Dodaj do ulubionych

Dziewczyny o co tu chodzi???

28.06.05, 15:08
Mam do Was pytanko, bo sama juz nic nie rozumiem. Dzisiaj moj 29dc i powinna
przyjsc @ a tu nic.
Pomyslalam, ze pewnie sie spoznia, ale zbadalam sobie szyjke i jest ona
wysoko
i miekka i na dodatek jest tam sluz przezroczysty, miejscami kremowy i
ciapkowaty. Z tego co wyczytalam na forum to wychodzi mi, ze owulacja byla
calkiem nie dawno, ale ja bym dala sobie reke uciac, ze owulacje mialam 13-
16dc, bo byl sluz plodny, a pozniej wlasnie taki ciapkowaty poowulacyjny.
Jednak od kilku dni pobolewa mnie delikatnie brzuch, bylam pewna, ze na @, a
wczoraj bolal mnie jajnik, klul przez caly dzien a dzisiaj z rano bolal mnie
brzuch i bylam pewna, ze dostane @ a teraz spokoj no i ta szyjka. Jestem
totalnie zakrecona. Wczoraj maz chcial sie przytulac, ale ja kompletnie nie
mialam ochoty. Myslalam tylko o tym aby szybko dostac @ bo to oczekiwanie na
nia jest okropne. Dodam jeszcze, ze w tym cyklu bylam chora, bralam
antybiotyk.
Moze to mi namieszalo? Slyszalam tez, ze mozna miec dwie owulacje w jednym
cyklu. No tak, ale teraz znowu zacznie sie czekanie na @ bo przytulanek nie
bylo a wiatropylna nie jestem. Dobrze, ze niedlugo jade na wakacje, bo musze
wypoczac!!!! Poradzcie mi cos z ta moja owulacja, bo ja nic nie rozumiem!!!
Pozdrowka!!! smile
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 15:13
      nie moze byc 2 owulacji w 1 cyklu. Moglo byc tak ze śluz płodny sie pojawil
      kiedy pecherzyk miał peknac jednak on nie pekl i dopiero teraz zaczyna sie
      owulacja. Czasem zdarza sie taki przestó pecherzyka. Szyjka wysoko i miekka na
      nia wskazuje.
      Moze zrob test owu albo mierz tempke to bedziesz wiedziała dokladnie
      • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 15:19
        Dziekuje Annalalik!!
        Juz myslalam, ze @ niedlugo przyjdzie i bede mogla sie znowu starac a tu znowu
        przyjdzie mi czekac ok. 14 dni. Z wygladu sluzu wnioskuje, ze juz za pozno na
        staranka. W tym cyklu nie mierzylam tempki ani nie robilam testow wlasnie ze
        wzgledu na chorobe. W sierpniu ide do lekarza to sie wszystkiego dowiem co i
        jak ze mna. Mam nadzieje! Oh, zeby mozna bylo sie tak wylaczyc i nie myslec!!!
        Jeszcze raz dzieki za odpowiedz!!!
        Pozdrawiam!! smile))
        • annalalik Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 15:22
          Moze faktycznie przez ta chorobe Ci sie poprzestawiało.
          Zawsze mozesz isc na USG i bedziesz wiedziala co sie dzieje smile
          Pozdrawiam.
    • asiulka1976 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 15:15
      a tescik robilas ??
      sluz typu plodnego jest przed @ ale rowniez moze oznaczac ciaze! po antybiotyku
      cykl mogl sie przedluzyc.
      Czy szyjke badasz wieczorem czy rano ?? bo jesli badasz wieczorem i dzis
      zbadals rano to nie porownuj sprawdz wieczorem.
      • asiulka1976 wielokrotne jajeczkowanie fakt czy fikcja ?? 28.06.05, 15:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=15019562&v=2&s=0
      • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 15:31
        asiulka1976 napisała:

> a tescik robilas ??

Nie Asiu nie robilam. Czekalam na @.

> sluz typu plodnego jest przed @ ale rowniez moze oznaczac ciaze! po
        antybiotyku
        >
        > cykl mogl sie przedluzyc.

