Dodaj do ulubionych

Podmywanie jogurtem

29.08.05, 22:11
Czytałam, że częśc z Was mają problemy bakteryjno-drożdżakowe podmywa się
jogurtem... Co na takie praktyki mówią ginowie? Czy używacie
nierozcieńczonego jogurtu czy rozcienczacie? Trochę sobie tego nie wyobrażam,
żeby zostawić "tam" niewypłukany jogurt... Proszę o wskazówki...
Obserwuj wątek
    • beettinna Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 22:54
      a co mają mówić ginowie?przecież mu się nie mówi o tym-a jogurtu nie wpycha się
      bóg wie gdzie-zresztą nawet jakby wyciekł to podobny jest do flory...no
      problem!smile)
      pozdrawiam
      ps.ale jest już fajny płyn który zawiera tylko kwas mlekowy
      • kamelia111 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 22:56
        Jaki?
        Jeśli masz na myśli Laktacyd to faktycznie znam i używam od lat... Mój mąż
        zaczyna podejrzewać, że to przez niego są infekcje... Może się uczuliłam??? :-o
        • misia_7 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:00
          Kamelio, mój mąż miał podobne wrażenia. Może to zbieg okoliczności, ale
          pierwszy raz w życiu miałam tam infekcję po tygodniowym stosowaniu tego
          płynu... nie służy mi wcale ;-(
          • kamelia111 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:02
            Długi czas było OK przy Lakctacydzie. Teraz tylko ciągle infekcja-leki...
            Kupilam Białego jelenia tylko boję się go użyć do "tego" celu...
            • amber2005 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:05
              Co to Biały Jeleń? A ja słyszałam, że dobry jest rozcieńczony kwasek cytrynowy
              (podobno również na dziewczynkęsmile)
              • kamelia111 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:10
                "Szare" mydło z poprzedniej RP... wink
                • amber2005 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:14
                  Chyba za młoda jestem smile
                  Mydła bym tam raczej nie używała...
                  • kamelia111 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:30
                    He he za młoda powiadasz? To ile ty masz lat dziecino, bo ja "tylko" 28... wink
                    • pszczolaasia Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:32
                      można, można używać mydła - tkz. jelenia!!! jeśli chodzi o uzywanie plynów do
                      tkz. higieny intymniej, to jest tyle ich zwolenników co przeciwników..kiedyś
                      byłam na forum tlenu- kafeteri o grzybicy i dużżżżoooo się tam mówiło o płynach
                      do hi..konsultowalam wreszcie tez to z moim ginem, bo byłam już zdesperowana i
                      polecił mi to mydło... nie narzekam!!!
                    • amber2005 Re: Podmywanie jogurtem 29.08.05, 23:33
                      tylko 2 więcej smile
                      I przypomniałam już sobie to mydełko ale nie wiedziałam, że jeszcze istnieje...
        • niezapominajka76 Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 07:28
          mnie laktacyd faktycznie uczulał, po odstawieniu objawy same ustąpiły, a ja
          niepotrzebnie wydałam kasę na gina
          • p.magdalenka Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 08:02
            mnie lactacyd tez uczulał, i nie stosuje go juz od wieków. w aptekach sa dobre
            ale i drogie sa produkty do higieny intymnej svr. polecam gorąco bo nie sa na
            kwasie mlekowym, który zawiera wiekszość kosmetyków do higieny intymnej a on
            nie działa na wszytskie grzyby (tlenowce i beztlenowce) pomaga jednym w
            likwidacji a drugim w rozmnazaniu. a sądze ze nie zawsze wiemy co nas swedzi w
            srodku.
            nie polecam tez stosowania wynalazku typu jogurt. bo tu chodzi o naturalny
            jogurt ze swiezego mleka z naturalnymi bakteriami. a nie kupny ze sklepu.
            • mimoooza Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 09:15
              Też nie polecam Lactacydu. Zaczęłam go używać w zeszłym roku gdy zdarzyła mi
              się infekcja grzybicza i w czasie jego stosowania miałam to samo jeszcze dwa
              razy. Zmieniłam go na płyn do hig. intymnej Soraya łagodzący z białą herbatą -
              używam od 4 miesięcy i jest super. Też zawiera pałeczki kwasu mlekowego, ale
              oprocz tego inne składniki bakterio- i grzybobójcze.

A jogurt jak najbardziej polecam, ale tylko dobry jogurt naturalny i to do
              przecierania miejsc intymnych wtedy, gdy dopadnie infekcja grzybicza. Zamiast
              płynu go hig. intymnej raczej nie, tylko oprócz.
              • beettinna Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 09:23
                Ja często miałam rózne stany zapalne i grzybek i kupiłam ten lactacyd i póki co
                jest oki! ostatnio tylko mam wrażenie że "tam "skóra zrobiła się dużo
                wrażliwsza może od tej nadmiernej "sterylości??"smile))
                dla mnie super póki co ale slyszałam również o szarym mydlę-dużo koleżanek go
                stosuje.Ja po płynach typu:Intima itp.mam świąd w wiadomym miejscusmile) choćbym
                nie wiem ile razy to wypłukała.O lactacydzie dowiedziałam się z forum i od razu
                pobiegłam do apteki-różnica była od razu.....
                zaciekawiłaś mnie tym skrótem sv coś tam -co tO jest??

Pozdrawiam
    • monjan Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 09:37
      a mi Lactacyd słuzy, oststnio i moj maz go uzywa
      wczesniej stostowalam intyme-okropna
      ale moze warto co jakis czas zmieniac?w koncu skora sie przyzwyczaja...to tak
      jak z szamponem do wlosow i kremem-radza co jakis czas zmieniac
      co wy na to?
      • kamelia111 Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 11:12
        tak właśnie sobie myślę...
        • monikajacka Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 15:09
          a mój gin polecił w razie nagłego pieczenia parę kropli soku z cytryny
          zmieszanego z wodą do przemywania.Ja od kilku lat używam Der-medu do mycia i
          jestem zadowolona ,bo nie nabawiłam się infekcji od koleżanek z pracy a chorują
          wszystkie od dawna pozdr
          • jab5 Re: Podmywanie jogurtem 30.08.05, 17:00
            Jogurt jeste dobry i sprawdzony. w razie pieczenia nałożyc trochę na palec i
            wsunąc do środeczka. Jogurt naturalny oczywiście.
            • kamelia111 Re: Podmywanie jogurtem 31.08.05, 11:32
              Tak też zrobiłam na noc. Nie jest najgorzej... Wieczorkiem spróbuje jeszcze
              podmyć się wodą z cytryną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka