakłóca ten obraz inny płyn , ten z "żołnierzykami"), były jakieś różne skoki temperatury, chyba rozumiesz co przeżywam, p prostu chcę już byc po ovu. zresztą wszystko masz na moim wykresiku. Pozdrawiam ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
jolanta8 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 10:30 cześc danik1 qrcze dziewczyno gdzie się podziewałas?Myślę,ze te specyfiki przyniosą zamierzony cel ale ładna pogoda ,dziewczyny konczyć tutaj pogaduchy i na spacer ,ja uciekam!!!! miłego dzionka Odpowiedz Link
emania29 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 11:09 cześć danik kope czasu!!!!!!!!!!!! ja też rzadko teraz zaglądam bo miałam plamienia i mam leżeć w łóżeczku ale już jest znacznie lepiej i zaczynam chodzić po domku. Nie moge się już doczekać kiedy zaczne II trymestr myśle że wtedy znacznie lepiej będe się czuła. A co tam u ciebie gdzie byłaś? jak cię nie było??? A jeśli chodzi o gujazyl to ja brałam razem z wiesiołkiem do owu Pozdrawiam Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 15:06 Witajcie!!! Emania wiem, ze mialas plamienia i musialas lezec, a w starym watku dla starajacych sie przeczytalam, ze juz masz sie lepiej i mozesz chodzic!!! Bardzo sie ciesze z tego powodu, bo i czesciej mozesz do nas zagladac!!! Dbaj o siebie i nie przemeczaj sie!!! Goko rozumiem Cie doskonale. Ja jestem przed owulacja, a moje testy pokazuja dwie kreski bardzo dlugo tylko, ze ta testowa jest slabsza i denerwuje sie kiedy wreszcie bedzie ta owulacja! Kiedy wreszcie zobacze mocna kreche na tescie. To jest wykanczajace i jak wreszcie jestem po owulacji to troche moge odpoczac. Niestety nie na dlugo bo pozniej zaczyna sie nerwowka czy sie udalo, czy nie. Trzymaj sie Goko!!! Ja trzymam za nas kciuki!!! A co robilam jak mnie tu z Wami nie bylo??? Bylam w Polsce!!! Odwiedzic rodzinke!!! Bylo super!!!! Pozdrawiam Was wszystkie!!! Milego weekendu!!! Odpowiedz Link
siuba79 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 15:10 Cześć Wszystkim Dzionek rzeczywiście przepiękny, słoneczko świeci, tempka mi spadła o 2 stopnie (dziś 24dc temp.36,2). Zatem przestaje się łudzić, nie ma szans na zafasolkowanie w tym cyklu, więc czeka mnie wizyta u gina i monitoring w następnym cyklu. Teraz to już tylko wypatruję mojej wrednej, upartej i egoistycznej @. diamenciku - ja też lubię motocykle (ale lubię jeździć, a nie patrzeć jak ktoś jeździ), no ale co tam czego się nie robi dla swojego kochanego M (zresztą to on zaraził mnie tą pasją). Dzisiaj ślęczę nad książkami, a jutro wypoczywam cały dzień. Super, bo już dawno nie było takiego dnia, a bardzo tego potrzebuję. A jeśli chodzi o pobudki, to ja też takie lubię (uwielbiam i to bardzo). goko - jak obserwuję te Twoje tempki, to fiksują tak jak moje w tym cyklu, sama nie wiem co jest grane, śluz też nie wiem czego jest wynikiem czy płodny czy to z przytulanek. Także jesteśmy w tym samym punkcie, nie wiem czy owu była, czy jest a może dopiero będzie. Moje ciało sfiksowało. Kibicuję Ci z całego serca, bo myślę że u mnie to już nie ma szans, spadła tempka, więc raczej to na @. Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie. Idźcie trochę na słoneczko poopalać się. Życzę miłego dzionka, miłego weekendu i miłych staranek. PS: Czy ktoś wie, co słychać u Izutka, wszystkie zafasolkowane odzywają się tu raz na jakiś czas, a ona chyba już o nas zapomniała, a może jest tak zabiegana w pracy, no i ciężko się wyrwać. Odpowiedz Link
marooda Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 19:38 Dziewczyny, nigdy nie mierzyłam tempki, postanowiłam, że zacznę od przyszłego cyklu jak się teraz nie uda. Dziś tak z ciekawości zmierzyłam rano (dziś 22dc 9 dzień po ovu) w łóżku przed wstaniem (co prawda była to juz sobota, pospałam sobie dlużej i miałam 37,0 w pochwie. Ale, że nie wiem jak było wcześniej, to nie mam porównania. Jak to jest z ta tempką po ovu? Kiedy moge mieć nadzieję, że może jest ciąża? Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 21:20 Zrobilam dzisiaj test owulacyjny w 14dc i wyszedl mi blady cien drugiej kreski! To bardzo dziwne, bo w zeszlym cyklu juz od 10dc wychodzily mi dwie a testowa byla tylko niewiele slabsza od kontrolnej. Teraz jest ledwo widoczna. Hmm!!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 15.05.05, 15:45 Ale tu bez Was pusto o bardzo smutno!!!! Wzielam dzisiaj Guajazyl!!! Brrrrrrrrrrrrrrrr!!! Jakie swinstwo! Testu jeszcze dzisiaj nie robilam. Zrobie wieczorkiem!!! Mam nadzieje, ze dobrze Wam idzie z przytulankami i wkrotce bedziemy swietowaly nasze II kreski!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 15.05.05, 16:00 witajcie, danik1 racja gujazyl to świństwo, łeee!, ale czego się nie robi... siuba masz rację ja też juz fiksuję tak samo jak ten cykl, od tygodnia nie wiem na czym stoję, mam nadzieję, że kilka przyszłych dni mi to zarysuje (( ---- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
danik1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 14.05.05, 21:22 marooda napisała: > Jak to jest z ta tempką po ovu? Kiedy moge mieć nadzieję, że może jest ciąża? Kiedy temperatura bedzie sie utrzymywala w dalszym ciagu po terminie okresu. Mam nadzieje, ze Ci sie uda!!! Pozdrowka!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:09 Czesc dziewczynki witam wszystkie w ten piękny poniedziałkowy poranek)) Ma któras ochotkę na pogaduszki przy kawce? Buziak Kasia Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:10 cześć Kobietki !! cześć Katrin pisz szybciutko co u Ciebie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:20 Co u mnie, a wszystko w porzadeczku, łykam sobie wiesiołka, czuje sie świetnie i czekam na owulacje)) dzis 7 dc, wiec jeszcze troszke poczekam, od jutra mam post scisły w przytulankach, czas na regeneracje hihihihi a potem pełną para działamy, kiedys musi sie udac prawda?? A co u Ciebie? Tez bardzo mnie ciekawi?? Buziaki Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:24 u mnie 14 dc tempka 36,6 i nie chce spaść. dzisiaj chce zacząć testowanie i musze leciec po wiesiołka bo mi sie skonczył i chyba kupie guajazyl. u mnie był post totalny bo czekamy na śluzik no i II kreski na tescie owu. juz ledwo wytrzymuje Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:25 mam przy sobie 1 teścik wiec chyba po 9 zatestuje sobie.chyba moge o tej porze? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:29 Z tego co wiem, to najlepiej testowac miedzy 11-12 w południe) wiec moze wstrzymaj sie do tej pory, ale róznie dziewczyny testują... Ja bede testowac po pracy wieczorkiem, bo w pracy nie dam rady, zreseztą nie bede miała jak... 14 dc to juz lada moment, och jestem ciekawa czy zobaczysz dzis II kreseczki?? Dawaj znac koniecznie, a powiedz jak sie czujesz tak ogólnie?? Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:31 tak ogólnie to oki wcinam jabłko i delektuje się spokojem w pracy bo jestem na razie sama reszta zaraz sie pewnie zejdzie i skonczy sie spokój Odpowiedz Link
goko1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:36 cześć kobietki! a u mnie istna rewolucja sama nie wiem co z ta temperatrą się dzieje, czy owu była czy nie, chociaż raczej po szyjce, śluzie i testach to była (tylko nie wiem czy w 25 dc, czy w 29 dc), a temperatura płata mi figle w tym cyklu (chyba nie tylko mi, prawda siuba, ja też trzymam kciuki za nas). Miłego dnia --- www2.fertilityfriend.com/home/goko1goko1 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:39 No niezła ta Twoja tempka, ale moze dobrze... mysle ze owulacja była a przytulanie tez bardzo ładnie, wiec teraz czekamy sobie spokojnie, moze te spadkli tempki cos oznaczają?? Niech sie stanie (*))))))) Trzymam mocno kciukasy)))) ten piekny Maj bedzie nasz)) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:40 Ja tez narazie mam spokój w pracy, ale do czasu... takie to zycie hihihihi, a za oknem taka piekna pogoda... poopalac by sie mogło... ale mnie nachodzi głupawka)))) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:46 goko faktycznie tempka zwariowana. ja niestety nie znam sie na tym programie rozumiem, że na czerwono zaznaczył ci owu a jakim symbolem zaznaczasz przytulanko? Odpowiedz Link