Jak zobaczylam ten sluz to tez pomyslalam o ciazy, ale ta szyjka mi nie pasuje
        a badalam ja jakies pol godziny temu. Nie jestem specjalista w badaniu, ale
        wydaje mi sie, ze jest ona wysoko, miekka i otwarta a to wskazywaloby na
        owulacje. Juz sie w tym pogubilam!!!
        Dzieki Asiu za odpowiedz!!

> Czy szyjke badasz wieczorem czy rano ?? bo jesli badasz wieczorem i dzis
        > zbadals rano to nie porownuj sprawdz wieczorem.
    • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 15:54
      Jeszcze nasuwa mi sie to, ze od kilku dni czulam sie @. Pobolewal mnie brzuch a
      zwlaszcza dzisiaj rano. Tylko co z tym kluciem jajnika wczoraj? Zbadalam sobie
      szyjke rowniez dlatego, ze pomyslalam, ze mimo iz @ jeszcze nie ma to moze
      bedzie juz krew na szyjce. Niestety. Reszte juz znacie.
      • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 16:10
        Boli mnie brzuch @-owo!! sad((
    • askajaworska Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 17:53
      ja tez bralam antybiotyk- dzisiaj jeszcze! i grzybka mialam sad i wlasnie test
      zrobilam i jest rozowa krecha teraz robilam pol godziny temu. szyjka wysoko
      rozpulchniona a sluz to co palucha wloze to wyciagne metnego ciagnacego
      gak\laretowatego czasem kremowego gluta - przepraszam jestem taka
      szczesliwa
      • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 18:07
        askajaworska napisała:

> ja tez bralam antybiotyk- dzisiaj jeszcze! i grzybka mialam sad i wlasnie test
        > zrobilam i jest rozowa krecha teraz robilam pol godziny temu. szyjka wysoko
        > rozpulchniona a sluz to co palucha wloze to wyciagne metnego ciagnacego
        > gak\laretowatego czasem kremowego gluta - przepraszam jestem taka
        > szczesliwa

Kochana po pierwsze gratulacje ogromne!!!!!!!!!!!!!!! Bardzo sie
        ciesze!!!!!!!!!!!
        A po drugie to az mi sie goraco zrobilo jak przeczytalam Twojego posta. Ja w
        tym cyklu bylam chora´i mialam opryszczke dwa razy, wiec zupelnie na nic sie
        nie nastawialam. Teraz zreszta tez nie chce sie nastawiac, ale mam tak samo jak
        Ty, co nie znaczy, ze musi sie tak samo skonczyc. Niestety.
        Ja mam tak samo z szyjka, o ile ja dobrze zbadalam i sluz tez mam tylko w
        srodku. Na zewnatrz nic nie ma chociaz czuje mokro. Czy bolal Cie brzuch jak na
        @??? Mnie wczoraj dodatkowo klul jajnik caly dzien.

Jeszcze raz dla Ciebie ogromne gratulacje!!!!!!!!! Jak to fajnie czytac o
        takich dobrych wiadomosciach!!!!!!!!!!!!! smile)))
        • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 18:57
          Zmierzylam tempke i jest niska bo tylko 36,69 a przeciez to wieczor wiec
          powinna byc wyzsza. Tak wiec czekam na @ tylko ile znowu???? Boli mnie brzuch,
          wiec moze niedlugo, oby bo zeswiruje!! wink
          • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 22:14
            Kluja mnie jajniki, ale za to brzuch przestal bolec. Ciekawe co bedzie jutro
            rano?
            • pszczolaasia Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 22:53
              Danik ja juz czytałam twojego posta w pracy i w zasadzie zgadzam się z Asiulką
              i Ania. to może być albo przesunięta owu, albo ciąża. nie mam pojęcia jak to z
              szyjką jest, bo nigdy nie badalam, znaczy raz badałam ale narwana była i potem
              już w ciąży byłam, więc...zresztą nieważne.. mi się ten śluz u Ciebie podoba i
              to rwanie jajnika, sęk w tym , ze te oznaki moga być i na 2 i na ciąże. pytanie
              tylko na ile wiatropylna jednak byłaśsmile) nie ma wogle szans na to, ze coś by z
              tego wyszło? w sensie, nie kcę się wyraźniej pytać, ale w czasie owu, w/g
              ciebie nie kochaliście się z mężem? nie mam pojęcia czy moze być dwa razy owu w
              ciągu 1 cyklu... kiedyś czytalam coś, ze może być nagła owu spowodowana jakiś
              nagłym wzruszeniem, przestrachem, przeżyciem...moze coś takiego u ciebie
              nastapiło, ale to już kombinowanie takie...najlepiej byłoby teścik chyba zrobić
              i byśmy wiedziały na czym stoimy. tak myślę...nie pomoglam zbyt wiel. tak czy
              siak są dwie opcje- owu lub ciąża, zyczę z całego serducha tej drugiej opcjismile)
              • pszczolaasia Danik napisałam:))) 28.06.05, 23:07
                i mam nadzieję, że nie napiszesz jutro, że @ przyszła, tylko, ze II kreski
                obaczyłaś na teścikusmile))
                • danik1 Re: Danik napisałam:))) 28.06.05, 23:23
                  pszczolaasia napisała:

> i mam nadzieję, że nie napiszesz jutro, że @ przyszła, tylko, ze II kreski
                  > obaczyłaś na teścikusmile))

Jakos trudno mi w to uwierzyc, ale bardzo dziekuje za tak mile zyczenia!!!
              • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 28.06.05, 23:22
                pszczolaasia napisała:

>pytanie
                >
                > tylko na ile wiatropylna jednak byłaśsmile) nie ma wogle szans na to, ze coś by
                z
                > tego wyszło? w sensie, nie kcę się wyraźniej pytać, ale w czasie owu, w/g
                > ciebie nie kochaliście się z mężem?

Pszczolaasiu wlasnie, ze byly przytulanka, ale te dwa tygodnie temu, kiedy to
                najprawdopodobniej byla owulacja. Wtedy przytulalismy sie dwa dni i byl tez
                sluz plodny, ale pozniej ta choroba i nawet nie myslalam tylko czekalam na @ i
                jak juz myslalam, ze @ tuz tuz to przytrafilo mi sie cos takiego.

>najlepiej byłoby teścik chyba zrobić
                >
                > i byśmy wiedziały na czym stoimy.

Pszczolko moze sie zdziwisz, ale nie chce testowac. Po ostatnim testowaniu boje
                sie. Jeszcze troche poczekam.

>tak myślę...nie pomoglam zbyt wiel. tak czy
                > siak są dwie opcje- owu lub ciąża, zyczę z całego serducha tej drugiej
                opcjismile)

Bardzo mi pomoglas. Nawet nie wiesz jak bardzo. Dziekuje, ze mi napisalas!!! :-
                )))
                • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 08:33
                  Zmierzylam rano tempke i jest 35.97. @ jeszcze nie ma i czuje sie dobrze. Nic
                  mnie nie boli, wiec moze to rzeczywiscie owulacja a moze za kilka dni jednak
                  przyjdzie @. Dzisiaj moj 30dc i czekamy dalej.
                  • pszczolaasia Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 08:46
                    witam. no wierzę Ci, że się boisz zrobic test, oj wierzęsmile)) tempka trochu
                    jakby niska nie? trzym się Danik... będę zaglądaćsmile)
                    • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 08:55
                      pszczolaasia napisała:

> witam. no wierzę Ci, że się boisz zrobic test, oj wierzęsmile)) tempka trochu
                      > jakby niska nie? trzym się Danik... będę zaglądaćsmile)

No niska ta tempka. Dzisiaj juz znacznie lepiej sie czuje chociaz nadal nie
                      rozumiem co jest grane, bo brzuch mnie w ogole nie boli i czuje sie swietnie.
                      Wczoraj bylo przytulanko tak na wszelki wypadek. Bede mierzyla tempke to
                      zobaczymy czy bedzie skok czy spadek kolejny na @.
                      Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz!!! smile))
                      • pszczolaasia Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 09:01
                        może ... no nie wiem, to trochę naciągana teoria, ale podobno się tak moze
                        zdarzyć...przeżyłas jakis pozytywny wstrząs, coś baaaaardzo miłeog cię
                        spotkało? podobno kiedyś tu ktoś kiedyś pisał, ze moze sie coś takiego zdarzyć,
                        wiesz dawno nie widziany mąż i z tej radości masz owu ... naciąganja teoria ,
                        sama nie wierzę w to co pisze, ale lepsze byłoby to niż by się mialo mcoś
                        pochrzanić nie? a cykle masz zawsze regularne?
                        • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 09:14
                          Pszczolaasiu to ponizej napisala mi Annalalik i moze to tak jest bo ja w
                          podwujna owulacje tez nie wierze tym bardziej, ze nie przezylam w tym cyklu nic
                          niezwyczajnego. smile A cykle mam roznie tylko, ze ja licze od domniemanej
                          owulacji 13-16dc, bo moja druga faza trwa 12-14 dni. Dzisiaj moj 30dc.
                          Nastawiam sie na @ i tylko boje sie, zeby nic mi sie znowu nie rozregulowalo.

"nie moze byc 2 owulacji w 1 cyklu. Moglo byc tak ze śluz płodny sie pojawil
                          kiedy pecherzyk miał peknac jednak on nie pekl i dopiero teraz zaczyna sie
                          owulacja. Czasem zdarza sie taki przestó pecherzyka. Szyjka wysoko i miekka na
                          nia wskazuje.
                          Moze zrob test owu albo mierz tempke to bedziesz wiedziała dokladnie"
                          • pszczolaasia Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 09:26
                            no to Ania dobrze napisala, w końcu ona się na tym dośc dobrze znasmile ja tylko
                            teoretyzuje sobiesmile pozdrawiamsmile i trzymam kciukasy, żeby z tej spóźnionej owu
                            cos pozytywnego byłosmile))))
                            • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 09:28
                              Nie dziekuje!!! wink))
                              • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 16:59
                                Ale mnie wkurza ta moja szyjka. Wlasnie znowu ja sobie zbadalam i jest wysoko,
                                tak, ze palcem wskazujacym ledwo ja siegam i wydaje mi sie, ze jest miekka na
                                tyle na ile moglam wyczuc. I pelno na niej sluzu wodnisto-mlecznego. Nic sie
                                nie ciagnie tym razem (sorki za opis). Temperatura niska. 30dc. Sluz wcale nie
                                owulacyjny. A na @ to szyjka juz chyba powinna sie obnizyc, co?? Brzuch boli
                                mnie @, ale @ niet, nawet na szyjce nie ma krwi.
                                Sorki, ze Wam tak przynudzam!! Testu nie chce robic, bo czekam na @, ale co z
                                ta szyjka?? Ani na owulke - chyba, ani na fasolke, bo tempka tylko 35.97. I
                                masz tu babo placek!!
                                • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 29.06.05, 17:48
                                  Prosze napiszcie mi cos. Wiem, ze przynudzam, ale czuje sie jakbym siedziala na
                                  bombie i denerwuje sie. Pewnie @ przyjdzie predzej czy pozniej, ale na razie
                                  cisza, wiec i iskierka nadzieji jest.
    • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 30.06.05, 10:06
      @ nadal nie ma a brzuch boli. Dzisiaj rano tempka 36.39 co widac na wykresie
      ponizej. Mierzylam dwie godziny pozniej niz wczoraj, ale jeszcze przed wstaniem
      z lozka. Czekamy dalej. Ale jezeli to spozniona owulacja (bo na przyklad do tej
      z 13-16dc nie doszlo przez chorobe) to najprawdopodobniej spoznilam sie z
      przytulankami, bo byly one tylko przedwczoraj gdy sluz przy szyjce byl juz
      ciapkowaty, ale z drugiej strony tempka skoczyla dopiero dzisiaj? Nic na razie
      nie rozumiem, ale moze wkrotce cos sie rozjasni!!
      Pozdrowionka!!

www2.fertilityfriend.com/home/b73ba
      • danik1 Re: Dziewczyny o co tu chodzi??? 30.06.05, 20:05
        @ nie ma i sie nie zanosi. Chociaz troche pobolewa mnie brzuch, ale plecy i
        jajniki juz nie. Tempka dzisiaj troche wzrosla. Zobacze jak bedzie jutro. Nic
        to, ucze sie cierpliwosci!
        Pozdrowka!!! smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka