kaszubek1979 09.02.06, 21:29 Witam dziewczyny powiedzcie czy robiłyście badanie PCT i jakie miałyście wyniki? ja robiłam i chyba nie wychodzi dobrze. Z góry dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miyoki Re: Badanie PCT 09.02.06, 22:34 czy chodzi ci o pomiar temperatury? A jakie je masz? Odpowiedz Link
miyoki Re: Badanie PCT 09.02.06, 22:44 Już wiem co to jest Nie mam niestety pojęcia jakie powinny być wyniki ale dla pocieszenia powiem ci, że jeśli wykryją wrogość śluzu lub bakterie to jest to łatwe do usunięcia choć długotrwałe. Gdzieś czytałam ale nei wiem czy to prawdą na wrogość śluzu pomaga 3 miesięczna abstynęcja. Na nieprzepuszczalność śluzu też są leki. Więc nie martw się na zapas. Idź do lekarza może nie będzie tak źle. Odpowiedz Link
kate05 Re: Badanie PCT 09.02.06, 22:46 Kaszubek! ja miałam robione badanie na wrogość śluzu (PCT) dwukrotnie. Niestety, za każdym razem wynik był negatywny Badania wykonywali różni lekarze w różnych cyklach. Dopilnuj, aby na opisie badania było wszystko wyszczególnione (tzn. jaki ruch wykonują plemniki procentowo) i opis śluzu, bo u mnie jeden lekarz się przyłożył i wszystko ładnie opisał, a drugi po prostu napisał : wynik negatywny. Diagnoza spowodowała decyzję o inseminacji wiosną. pozdrawiam k. Odpowiedz Link