Dodaj do ulubionych

Starania wrześniowe 2005

• olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 10:13
      Amber, może stworzysz taką listę jak ostanio. Ja mogę się wpisać na testowanie
      13 września smile
      POzdrawiam!!!
      • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 10:23
        ja nie wiem który dzień cyklu, jaka tempka nic nie wiem!
        byłam wczoraj w ikeii z mezem i było takie fajniutkie łóżeczko dla dziewczynki
        białe drewniane z różową wyściólka.... chciałabym mieć już takie..... sad ale
        przyjdzie mi na nie jeszcze poczekać.

ktat ty szogunie! takie dobrodziejstwa wczoraj miałaś, a to co ci dokucza to
        pewnie kac (moralny) smile
        • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 10:25
          szogunie hihihi ale sie usmialam

no kac moralny wink
          a co bede sobie zalowac
          nie mozna zyc tylko boze nic nie robie bo a noż cos sie wykluło z jajeczka

zreszta teraz to moze i lepiej ze nici bo sierpien wogole mocno zakrapiany u
          mnie i sporo lekow bo przeziebiona czesto

narazie nic nie boli
          • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 10:33
            jak bedziemy sobie wszystkiego załować to popadniemy w depresje ja uwazam ze
            jak mam ochote rozrzedzic sobie krew to to robie. przeciez codziennie nie
            upijam sie w trupa!

a nawet jesli cos ci sie wykluje (czego jako pierwsza juz gratuluje) to nic to
            nie zaszkodzi.
            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 10:42
              i znowu sie usmmiechnelam
              kochaniutka jestes to i ja jako pierwsza u Ciebie gratuluje!!!i łapie fluidki
              albo przesyłam +++++++++

smiesznie a pewnie czemu mamy sobie odmawiac
              przeciez to sie mozna pochorawac

• p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 10:58
                dokładnie, my starajace sie nie mozemy sobie odmawiać niczego, bo organizm sie
                zbuntuje. a posucha nikomu nie służy.....
                ale mam wywody poprostu jak masz ochote na kielicha to se walnij a jak.
                (nie mam plakietki alkoholiczka)smile
                a fluidki łapie jak najbardziej!!!!!!!
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 13:54
      a ja dalej czekam na @
      jak ma przyjsc to moglaby juz

kacyk przeszedl
      brzuch nie boli wogole nic sie nie dzieje troszke kreci sie w glowie czasami
      cisza przed burza

i najgorsze ze jak tak czytam o II krechach to szkoda ze ja nie zatestowalam a
      moze ... przeciez tez mialy objawy na @
      ale jestem glupia ze tak mysle przeciez wiem na 100% ze przyjdzie po co te
      chore zludzenia
      • beckas1 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 14:16
        ktat, zrób test, bo zdurniejesz, a my jeszcze ci podsycamy nadzieje, bo ja
        nadal utrzymuję, ze objawy zbliżajacej się @ są również objawami wczesnej
        ciąży...( czego Ci jak najgoręcej zyczę, bo doskonale Cię rozumiem i znam smak
        kolejnego rozczarowania, że znów cholerny @-iszon przyszedł) Wiec zrób sobie
        test albo chociaz tempke zmierz jutro rano. Ja właśnie po utzxymujacej sie
        długo po owu podwyzszonej tempce zaczęłam podejrzewać, że jestem w ciaży...

dziewuszki Kochane, nawiązyjąc do "problemu spożywania alkoholu". Ze mną to sie
        normalnie coś "porobiło", korzystam z każdej okazji, a wczoraj z M Usiedliśmy
        sobie na tarasie, w mieszkaniu były pogaszone światła więc postawiliśmy sobie
        świeczke na stoliku, wypiliśmy sobie po 2 piwka i poszliśmy lulu... mogło być
        jeszcze milej ale u mnie @. Jak dowiedziałam się,że jestem w ciąży to nawet
        alkoholu do ust przez 3 m-ce nie wzięłam - teraz nadrabiam...
        pozzzdrrrawiam....
        • mia80 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 14:27
          I ja się dołączam do wrzesniowych starań (szkoda, bo sierpień miał być ostatni)
          Po ostatniej porażce już się wypłakałam, łzy otarłam i startuję pełna nowych sił
          i nadzieji. Owu przypadnie mi ok. 04-08.09, więc zbiega mi się z moją papierową
          rocznicą ślubu i z moim ćwierćwieczem. Oj będzie się działo, już nie mogę się
          doczekać wink
          • beckas1 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 14:35
            mia, ale byłoby cudnie, jakby wam sie udało we wrześniu - wspaniały prezent
            rocznicowo-urodzinowy. Zyczę Ci tego z całego serca... i sobie też u mnie uwu 1-
            3.09 więc.......

pozdrawiam...
            • mia80 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 14:38
              3mam kciuki za nas wszystkie!
              • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 15:10
                ja rocznice mam 28.08
                urodzinki 13.09 a owu jesli @ bedzie dzis to ok.03-06 cos takiego

a jesli chodzi o alkohol tez sporo pije redsiki calrlsbergi wieczorkiem albo
                winko ale co tam poźniej dlugo nie bede pic wiec nie zamierzam sie szczypac a
                do nalogu daleko
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 15:57
      zmykam do domciu
      pozdrawiam

objawow @ nie ma ale jestem strasznie zmeczona 6 godzin snu stanowczo za mało
      a moze nie dojdzie
      ale to bylby cud a ja jako pesymistka w to nie wierze
      teraz jade do sklepu na jutrzejszej rocznicy bedzie uwaga 33 osoby a mialo byc
      tak skromnie .... ile ja wydam kasy o matko

• beckas1 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 16:10
        rety, ktat, a kogo Ty zaprosiłaś na to wasze święto? no i gdzie ich
        pomiescisz...smile

"Z całym swym zakłamaniem, znojem i rozwianymi marzeniami, ciagle jeszcze ten
        świat jest piękny..."
        tickers.TickerFactory.com/ezt/d/0;1;10704;116/st/20050821/l/25/k/ca2d/ttc.png
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 22:09
      Jutro (15dc) zaczynamy "działać". A potem dłuuugie czekanie do 9 września na
      teścik (chyba, że znowu mi się wcześniej przyśni, że jestem w ciąży).
      LISTA TESTUJĄCYCH WE WRZEŚNIU
      amber2005 09.09
      gosbi 09.09
      olutek
      Dopisujcie się! Będziemy trzymać kciuki! Wrzesień już za tydzień.
      • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 22:13
        Amber, ja testuję 13 wrześniasmile
        • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 25.08.05, 22:20
          Sorry z rozpędu zapomniałam napisać datę. Może więc będziesz wiedziała
          wcześniej?smileTO się intuicyjnie WIE.
          • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 10:34
            Mam nadzieję, że intuicja podpowie Ci, że bedę wiedziała wcześniej o ciąży, a
            nie o @ smile Przesuneła mi się owulacje, a przy tym termin @. Testować bedę
            napewno wcześniej. Przypuszczam, że 10 września.
            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 11:02
              w moje urodzinki moze dostaniecie prezent II krechy na tescie

no same ciocie i to bliskie siostry z polowkami (2) i tak sie uzbieralo
              robimy grilla na dzialce wiec moze juz jak bedzie padac zasiadziemy w salonie
              hihihi pierwsza impreza na jeszcze nie wykonczonym domu hihihi

u mnie 2 dc
              przyszla wczoraj @ o 16 czyli jak zdarzylam napisac ze moze nie przyjdzie
              ale bylam na nia przygotowana
              poźniej w domciu szykujac miesko na dzis naszly mnie czarne mysli i jak
              przyjechal mezus to az lezki polecialy i doszlam do wniosku ze chyba z nami cos
              nie tak ze chyba bezplodni
              maz kazal sie puknac w lepetyne ale powiedzial ze jesli mam sie tak meczyc to i
              on sie zbada
              ale ja juz stracilam nadzieje na malenstwo

• p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 13:08
                ktat tak mi przykro ze małpa przyszła a ja naprawde miałam nadzeje ze Ci sie
                uda. ja nie licze dni ale u mnie dłłługie cykle wiec tak do połowy wrzesnia
                musze czekać na @. i za cholere nie chca sie zmniejszyc do 28. tak bym wiecej
                cykli zaliczyła w roku a tak.
                u mnie pewne postanowienia jesli we wrezsniu przyjdzie @ to zaniechamy starań i
                przezuce sie na tabletki na jakies 3 mc w tym czasie planujemy isc na kurs
                tańca latyno no i wyjechac w alpy na narty.
                postanowiłam dac odpoczac sobie i swojemu mezowi od staran.
                a co bedzie to bedzie.
                ja jestem typem kąpanym w gorącej wodzie i jak mi sie coś dłuższy czas nie
                udaje to rezygnuje. i tu tez tzreba bedzie chyba odpuścić.

wczoraj widziałam program o tej k..wie co zostawiła jednodniowe dziecko w
                lesie!!! az sie poplakałam
                poza tym kolezanka (33tc)mi mowila ze duzo kobiet zostawia zostawia dzieci w
                szpitalu, poprostu ucieka nie podpisując zadego zrzeczenia sie praw do tego
                dziecka.... gdzie tu sprawiedliwosć

moj maz powiedział ze da ogłoszenie do gazety ze przyjmiemy kazda ilośc
                noworodków.
                • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 13:51
                  hihihi
                  to fajny pomysl
                  w sumie jak maja oddawac to lepiej niech sie zrzekna przynajmiej ktos sie
                  bedzie cieszyl i uszczesliwi malenstwo

ja tez jak sie nakrece to juz pozniej zla a pozniej mi sie nie chce
                  łał jak ja uwielbiam narty w tym roku chyba na slowacje bo przez budowe na nic
                  nas nie stac

u mnie juz lepeij porobie badania i wlasnie odkrylam ze we wrzesniu bede miala
                  2 szanse fajniutko... wiec sobie nie odpuszczam jeszcze wrzesnia

ja w pazdzierniku ide na wloski
            • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 27.08.05, 13:00
              A widzisz coś jednak w tym było, że zapomniałam napisać nieaktualnej jak się
              okazało daty. Intuicja (twoja) ma oczywiście "powiedzieć" Ci o ciąży smile
    • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 14:38
      ja musze sie czyms zajac bo niedługo dopadnie mnie fixum dyrdum
    • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 19:47
      podnosze wątek bo widze ze juz chyba zaniechałyście starania???? juz nam tu
      pisac co słychac?
      • miyoki Re: Starania wrześniowe 2005 26.08.05, 20:39
        No wygląda na to że ja właśnie dzisaj i wczoraj miałam najbardziej gorące dni.
        Zobaczymy jakie są efekty choć nie wiem czy nie przesadzaliśmy z
        przytulankiemsmile i czy wcześniej nie osłabiliśmy plemniczków. To pirwszy cykl
        starań więc na cuda nie liczę, ale już wiem jak opracować taktykę na za
        miesiącsmile. A jak jest u Was?
    • megg31 Re: Starania wrześniowe 2005 27.08.05, 14:48
      Ja też dopisuje sie do listy, testuję 12 września.
      • gosbi LISTA TESTUJĄCYCH WE WRZEŚNIU 27.08.05, 15:18
        LISTA TESTUJĄCYCH WE WRZEŚNIU
        amber2005 09.09
        gosbi 09.09
        megg31 12.09
        olutek 13.09

Dopisujcie się! Będziemy trzymać kciuki! Wrzesień już za tydzień.
        • olutek_m Do Gosbi!!! 28.08.05, 13:24
          Cześć Gosbi!!! Jestes w trakcie owu, czy juz po??? U mnie temperaturka szaleje,
          więc nic nie wiem. Ziółka raczej namieszały mi w cyklu. Nie mam śluzu, wcale.
          Zawsze było mi tak mokro, że musiałam nosić wkładki.
          Ale trudno, nie szaleliśmy zbyt mocno w tym cylku. Raczej bylismy ostrożni. Więc
          jakby sie udało to poprostu byłoby przeznaczenie smile
          • gosbi Re: Do Olutka!!! 29.08.05, 12:05
            Witaj! Ja to już naprawdę nie wiem. Nie chcę szaleć więc nie sprawdzam temp,
            sluzu i w zasadzie robiłam tylko testy ow ale to z ciekawości. Myślę, że była
            wczoraj albo w sobotę smile. teraz pozostaje tylko czekać i nie myśleć o tym.
            Dlatego też nie zaglądam tu tak często jak w zeszłym m-cu. Nie chcę się
            nakręcać smile) Mysmy troche szaleli a to podobno też żle... Eh ile kobiet tyle
            zdań dlatego już nie sugeruję się radami z forum. No ale nie powiem...świecę
            robiłam..hi,hi....

Pozdrawiam serdecznie i życzę nam wszystkim (a zwłaszcza moim koleżankom z
            listy sierpniowej) dwóch przeuroczy wyczekanych kreseczek..smile
            • iga73 Re: dzień dobry 29.08.05, 13:20
              czesc dziewczyny ja nie zaglądam codziennie bo nie chce sie nakrecac a jakoś
              tez nie mam za bardzo czasu nie moge sie wyrobic tamten tydzień był fatalny po
              5 kaw dziennie w tym tygodniu lepeij szykuje sie juz owu tak wynika z mierzenia
              temp wiec tym bardziej bedziemy szalec słowa męza pozdrawaim i bede sie
              czesciej odyzwac mam nadzieje
              • p.magdalenka Re: dzień dobry 29.08.05, 13:49
                iga szalej na maxa jak tylko sie da

wczoraj sie dowiedziałam ze dziewczyna która starała sie z mezem o dziecko 4
                lata urodziła na poczatku roku dziecko i po dwóch miesiącach od porodu zaszła
                drugi raz naturalnie w ciąze.

nasz aniołek

jesteśmy małżeństwem...
                • iga73 Re: dzień dobry 29.08.05, 14:00
                  uwielbiam takie wiadomości u mojej przyjaciółki było podobnie najpierw nie
                  mogła a potem ciąza za ciaza. ma dziś dwójke pierworodnego jestem chcresna
                  uwielbiam jednak obydwoje maluchów
        • p.magdalenka Re: LISTA TESTUJĄCYCH WE WRZEŚNIU 28.08.05, 14:40
          tych testujący jest dużo więcej....
    • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 28.08.05, 15:41
      testujące po starankach wrześniowych:

1. ktat
      2. amber
      3. miyoki
      4. iga73
      5. olutek
      6. xixx
      7. monikajacka
      8. bettinna
      9. dragonia
      10. sanna2
      11. megg31
      12. katia_79
      13. heath2
      14. zawa8
      15. kate05
      16. ola2124
      17. gosbi
      18. balbina126p
      19. jooska2
      20. beckas1
      21. judyta10
      22. rebcia
      23. aurora78
      24. artistry1
      25. mia80
      26. p.magdalenka

wkrótce mam nadzieje ze takze dołączymy liste zaciążonych po staraniach
      wrzesniowych.
      z góry przepraszam, jesli kogoś ominęłam.
      • beckas1 Re: Starania wrześniowe 2005 28.08.05, 16:37
        Ktat, jak tam impreza rocznicowa???
        Mam nadzieję, że obyło się bez głupich ciocinych pytan...

u mnie 8 dc jak wszystko bedzie oki to juz w tym tygodniu zaczynamy staranka...
        oczywiście najpierw wuzytka u ginka, zeby popatrzył na wyniki badan i mam
        nadzieję że do dziala....
        • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 29.08.05, 10:15
          ktat to na weselu sie w weekend bawiła i teraz pewnie dogorywa :}
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 29.08.05, 15:56
            Witam,
            a wiec zdaje relacje z weekendu :
            piatek - zrobilismy grilla bylo bardzo fajnie o dziw nikt sie nie pytal moze
            dlatego ze kazdy nam skladal zyczenia szybkiej przeprowadzki i malucha i moj
            maz oficjalnie powiedzial ze bedzie sie staral i ich przytkalo hiihi poszlam
            spac o 5 rano
            w sobote na wesele moj slubny zachowywal sie tak jakbysmy byli na pierwszej
            randce wink oczywiscie nie obeszlo sie bez zyczen fajnie ze o nas pamietali
            znajomi nawet nowozency , obok nas siedziala para z 2 miesiecznym malenstwem
            ale sie napatrzylam kolega zas opowiadal o uczuciach do swojego 3 tygodniowego
            kuby... i tak sie nakrecilismy znow a ja juz nie chce ... ale maz powiedzial ze
            skoro we wrzesniu sa 2 szanse postara sie wykorzystac
            przyznal sie tez dlaczego nie chce badan bo sie boi ze po chorobie moze miec
            problemy i mnie zawiedzie kochany jest wink ja teraz zrobie po owu badania
            hormonow i jak nic nie wyjdzie w pazdzierniku maz choc w czwartek idziemy na
            kontrole do onkologa wiec ma sie wypytac co i jak
            wczoraj wstalam o 18
            dzis o 11 ale na urlopie wiec sie bycze npiore zrobilam spageterie bylam na
            solarce i jutro do pracy blleee
            i wiecie co ja chce maluszka wiec bedziemy sie starac okropnie intensywnie owu
            u mnie okolo piatku/soboty

pozdrawiam was i ciesze ze was mam
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 29.08.05, 21:31
      Widzę, że zamiast siedzieć na forum wszyscy zajmujemy się różnymi ciekawymi
      sprawami... (imprezy, starania itp.)I tak trzymać!
      A ja powiem co u mnie. Byłam u gina, z dwóch pęcherzyków został jeden i
      to "małoletni" jeszcze (ma 16mm a pękają od min.18)- a to już 18dc. Ale lekarz
      mówi, że rokujący nadzieję - w dodatku w zeszłym cyklu tak około 19-21dc
      odczuwałam lekkie bóle podbrzusza (owulacja? gin twierdzi, że możliwe...). Więc
      starania i testowanie przesuwają się troszeczkę w czasie... Grunt to cierpliwość
      • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 29.08.05, 21:38
        Ja już nie mam cierpiwości. Owulacji nadal brak. Dziś pojawiło się coś, jakby
        śluz. Ale to jeszcze nie to. Jak nigdy nie wiem co się dzieje. Temperaturka
        dosłownie mi szaleje. Zawsze owu miałam w 14 dc.
        Najlepiej wcześniej położyć się spac i przestac mysleć...
        Amber, ilo dniowe masz cykle?
        • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 29.08.05, 22:06
          Ostatni cykl z Clo i Duphastonem miałam wzorcowy bo 28 dni (i nawet w takim
          cyklu owulacja mogła być dopiero ok. 21dc wg. gina). W zeszłym roku przed
          zafasolkowaniem miałam przez jakiś czas cykle 30 dniowe (ale też na lekach)a
          moje cykle naturalne wahały się od 22 do 65 dni. Ale karuzela !!!
          Też od wczoraj mam coś jakby śluz, temperatura z 36.65 spadła do 36.42, a
          szyjki mam sobie nie badać bo można ja uszkodzić niefachowymi zabiegami
          (szczególnie długimi paznokciami smile)
          Połóż się do łóżka ale nie spać smile, przestań myśleć (gin mówi, że jak się za
          bardzo chce i się stresuje to się jajniki zaciskają) i działajcie!!!
          (gin: "Spontaniczność jest w seksie najważniejsza").
    • renne1 Re: Starania wrześniowe 2005 29.08.05, 21:38
      Witam wszytskie starające się przyszłe mamysmile)) Jestem jedną z Was, staramy
      się o dzieciątko już 3 miesiąc. Może wrzesień okaże się szczęśliwy???
      • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 09:56
        witam
        u mnie wczoraj skonczyła sie @
        teraz czekam na owu według ostatnich cykli powinna przyjsc piatek/sobota i
        jesli dlugosc sie nie zmieni nastepna ok.26.09 wiec sa 2 szanse
        siostra dzis idzie mi po skierowanie na badania zobaczymy na co dostane zawsze
        moja rodzinna dawala na wwszystko co sie chcialo i mogla wiec zobacze
        chce zbadac prolaktyne i progesteron i nie wiem kiedy powinnam...jak myslicie
        ktory dzien cyklu bedzie ok ?
        i nie wiem czy nakrecac meza w dniach oklo owu do czestych przytulanek czy jest
        sens
        po sobotniej rozmowie z moim mezem jeszcze bardziej chce dzidzi ale tez jeszcze
        bardziej sie boje ze z nami jest cos nie tak...
        i popadam w paranoje i juz chyba sie przekonalam ze bez leczenia sie nie uda...
        • stamcia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:02
          witam przyszle mamusie lada dzien dopadnie mnie @a pozniej drugi cykl a
          pierwszy z postanowieniem mierzenia tempki i uwaznego wpatrzenia sie
          w "siebie" ;o) , mam nadzieje ze mi pomozecie w interpretacji wynikow [bo jest
          to dla mnie troszke nowe doswiadczenie i juz dapadaja mnie obawy ze jest cos ze
          mna nie tak]... pozdrawiam i trzymajcie sie cieplutko
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:06
            witamy
            a pewnie ze Ci pomozemy
            ja sie na tempkach malo znam wiem ze przed owu troszke spada i pozniej rosnie
            ja mierze sporadycznie i w dniach przed jest 36,6 a po 37,2 wiec jest ok

ale dziewczyny maja to wszystko w jednym paluszku
            • stamcia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:21
              :o) wielkie dzieki ... razem na pewno sobie damy rade
          • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:18
            witajcie!
            własnie zaczęłam starania wrześniowe. w poprzednim cyklu się nie udało. teraz
            mierze sobie tempkę i oczywiście wyczekuję na ovu powinna być około czwartku-
            piątku. Zobaczymy.
            pozdrawiam was i życzę miłego dniasmile)
            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:32
              Gircia u mnie owu powinna byc piatek sobota wiec prawie leb w leb

ale ja juz stracilam nadzieje ze sie uda

u mnie zaczal sie 8 cykl staran
              • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:57
                ja w sumie dopiero zaczynam, to nasz 3 cykl starań. Mój mąż ma urodzinki 16.09
                i byłaby super niespodziankasmile)
                • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 10:59
                  ja mam 13.09 i tez bym sie cieszyła

ale jakos nauczyłam sie cierpliowsci i stracilam nadzieje
                  • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 11:04
                    no nie możesz tak mówić trzeba mieć zawsze nadzieję. Ja staram się nie nakręcać
                    tylko po prostu dobrze się bawić przy starankach to najlepszy sposób. zawsze
                    sobie mówię jak wyjdzie to wyjdzie.
                    troszeczkę optymizmusmile
                    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 11:19
                      wiem
                      ja nawet sie za bardz9o nie staram itd zyje jakgdyby nigdy nic
                      ale to chyba podswiadomosc

i tyle cykli to zniechca
                      zobacze czy lekarz da mi dzis skierowanie na badania czy znow powie poczekaj
                      ale na co....
                      • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 11:26
                        moja ginka powiedziała że 12 cykli to jest norma po której robi sie badania.
                        Jak przez rok nie zachodzi się w ciążę to znaczy że coś jest nie tak.
                        Normalna para przez ten czas ma szanse (mam na myśli zdrowa) przecież w trakcie
                        ovu masz 30% szans że zajdziesz
                        • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 11:31
                          no wiem
                          a mi powiedziala ze przed 30 to nawet 2 lata sie czeka
                          no ale hormony to moge zrobic po tylu latach antykow
                          a on tez nie o tak poprostu dala luteine
                          przytylam po niej syfy tragedia i teraz sie upre a jak nie to prywatnie
                          no i my sie obawiamy ze chloniak meza mogl miec wplyw no ale modle sie ze to
                          nasza wyobraźnia
                          • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 11:34
                            zatem życzę ci z całego serducha powodzenia, żeby nam się udało na te urodziny
                            co są we wrześniusmile))
                            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 11:40
                              no ale bysmy prezenciki dostały
                              fajnie by było jakby kazda z nas tu obecnych wreszcie dstala te II krechy
                              nawet bez okazji

uda sie ale kiedy...
                              • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 12:09
                                to daj znać jutro jak juz będziesz po wizycie czy ci dała jakieś skierowanie
                                czy nie
                                • beettinna Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 12:16
                                  Ja mam urodzinki 13,10 więc też prezent jak nic choć w takie szczęście i
                                  ogromny zbieg okoliczności nie wierzę!smile))
                                  Ja wg lekarza nie mam owulacji,nigdy nie mierzyłam tempki-nie wiem dokładnie
                                  jak śluz płodny wygląda,o tą ciążę co straciłam staraliśmy się celowo w połowie
                                  cyklu.a teraz powiedziałam mężowi że nic mnie nie obchodzi tylko żeby mi było
                                  dobrzesmile)))))))) nic nie mierzę no bo po co skoro i tak nie ma owulacji??smile)

Pozdrowionka
                                  • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 12:21
                                    po skierowania idzie moja siostra ale dam znac
                                    on nas dobrze zna i zawsze tak daje recepty skierowania wiec zobaczymy
                                    moj maz ma 06.10 imieniny poźniej 25,11 ja a poźniej to juz swieta takze imprez
                                    sporo a prezent mi starczy jeden

ale tez pesymistycznie nastawiona jestem no coz moze to chwilowe...

• gircia Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 12:22
                                    to ciekawe jak zaszłaś w ciążę (tę którą straciłaś) jak nie było ovu nie??
                                  • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 12:24
                                    My 13 września mamy swoją małą rocznię. Dokładnie 13 w piątek poznalismy się
                                    oraz zaczeliśmy ze sobą "chodzić". Mam nadzieję, że ten 13 bedzie rówie
                                    wyjątkowy smile
                                    • beettinna gircia 30.08.05, 15:03
                                      bardzo nie???smile)))sama tak powiedziałam ginowi-to mi odrzekł poważnie że to
                                      efekt odbicia po antykoncepcji-a z kolei jak pytałam innego to powiedział że
                                      jak zaszłam po pół roku od odstawienia pigułek to to już nie jest efekt odbicia-
                                      że mogę mieć owulację ale b.rzadko!i to była loteria
                                      normalnie śmichy chichy-co lekarz to inna teoriasmile))
                                      Pozdrawiam
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 12:54
      ja miałam nadzieje na 28.08 pierwsza rocznica al przyszła @
      wiec tez moze ten 13 zobaczymy
      wazne ze sie kochamy i postanowilismy ostro dzialac
      natomiast ja nie mam czegos takiego ze w trakcie przytulnka mysle o dziecku
      wiec moze jeszcze calkiem nie oszalalam
      • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 13:22
        czesc dziewczynki jak samopoczucie? przytulacie sie regularnie mam nadzieje?
        do mnie juz zbliża sie @@@@@@@@@ czuje ja na odległość, za tydzien jak nic sie
        zamelduje. prychole sa! wiec wszystko na dobrej drodze! czekamy.... a raczej
        nie czekamy.
        ktat jak bylo na weselu?
        • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 14:12
          na poczatku mialam doła maz był kochaniutki strasznie cały czas koło mnie
          skakał nie wiem co mu sie stało wink o 23 chcialam wracac do domu, pożniej sie
          rozkrecilam i zostalismy do 8 rano
          i bylo bardzo fajnie
          maz jak sobie wypil wyzalil sie ze sie boi ze mnie zawiedzie ze przez niego
          mamy juz 8 cykli smutno sie zrobilo ale najwazniejsze ze sie kochamy

u nas staranek nie ma bo @ jeszcze wczoraj była
          a jak myslicie jesli owu ok.03,09 juz zaczynaja pobolewac jajniki dzis 6dc to
          kiedy powinnismy dzialac i tym razem codziennie ... a co .... a jak nie to
          powtorka kolo 26dc i zobaczymy ja porobie badania w przyszlym tygodniu a maz w
          pazdzierniku
          • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 14:52
            ty masz dobrze dwie ovulacje we wrzesniu a ja nie bede miala ani jednej. jedna
            sierpniowa i czekanie do połowy cyklu a pozniej poczatek pazdziernika.
            no to sie wyskakałas to moze pecherzyki szybciej pekną?
            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 30.08.05, 15:48
              ale to wyjatek i chyba ze sie poprzesówa to moze byc roznie no nie

ja marze tylko o jednym .... II

• inga300 Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 00:09
      czesć!
      Po staraniach sierpniowych dołączam do Was!
      Myślałam że będzie inaczej - założyłam nawet ku temu stosowny wątek "kto
      testuje na poczatku września" ale natura zarządziła inaczej - nie testuje na
      początku rześnia tylko na końcu!!! bo wczoraj przyszła @, niestety...
      Tak więc rozpoczynam nowy cykl i nowe szanse, nadzieje....
      Pozdrawiam!
      DO DZIEŁA DZIEWCZYNY I OCZYWIŚCI CHŁOPAKI!!!!
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 10:19
      witam,
      dzis u mnie hmm licze ... 7dc pojawil sie rano odrobinka sluzu płodnego (w
      zeszłym był od 6 i dużo) zakuł wieczorem jajnik
      nie czytam postow o jest udało sie bo sie tylko dołuje
      a najgorsze jest to ze kolezanka z pracyktorej nawet nie za bardzo lubie dzis
      na dzien dobry objawila swoja wileka nowine 9 tc az mi sie wyc zachcialo

ech to zycie...wszystko przeciwko nam
      • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 10:44
        czesc dziewczynki, ktat wiem jaki to ból moja sąsiadka w moim wieku urodziła 2
        dziecko piekną dziewczynkę Wiktorię cudo maleństwo, cały dzień przenosiłam ją
        na rękach. pierwszy chłopiec z wpadki i dziewczynka tez... bez słów
        ktat dni cyklu mozna liczyc oby nie świrować. to pamiętamy - tak? wink
        pozdrawiam pijąc 3 szklanke soku z ogórków kiszonych hheheheh
        • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 11:04
          no licze bo musze zastanowic sie nad luteina ale to jedyne co robie
          no i dzis bede sie starac i w weekend
          ale nie wiem sama co sie dziej jednego dnia strasznie chce a nastepnego mam
          dosc wszystkiego wiem ze @ bedzie i chce wrocic do tabletek
          i wez tu mi dogodz moj maz jest kochany ze tyle wytrzymuje
          nie ja jeszcze chyba nie wariuje tylko nie rozumiem czemu niektorzy maja a nie
          my
          • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 12:07
            ktat skarbie wiem co czujesz mam tak samo raz obsesyjnie chce dziecka a zaraz
            go nie chce bo wiem ze starania sa o dupe potłuc i w terminie przyjdzie okres.
            coz takie nasze zycie
            • beckas1 Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 14:14
              Witam, po dłuzszej nieobecności!!!!
              Wpadłam tylko się pozegnać... z Wami Kochane, i z.... wrześniowymi starankami...
              Wczoraj byłam u gina. Toxo do powtórnego badania za m-c, cytomegalia do
              powtórnego badania za m-c, usg tarczycy... itd itd. i wszystko za m-c. Wtedy
              gdy powtórzone wyniki oki moze bedziemy mogli zacząc się strac... może
              przeniose sie na pażdziernikowe lub listopadowe mam nadzieję, ze sie tam nie
              spotkamysmilesmile, bo zafasolkujecie we wrześniu....
              Fajnie mi z Wami było...papapapapap
              • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 14:30
                beckas tak mi przykro ze nie mozecie sie starac, ale wiesz ze jak sobie
                odpuscisz to moze akurat sie przytrafi.

mysle ze jednak sie spotkamy w paxdzierniku...
                ale nie zegnaj sie z nami i zaglądaj tu na forum dla starających sie bo
                przecież nadal sie starasz!
                pozdrawiam. m.
    • ktat no coz pazdziernik 31.08.05, 15:13
      chłodno wiec sie bedziecie grzac i sie uda

napewno sie spotkamy tylko my miejmy nadzieje bedziemy 2 w 1
      i bedziemy ci opisywaly najlepszy sposob

boze spraw by tak sie stalo
      • p.magdalenka Re: no coz pazdziernik 31.08.05, 15:30
        ktat widze ze dopada Cie jakaś deprecha!!!!!!!
        a kysz deprecho z ktaty. tak byc nie moze. opanuj sie wez głeboki oddech jak
        jeden nie pomoże to wez dwa i tak dalej...
        bo jak nie to nakopie ci do dupy...
        badz silna nasze zawiązki dzieci tego potrzebują bo zaden szkrab nie przyjdzie
        do mamy co ma kłębek nerwów w brzuszku.
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 16:45
      ja tez to zauwazylam ze cos nie tak
      moze luteina mnie doluje jest takie info na ulotce
      a moze sobie wmawiam ok
      postaram sie myslec pozytywniej ale tez nie chce was oszukiwaf pisac co innego
      niz myslec
      ale mam nadzieje ze sie uda
    • megg31 Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 20:29
      Jak tam dziewczynki? MAcie jakies przeczucia? Do testowania jeszcze troche
      czasu- w moim przypadku 12 dni, ale ciągle bacznie wsłuchuje sie w moj
      organizm. A Wy??? Muli mnie troche brzuch. Zobaczymy.
      • gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 31.08.05, 22:24
        Hej!smile
        Ja do testowania mam jeszcze 9 dni. W zasadzie to nawet rzadko zaglądam na forum
        bo nie chcę sie nakręcać. W zeszłym cyklu byłam tu prawie codziennie smile)i
        zrobiłam 5 testów począwszy od 6 dpo...Bzdura... Ciągle miałam jakieś
        wyimaginowane objawy.Teraz oprócz tego że czasem bola mnie jajniki (zwłaszcza z
        prawej strony)to nic takiego się nie dzieje. Czekam do 09....smile)
    • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 01.09.05, 13:25
      halo! drogie panie! czy wszystkim juz wyszły dwie krechy i zostałam tu sama?
      ktat a z tobą co sie dzieje? amber, iga ... co jest
      • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 01.09.05, 13:49
        ja wciaz czekam na @ cos omija mnie juz duzym lukiem [piersi i brzusio bola]...
        hmmm ciekawa jestem jak to sie u mnie skonczy to juz 52 dc - niestety boje sie
        ze to przesuniecie [a w mojej @-wej historii bylaly juz takie, zreszta moje
        cykle so przecietnie okolo 40 dniowa] spowodowane jest stresem -mialam slub,
        podroz poslubna i "nieszkodliwy" wypadek samochodowa... hmmm a moze

ps dzis na tescie wyszla I krecha
        • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 01.09.05, 13:51
          przepraszam za maslo maslane w mojej wypowiedzi ale pisze to jednoczesnie
          sluchajac bossa ;]
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 01.09.05, 18:14
            madzia
            jestem ja nawet jak bede miala 2 krechy kiedys tam o bede

gosbi
            wiem co masz na mysli nakreca strasznie a mnie chyba jeszcze bardziej
            przebywanie z maluchami to jest najgorsze

u mnie 8dc brak sluziku jajniki rano strasznie bolaly mam straszna ochotke na
            mezulka to chyba fajny skutek uboczny ziolek

ja mam dzis urlop przebywalam z mezem na onkologii dzieki bogu wsio ok nie ma
            nwrotu i teraz wizyta w grudniu czyli to co dla mnie najwazniejsze jest w
            porzadku
            teraz sie ostro staramy codziennnie a co...

dolek minal pewnie dzieki wam
            wizycie u onkologa
            na budowie tez juz dachowke klada
            i wogole
            jakas szczesliwa jestem hmmm
            tylko brakuje mi dzidka ale zrobi sie
            • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 01.09.05, 18:25
              ktat to super ze wszystko oki naprawde bardzo sie ciesze.
              ja mam dzis potworny zly dzien maz mi zrobił avanti bo koszule do roboty nie
              poprasowane....
              i on po całym dniu tyrania zabrał sie do prasowania hihihi

ja juz sie nie nakrecam bo i tak nic z tego nie bedzie jak sie nie udało przez
              pół roku to dlaczego ma sie teraz udac co nie? u mnie luzzz.
              • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 01.09.05, 19:12
                buuu
                wiem co to znaczy zły chumor meza
                tez czasem przerabiamy
                ale pogodzicie sie szybciutko
                ja wlasnie wyslalam smska swojemu zeby wracal na male co nieco ...
                ciekawe czy wroci pewnie razem z mama z budowy ach...

no ja dzis ok
                ale popieram postulat czemu akurat teraz ma sie udac skoro 7 cykli nie

jesli nam sie nie uda i bedzie cos nie tak to adoptuje niekochane malenstwo...
                coz...
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 10:51
      u mnie błeeee
      chyba wracam do antykow
      musze sie zastanowic nad soba malzenstwem dzieckiem itd
      • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 11:07
        Ktat a Ty co znowu masz deprechę, wczoraj jakby Ci przeszłosmile)
        • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 11:09
          ktat wysłałam ci wiadomośc na gazetowy.
          • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 11:46
            ju odpisalam czyli madzia witaj w klubie wink

no na mnie tak gircia podzialal maz no coz ....
            ej tam juz nie jecze tylko biopre sie za robote jutro na zakupy wink solarium
            a co tam i dosc staran nie chce do nas dzidka przyjsc to bez laski ( jak ja bym
            miala miec takiego ojca tez bym nie chciala ;-p )
            • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 11:56
              ach Ci faceci....
              dlatego sie mowi ze oni sa z marsa, bo kompletni ignoranci
      • ally23 Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 11:54
        witajcie dziewczyny,
        widze ze nastroje rozne. no coz.wszystkie Was swietnie rozumiem
        jak dobrze pojdzie to za okolo 2 tygodnie zaczynam
        starania-1 cykl po poronieniu. musze porobic badania, glownie toxo
        mam nadzieje ze to mi staranek nie przesunie.
        ktat, nie wracaj do pigul-w najgorszym razie odpusc sobie starania
        "najwyzej" wpadniecie!
        • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 12:07
          no wlasnie oni narzekaja z nami ciezko szkoda ze nie widza siebie
          u mnie narazie lepiej jem winogronka perspektywa zakupow

jak myslicie czy tunika i spodnie moga btyc na wesele bo chce sobie taka
          zakupic ...??

no musze to wszystko przemyslec jeszcze i w sumie jednak z nim pogadac czy brac
          przez jakis czas czy sobie darowac i uwazac
          ale ja sie z nimi lepiej czuje chudne nie mam syfow nie boli wszystko tak jak
          dzis cycki zaczely o jejus
          • gircia Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 12:12
            moja kuzynka ostatnio miała na weselu taką tunikę i wyglądała super.

najlepiej pogadaj sobie tak porządznie z M. może się dogadacie. ja w antyki bym
            się już nie pakowała bo potem odstawianie i w ogóle.
            ja tez miałam piękna cerę i w ogóle, a teraz nie jak przestałam brać ale coś za
            coś.
            Może własnie jak sobie odpuścicie to będzie dzidzia...smile)))
            • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 13:03
              no wlasnie taka ttunika byla dziewczyna teraz na weselu w sobote w rozowej a
              druga miała rozowa gore bialy dol ja bym wolala jakies czarne spodnie no nic
              bede szukac

nie ja na antykach czulam sie stokroc lepiej niz teraz
              ale zobacze moze sie uda mi z nim dogadac choc watpie
              • ally23 Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 14:10
                wiesz, ja mialam taka dziwna sytuacje
                jak pierwszy raz odstawilam pigulki to normalnie syf na syfie
                nie wytrzymalam i znowu zaczelam brac przez okolo pol roku
                potem balam sie ponownie odstawic wlasnie z tego powodu
                ale na szczescie problem nie wrocil
                • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 14:19
                  o widzisz
                  ja teraz mam takie 3 cykl moze od luteiny bo i doł straszny sie pojawil nie
                  wiem ale mam dosc i chyba nie dam rady
                  ja zawsze bylam optymistycznie nastawiona a teraz az moja mama zauwazyla ze cos
                  jest nie tak
        • olutek_m Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 16:31
          Ally co tam u Ciebie słychać?
          Ja już nastawiam się na nastepny miesiąc. Boli mnie strasznie brzuch. Ciężko
          powiedzieć od czego. Może przeziebiłam jajniki, późna owulacja (bardzooo
          intensywna), albo ziółkasmile
          Tak więc znowu razem, mam nadzieję, że bez Ivonn tongue_out Trzymam za nią kciuki!!!
          • ivonn3 do olutek i ally 04.09.05, 20:09
            dziewuszki - nadal razem walczymy. U mnie dziś 14 dc - od 11 dc wychodzi mi na
            teście owu ciągle jasniejsza kreska testowa ( testuje 2 razy dziennie). Nie
            wiem już co to oznacza - próby podejmujemy codziennie - nie chce przegapić
            okazji bo nie wiem kiedy ta cholerna owulacja będzie a moze już była. A za dwa
            tygodnie - kolejne nerwy - tym razem z testem ciązowym.
            Pije ziółka, popijam guajazyl - ale nadal też nie mam żadnych " bóli
            owulacyjnych" - na mnie to chyba nic nie zadziała sad
            • olutek_m Re: do olutek i ally 04.09.05, 21:38
              U mnie 23 dc. Cały czas boli brzuszeksad(( Nie wiem od czego. FF zmienia mi
              ciągle date owulacji, wczoraj jeszcze było, że 4 dni temu, dziś- 3. Test
              najwcześniej moge zrobić 13 wrześniasad
              Juz nie moge się doczekać jak zobacze II kreski. Myslałam, że moge juz myslec o
              starankach bez emoji, nawet zbytnio sie nie staraliśmy w tym cyklu. Ale
              denerwuje się, dlaczego nie wychodzi... boje się, że cos ze mna nie tak. Do tego
              ból jajników... Jakby ktoś mi przepychał piłke przez nie.
              Dziewczyny, mam nadzieję, że wrzesień bedzie łaskawy. Aby nam sie udało!!!
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 15:59
      Melduję się po długiej nieobecności ale mąż mnie nie chciał z łóżka wypuścić wink
      A tak naprawdę zmienialiśmy komputer... Ale przyjemnie czytać te wszystkie
      radosne posty na forum o 2 kreseczkach! Może niedługo tylko takie będziemy
      pisać! Witam wszystkie nowe twarze i życzę powodzenia! Powinnam uzbroić się w
      anielską cierpliwość, testować miałam razem z Gosbi (9)ale muszę poczekać parę
      dni i zrobię to dopiero 13 (a co niech będzie szczęśliwy!)...
      Czy zauważyłyście może, że z mężami kłócicie się najczęściej w płodne dni? Bo u
      mnie już tak 2 cykl... I przed pierwsza ciążą też tak było.
      • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 16:14
        wiesz ze nawet tak nie pomyslalam albo nie powiazalam w ostatnim cyklu tak nie
        bylo a teraz i wczesniej fakt...

dla moich rodzicow 13 byl szczesliwy po 3 latach 4 poronieniach pojawilam sie
        ja...
        ja tez myslalam ze moze sprobuje 13 a moze prezent ale dzieki mezowi spisujego
        na straty

• p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 17:27
          ci nasi mezowie jak psy czują ze zbliża sie ovulacja i specjalnie sie kłócą z
          nami zeby sie nie bzykać
          nie wiem czy robią to świadomie czy podswiadomie ale jednak
          • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 20:44
            A jednak coś w tym musi być jeżeli nie tylko ja mam takie spostrzeżenia... Może
            nasze hormony na mężów działają odstraszająco a przyciągająco na innych
            osobników płci męskiej?
            A ja dziś pierwszy dzień w pracy po "wakacjach" od grudnia. Buuuu!!!
            Ale koleżanka jest w ciąży i próbuję się od niej zarazić...Może będzie jakiś
            pożytek z tego powrotu... Chociaż właściwie to się cieszę, że wreszcie mogę
            wyjść z domu a nie siedzieć sama z Dzidziusiem. Ale wracam do niego jak na
            skrzydłach.
            • gosbi Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 21:18
              Witam wszystkie oczekujące smile ! U mnie w zasadzie nic nowego. Boli mnie
              podbrzusze z prawej strony. Czy któraś z większą wiedzą na ten temat może mnie
              uświadomic dlaczego boli mnie tylko z prawej strony? W zeszłym cyklu też tak
              bylo. Cycuchy też troche ale nie bardziej niż przed @. A przed wczoraj to miałam
              taki sen, ze ciągle lało mi się mleko z piersismile) i jak sie obudziłam to od razu
              złapałam się za cycusie..a tam nic..sad zero mleka...smile)
              Jeszcze 8 dni..Eh...

Ps. Czy Wy też ogladacie Sopot?..Wygwizdali Mandaryne..hi,hi..Słyszłayście w
              necie jak fałszuje?...Rany ale kicha!
              • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 02.09.05, 21:49
                Czeeeść! Może miałaś owulacje z prawego jajnika?
                • gosbi Re: Do Amber:) 02.09.05, 21:57
                  Może..Tak w sumie nie znam się na tym więc skoro tak mówisz. Nie mam większych
                  nadziei bo w zeszłym m-cu też tak było. A co u Ciebie? Jakieś obiawy? Cokolwiek
                  dające nadzieje?..smile)
                  • amber2005 Re: Do Amber:) 02.09.05, 22:08
                    Na razie tylko pozytywne przeczucia (ale mogą byc sfałszowane przez stres
                    powrotu do pracy wink )i wielkie obżarstwo (jak zobaczyłam dziś w sklepie
                    pierogi - takie nie mrożone - to musiałam je koniecznie kupić). Ale testowanko
                    musze przełożyć bo owulację miałam chyba dopiero 19dc. Przynajmniej tak
                    wynikało z USG i moich obserwacji (śluz jak białko itp.)...
                    A nadzieję trzeba mieć do końca.
                    • gosbi Re: Do Amber:) 02.09.05, 22:26
                      Ja obżartuchem jestem od urodzenia więc to dla mnie żaden objaw smile))) A tak
                      serio to już wcale sie nie nastawiam i szczerze mówiąc nachodzi mnie co raz
                      więcej wątpliwości czy w ogóle chcę...Sama nie wiem. W sumie to pokłócilam się z
                      m. wiec chybą stąd te wątpliwosci. Czasem jak sobie pomyśle, ze znów wszystko
                      będzie na mojej głowie to zastanawiam się czy naprawde tego chcę...i czy sobie
                      poradzę..

Eh.., wpadłam w jakąś deprechę...
                      • amber2005 Re: Do Amber:) 04.09.05, 09:47
                        Mnie też czasami nachodzą takie myśli... Synek miałby przecież tylko 15
                        miesięcy. A mąż też głównie myśli o sobie, chyba bardziej niż przed Dzidziusiem.
                        Ale jednak więcej przemawia za.
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 04.09.05, 12:51
      Czy wasi mężowie to też takie nieużytki? Myślą tylko o końcu własnego nosa i
      nie liczą się z innymi? A przynajmniej z własną żoną, która powinna być
      najważniejszą istotą na świecie (według mnie),no może po dziecku...

A ja mam 26dc i tempkę 37,3. I nie wiem co o tym mysleć...
      • gosbi Re: Dostałam plamienia! 04.09.05, 12:59
        Dziewczyny! Podczas korzystania z toalety zauważyłam świeżą krew (!!) Nomalnie
        nie wiem o co chodzi bo termin małpy mam na 09.09. Poza tym NIGDY nie zaczynam
        @ od świeżej k. tylko zawsze mam jakieś 2 dni brunatnego plamienia a potem to
        już mormalnie. Pomyślałam sobie że to może być plamienie implantacyjne ale nie
        wiem...

Co Wy na to?
        • ktat Re: Dostałam plamienia! 04.09.05, 15:34
          trzymamy kciuki zeby to było to...
          u mnie zawsze sie tak zaczyna nigdy nie mam plamien

a co do meza ja nie musze pisac o swoim czytalysci posty w piatek to wiecie
          pogadalismy sobie i jest ok nadrabia zaleglosci hihihii
          ale spiecia sa zawsze byly i beda
          u mnie 11dc chyba wezme luteine ostatni raz od 14dc (zawsze bralam od 19)
          pobolewa podbrzusze caly czas ale rano pozniej luzik
          teraz ok ale brak sluzu to chyba przez ziola czy to moze brak owu
        • amber2005 Re: Dostałam plamienia! 04.09.05, 20:55
          I co z krwawieniem, trwa jeszcze? Implantacja zachodzi około 7 dnia od
          zapłodnienia...( a kiedy dokładnie byłas na tej pięknej Suwalszczyźnie?) Teraz
          pewnie nie wytrzymasz do 9.09? Ja bym pewnie zaraz zrobiła teścik bo przecież
          można już 6 dni po ewentualnym zafasolkowaniu.
          A mnie troszeczkę boli brzuszek ale to chyba ze stresu przed całym dłuuugim
          tygodniem pracy i oczekiwania. A dzień cyklu oczywiście 24 a nie 26. Zobaczymy
          jutro rano co z tempką.
          • gosbi Re: Dostałam plamienia! 04.09.05, 21:11
            W zasadzie teraz już nie.Ale w ogóle jakoś dziwnie sie dziś czułam.Mnie brzuch
            przestał boleć jakieś dwa dni temu ale co chwilę chce mi się jeść, w ciągu dnia
            poszłam spać bo mnie ścieło a pod wieczór to miałam temp. 37,3.

U mnie dziś 9 dpo. Zobaczę co będzie jutro i pojutrze. Jeśli przez następne dwa
            dni nie będzie żadnego śladu po plamieniach to w środę zrobie test. Bo jest
            taka (nieszczęsna)opcja że to @ się rozkręca

No teraz to już nie mogę przestać o tym myśleć.
            • amber2005 Re: Dostałam plamienia! 04.09.05, 21:33
              I znowu zaczynamy się nakręcać i mam nadzieję, że nasze emocje smile poszybują
              radośnie w górę a nie runą gwałtownie w dół... Ja już mam nawet test
              (z poprzedniego cyklu!) ale ćwiczę silną wolę... Zobaczymy jak długo.
    • megg31 Re: Starania wrześniowe 2005 04.09.05, 15:42
      Dziewczyny kilka dni temu kupiła tescik i on tak sobie lezy. Cwicze silną wolę.
      @ powinnam dostać 11 września, więc planowałam testowac 12, ale czy
      wytrzymam???? Rany po co ja go w ogóle kupiłam. Tak tylko to chciałam napisac.
      Czas dłuży mi sie niemiłosiernie, a Wam????
      • katja_79 Re: Starania wrześniowe 2005 04.09.05, 16:30
        Ja kupiłam tydzień temu ale wczoraj mój mąż stqierdził że powinnam zrobić,
        tłumaczyłam mu że @ ma być około 10.09 ale on się uparł i... klapa, jedna
        krecha. Ale i tak zrobię 10.09
        • p.magdalenka Re: Starania wrześniowe 2005 04.09.05, 16:49
          oj widze ze to jakaś plaga z tymi mężami co interesują sie wszystkim poza swoją
          własną zoną.
          u mnie za jakies dwa dni przychodzi małpa i zaczynam antyki. to juz
          postanowione. nie mam siły na starania
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 04.09.05, 19:05
      madzia masz meila

jejus widze ze teraz ty masz kochaniutka dołek mi p;rzeszło to teraz Ty no coz
      takie to my mamy humorki
      a moze wcale @ nie przyjdzie i nie zdazysz

wiesz co mam plan moze sie umowmy ze jeszcze miesiac nie bedziesz brala antykow
      i obie darujemy sobie te staranka bedziemy sobie gadaly podtzrymywaly i
      najwazniejsze nie myslaly o dzidku co Ty na to ??
      nie bedziemy dyskutowaly z naszymi polowkami o starankach nie bedziemy liczyly
      dni cyklu...

mi i tak maz zabronil wracac do tabletek w sumie to musi byc wspolna decyzja ja
      bym byla wsciekla jesli bysmy cos postanowili razem a on pozniej pokryjomu
      kombinowal odwrotnie...
      przemysl to jeszcze ja bede za toba pamietaj
      • kasia-1978 Re: Starania wrześniowe 2005 05.09.05, 07:58
        no to witam rano w poniedzialek , jak tam dziewczyny po weekendzie ja ostro
        zabralam sie za mierzenie tempki ... ciekawa jestem jak mi pojdzie :o)
    • amber2005 Re: Starania wrześniowe 2005 05.09.05, 09:04
      Wczoraj jak położyłam się spać zaczął boleć mnie brzuch jak na @ (czasem tak
      się dzieje ale na dzień przed @ - zobaczymy co będzie..., tempka 37)a w pewnym
      momencie tak ostro zakłuł aż się skuliłam. I to po lewej stronie a pęcherzyki
      miałam własnie w lewym jajniku...
    • ktat Re: Starania wrześniowe 2005 05.09.05, 10:43
      amber trzymam kciuki ze to malenstwo...

madziu jak samopoczucie ... ??

u mnie kolejny dzien tempke zmierzylam w piatek i sobote 36,8 dzis 37
      wiec jest nieznaczny wzrost mierze bo musze wybrac ostatnia porcje luteiny
      mi minal bol jajnikow sluz tylko w srodku
      wczoraj mialam jakby tak kilka razy w ciagu dnia skurcz podbrzusza i to wsio

ja juz nie mam sily myslec i starac sie o dzidka
      i w sumie czemu ma sie udac skoro 7 miesiecy i nic
      • ola7 jestem nowa chce sie przywitac 05.09.05, 12:43
        witam wszystkich,
        przylaczam sie do Was pomimo ze staram sie od okolo roku bez rezultatu toteraz
        dopiero sie za to wzielam. Nigdy nie kerzylam tempki i nie obserwowoalam nic.
        tatak ju jestem. Teraz zaczelam od badania hormonkow zaczynam wiec nowa
        nadzieja na spelnienie marzen.

pozdrawiam
        Ola
        • ktat Re: jestem nowa chce sie przywitac 05.09.05, 12:50
          witamy
          to tak jak ja 8 cykl nie mierze tylko sporadycznie okolo 4dni w cyklu albo z
          ciekawosci
          nie wykresuje przytulanka raczej spontaniczne tez dalam sobie czas do grudni ze
          szczegolowymi badaniami
          narazie tylko ziolka i luteinka

buziam i wierzez ze sie uda
          • ola7 Re: jestem nowa chce sie przywitac 05.09.05, 13:00
            nie moze byc inaczej...uda sie!!!
            • ktat p.magdalenka co u Was ?? 05.09.05, 13:33
              pewnie ze sie uda tylko ja bym chciala juz albo narazie zaczac brac antyki bo
              ju nie mam sily
              • p.magdalenka Re: p.magdalenka co u Was ?? 05.09.05, 15:23
                u mnie brak siły, chęci. czekam na @ i zaczynam brac antyki. mam jeszcze z
                dobrych czasów jedno opakowanie.

mam chyba depresje.
                • ktat Re: p.magdalenka co u Was ?? 05.09.05, 15:33
                  madzia
                  moze przejdzie ...
                  a moze to wlasnie przed @

ja narazie dobrze ale sama wiesz jak to u mnie teraz jest ok za godzine moge
                  wyc z rozpaczy
                  slonko trzymaj sie
                  bedzie lepiej...
                  a moze juz nie musisz brac antykow bo dzidzia wywoluje te nastroje hmmm...

jejus ja do 18 w pracy
    • ktat madzia masz meila 05.09.05, 15:45
      trzymam kciuki za wszystkie
      • p.magdalenka Re: madzia masz meila 05.09.05, 15:57
        ktat dzieki za wsparcie, wysłałam ci odpowiedz na poczte
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka