luiza1981 02.01.06, 14:33 dzisiaj mój 25dc a zauwazyłam u siebie od kliku dni duże ilości białego grudkowatego sluzu oierwszy raz mam go tak duzo czy to normalne? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: biały grudkowaty sluz ? 02.01.06, 15:50 Na dwoje babka wróżyła. Albo to pierwsza oznaka ciąży, albo sygnał, że przyplątało się jakieś paskudztwo. Jeżeli nic cię nie swędzi, śluz nie ma nieprzyjemnego zapachu, to poczekaj do terminu @ i zrób test. Odpowiedz Link
kaja5 Re: biały grudkowaty sluz ? 02.01.06, 16:32 Nie no ciaża to chyba nie, bo z tego co czytałam to nie było owulacji, bynajmniej temp. na to nie wskazywała. Mozę to rzeczywisćei jakis stan zapalny. Odpowiedz Link
angelm24 Re: biały grudkowaty sluz ? 02.01.06, 18:39 ale z drugiej strony tyle dziewczyn na forum pisalo ze mialy taki sluz a pozniej okazywalo sie ze sa w ciazy wiec moze jednak Odpowiedz Link
madziczek79 Re: biały grudkowaty sluz ? 02.01.06, 19:03 dziewczyny przecież taki sluz to normalny w okresie poowulacyjnym.W czasie płodnym sluz jest przeźroczysty i ciagnący a w niepłodnym może być grudkowaty,kleisty ,biały itp.Jesli według was to jakiś stan zapalny to ja powinnam mieć w sobie stado grzybków ale tak jak napisała jedna z was -na dwoje babka wróżyła,bo miałam taki sluz po owu i wtedy gdy byłam już w ciąży. Odpowiedz Link
madziczek79 Re: biały grudkowaty sluz ? 02.01.06, 19:06 acha i w ciąży przynajmniej u mnie wciąż jest śluz taki właśnie grudkowaty,ale gdy nie byłam w ciąży też był taki -także same widzicie jak trudno jest to odróżnić Odpowiedz Link
luiza1981 Re: biały grudkowaty sluz ? 03.01.06, 09:35 trzy dni do okresu a ze mnie wprost leje się ten śluz i mam tempke 37.0 nigdy takiej nie miałam. Odpowiedz Link
livia19 Re: biały grudkowaty sluz ? 03.01.06, 09:52 luiza!Ja też tak miałam i mam. Śluz po prostu wylewa się ze mnie, ale nie grudkowaty tylko biały, półprzezroczysty. Temperatura powyzej 37 i test dzisiaj pokazał mi dwie wyraźne grube krechy! Odpowiedz Link
katja_79 Re: biały grudkowaty sluz ? 03.01.06, 16:19 U mnie na początku ciąży- tydzień przed @ pojawił się taki śluz. Myślę że się Wam udało. Zróbcie Betę albo test w dniu spodziewanej @ Odpowiedz Link
luiza1981 Re: biały grudkowaty sluz ? 05.01.06, 14:43 dzięki dziewczyny ale jutro mam termin @ no i poczekam do jutraaz sie boję bo dzisiaj miałam temke 37.1....dam znac co wynikło Odpowiedz Link
arras-k Re: biały grudkowaty sluz ? 05.01.06, 17:37 A co ma temperatura 37 wspólnego z ciążą? Istotna jest owszem podwyższona temperatura o 0,2 st. w porównaniu z I fazą cyklu, ale ciąże podwyższona temperatura wskazuje dopiero po minim. 14 dniu od skoku. Jeżeli nie mineło jeszcze 14 dni od skoku, to może byc temp. nawet 38 a ciaży może nie być. Nie ma co sie nakręcać niepotrzebnie. Wiem to bo sama przeżywałam w zeszłym miesiącu, ze mam wyższą temperaturę, jednak 14 dnia od skoku ona spadła i jeszcze tego samego dnia przyszła @... więc sie rozczarowałam. Teraz wiem, ze taki objaw to żaden objaw...no chyba że będzie sie utrzymywał ponad 14 dni od owu, wtedy moze byc nadzieja. Jeśli chodzi o ten śluz to...ja bedac w ciaży nie miałam takiego, tzn. miałam duzo śluzu i był biały, ale grudek nie miałam żadnych... To znaczy miałam biały grudkowaty śluz ale pod koniec ciaży i lekarz stwierdził że to grzybica, która często dopada ciężarne. Życzę ci jednak dzidzi i II kresek na teście bo widzę, ze bardzo tego pragniesz...jak my wszystkie zresztą Odpowiedz Link
luiza1981 Re: biały grudkowaty sluz ? 09.01.06, 09:27 dziś 32 dc nie ma juz tego sluzu ale odczuwam wilgoc tem.37.2 okresu brak? Odpowiedz Link
madziczek79 Re: biały grudkowaty sluz ? 09.01.06, 12:23 luiza testuj!!!ile średnio dni mają twoje cykle? Odpowiedz Link
ania800 Re: biały grudkowaty sluz ? 09.01.06, 12:50 ja mam to samo od 2 dni i chyba jeste mpo owu biały śluz nie zawsze oznacza jaies zapelenie ja nie mam zapalena bo byłam 10 dni temu u gina a śluz jest może ciąża) trzymam kciuki Odpowiedz Link
egoscicka a czy ktoras z was brala luteine 24.01.06, 09:34 czy ktoras z was brala luteine jak mial taki sluz, te grudki wydaja mis ie byc kawalkami luteiny a sluz wyglada na przezroczysty lejacy ale jak sie go zbierze wiecej to jest bialy, myslicie ze to moze byc od luteiny? Odpowiedz Link
pelnanadzieii biał grudkowaty sluz 26.01.06, 11:17 u mnie taki śluz po przerwie brania pigułek występuje w każdym cyklu, niestety często jest to jakaś infekcja życzę jednak żeby u Ciebie było to spełnienie marzenia Odpowiedz Link