Dodaj do ulubionych

bolesna owulacja

03.01.06, 11:50
Dziewczyny, czy któraś z Was ma bóle brzucha w czasie owulacji? Ja mam
praktycznie bezbolesne miesiączki, za to w czasie owulacji mocno dość boli
mnie brzuch i jajniki. Zauważyłam, że sporo z Was robi sobie testy
owulacyjne, czyli nie wiecie kiedy tę owulację macie. A u mnie zdecydowanie
nie da się jej przegapić. Czy to jest normalne?

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anneczka78 Re: bolesna owulacja 03.01.06, 11:54
      Trudno tu mówić o jakiejś normie, ale niektóre kobiety tak mają. Jeżeli jesteś
      pewna, że ten ból nie jest wywołany cystą na jajniku (badania usg), to
      pozostaje sie tylko cieszyć. Znajomośc terminu owu znacząco ułatwia starania smile
      • kraplakowa Re: do anneczki78 03.01.06, 11:59
        anneczka78 napisała:

Jeżeli jesteś
        > pewna, że ten ból nie jest wywołany cystą na jajniku (badania usg), to
        > pozostaje sie tylko cieszyć.

O rany, cystą mówisz? No nie wiem właściwie. Ostatnie USG miałam 3 miesiące
        temu i wtedy wszystko było ok. Czy mozliwe zeby cysta pojawiła się w
        międzyczasie? No i dlaczego miała by mi się dawać we znaki tylko w połowie
        cyklu? Wystraszyłaś mnie trochę sad
        • bastet7 Re: do anneczki78 03.01.06, 12:01
          Ja też mam zawsze bolesne owul;acje. Także wszystko okwink
          A torbiel miała raz kilka lat temu, i wtedy bolało w okresie owu, ale nie jeden
          dzień tylko tak ok. tygodnia.
    • anneczka78 Re: bolesna owulacja 03.01.06, 12:25
      Słuchaj, nie chciałam Cię broń Boże straszyć... Jeżeli byłas na usg i wszystko
      ok, to nie ma powodów do obaw. Jak rozumiem owu masz od dawna bolesną, tak?
      Więc gdyby były jakieś nieprawidłowości, to po usg wiedziałabyś o tym.
      • kraplakowa Re: bolesna owulacja 03.01.06, 12:36
        Owu mam bolesną od kilku miesięcy bo... dopiero od kilku miesięcy W OGÓLE ją
        mam - tzn. przez ostatnich 6 lat brałam tabletki antykoncepcyjne, a jak było
        wcześniej po prostu nie pamiętam. Po odstawieniu tabletek miałam tylko 2 cykle
        ( z bolesną owulacją, owszem) i od razu zaszłam w ciążę. A teraz, po poronieniu
        znów mam bolesne owu. Spłoszyłaś mne tą cystą, ale przeczytałam już jeden post
        dziewczyny, którz też ma bolesne owu, wiec się trochę uspokoiłam.
        • nowa_mama75 Re: bolesna owulacja 03.01.06, 17:31
          Cześć
          Ja miałam już dwa cykle po odstawieniu tabletek. I mam niestety bardzo bolesną
          owulację. W pierwszym cyklu bolał mnie lewy jajnik i w dniu kiedy miałam
          owulacje (domyślam się, że była wtedy owu) tak bardzo bolał mnie jajnik, że nie
          mogłam chodzić. I dokładnie po 15 dniach dostałam @. Tak samo było w drugim
          cyklu. Tyle tylko, że bolał mnie prawy jajnik. W drugim cyklu dodatkowo
          owulację potwierdziłam testem. Dodam, że miałam robione niedawno USG jajników i
          wszystko było w porządku. @ też są dość bolesne.
          Pozdrawiam
          • kraplakowa Re: bolesna owulacja 03.01.06, 17:37
            Dzięki dziewczyny. Wygląda na to, że bolesne owu są normalne. Zdecydowanie nie
            jest to przyjemne, ale przynajmniej nie jest to nic niepokojącego.
            No to teraz pozostaje mi poczekać 15 dni i jak nie przyjdzie @ to testujemy smile

Pozdrawiam
        • althea35 Re: bolesna owulacja 04.01.06, 11:38
          Ja tez mam bolesan owu. Ostatnio bolalo mnie tak porzadnie. Czasami to jest
          tylko lekki bol. Ale zawsze czuje. To nic nienormalnego. Ale nie wszystkie
          kobiety odczowaja bol w okresie owu.
    • maja78r Re: bolesna owulacja 03.01.06, 17:54
      Nie martw się! Ja też tak mam: nie tylko ból jajnika, ale często całego
      podbrzusza, i to nie jeden dzień. Podobno jest to zupełnie normalny objaw i
      bardzo ułatwia rozpoznanie owulacjismile
      Ja też próbuję zajść w ciążę po poronieniu i właśnie w tych dniach mam
      owulację. Mam nadzieję, że mi się uda i przede wszystkim, że tym razem będzie
      dobrze! Czego i Tobie z całego serca życzę. Trzymaj się!
      • bach28 Re: bolesna owulacja 03.01.06, 19:28
        i ja tez uncertain po drugiem poronieniu mojej owulacji nie da sie przegapić bola
        jajniki brzuch do tego sluz ze ło matko ale co chyba tzreba się cieszyć
        zaoszczędzimy na testach smile))
        • kraplakowa Re: bolesna owulacja 03.01.06, 20:07
          Ha, ha, no niby tak - boleśnie, ale oszczędnie wink
          Mnie już owu się kończy, dziś już prawie mnie nie boli. Jeszcze kilkanaście dni
          czekania i wszystko będzie jasne. Tak bym chciała żeby udało się od razu.
          Poprzednim razem zaszlam w ciążę od razu, może teraz też tak bedzie. Tylko
          jeżeli tak się stanie to termin porodu wypadałby mi w terminie, kiedy miałam
          zabieg po stracie pierwszego dziecka. Czy to nie zbyt duża ironia losu?...
          • maja78r Re: bolesna owulacja 05.01.06, 18:07
            Ja mam podobną sytuację, jak się uda w tym cyklu, to termin porodu przypadnie
            mniej więcej na dzień poronienia. Mam nadzieję, że się nam uda! i te daty będą
            nam się kojarzyć bardziej pozytywniesmile
            Ja tez zaszłam w ciążę za pierwszym razem i mam cichą nadzieję, że teraz też
            się uda. Nie chcę się nastawiać, zeby się nie rozczarować, ale nie potrafię.
            Tak bardzo bym chciała...
            Pozdrawiam cieplutko! daj zanć jak zrobisz test!
    • anhes Re: bolesna owulacja 03.01.06, 20:10
      wedŁug osób specjalizujących się w Naturalnym Planowaniu Rodziny ból podbrzusza
      nie jest zadnym objawem podności uncertain... mnie to jednak nie przekonuje... jajniki
      mogą boleć w różnym momencie przed owulacją jak pęcherzyk rośnie... może boleć
      jak pęka... albo może boleć już po pęknięciu. To są indywidualne cechy. Ja
      jednak uważam że korzystając z innych objawów podności można korzystać również
      tego przy wyznaczaniu podności.
      • martawit77 Re: bolesna owulacja 04.01.06, 09:28
        no wlasnie, ja tez mam bolesne owulacje i boli mnie zawsze 4-6 dni i chcialam
        sie zapytac kiedy dokladnie jest owulacja, czy na poczatku, czy na koncu tego
        bolu, ale z poprzedniej odpowiedzi wynika ze nie wiadomo....
        a moze ktos ma jakies inne informacje na ten temat?
        pozdrawiam,
        Marta (dzis albo jutro powinnam dostac okres, mam nadzieje ze nie dostane!)
        • dziorkamadziorka Re: bolesna owulacja 04.01.06, 14:02
          Witam
          Ja również mam bolesne owulacje - miałam dzisija wityte i badania są w porządku
          także nie mam się czym martwić.
          Marto mnie jajniki bolą już od 31 grudnia więc to już 5 dzień, a dzisiaj na
          badaniu gina powiedziała że mam owulację i bardzo ładny śluz (był ze śladami
          krwi) więc może u Ciebie jest podobnie i owulacja też występuje w 5 dniu?
          pozdr
    • andula_t Re: bolesna owulacja 04.01.06, 14:59
      ja najbardziej bolesną miałam ostatnią - nawwet się wystraszyłam że coś jest
      nie tak...no i akurat wtedy zaszłam w ciążę smile
      powodzenia
      • dziorkamadziorka Re: bolesna owulacja 04.01.06, 15:07
        Andula ja też mam tą bardzo bolesną, na zmiane bolą mnie oba jajniki - tak
        sobie pomyślałam przez chwilkę o bliźniakachsmile. Dzisiaj mój 16dc, a bóle mam od
        31grudnia czyli 12 dc (przy cyklach 28, 29, ostatni 26), byłam u gina i
        powiedziała, że mam owulację dzisiaj, ale ze staranek chyba nici, bo mąż na
        delegacji, jak ostatnie przytulanko było 14dc to myślisz, że chłopaki
        przetrwały? a jakie odglosy z mojego busia się wydobywają to sobie nie
        wyobrażasz - nigdy tak nie miałam ( a jestem właśnie po obiedzie - myślałam, że
        to przez to, ale zjadłam i dalej to samo)
        • andula_t Re: bolesna owulacja 04.01.06, 15:46
          kochana nie mam pojęcia. z całego serca ci tego życzę i trzymam mocno za ciebie
          kciuki.
          ja nie przykładałam tak wielkiej wagi do tych wszystkich wyliczeń, a najlepsze
          w tym wszystkim jest to że w czasie tego ostatniego cyklu, jak mnie tak jajniki
          bolały - powiedziałam mojej siostrze że nie wiem jak mamy spłodzić potomka bo
          jak mam jajeczkowanie to mnie tak wszystko boli że już mi sie seksu odechciewa.
          i wygląda na to, że ten strzał był rano tuz przed owulacją....
          więc nigdy nic nie wiadomo smile)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka