Dodaj do ulubionych

czy można zajść w ciążę mając grzybicę?

12.09.05, 08:38
dziewczyny ! w tym cyklu dostałam zielone światło na staranka... ale nie
wyleczyłam dobrze z poprzedniego cyklu grzybicysad Czy jest możliwe zajście w
ciążę mając taką przypadłość? oczywiście chodzi mi o ten cykl?
Obserwuj wątek
    • edyta0 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:02
      Znam dziewczynę, która miała grzybicę i zaszła, więc nadal zielone światełko
      jest.
      • asiulka1976 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:09
        tylko pamietaj ze w ten sposob zarazasz meza a on moze nie miec objawow grzybicy
        i ty sie wyleczysz a on cie zarazi i tak w kolko :o( faceci nie zawsze maja
        oznaki grzybka !! radzilabym wyleczyc i meza rowniez leczyc !! w ciazy i tak sa
        czesto grzybki ;o)
    • denissa9 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:16
      Ja na Twoim miejscu zastanowilabym, czy jest sens starac sie w tym cyklu.
      opowiem Ci moja historie. Widzisz, zachodzac w ciaze nie wiedzialam, ze mam
      grzybice, zostala ona wykryta przy pierwszej wizycie na badaniu.Leczona byla
      standardowymi srodkami, ale niestety, mimo intensywnych staran, nie dalo sie
      jej wyleczyc.W 22tc poronilam, a wynik hist pat wykazal zapalenie wód plodowych.
      Czyli prawdopodobnie to grzybica umozliwila zakazenie.
      wiem, ze planujac, kolejna ciaze,postaram sie najpierw, zeby tej grzybicy nie
      bylo.
      Decyzja nalezy do Ciebie.
      • edyta0 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:18
        denissa, a jak się to ma do kobiet, które już są w ciąży i dostają grzybicę?
      • asiulka1976 denissa9 i inne 12.09.05, 09:20
        robilas posiewy w ciazy ?? majac grzybice lub jakies dziwne uplawy powinno sie
        robic posiw z szyjki !! Ja na poczatku ciazy mialam jakies uplawy ale grzyb to
        nie byl na nast. wizycie robie posiwe jak sa jakies bakterie to antybiol i juz
        aby nie zdazyly sie dostac (nieleczone) do dziecka !!!
        poczytajcie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=14888072
    • denissa9 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 10:47
      W ciązy grzybice leczylam nystatyna ( trysemest) i gynofemidazolem.Podobno 99%
      ciaz leczonych takimi praparatami daje sie doprowadzic do 9 miesiaca. Ja
      musialabym byc w tym 1%...
      • kasiunia.fm6 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 13:21
        Ja najpierw statałabym sie wszytsko "we mnie" wyleczyć. Jak sie ma grzybice to
        jak najbardziej mozna zajść w ciąże. Tylko po co w czasie trwania ciąży
        faszerować sie niepotrzebnie jakimis lekarstwami i bez tego dość nas faszerują.
        Co innego to dostanie grzybka w czasie ciąży. Fakt zakarzenia grzybicą nie
        przekresla ciąży ale wiadomo że lepiej byc zupełnie "czystą". Pozdrawiam!
        • malgo1001 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 14:07
          dzwoniłam własnie do mojej ginki i powiedziała mi, że nic nie stoi na
          przeszkodzie w staraniach. tylko w miedzyczasie wkładać sobie tampon
          nasiąknięty jogurtem naturalnym.
          • mimoooza Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 14:17
            Malgo,
            w zwalczaniu grzybicy i jej zapobieganiu, gdy tylko czuje się dyskomfort w
            obrębie narządów płciowych (swędzenie, pieczenie) bardzo dobry jest płyn
            ginekologicczny Lactacyd, do kupienia w aptece (ok. 20zł). To jest preparat
            leczniczy, zdecydowanie lepszy w razie infekcji niż inne płyny i emulsje do
            hig. intymnej(jest też emulsja Lactacyd, do codziennej higieny, dostępna w
            drogeriach, ale jej akurat nie polecam).
            • edyta0 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 15:08
              Czemu emulsji nie polecasz? Ja polecam i to baaaaaaaaaaaardzo!
              • mimoooza Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 15:27
                W czasie stosowania emulsji mimo prawidłowego leczenia, diety, odpowiedniej
                higieny itd. miałam dwa nawroty grzybicy (wtedy nie znałam jeszcze płynu
                ginekologicznego). Zmieniłam płyn na Ziaję biała herbata + od czasu do czasu
                używam płynu ginekolog. i od wielu miesięcy spokój. Dziewczyny pisały też, że
                emulsja czasem uczula itp. Pewnie każdemu co innego służy, trzeba przetestować
                na sobie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka