malgo1001 12.09.05, 08:38 dziewczyny ! w tym cyklu dostałam zielone światło na staranka... ale nie wyleczyłam dobrze z poprzedniego cyklu grzybicy Czy jest możliwe zajście w ciążę mając taką przypadłość? oczywiście chodzi mi o ten cykl? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta0 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:02 Znam dziewczynę, która miała grzybicę i zaszła, więc nadal zielone światełko jest. Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:09 tylko pamietaj ze w ten sposob zarazasz meza a on moze nie miec objawow grzybicy i ty sie wyleczysz a on cie zarazi i tak w kolko :o( faceci nie zawsze maja oznaki grzybka !! radzilabym wyleczyc i meza rowniez leczyc !! w ciazy i tak sa czesto grzybki ;o) Odpowiedz Link
denissa9 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:16 Ja na Twoim miejscu zastanowilabym, czy jest sens starac sie w tym cyklu. opowiem Ci moja historie. Widzisz, zachodzac w ciaze nie wiedzialam, ze mam grzybice, zostala ona wykryta przy pierwszej wizycie na badaniu.Leczona byla standardowymi srodkami, ale niestety, mimo intensywnych staran, nie dalo sie jej wyleczyc.W 22tc poronilam, a wynik hist pat wykazal zapalenie wód plodowych. Czyli prawdopodobnie to grzybica umozliwila zakazenie. wiem, ze planujac, kolejna ciaze,postaram sie najpierw, zeby tej grzybicy nie bylo. Decyzja nalezy do Ciebie. Odpowiedz Link
edyta0 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 09:18 denissa, a jak się to ma do kobiet, które już są w ciąży i dostają grzybicę? Odpowiedz Link
asiulka1976 denissa9 i inne 12.09.05, 09:20 robilas posiewy w ciazy ?? majac grzybice lub jakies dziwne uplawy powinno sie robic posiw z szyjki !! Ja na poczatku ciazy mialam jakies uplawy ale grzyb to nie byl na nast. wizycie robie posiwe jak sa jakies bakterie to antybiol i juz aby nie zdazyly sie dostac (nieleczone) do dziecka !!! poczytajcie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20515&w=14888072 Odpowiedz Link
denissa9 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 10:47 W ciązy grzybice leczylam nystatyna ( trysemest) i gynofemidazolem.Podobno 99% ciaz leczonych takimi praparatami daje sie doprowadzic do 9 miesiaca. Ja musialabym byc w tym 1%... Odpowiedz Link
kasiunia.fm6 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 13:21 Ja najpierw statałabym sie wszytsko "we mnie" wyleczyć. Jak sie ma grzybice to jak najbardziej mozna zajść w ciąże. Tylko po co w czasie trwania ciąży faszerować sie niepotrzebnie jakimis lekarstwami i bez tego dość nas faszerują. Co innego to dostanie grzybka w czasie ciąży. Fakt zakarzenia grzybicą nie przekresla ciąży ale wiadomo że lepiej byc zupełnie "czystą". Pozdrawiam! Odpowiedz Link
malgo1001 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 14:07 dzwoniłam własnie do mojej ginki i powiedziała mi, że nic nie stoi na przeszkodzie w staraniach. tylko w miedzyczasie wkładać sobie tampon nasiąknięty jogurtem naturalnym. Odpowiedz Link
mimoooza Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 14:17 Malgo, w zwalczaniu grzybicy i jej zapobieganiu, gdy tylko czuje się dyskomfort w obrębie narządów płciowych (swędzenie, pieczenie) bardzo dobry jest płyn ginekologicczny Lactacyd, do kupienia w aptece (ok. 20zł). To jest preparat leczniczy, zdecydowanie lepszy w razie infekcji niż inne płyny i emulsje do hig. intymnej(jest też emulsja Lactacyd, do codziennej higieny, dostępna w drogeriach, ale jej akurat nie polecam). Odpowiedz Link
edyta0 Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 15:08 Czemu emulsji nie polecasz? Ja polecam i to baaaaaaaaaaaardzo! Odpowiedz Link
mimoooza Re: czy można zajść w ciążę mając grzybicę? 12.09.05, 15:27 W czasie stosowania emulsji mimo prawidłowego leczenia, diety, odpowiedniej higieny itd. miałam dwa nawroty grzybicy (wtedy nie znałam jeszcze płynu ginekologicznego). Zmieniłam płyn na Ziaję biała herbata + od czasu do czasu używam płynu ginekolog. i od wielu miesięcy spokój. Dziewczyny pisały też, że emulsja czasem uczula itp. Pewnie każdemu co innego służy, trzeba przetestować na sobie Odpowiedz Link