natali7a Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 08:58 cześć dziwczyny! Jak tam po weekendzie? Widzę, że chyba dobrze, bo jesteście pełne energii od ranka! Wszystkim życzę miłego dnia i szybkiego zafasolkowania! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:16 Czy juz wszystkie pracujecie?? Jest ktosik?? A wiecie co u Izutka?? Co sie dzieje u niej?? Buziak spokój jaki to piekny stan)) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:37 ja pojawiam się i znikam )) niestety nie wiadomo co u Izutka. nie pojawia się wogóle Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:47 Ewus tak duzo masz pracy?? To juz nie przeszkadzam i miłej pracy zycze)) Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:40 Cześć Wam dziewczyny, jak minął weekend? Trzeba przyznać, że pogoda była piękna. Jak Wasze starania? Kattrin, bierzesz wiesiołek? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:48 Czesc Edytko, pewnie wcinam wiesiołek jak sie patrzy, hihihihi i wiecie co normalnie czuje juz mokrosci, moze nie tak jak w czasie owulacji, ale chyba bede tonąc w jej czasie hihihihi))) Świetna sprawa z tym wiesiołkiem, juz nie moge sie doczekac kiedy sie pojawi płodny śluzik. A jak u Ciebie?? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:55 A ja cały czas czekam na @, dopiero potem na płodny śluzik i też mam zamiar brać wiesiołek Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 09:59 Edytko a który u Ciebie dc?? Czy to juz nie pora????? Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 10:05 Już 36 dc, pisałam Wam wcześniej o moich przeżyciach u gina, jak najpierw wyszła 1 kreska za 20 minut 2 a z porannego moczu 1. I nic już nie wiem hahahha. Kolorowe zamieszanie. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 10:13 kolorowe zamieszanie?? A moze czas powtórzyc tescik??? Trzymam kciukasy) Któras musi byc pierwsza wkońcu prawda? No a jak sie czujesz? Cos Cię boli nie boli, czujesz cos?Pisz szybciutko, zdawaj relacje jak wygląda sytuacja Odpowiedz Link
edyta0 Re: Starania weteranek...WIOSNA NASZA cz.II 16.05.05, 11:48 Może nie takie szybciutkie relacje, bo niestety dużo pracy, ale cały czas pobolewa mnie brzuch jak na @, czasem tak bardzo że idę do WC sprawdzać, czy czasem się @ nie pojawiła i nic, też boli mnie w okolicach krzyża. I co więcej czasem jest mi niedobrze, ale może to wina tego, że nie mogę dostać @ i jakieś hormonki buzują. Już sama nie wiem. Acha tempka tydzień temu była 37, potem spadła do 36.6, więc myślałam, że lada moment dostanę @ a tu cisza. Od 3 dni mam temperaturę 36.8-36.8,5, więc nie wiem czemu znowu wzrosła. Wkurza mnie to. Edyta Odpowiedz Link
kattrin1 Daniczku???????? 16.05.05, 10:14 a gdzie Ty sie podziewasz???? Czekam na Ciebie i na wiesci a tu cisza??? Odpowiedz Link
kattrin1 Halo puk puk jest tu ktos??? 16.05.05, 11:25 Cos mi sie wydaje ze dzis kazda jest strasznie zapracowana.... nikogo nie ma, cisza straszna... Odpowiedz Link
natali7a Re: Halo puk puk jest tu ktos??? 16.05.05, 11:37 Oj pracują dziewczyny pracują. Ale skąd beirzecie tyle energii??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Halo puk puk jest tu ktos??? 16.05.05, 11:40 z nadziei, przynajmniej ja )) Odpowiedz Link
siuba79 Witam :-) 16.05.05, 11:48 Cześć Wszystkim Jak tam po weekendzie, u mnie nie najlepiej, bo czuję że zbliża się @, zresztą mój wczorajszy czrny chumor to potwierdza. Pogoda paskudna, padał deszcz. miałam jechać do Poznania na motocykle, ale przy takiej pogodzie to się mijało z celem, więc nie pojechałam. Dziś 26dc i od trzech dni tempka 36,2, więc idzie @. Goko u Ciebie jeszcze jest szansa, ja już nie mam na co liczyć. Muszę więc iść do apteki i kupić oeparol, żeby zwiększyć szanse w przyszłym cyklu. Napiszcie mi proszę czy Wasi M też coś biorą, jakieś tabletki, ziółka, może witaminki, bo nie wiem czy dać coś mojemu M. Życzę miłego dnia wszystkim, a tym zapracowanym żeby dały sobie trochę luzu. Ja do pracy idę na 18 do 6 rano i tak przez dwa dni, a mój M od 6 rano, więc będziemy się praktycznie mijać. Pozdrawiam i trzymam kciukasy za te, które czekają na owu lub na rezultaty po owu Odpowiedz Link
eweks0 Re: Witam :-) 16.05.05, 12:45 zrobilam tescik (tak jak radzilas Kasiu przed 12) no i owu pomału sie zbliza bo jest slabiutka II kreseczka teraz siedze juz jak na szpilkach i zastanawiam sie kiedy zacząć maratonik? wg mnie owu bedzie 19-20 maja. Poradzcie kiedy staranka i co ile PLIZZZZ )) Odpowiedz Link
eweks0 Re: Witam :-) 16.05.05, 12:47 cześć siuba!!! taka jestem podniecona, że zapomnialam Cie przywitać )) sorki Odpowiedz Link
danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 12:47 Jestem, jestem!!!!!!!!!!! U mnie dzisiaj 16dc. Czekam na owulacje. Wczoraj wyliczylam sobie srednia kiedy powinnam miec owulacje i wyszlo mi 21dc. Troche sie pospieszylam z guajazylem, bo lyknelam sobie wczoraj, wiec dzisiaj sie wstrzymam i zaczne znowu od jutra. Powinno sie go brac 3-4dni przed owulacja, no nie??? Za duzo tez pewnie nie zdrowo. Tak wiec widzisz Kattrin, ze obie jestesmy przed owulacja. Mi sie chyba przesunie w tym cyklu. Test z wczorajszego dnia pokazal slaba kreske. Zobaczymy jak bedzie dzisiaj. Siuba ja daje swojemu mezusiowi folik i witamine A+E w kapsulkach, ale od niedawna. Musze powiedzic, ze chetnie lyka. Dzisiaj nawet sam sie upomnial! Dzielny chlopak!! Wczoraj w nocy zaczelismy przytulanka. Zamierzam tak co drugi dzien sie starac! Maj musi byc nasz!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i piszcie co u Was!!!!!!!!!!!!!!! A Izutek to niech tylek szykuje, bedzie bicie!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re:Pracusie!!! gdzie jesteście? 16.05.05, 13:00 Ewus, super jak juz jest ledwo kreska to niedługo przytulanko na maxa, poczekaj do mocnej testowej, odczekaj ze 12 h i do dzieła, ojjjj musi sie udac))))) No świetnie same dziewczynki owulacyjne hihihiih moze wszystkie zaciązą i jak beda widziec II ciązowe to mnie zawirusujecie, cio???? Bo ja mam dopiero 7 dc wiec kurcze jak ja bede miała termin to wszystkie mozecie juz byc ciezarówki))) Niech sie stanie))))) No to trzymam kciukasy tak mocno az mi zsinieją i musi sie UDAC!!!! Buziaki Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:04 Siuba ja tez karmie mojego folikiem i ma nakaz jedzenia wszystkiego co ma nabiał, jajówa, mleko serki itp. hihihi je grzecznie)) Daniczku trzymam kciuki za Ciebie jak jest juz kreseczka tzn, ze owu bardzo blisko, wiec przytulaj sie do woli)) i czekam pdo koniec maja na II kreseczki)) Odpowiedz Link
danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:21 My dzisiaj wlasnie jedlismy jajecznice a na obiad bedzie ryba. Z mlekiem nie mam problemu, bo moj mezus lubi a ja za to pije kakao. Kattrin a co myslisz o tym moim guajazylu? Wczeniej pisalam. Chyba sie wstrzymam jutro i moze pojutrze. Kurcze sama nie wiem, bo sluzu jeszcze nie mam a testy wychodza mi przez kilka dni slabe, wiec do owulacji jeszcze mam czas. Poradzcie cos! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:27 Sama nie wiem, bo wtym cyklu bede pierwszy raz działac z wiesiołkiem i gujazylem, ale chyba jak wyjda II kreski ciemne to wtedy najlepiej brac gujazyl. Ale moge sie mylic, a jak to nie masz sluzu???Moze sie wstrzymaj na dzień, dwa z tym gujazylem?? Ja jestem na etapie wiesiołka dopeiro, ale juz czuje mokrosci))))) Odpowiedz Link
danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:36 Ja bralam wiesiolka od pierwszego dnia cyklu. Przyznaje, ze czasami zapomnialam wziac, bo bylismy na wyjezdzie. Nic to, bede sie przytulala co drugi dzien. Zobaczymy. Co mam byc to bedzie. A z guajazylem sie wstrzymam jeszcze troche. Zobaczymy co test dzisiaj pokaze. Ja tez niby czulam mokre, ale na zewnatrz nic nie widzialam a teraz to juz jestem po przytulanku, wiec sie wymieszalo. Hihihi. Kattrin to fajnie jak juz czujesz mokre. Trzymam kciuki!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:42 Wiesz Daniczku ja zawsze miałam tzw. mokrosci, hihihi, ale teraz chcąc polepszyc efekt biore wiesiołka))) Mam nadzieje ze cos pomoze, a jak nie to no cóz, bede błagac Was o wiruski))) zeby przeszły wkońcu na mnie A słysząłam ze wazne zeby było mokro, na zew. wcale nie musi byc widac, wiec ja mysle ze u Ciebie bedzie ok jesli bedziesz sie co 2 dni przytulac Ja tez mocno trzymam kciuki, wkońcu musi sie kiedys skończyc czas oczekiwania, czyz nie mam racji?? Buziaki Odpowiedz Link
siuba79 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:48 Kattrin święta racja, przecież ten czas oczekiwania musi się kiedyś skończyć. A dlaczego Twój M ma zakaz jedzenia nabiału? Czy to na coś wpływa niekorzystnie? Folik dam mu niech też łyka, a witamina A+E na co wpływa? Danik napisz proszę. Odpowiedz Link
natali7a Re: Witam :-) 16.05.05, 13:49 Przepraszam, że Wam się tak wcinam w rozmowę, ale jak to jest w końcu z tym przytulaniem? Najlepiej pościk przed i dopiero po II krechach na teście odczekać 12 godzin i zacząć? Czy już wcześniej, ale co 2 dzień??? Odpowiedz Link
siuba79 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:51 kattrin sorki, źle przeczytałam napisałaś "nakaz' a nie "zakaz" Odpowiedz Link
siuba79 Re: Witam :-) 16.05.05, 13:54 natali7a najlepiej pościk przed owu (będą silniejsze i zwawsze plemniczki, no i będzie ich więcej ponoć), a dopiero po odczekaniu od 12 do 20 godzin po owu przytulanka. Co dwa dni też można, bo plemniczki regenerują się 24 godziny, co wybierzesz to już tylko twoja sprawa, jak wolisz. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:05 Natalko Siuba ma racje najlepiej po 12 h od pozytywnego testu i co dwa dni)) I powinno sie udac, ja robie sobie przerwe postowa do owulacji tak mniej wiecej, a potem juz do boju co dwa dni) Odpowiedz Link
marooda Re: Witam :-) 16.05.05, 14:08 ja miałam dziwnie z testami owu, pierwsze dwa dni bladziutka druga krecha, trzeciego mocna druga krecha, czyli teoretycznie owu powinna przyjść za 12-24 godzin, a tymczasem w ten sam dzień na USG widać pęcherzyk, który już pękł... czyli test chyba za późno pokazał zbliżającą się owu? sama nie wiem... zaczęłam mierzyć tempkę (tak durnowato w połowie cyklu, ale kiedyś trzeba zacząć) i póki co: 22 dc: 37,0 23 dc: 37,0 24 dc. 36,9 i pytanie do specjalistów, czy to wygląda obiecująco? cykle 28-29 dni, ostatni 27 dni Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:11 ojj trudno cos napisac na podstawie 3 tempke, kurcze a jaką miałas podst. tempke??? Jesli na usg pękł pecherzyk to juz jestes po owu i temperatura moze byc podwyzszona, a jesli było przytulanko to teraz czekamy na efekty))) Trzymam kciuki Odpowiedz Link
danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:12 Tu znalazlam to o witaminach A+E i wiele innych ciekawych rzeczy. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=23434641&v=2&s=0 Odpowiedz Link
danik1 Re: Witam :-) 16.05.05, 14:17 O pojawil sie jednak link a ja zalozylam nowy watek WETERANEK!!! Zapraszam!!! Chyba moglam go zalozyc, co? W koncu wierze, ze maj bedzie moj/nasz, wiec to chyba moj/nasz ostatni post staraniowy!!! Hihihi Odpowiedz Link