swilczek1 23.08.05, 14:11 Bardzo bym chciala miec dziewczynke, czy mozecie mi powiedziec kiedy najlepszy jest moment? Dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
swilczek1 Re: dzidzia 23.08.05, 14:27 tak serio, wiem ze najwazniejsze jest aby urodzic zdrowe dziecko, ale slyszalam o jakis metodach na chlopczyka albo dziewczynke. Nie rozumiem dlaczego sie dziwisz? Odpowiedz Link
annalalik Re: dzidzia 23.08.05, 14:33 Planowanie dziewczynki jest bardziej skomplikowane. I wynik nie jest aż tak dobry jak w przypadku planowania chłopca. Oto podstawowe 2 zalecenia !!! 1. Za pomocą testów owulacyjnych wyznaczamy moment piku LH. Jeżeli test owulacyjny go wykryje należy zaniechać wszelkie starania !!! przez kolejne 4 dni. 2. Ideałem byłoby gdyby ostatnie starania przypadły w godzinę piku LH. Zaleca się częste stosunki do tego momentu. Ja twierdze ze to loteria. Czasem sie sprawdza a czasem nie. Odpowiedz Link
beettinna Re: dzidzia 23.08.05, 14:35 myślę że invikta zdziwiona bo my tu po przejściach jesteśmy i marzymy żeby wogóle mieć dziecko-większość z nas pierwsze i jedyne-ale co miała na myśli napradę to się sama może wypowie.... z tego co słyszałam to współżyć już zaraz po okresie,po przed owulacją są szanse na dziwczynkę a na chłopca utrafić w owulację.Bo plemniki męskie są szybsze ale krócej żyją a żeńskie wolniejsze ale żyją dłużej i wytrzymają do owulacji. Pozdrawiam Odpowiedz Link
abneptis Re: dzidzia 23.08.05, 14:40 Nie no spokojnie jest jedna teoria nie wiem czy sie sprawdza) Podobno plemniki z genem męskim sa szybkie ale krócej zyja niz plemniki z genem zeńskim które sa dłużej zyjące ale wolniejsze. Czyli jesli chcesz mieć dziewczynke i wiesz kiedy masz owu, zakładajac że plemniki przetrwaja ..do 48h powinnaś się kochać dzień przed owu albo i ze 2 dni przed ... to takie hipotetyczne ale czytałam na jakimś forum o tym)) Udanego CELOWANIA -- eh... Odpowiedz Link
donata72 Re: dzidzia 23.08.05, 14:31 bo niema takiej metody!!!to tylko mit to jest jak wygrana w totka albo albo!!! Odpowiedz Link
abneptis Re: dzidzia 23.08.05, 15:02 oj kobity czasem lepiej jest wierzyc w takie rzeczy.... to często pomaga) w samym zajściu w ciąże -- eh... Odpowiedz Link
swilczek1 Re: dzidzia 23.08.05, 15:03 Dzieki Wam dziewczyny. A jednak znalazla sie "jakas" metoda. I o to mi chodzilo. Do Invicta Oczywiscie doskonale zdaje sobie sprawe z tego ze to niepewne i nie mozna wcale na tym sie opierac, ale jak juz sie starac wcale nie zaszkodzi wybrac akurat te dni na ktore sa wieksze rokowania na dziewczynke. Jak bedzie chlopiec bede tak samo szczesliwa. Odpowiedz Link
naka1 Re: dzidzia 23.08.05, 22:26 czytałam też o diecie - jedne plemniczki wolą środowisko bardziej kwaśne (chyba chłopcy) a inne zasadowe. ale zabijcie a nie pamiętam dokładnie Odpowiedz Link
amber2005 Re: dzidzia 23.08.05, 22:34 No właśnie podobno jak się je więcej nabiału to są dziewczynki... A ja - fanka serów i jogurtów mam ślicznego chłopczyka Odpowiedz Link
naka1 Re: dzidzia 23.08.05, 23:01 hej ja czytałam raczej o mięsie - na chłopa oraz owocach na dziewczynki Odpowiedz Link
invicta1 Re: dzidzia 23.08.05, 23:30 żeby mieć dziewczynkę trzeba jeść dużo dyni a żeby mieć chłopca dużo porów Odpowiedz Link