Dodaj do ulubionych

rozpoczynam nowy cykl starań:)

06.12.05, 12:29
Od 1 grudnia zaczęłam nowy cykl starań. Dzisiaj idę do ginekologa po rozpiskę
niezbędnych badań. Przypuszczam, że otrzymam Luteinę, gdyż przed ostatnim
okresem plamiłam ok. tygodnia i może zarodeczek nie mógł się prawidłowo
zagnieździć. Chciałabym, żeby to był TEN cykl, w którym zobacze dwie
kreseczki.
Obserwuj wątek
    • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 06.12.05, 16:05
      Ja równiez juz rozpoczęłam nowy cykl dzis 5 d.c czyli prawie tak jak ty.ja owu
      spodziewam sie 15 , 16 grudnia .Jesli chodzi o luteine to ja będą ją brała w
      tym cyklu 3 raz bo równiez miałam plamienia.Mam nadzieje że ten cykl będzie
      szczęśliwszy i któraś z nas albo razem zafasolkujemy.Pozdrawiam
      • binne Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 06.12.05, 16:16
        hej hej. u mnie 2dc, czyli znów w-tko od nowa. mam nadzieje, że nam sie udasmile))
        • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 06.12.05, 16:19
          Dziewczyny ile sie już staracie ,ja dopiero 2 cykl.
          • binne Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 06.12.05, 20:05
            ja zaczynam już 7. i troche zaczynam sie denerwowaćsad((
            • wrotka13 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 07:48
              JArozpoczynam 3 cykl starań, mam nadzieję, że ostatnismile
              • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 08:21
                Oby nam sie w tym cyklu udało taki fajny prezent na Nowy Rok .Pozdrawiam was
    • puma1976 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 08:20
      Witajcie u mnie 4 dc ( 7 cykl starań)-moze w tym cyklu sie cos wyjasni bo
      robiłam badania hormonków a w dugiej czesci grudnia reszte.POzdrawiam
      • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 08:24
        i jak twoje hormony i jakie badania jeszcze masz zamiar robic .zycze
        powodzenia ,ja dzis mam 6 dz.c.Ty chyba razem ze mna dostałaś od Dagmary77
        artykół o bezpłodności ,czytałaś juz.
        • puma1976 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 08:39
          Witaj tak przegladnełam ten artykuł i własnie na jego podstawie i na podstawie
          forum zrobiłam badania (FSH,LH,estradiol,testosteron,hormony tarczycy
          TSH,FT4,FT3).Robiłam je wczoraj a wyniki dopiero jutro.Około 16 dc zrobie
          jeszcze raz estradiol a pozniej w 21 dc progesteron i prolaktyna.
          • meruczka Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 09:53
            hej dziewczyny
            u mnie dziś 6 dc
            który to cykl to nie wiem bo już się gubię, w każdym bądź razie nie
            zabezpieczamy się od lutego 2004
            to mój 4 cykl z mierzeniem tempki i w tym cyklu postanowilismy ostro wziąć się
            do roboty bo do tej pory to raczej spontanicznie się przytulaliśmy
            choć z moich obserwacji wychodzi że zawsze trafialismy w dni płodne ale nic z
            tego jak narazie nie wynikło
            w tym cyklu w dni płodne (zależy jak mi się będzie tempka układać) zamierzamy
            TO robić codziennie
            na Sylwestra zamierzam być w ciąży, czego i Wam życzę !!!
            • samanta05 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 10:22
              witamwink
              to bedzie moj 2 cykl staran, dzis 7 d.c. ... ostatnio staralismy sie codziennie
              i nic z tego nie wyszlo, moze tym razem sprobujemy co drugi dzien. Na razie
              jestem dobrej mysli, chociaz jak sie nie uda to sie zaczne juz martwic.
              Owocnych staran!
    • bastet7 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 07.12.05, 10:26
      Ja zaczynam trzeci cyklwink Dzisiaj 9 d.c. Od weekendu codzienne przytulanka
      przez tydzień. A jak się nie uda, to w przyszłym miesiącu USG, badanie
      hormonków i pewnie Luteina niestety. Ale trzymajmy kciuki. No i nie myślmy za
      dużo, bo wtedy się nie udajewink
    • livia19 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 07:19
      Hej!To mój drugi cykl starań. Dzisiaj mam 7 dc. @ powinna przyjść 01.01.2006r!
      Gdyby jednak nie przyszła byłby to wspaniały prezent noworoczny.
      Z zajściem w pierwsza ciążę nie miałam żadnego problemu, wiec myślałam, ze i
      tym razem tak będzie. Ale to było ponad 5 lat temu!!! Pozdrawiam wszystkie
      starające się!
      • m_niunia4 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 08:50
        My zaczynamy 3 cykl starań, tym razem z testami ovu. Ale dziś dopiero 1dc... co
        będzie zobaczymy, moze sie uda smile
    • wrotka13 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 09:09
      WitamsmileWe wtorek byłam u ginki, powiedziałam jej o naszych bezowocnych
      staraniach i bardzo spodobała mi się postawa mojej gin, która nie zbyła mnie,
      tylko skierowała na badania hormonków. Dzisiaj rano byłam na badaniu PRL, FSH,
      TSH i LH. W przyszłą środę idę na usg jajniczków, będę akurat przed owulacją,
      to zobaczymy czy wszystko jest O.K. Jeśli te hormony będą w normie, to ginka
      powiedziała, że zbadamy progesteron i dostanę naturalny progesteron do
      zażywania, aby zarodek mógł się zagnieździć prawidłowo. Pozdrawiam Was mocno.
      • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 09:51
        hej
        puma napisz jakie masz wyniki , ja sobie wydrukowałam ten artykuł .
        Dziewczyny dobrze że robicie te badania ,po co tyle czekać ja juz ponad 1,5
        roku zbijem prl parlodelem ,luteine też biorę bo mam niski progesteron.Mam
        nadzieję że wszystko będzie dobrze ,wcześniej się niestarałam bo jeszcze
        niemogłam z kilku przyczyn ale teraz mam nadzieje że będzie o.k
        A jak nie to tez szybciutko robie dalsze badania.Ja (nie) czekam na @ 31.12 tak
        więc tez na Nowy Rok by był prezent.Pozdrawiam.
        • aghatta1 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 11:14
          Cześc dziewczyny! Dołączam się do Was jeśli pozwolicie. U mnie 18dc, @ nie
          spodziewam się ok 24 grudnia. To mój drugi cykl starań z luteiną, nie
          zabezpieczmy się jednak już od roku, ale nie wiedziałm wcześniej, że mam mało
          progesteronu, poza tym były to spontaniczne starania. Teraz piję ziółka, biorę
          folifem, wspomagałam się oeparolem i testami owu. Dzięki temu wszystkiemu wiem
          kiedy miałam owu (przedwczoraj) bo wykazały to testy, śluz no i jajniki
          pobolewały, czego wcześniej nie miałam. Myślę, że te wszystkie specyfiki
          pomagają, jednak zobaczymy w jakim stopniu. W zeszłym cyklu bez testów i reszty,
          nie wiedząc, że mam późno owu zaczęłam brać luteinę od 16dc i myślę, że dlatego
          się nie udało.
          Pozdrawiam!
          • bastet7 do Agatthy1 08.12.05, 11:43
            Czy miałaś jakies objawy za niskiego progesteronu?
    • agilator Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 11:25
      Hej, witam i dolączam się do Was smileMam nadzieję, że ten cykl będzie dla nas
      wszystkich owocny smile. Ja nie za bardzo wiem jak to teraz jest z moimi dniami
      płodnymi, poniewaz moj poprzedni cykl przeciągnął się aż 49 dni. Miałam
      zapisaną luteinę, która wywołała @. Teraz staram się intensywnie smile. Czy wiecie
      może czy luteina sprzyja zajściu w ciążę? Słyszałam takie poglądy ale nie wiem
      na ile sa one prawdziwe. pozdrawiam serdecznie smile
      • meruczka Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 11:46
        Hej
        dziś mój 7 dc i zaczełam mierzyć tempkę
        jak mi zacznie spadać (a tak jest u mnie zawsze przed owu) to zaczynamy z M
        działać

kiedyś brałam luteine na wywołanie @ i ginka mi powiedziała że jeśli jestem w
        ciązy to nie zaszkodzi a nawet pomoże....no ale nie byłam
        • aghatta1 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 11:57
          Jedynym objawem zmian hormonalnych były moje nieregularne cykle, ostatni
          przedłużył się do 41 dni, wtedy gin zlecił mi badania hormonów. Wszystkie były
          ok, natomiast progesteron za niski. Wtedy zapisał mi luteinę na wywołanie@ i
          dostałam go następnego dnia. Teraz mam brać co miesiąc przez 10 dni od 16 dc,
          jednak w tym cyklu wstrzymuję się aż minie owulacja. Z tego co przeczytałam na
          tym forum luteina może powodować trudności z zajściem, ale tylko wtedy kiedy
          zostanie zażyta przed owulacją, bo może ją zablokować. Dlatego polecam testy owu
          i badanie śluzu aby stwierdzić kiedy owu występuje i dopiero po brać luteinę.
          • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 13:26
            jeśli chodzi o objawy niskiego progesteronu to u mnie były 2,3 dni przed @
            plamienia i krótkie cykle 24 dniowe.
            ja luteine biorę właśnie dopiero po stwierdzonej owu zaczynam tak 2,3 dni po
            owu czyli gdzieś od 18 d.c aż do plamień lub @ no chyba że będa II kreseczki
            tam mam brac dalej .Tak jak piszą dziewczyny luteine powinno się brac po owu bo
            może wcześniej ja zabuzyc , ona nie ułatwia zapłodnienia tylko zagnieżdzenie
            zarodka i podtrzymuje ciąże.
            • wrotka13 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 14:48
              Ja w ostatnim cyklu plamiałam od 24dc do okresu czyli 1.12. dlatego poszłam do
              gin, bo uważam, że coś jest nie w porządku i nie mam zamiaru czekać rok, bo
              niektórzy lekarze zaczynają interesować się pacjentką po roku bezowocnych
              starań! Ja uważam, że jeśli wszystko jest O.K., to kobeitka zachodzi w ciążę w
              pierwszym cyklu starań. To będzie mój trzeci cykl, a starania już zaczęte, nie
              chcę przeoczyć owulacji, która z różnych przyczyn lubi się przesuwać. Słyszałam
              o przypadkach, że dziewczyny zachodziły w ciążę podczas okresu lub tuż po.
              Pewien lekarz wypowiedział się, że b. dużo dziewczyn zachodzi w 9 dc!!! A więc
              do dziełasmile)))
              • meruczka Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 15:24
                To, że dziewczyny zachodzą w 8-9 dc to tylko oznacza że ich mężowie mają bardzo
                waleczne żołnierzyki smile Bo podobno taki silny okaz to może na owulację i do 7
                dni poczekać gdzieś w jajowodach. Mój M takich to nie posiada, dlatego będziemy
                się starać trochę częściej nich dotychczas.
                • bastet7 Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 11:30
                  Waleczne żołnierzyki albo, co bardziej prawdopodobne, krótkie cyklewink
                  • meruczka Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 11:38
                    tyż racja smile
    • agilator Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 08.12.05, 18:58
      Hej, robiłam właśne teścik owu i pokazuje że nie ma co się starać. Tak się
      jescze zastanawiam, czy zrobić też jutro czy odczekać? A może podpowiecie mi
      jak to jest z tym mierzeniem tempki? O jakiej porze dnia najlepiej? Może zacznę
      od dzis? Pozdrawiam smile
      • b.dori Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 08:18
        tempke mierz rano jeszcze przed wstaniem z łożka ,najlepiej o tej samej porze
        (pochwa,odbyt lub usta) gdzie ci wygodniej.Ja kiedys mierzyłam ,może znowu
        zaczne troche nie chce mi się.
        Który masz dz.c i przy jakich cyklach ,mi czasami testy owu niewychodzą mimo
        tego że owu była potwierdzona monitoringiem ,ale czasami wychodza tak więc ja
        juz nie robię ich bo moga mnie tylko wprowadzic w błąd , u mnie jest duzo śluzu
        i to w dodatku podbarwionego krwia tak ze 3 dni tak więc wiem kiedy miej więcej
        ona jest.
        • agilator Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 08:53
          Hej, chyba od jutra zacznę mierzyć tempkę. Co do testów owu, to wczorajszy
          wyszedl mi negatywnie, ale sama juz nie wiem, bo: zawsze przed owu wyskakiwał
          mi hociaż jeden syfek i teraz tez tak było. Jednak nie sądzę żeby mogła być owu
          bez śluzu co?Nie wiem kiedy kurcze trafić w te dni, bo teraz mam nieregularne:
          31.32.36.49 i nie wiem kiedy je wyznaczyć. Mam jednak nadzieję że przytulanko
          co drugi dzień coś da? dzięki pa pa
    • monjan Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 10:43
      hej! ja sie dołączęsmile
      nowy cykl staran-drugi u nas
      dzis 2dc a Starania szykuja się na Sylwestra!!!
      • meruczka Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 10:57
        hej monjan
        o ile dobrze liczę to na Sylwestra będzie Twój 24 dc, nie za późno na
        starania ?? smile
        • monjan Re: rozpoczynam nowy cykl starań:) 09.12.05, 14:33
          o faktyczniesmile
          dzieki za cenne uwagi Meruczka
          zwykle owu u mnie była ok 19-20dc, a w tym przesunela sie na 23 dc
          wiec bede uwazac, zeby nie przegapisc-mierze temp i obserwuje sluzsmile
          no to bedziemy sie starac w świeta i po swietachsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka