Dodaj do ulubionych

Duphaston na wywołanie miesiączki...

01.06.05, 09:08
Dziewczyny, czy brałyście Dhupaston na wywołanie miesiączki? Ja dostałam ten
lek i brałam go przez 5 dni po 2 tabletki. W poniedziałek skończyłam go brać
i dalej @ nie ma, jedynie taki śluz podbarwiony na brunatny kolor. U Was jak
było z tym @? Od razu dostałyście po tym leku misiączki, czy dopiero za kilka
dni?
Obserwuj wątek
    • budeczka Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 09:13
      Mi duphaston opóźnił @ o trzy dni, a przed miałam plamienia.
      Ale to nie było na wywołanie @ tylko na wypadek ciąży. Dwa dni przed terminem @
      beta HCG <1, więc odstawiłam tabletki i musiałam na @ poczekać trochę dłużej.
      • agabilinska2 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 09:20
        nie slyszałam zeby duphaston brac na wywolanie miesiączki tylko na podtrzymanie
        ewentualnej ciąży, ja mam przyjmować go od 24dc do wystapienia okresu, a jak
        nie wystapi to przyjmować dalej, i miejmy nadzieje, że nie wystapi! aga
        • edyta0 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 09:33
          Mnie lekarz przepisał ten lek, ponieważ @ się nie pojawiła a beta wyszła
          negatywna, więc jak pisałam wyżej miałam brać go przez pięć dni 2razy dziennie.
          W poniedziałek rano przyjęłam ostatnią tabletkę a @ nadal nie ma, jedynie ten
          śluz lekko podbarwiony ale praktycznie minimalnie.
    • abneptis Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 09:20
      Duphaston ma regulować ostatnia fazę cyklu, bierze sie go 2-3 dni po owu.
      Standardowo 2x 10dni czyli całe opakowanie. Ja w trakcie brania nie mialam
      plamień, a @ przyszła 2 dni po odstawieniu. Kuracji duphastonem nie przerywa
      sie jesli jestes w ciazy, wtedy do gin-a i on Ci powie co dalej, czy masz go
      brac czy nie.
      • edyta0 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 09:34
        Właśnie dlatego założyłam wątek, bo nie wiem czy to jest normalne, że 2 dni po
        odstawieniu nadal nie ma @. Może poczekam jeszcze 2 dni i jak się nie pojawi to
        do niego zadzwonię.
        • zuzia36 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 10:19
          co prawda nie brałam duphastonu a luteinę na wywołanie @, ale to podobne leki.
          Tak więc moja @ potrafiła przy cyklu bezowulacyjnym przyjść nawet 10 dni po
          odtsawieniu leku. Także czekaj cierpliwie. Zaczęłaś już plamić to może @ lada
          chwila się pojawi.
          Pozdrawiam!!!!
          • edyta0 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 10:22
            Dzięki zuzia, bo już naprawdę chciałabym ją dostać by rozpocząć starania. Czy
            przy takich cyklach zaszłaś w ciążę, miałaś z tym problem?
            • zuzia36 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 11:52
              trochę problemów miałam z zajściem, ale wkońcu zaszła i nistety poroniłam sad
    • magdulka26 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 10:30
      @ może przyjść do 10 dni ,zyczę cierpliwości.
      • edyta0 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 10:39
        Dzięki magdulka, bo nigdy czegoś podobnego nie brałam i nie orientuję się, a
        lekarz powiedział mi tylko tyle, że po wybraniu leku @ się pojawi, tylko
        powinien powiedzieć kiedy (po ilu dniach), żeby pacjentka się niepotrzebnie nie
        denerwowała.
        • agabilinska2 ja mam brac od 24 dc .... 01.06.05, 10:41
          dziewczyny czy zatem jezeli bede go btrala od 24 dc to czy okres moze mi sie
          duzo opóźnić, jak to jest? mam go brac na podtrzymanie ewentualnej ciązy.
          • edyta0 Re: ja mam brac od 24 dc .... 01.06.05, 10:46
            I bardzo dobrze, że masz go brać, bo ten lek działa na takiej zasadzie, że
            jeśli jest ciąża to ją podtrzymuje a @ nie wystąpi, jeśli zaś jej nie ma to
            pojawi się miesiączka - inteligentna bestia smile
          • zuzia36 Re: ja mam brac od 24 dc .... 01.06.05, 11:54
            a czemu az od 24 dc. W tym cyklu zaczynam pierwszą serię duphastony i będę go
            brać ok 18 dc. Tak właśnie brałam luteinę w cyklu w którym zaszłam. Cykle mam
            31 dni
    • magdulka26 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 11:55
      Duphaston powinno sie brać po owulacji.Ja np brałam od 15 dc -24 dc i po
      odstawieniu @ była na trzeci dzień.Są dziewczyny co dostają w 10 dniu po
      odstaweniu.Jesli natomiast po 10 dniach @ by nadal nie było to albo ciąża albo
      trzeba coś mocniejszego na wywołanie.
      • edyta0 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 11:59
        Magdulka, gdybym wiedziała, że @ się nie pojawi to również zaczęłabym to
        stosować od 18 dc a tak to minęł 43 dc i cisza, więc udałam się do lekarza
        (nigdy wcześniej okres mi się nie zatrzymał). Wykluczył ciążę i dał Duphaston.
        • zuzia36 Re: Duphaston na wywołanie miesiączki... 01.06.05, 12:57
          nie martw się niepotrzebnie i czekaj cierpliwie. Na pocieszenie powiem Ci ze ja
          w zeszłym roku nie miałam @ przez ponad 3 miesiace. Dopiero po luteinie, po 7
          dniach przyszła i to jaka boląca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka