azalea1 07.07.05, 14:46 jak tam u Was starania? dlugo próbujecie? ja dopiero zaczynam-to moj 1 cykl staran! Pozdrowionka dla Wloclawianek! juz myslalam ze jestem sama z naszego miasta! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eryka5 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 14:55 Witam witam!!! Ja też z Wrocka jestem.Staramy się 13 cykli i od dwóch tygodnia robimy sobie badanka u najlepszego gina.Jak bedziesz potrzebowała namiary(oby nie) pisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
eryka5 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 15:01 Upsss!!! Zle mi sie przeczytało .Tak wiec jestesmy z roznych miast ale liczyc na mnie zawsze mozesz jak bede umiała doradze i podpowiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 07.07.05, 22:28 Hej!Fajnie,że ktoś jeszcze z tego samego miasta,ja staram się ok.8 cykli,dokładnie nie liczę.Mam córkę,która w tym roku idzie do pierwszej klasy,a teraz chcemy postarać się o rodzeństwo dla niej.Pozdrawiam! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 08:24 Witam Fajnie, że jest ktoś z Włocławka U mnie sytuacja wygląda tak, jestem teraz w trakcie starania się o dzidzię, od razu po braniu tabletek anty. w pierwszym miesiącu, wiem, że to trochę ryzykwone, ale nie chce tracić czasu ponieważ wcześniej poroniłam. Jestem teraz w 11dc i czuje co jakiś czas kłócie z prawej strony, nie wiem czy to może oznaczać ciążę, mam nadzieje, że tak Przy poprzedniej ciąży, o ile dobrze pamiętam nie miałam żadnych objawów. Ale każda jest inna. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 08:37 Witam z ranka! ja rozpoczynam 13dc i cosik pobolewa mnie brzuchol. A wczoraj bolal mnie prawy jajnik-uznalam to za uwalnianie jajeczka wiec korzystając z okazji poprzytulalam sie z mężusiem! wiem ze to dopoiero moje początki ale jestem ciekawa czy moglo sie udac? juz wypatruje pierwszych objawów ciąży! ale schizuje.... a propos tego bolu jajnika-to rzeczywiscie moglo byc uwalnianie jajeczka? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 09:00 hej! U mnie jest dokładnie to samo. Jakbyś wyjęła mi to z ust Wyszukuje tych objawów ciąży i sama nie wiem. Może jesteśmy już w ciąży Jeszcze teraz siedząc przy komputerze co jakiś czas mnie zemdli. To chyba dobry znak. Na test jeszcze niestety za wcześnie i musze się wstrzymać przynajmniej do 23 lipca, bo wtedy spodziewam się, że przyjdzie @. Chociaż wolałabym teraz, od razu. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 09:28 No to jedziemy na jednym wózku! tez czekam na wstretną @ 23 lipca. Już chcialabym testowac ale przeciez to bez sensu! moj mezus mysli ze na pewno nam sie udalo... co ja bym dala zeby tak naprawde sie stalo...a Twoje nudnosci- to dobry znak!) daj znac jak jeszcze cos dziwnego poczujesz ok? u mnie na razie spokoj. Nic nie boli(czasem tylko poczuje ten prawy jajnik). Piersi nie bola, nudnosci brak..tylko wczoraj bylam taka senna.Ale mysle ze to juz sobie dopasowuje do ciąży pewnie po prostu bylam zmeczona. Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 12:38 Mi też czasami przychodzi myśl do głowy, że to wszystko czuje bo bardzo chce czuć. Mnie też nic nie boli tylko czasami zakuje ten prawy jajnik. Wczoraj chciało mi się popołudniu spać, ale to różnie można wyjaśnić. Zaczęła mnie dzisiaj boleć głowa, i to też może zależeć np. od pogody. Póki co jestem dobrej myśli i nie mogę się doczekać aż oznajmie wszystkim wokoło, że jestem w ciąży Pozdrawiam serdecznie papa Odpowiedz Link
martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 12:50 cześć dziewczyny! Powiedzcie do jakiego lekarza chodzicie,bo ja coś nie mogę trafić na właściwego?U mnie to 23 dc,a więc czekam.Wydaje mi się,że jednak nic z tego i nawet tak bym wolała,bo brałam w międzyczasie antybiotyk,niby bezpieczny,ale jednak. Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:07 Cześć! Ja chodze do Krajewskiego na Kaliskiej, bo opiekował się mną podczas pobytu w szpitalu i z tego co doświadczyłam wtedy to on, spośród innych lekarzy na obchodzie okazał się taktowny, widać było jego współczucie i opiekę z jego strony. Na pierwszej wizycie po szpitalu, u niego w gabinecie, sam powiedział, że postara się dowiedzieć coś na pewien temat i odnaleźć usg, które mi tam zrobili. Ja jestem z niego zadowolona. We włocławku przyjmuje tylko prywatnie. Odpowiedz Link
martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:13 Na NFZ przyjmuje w Brześciu Kujawskim,ale ja do niego w życiu bym nie poszła,bo chodziłam z nim do podstawówki.Jak po cesarce leżałam to udawał,że mnie nie poznaje,śmieszne co? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:18 no dziwne. ALe każdy ma swoje odczucia. Razem z nim przyjmuje jeszcze Nowak i chyba Uszyński. Odpowiedz Link
martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:25 Ostatnio chodziłam do Litwińskiego.ale zaczął sobie olewać sprawę,że skoro mam jedno dziecko to po co mi drugie. Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 13:37 Świetnie nastawienie. Nie wiem kogo Ci polecić, bo chodziłam tylko do trzech, w tym dwóch z przychodni. Aaa! podobno dobra jest Tomczewska na św. Antoniego. Pozdrawiam Odpowiedz Link
martyna35 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 22:08 No właśnie jak do jesieni nic nie wyjdzie to myślałam właśnie o niej.Ale na razie robię sobie wakacje,tzn.starania będą,ale naturalne,tylko tempka. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 08.07.05, 23:36 Hej! ja chodze wlasnie do dr Tomczewskiej! ona jest naprawde swietnym lekarzem! zawze jak od niej wychodze to mam usmiech od ucha do ucha! nawet jak bywalo cos nie tak z moim zdrowkiem to ona potrafila to przedstawic w takim swietle ze czulam sie duzo lepiej.No i mi pomogla w mojej burzy hormonow(jest tez endokrynologiem). Naprawde bardzo optymistycznie nastrajająca babka! szczerze ją polecam! No dobra! lece sie pakowac bo jutro z mezusiem lecimy nad morze na weekend! moze przyjedziemy juz we trojke? papa! Odpowiedz Link
martyna35 azalea1 09.07.05, 07:58 Miłego wypoczynku!TrochęCi zazdroszczę,ja mam urlop dopiero w sierpniu,a już jestem taka zmęczona.W tej chwili właśnie lecę na kurs,to już prawie ostatnie wykłady,ale mam już dość. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 09:45 Hej dziewczyny! jak tam u Was? jakies nowe objawy? u mnie niestety nic! tylko czasem zaboli brzuch. to wszystko! za tydzien testuje. tylko dlaczego to jeszcze tak dluuugo? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocla 15.07.05, 10:37 Hej! U mnie też nic nowego się nie dzieje. Czasami zakuje mnie jajnik, tym razem lewy. Może wiesz dlaczego, najpierw kuł prawy, teraz lewy? To jest mój 21 dc i też mogę testować dopiero za tydzień Nie ma sensu wcześniej. Nie mogę się doczekać dwóch kreseczek, dzisiaj mi się śniły może to dobry znak? Narazie codziennie rano mnie kusi żeby zrobić test, ale jak dotąd jestem nieugięta Odpowiedz Link
annalalik Wetnę się na chwilkę 15.07.05, 10:41 Raz kłuje jeden raz drugi bo hormony działają na obydwa (nie tylko na ten, w którym jest owu). Pozdrawiam Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 10:55 wiesz Aleks ja jakos nie mam duzej nadziei ze sie udalo! praktycznie nie mam zadnych objawow.Nie bola mnie piersi ani brzuch (czasami tylko cos poczuje), nie jestem senna...nic z tych rzeczy. Wiec chyba tym razem sie nie udalo. Zobaczymy za tydzien. Bo te objawy na dobra sprawe powinnam juz miec jesliby sie udalo no nie? z tego co widze na tym forum to kazada dziewczyna ktorej sie udalo zaiść to miala jakies tam objawy a ja NIC!(( Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 11:09 Nadzieje zawsze trzeba mieć. A poza tym każda kobieta inaczej reaguje na ciąże. Ja przy poprzedniej nie miałam żadnych objawów, nie pamiętam nawet czy mnie kuły jajniki. I też traciłam nadzieje jak sobie poczytałam. A w ciązy byłam. Nie ma na to reguły. Bądź dobrej myśli Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 11:37 Dzięki Aleks! Troche mnie to wkurza ze caly czas o tym mysle! a to przecież "przeszkadza" zajść w ciążę bo powinnam wyluzowac! ale jak tu wyluzowac jak sie tak bardzo tego chce? mam ochote juz zrobic test ale tylko moge sie rozczarowac...a moze nie? jak myslisz? ja nie wytrzymam do PRZYSZLEGO piątku!!! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 12:54 Ja też bardzo chce być w ciąży. Pomyśl sobie, że za jakiś czas będziesz wspominać to czekanie z uśmiechem na twarzy. Pomyślisz sobie, jak ja głupa się martwiłam, jaka byłam niecierpliwa, i po co? Prędziej czy później będziesz miała dzidziusia, to tylko kwestia czasu i nic tego nie zmieni. Planujemy z mężem mieć tylko dwójkę dzieci i chce się cieszyć wszystkim z tym związanym, ze staraniem się, czekaniem, w końcu ciążą, bo będą tylko dwie. Mnie też korci żeby zrobić już teraz test, ale jestem pewna, że nawet jakbym była w ciąży to może wyjść negatywny, bo jest za wcześnie. Jeśli nie wytrzymasz do piątku, to ja też zrobie test i oboje się możemy rozczarować. Chcesz mieć mnie na sumieniu Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 13:43 No dobra! niech Ci będzie! poczekam juz do tego piątku. Co ja bym dala zeby zobaczyc te 2 kreseczki... musimy byc cierpliwe! ale to nie jest moja mocna strona. Jak bedziesz miala jakis nowy objaw to daj znac! ja sie tylko zastanawiam jak to powinno byc ze sluzem bo caly czas mam rozciągliwy (rano) a wieczorem gesty. Dlaczego tak jest? troche to dziwne. Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 14:10 Szczerze mówiąc, nie mam pojecia. Wyczytałam gdzieś na forum, że różnie kobiety mają,ale dość często się zdarza,że jest to bardzo obfita biała wydzielina. To nie jest regułą, że wydzielina ma się pojawić na początku ciąży, ale jeśli już jest to jest jej po prostu wiecej. "Rozpoznanie ciąży. Zmiany w narządach płciowych: -zasinienie przedsionka i ścian pochwy, rozpulchnienie pochwy, -wzmożona wydzielina zawierająca śluz szyjkowy, -zmiany w szyjce macicy, -zmiany w dolnym odcinku i trzonie macicy." "Ze względu na silniejsze ukrwienie tkanek, gruczoły śluzowe wydzielają zwiększoną ilość śluzu, co objawia się pojawieniem obfitszej wydzieliny pochwowej. Jest ona najczęściej bezbarwna, jasnożółta bądź biaława o łagodnym zapachu lub bezwonna, konsystencją przypominająca śluz pojawiający się podczas jajeczkowania bądź podniecenia seksualnego." Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 14:13 o kurcze! no to mnie pocieszylas! iskierka nadziei jest! dzieki Tobie kochana! no dobra,bede czekac na rozwoj wydarzen. A u Ciebie jak sprawa wygląda? Odpowiedz Link
aleks23 Ja tez jestem z Włocławka 15.07.05, 14:29 U mnie jest prawie identycznie jak u Ciebie. Śluz jest taki sam jak zawsze, może troche więcej. Poza tym czuje się normalnie, piersi mnie nie bolą. Dzisiaj rano dla ciekawości zmierzyłam sobie temperaturę i miałam 37,2. Pomierze sobie i zobacze czy to nie było jednodniowe. Mąż dzisiaj mi powiedział, że jestem jakaś inna, ale nie potrafił mi tego wytłumaczyć. Może... Odpowiedz Link
martyna35 Re: Ja tez jestem z Włocławka 15.07.05, 15:31 ja już wiem,że się nie udało,bo rano tempka spadła,więc czekam na okres,dziś ,jutro najpóźniej.Właściwie to dobrze,bo w okresie okołoowulacyjnym miałam zap.zatok z antybiotykiem,więc dobrze,że nic nie wyszło.Na początku sierpnia mam urlop i wyjeżdżamy nad Gopło,więc może wtedy.Dziewczyny,objawami nie ma się co sugerować,bo tak naprawdę rzadko są tak wcześnie,nie pozostaje nic tylko czekanie,czekanie i jeszcze raz czekanie.Ja np.w tym cyklu miałam bardzo bolesne sutki i powiększone piersi,ale to tylko nasze hormony grają nam na nosie.Życzę zafasolkowania podczas wakacji! Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 15.07.05, 19:41 Aleks to moze rzeczywiscie sie udalo?) zycze Ci tego! pozdrawiam gorąco! uff,a raczej upalnie! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 08:05 Hej! Jak tam po weekendzie? jakieś nowe objawy? U mnie mija 23 dc, więc praktycznie mogłabym się skusić wreszcie na test, ale nie chce się zawieść i poczekam do "tej" soboty, jak zdołam oczywiście Moja temperatura utrzymuje się na ok. 37C, a rano zauważyłam, że zmienił się śluz na białawy i gęsty. Nadal czasami poczuje jajniki. A, no i oczywiście jestem rozdrażniona, co potwierdzi mąż Azalea1, jak u Ciebie? Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 08:13 Czesc Aleks! u mnie niestety bez zmian co mnie bardzo juz denerwuje! nie mam zadnych nowych objawow,tylko ten sluz caly czas taki sam.Aleks ja juz sama nie wiem o co w tym chodzi! Sluz non stop jest taki jak plodny-albo wodnisty albo rozciągliwy i przezroczysty.O co w tym chodzi? przeciez jakbym miala dostac @ w sobote to juz dawno powinien sie zmienic i zgestniec! a raczej to nie jest objaw ciązy.Jesli u Ciebie zgestnial to dobrze! bo podobno to dobry znak! a ja juz sie wkurzam! jeszcze wczoraj mialam smutny dzien bo kolezanka zaciążyla za pierwszym razem! ja tez chce!!! Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 08:26 z tego co widze to jakas dziewczyna na forum ma podobny problem jak ja ze sluzem. nie jestem sama Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 22:52 Halo!jest tam kto? Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 18.07.05, 22:55 cos mnie brzuch pobolewa! tak jak przed @ (( Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 08:55 Hej Ola! jestes tam? co u Ciebie? odezwij sie! mam nadzieje ze wszystko ok! u mnie za to beznadzieja-od wczorajszego wieczora boli mnie brzuch,tak jakby mi ktos szpilki wkladal od srodka!! na pewno niedlugo przyjdzie @ (((( Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 10:46 Cześć Azalea1! Już jestem spowrotem Nie bądź taka pewna, że to boli Cię na @, bo to trudno odróżnić. U mnie wszystko idzie (chyba) w dobrym kierunku. Wyczytałam gdzieś na forum, że objawem też są ciemne obwódki wokół sutek, sprawdziłam u siebie i faktycznie są, co do jajników to nadal mnie od czasu do czasu zakują a temperatura utrzymuje się na poziomie 37C. Wczoraj bolał mnie też kręgosłup, ale nie wiem czy to objaw ciąży czy tylko źle siedziałam i za długo. Już na wszystko zwracam uwagę. Rano się troche zmartwiłam, bo śniło mi się, że dostałam @ i to nie mały. Jeszcze do tego ta pogoda, ale staram się nie przejmować. Ja testuje dopiero w sobotę rano, no a wieczorem ide na wesele, mam nadzieje, że się wspaniale bawić i świętować Nie mogę się doczekać 2 kreseczek Nie trać nadzieji, będze ok a przekonasz się w piątek. Jestem z Tobą Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 11:21 Hej! no jestes w koncu! Nie chce nic mowic ale...wydaje mi sie ze Ci sie udalo!)))) OBY TAK BYLO!!! Masz ewidentne objawy ciąży! trzymam mocno za Ciebie kciuki! a ja niestety raczej na to nie licze bo mierzylam tempke i mam 36,7 wiec nic z tego!(( buuuu.... czekam do soboty, albo do piątku jak nie wytrzymam i @ oczywiscie nie przyjdzie! boje sie! i juz chyba nie mam nadziei...((((((((((((((( Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 19.07.05, 13:14 hej! Dzięki, ale nie chce się za szybko cieszyć. Jeszcze się rozczaruje. Nie przejmuj się, różne kobiety różnie reagują na ciążę i możesz być. Nie trać nadzieji, wszystko się niedługo wyjaśni. Tak czy inaczej, nie jest powiedzane, że nigdy nie będziesz miała dziecka, pomyśl co przeżywają takie kobiety. U Ciebie to tylko kwestia czasu. Wszystko będzie ok, zobaczysz. Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 21.07.05, 13:38 Hej azalea1 Napisz co u ciebie? Mam nadzieje, że się nie pojawiła (@) Mnie zaczęły troche boleć piersi i rano miałam temp. 37C. Wczorajsza temp., niższa, była chyba wynikiem nocnego wstawania a test poprostu za wcześnie zrobiłam (mam taką nadzieje). Teraz napewno zrobie test w sobotę rano, oczywiście jak nie dostane @. Pozdrawiam i odpisz. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 10:32 Czesc Ola! U mnie wczoraj rano 36,9 a po poludniu 37,5! nie wiem dlaczego? Wczoraj brzuch mnie tylko od czasu do czasu pobolewal, dzisiaj na razie spokoj. Za to bardzo bolą sutki,są powiekszone i zaczerwienione. Nie moge ich dotykac. Dzisiaj tempka 37' Wczoraj po poludniu nie wytrzymalam i zrobilam test-bez sensu bo oczywiscie wyszedl negatywny! juz troche glupieję! ale nie nastawiam sie na ciąże bo boje sie rozczarowac... niby objawy jakies tam mam ale to moze byc powodem @! Ola! boje sie!!! tak bardzo chce byc w ciąży!!! Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 10:34 odezwij sie prosze! musimy sie wspierac! acha! u mnie jeszcze- sluzu mniej, czasami pojawi sie albo taki mleczny i wodnisty albo gęsty bialy albo taki jak plodny. Dziwne! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 11:56 Hej! Nie chce nic mówić, ale masz identyczne objawy jak ja! Tylko z tą różnicą, że ja też dzisiaj zrobiłam test (oczywiście nie dotrwałam do soboty) i wyszła mi leciutka druga kreseczka Nie wiem, czy już się cieszyć czy nie. Narazie się hamuje, poczekam do poniedziałku i zrobie kolejny test (jak mnie nie zaskoczy @). A w środę, jakby coś, to do lekarza Mam przeczucie, że i ty za jakiś czas zobaczysz dwie pieknę kreseczki. Poprostu dla nas jeszcze za wcześnie na testy. Aaa! tym śluzem się nie przejmuj ja mam tak samo Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 12:21 AAAAAALE CUDOWNIE!!!!!!))))))))))) na 100% Ci sie udalo!!! bardzo sie ciesze! wiesz przeciez ze te "leciutkie kreseczki" to jest TO!!! ale wspaniale! ciesze sie tak jakbym to ja zaciążyla! dbaj o siebie i koniecznie napisz mi o swoich objawach!!! ja zrobie test moze w niedziele bo mie chce sie rozczarowac! buziaczki!!!! Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 12:36 a! i jaki test robilas? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 12:53 bobo-test Ale na poniedziałek kupie inny, pewnie pre-test. Cały czas odczuwam kłucie w dole brzucha. Piersi mam obolałe i brodawki mi ściemniały. Jestem śpiąca, ale to raczej przez pogodę Temperatura utrzymuje się na ok.37C. Podobno można się przejmować jak spadnie poniżej normy, czyli 36,6C. No, to wiesz wszystkoBądź spokojna, będzie ok. Jeszcze spotkamy się na sali przedporodoweji wtedy bedziemy się stresować i przejmować P.S. Napisz mi, jak możesz, jak masz na imię, bo mam trudności z zapamiętaniem twojego nicku. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:11 Olenko tak sie ciesze!!! mnie jak na razie nie boli brzuch,tylko te sutki... wlasnie mierzylam tempke i mam 37,4! o Boże Ola! ja oszaleje! wyliczylam ze @ powinnam dostac w niedziele. Ja zwariuje! Kupilam wlasnie pre-test, moze jutro zrobic? Za Ciebie moooocno trzymam kciuki! Kasia Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:32 Cześć Kasia Zrób test jutro. Ja nie dawałam się ciekawości, ale mąż zaczął mnie namiawiać i w końcu zrobiłam dzisiaj(dzień przed @). Pewnie Tobie też wyjdzie słaba druga kreska, bo widze, że mamy wszystko tak samo W weekend chyba nie będę zaglądać do komputera, ale na pewno w poniedzałek się tu spotkamy. Mam nadzieje, że we wspaniałych humorkach Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:37 OK Ola! Trzymaj sie cieplutko i ciesz sie! baw sie dobrze na weselu! no i oczywiscie trzymaj za mnie kciuki! tak bardzo sie boje... buziaki!papa! do poniedzialku! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 22.07.05, 13:41 Dzieki Napewno będę trzymała kciuki, za siebie i za ciebie Pozdrawiam i papa Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 09:21 Cześć Kasia! Jak tam po weekendzie? Zrobiłaś test, pewnie dwie krechy? Ja zrobiłam drugi dzisiaj rano i nie wiem co mam myśleć. Myślałam, że zobacze już wyraźną drugą kreskę o ona jest identyczna jak robiona w piątek. Widoczna, ale nie taka mocna, jak kontrolna. Praktycznie to już się cieszymy z mężem, ale we mnie tkwi troche obawy, czy aby napewno. Może dzisiaj pójde na krew, ale musze pogadać z mężem. Nie wiesz gdzie można to załatwić? Pozdrawiam Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 09:43 Czesc Ola! no niestety robilam w sobote test i jedna krecha!(( na razie @ nie dostalam ale mysle ze jednak przyjdzie. Od soboty juz mnie tak wyrażnie brzuch nie boli,czasami tak "zaćmi" w krzyzu -tak zawsze mnie boli gdy mam @! sutki jeszcze bolą i zastanawia mnie tylko moja temperatura- codziennie rano mam 37 lub 37,1 a wieczorem nawet 37,6 (wczoraj tak mialam).Nie wiem czy wazna jest ta temperatura wieczorna? Zle tez śpię ostatnio, budze sie w nocy i nie moge zasnąć, a dzis obudzilam sie o 5.00 i zabolalo mnie tak w dole brzucha - pewnie @ idzie!(( a jesli chodzi o badanie bety u nas to mozesz zbadac w Medicusie za 15 zl-ale to jest tylko wynik na "+" / "-" a bete ilosciową mozna zrobic w naszym szpitalu w labolatorium za 26zl i to juz badanie ilosciowe. Oba badania dadza wyniki tego samego dnia. Orientowalam sie bo kolezanka ostanio robila. Wiec koniecznie lec na tą bete zeby POTWIERDZIC ciążę!)) na pewno bedzie dobrze! nie martw sie! JESTES W CIĄŻY!!!)) Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 11:01 Ola,daj znac gdzie zrobisz bete i jak wyszla ok? odezwij sie! Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 25.07.05, 19:32 Ola! i jak beta? mam nadzieje ze sie nie odzywasz bo wlasnie swietujesz z mezusiem (?) i jak? koniecznie sie odezwij! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 26.07.05, 08:24 Hej Kasia! Nie robiłam bety, bo doszliśmy z mężem do wniosku, że i tak jutro idziemy do lekarza i nie ma sensu. Zresztą szkoda pieniędzy. Mój mąż już się cieszy i tylko ciągle musi mnie utwierdzać w tym, że jestem w ciąży. Ja staram się być ostrożna w tym cieszeniu dopóki mi lekarz tego nie oznajmi. Teraz doszedł jeszcze problem. Wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć gardło a teraz to już chyba mam gorączkę. Nie wiem jakim cudem złapałam wirusa, przecież tak dbam o siebie. Nie wiem co robić, musze poczekać do jutra, do wyzyty u lekarza. A do tej pory? Może znasz jakieś sposoby na gardło, bezpieczne dla dziecka. Boje się. Nie chce żeby znowu coś się stało. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 26.07.05, 09:29 Nie martw sie! nic Wam sie nie stanie! gardlo plucz roztworem wody z solą - pomaga. a jak nie bedzie poprawy to najwyzej zapytaj pani w aptece co mozesz wziac jezeli jestes we wczesnej ciąży. i Nie martw sie! ciesz sie ze Ci sie udalo! u mnie bez zmian! zrobilam dzis pre-test i wyszla 1!((( Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 26.07.05, 09:35 znalazlam-na gardlo -Tantum verde a jak gorączka powyzej 38 -wez paracetamol. buzka! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:08 Cześć Kasiu! Co u Ciebie? Mam nadzieje, że nie dostałaś @. Powinnaś dostać chyba w niedziele, jak dobrze pamiętam, to już 3 dni. Może coś w tym jest, że się spóźnia. Najlepiej idź na badanie krwi, to się wszystko wyjaśni. Mnie nadal męczy gardło. Ide dzisiaj na 16.00 do ginekologa to mnie poratuje, no i zobaczymy czy oznajmi mi wspaniałą nowinę Pozdrawiam. papa Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:14 Jeśli nadal nie dostałaś @, to coś dla Ciebie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=26988121 Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:17 Czesc Ola! Owszem @ nie przyszla! ale juz powoli dostaje na leb!!! zrobilam wczoraj i dzis (rano) testy i niestety negatywne!(( nie wiem co sie dzieje! na razie nie chce sie kluc bo nie chce sie rozczarowac bo na tescie nie bylo nawet cienia kreski! nie wiem co robic? kiedy testowac? pocieszająca jest jedynie tempka caly czas 37-37,2. To chyba dobrze? a oprocz tego tylko brodawki duze i bolace. Brzuch nie boli i nie wiem czy to tez dobrze? mam OGROMNY mętlik w glowie! co mi radzisz? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:32 Ta temperatura dobrze wróżyi do tego jeszcze brodawki Ja mam identycznie. Nic mnie nie boli, nawet brzuch. Moim zdanie poprostu testy jeszcze nie rozpoznają ciąży. Podałam Ci adres strony, przeczytałaś? Tam dziewczyna ma ten sam problem. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:40 tak przeczytalam.Widze ze nie jestem sama! aqle Ola wierz mi juz opadam z sil! juz myslalam ze zobacze te upragnione 2 kreseczki, chociaz cien-a tu nic! nie wiem kiedy znow testowac? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 10:58 Wiem, rozumiem co przechodzisz. Dzisiaj jest 3 dzień spóźniania sie u Ciebie @ (środa). Zrób test w sobotę albo najlepiej od razu badanie krwi. Jeśli oczywiście nie pojawi się @. Mnie ta niepewność by dobijała. Przy mojej pierwszej ciąży zaszłam dopiero przy 3 cyklu, podobno u nas w rodzinie to normalne. Teraz ku mojemu zdziwieniu przy 1 cyklu ale to pewnie dlatego że brałam proszki anty. i nie odczekałam. Nie przejmuj się tak, co ma być to będzie. Te nerwy nic Ci nie dadzą. Musisz tylko czekać bo to nie jest zależne od Ciebie. Rzadko która kobieta zachodzi w 1 cyklu, jeśli Ci się uda to super, ale jeśli nie to się nie przejmuj i tylko szykuj do kolejnych starań Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 27.07.05, 12:13 Ola koniecznie daj znac po dzisiejszej wizycie u lekarza ok? na pewno wszystko jest i bedzie dobrze! nie martw sie! i koniecznie sie odezwij!papa! Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 10:17 Hej Ola! co lekarz wczoraj powiedzial??? mam nadzieje ze wszystko jest ok! odezwij sie szybciutko! Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 10:32 Cześć Kasiu! Jestem w ciąży, bardzo wczesnej. Lekarz powiedział mi, że ma prawo wyjść jasna kreska na teście bo jest jeszcze za wcześnie. Dostałam skierowanie na badanie krwi i zaniosłam do medicusa posiew z pochwy. Mam przykazane się oszczędzać i leczyć domowymi środkami te gardło a w razie dużej gorączki wziąść paracetamol. Następną wizytę mam dopiero 17 sierpnia i wtedy może zrobi mi usg (teraz jeszcze nie ma sensu) i założy kartę. Nawet nie wiesz jak się cieszę) Mam ochotę wszystkim o tym mówić. No i dzisiaj oczywiście jedzemy do teściów, chyba dostaną zawału Ciesze się a jednocześnie boje. Wiem, ze teraz jestem w dobrych rękach i że teraz wiadomo na co zwracać uwagę(musze mieć założony szew na szyjce), ale naprawde nie przeżyje jeśli coś się stanie z dzieckiem. Mąż na mnie krzyczy, że mam się cieszyć a nie zamartwiać, bo to tylko szkodzi dziecku, dlatego staram się myśleć wyłącznie pozytywnie. Mam nadzieje, że w końcu będziemy mieli swoje upragnione dziecko Pozdrawiam i napisz co u Ciebie? Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 10:52 MOJE OGROMNIASTE GRATULACJE!!!)) baaaaaardzo sie cieszę Olu!!! to cudownie! tylko musze Cie ochrzanic-Twoj mąż ma racje! masz sie CIESZYC a nie zamartwiac!!! Udalo Ci sie! JESTES W CIĄŻY!!! uwierz w to! i wszystko na pewno bedzie dobrze! Napisz mi jeszcze na jakiej podstawie lekarz stwierdzil Twoją 4-tyg. ciążę? tylko sie badal? bo zastanawiam sie czy nie isc do mojej gin. Ale mi nawet nie wyszedl cien na tescie wiec nie wiem czy jest sens. U mnie bez zmian: @ nie ma, brodawki duze i tempka 37-37,2. Juz nie wiem co robic! postanowilam zrobic test dopiero w sobote-jak nie wyjdzie to sir chyba zalamie bo to moze oznaczac jakąs chorobe... Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 11:26 Dziękuje bardzo za gratulacje Lekarz najpierw pytał się czy robiłam test a później zbadał mnie ginekologicznie i stwierdził (jak dobrze pamiętam) zasinioną szyjkę i miękką, rozpulchnioną macicę. Powiedział, że to są wczesne objawy ciąży. Nie martw się, mam dobre przeczucia co do Ciebie, to na pewno nie jest żadna choroba Nie chodź do lekarza, najpierw zrób test. Sama widzisz, że u mnie też było za wcześnie na rozpoznanie ciąży a @ miałam mieć w sobotę, ty o dzień później. Daj sobie troche czasu i bądź dobrej myśliWiem, że to trudne tak czekać, ale się opłaci A powiedz mi czy te kłucie w dole brzucha czułaś już kiedyś, np. przed @ w czasie owulacji? Bo ja nigdy, po tym wiedziałam, że coś się dzieje Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 12:08 Wlaśnie o to chodzi ze ja tez sobie nie przypominam takich bólów! co najwyzej pobolewal mnie krzyż. Wiec... o jejciu! dzieki za slowa otuchy! napisz mi jeszcze, jaki masz teraz sluz? bo ja mam go malo i jest on albo gesty albo taki mleczny rzadki-roznie bywa,a nie wiem dlaczego i czy to dobry znak? Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 12:26 U mnie, szczerze mówiąć, to też teraz różnie bywa z tym śluzem. Wcześniej było go więcej, był gęsty, mleczny. Teraz jest go raczej mniej, praktycznie taki jak zawsze i nieraz tylko jest mleczny. To chyba dobry znak skoro jestem w ciąży Wracając do kłucia w brzuchu, no widzisz u mnie też jak zbliżał się @ to czułam jakby obolały kręgosłup, a później, w trakcie, to już miałam obolałe wszystko od pasa w dół. Teraz poza piersiami, szczególnie jedną, nic mnie nie boli, to troche śmieszne ale bolą, gdy je "podrzucam" Też tak masz? Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 12:38 Nie , mnie bardziej bolą sutki a nie cale piersi, i to tez przy dotykaniu tylko. Są powiekszone i troche zaczerwienione. To tyle z moich objawow! nawet brzuch mnie nie boli. Ola! nie wiem co robic? bylam wlasnie w sklepie i przechodzilam obok apteki i...oczywiscie kupilam kolejny test(bobo-test)! nie wiem tylko kiedy go zrobic? ostatni robilam wczoraj rano(negatywny),planowalam zrobic teraz w sobote ale boje sie ze znowu nic nie wyjdzie. (A tymbardziej boje sie zrobic test z krwi).Wiec nie wiem... Odpowiedz Link
aleks23 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 13:04 Kiedykolwiek będziesz robiła test to zawsze będziesz się bała. Czy jutro, czy pojutrze czy nawet za tydzień. Szkoda pieniędzy na te wszystkie testy, ale jak już kupiłaś to zrób przynajmniej w sobotę a nawet później. Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 28.07.05, 13:09 ok! dam Ci znac co i jak! a na razie ty sie trzymaj z malenstwem cieplutko i dbaj o siebie! no i oczywiscie trzymaj mooooooocno za mnie kciuki!)) Odpowiedz Link
azalea1 Re: Hej Aleks23 i Martyna35 ja tez jestem z Wlocl 01.08.05, 08:05 Ola opisalam wszystko w poscie "ja sie zalamie!" Buziaki! dbaj o siebie i malenstwo! Odpowiedz Link