dziorkamadziorka 20.01.06, 23:00 Dziewczyny wczoraj rano robiła pre-test wyszedł negatywnie, dzisiaj wyrzucałam śmieci i pojawiła się blada II kreska? ... wierzyć testowi czy nie...? okresu nadal nie mam dziś 32dc (przy średnich 28-29) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa1 Re: II kreska po 36 godz? 20.01.06, 23:07 najlepiej chyba zrobic jutro rano test ponownie, np. quicka Odpowiedz Link
dziorkamadziorka Re: II kreska po 36 godz? 20.01.06, 23:12 nie kupiłam testu na jutro, a mam zajęcia od samego rana, pozatym chyba już nie dam rady skusić się na test, jak okres długo jeszcze będzie się spóźniał zrobię betę, kosztuje niewiele więcej, a przynajmniej mam 100% pewności Odpowiedz Link
aghatta1 Re: II kreska po 36 godz? 20.01.06, 23:25 miejmy naedzieję, że się udało dziorka. Będę trzymać kciuki. Odpowiedz Link
claudia84 Re: II kreska po 36 godz? 20.01.06, 23:25 Przepraszam, a czy ulotki test nie posiadał? Nie mam takowej przy sobie, ale jestem pewna, że na każdej pisze, że już po 15 minutach wynik może być niemiarodajny!!! Nie zwróciłabym na to nawet uwagi. Zresztą sama tak miałam, tylko kreska pojawiła się po godzinie i nawet przez chwilę nie pomyślałam, że to jednak ciąża. Reakcje zachodzące a teście po 15 minutach mogą dac taki wynik. Ciązę test wykrywa od razu! Pozdrawiam! Odpowiedz Link
dziorkamadziorka Re: II kreska po 36 godz? 20.01.06, 23:34 Claudia nie wiem czy zauważyłaś, ale w moim poście zadałam pytanie: czy jeżeli na teście od razu nie pojawila się II kreska, natomiast pojawiła się po 36 godz to czy mimo to okazało się że dziewczyna wykonująca test była w ciąży. Doskonale wiem po jakim czasie test powinien wykazać ciążę - TEORETYCZNIE. Dlatego prosze Cię nie wymądrzaj się i odpowiadaj na pytanie, resztę zostaw dla siebie. Jeżeli Ci sie nie podoba to nie czytaj. Odpowiedz Link
claudia84 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 00:12 Wiesz co, nie mam chęci dochodzić się z Tobą, ale tego co napisałam, nie nazwałabym wymądrzaniem!!! Moja wypowiedź jest odpowiedzią na Twoje pytanie!! To Ty je dobrze przeczytaj! Przeczysz sama sobie, a w dodatku nie chce Ci się ulotki czytać, gdzie masz czarno na białym napisane o wiarygodności testów! Opanuj się, oddychaj spokojnie i przemyśl na trzeźwo. Skoro test wyszedł negatywny po upływie 5 minut, to nie jesetm w ciąży. Ot, to takie proste... Ale najlpeiej od razu kogoś skrytykować, bo nie napisał mi "jasne, na bank ciąża, cudownie". Odpowiedz Link
ula27 co maja smieci do II kresek? 20.01.06, 23:44 nie za bardzo rozumiem? Zobaczylas je jak wyrzucalas smieci tzn zrobilas sobie test, poszlas wyrzucic smieci? Czy moze w smieciach zobaczylas, ze test ma 2 kreski? Jesli to 2, to na 100 jest to wynik niewiarygodny. ula Odpowiedz Link
aguska25 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 08:59 wITAM , dziewczyny opanujcie sie , Forum jest po to zeby wspirac a nie dobijac!!!! Pamietajcie ze to forum dla starajacych sie wiec ludzi ktorzy bardzo chca dziecka a wiec nbardzo chca aby test pokazal 2 kreski wiec ja sie wcale nie dziwie ze madziorka sie ludzi , i dobrze niech ma nadzije. A wszyscy swietnie wiemy ze teoria teoria a natura i tak sobie .......Trzymam kciuki za wszystkich starajacych sie ! A dziewczyny ktore pisza tak @dosadnie@prosze o troche zrozumienia dal starajacych sie zdesperowanych i bedacych w manii zaciazenia ..... Odpowiedz Link
claudia84 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 10:28 Jasne, niech się łudzi cały czas... Ma nadzieję, a kiedy @ przyjdzie maksymalne rozczarowanie! (bo przecież test miał 2 kreski po 36h) To jest oszukiwanie, a nie wspieranie! Każda z nas wie o wiarygodności testu. A my dziećmi nie jesteśmy... Dziecko to nie hop siup i jest, na zawołanie, żyjemy w siecie realnym, a nie złudzeń. Jeden szczery komentarz, i już jest źle... Odpowiedz Link
kawka74 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 10:13 Druga kreska na teście po 36 godzinach nie jest absolutnie wiarygodna. Potraktuj ten test jako negatywny. Odpowiedz Link
aguska25 Do claudii 21.01.06, 10:35 Dziewczyno alez jestes nieempatyczna ....przpraszam ale tak jest . Nie rozumiesz ze nie chodzi tu o prawde tylko o to w jaki sposob ja podajesz?? Jakos malo wrazliwa jestes ...zero zrozumienia ... Przekazujac prawde mozna to zrobic w inny sposob .....ale szkoda gadac czyba i tak ni ma sensu , jestes niewrazliwa wiec i tak nie zrozumiesz Odpowiedz Link
claudia84 Re: Do claudii 21.01.06, 10:45 ok, to Wy tu łudźcie się dalej. Wydaje mi się, że słusznie skierowałam koleżankę do ulotki, w której wszystko zostało napisane! Nie wymądrzam się, nie piszę tych informacji z głowy, a niestety podczas starań dziewczyny baaardzo często spotykają się z rozczarowaniami... Drugi test załatwiłby sprawę i koleżanka byłaby spokojna. A co do wrażliwości, to nie Twoja sprawa i nie Tobie ją oceniać, ale nie pomylę się jeśli napiszę, że mam jej więcej niż Ty! Z całą pewnością. Odpowiedz Link
claudia84 Re: Do claudii 21.01.06, 10:56 >Przepraszam, a czy ulotki test nie posiadał? Bo gdyby posiadał, wątek by z pewnością nie zaistniał. Może to być też próba skierowania koleżanki do przeczytania ulotki (której notabene mogła nie czytać, bo każda z nas starających się wie, jak test się robi) >Nie mam takowej przy sobie, ale jestem pewna, że na każdej pisze, że już po 15 minutach wynik może być niemiarodajny! Stwierdzenie, że obecnie nie posiadam testu z ulotką. I przekazanie informacji z ulotki, dodatkowo potwierdzając jej wiarygodność słówkiem "każdej(ulotce)" >Nie zwróciłabym na to nawet uwagi. Moja własna reakcja, co zrobiłabym w tej chwili (koleżanka zapytała "wierzyć testowi czy nie...? To to samo, co bym napisała - "nie wierz".) Ujęłam to w inne słowa, wskazujące na to by koleżanka "nie wierzyła" >Zresztą sama tak miałam, tylko kreska pojawiła się po godzinie i nawet przez chwilę nie pomyślałam, że to jednak ciąża. Przykład z autopsji, tak rzeczywiście było (choć wiadomo, że chcę się inaczej) >Reakcje zachodzące a teście po 15 minutach mogą dac taki wynik. Ciązę test wykrywa od razu! Podanie czasu po jakim test jest niewiarygodny (żadne wymądrzanie się! to nie moje osobiste słowa, a te "ulotkowe".) >Pozdrawiam! (bez komentarza) Co było nie tak w mojej wypowiedzi??????? Odpowiedz Link
asiulka1976 Re: 21.01.06, 10:56 Test jest wiarygodny w 100% w ciagu 15min i to jest max potem szanse sa mniejsze bo w tescie zachodza reakcje chemiczne, proponuje zrobic kolejny test lub bete. Odpowiedz Link
kasssannndra Re: 21.01.06, 11:07 Pre test bardzo często pokazuje druga kreskę po kilku godzinach i nie jest to ciaża.Jeżeli kreska nie pojawi sie od razu to na ciąże nie ma co liczyć. Najlepszy jest qvik bo w nim nie pojawia się druga kreska nawet po kilku dniach, a pre testy to mają do siebie, ze pojawia sie po czasie ta druga kreska. Wydaje mi się (zerkajac wcześniej na twój wykres), że od owulacji mineło już dużo czasu i gdyby to była ciaża to test by to pokazał. Zdarzaja sie jednak przypadki kobiet (mały odsetek 0,0001),że test jest ujemny a kobieta jest w ciąży. Myślę, że to jednak opóźnienie. Im kobieta bardziej pragnie tej kreski tym podświadomie opóźnia sobie @. Ale nie martw sie ta kreska kiedyś na pewno sie pojawi, moze nie w tym cyklu ale w następnym. Odpowiedz Link
dziorkamadziorka DO CLAUDII! 21.01.06, 19:43 Witam Was dziewczyny! Dziękuje z całego serduszka tym , które stanęły w mojej obronie - jest przekonana, że słusznie bo jak to jedna z Was napisała Claudia w bardzo mało wrażliwy sposób przekazuje odpowiedzi (o ile można to tak nazwać). Claudia! Wszyscy dobrze wiemy co pisze na ulotkach - jeżeli jesteśmy w ciąży to test pokaazuje II kreski w ciągu od 1do 3 min. zauważ Claudio, że nie o to pytałam co opisałam wyżej, a chodziło mi o sytuację kiedy mimo, iż test pokazał II kreski dopiero po kilkudziesięciu godzinach (kiedy już powinien być uzany jako negatywny) i mimo to okazało się że któraś z forumkowiczek była w ciąży. Powtarzam więc raz jeszcze: czytać potrafię, pytałam natomiast o konkretne przypadki. Odpowiedz Link
evcia80 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 11:12 Najlepiej wywalać test od razu po użyciu. Podpisano Wujek Dobra Rada A tak serio serio, to radzę nie sugerować się tym testem i zatestować za parę dni- czytałam, że niektórym laskom domowe testy wykazywały ciąże dopiero po tygodniu od spodziewanej @ albo wcale (nie wymyślam - forum bociana czy jakoś tak). I trzymam kciuki! Odpowiedz Link
aghatta1 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 12:48 Ja tam się nie dziwię, że dziorka zadała takie pytanie. Nie wiem czy nie zrobiłabym tego samego gdybym miała taką sytuację. Każda z nas wie, że pre test odczytuje się po trzech min, a po 15 wynik może być błędny, jednak myślę, że to taka iskierka nadziei zaświtała w dziorce i szuka dziewczyn, które w takiej sytuacji były w ciąży. To pytanie nie jest nie na miejscu i nie ma za co dziorkę równać z ziemią, albo robić z niej jakąś (przepraszam) debilkę. Inne dziewczyny piszą, że boli je jajnik i szukają nadziei, że to może być ciąża, choć wszystkie wiemy też, że jajnik sobie może boleć bez żadnego konkretnego powodu. Myślę, że właśnie taki wredny ton świadczy o frustracji z przyczyny bezowocnych starań, a nie pytanie dziorki! I nie chodzi tu o pisanie przawdy, bądź wmawianie sobie różnych rzeczy. Twoje zdanie jest ważne ale czemu zaraz z taką złością? Odpowiedz Link
kari34 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 14:15 Ja napiszę z mojego doświadczenia. Czysta praktyka bez cienia teorii. Zrobiłam w swoim życiu "milion" testów. Nigdy mi się nie zdażyło, żeby na teście negatywnym pojawiła sie kreska ciążowa, nawet po kilku dniach. Raz jeden miałam przypadek że kreska (ciążowa) była blada a potem zniknęła. Powtórzyłam test po kilku dniach i wyszła piękna druga krecha, właśnie wczoraj zaczęło Jej bić serduszko. Nie pamiętam dokładnie wszystkich nazw testów, ale ostatnio robiłam testy od Ewy. Na Twoim miejscu powtórzyłabym test. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ankax5 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 16:50 No, i właśnie o to chodzi! Dajmy jej trochę nadziei. Chyba tego teraz najbardziej potrzebuje. Czas zweryfikuje lub potwierdzi. Pomóżmy marzyć i wierzyć. Nie obiecujemy nic ale wszystko jest mozliwe. Trzymam kciuki. Odpowiedz Link
dziorkamadziorka Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 19:54 Dzięki Wam dziewczyny - jesteście kochane! Faktycznie po to jest to forum, żeby się wspierać, to pytanie zadałam z czystej ciekawości czy którakolwiek z Was była w takiej sytuacji. Pisząc to spodziewałam się, że będą odpowiedzi negatywne, że nikomu się jeszcze cos takiego nie przytrafilo, ale miałam maleńką nadziję, że może chociaż jedna osoba... Dzisiaj rano moja tempka spadła z 36,6 na 36,3...reszty moje kochane starające się domyślają w takim razie do lutego! Odpowiedz Link
aguska25 Re: II kreska po 36 godz? 21.01.06, 19:55 Witam ponownie ! Trzymam kciuki a wy trzymajcie za mnie ,,,,,,,pozdrawiam Odpowiedz Link