Dodaj do ulubionych

listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną?

28.11.05, 15:12
Cześć dziewczyny jestem nowa - chciałam się przywitać i przedstawić!Wcześniej
tylko czytałam.
Jestem po 30-tce w lipcu b.r. wzięłam ślub lecz już od 7 miesięcy staramy się
z mężem o maleństwo.
Narazie bez rezultatu ale jesteśmy pełni nadzieji. Od tego cyklu wspomagam
się ziółkami Ojaca Klimuszki nr.1 + piguła foliku. Dziś mój 15 dc (wczoraj na
monitoringu lewe jajko urosło do 16 mm) zatem dziś nastąpi ovu ...kto wie
może tym razem będzie bingo? Trzymajcie kciuki dziewczynki!
Obserwuj wątek
    • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 28.11.05, 15:29
      Witam ja miałam ovu... w sobote i mam nadzieję że owocnie ją wykorzystałam.
      Trzymam mocno kciuki za nas.
      Pozdrawiam
      • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 28.11.05, 16:37
        Joł! fajowo że ktoś wysiaduje ze mną. W grupie przeca raźniej smile

Ja odpaliłam już wczoraj i wg zalecenia Dr. mam się "spotykać" z mężem
        codziennie do piątku! (bidulek musi mieć siłę w krzyżu wink Trochę martwię się o
        jakośc żołnierzyków bo wg. obiegowej teorii codzienne przytulanka powodują że
        żołnierzyki tracą na animuszu. Ale ponieważ wcześniej było co 2 dni i bez
        rezultaów - prawdopodobnie pechowo przegapiłam ovulację...
        We środę idę na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł i może dam mężulkowi odpust w
        piątek, zobaczymy smile

Słodka trzymam kciuki i życzę szybkiego owocowania smile

calusek (15 dc)
        • mama_kotula O w mordę... 07.12.05, 14:56
          ...po jakiemu ty piszesz, dziewczyno????
          • calusek70 Re: O w mordę... 07.12.05, 15:34
            Jeśli ci przeszkadza matulu to nie zachęcam do daszej lektury i proponuję
            rozważyć doustne zażycie tic-tacasmile Wracaj matulu do swoich robótek ręcznych i
            modelarstwa w klubie wink
            • mama_kotula Re: O w mordę... 07.12.05, 15:41
              A ten tic-tac to w związku z czym, jeśli mogę spytać?
      • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 29.11.05, 22:25
        Witam dzielne kobiety. Chcę wam o czymś powiedzieć niewiem co o tym mysleć
        wczoraj i dziś zauważyłam na bieliźnie takie bardzo delikatne zaróżowienie
        śluzu niebyło tego dużo ale jednak coś byłosmile) Troche teraz czytam na ten temat
        i wydaje mi się że to jest tzw "plamienie implantacyjne " ale nieznam się
        zabardzo na tym. Chce jeszcze powiedzieć że to mój 18dc a ovu.. miałam 15-16dc.
        Czy to oczymś może świadczyć? Jak coś bedziecie wiedziały dajcie znać.
        Pozdrawiam
        ps. nadal pełna nadzieji.
    • agnieszka26a Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 28.11.05, 17:38
      Witajcie! Dołączam do Was. Ja do wczoraj miałam przytulanka. W środę byłam na
      uSG i było jajeczko wielkości 16 mm. Może Mikołaj przyniesie nam upragnione
      prezenty. Pozdrawiam i życze powodzenia.
      • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 28.11.05, 19:52
        Witaj Agnieszko. Fajnie że dołączyłaś do nas jak napisała calusek w gronie
        raźniejsmile))Teraz mocno zaciskamy kciuki i zaczynamy wielkie oczekiwanie.
        Pozdrowionka dla Was.

Caluska mój małżonek też niemiał lekko ale dał rade a co do żołnierzyków mam
        nadzieje że takie silne jak ich dowódca (mój mąż) smile)
        17dc
        • agnieszka26a Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 30.11.05, 18:35
          witajcie Wszystkie!
          Pewnie tak jak ja z niecierpliwością czekacie czy przyjdzie @ czy nie. U mnie @
          ma przyjść 8 grudnia i nie moge doczekac się tego dnia. Zaczynam ciągle w sobie
          szukać objawów ciąży. Trochę pobolewa mnie brzuch na dole i mam takie małe
          kłucie w lewym jajniku. Zawsze tydzien przed @ zaczynały mnie boleć piersi a tu
          nic. wogóle to dzisiaj naszła mnie ochota na czekolade i całą zjadłam w ciągu
          10 minut. Chyba musze czymś innym zająć myśli bo inaczej zwariuje. Pozdrawiam
          serdecznie
    • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 29.11.05, 08:47
      Wow! Agnieszka gratuluję wspaniałego jojka! Ciekawa jestem w którym dc miałaś
      monitoring? Moje jajo taki rozmiar osiagnęło dopiero w 14 dc. Troche się
      matwiłam, że może ciut za małe ? ale Dr. pocieszyła mnie że endometrum mam
      wspaniałe i że do ovu jajo jeszcze podskoczy! Gdzieś na forum wyczytałam, że
      pęcherzyk pęka od 18-35 mm.

Wczoraj na większe wyluzowanie zakupiłam butelkę czerwonego Chilijskiego wina
      i zamiast sączyć z kielicha: pozmywałam podłogi w całym mieszkaniu, umyłam
      wannę, umywalkę, zrobiłam pranie i nasmażyłam górę naleśników którą się
      następnie obżarłam. Wszytko żeby zająć myśli. W efekcie padłam jak betka około
      20.00 i nic mi sie już nie chciało...a tu przecież trza bejbi majstrować!I kto
      mi wmówi że zrobić dzieciaka to spontaniczna sprawa?

Słodka trzymam kciukasy, powiedz mierzysz tempkę?

• slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 29.11.05, 11:16
        Kiedyś mierzyłam(dla sprawdzenia) ale wtedy niestarałam się o bejbi i
        przestałam. Na dzień dzisiejszy niekieryje się niczym wyznaczając swoja ovu...
        poprostu po pierwszej ciąży mam tak wyczuwalną, że nieczuje takiej potrzeby. To
        jest mój pierwszy cykl starania się o maluszka, jeżeli teraz niewyjdzie dopiero
        wtedy zaczne obserwacjesmile))
        Serdecznie pozdrawiam
        • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 29.11.05, 22:49
          Witam dzielne kobiety. Chcę wam o czymś powiedzieć niewiem co o tym mysleć
          wczoraj i dziś zauważyłam na bieliźnie takie bardzo delikatne zaróżowienie
          śluzu niebyło tego dużo ale jednak coś byłosmile) Troche teraz czytam na ten temat
          i wydaje mi się że to jest tzw "plamienie implantacyjne " ale nieznam się
          zabardzo na tym. Chce jeszcze powiedzieć że to mój 18dc a ovu.. miałam 15-16dc.
          Czy to oczymś może świadczyć? Jak coś bedziecie wiedziały dajcie znać.
          Pozdrawiam
          ps. nadal pełna nadzieji.

• slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 29.11.05, 23:57
            slodka79 napisała:

> Witam dzielne kobiety. Chcę wam o czymś powiedzieć niewiem co o tym mysleć
            > wczoraj i dziś zauważyłam na bieliźnie takie bardzo delikatne zaróżowienie
            > śluzu niebyło tego dużo ale jednak coś byłosmile) Troche teraz czytam na ten
            temat
            >
            > i wydaje mi się że to jest tzw "plamienie implantacyjne " ale nieznam się
            > zabardzo na tym. Chce jeszcze powiedzieć że to mój 18dc a ovu.. miałam 15-
            16dc.
            >
            > Czy to oczymś może świadczyć? Jak coś bedziecie wiedziały dajcie znać.
            > Pozdrawiam
            > ps. nadal pełna nadzieji.
            >

Hmmm bardziej zagłębiłam się w lekture odnośnie tego plamienia i dowiedziałam
            sie że wystepuje coś takiego choć niejest to regułą ale około 7 dnia po ovu...
            hmmm ciekawa sprawasmile) czas pokaże
    • erykach Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 30.11.05, 13:03
      cześc kobitki jako nowa forumowiczka przyłączam sie do wassmile jest to mój 7 cykl
      starań. dzis 10 dc a od jutra przytulanko. jak dobrze pójdzie i wredna @ nie
      przyjdzie to będę testować ok 24 grudniasmile wspaniały byłby prezentsmile
    • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 30.11.05, 14:09
      Hej, hej, czy jest tu jeszcze trochę miejsca? To mój 4 cykl starań o rodzeństwo
      dla Kubusia, a pierwszy z mierzeniem tempki i testami owu. Z testów wynika, że
      owu była coś około 15dc (niedziela). Przytulanko codziennie od 13 do 15 i
      zobaczymy.
      • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 30.11.05, 14:30
        Zapraszamy 100aneczka smile Idziem zatem prawie łeb w łeb smile

• calusek70 wieści z placu boju :) 30.11.05, 14:15
      Hej erykach! Pewnie przyłączaj się, zawsze to milej wymieniać wspólnie
      spostrzeżenia i kibicować sobie grupowo smile Czy sprawdzasz ovu teścikami? Bo u
      mnie to nie zdało egzaminu...ale sądzę, że tylko dlatego bo nie byłam
      konsekwentna w częstotliwości zbliżeń...?

Dziewczyny a teraz najświeższe wieści!Właśnie wróciłam z monitoringu ...i
      sprawdziłam jeszcze raz jaki wymiar miało moje jajo w niedzielę czyli w 14 dc.
      Okazało się, że wszystko pomyliłam bo wyrosło aż na 20x14 mm a endometrum 11
      mm! Więc całkiem okazałe smile Dr. potwierdziła, że lewy pęcherzyk pękł i pokazała
      bliznę a także "piękny śluz" smile świadczący o przebytej ovu, która nastąpiła
      prawdopodobnie wczoraj!!!

Poradziła nam jeszcze "last bzyk" na wszelki wypadek wink Bidny ten mój chłopina,
      wymęczony od niedzieli...ale naszczęście cały w gotowości!
      Ugotowałm mu wczoraj 4 jaja na twardo żeby miał czym strzelać gole smile
      Dostałam jeszcze Duphaston na ewentualne podtrzymanie i...moje drogie testuję
      14 grudnia smileCzy wytrzymam? A właściwie jak wytrzymam?

Słodka jeśli jesteś pewna że ovu już miałaś to wg mnie wyklucza plamienie
      okołoovulacyjne i wygląda mi na implantacyjne! Wyczytałam, że implantacja
      następuje około tygodnia od zapłodnienia! Sprawdzasz sobie tempkę? W ciąży jest
      podwyższona.

całusek (17dc)

• anuca Re: wieści z placu boju :) 30.11.05, 19:12
        i ja tez chce z Wami, ja tez smile)))

na @ nie czekam 11 grudnia a test bede robic jakby co 14...
        na razie jeszcze na etapie staran...meza wykorzystuje jak sie da smile))
        dzisiaj 15 dc... no i zobaczymy!
        • slodka79 Re: wieści z placu boju :) 30.11.05, 20:07
          Witam nowe na tym wątku i cieszę się że przyłączyłyście się do nassmile) Jak
          zauważyłam prawie wszystkie jesteśmy na tym samym etapie, więc bedzie nam
          łatwiej to przejść. Im nas więcej tym lepiej a to jakaś porada, wsparcie itp
          niebede sie rozpisywać bo wiecie napewno o co mi chodzismile

Calusek co do Twojego pytania to odpowiem tak; niemoge dać gwarancji że ovu...
          miałam na 100 % bo jak wcześniej pisałam niekieruje sie żadnymi obserwacjami u
          mnie ovu... moge zaobserwować silnymi skurczami podbrzusza(potwierdzone przez
          gin.) a co temp. niewim czy coś mi to da jak jutro zmierze skoro dotejpory
          niemierzyłam a może sie myle bo nieznam sie na tym. Ale dla zaspokojenia
          ciekawości zmierze rano i dam znać.

Pozdrawiam i jeszcze raz witam nowesmile

slodka79 20dc
    • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 01.12.05, 09:22
      Tak mnie boli głowa, że zaraz chyba się wścieknę! Oczywiście nic nie łykam, bo
      się boję, a apap zupełnie mi nie pomaga. Czy ktoś wreszcie wymyśli sposób, żeby
      4 dni po owu wiadomo było, czy tym razem się udało? Może w tej sprawie trzeba
      zwrócić się do Św. Mikołaja?
      • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 01.12.05, 11:26
        Witaj Anuca - zapraszamy smile i czymam kciukasy bo zdaje się, że testujemy tego
        samego dnia? Oby 14 grudzień okazał się naszym szczęśliwy dniem smile))))

Słodka-wczoraj obczytałam się o tej temeraturce...i wychodzi na to, że z tempką
        bywa bardzo różnie. Każda kobitka jest inna. Jednak regułą powinno być, że po
        ovu w II częci cyklu tempka pozostaje podwyższona aby w dniu wrednej i
        niechcianej przez nas @ wrócić do normy czyli 36,6. Tak ,że na nic nam teraz
        mierzenie tempki trza cierpliwie czekać smile Gdy @ nie przyjdzie a tempka nadal
        jest podwyższona oznacza ciążę smile

100aneczka nie wściekaj się kobito! Zrób lepiej masarz skroni! Próbowałaś
        aromaterapię?

Ja też mam dylemat bo przez cały cykl miast sączyć wieczorami aromatyczne
        winuino, którego jestem amatorką (ale nie mam jeszcze czerwonego nosa wink
        zapijam się ziółkami ...Mieszanka O.Klimuszki nr 1 na stabilizację jajowodów i
        antyzrostowa ma w swym składzie rutę (a to środek poronny). Nie wiem co mam
        począć pić czy nie pić oto jest pytanie wink ? Co prawda od dziś mam łykać
        Duphaston (na ew.podtrzymanie) i zgupiałam.
        Poza tym czuje się dziwnie. Jakiś mam niesmak w ustach. A może się nakręcam...?

całusek (18 dc)
        • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 01.12.05, 12:11
          Witam serdecznie.
          Witaj Anuca w naszym gronie. trzymam kciukasy za nas i za Ciebie.

calusek Co do mojej wypowiedzi na temat temp. też tak myslałam jak Ty piszesz
          dlatego niewidze sensu aby się nia kierować chociaż z ciekawości zmierzyłam
          rano i było 37.0 ale nic to niezwiastuje bo wcześniej pomiarów nierobiłam,
          niechcę się nakręcać i łudzić czekam co los przyniesie. Jak narazie nic
          szczególnie mnie nieboli jedynie co to strasznie senna jestem: chyba pogoda źle
          na mnie działa. A co do winka również jestem jego amatorką nawet mąż się
          zdziwił że nawet na lampkę niemam ochoty ale tak jakoś nieczuje pragnienia.

Serdecznie pozdrawiam

Slodka (21dc)
          • erykach Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 01.12.05, 15:10
            cześc kobitki!!
            u mnie dziś 11dc i zaczynam przytulanka regularne. to moj drugi cykl z tempka a
            pierwszy z testami ovu.narazie jeszcze z nich nie korzystałam bo ovu mam
            zazwyczaj w 14dc więc teścik zrobie jutro.

pozdrawiamsmile
        • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 01.12.05, 17:51
          Słuchajcie, amol to cud!!! Moja głowa wróciła na miejsce. Po raz pierwszy
          pozbyłam się bólu głowy bez prochów.
          • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 02.12.05, 00:43
            Witajcie kobitki jak samopoczucie bo u mnie wspaniałe:0) gdyby nie to że nic mi
            sie niechce i jestem cały czas sennasmile
            A może napiszecie coś o sobie np skąd jesteście.
            Może zaczne mam 26 lat i już 8 letnia córciesmile) (szybko zaczełam) mieszkam w
            Pile
            Pozdrawiam
            • calusek70 trwam w oczekiwaniu... 02.12.05, 09:45
              Cześć dziewczyny!
              Samopoczucie w normie. Staram się nie myśleć i nie nakręcać. Wsłuchiwanie w
              swój organizm też za wiele nie pomoże bo od wczoraj łykam Duphaston, po którym
              mam objawy "pseudo" ciążowe. Na początku marca brałam ten sztuczny progesteron
              ze względu na małe torbielki na jajniku, więc znam reakcje na swój organizm.

Słodka nie miałam tyle szczęścia co ty bo tak się moje życie ułożyło, że nie
              dochowałam się jeszcze pociechy smile Tak jak pisałam w lipcu b.r. wzięłam ślub i
              tak naprawdę po ślubie zaczęliśmy staranka z premedytacją smile Człowiek się w
              miarę ustabilizował finasowo i teraz staramy się o małego lokatora. Mam już 34
              lata i mieszkam w stolycy.
            • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 02.12.05, 10:40
              Cześć dziewczynki!
              U mnie dzisiaj całkiem nieźle, samopoczucie ok i właśnie wzięłam się za drobne
              domowe porządki, takie tam pranie, prasowanie i inne przyjemności życia
              codziennego.

A teraz krótko o sobie: mam 27 lat, jesteśmy 5 lat po ślubie cywilnym i 4,5 po
              kościelnym smile Mam 2,5 rocznego synka-rozrabiakę. Jeszcze dwa lata temu
              mieszkałam w W-wie, a teraz we własnym mieszkanku tuż koło W-wy.
              • erykach Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 02.12.05, 11:25
                cześć dziewczynki!
                naszczęście i mi dzis humor dopisujesmile bo cos ostatnio taka płaczka za mnie.

Mam 25 lat jestem mężatka od 16 m-cy i staramy sie o pierwszą dzidzę do lipca.
                a mieszkam w małej miescowości koło plockasmile

pozdrawiam serdeczniesmile
                • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 02.12.05, 17:24
                  Hej kobitki ja pasuje moja psychika tego niewytrzymujesad(( czytam czytam i
                  wieksząść kobiet ma już jakieś objawy a ja nicsad((( Wiem że taki objawy sa
                  indywidualne do każdej ciąży ale ciężko mi to zrozumieć, więc mocno trzymam
                  kciuki za was oby wam wyszło. Będę wpadać by wam kibicować

Pozdrawiam
                  • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 02.12.05, 20:28
                    Spokojnie, ja też nie mam kompletnie żadnych objawów, ale to nic jeszcze nie
                    znaczy. W poprzedniej ciąży takie rzeczy jak mdłości, czy powiększenie piersi
                    to zaczęły się ok. 7-8 tc jak już wiedziałam. Brzuch też nie bolał, dopiero tak
                    5 dni po terminie spodziewanej @, wtedy pomyślałam, że już nic z tego, bo się
                    pewnie wredna spóźniła. Oszczędzaj psychikę i razem starajmy się za bardzo nie
                    nakręcać.
                    • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 03.12.05, 14:27
                      Coś strasznie cichutko dzisiaj jesteście? Czyżby zaczynało ogarniać was
                      przedświąteczne szaleństwo?
                      • slodka79 Nadzieja powróciła:) 03.12.05, 18:40
                        Hej dziewczyny coś mnie dzisiaj tkneło aby tu zajrzeć i nieżałujesmile) nalazłam
                        fajny link z wypowiedziami na temat wczesnych objawów ciąży i to one właśnie
                        dodały mi nadzieję -co nieoznacza że teraz jestem pewna że jestem i wcale
                        niemam zamiaru się nakręcać, ale po przeczytaniu ich wypowiedzi jakoś mi tak
                        lżej. Wkleje link jakby któraś z was miała ochote poczytać.
                        Pozdrawiam

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19585&w=19554085&a=19555028
                        slodka79 (22dc)
                        • slodka79 cisza? 03.12.05, 23:14
                          • slodka79 Re: cisza? 03.12.05, 23:18
                            Ups za szybko nacisnełam enter sorkismile)
                            Ale tu dzisiaj cisza chyba dzisiaj jakis ustawowy dzień na przytulanko o którym
                            niewiemsmile)
                            Ja postanowiłam się troszkę zrelaksować i namówić przez męża na lampke winasmile)
                            Pozdrawiam i czekam na wieści od was

ps. wiecie coś na temat mlecznego śluzy a przy tym odczucia wilgotności?

slodka79 (22dc)
                        • 100ania Re: Nadzieja powróciła:) 04.12.05, 13:59
                          Trochę tego dużo smile U mnie dzisiaj 22dc, z testem jeszcze muszę poczekać. W tym
                          czekaniu najgorsze jest to, że mam testy ciążowe w domu i cały czas czuję, jak
                          mnie ręka "ciągnie" w kierunku szuflady, ale powtarzam sobie, że to jescze za
                          wcześnie. Objawów żadnych, ale poprzednio też ich nie było. Męczą mnie trochę
                          zawroty głowy, ale to raczej wina pogody i mojego niskiego ciśnienia (utrzymuje
                          się na poziomie 96/63 i puls 79 nawet po dwóch kawach).
    • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 04.12.05, 14:56
      Cześć laski wpadłam tylko na momencik przywitać się smile Od rana stoję przy
      garach bo dziś mężulka urodziny (40-ci lat minęło jak 1 dzień wink i wyprawiamy
      proszony obiadek!
      Przy okazji uprzejmie donoszę , że objawów u mnie brak! Absolutnie żadnego.
      Czyję się normalnie. Brak bólu piersi, upławów wogóle czegokolwiek. Kompletna
      pustynia doznań.Czyżby cisza przed burzą ? wink

Trzymam za nas kciuki! Do usłyszenia w poniedzielnik.

całusek (21 dc)
      • slodka79 witam 04.12.05, 23:19
        Witam witam
        całusek70; Po pierwsze wszystkiego najlepszego dla męża i niedlugo spóźnionego
        prezentu od Ciebiesmile)

100ania; ja tez mam juz test i bardzo mnie kusi by go użyćsmile)

Hehe zauważylam że jakoś bezobjawowo przechodzimy ten czas i nawet
        niepanikujemysmile) oby to było pozytywne nastawienie a co najważniejsze
        owocne!!!. Tak sobie dzisiaj myslałam ze zawsze cykle miałam 28dc tylko ten
        ostatni był 30dc więc bezwzględu na samooczucie w piątek(28dc) testuje hmmm co
        będzie to będzie.

Pozdrawiam

slodka79 (23dc)
        • 100ania Re: witam 05.12.05, 09:41
          Cześć babeczki! Dzisiaj z premedytacją nie zmierzyłam tempki. Wczoraj było
          tylko 37 i nie chcę widzieć jak spada. Wydaje mi się, że prezentu od Mikołaja
          nie będzie. Takie tam... wewnętrzne przeczucie. Chyba trochę chce mi się
          płakać. W ogóle wszystko jest jakoś nie tak. Nie wiem, czy to pogoda tak źle
          wpływa na mój nastrój, ale widzę wszystko tak trochę na czarno. W piątek
          poszłam do fryzjera na "poprawę humoru", a teraz muszę poszukać drugiego - na
          poprawę fryzury. NIENAWIDZĘ PONIEDZIAŁKÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • m_niunia4 Re: witam 06.12.05, 11:32
            Mam podobną sytuację. staramy się z mężem 3 cykl. Teraz jest 32 dc (ostatni
            cykl 34dniowy). Ovu w pełni wykorzystana. Wczoraj temp 37,05 a dzisiaj juz
            tylko 37,00 pewnie jutro przyjdzie @ i znowu bedzie płacz sad(((((

A tak przy okazji jestem tutaj nowa... od wczoraj czytam watki i bardzo mis ie
            tutaj podoba.
        • novinka_78 Re: witam 05.12.05, 09:58
          Hej Dziewuszki,

chciałam przywitać się w waszym wątku- dzieńdoberek, jestem novinka_78, jak z
          nicku wynika 27-latka, po ślubie już 5 i pół roczku, staramy się o dzidziusia
          13 cykl a pierwszy z Bromkiem vel Bronkiem wink, cykle 28-30 dni ale były też
          kilka razy 25-26 dni, owu miałam prawdopodobnie 13-14 dc.

Dziś 25 dc. Może nie pasuję do waszego wątku, bo u Was bezobjawowa cisza a u
          mnie:pobolewanie podbrzusza (dziś rano prawie wcale a wczoraj wieczorem takie
          ciągnące do pachwinki), śluz i spore uczucie wigotności,
          tempka dziś rano 37 stopni (pierwszy raz w cyklach z mierzoną tempką, max było
          36,8)jak na mnie to taka z wyższych tempek, bo ja gorączkę to miałam ze trzy
          razy w życiu.

Nadzieja? Chyba tak. Ale na zewnątrz nie nakręcam się chociaż w środku peweni
          troszkę tak.

Teraz najgorszy okres. Odliczanie do terminu spodziewanej i baaaardzo
          niechcianej @. Średnio cykle mam 28-30 dni chociaż sporo było też cykli 25-26
          dni.
          No nic czeeeeeekam....

Kiedy powinnam ewentualnie testować?

Slodka79 i 100Ania ja też teścior mam w szufladzie smile i rączka swędzi!

Miłego dzionka.
          Pozdrowionka.

No i oczywiście TRZYMAM ZA NAS KCIUKI!!!!!

• 100ania Re: Witamy gorąco! 05.12.05, 10:06
            Im nas więcej tym raźniej. Tak na moje oko to teścik powinien być w piątek. A
            tak na marginesie, to widzę, żeśmy jeden rocznik. Tylko staż małżeński mam
            odrobinkę krótszy smile
    • 100ania Re: Czytałyście ten post "przyszpilony" na górze? 05.12.05, 10:11
      Ja właśnie ubieram synusia i siebie i wybierzemy się na pocztę. Strasznie to
      smutne, że już tylko tyle można zrobić dla jakiegoś dzieciaczka. A czasami może
      aż tyle?
      Pa, pa
      • slodka79 Re: Czytałyście ten post "przyszpilony" na górze? 05.12.05, 11:07
        Witam kobitki
        100ania : Głowka do gory tez mialam taki dzien ostatnio; calkowite zwatpienie,
        brak nadzieji, glupie mysli itp
        Tymardziej ze o ile dobrze mysle to wy razem(z mezem)planowaliscie i
        zaczynaliscie staranka. U mnie bylo troszke inaczej bo maz caly czas odkladal
        starania co mnie bardzo denerwowalo bo mam corcie juz 8 letnia i boje sie o
        coraz to wieksza roznice wieku!!! ale to niebyl dlaniego argument. Wiec ostanio
        wykorzystalam troszke jego niewiedze(choc sam zazartowal ze beda z tego dzieci)
        I tak po kilku przytulankach (w tych waznych dniach) postanowilam z mezem
        porozmawiac i uzmyslowic go co nieco. I bylam w szoku jego reakcji!!!
        Powiedzial ze bardzo by sie cieszyl jakby cos z tego wyszlo ale dodal ze jak
        nietarz to dopiero w przyszlym rokusad( Dlatego tak bardzo bym tego pragnela aby
        sie udalo i wam tez tego zycze z calego serca.

novinka78; Bardzo sie ciesze ze do nas wkoncu dolaczylas. Co do objawow to po
        ovu.. kilka dni bolaly mnie jajniki nastepnie pojawil sie taki blado rozowy
        sluz, teraz mam sluz taki mleczny i czuje wilgotnosc i czasami szczegolnie
        wieczorami pobolewa mnie kolo pepka. Nic pozatym. Pozdrawiam
        Aha jak wytrzymam to testuje w piatek

Ps sorki ze brak polskiej czcionki ale mam wersje ang od wczoraj(wybryk meza)

Slodka79 (24dc)
    • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 05.12.05, 12:15
      Witam dziewczęta!
      Wg moich obserwacji między nami jest różica 1 dc! Więc teoretycznie wychodzi na
      to, że testowanko będzie codziennie smile)))hi,hi

novina (witamy na wątku smile 25 dc
      słodka (dziękuję za życzonka dla męża) 24 dc
      100ania 23 dc
      całusek 22 dc
      anuca (halloo co słychać? zdaje się, że testujemy tego samego dnia? smile 20 dc
      co słychać u agnieszki26 i erykach?

Ale,ale! Słyszę, że nastroje coś nietęgie? ...poprawdzie sama nadrabiam miną wink
      Dziewczyny głowy do góry! Co to ma być? kurza twarz smile
      Radzę się zająć czym innym np. zakupy prezentów świątecznych, wolontariat,
      pochłaniająca książka (narazie z pochłaniania to wchodzi mi tylko jedzonko smile
      porządki przedświąteczne (ale bez wysiłku), fiku miku z mężem wink ,zaległe
      robótki ręczne wink
      Tydzien miguśkiem minie i meldujemy się z ciążowymi objawami tudzież wynikiem
      II na teście smile

całusek (22dc)
      • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 05.12.05, 12:53
        całusek70 widzę, że prowadzisz skrupulatną statystykę. Co do pochłaniania
        jedzenia, to niestety u mnie to samo. Nie wiem czy to wina ziółek (piję
        mieszankę na drugą fazę cyklu), czy stresu oczekiwania. Jeszcze trochę i będę
        wyglądać jak słoń w ciąży smile))
        • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 05.12.05, 13:04
          Hehe ania100 ja w pierwszej ciąży przytylam prawie 30 kg!!!!!! Moj szwagier sie
          smial jak wchodzilam do kuchni ze najpierw pojawia sie brzuch a potem jasmile))
          Ale coz takie to sa uroki jak czlowiek sie nieogranicza. Ale pomomo tylu
          dodatkowych kil. szybko wrocilam do wagi i formy choc slady pozostalysad(

• 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 05.12.05, 14:00
            Ja w samej ciąży przytyłam tylko 12, ale wcześniej byłam pół roku na luteinie i
            wtedy przybyło mi tak ze 13! Jakieś 10 m-cy temu udało mi się wszystko zrzucić
            i teraz się pilnuję, żeby przed ciążą za dużo nie przytyć. Ale zima sprzyja
            dodatkowym kilogramom, więc jest ciężko.
    • 100ania Re: A to już 6 grudnia :) 06.12.05, 08:58
      Do mojego synka właśnie przyszedł Mikołaj i przyniósł mu wielką betoniarę,
      której można wykręcić wszystkie śrubki. Ja poprosiłam Mikołaja, żeby do mnie
      przyszedł w niedzielę, bo najpierw musi zajrzeć do wszystkich dzieci na całym
      świecie, później do wszystkich starających się, które są dwa kroki przede mną,
      a ja troszkę poczekam, tylko żeby przyszedł.
      Trzymajcie się dziewczynki, zajrzę później.
      • slodka79 Re: A to już 6 grudnia :) 06.12.05, 11:14
        Hej dziewczynki
        Wstałam dzisiaj rano i tak sobie pomyslałam że skoro Mikołaj to co mi szkodzi
        zrobić teścik choć wiedziałam że moze być za szybko (25 dc w cyklach 28/30)
        zaryzykowałam oczywiści wynik negatywny. Troszkę posmutniałam ale w sumie
        dobrze mi to zrobił jestem teraz spokojniejsza. Właśnie zaczełam przygotowania
        do świątecznych porządków i czuje się świetniesmile) Aha co mnie jednak zaskoczyło
        zawsze tydzień wcześniej miałam już jakieś dolegliwości przed zbliżająca się @
        a teraz nic ani (brzuch nie boli ani piersi nawet napięcia niemam)więc wynik
        jeszcze mnie niezdołował. Jak będzie tak dalej to w weekend znów sprobujesmile)

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w dniu Sw. Mikołaja

Slodka79 (25dc)
        • 100ania Re: A to już 6 grudnia :) 06.12.05, 14:39
          słodka79 chyba muszę się na ciebie zdenerwować. Miałyśmy trzymać się dzielnie
          conajmniej do terminu @, a ty się wyłamujesz? Bardzo nieładnie! I jak ja mam
          się umacniać w swoim postanowieniu o testowaniu dopiero w niedzielę (jeżeli
          oczywiście wcześniej nic paskudnego się nie wydarzy)?
          • anuca Re: A to już 6 grudnia :) 06.12.05, 15:24
            Halo halo dzien dobry...
            u mnie 21 dc, sykle od 23 do 27 wiec jeszcze troche... ale troche mi sie
            pokielbasilo wszystko bo ostatni tydzien chora bylam i diabli wzieli moje
            mierzenie temperaturki... znaczy sie mierzylam ale jakos nic z tego nie
            wynika... albo nie bylo ovu albo sie spozni przez chorobe i bedzie moze dzis...
            temperarurka jest niska wiec raczej nie bylo jeszcze... smam nie wiem co
            myslec sad
            tescik tez mam w szafce i czasami korci... ale nie tym razem... bo chyba male
            szanse na nadzieje poki co smile
            a o sobie... jestem prawie 4 lata po slubie, starania prawie od 2 lat, ciaza
            pozamaciczna po drodze sie zdazyla... mieszkam za oceanem ale jestem z wawy

trzymajcie za mnie kciuki ze moze ovu dzisiaj!!! szansa jeszcze jest!
            sloneczko mi tu swieci na tego mikolaja... mysle ze to dobry znak!

pozdrawiam serdecznie!
    • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 06.12.05, 16:01
      Cześć dziewczęta! Słodka się skusiła i mały falstarcik zrobiła smile Moja słodka
      w 25 dc to nawet sam David Harkley nic ci nie przepowie a co dopiero teścik smile
      A propos słyszałam, że najlepsze są Quic Viev? A teraz słodka specially for you
      prawdziwa story z zeszłego miesiąca która się przydarzyła mojej przyjaciółce!
      Kumpela zrobiła test ciążowy od ewy w 31 dc.poniewąż jej pokazał żałosną I-
      kreskę w rozpaczy chciała obalić butelczynę wina na pociechę tego wieczoru (a
      ma dziewucha spust)...ale coś ją tknęło i nie obaliła.Rano pobiegła do apteki.
      Test pokazał II! Termin porodu 24 lipca smile

Dziewczęta w niedzielę pisałam ,że u mnie Gobi tzn. nic w sprawie tzw. objawów.
      Ale nastąpiła zmiana. Od soboty senność. Wczoraj poszłam spać o 21.45! Ja nocny
      Marek idę spać po wieczorynce? Od czasu zakłuje a to lewy a to prawy jajnik.
      Nic to czekamy dalej smile

Anuca trzymam kciuki zza oceanu za Twą ovulację smile Oby twoje jajeczka pięknie
      obrodziły i pękły a Ty "wysiaduj" z powodzeniem wink

Całusek (23 dc)
      • anuca Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 06.12.05, 16:05
        slicznie dziekuje smile))
        • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 06.12.05, 18:01
          anuca trzymam kciukaski za jajeczka i oby było owocnie.

Całusek70 miło cię czytać! To mój pierwszy cykl z tym forum i chyba dlatego
          jest mi jakoś raźniej w tak doborowym towarzystwie!
          Ściskam mocno was wszystkie!!!
          • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 06.12.05, 20:46
            Hej kobitki
            Wiem wiem ze źle zrobiłam i niepowinnam ale to byłl moment, chyba umysł mi się
            wyłaczył w tym momencie smile)) Nieliczyłam na nic szczególnego ale tak dawno
            nierobiłam testu ciążowego i zapomniałam jakie to uczucie wiec wrazie jakby w
            weekend przyszła @ znów bym niezrobiła a tak znów poznałam ten smak emocji. I
            może mi niewierzycie ale naprawde moje samopoczucie się poprawiło niemam już
            takich myśli bo teraz wiem że tylko w terminie @ poznam prawde. A co do waszej
            cierpliwości to wam jej zazdroszcze i podziwiam.
            Co do moich objawów nic ani brzusio ani piersi nic. Hmmm a nawet na ewentualną
            @ powinnam mieć.

Pozdrawiam i trzymam za was kciuki za Ciebie anuca również i oczywiście witam w
            naszym gronie.
            • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 09:24
              Oj słodka79 o jakiej ty cierpliwości kobieto do mnie rozmawiasz?!
              Ja się ledwo powstrzymuję, żeby nie sięgnąć po ten test. Tylko tak sobie
              tłumaczę, że następnego dnia szansę na II krechy są większe, więc jeszcze jeden
              dzień wytrzymam. I tak codziennie.
              Objawów oczywiście zero. Ziółka tak mi poprawiają apetyt, że pochłaniam jakieś
              straszne ilości pestek ze słonecznika i dyni, żeby tylko ruszać buzią smile
              • slodka79 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 09:34
                100ania właśnie mówie o tej która tu opisałaś że masz natyle siły w sobie że
                nierobisz tego testusmile)))
                U mnie też objawów bolących zero chociaż rankiem zauważyłam podwyższoną
                nerwowość w moim zachowaniu czyli PMS co źle wróży ale mimo tego trzymam się
                dzielnie. Jeszcze kilka dni i wszystko będzie wiadomo.
                Pozdrawiam i życze miłego dnia
                • 100ania Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 09:49
                  Żeby sobie wybić z głowy wcześniejsze testowanie poczytałam sobie jakiś wątek
                  o "bladziutkich kreseczkach" i ogromnych rozczarowaniach, kiedy się takie
                  kreseczki widzi, a potem przychodzi @ i od razu mi lepiej.
                  Również życzę miłego dnia (pomimo pogody za oknem - u mnie leje).
                  • calusek70 juz za chwileczkę już za momencik ;) 07.12.05, 15:09
                    Heja panny smile Niby cierpliwie siedzę na jajku ale od wewnątrz aż mnie skręca z
                    ciekawości, czy się co wykluje? Oby. Niby chciałabym sprawdzić a... boję się smile
                    Teściku jeszcze nie kupiłam bo bym go natychmiast zużyła! Tłumaczę sobie jak
                    stary żyd, że narazie się nie opłaca - za wcześnie wink Toż to dopiero 24 dc!
                    Do tego cyklu podchodzę naprawdę z dużą nadzieją, ponieważ był na monitoringu i
                    tzw. bzykanko za przeproszeniem było w wyznaczone dni przez gina wink
                    Ale mimo dużych oczekiwań jestem rozsądną dziewczynką. Wiele przeszłam, wiele
                    zniosę. Trza być twardym nie miętkim wink

Aktualnie pochłonęło mnie organizowanie Wigilii dla znajomych. Wiecie -
                    przedświąteczna Wigilia w starym gronie tych samych mordek - taka tradycja.
                    W tym roku będzie nas więcej ponieważ nasza miejska rodzina powiększyła się o
                    dwóch mężów i jedno pisklę w drodze.Więc będzie szczęśliwie smile Jutro bedzie
                    losowanie losów co zapewne stanie sie wyśmienitą okazją do tzw. "wódki" w
                    postaci wina (dla mnie nie tym razem-wzniosę toast sokiem z marchwii)albo
                    zadowolę się cienką kawusią ...

Czymta się dziewczyny!

całusek dopiero (24 dc)
    • lirio Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 15:15
      O Matko!!! ginek, tempka, ovu, przytulanko, żołnierzyki, ovulacja - zastanawiam
      się czy Wy jesteście takie infantylne w rzeczywistości czy udajecie, żeby
      być "trędi" na forum. A potem będzie zafasolkowanie, fasolka, dzidzi, bobo,
      niunia...
      Do tego jeszcze słodkie "zdrobnionka". Czy nie można o dzieciach i ciąży mówić
      normalnie - koniecznie trzeba wymyślać takie sztuczne i wręcz
      żałosne "słóweczka".
      • calusek70 Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 15:22
        Przykre to co mówisz...sad(( Chyba za długo jesteś forumowiczką Niepłodności ,że
        aż tak strzykasz jadem? Odejdź zła kobieto.
        • lirio Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 15:35
          A skąd Ci ta Niepłodność do głowy przyszła.
          Jak ktoś nie udaje zdziecinnienia, to zaraz niepłodny.
          Jestem mamą i to od niedawna, ale nie pisałam takich głupot tylko dlatego, żeby
          być na czasie.
          Z tych kilku zdań do mnie wynika, że umiesz jednak pisać normalnie wink
          Zła kobieta odchodzi strzykać jadem (rozbawiłaś mnie okrutnie) na inne fora,
          zaraz pewnie wpadnie do mnie opieka społeczna odebrać mi "bobo", bo wredna
          jestem.
          Mimo wszystko pozdrawiam smile
          • calusek70 idz przesadzić kwiaty :) 07.12.05, 15:53
            Jednak masz jakiś problem i coś cię gnębi.
            • lirio Re: idz przesadzić kwiaty :) 07.12.05, 15:58
              Aż sobie sygnaturkę zmieniłam wink
              Widzę, że dobre rozpoznanie wroga Koleżanka zrobiła - kwiatki przesadzam w
              marcu, a teraz idę przyjąć filiżanką jadu Opiekę Społeczną.
              • calusek70 Re: idz przesadzić kwiaty :) 07.12.05, 16:03
                nie tryskasz tylko strzykasz florystko smile
                • lirio Re: idz przesadzić kwiaty :) 07.12.05, 16:07
                  Racja wink
        • dziumdziarumdzia Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 07.12.05, 15:54
          Czy panie nie są za małe na dzieci??? A jak córeczki będą chciały się pobawić
          waszymi laleczkami???
          • calusek70 skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:01
            Witamy kolejną przedstawicielkę z Forum Wrednych Matek! Lubisz sobie pojeździć
            po innych? A wiesz, że postrafię być bardziej wredna od wrednych matek - mimo
            że nią jeszcze nie jestem?
            • mama_kotula Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:05
              No popatrz, popatrz... nie stresuj się, bo może to potencjalnej "fasolce"
              zaszkodzić...
              • calusek70 Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:10
                Dziewczęta wracajcie do swoich nabożeństw i robótek ręcznych tudzież donic z
                paprotkami wink ... a nie zapomnijcie o swoich berecikach z moheru smile

• mama_kotula No to pa pa i CAŁUSKI!!! 07.12.05, 16:19
                  Nie bardzo ci wychodzi ta ironia, skarbie.
                  Ponawiam pytanie o tic-taca.
                  • calusek70 Re: No to pa paski matulu ! 07.12.05, 16:23
                    Czyli dręczy cię ten "wstdliwy" problem matulu ...przecież wiesz wink

• mama_kotula Re: No to pa paski matulu ! 07.12.05, 16:44
                      A fe! No tak, skoro wstyd napisać "plemnik", słodki Całusku, to również wstyd na
                      forum napisać "capi z gęby"... bo na priv nie masz takich oporów.
                      • calusek70 tic-tac 07.12.05, 16:55
                        che, che no tak jak w Shreku rzekł osioł głosem Stuhra. Otóż to matulu! tu ma
                        być słodko miło i różowo smile))
                • wiotka_trzpiotka Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:25
                  całusku, miałaś być wredna, dalej, miliony czekają...
                  • calusek70 Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:30
                    eee tam podpuszczasz...
            • dziumdziarumdzia Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:09
              Nawet ode mnie??? Nie pochlebiaj sobie!!!
            • take_that ja tylko grzecznie zapytam 07.12.05, 16:36
              naprawdę chciałabym wiedzieć dlaczego nie piszecie normalnie.
              Poważnie się pytam i wierzcie mi - nie złośliwie.
              Czy dlatego, że uważacie, że na forum tak trzeba (albo
              przynajmniej na tym forum) czy też słowa takie jak seks
              czy plemniki nie przechodzą Wam przez klawiaturę?
              Może jakieś inne powody? Bo zdziecinnienia nie podejrzewam
              np. u osoby, która być może urodziła się w roku 1970.
            • dziumdziarumdzia Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:53
              Tak czy siak gratulacje dla słodkiego całuska za otrzaskanie w nickach MW!
              Dziweczyny!!! Mamy cichą fankę!!!
              • calusek70 Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 16:59
                Jaką cichą? Głośną! Jak tylko urodzę dam wam popalić z klubu matek idealnych wink
                • dziumdziarumdzia Re: skomasowany atak trolic ;)))) 07.12.05, 17:06
                  calusek70 napisała:

> Jaką cichą? Głośną! Jak tylko urodzę dam wam popalić z klubu matek idealnych wink

Po co czekasz??? Poród podniesie Ci IQ nawyżej do 61! Naprawdę nie sądzę, żeby
                  jakiś całusek był w stanie dać mi popalić. Jeszcze się taki całusek nie urodził!
                  Pozdrawiam i przesyłam całuskismile
                  • calusek70 czyżbym stanęła dziumdzi na odcisk? 07.12.05, 17:12
                    sit Down wink
                    • dziumdziarumdzia Dziumdzia nie mieć odciski 07.12.05, 17:29
                      Dziumdzia dbać o stopy!
        • dragica Re: listopadowe wysiadywanie jajka- kto ze mną? 21.12.05, 11:53
          calusek70 napisała:

> Przykre to co mówisz...sad(( Chyba za długo jesteś forumowiczką
          Niepłodności ,że
          >
          > aż tak strzykasz jadem? Odejdź zła kobieto.

link otwiera ten cytat
    • calusek70 kto został zwycięzcą w konkursie opluwania? 07.12.05, 16:20
      Rozstrzygnięcie konkursu zostało wysłane na prywatne skrzynki uczestniczek smile
      • wiotka_trzpiotka Re: kto został zwycięzcą w konkursie opluwania? 07.12.05, 16:26
        e tam, nuudy...
      • lirio na razie zbieramy typy 07.12.05, 16:35
        W naszym wstępie jest też takie zdanie:...Na Matki Wyrodne często urządzane są
        nagonki na innych forach, gdzie przebywają głównie Matki Idealne...
        Skoro około trzydziestoletnie "baby" piszą o żołnierzykach i przytulanku to
        muszą się liczyć z tym, że prędzej czy później wpadną takie trole jak my i się
        pośmieją.
        A konkurs i sygnaturka są raczej humorystyczne niż złośliwe.
        • calusek70 inna bajka 07.12.05, 16:50
          acha to znaczy, że to ma być forma zemsty za te nagonki matek idealnych?
          Natomiast jeśli chodzi o nomenklaturę to taka tu panuje. Taki na tym forum
          panuje słowniczek. Ma Być słodko, miło i pogodnie. Taka bajka smile Czy już jest
          wszystko jasne?
          • lirio Re: inna bajka 07.12.05, 16:59
            Na wszystkie pytania odpowiedź: Nie!
            • slodka79 Zal mi was 07.12.05, 17:13
              Właśnie czytam wasze wypowiedzi żal mi was, za wasze spostrzeżenia i opinie na
              nasz temat. Widocznie czegoś wam brakuje, skoro aż tak ostro nas krytykujecie
              ale to wasz problem nie nasz. Więc lepiej opóście ten wątek my wam niewchodzimy
              butami w wasze sprawy więc i wy tego też nieróbcie. Skoro śmieszy was sposób w
              jaki opisujemy pewne rzeczy to po co to wogle czytacie. Chcecie nas upokorzyć,
              wyśmiać czy też zdołować. Przykro mi jesteśmy inne i do waszego poziomu się
              niezniżymy.
              • mama_kotula Re: Zal mi was 07.12.05, 17:16
                Słodka, może i ty się nie "zniżysz", jak piszesz. Ale koleżanka Całusek owszem
                niezbyt taka słodka, miła i różowa.

Od:
                calusek70@gazeta.pl
                Data:
                2005-12-07 15:50
                Do:
                mama_kotula@gazeta.pl
                Temat:
                flash back
                rozwiń nagłówek

bo po blantach capi z gęby trolico wink
              • calusek70 odpuść trolicom 07.12.05, 17:24
                Daj spokój słodka79. Przecież trolice celowo prowokują do czczej dyskusji.
                • mama_kotula Całusku... 07.12.05, 17:27
                  Ze Słodką dyskutuje się przyjemnie, bo ona jest kulturalna - znasz takie słowo?
                  Aha, i pisze bardziej po polsku.
                  • calusek70 Re: kotulu... 07.12.05, 17:49
                    Wystarczy poczytać twoje wypowiedzi KWM co oznacza dla ciebie kultura i jak się
                    wyrażasz i piszesz w ojczystym języku wink
                    • mama_kotula Re: kotulu... 07.12.05, 17:51
                      Poczytaj lepiej mojego bloga, tam piszę bardziej literacko wink
                      • calusek70 Re: kotulu..wolę wysiadywać przy innej lekturze 07.12.05, 17:56
                        nie reklamuj się wink szkoda mi czasu na amatorszczyznę!
                        • mama_kotula Re: kotulu..wolę wysiadywać przy innej lekturze 07.12.05, 17:59
                          Aha, poza tym nigdzie nie napisałam, że ja jestem kulturalna. Nie jestem i jest
                          mi z tym doskonale. Ale jak ktoś mnie kulturalnie o coś pyta, to i kulturalnie
                          odpowiadam (vide - koleżanka Słodka).
              • anuca troche tolerancji Dorosle Panie 07.12.05, 17:39
                naprawde tak was dziwi ze lepiej czasami nazywac zeczy mniej powaznie... nie
                przyszlo nikomu do glowy ze to sposob na lepsze samopoczucie... bo to nie tylko
                chodzi o zolniezyki czy chlopaki... przytulanko czy zabieranie sie do roboty...
                ale tez aniolki a nie umarle dzieci.. jesli mam ochote na medyczne okreslenia i
                wywody to wybiore sie na jakies medyczne forum gdzie plemnikow, stosunku
                plciowego, embrionow, poronien i innych jest co niemiara. nie jestesmy dziecmy
                tylko wybralysmy to forum bo tu czujemy sie swobodnie i jesli komus to nie
                odpowiada to moze poprosu lepiej tu nie zagladac. troche tolerancji dorosle
                panie nie przyniesie Wam wstydu... Serdecznie pozdrawiam
                • mama_kotula Re: troche tolerancji Dorosle Panie 07.12.05, 17:41
                  Widzisz, akurat "aniołek" mnie nie razi... smile
                • take_that do anuca 07.12.05, 18:34
                  naprawdę uważasz, że plemniki, seks i temperatura
                  to określenia medyczne?
                  Ten język dziumdziający odstręcza wiele osób, które chciałyby być może tu
                  pisać, a także powoduje agresję u co mniej odpornych.
                  Dziwicie się, że to śmieszy innych? A Was nie śmieszą 5-latki
                  udające mamusie? Tylko że w wykonaniu dzieci to może być rozczulające,
                  natomiast u osoby w wieku lat ok. 35 budzi często zażenowanie.
                  Nie mam nic przeciwko zdrobnieniom i przekręcaniu wyrazów, ale
                  nie w takiej ilości!
                  Niemniej jednak dziękuję Ci za Twoją normalną wypowiedź.
                  • anuca Re: do take_that 09.12.05, 16:42
                    plemniki, seks i temperatura moze i nie medyczne, masz racje, ja osobiscie nie
                    bardzo uzywam tych "wysmiewanych" wyrazen ale nie przeszkadza mi ze ktos inny
                    je uzywa. Faktycznie za pierwsza ciaza cieszylam sie z fasolki... zlapalam to
                    wyrazenie z forum i bylo lepsze niz zarodek czy embrion... ciezko mi bylo mowic
                    dziecko od 4 tygodnia ciazy... lekarka mi powiedziala ze jeszcze mam nie robic
                    sobie nadzieji bo nic nie wiadomo... wiec jakos ta fasolka mi odpowiadala... a
                    teraz jest Aniolek... wydaje mi sie ze tu chodzi o tolerancje i zrozumienie.
                    Przeciez tutaj jest tez wiele dziewczyn, ktore wyrazaja sie "doroslym" jezykiem
                    a dyskutuja z tymi co "niedoroslym" sie wypowiadaja a nadal sie rozumiemy. Ja
                    osobiscie nie rozumiem dlaczego ktos mialby zrezygnowac z forum tylko dlatego
                    ze ktos inny pisze temka co jest znacznie krotsze niz temperatura czy owu na
                    owulacje, no a seks sie sklada rowniez z przytulania, czasami...wiec na
                    upartego smile)))... no moze zolniezyki wywoluja usmiech u mnie za kazdym razem
                    jak czytam... ale nadal czytam.
                    Prosimy o troche tolerancji smile
                    Serdecznosci
                    • anie5 Ja tez z utesknieniem czekam na fasolke!!! 11.12.05, 19:15
                      Czesc dziewczynki, chetnie przylaczylabym sie do Waszego forum...niestety -
                      przeczytalam wypowiedzi tych niezadowolonych z zycia pan....(ktorym na
                      wyladowanie energii polecam spining a na uspokojenie yoge!)
                      Staranka rozpoczelam pare cykli temu...i nadal czekamy na odpowiedni moment!!!
                      Prosze przeslijcie mi link na Wasze forum - gdzie porozmawiam bardzo chetnie z
                      normalnymi i pogodnymi dziewczynami, ktore wypatruja ovolke, przytulaja sie i
                      wyczekuja na kochana fasolke!!!!
              • take_that nie ma powodu 07.12.05, 19:03
                a może ktoś chciałby pisać na tym forum, żeby się czegoś
                dowiedzieć, albo żeby dostać trochę wsparcia, a nie jest
                w stanie przebrnąć przez ten język?
                Pewnie to jest zawracanie kijem Wisły bo i tak wiele
                osób tu jest zachwyconych swoim sposobem wypowiedzi,
                ale nie mogłam się powstrzymać.
                Nastolatki i dzieci w internecie i nie tylko mają twórcze
                podejście do języka i ich słowotwórstwo jest często zabawne,
                to tutaj jest wymuszone i nienaturalne.
                Ale być może się tym językiem posługujecie bo daje Wam
                poczucie przynależności do grupy?
          • mama_kotula Re: inna bajka 07.12.05, 17:11
            E tam, czemu od razu zemsta?
            A nawet Domisie, jakkolwiek słodkie i miłe, śpiewały "Mów poprawnie, mów
            poprawnie, tak jest dobrze, tak jest ładnie..." wink)))
            • slodka79 Re: inna bajka 07.12.05, 17:23
              Powiedzcie mi jaki jest cel tych waszych wypowiedzi? Co chcecie osiągnąć
              krytykując nasze słownictwo?
              • mama_kotula Re: inna bajka 07.12.05, 17:26
                W miarę czystą polszczyznę na forum. Ot co.
                Naprawdę, ciężko się czyta wypowiedzi pełne "ovu", "tempek", "staranek" czy
                wreszcie "żołnierzyków pełnych animuszu" (to ostatnie mnie zabiło, przyznaję).
                Wiele osób przestaje traktować poważnie ludzi tak piszących. Stąd nasze komentarze.
              • calusek70 najlepiej ignorować 07.12.05, 17:30
                A cel jest taki że robią sobie jajaca!
                • dziumdziarumdzia Przebłysk geniuszu u całuska! Przypadek??? 07.12.05, 17:35
                  calusek70 napisała:

> A cel jest taki że robią sobie jajaca!

BINGO słodki całusku!!!
                  A teraz idź i wysiaduj swoje!
                  • mama_kotula Re: Przebłysk geniuszu u całuska! Przypadek??? 07.12.05, 17:39
                    O przepraszam, Dziumdzia... ja sobie nie robię jaj. Poważnie chcę naprawić świar wink
                    • dziumdziarumdzia Re: Przebłysk geniuszu u całuska! Przypadek??? 07.12.05, 17:45
                      O przepraszam! To może spróbuj naprawiać świat ludzi, bo tu się jajka wysiaduje!
                      • aghatta1 Re: Przebłysk geniuszu u całuska! Przypadek??? 07.12.05, 18:25
                        Zajrzałam do WASZEGO forum i nie zauważyłam tam ani przebłysków geniuszu ani
                        lepszego słownictwa. Zamiast 'szmatławiec', 'zasraniec', 'wrzaskun' używamy tu
                        trochę, mimo wszystko, bardziej cywilizowanych określeń na nasze dzieci. I
                        myślę, że te dzieci kiedy dorosną wolałyby się dowiedzieć, że mamy nazywały je
                        'dzidzią', anie 'zasrańcem', a jego twarz 'buźką' a nie 'ryjem'
                        Wasze słownictwo zapożyczyłam tylko z jednego wątku, nie chciałam czytać więcej,
                        bo Wasze przypadki naprawdę nadają się leczenia. Ktoś nie chciał dzidziusia i ma
                        zasrańca, co?
                        • beata132 Re: Przebłysk geniuszu u całuska! Przypadek??? 07.12.05, 18:42
                          Tak to ja min. pisałam, że Młody to zasraniec. Zapomniałaś tylko dodać, że
                          stwierdziłam to w wątku, gdzie napisałam, że dwa razy narąbał mi podczas
                          kąpieli do wannysmile
                          Więcej luzu i dystansu życzę. Zasraniec to było pieszczotliwiesmile
                        • sineira Re: Przebłysk geniuszu u całuska! Przypadek??? 07.12.05, 18:44
                          Do leczenia to się kto inny nadaje...
                          A może problem polega na tym, że nie posiadasz poczucia humoru? Może nie wiesz,
                          co to jest ironia? Nie umiesz patrzeć na różne sprawy z przymóżeniem oka? Może
                          ciężko Ci zdobyć się na odrobinę dystansu?
                          Nie martw się, to przychodzi z wiekiem. Przynajmniej w większości przypadków.
                          • slodka79 ufff 07.12.05, 20:01
                            Chyba nalot zakończonysmile)
                            calusek70 ; Ja niemiałam ochoty z nimi dyskutować tylko jak zajrzałam na wątek
                            przezyłam szok stąd moja wypowiedz. Mam nadzieje że niemasz do mnie żadnych
                            pretensji.
                            A pozatym co słychać? Jak samopoczucie?
                            • 100ania Re: ufff 07.12.05, 20:31
                              Zobaczyłam jak rozwinął się nasz wąteczek..... a potem to
                              przeczytałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              I zdębiałam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                              I tak już chyba mi zostanie conajmniej do jutra!!!!!!!!!!!!!!

Naprawdę chciałabym, żeby przyłączały się do nas fajne dziewczyny, którym nie
                              przeszkadza to, w jaki sposób się wypowiadamy, ale ważne jest o czym. Jeżeli
                              niektóre "mamusie" nie potrafią zintegrować się z naszymi określeniami i z tego
                              powodu mają zamiar drwić z nas i szydzić to powiem tylko jedno (i niecałkiem
                              kulturalnie) - NA DRZEWO KREATURY CZŁOWIEKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

słodka i całusek serdeczne uściski smile))))))
                              • sineira Re: ufff 07.12.05, 20:34
                                Nie odmówię sobie tej jednej przyjemności: KARYKATURY jeśli już. Kreatura to
                                inaczej stworzenie, stwór. Nie używaj słów, których nie rozumiesz.
                                • 100ania Re: ufff 07.12.05, 20:36
                                  Miałam na myśli kreatury, czyli stwory, a "człowieka", bo pewnie jeszcze
                                  wyglądacie jak ludzie.
                                  • sineira Re: ufff 07.12.05, 20:39
                                    Cytuję za Wikipedią: Związek frazeologiczny, frazeologizm - utrwalone w
                                    społecznym użyciu połączenie dwóch lub więcej wyrazów, które ma znaczenie nie
                                    dające sprowadzić się do prostej sumy znaczeń swoich składników (jest zupełnie
                                    różne od znaczenia poszczególnych słów), np. biała flaga, marzenie ściętej
                                    głowy, wypić duszkiem.
                                    "Karykatura człowieka" też jest związkiem frazeologicznym.
                                  • anetuchap Re: ufff 07.12.05, 20:51
                                    W takim razie powinnaś napisać: CZŁOWIECZA KREATURO, jeśli już tak bardzo
                                    chcesz kogoś obrazić.
                                    Faktycznie niezły i zapewne dla Was szokujący ten " wąteczek ".
                                    Mam pytanie:
                                    Czy Wy tak w normalnym życiu gadaćie,( np.och, misiaczku jaki masz piękny
                                    krawacik, a ty cudowną spódniczulkę) czy tylko to forum robi z Was takie
                                    dziecinne i infantylne dziewczyneczki????????
                                    Moja niespełna 4 letnia córka wyraża się doroślej od Was, toteż łatwiej
                                    zrozumieć jej wypowiedzi.
                                    Jej prababcia mówi do niej tylko zdrobieniami. Mała zadała mi ostatnio pytanie:
                                    " dlaczego babcia pra tak głupio mówi ???? Czy babcia Danka jak będzie stara
                                    to też będzie tak ciumciumać?????
                                • slodka79 Koniec 07.12.05, 20:41
                                  Odpuście sobie już. Skoro niepodoba sie wam nasz wątek to zbierać foremki i do
                                  swojej piaskownicy. Nikt was niezapraszał a wasze opinie są zbędne tutaj, więc
                                  dajcie na luz i wracajcie skąd przyszłyście.
                                  • 100ania Re: Koniec 07.12.05, 20:51
                                    Hej słodka. Fajnie, że jesteś. Umówmy się, że całkowicie ignorujemy każdą
                                    następną wypowiedź tych "osób". Lepiej napisz co dzisiaj u ciebie?
                                    • slodka79 hejka 07.12.05, 21:02
                                      a ok żadnych zmian. Właśnie zaczełam przgotowywać się do światecznych porządków
                                      ale z oknami musze jeszcze poczekać bo za nimi są rusztowania.( maluja nam
                                      bloksmile)
                                      A i tak sobie pomyślałam że chyba niezaszkodzi jak odświeże sobie pokój więc w
                                      poniedziałek wezmę się chyba za malowanko tylko niemogę nic męzowi mówić bo on
                                      jak usłyszy ze znów chce malować to się za głowe chwycismile))
                                      No chyba że stanie się cud to sobie odpuszcze albo będę malować ostrożnie.
                                      Pozdrawiam

100ania a co u Ciebie?
                                      • beata132 Re: hejka slodka79 07.12.05, 21:04
                                        "nie" z czasownikami piszemy oddzielniesmile
                                        Powtórz 100 razy może zapamiętasz.
                                        • mama_kotula Beata132 07.12.05, 21:08
                                          beata132 napisała:

> "nie" z czasownikami piszemy oddzielniesmile
                                          > Powtórz 100 razy może zapamiętasz.
                                          Beata132! Tępienie byków to moja działka, hehe. Bo zabanuję!!!
                                          • beata132 mama_kotula 07.12.05, 21:25
                                            Nic na to nie poradzę. Zboczenie zawodowe. Byłby wielki wstyd gdyby
                                            mgr filologii polskiej nie zauważała tak karygodnych, niedopuszczalnych błędów
                                            ortograficznychsmile
                                      • 100ania Re: hejka 07.12.05, 21:07
                                        Mnie strasznie korci odmalowanie ściany w pokoju na biało, bo narazie to mój
                                        synuś kredkami świecowymi wymalował mi tam coś, co przypomina trawę. No ale się
                                        wstrzymam jeszcze troszeczkę. Przynajmniej do poniedziałku. A poza tym cisza i
                                        spokój. Układam świąteczny jadłospis, gościospis i wizytospis, oraz
                                        porządkospis, czyli jednym słowem zaczynam organizować Święta.
                                  • beata132 Re: Koniec-chyba jednak nie 07.12.05, 20:55
                                    "Nie zapraszał" Szanowna Koleżanko piszemy oddzielnie.
                                    My siedzimy przy cieplutkim kominku z winkiem w łapkach. Z piaskownicy
                                    wyrosłyśmy już jakiś czas temu. No chyba, że zaciągnie tam mnie
                                    mój "zasraniec", wtedy to co innego.
                                    Pozdrawiam czule
                                  • lirio Re: Koniec 07.12.05, 21:06
                                    1. To forum jest otwarte i każdy ma prawo się wypowiedzieć.
                                    2. Jeżeli ktoś jest zszokowany Naszym Forum i twierdzi, że nie kochamy swoich
                                    dzieci to znaczy, że nie umie czytać ze zrozumieniem tekstu.
                                    3. Zdecydowanie więcej niemiłych tekstów poleciało z Waszej strony, My nie
                                    wysyłamy maili z bluzgami na priv - na forum prawie mdlejecie jak widzicie
                                    słowo "zasraniec", a przesłać bluzgi to i owszem umiecie - brak odwagi cywilnej.
                                    4. Zobaczcie jaki wizerunek kobiet WY kreujecie: tempki, ginki, a potem jak
                                    jest ciążunia to zwolnionko na 9 miesięcy, potem dramacik bo wylali z pracy -
                                    jak postronna osoba czyta takie rzeczy to wyobraża sobie ciężarne jako
                                    infantylne oszustki i wiele uczciwych i normalnych ciężarnych na tym cierpi.
                                    • 100ania Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:15
                                      Owszem masz rację, co do faktu, że forum jest otwarte dla każdego. Ale też nikt
                                      nie zmusza cię do czytania tego forum, jeżeli nie pasuje ci język, jakiego tu
                                      używamy. Poza tym chciałabym zwrócić twoją uwagę na fakt, że twoje (jak i
                                      twoich - tak myślę - koleżanek) wypowiedzi nie mają nic wspólnego z tematem
                                      założonego wątku. Możesz się wypowiadać w jakim chcesz języku (nawet po
                                      chińsku), ale na temat. Tematem jest, przypomnę tak na wszelki wypadek,
                                      listopadowy cykl oraz ważny w nim dla nas moment, owulacja, czyli tak zwane
                                      jajeczkowanie i wszystko, co jest z tym faktem związane, a dla nas ważne. W tym
                                      także wzajemne wsparcie w oczekiwaniu. Jeżeli takie temy nie są ci bliskie, to
                                      wybacz, ale TEN wątek nie jest dla ciebie.
                                      • lirio Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:26
                                        Malowanie ścian też związane z listopadową owulacją??
                                        A może rozwiń inne moje spostrzeżenia - np. te dotyczące bluzgów na mojego
                                        maila gazetowego, przesłane przez koleżanki, które udają tu święte, niewinne i
                                        oburzone.
                                        • beata132 Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:31
                                          Lirio, na pewno sama do siebie te maile pisałaśsmile Przyznaj się. Przecież tutaj
                                          są same porządne dziewczyny i wylgaryzmy przez usteczka im nie przejdą.
                                          • lirio Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:38
                                            Albo ten wstrętny serwer się popsuł i mi takie kukułcze jaja podesłał. Już mam
                                            3 maile. Dodatkowo chcę nadmienić, że pewien brzydki wyraz piszemy przez "ch".
                                            --
                                            -(")-
                                            (%)
                                            .// \\. Zła kobieta jestem i strzykam jadem
                                        • 100ania Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:35
                                          Bluzgi ode mnie nie pochodzą, więc nie mam zamiaru ich komentować. To
                                          indywidualna sprawa każdego człowieka, gdzie i w jaki sposób się wypowiada. Co
                                          do malowania ścian, to jest to jeden ze sposobów zajęcia się "czymś" i związek
                                          ma, chociaż ty zapewne go nie zobaczysz.
                                          Rozwinę za to inne twoje spostrzeżenie - te o ciążuni i zwolnionku. Otóż jestem
                                          właśnie jedną z tych "infantylnych oszustek", która 8 m-cy przesiedziała sobie
                                          w domku na zwolnionku. I wiesz co? Nie obchodzi mnie co sobie myślą o tym inni,
                                          bo dzięki temu, że przeleżałam w łóżeczku równe dwa m-ce, mój synek w ogóle się
                                          urodził. Nie pisz o rzeczach, o których nie masz pojęcia. A jeżeli coś ci na
                                          temat wiadomo, to nie w taki sposób.
                                      • aghatta1 Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:35
                                        No nie wiem, zcy określenie 'zasraniec' w takiej sytuacji jest całkowicie
                                        normalne. Ani to, że psim sposobem staracie się oduczyć małego robienia w
                                        pieluchy. I choćby byłoby to tylko ironią, żartem , czy czymkolwiek innym, nie
                                        jest normalne, że dorosłe kobiety wyrzucają z siebie taki stek wulgaryzmów. Więc
                                        my jesteśmy infantylne, wy wulgarne. Każda z nas rozumie swoją kobiecość
                                        inaczej. Idę mężusiowi prasować koszulki, bo jak przyjdzie, to zaraz przytulanko
                                        będzie bo wg moich teścików, tempki i śluziku będziedziś owu, zatem fasolkę czas
                                        zasadzićsmile
                                        • 100ania Re: Brawo aghatta1 07.12.05, 21:40
                                          Przygotuj mu jeszcze pyszniusią kolacyjeczki i cieplusieńkie kapcioszki.
                                          Baw się dobrze i serdeczne uściski!
                                        • beata132 Re: A miałam ignorować. 07.12.05, 21:44
                                          Łooo Matko, Kobieto, Ty chodziłaś kiedyś do szkoły? Uczyli czytać ze
                                          zrozumieniem?
                                          Tak, masz rację. Właśnie w opisany przez ciebie sposób oduczam zasrańca robić w
                                          pieluchy. Najlepsza metoda: w wannie, na pieska.
                                          Kurcze, ze śmiechu monitor oplułam.
                                      • jota_w_jote 与我们各业 务科室ň 07.12.05, 21:39
                                        站如 果您什么 需求请 与我
                                        们各业务科 室联 系站如 果您什么
                                        需求请与 我 们各业
                                        务科室联系站如果您 什么 需求请
                                        • 100ania Re: 与我们各业  07.12.05, 21:42
                                          Widzę, że postanowiłaś pozaśmiecać nasz wąteczek językiem dla nas
                                          niezrozumiałym. Ale to nie szkodzi, bo jak nie rozumiem, to się przynajmniej
                                          nie denerwuję.

A tak na marginesie, to skąd was się tu tyle wzięło w ten cichy grudniowy
                                          wieczorek?
                                          • mama_kotula Re: 与我们各业  07.12.05, 21:46
                                            Bo tu u was cieplej niż u nas wink ogrzać się wpadłyśmy wink
                                            • 100ania Re: 与我们各业  07.12.05, 21:47
                                              Przecież od zawsze wiadomo, że jak MIŁO to ciepło!
                                              • dziumdziarumdzia Re: 与我们各业  07.12.05, 21:50
                                                100ania napisała:

> Przecież od zawsze wiadomo, że jak MIŁO to ciepło!

milusio i cieplsio!!!
                                                • 100ania Re: 与我们各业  07.12.05, 21:55
                                                  Jak tak bardzo chcesz to mogę napisać milusieńko i cieplusieńko, albo nawet
                                                  milusienieczko i cieplusienieczko (chociaż zapewne zaraz mi odpiszecie, że tak
                                                  słów nie ma w słowniku języka polskiego, ani żadnego innego).
                                                  Faktem jest, że dużo przyjemniej czyta się posty, w których nie ma słów
                                                  powszechnie uznawanych za wulgarne. A zdrabniając nazewnictwo pewnych spraw nie
                                                  czynimy nikomu żadnej krzywdy.
                                                • aghatta1 Re: 与我们各业  07.12.05, 22:02
                                                  A tak na poważnie dziewczyny. Abstrahując od moich wypowiedzi zasmiecających
                                                  wątek, listopadowe wysiadywanie jajka już chyba za nami? Jestem po owu i czekam
                                                  na dzień kiedy bedę mogła zrobić test. A Wy w jakim momencie jesteście?
                                                  • 100ania Re:Aghatta1 07.12.05, 22:04
                                                    Aby dotrwać do niedzieli, wcześniej obiecałam sobie nic nie sprawdzać (25dc).
                                                    Który dc u ciebie?
                                                  • aghatta1 Re: do 100ania 07.12.05, 22:51
                                                    Dopiero 18dc, ale wiesz co nie chce mi się już tutaj pisać, uważam, że to nie ma
                                                    sensu, żeby przebijać się przez te wszystkie głupie wypowiedzi. Chyba trzeba
                                                    założyć nowy wątek, a Panie Wredne Matki osiągnęły swój cel. Nie mam zamiaru już
                                                    dłużej się potyczkować słownie. Bo nie po to korzystam z tego forum. Do
                                                    zobaczenia w innym wątku!!!
                                                  • matkiwyrodne Re: do 100ania 07.12.05, 23:01
                                                    Do zobaczenia również wink)) Pozdrawiamy ciepło.
                                              • dziumdziarumdzia Całusku! 07.12.05, 21:54
                                                Z ciekawości zajrzałam w swoją pocztę i co widzę??? Mailiczek od całuska.
                                                Koleżaneczko! Pogróżeczki możesz mi słać na forumiku w tym wateczku. Nie trzęsę
                                                dupeczką przed całuskiemsmile
                                                Masz kleseczkę całuseczku. Małą, ale jest!
                                                • beata132 dziumdziarumdzia 07.12.05, 22:00
                                                  DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                                              • mako69 Re: 与我们各业  07.12.05, 22:11
                                                najcieplej jest w tyłeczku i kupka też jest cieplutka tylko czy miła ?
                                                • 100ania Re: 与我们各业  07.12.05, 22:13
                                                  Sprawdź
                                                  • mako69 Re: 与我们各业  07.12.05, 22:18
                                                    to wy jesteście fachowcami od miłych rzeczy więc pytam
                                                  • 100ania Re: 与我们各业  07.12.05, 22:22
                                                    To przeczytaj uważnie, że napisałam "jak miło to ciepło", a nie odwrotnie, więc
                                                    ten przykład chyba nie został przez ciebie wybrany najlepiej.
                                                • dziumdziarumdzia Re: 与我们各业  07.12.05, 22:20
                                                  mako69 napisała:

> najcieplej jest w tyłeczku i kupka też jest cieplutka tylko czy miła ?

Skoro tak twierdzisz...
                                                  Z ekspertem dyskutować nie będę. Zapraszam do mojego, tylko wyjątkowo
                                                  powstrzymaj się od wyżerania kupki!
                                                  • mama_kotula Re: 与我们各业  07.12.05, 22:28
                                                    Dziumdzia, Mako69, apeluję o powstrzymanie obrzydliwych zapędów. W końcu z
                                                    jednego klubu jesteście, co?
                                                  • dziumdziarumdzia Re: 与我们各业  07.12.05, 22:34
                                                    O w mordę poniosło mnie i fucktycznie nie doczytałam znaku zapytaniasad Cięta
                                                    Riposta mną owładnęła, ale albom nieuważna, albo się koleżanka Mako (której
                                                    niniejszym oświadczam, że urazić Jej akurat nie chciałam) mało udzielabig_grin
                                                  • mako69 Re: 与我们各业  07.12.05, 22:36
                                                    bo ja nowa jestem smile
                                                  • dziumdziarumdzia Mako!!! 07.12.05, 22:41
                                                    No to Całuska w dupalka wysyłamtongue_out
                                                  • mako69 Re: Mako!!! 07.12.05, 22:44
                                                    przyjmujęwink
    • calusek70 Bezpieczne forum :)) 08.12.05, 08:55
      Dziewczęta znalazłam dla nas nowe forum smile Prywatne - gdzie dziumdzie z klubu
      matek frustratek nie będa miały wejścia smile)) Widać ciągłe przesiadywanie przy
      kojcu i zmienianie pieluch zrodziło u niektórych frustrację...

Informację prześlę na wszasze prywatne skrzynki smile
      • novinka_78 Re: Bezpieczne forum :)) 08.12.05, 09:40
        Calusku,

ja też poproszę jeśli można.

Pozdrowionka.
        • calusek70 Mamy nowe forum :)) 08.12.05, 10:55
          Dziewczyny przesłałam adres na wasze prywatne skrzynki smile)) Czekam na was smile

całusek (25dc)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka