Dodaj do ulubionych

Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wloclawka!

07.07.05, 14:46
smile jak tam u Was starania? dlugo próbujecie? ja dopiero zaczynam-to moj 1
cykl staran! Pozdrowionka dla Wloclawianek!smile juz myslalam ze jestem sama z
naszego miasta!wink
Obserwuj wątek
    • eryka5 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 14:55
      Witam witam!!!
      Ja też z Wrocka jestem.Staramy się 13 cykli i od dwóch tygodnia robimy sobie
      badanka u najlepszego gina.Jak bedziesz potrzebowała namiary(oby nie) pisz.
      Pozdrawiam.
      • eryka5 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 15:01
        Upsss!!!
        Zle mi sie przeczytało .Tak wiec jestesmy z roznych miast ale liczyc na mnie
        zawsze mozesz jak bede umiała doradze i podpowiem.Pozdrawiam.
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 15:47
      smile dzięki!
      • martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 22:28
        Hej!Fajnie,że ktoś jeszcze z tego samego miasta,ja staram się ok.8
        cykli,dokładnie nie liczę.Mam córkę,która w tym roku idzie do pierwszej klasy,a
        teraz chcemy postarać się o rodzeństwo dla niej.Pozdrawiam!
        • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 08:24
          Witam
          Fajnie, że jest ktoś z Włocławkasmile
          U mnie sytuacja wygląda tak, jestem teraz w trakcie starania się o dzidzię, od
          razu po braniu tabletek anty. w pierwszym miesiącu, wiem, że to trochę
          ryzykwone, ale nie chce tracić czasu ponieważ wcześniej poroniłam.
          Jestem teraz w 11dc i czuje co jakiś czas kłócie z prawej strony, nie wiem czy
          to może oznaczać ciążę, mam nadzieje, że taksmile
          Przy poprzedniej ciąży, o ile dobrze pamiętam nie miałam żadnych objawów. Ale
          każda jest inna.
          Pozdrawiam
          Ola
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 08:37
      Witam z ranka!smile ja rozpoczynam 13dc i cosik pobolewa mnie brzuchol. A wczoraj
      bolal mnie prawy jajnik-uznalam to za uwalnianie jajeczka wiec korzystając z
      okazji poprzytulalam sie z mężusiem!wink wiem ze to dopoiero moje początki ale
      jestem ciekawa czy moglo sie udac? juz wypatruje pierwszych objawów ciąży!wink
      ale schizuje....smile a propos tego bolu jajnika-to rzeczywiscie moglo byc
      uwalnianie jajeczka?
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 09:00
        hej!
        U mnie jest dokładnie to samo. Jakbyś wyjęła mi to z ustsmile
        Wyszukuje tych objawów ciąży i sama nie wiem.
        Może jesteśmy już w ciążysmile
        Jeszcze teraz siedząc przy komputerze co jakiś czas mnie zemdli. To chyba dobry
        znak. Na test jeszcze niestety za wcześnie i musze się wstrzymać przynajmniej
        do 23 lipca, bo wtedy spodziewam się, że przyjdzie @. Chociaż wolałabym teraz,
        od razu.
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 09:28
      No to jedziemy na jednym wózku!smile tez czekam na wstretną @ 23 lipca. Już
      chcialabym testowac ale przeciez to bez sensu!smile moj mezus mysli ze na pewno
      nam sie udalo... co ja bym dala zeby tak naprawde sie stalo...a Twoje nudnosci-
      to dobry znak!smile) daj znac jak jeszcze cos dziwnego poczujesz ok? u mnie na
      razie spokoj. Nic nie boli(czasem tylko poczuje ten prawy jajnik). Piersi nie
      bola, nudnosci brak..tylko wczoraj bylam taka senna.Ale mysle ze to juz sobie
      dopasowuje do ciążywink pewnie po prostu bylam zmeczona.
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 12:38
        Mi też czasami przychodzi myśl do głowy, że to wszystko czuje bo bardzo chce
        czuć. Mnie też nic nie boli tylko czasami zakuje ten prawy jajnik. Wczoraj
        chciało mi się popołudniu spać, ale to różnie można wyjaśnić. Zaczęła mnie
        dzisiaj boleć głowa, i to też może zależeć np. od pogody. Póki co jestem dobrej
        myśli i nie mogę się doczekać aż oznajmie wszystkim wokoło, że jestem w ciążysmile
        Pozdrawiam serdecznie
        papa
        • martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 12:50
          cześć dziewczyny! Powiedzcie do jakiego lekarza chodzicie,bo ja coś nie mogę
          trafić na właściwego?U mnie to 23 dc,a więc czekam.Wydaje mi się,że jednak nic
          z tego i nawet tak bym wolała,bo brałam w międzyczasie antybiotyk,niby
          bezpieczny,ale jednak.
          • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:07
            Cześć!
            Ja chodze do Krajewskiego na Kaliskiej, bo opiekował się mną podczas pobytu w
            szpitalu i z tego co doświadczyłam wtedy to on, spośród innych lekarzy na
            obchodzie okazał się taktowny, widać było jego współczucie i opiekę z jego
            strony. Na pierwszej wizycie po szpitalu, u niego w gabinecie, sam powiedział,
            że postara się dowiedzieć coś na pewien temat i odnaleźć usg, które mi tam
            zrobili. Ja jestem z niego zadowolona.
            We włocławku przyjmuje tylko prywatnie.
            • martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:13
              Na NFZ przyjmuje w Brześciu Kujawskim,ale ja do niego w życiu bym nie poszła,bo
              chodziłam z nim do podstawówki.Jak po cesarce leżałam to udawał,że mnie nie
              poznaje,śmieszne co?
              • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:18
                no dziwne. ALe każdy ma swoje odczucia.
                Razem z nim przyjmuje jeszcze Nowak i chyba Uszyński.
                • martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:25
                  Ostatnio chodziłam do Litwińskiego.ale zaczął sobie olewać sprawę,że skoro mam
                  jedno dziecko to po co mi drugie.
                  • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:37
                    Świetnie nastawienie.
                    Nie wiem kogo Ci polecić, bo chodziłam tylko do trzech, w tym dwóch z
                    przychodni. Aaa! podobno dobra jest Tomczewska na św. Antoniego.
                    Pozdrawiam
                    • martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 22:08
                      No właśnie jak do jesieni nic nie wyjdzie to myślałam właśnie o niej.Ale na
                      razie robię sobie wakacje,tzn.starania będą,ale naturalne,tylko tempka.
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 23:36
      Hej! ja chodze wlasnie do dr Tomczewskiej! ona jest naprawde swietnym lekarzem!
      zawze jak od niej wychodze to mam usmiech od ucha do ucha!smile nawet jak bywalo
      cos nie tak z moim zdrowkiem to ona potrafila to przedstawic w takim swietle ze
      czulam sie duzo lepiej.No i mi pomogla w mojej burzy hormonow(jest tez
      endokrynologiem). Naprawde bardzo optymistycznie nastrajająca babka! szczerze
      ją polecam! No dobra! lece sie pakowac bo jutro z mezusiem lecimy nad morze na
      weekend! moze przyjedziemy juz we trojke?wink papa!
      • martyna35 azalea1 09.07.05, 07:58
        Miłego wypoczynku!TrochęCi zazdroszczę,ja mam urlop dopiero w sierpniu,a już
        jestem taka zmęczona.W tej chwili właśnie lecę na kurs,to już prawie ostatnie
        wykłady,ale mam już dość.
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 09:45
      Hej dziewczyny! jak tam u Was? jakies nowe objawy? u mnie niestety nic!sad tylko
      czasem zaboli brzuch. to wszystko!sad za tydzien testuje. tylko dlaczego to
      jeszcze tak dluuugo?
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocla 15.07.05, 10:37
        Hej!
        U mnie też nic nowego się nie dzieje. Czasami zakuje mnie jajnik, tym razem
        lewy. Może wiesz dlaczego, najpierw kuł prawy, teraz lewy?
        To jest mój 21 dc i też mogę testować dopiero za tydzień sad
        Nie ma sensu wcześniej.
        Nie mogę się doczekać dwóch kreseczek, dzisiaj mi się śniły może to dobry znak?
        Narazie codziennie rano mnie kusi żeby zrobić test, ale jak dotąd jestem
        nieugięta smile
        • annalalik Wetnę się na chwilkę 15.07.05, 10:41
          Raz kłuje jeden raz drugi bo hormony działają na obydwa (nie tylko na ten, w
          którym jest owu).
          Pozdrawiam
          • aleks23 Re: Wetnę się na chwilkę 15.07.05, 10:49
            dzięki za informacje smile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 10:55
      wiesz Aleks ja jakos nie mam duzej nadziei ze sie udalo!sad praktycznie nie mam
      zadnych objawow.Nie bola mnie piersi ani brzuch (czasami tylko cos poczuje),
      nie jestem senna...nic z tych rzeczy. Wiec chyba tym razem sie nie udalo.
      Zobaczymy za tydzien. Bo te objawy na dobra sprawe powinnam juz miec jesliby
      sie udalo no nie? z tego co widze na tym forum to kazada dziewczyna ktorej sie
      udalo zaiść to miala jakies tam objawy a ja NIC!sad((
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 11:09
        Nadzieje zawsze trzeba mieć. A poza tym każda kobieta inaczej reaguje na ciąże.
        Ja przy poprzedniej nie miałam żadnych objawów, nie pamiętam nawet czy mnie
        kuły jajniki. I też traciłam nadzieje jak sobie poczytałam. A w ciązy byłam.
        Nie ma na to reguły. Bądź dobrej myślismile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 11:37
      Dzięki Aleks!smile Troche mnie to wkurza ze caly czas o tym mysle! a to
      przecież "przeszkadza" zajść w ciążę bo powinnam wyluzowac! ale jak tu
      wyluzowac jak sie tak bardzo tego chce? mam ochote juz zrobic test ale tylko
      moge sie rozczarowac...a moze nie? jak myslisz? ja nie wytrzymam do PRZYSZLEGO
      piątku!!!
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 12:54
        Ja też bardzo chce być w ciąży. Pomyśl sobie, że za jakiś czas będziesz
        wspominać to czekanie z uśmiechem na twarzy. Pomyślisz sobie, jak ja głupa się
        martwiłam, jaka byłam niecierpliwa, i po co? Prędziej czy później będziesz
        miała dzidziusia, to tylko kwestia czasu i nic tego nie zmieni. Planujemy z
        mężem mieć tylko dwójkę dzieci i chce się cieszyć wszystkim z tym związanym, ze
        staraniem się, czekaniem, w końcu ciążą, bo będą tylko dwie.
        Mnie też korci żeby zrobić już teraz test, ale jestem pewna, że nawet jakbym
        była w ciąży to może wyjść negatywny, bo jest za wcześnie.
        Jeśli nie wytrzymasz do piątku, to ja też zrobie test i oboje się możemy
        rozczarować. Chcesz mieć mnie na sumieniu smile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 13:43
      No dobra! niech Ci będzie!smile poczekam juz do tego piątku. Co ja bym dala zeby
      zobaczyc te 2 kreseczki... musimy byc cierpliwe! ale to nie jest moja mocna
      strona. Jak bedziesz miala jakis nowy objaw to daj znac! ja sie tylko
      zastanawiam jak to powinno byc ze sluzem bo caly czas mam rozciągliwy (rano) a
      wieczorem gesty. Dlaczego tak jest? troche to dziwne.
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 14:10
        Szczerze mówiąc, nie mam pojecia. Wyczytałam gdzieś na forum, że różnie kobiety
        mają,ale dość często się zdarza,że jest to bardzo obfita biała wydzielina. To
        nie jest regułą, że wydzielina ma się pojawić na początku ciąży, ale jeśli już
        jest to jest jej po prostu wiecej.
        "Rozpoznanie ciąży. Zmiany w narządach płciowych:
        -zasinienie przedsionka i ścian pochwy, rozpulchnienie pochwy,
        -wzmożona wydzielina zawierająca śluz szyjkowy,
        -zmiany w szyjce macicy,
        -zmiany w dolnym odcinku i trzonie macicy."
        "Ze względu na silniejsze ukrwienie tkanek, gruczoły śluzowe wydzielają
        zwiększoną ilość śluzu, co objawia się pojawieniem obfitszej wydzieliny
        pochwowej. Jest ona najczęściej bezbarwna, jasnożółta bądź biaława o łagodnym
        zapachu lub bezwonna, konsystencją przypominająca śluz pojawiający się podczas
        jajeczkowania bądź podniecenia seksualnego."

• azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 14:13
          o kurcze! no to mnie pocieszylas!smile iskierka nadziei jest!wink dzieki Tobie
          kochana!smile no dobra,bede czekac na rozwoj wydarzen. A u Ciebie jak sprawa
          wygląda?
          • aleks23 Ja tez jestem z Włocławka 15.07.05, 14:29
            U mnie jest prawie identycznie jak u Ciebie. Śluz jest taki sam jak zawsze,
            może troche więcej. Poza tym czuje się normalnie, piersi mnie nie bolą.
            Dzisiaj rano dla ciekawości zmierzyłam sobie temperaturę i miałam 37,2.
            Pomierze sobie i zobacze czy to nie było jednodniowe.
            Mąż dzisiaj mi powiedział, że jestem jakaś inna, ale nie potrafił mi tego
            wytłumaczyć. Może...
            • martyna35 Re: Ja tez jestem z Włocławka 15.07.05, 15:31
              ja już wiem,że się nie udało,bo rano tempka spadła,więc czekam na
              okres,dziś ,jutro najpóźniej.Właściwie to dobrze,bo w okresie okołoowulacyjnym
              miałam zap.zatok z antybiotykiem,więc dobrze,że nic nie wyszło.Na początku
              sierpnia mam urlop i wyjeżdżamy nad Gopło,więc może wtedy.Dziewczyny,objawami
              nie ma się co sugerować,bo tak naprawdę rzadko są tak wcześnie,nie pozostaje
              nic tylko czekanie,czekanie i jeszcze raz czekanie.Ja np.w tym cyklu miałam
              bardzo bolesne sutki i powiększone piersi,ale to tylko nasze hormony grają nam
              na nosie.Życzę zafasolkowania podczas wakacji!
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 19:41
      Aleks to moze rzeczywiscie sie udalo?smile) zycze Ci tego! pozdrawiam gorąco!
      uff,a raczej upalnie!smile
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 08:05
        Hej!
        Jak tam po weekendzie? jakieś nowe objawy?
        U mnie mija 23 dc, więc praktycznie mogłabym się skusić wreszcie na test, ale
        nie chce się zawieść i poczekam do "tej" soboty, jak zdołam oczywiściesmile
        Moja temperatura utrzymuje się na ok. 37C, a rano zauważyłam, że zmienił się
        śluzsmile na białawy i gęsty. Nadal czasami poczuje jajniki.
        A, no i oczywiście jestem rozdrażniona, co potwierdzi mążsmile
        Azalea1, jak u Ciebie?
        • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 08:13
          Czesc Aleks! u mnie niestety bez zmian co mnie bardzo juz denerwuje!sad nie mam
          zadnych nowych objawow,tylko ten sluz caly czas taki sam.Aleks ja juz sama nie
          wiem o co w tym chodzi! Sluz non stop jest taki jak plodny-albo wodnisty albo
          rozciągliwy i przezroczysty.O co w tym chodzi? przeciez jakbym miala dostac @ w
          sobote to juz dawno powinien sie zmienic i zgestniec! a raczej to nie jest
          objaw ciązy.Jesli u Ciebie zgestnial to dobrze! bo podobno to dobry znak!smile a
          ja juz sie wkurzam! jeszcze wczoraj mialam smutny dzien bo kolezanka zaciążyla
          za pierwszym razem! ja tez chce!!!
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 08:26
      z tego co widze to jakas dziewczyna na forum ma podobny problem jak ja ze
      sluzem. nie jestem samasmile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 22:52
      Halo!jest tam kto?smile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 22:55
      cos mnie brzuch pobolewa! tak jak przed @ sad((
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 08:55
      Hej Ola! jestes tam?smile co u Ciebie? odezwij sie! mam nadzieje ze wszystko ok! u
      mnie za to beznadzieja-od wczorajszego wieczora boli mnie brzuch,tak jakby mi
      ktos szpilki wkladal od srodka!! na pewno niedlugo przyjdzie @ sad((((
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 10:46
        Cześć Azalea1!
        Już jestem spowrotemsmile
        Nie bądź taka pewna, że to boli Cię na @, bo to trudno odróżnić.
        U mnie wszystko idzie (chyba) w dobrym kierunku. Wyczytałam gdzieś na forum, że
        objawem też są ciemne obwódki wokół sutek, sprawdziłam u siebie i faktycznie
        smile, co do jajników to nadal mnie od czasu do czasu zakują a temperatura
        utrzymuje się na poziomie 37C. Wczoraj bolał mnie też kręgosłup, ale nie wiem
        czy to objaw ciąży czy tylko źle siedziałam i za długo.
        Już na wszystko zwracam uwagę.
        Rano się troche zmartwiłam, bo śniło mi się, że dostałam @ i to nie mały.
        Jeszcze do tego ta pogoda, ale staram się nie przejmować.
        Ja testuje dopiero w sobotę rano, no a wieczorem ide na wesele, mam nadzieje,
        że się wspaniale bawić i świętowaćsmile Nie mogę się doczekać 2 kreseczeksmile
        Nie trać nadzieji, będze ok a przekonasz się w piątek.
        Jestem z Tobąsmile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 11:21
      Hej! no jestes w koncu!smile Nie chce nic mowic ale...wydaje mi sie ze Ci sie
      udalo!smile)))) OBY TAK BYLO!!! Masz ewidentne objawy ciąży!smile trzymam mocno za
      Ciebie kciuki! a ja niestety raczej na to nie licze bo mierzylam tempke i mam
      36,7 wiec nic z tego!sad(( buuuu.... czekam do soboty, albo do piątku jak nie
      wytrzymam i @ oczywiscie nie przyjdzie! boje sie! i juz chyba nie mam
      nadziei...sad(((((((((((((((
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 13:14
        hej!
        Dzięki, ale nie chce się za szybko cieszyć. Jeszcze się rozczaruje.
        Nie przejmuj się, różne kobiety różnie reagują na ciążę i możesz być.
        Nie trać nadzieji, wszystko się niedługo wyjaśni.
        Tak czy inaczej, nie jest powiedzane, że nigdy nie będziesz miała dziecka,
        pomyśl co przeżywają takie kobiety. U Ciebie to tylko kwestia czasu.
        Wszystko będzie ok, zobaczysz.
        • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 21.07.05, 13:38
          Hej azalea1
          Napisz co u ciebie? Mam nadzieje, że się nie pojawiła (@)
          Mnie zaczęły troche boleć piersi i rano miałam temp. 37C. Wczorajsza temp.,
          niższa, była chyba wynikiem nocnego wstawania a test poprostu za wcześnie
          zrobiłam (mam taką nadzieje). Teraz napewno zrobie test w sobotę rano,
          oczywiście jak nie dostane @.
          Pozdrawiam i odpisz.
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 10:32
      Czesc Ola!smile U mnie wczoraj rano 36,9 a po poludniu 37,5! nie wiem dlaczego?
      Wczoraj brzuch mnie tylko od czasu do czasu pobolewal, dzisiaj na razie spokoj.
      Za to bardzo bolą sutki,są powiekszone i zaczerwienione. Nie moge ich dotykac.
      Dzisiaj tempka 37' Wczoraj po poludniu nie wytrzymalam i zrobilam test-bez
      sensu bo oczywiscie wyszedl negatywny!sad juz troche glupieję! ale nie nastawiam
      sie na ciąże bo boje sie rozczarowac...sad niby objawy jakies tam mam ale to
      moze byc powodem @! Ola! boje sie!!! tak bardzo chce byc w ciąży!!!
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 10:34
      odezwij sie prosze! musimy sie wspierac! acha! u mnie jeszcze- sluzu mniej,
      czasami pojawi sie albo taki mleczny i wodnisty albo gęsty bialy albo taki jak
      plodny. Dziwne!
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 11:56
        Hej!
        Nie chce nic mówić, ale masz identyczne objawy jak ja!
        Tylko z tą różnicą, że ja też dzisiaj zrobiłam test (oczywiście nie dotrwałam
        do soboty) i wyszła mi leciutka druga kreseczkasmile Nie wiem, czy już się cieszyć
        czy nie. Narazie się hamuje, poczekam do poniedziałku i zrobie kolejny test
        (jak mnie nie zaskoczy @). A w środę, jakby coś, to do lekarzasmile
        Mam przeczucie, że i ty za jakiś czas zobaczysz dwie pieknę kreseczki. Poprostu
        dla nas jeszcze za wcześnie na testy.
        Aaa! tym śluzem się nie przejmuj ja mam tak samosmile
        • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 12:21
          AAAAAALE CUDOWNIE!!!!!!smile))))))))))) na 100% Ci sie udalo!!!smile bardzo sie
          ciesze! wiesz przeciez ze te "leciutkie kreseczki" to jest TO!!!smile ale
          wspaniale! ciesze sie tak jakbym to ja zaciążyla!wink dbaj o siebie i koniecznie
          napisz mi o swoich objawach!!! ja zrobie test moze w niedziele bo mie chce sie
          rozczarowac! buziaczki!!!!smile
        • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 12:36
          a! i jaki test robilas?
          • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 12:53
            bobo-testsmile
            Ale na poniedziałek kupie inny, pewnie pre-test.
            Cały czas odczuwam kłucie w dole brzucha. Piersi mam obolałe i brodawki mi
            ściemniały. Jestem śpiąca, ale to raczej przez pogodęsmile
            Temperatura utrzymuje się na ok.37C. Podobno można się przejmować jak spadnie
            poniżej normy, czyli 36,6C.
            No, to wiesz wszystkosmileBądź spokojna, będzie ok.
            Jeszcze spotkamy się na sali przedporodowejsmilei wtedy bedziemy się stresować i
            przejmowaćsmile
            P.S. Napisz mi, jak możesz, jak masz na imię, bo mam trudności z zapamiętaniem
            twojego nicku.
            • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:11
              Olenko tak sie ciesze!!!smile mnie jak na razie nie boli brzuch,tylko te sutki...
              wlasnie mierzylam tempke i mam 37,4! o Boże Ola! ja oszaleje! wyliczylam ze @
              powinnam dostac w niedziele. Ja zwariuje! Kupilam wlasnie pre-test, moze jutro
              zrobic? Za Ciebie moooocno trzymam kciuki!smile Kasiawink
              • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:32
                Cześć Kasiasmile
                Zrób test jutro.
                Ja nie dawałam się ciekawości, ale mąż zaczął mnie namiawiać i w końcu zrobiłam
                dzisiaj(dzień przed @).
                Pewnie Tobie też wyjdzie słaba druga kreska, bo widze, że mamy wszystko tak
                samosmile
                W weekend chyba nie będę zaglądać do komputera, ale na pewno w poniedzałek się
                tu spotkamy. Mam nadzieje, że we wspaniałych humorkachsmile
                • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:37
                  OK Ola! Trzymaj sie cieplutko i ciesz sie!wink baw sie dobrze na weselu! no i
                  oczywiscie trzymaj za mnie kciuki! tak bardzo sie boje... buziaki!papa! do
                  poniedzialku!
                  • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:41
                    Dziekismile
                    Napewno będę trzymała kciuki, za siebie i za ciebiesmile
                    Pozdrawiam i papa
                    • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 09:21
                      Cześć Kasia!
                      Jak tam po weekendzie? Zrobiłaś test, pewnie dwie krechy?smile
                      Ja zrobiłam drugi dzisiaj rano i nie wiem co mam myśleć.
                      Myślałam, że zobacze już wyraźną drugą kreskę o ona jest identyczna jak robiona
                      w piątek. Widoczna, ale nie taka mocna, jak kontrolna. Praktycznie to już się
                      cieszymy z mężem, ale we mnie tkwi troche obawy, czy aby napewno. Może dzisiaj
                      pójde na krew, ale musze pogadać z mężem. Nie wiesz gdzie można to załatwić?
                      Pozdrawiam
                      • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 09:43
                        Czesc Ola! no niestety robilam w sobote test i jedna krecha!sad(( na razie @
                        nie dostalam ale mysle ze jednak przyjdzie. Od soboty juz mnie tak wyrażnie
                        brzuch nie boli,czasami tak "zaćmi" w krzyzu -tak zawsze mnie boli gdy mam @!sad
                        sutki jeszcze bolą i zastanawia mnie tylko moja temperatura- codziennie rano
                        mam 37 lub 37,1 a wieczorem nawet 37,6 (wczoraj tak mialam).Nie wiem czy wazna
                        jest ta temperatura wieczorna? Zle tez śpię ostatnio, budze sie w nocy i nie
                        moge zasnąć, a dzis obudzilam sie o 5.00 i zabolalo mnie tak w dole brzucha -
                        pewnie @ idzie!sad((
                        a jesli chodzi o badanie bety u nas to mozesz zbadac w Medicusie za 15 zl-ale
                        to jest tylko wynik na "+" / "-" a bete ilosciową mozna zrobic w naszym
                        szpitalu w labolatorium za 26zl i to juz badanie ilosciowe. Oba badania dadza
                        wyniki tego samego dnia. Orientowalam sie bo kolezanka ostanio robila. Wiec
                        koniecznie lec na tą bete zeby POTWIERDZIC ciążę!smile)) na pewno bedzie dobrze!
                        nie martw sie! JESTES W CIĄŻY!!!smile))
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 11:01
      Ola,daj znac gdzie zrobisz bete i jak wyszla ok? odezwij sie!smile
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 19:32
      Ola! i jak beta? mam nadzieje ze sie nie odzywasz bo wlasnie swietujesz z
      mezusiem smile (?) i jak? koniecznie sie odezwij!
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 26.07.05, 08:24
        Hej Kasia!
        Nie robiłam bety, bo doszliśmy z mężem do wniosku, że i tak jutro idziemy do
        lekarza i nie ma sensu. Zresztą szkoda pieniędzy. Mój mąż już się cieszy i
        tylko ciągle musi mnie utwierdzać w tym, że jestem w ciąży. Ja staram się być
        ostrożna w tym cieszeniu dopóki mi lekarz tego nie oznajmi.
        Teraz doszedł jeszcze problem. Wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć gardło a
        teraz to już chyba mam gorączkę. Nie wiem jakim cudem złapałam wirusa, przecież
        tak dbam o siebie. Nie wiem co robić, musze poczekać do jutra, do wyzyty u
        lekarza.
        A do tej pory? Może znasz jakieś sposoby na gardło, bezpieczne dla dziecka.
        Boje się. Nie chce żeby znowu coś się stało.
        • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 26.07.05, 09:29
          Nie martw sie! nic Wam sie nie stanie! gardlo plucz roztworem wody z solą -
          pomaga. a jak nie bedzie poprawy to najwyzej zapytaj pani w aptece co mozesz
          wziac jezeli jestes we wczesnej ciąży. i Nie martw sie! ciesz sie ze Ci sie
          udalo!smile u mnie bez zmian!sad zrobilam dzis pre-test i wyszla 1!sad(((
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 26.07.05, 09:35
      znalazlam-na gardlo -Tantum verde a jak gorączka powyzej 38 -wez paracetamol.
      buzka!
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:08
        Cześć Kasiu!
        Co u Ciebie?
        Mam nadzieje, że nie dostałaś @. Powinnaś dostać chyba w niedziele, jak dobrze
        pamiętam, to już 3 dni. Może coś w tym jest, że się spóźnia. Najlepiej idź na
        badanie krwi, to się wszystko wyjaśni.
        Mnie nadal męczy gardło. Ide dzisiaj na 16.00 do ginekologa to mnie poratuje,
        no i zobaczymy czy oznajmi mi wspaniałą nowinęsmile
        Pozdrawiam.
        papa
        • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:14
          Jeśli nadal nie dostałaś @, to coś dla Ciebie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=26988121
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:17
      Czesc Ola! Owszem @ nie przyszla!smile ale juz powoli dostaje na leb!!! zrobilam
      wczoraj i dzis (rano) testy i niestety negatywne!sad(( nie wiem co sie dzieje!
      na razie nie chce sie kluc bo nie chce sie rozczarowac bo na tescie nie bylo
      nawet cienia kreski!sad nie wiem co robic? kiedy testowac? pocieszająca jest
      jedynie tempka caly czas 37-37,2. To chyba dobrze? a oprocz tego tylko brodawki
      duze i bolace. Brzuch nie boli i nie wiem czy to tez dobrze?sad mam OGROMNY
      mętlik w glowie! co mi radzisz?
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:32
        Ta temperatura dobrze wróżysmilei do tego jeszcze brodawkismile Ja mam identycznie.
        Nic mnie nie boli, nawet brzuch. Moim zdanie poprostu testy jeszcze nie
        rozpoznają ciąży.
        Podałam Ci adres strony, przeczytałaś? Tam dziewczyna ma ten sam problem.
        • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:40
          tak przeczytalam.Widze ze nie jestem sama!smile aqle Ola wierz mi juz opadam z
          sil!sad juz myslalam ze zobacze te upragnione 2 kreseczki, chociaz cien-a tu
          nic!sad nie wiem kiedy znow testowac?
          • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:58
            Wiem, rozumiem co przechodzisz.
            Dzisiaj jest 3 dzień spóźniania sie u Ciebie @ (środa).
            Zrób test w sobotę albo najlepiej od razu badanie krwi. Jeśli oczywiście nie
            pojawi się @. Mnie ta niepewność by dobijała.
            Przy mojej pierwszej ciąży zaszłam dopiero przy 3 cyklu, podobno u nas w
            rodzinie to normalne. Teraz ku mojemu zdziwieniu przy 1 cyklu ale to pewnie
            dlatego że brałam proszki anty. i nie odczekałam.
            Nie przejmuj się tak, co ma być to będzie. Te nerwy nic Ci nie dadzą. Musisz
            tylko czekać bo to nie jest zależne od Ciebie. Rzadko która kobieta zachodzi w
            1 cyklu, jeśli Ci się uda to super, ale jeśli nie to się nie przejmuj i tylko
            szykuj do kolejnych starańsmile
            • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 12:13
              Ola koniecznie daj znac po dzisiejszej wizycie u lekarza ok? na pewno wszystko
              jest i bedzie dobrze!smile nie martw sie! i koniecznie sie odezwij!papa!
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 10:17
      Hej Ola! co lekarz wczoraj powiedzial??? mam nadzieje ze wszystko jest ok!
      odezwij sie szybciutko!
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 10:32
        Cześć Kasiu!
        Jestem w ciążysmile, bardzo wczesnej. Lekarz powiedział mi, że ma prawo wyjść
        jasna kreska na teście bo jest jeszcze za wcześnie. Dostałam skierowanie na
        badanie krwi i zaniosłam do medicusa posiew z pochwy. Mam przykazane się
        oszczędzać i leczyć domowymi środkami te gardło a w razie dużej gorączki wziąść
        paracetamol.
        Następną wizytę mam dopiero 17 sierpnia i wtedy może zrobi mi usg (teraz
        jeszcze nie ma sensu) i założy kartę.
        Nawet nie wiesz jak się cieszęsmile) Mam ochotę wszystkim o tym mówić. No i
        dzisiaj oczywiście jedzemy do teściów, chyba dostaną zawałusmile
        Ciesze się a jednocześnie boje. Wiem, ze teraz jestem w dobrych rękach i że
        teraz wiadomo na co zwracać uwagę(musze mieć założony szew na szyjce), ale
        naprawde nie przeżyje jeśli coś się stanie z dzieckiem. Mąż na mnie krzyczy, że
        mam się cieszyć a nie zamartwiać, bo to tylko szkodzi dziecku, dlatego staram
        się myśleć wyłącznie pozytywnie.
        Mam nadzieje, że w końcu będziemy mieli swoje upragnione dzieckosmile
        Pozdrawiam i napisz co u Ciebie?
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 10:52
      MOJE OGROMNIASTE GRATULACJE!!!smile)) baaaaaardzo sie cieszę Olu!!! to cudownie!
      tylko musze Cie ochrzanic-Twoj mąż ma racje! masz sie CIESZYC a nie
      zamartwiac!!! Udalo Ci sie! JESTES W CIĄŻY!!! uwierz w to!smile i wszystko na
      pewno bedzie dobrze! Napisz mi jeszcze na jakiej podstawie lekarz stwierdzil
      Twoją 4-tyg. ciążę? tylko sie badal? bo zastanawiam sie czy nie isc do mojej
      gin. Ale mi nawet nie wyszedl cien na tescie wiec nie wiem czy jest sens. U
      mnie bez zmian: @ nie ma, brodawki duze i tempka 37-37,2. Juz nie wiem co
      robic!sad postanowilam zrobic test dopiero w sobote-jak nie wyjdzie to sir chyba
      zalamie bo to moze oznaczac jakąs chorobe...sad
      • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 11:26
        Dziękuje bardzo za gratulacjesmile
        Lekarz najpierw pytał się czy robiłam test a później zbadał mnie
        ginekologicznie i stwierdził (jak dobrze pamiętam) zasinioną szyjkę i miękką,
        rozpulchnioną macicę. Powiedział, że to są wczesne objawy ciąży.
        Nie martw się, mam dobre przeczucia co do Ciebie, to na pewno nie jest żadna
        chorobasmile Nie chodź do lekarza, najpierw zrób test.
        Sama widzisz, że u mnie też było za wcześnie na rozpoznanie ciąży a @ miałam
        mieć w sobotę, ty o dzień później.
        Daj sobie troche czasu i bądź dobrej myślismileWiem, że to trudne tak czekać, ale
        się opłacismile
        A powiedz mi czy te kłucie w dole brzucha czułaś już kiedyś, np. przed @ w
        czasie owulacji? Bo ja nigdy, po tym wiedziałam, że coś się dziejesmile
        • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 12:08
          Wlaśnie o to chodzi ze ja tez sobie nie przypominam takich bólów! co najwyzej
          pobolewal mnie krzyż. Wiec...smile o jejciu! dzieki za slowa otuchy!smile napisz mi
          jeszcze, jaki masz teraz sluz? bo ja mam go malo i jest on albo gesty albo taki
          mleczny rzadki-roznie bywa,a nie wiem dlaczego i czy to dobry znak?
          • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 12:26
            U mnie, szczerze mówiąć, to też teraz różnie bywa z tym śluzem. Wcześniej było
            go więcej, był gęsty, mleczny. Teraz jest go raczej mniej, praktycznie taki jak
            zawsze i nieraz tylko jest mleczny.
            To chyba dobry znak skoro jestem w ciążysmile
            Wracając do kłucia w brzuchu, no widzisz u mnie też jak zbliżał się @ to czułam
            jakby obolały kręgosłup, a później, w trakcie, to już miałam obolałe wszystko
            od pasa w dół.
            Teraz poza piersiami, szczególnie jedną, nic mnie nie boli, to troche śmieszne
            ale bolą, gdy je "podrzucam"smile Też tak masz?
            • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 12:38
              Nie , mnie bardziej bolą sutki a nie cale piersi, i to tez przy dotykaniu
              tylko. Są powiekszone i troche zaczerwienione. To tyle z moich objawow!smile nawet
              brzuch mnie nie boli. Ola! nie wiem co robic?sad bylam wlasnie w sklepie i
              przechodzilam obok apteki i...oczywiscie kupilam kolejny test(bobo-test)! nie
              wiem tylko kiedy go zrobic? ostatni robilam wczoraj rano(negatywny),planowalam
              zrobic teraz w sobote ale boje sie ze znowu nic nie wyjdzie. (A tymbardziej
              boje sie zrobic test z krwi).Wiec nie wiem...
              • aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 13:04
                Kiedykolwiek będziesz robiła test to zawsze będziesz się bała. Czy jutro, czy
                pojutrze czy nawet za tydzień. Szkoda pieniędzy na te wszystkie testy, ale jak
                już kupiłaś to zrób przynajmniej w sobotę a nawet później.
                • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 13:09
                  ok! dam Ci znac co i jak!smile a na razie ty sie trzymaj z malenstwem cieplutko i
                  dbaj o siebie! no i oczywiscie trzymaj mooooooocno za mnie kciuki!smile))
    • azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 01.08.05, 08:05
      Ola opisalam wszystko w poscie "ja sie zalamie!" Buziaki! dbaj o siebie i
      malenstwo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka