Dodaj do ulubionych

Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd :)

• anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 16:37

• mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 16:48
        anie a masz takigo stracha cały czas zeby wszystko było dobrze,zeby ciaze
        donosic.dziecko zdrowe i wogule?
        bo ja w pierwszej ciazy tak miałam i teraz tez,ale to chyba normalny taki
        niepokój co?
        w pierwszej ciazy miałam najwiekszego stracha tak do 12-14 tyg. bo sie
        oczytałam ze wtedy najwieksze ryzyko poronienia ,potem juz troche wyluzowałam a
        zaczełam sie znowu strasznie bac o dziecko zeby było zdrowe,no a potem to
        jeszcze sie bałam porodusmile

na szczescie wszystko skonczyło sie dobrzesmile i mam teraz szczescie walace
        łepetynka w scianesmilesmilesmile
        • anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 16:55
          tez tak sie balam na poczatku, pamietasz - pisalam na forum - juz nawet mama
          przywiozla mi duphastom -jakby sie cos dzialo ......a teraz sie uspokoilam - i
          mam nadzieje, ze w takim stanie ducha bede juz az do konca smilea jak zobacze na
          usg malenstwo to juz sie zupelnie uspokoje smile
          a o tych klopotach z twoim synkiem - to nie mam pojecia...nie mam zadnego
          doswiadczenia....zycze ci aby to sie skonczylo bo dodatkowo niepotrzebnie masz
          zmartwienie sad a jak reaguje na twojego meza - tez tak sie buntuje przy nim?
          • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:07
            Hej dziewczyny co do drzemek to narazie niespie w dzien.Za to wieczorem nie
            moge zasnac.Wczoraj do 3.00 w nocy zasnac niemoglam.Jak tam Anie znalazlas
            kapuste kiszona?Ja dzis kupilam,i ona jest z kminkiem,ale dobra.Ja to tylko bym
            jadla i jadla ale najchetneiej same wazywawinkWiecie co chyba przestane jesc
            kurczaki,tu w niemczech jest duzo ptakow chorych na ta ptasia grype (Dzikie
            ptaki sa chore)ale dzis jak bylismy w sklepie jakos balam sie wziasc cos z
            kurczaka,i wzielam wolowine.Ale niemam wogole ochoty na mieso.Mialam ochote na
            zupe pomidorowa jeszcze mam 2 udka w zamraralniku,to moze sie skuche.Pozdrawiam
            pa pa
          • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:07
            no przy wszystkich np.jak sie zdenerwuje bo cos mówi i go nie zrozumiemy,albo
            cos jest nie po jego mysli,ale jest tez rozdrazniony bo mu ida zabki -te
            najbardziej bolace i nawet w nocy sie rzucał przez sen,widac było ze cos go
            boli,ale zauwazyłam dzis jakby mnie tak sie udezał w ta główke

a pisałam na forum dzieciecym i jest to temat bardzo czesto poruszany,bardzo
            duzo dzieci tak robi i to podobno samo przejdzie

no ja kiedys w aptece tez nudziłam czy mi nie sprzeda bez recepty
            duphastonu,zeby miec na wszelki wypadek,byłabym spokojniejsza ale mi nie
            sprzedalisad
            ale jak pójde do lekarza i bedzie okey,to mimo wszystko poprosze o recepte dla
            swojego spokoju,no bo jak by co nie daj Panie Boze to masz pod reka i tak
            wydaje mi sie ze byłabym spokojniejszasmile

a myslałas juz o porodzie?
            • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:11
              Olka co ty wymodziłas z tym linkiem?smile

no ja mam nadzieje ze ta ptasia grypa,to zemsta hodowców bydła za wsciekłe
              krowysmiletzn.ze to jest urobione zeby wołowe kupowacsmile
              ale tak serio to boje sie tej grypy i wogule ptaków teraz!
              • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:11
                przezucmy sie na wieprzowine,bo swinki jeszcze nie chorowały
              • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:12
                Hi hi ten suwaczek to jedna wielka katastrofawinkide go wyczyscic.Pa
            • anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:15
              nic nie mysle jeszcze, chodz dzisiaj lekarz juz mi sie zapytal w jakim szpitalu
              chce rodzic....ja takie oczy zrobilam - bo tak naprawde mam zamiar we Wloszech
              rodzic, choc Danik mi tak chwalila dunskie szpitale, ze sama nie wiem i musimy
              sie zastanowic z mezem......
              Olka - a ty jakie masz imiona? Goko?
              Ja juz dawno temu mialam tez Julie - ale przeszlo mi ostatnio, dla chlopca
              podoba mi sie Janek (z polskich), Marco, Federico (z wloskich), Henrik (z
              dunskiego) a mojemu mezowi Rafaelle lub Marek (z polskich)
              • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 19:40
                do jutra laseczkismilepa
    • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:14
      Ide gos ugotowacwinkChyba ta pomidorowkewink
    • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 20:44
      Hej!
      Widze, ze nikt nic nie slyszal na temat takiego bolu sutka jak ja mam. To
      pewnie przejdzie wkrotce ale mnie zastanowilo.
      Mariolka, ale sie dzis zgralysmy bo ja tez mialam dzisiaj spagetti. Bardzo mi
      sie go chcialo a normalnie to za nim nie przepadam. Moj maz zrobil i bylo
      naprawde pyszne!!! Mozecie mi wierzyc bo moj maz dobrze gotuje.
      Jezeli chodzi o imiona to ja dalam swojemu synkowi takie, zeby pasowalo i w
      polskim i w dunskim jezyku a drugie jezeli bedzie chlopiec to myslalam o Martin
      to po naszemu Marcin, ale polska wersja mi sie mniej podoba od dunskiej a jak
      bedzie dziewczynka kiedys w przyszlosci to chyba bedzie znowu jakies polsko-
      dunskie.
      Tak sobie piszecie o objawach, imionach i wizytach u lekarza, ze sie
      rozmarzylam.
      Pozdrowionka.
      • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 20:48
        Mariolka imie Mikolaj bardzo mi sie podoba. A dla dziewczynki jak bylam w ciazy
        to tez myslalam o Natalii. Hihihi, ale jestesmy dzis zgodne.
        Anie ja nie wiem jak jest we Wloszech, ale w Danii opieka w szpitalach jest
        super i warunki tez chociaz nie w kazdym. Ja obejzalam dwa i wlasnie ten drugi
        w Viborg bardzo mi sie spodobal.
        Pozdrowka i juz zmykam.
        • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 21:20
          Hej juz jestem.Utowalam sobie pomidorowke,juz nawet podjadlam sobie.Co do imion
          to jeszcze niemyslam zbytnio o jakich konkretnych.Chyba dopiero zaczne jak juz
          bedzie wiadomo KTO to bedziewinkChlopiec czy dziewczynka.Imiona bysmy chcieli
          dac takie raczej egzotycznewinkjak muj maz ma.Ja tez mam wizyte na 1.03.dzis
          patrzalam na termin bo wtedy z tego wrazenia to zapamietala tylko ze za 2
          tygodniewinkTo narazie pa pa
          • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 00:26
            Hej dziewczyny spicie?Ja jeszcze buszuje po neciewinkOstatnio dlugo siedze w
            nocy ale za to dlugo tez spie ranowinkNo nic zajze rano jak sie wyspie.To
            dobranoc pa pa
            • anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 07:30
              no taj dzis witam wszystkie smile
              zaraz wyruszam do szkoly.......wczoraj zrobilam sobie nowy suwaczek - moze uda
              mi sie go wkleic pozniej, Milego dnia!
              • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:09
                Widzisz Danik jak sie zgrałysmysmile
                co do twojego bólu sutka nie mam pojecia,bo mnie tylko sutki bolały jak
                karmiłam hihi
                Olka ja juz nie buszuje tak jak kiedys do 1-w nocy,chodze spac o 20 smile usypiam
                małego i siebie tez przy okazji,a wstajemy o 7smile

• goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:28
                  Cześć kobietki!

U mnie dzisiaj ciężki dzień się zapowiada, mam nadzieję, że będzie odwrotnie.
                  Nad ranem obudziłam się z bólem głowy, cholercia czy to musi mnie tak często
                  dopadać. Oczywiście rano jak codzień wypiłam kubeczek mleczka, ale jak już go
                  skończyłam to nastapił "zwrot" chyba w podwójnej ilości. Mam nadzieję, że te
                  wymioty rozpędzą na dobre ból głowy, na razie leżę, nic nie jem, i mam zimny
                  ręcznik na karku no i oczywiście piszę do Was. Potem może skubnę jaąś grzankę a
                  jak będzie dobrze to po kilku godzinach zjem śniadanie i może kawkę wypiję, ja
                  mam bardzo niskie cisnienie, może powinnam na ból głowy kawkę spróbować?.

A teraz powrót do wczorajszego dnia.
                  A więc byłam na wizycie u lekarza. Wszystko ok, dzidzia rośnie ładnie ma 4,32
                  cm i widziałam jak tańcuje, hihi normalnie szok tak się ruszała fajnie i nózki
                  i raczki, az lekarz był zszokowany, że taka ruchliwa... smile, oczywiście lakarz
                  pokazał też jak bije serduszko, kręgosłup, sprawdził przyziernośc karku i
                  wszystko jest ok. Z usg wyszło, że to 11 tydzień i 4 dzień, hihi więc sobie
                  suwak od razu zmieniłam.
                  U mnie też ok, chociaż powiedział, żebym sobie irygację z naturalnego jogurtu
                  zrobiła, tak 3 wieczory z rzędu, bo mu mówiłam, że mnie ta pipka trochę boli i
                  żadnym nawet płynem ginekologicznym nie mogę się podmywać. Powiedział, że
                  spokojnie na rumianek do podmywania mogę się przerzucić. A jogurt ma zakwasić
                  trochę moją florę "pipkową" (to mój zwrot bo nie wiem jak Wam to wyjaśnić) na
                  bardziej kwaśną bo z reguły ona ciągnie ku zasadowemu odczynowi i żeby się
                  żadne zapalenie nie przypałętało. Tak więc dzisiaj pędzę po gruszkę gumową i
                  będę se wieczorkiem "wstrzykiwać bakterie jogurtowe", jogurty już mam, hihi.
                  Pytałam kiedy do pracy normalnie mogę wrócić, powiedział, że zobaczymy wszystko
                  się okaże 9 marca wtedy mam koniec zwolnienia i wizytę, chciałby jednak
                  przetrzymać mnie do min. 14 tygodnia, aż łożysko przejmie wszelkie funkcje.
                  Duphaston pozostawił nadal po 1 tabletce dziennie.

Potem postaram się wkleić nowa fotkę dzidzi - nie mam skanera w domku, ale może
                  cyfrówką zrobię, a teraz chwilkę jeszcze poleżę.

buziaczki smile
                  • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:35
                    dopiero teraz chyba będzie nowy aktualny suwaczek...

Olka a spać trzeba zacząć teraz chodzić nieco wcześniej....
                    • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:53
                      czy wszyscy śpią, bo ja nie mogę...i głodna już jestem
                      • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:11
                        fajnie goko ze wszystko okey,to termin ci sie przesunał o 4 dni tak? a usg tak
                        dokładnie stwierdzi co do dnia ciaze? bo u mnie na pierwszym usg ustalili
                        termin porodu i był wczesniejszy o 6 dni od terminu OM i wiesz ze tak urodziłam
                        jak usg wzkazywało,no dokładnie 7 godz. tylko pózniej,jaja nie?
                        te bóle głowy to pewnie tez od ciazy,bo czytałam ze tez sie kwalifikuja do
                        ciazowych objawów

duzego juz masz szkraba hihi,niedługo bedzie widac płec,bedziesz chciała
                        wiedziec? i masz jakies przeczucia?
                        • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:26
                          Hej Mariolka!

tak o 4 dni sie przesunął, czyli znów prawie powrót do tego co było na 1 usg
                          (miał byc termin 9.09, a teraz jest 08.09. Ale termin porodu to okrągły miesiąc
                          (jak to mówi mój gin)- więc wszystko jest mozliwe plus minus 2 tygodnie. Ja
                          syna urodziłam dwa tygodnie po terminie, miałam na 15 a 29 urodziłam, więc
                          różnie bywa.
                          Tak płeć będę chciała znać, jeżeli dzidzia pokaże wink
                          Będę wiedziała co mniej więcej kupować w jakich kolorkach itp.
                          Przeczuć nie mam żadnych na razie, zobaczymy, pewnie - fajnie by było mieć
                          parkę, ale tego akurat tak dokładnie nie da się zaplanować. A jak będzie
                          chłopiec też nie będę płakać przecież - długo się staraliśmy i zarówno jedno
                          jak i drugie jest wyczekiwane strasznie mocno, jednego chłopaka mam, i on
                          oczywiście woli brata, chociaż ja bym chciała postroić kogoś w sukieneczki,
                          hihi. Więc jak się da chcę wcześniej wiedzieć co pomału kupować, na razie
                          ogladam neutralne kolorki ciuszków, hihi nie różowe i nie niebieskie, zielone,
                          żółte, białe. A są prześliczne, normalnie chora aż jestem jak na nie patrzę,
                          napatrzeć się nie mogę.smile))

A poza tym mówią, że tak samo jak każda ciąża jest inna, tak samo dziecko każde
                          też jest inne (niezależnie od płci), chociaż po wczorajszych ruchach to się
                          śmieliśmy, że kolejny łobuziak rośnie w brzuszku smile - jak już taka ruchliwa
                          dzidzia to co będzie potem...

A Ty Mariolka masz jakieś ukryte marzenia związane z płcią, czy może coś
                          pzreczuwasz?
                        • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:34
                          Witam drogie panie.
                          Goko fajnie, ze wszystko dobrze. Bardzo sie ciesze i mam nadzieje, ze to USG i
                          Twoja fikajaca fasolka troche Cie uspokoily, ze wszystko jest ok. Moj Daniel
                          tez fikal bardzo i mowili, ze to nie bedzie spokojne dziecko a bylo jak aniolek
                          i w nocy i w dzien. Przynajmniej do drugiego roku zycia. Hihi.
                          Ja jak bylam w ciazy to na poczatku nie chcialam znac plci ale w miare jak
                          miesiace uplywaly to stawalam sie coraz bardziej niecierpliwa i chcialam sie
                          dowiedziec. Powiedzieli, ze na 70% chlopak, ale ja czulam, ze to bedzie syn
                          chociaz tesciowa mi probowala wmowic, ze to bedzie corka. Pewnie dlatego, ze
                          sama ma tylko jednego syna i marzy jej sie wnuczka.

Siedze sobie w domu z synkiem i wiecie co on wyprawia? Hihi. Robi sobie
                          slizgawke w domu. A do tego potrzebuje, bagatelka, kilku pudel i poduszek. ie
                          musze chyba mowic jak wyglada moj pokoj!!!! sad) Ale bede miala sprzatania.

Pozdrowionka dla wszystkich i czekam na reszte dziewczynek.
                          Emania cos sie ostatnio obija, pewnie sie szykuje do przytulanek.
                          Papapa!!!
                          • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:41
                            Czesc dziewczynki,
                            Przepraszam ze malo pisze, ale nie za dobrze sie czuje, a nie chce psuc
                            atmosfery moimi wynurzeniami, szczegolnie ze tak piekne tematy widnieją smile))

Juz niedlugo mi przejdzie i powroce ale narazie tylko czytam, nie gniewajcie
                            sie...prosze...

Ciezarówczki kochane tak trzymac bardzo sie ciesze ze tak piekne ciaze sa na
                            watku, i czekam z utesknieniem na nastepne... tak bym chciala zeby wszystkie ze
                            starajacych sie na tym watku zaciazyly smile) Jest to moim marzeniem smile))
                            • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:47
                              Kasiu jesteśmy tu właśnie po to, że jak się nie za dobrze czujesz to właśnie to
                              powinnaś pisać, zreszta sama wiesz po co te forum...
                              nie tylko dla dobrych wieści i opowieści, a więc pisz szybciutko co u Ciebie...
                              • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:50
                                nie wiem co pisac... jeste mi zle, placze tylko, boli mnie wszystko na dole,
                                mam chyba znowu jakies zapalenie nie wiem.. lekarz mowi ze nic nie ma, a ze
                                mnie sie leje sluzu tyle jak normalnie okres, boli mnie @@ caly czas,zaczely
                                cycki swedziec, jestem zmeczona, senna i wogole do du...

i co mam dalej pisac...
                                • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:55
                                  Witam wszystkie dziewuszki!

Kasiu... ja wiem jak Ty się czujesz, dokładnie jakbyś o mnie pisała, tylko ten
                                  śluz mnie nie dotyczy...

bolą mnie cycki aż pod pachy, jajnik prawy jakby to był kamień nie jajnik i mam
                                  wrażenie że mi go przez spodnie widać, brzuch dołem ciągnie już na @... wyć mi
                                  się ciągle chce, zła jestem jak osa, krzyczę w domu na męża, poprostu za nic, a
                                  on biedny tak dzielnie to znosi...
                                  niech już ta @ przylezie i nie będę się tak psychicznie dołować sad
                                  czy owulacja ZAWSZE jest 14 dni przed @, czy może się coś przesunąć?
                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:58
                                    Bea owulacja jest przewaznie 12-16 dni przed @, w zalezonosci jak dluga masz II
                                    faze .
                                    • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:00
                                      bea musisz sprawdzic ile u ciebie trwa druga faza,bo jest raczej stała u mnie
                                      np.15 dn.to @
                                      • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:01
                                        no własnie wypusciłam sie ,a przeciez pisałas ze wszystko okey
                                        a hormony tez norma tak?
                                        • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:03
                                          Katrrin a stosujesz jakies globulki ?

no ja sie dzis dobrze czuje bea
                                          • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:06
                                            Katrrin wiem jak to jest jak ci cos dolega a niewiadomo co to jest,ja tak
                                            miałam w grudniu,owu sie zbliza a tu dostałam jakiegos cos,blizej
                                            niezydentyfikowanego,co nie chciało sie leczyc i potem jeszcze powracało,w
                                            koncu samo przeszło,ale znam to uczucie wszystko wtedy człowieka denerwuje bo
                                            sie zastanawiasz co ci jest i kiedy przejdzie
                                            • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:08
                                              ech Mariolu szkoda slow...

ja mam juz dosyc...
                                          • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:08
                                            To dobrze Mariolu...

Muszę wziąć się za siebie, przestać marudzić i przykleić sobie uśmiech smile))
                                            • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:10
                                              Współczuję Ci Kasiu, biedulka sad
                                              Te baby zawsze tak muszą się męczyć czy co?
                                              Baby, ach te baby!!! smile))
                                              • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:21
                                                Katrrin a uzywasz do podmywania tamtum-rosa? super!
                                                • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:26
                                                  Uzywam lactacyd feminae - jest najlepszy!! emulsje i plyn
                                                  • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:40
                                                    Kasiu ten Lactacyd Feminae jest dobry jak nic nie dolega, jak już coś się
                                                    dzieje to może byc za mocny i powodować, ból, zaczerwienienie i inne przykre
                                                    objawy, zamień go na kilka dni na zwykły rumianek i jogurt naturalny.
                                                    A poza tym to Ty coś za czesto masz takie problemy (oststnio co miesiąc), sorki
                                                    ale napiszę Ci to bo tak uważam, że powinnaś jednak chyba zmienić ginekologa.
                                                    Może te problemy powodują u Ciebie trudności z zajściem w ciążę. Nie podoba mi
                                                    sie ta Twoja lekarka, zresztą już Ci kiedyś pisałam. Pomyśl nad tym Kasiu...
                                                  • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:50
                                                    Ja tez nie mam pojecia skad tyle sluzu, ale Kattrin nic nie boli i to jest
                                                    najdziwniejsze. Ja nigdy nie slyszalam, zeby ktos az tyle tego mial. Kasia moze
                                                    poszukaj czegos na forum. Ja zawsze tak robie jak cos mnie trapi. Ostatnio to
                                                    szukalam czegos o bolacym sutku, ale nic nie znalazlam a dzisiaj na szczescie
                                                    juz nic nie boli. Kasiu trzymam kciuki i moze Goko ma racje z ta zmiana lekarza
                                                    albo chociaz idz na wizyte do innego bo wiem, ze tej swojej bardzo ufasz, ale
                                                    nigdy nic nie wiadomo. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie. smile
                                                  • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:45
                                                    Kasiu nie miałam smiałosci ci tego pisac,ale skoro goko zaczeła,to sie pod tym
                                                    podpisuje i zgadzam sie z nia w 100%
                                                  • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:46
                                                    beatricze a ty co ?zapracowana?
                                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:50
                                                    Mariolciu ja mam dobra opieke i nie tylko jednego lekarza...

takze jestem pod dobra opieka...
                                                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:56
                                                    NIE Aż TAK ZAPRACOWANA...

ALE CO MAM PISAć??? NIE MAM O CZYM sad
                                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:08
                                                    np. to ze jestes w ciazy smile)))

Trzymam kciuki jutro powtarzasz test??
                                                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:39
                                                    Boże, Kasiu... o niczym innym nie marzę tak jak o ciąży, i o niczym innym nie
                                                    myślę teraz tak intensywnie jak nad tym, czy jutrzejszy poranny sik przeznaczyć
                                                    na ostatni test ciążowy...
                                                    to bedzie 14 dpo...
                                                    no radź kochana co robić... nie wiem sad
                                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:44
                                                    Beatko kochana, 14 po powinno byc choc cien..ale pewna jestes ze to bedzie 14
                                                    dpo???
                                                    Acha i nie mysl tak intensywnie, to wcale nie pomaga tylko moze pogorszyc...
                                                    i spróbuj zatestowac z porannego siku. Zobaczymy co sie pokaze !!!

Ja trzymam kciuki mocno za Ciebie!!!
                                                  • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:56
                                                    hej wypiłam kawę z cytryną (całą wcisnęłam), zobaczymy z jakim skutkiem, czekam
                                                    na efekty uboczne, jak nie przylezą to pójdę coś zjeśc bo mi język (nie powiem
                                                    brzydko) gdzie ucieka...

kawa z cytrynką na ból głowy oczywiście i wielkie wietrzenie pokoju, zobaczymy
                                                    czy pomoże

Bea zaraz spojrzę na Twój wykresik, sama ciekawa jestem co i jak

nie stresuj się tylko
                                                  • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:03
                                                    a poza tym Bea ładny suwaczek smile))

a mi dzisiaj chyba odbiło, rano zrobiłam wirtualne zakupy na aukcjach, kupiłam
                                                    2 pary spioszków, jeden komplecik (śpioszki i bluzeczka-różowy),3 bluzy takie
                                                    fajne z polarku, dwustronna jedna, itp, i sukieneczkę - jak nie dla mojej
                                                    dzidzi to będzie dla kuzynki rodzi w kwietniu i napewno dziewczynka będzie, a
                                                    nastepna rodzi w sierpniu ale jeszcze nie wiadomo co będzie. Kupiłam chyba z 8
                                                    rzeczy, chyba już zgłupiałam calkiem... jak tak dalej pójdzie to mi mąż
                                                    internet odłączy, co byśmy nie zbankrutowali przez te moje zakupy, hihi
                                                  • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:07
                                                    Bea temperatura cały czas w górze, miejmy nadzieję i trzymajmy kciuki, żeby sie
                                                    udało smile
                                                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:12
                                                    Dzięki dziweczyny...
                                                    Kochane jesteście...
                                                    taki mi balsamik na moje skołatane serce wylewacie, Boże dzięki Ci za moje
                                                    koleżanki z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:12
                                                    Bea ciaza murowana i tak masz myslec smile)))))))))
                                                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:13
                                                    A co do tej owulacji w 16 dc jestem w 1000% pewna, że dobrze wyznaczyłam, więc
                                                    jutro będzie 14 dpo...
                                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:16
                                                    To juz na bank jakas kreseczka powinna wyjsc, tak mi sie wydaje. smile))

ojjj trzymam najmocniej na swiecie kciuki!!!!!!!!!!
                                                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:19
                                                    Buziaczki, całuski, przytulaczki, uściski, pieszczotki!!!!!!
                                                    Wszystko dla Was smile
                                                    Chyba się złamię i jak jutro nie wstanę z @ to sikam na teścik!
                            • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:54
                              goko zgadza sie porodu mozna sie spodziewac zarówna 2 tyg.przed term. jak i dwa
                              tyg.po i wszystko jest normasmile

no ja tez bede chciała znac płec i jak bedzie chłopak to nie bede musiała nic
                              kupowac,tyle mam ciuszków w dobrym stanie po synku,wogule jest duzy plus miec
                              dzieci w tak nieduzym odstepie czasu chocby własnie dlatego ze nic nie musze
                              kupowac typu wózki,kojce,nosidełka,domu przemeblowywac itp..

no ale tez mi sie marza sukieneczkismilei jak pamietasz nawet próbowałam to jakos
                              zaplanowac,ale potem dałam spokój i bedzie co Bóg dasmile
                              a dla synka to lepszym kompanem pewnie byłby bratsmile

Katrrin nie smutaj siesmile

Danik a ty nie pracujesz?

a gdzie Bea? tez ma zły humorek?
                              • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:57
                                Katrrin ja jak miałam nadzerke,to tak sie ze mnie lało cos,3 miesiace chodziłam
                                z podpaska! najpierw myslałam ze to po porodzie tak długo sie czysci,a potem
                                okazało sie ze nadzerka jest i stad chyba te upławy
                                • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:59
                                  Mariolu ja nie mam nadzerki, nie mam zadnych zapalen wg lekarza, wszystko
                                  czysto i pieknie....
              • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:01

• kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:57
      Juz prostuje, zeby nie bylo nieporozumien, to nie ma nic wspolnego z naszymi
      zafasolkowatymi, szczerze powiedziawszy jak Was czytam, Wasze opowiesci jest mi
      lepiej, ale niestety ja co miesiac o tym czasie przezywam chyba jakies
      rozstroje wiec... poprostu zle sie czuje!!
      • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:01
        Dziendoberk dziewczyny juz wstalamwinkNo moze 10min wczesniej ale najpier zawsze
        czytam co pisalyscie.Co do tego spania wczesniejszego Goko to ja wlasnie zasnac
        niemaoge,krece sie z boku na bok i nic,wczesniej niemialam problemow z
        zasypianiem.I nie spie tak dobrze jak wczesniej.Kattrin przesylam buziaczki i
        mocno cie przytulam.Dziewczyny pisaly o zmianie gin,zobacz na moim przykladzei
        ze zmiana gin okazala sie trafna,a przez tamta ile ja nerw zjadlam.Bea
        testujesz jutro czy czekasz?Ja ostatnio w 5 dniu spuzniajacej @ testowalamwink
        Wrazie czego to trzymam mocno kckiuki.Co do bolow glowy to ja tez mam czeste
        bole glowy,bylam nawet badan na ten bol glowy i wyszlo ze jakos od cisnienia
        idzie mi prosto do glowy i dlatego boli.Wykonali mi pelno badan,wszystkie
        prywatnie robilam.Raz mnie boli jedna polowa glowyy,na drugi dzien druga a na
        trzeci cala.Do tej pory caly czas bralam tabletki,no ale teraz niemozna.Juz 2
        razy mnie bolala glowa i trzymalam zimny recznik na czole i mi
        przeszlo.Pozdrawiam,musze sie szykowac bo gosci bedziemy mieli,milego dnia.Pa pa
    • anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:45
      Ojej Kattrin, Bea....tak mi przykro, ze taki smutny dzien macie....moze my
      troche przesadzamy z tymi ciazowymi sprawami - tutaj na watku dla
      starajacych...nie gniewajcie sie!!!!
      Na pocieszenie powiem Wam co sie dzisiaj stalo....a to co sie stalo to dla was
      banalne bedzie i powiecie, czy ona zgupiala - tylko Danik i olka moze mnie
      zrozumieja smile Bylam w POLSKIJM sklepie smile smile smile wiecie, tyle rzeczy
      kupilam - wlasnie pol sloika kapusty kiszonej zjadlam i pierogi..... wszystko
      polskie smile widzicie - wy sie tak smucicie, a nie zdajecie sobie sprawy, ze to
      co u was na kazdym rogu jest moze mnie w taka radosc wprowadzic......mowie Wam -
      wchodzac do tego sklepu i widzac te wszystkie rzeczy (princessy, krowki, chlep
      i maslanke itd) to czulam sie jak kiedys baaaardzo dawno temu mialam okazje
      wejsc do Pewexu - i POOGLADAC lalki itd. oczy mi lataly i nie wiedzialam, co
      najpierw brac do koszyka - ktos wszedl do sklepu, a ja sie spieszylam, zeby mi
      nie wykupil czasem czegos smile mam z glowa - prawda????? a zaraz pekne - bo tak
      sie objadlam naszych polskich pierogow!!!!!!
      • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:07
        Anie, ale fajowo napisałaś...
        rozbawiłas mnie tym, rzeczywiście nie docenia się tego, co ma się pod nosem,
        człowiek poprostu nie zwraca uwagi na takie rzeczy, dopiero jak czegos
        zabraknie, zaczyna odczuwać te braki...

Widzisz, te rzeczy o których piszesz: krówki, princessy, kapusta, ja tak rzadko
        to jem, że nawet nie myślałam, jaką to dla kogoś może wartość stanowić wink
        Fajnie, że byłaś w tym sklepie, kawałek Polski w Danii - Super!!!
        • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:09
          A odnoście Waszych ciążowych zwierzeń, to mi się one bardzo podobają... lubię
          czytać co piszecie, uczę się od Was, no przecież mi kiedyś też się to
          "przytrafi"-mam nadzieję, wtedy będę mądrzejsza...
          więc nie hamujcie się, tylko piszcie o Waszych odczuciach smile
          dla mnie przynajmniej to jest ważne tak samo jak staranka smile
          • anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:20
            dokladnie - ja kiedys na te rzeczy wcale nie spojrzalabym - a tu wszystko do
            koszyka pakowalam jak opetana i wyglodzona.......a jak herbatniki Petit Bure
            zobaczylam to byl max....10 paczek kupilam.....
            • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:26
              hihihih ojj jak Wy lubiecie pisac o jedzeniu...buuu a ja jesc nie moge buuuu...
              hihihihihi i jak to Was czytac teraz... hihihihihi

oczywiscie to taki zarcik bo czytac uwielbiam... ale akurat hihi nie o
              jedzeniu...
              • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:29
                A czemu Ty Kasiu jeść nie możesz?
                • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:31
                  bo mnie odrzuca od jedzenia...taka piekna wspaniala II faza cyklu...
                • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:37
                  Hej Anie ale ci sie udalo z tym sklepem,tu w niemczech to chyba takiego
                  niema,ale za 2 lub 3 tygodnie jade do Polskiwink))))))))))))))i wtedy pojem
                  sobie ze szok,i zrobie zapasy na rok hi hi.Tak samo tu w niemczech sa niedobre
                  kielbasy,wogole na stoisku miesnym niepachnie tak ladnie jak Polsce,az mi
                  slinka leci.Jak tu jestem to jem tylko jeden rodzaj kielbaski Sudzuk,sie nazywa
                  i jest pikantna i z wolowiny,reszta to sa bez smaku.Ale bym teraz jakiejs
                  suchej kielbaki zjadla.Nie juz niepisze o jedzeniuwinkbo i tak tegu niemam pod
                  reka tylko smaka sobie robie.Jednak wychowani na smakolykach z Polski ciezko
                  przestawic sie na inne jedzenie i to gorsze.Jak przyjezdzam do Polski to 1 dnia
                  jem co mi wpadnie w rece,najesc sie niemoge tak mi wszysko smakujewinkNa
                  sniadanko dzis zjadlam bulke z maslem,ale musze teraz jesc sniadanka to mnie
                  tak niemgli.Pa pa
                  • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:39
                    Olka popytaj dobrze, moja przyjaciółka w Niemczech też ma taki sklep "polski" i
                    też lata po princessę, kubusie i ptasie mleczko, hihi
                    • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:43
                      To zaczne szukac,dzieki goko,ile ja bym dala jak bym ten sklep znalazla.Pa
                      • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:47
                        Ola a gdzie Ty mieszkasz może spytam może cos będzie widziała ta moja
                        przyjaciółka ona mieszka u góry nad morzem, w Heide
                        • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:49
                          Mieszkam w Berliniewink
            • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:33
              fajnie Bea, bo ja też już zaczynałam się zastanawiać, że ja - głupia piszę o
              objawach, zakupach, wizytach u lekarza i czy Wam nie przykro... może przestać
              na jakiś czas, ale tak czasami chce pogadać a mam tutaj Was i bardzo mi z tym
              dobrze, i wyżalić się można i posmiać się można, a tak szczerze to nie mam za
              bardzo z kim.

Ale jeżeli będę przesadzać, to proszę solidnego forumowego kopniaka, to się
              uspokoję...

A poza tym dziewczynki pamiętajcie, że jutro tłusty czwartek, oj będzie
              pączasto smile sama sie wybieram po pączki do cukierni, tylko jeszcze nie wiem czy
              zjem...ale checi mam wielkie.
              A propos jedzenia wstawiłam sobie ziemniaczki w folii, zjem je z masełkiem i
              solą. Zjadłabym jakąś zupkę, ale to chyba nie za dobry pomysł a dzisiaj.

a zapomniałam napisać, wypiłam te kawę z cytrynką - nie jest aż taka zła i
              główka przestała boleć (ale jak bedę tyle przed tym laptopem siedzieć - to znów
              mnie chwyci), zaraz uciekam stąd.

buziaczki, kto piecze coś dobrego na tłusty czwartek, chwalić się i to już ,
              mniam,mniam smile
              • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:35
                ale trafiłam, Kattrin pisze, że nie o jedzeniu a ja właśnie o żarciu zaczęłam,
                głodna już jestem pewnie dlatego
                • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:42
                  Goko dzieki za informacje o tlustym czwartku,jeju ja niewiem na jakim swiecie
                  zyje,gdyby nie ty to bym niewiedziala,w sumie mama mi pisze zawsze ale chyba
                  zapomniala.Nic niepieke,jakos siedzenie w kuchni niejest ostatnio moim
                  ulubionym zajeciem,wiec kupie jutro poczaczki,ciast tez tu nieumieja,poczki sa
                  tak nalukrowane ze az biale,i twarde.Pojedzcie dziewczyny poskie paczki za nas
                  ktore ich niemamywinkPa pa
                  • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:52
                    A masz Goko jescze mdlosci?Czy juz ci przeszly.Ja juz chyba 4 dzien sie mecze:-
                    (ale tylko mnie mdli,na szczescie.I tylko do poludnia.
                    • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:57
                      pewnie, że mam dzisiaj to z wymiotami od rana (i ból głowy miałam), najgorsze
                      jest jednak sie przegłodzić, jak ja sie przegłodzę, czyli nie zjem co 2-3
                      godziny czegokolwiek, to mam cały dzień mdłości
                      • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:03
                        Ciekawe kiedy mina te mdlosci,wczoraj nagotowala sobie zupy pomidorowej,nawet
                        makaron sama zrobilam a dzis na sama mysl o niej wszystko podchodzi mi do gory:
                        (Najchetniej to bym pila wode,zaraz ide na zakupy bo cos mi sie chce tylko
                        niewiem co.I paluszki,do przegryzania kupie.Pa pa
                        • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:10
                          Ola.. własnie poczytałam na nowym forum gdzie dziewczyny piszą jak powiedzą
                          mężowi o 2 kreseczkach, o tym jak to było z Tobą i śmiałam się i płakałam na
                          zmianę...
                          ale ja mam dziś rozstrój nerwowy... smile))

Ola jak Ty w Berlinie mieszkasz a do domu masz 200 km, to skąd Ty jesteś?? w
                          Polsce oczywiście wink
                          • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:15
                            No Mariolu, jakby tak zachować moję tendencję temperaturkową, to jutro powinnam
                            mieć 36,9
                            jeśli tak będzie, to chyba zatestuję smile Mam jeszcze test Quick'a - no zobaczymy
                            jutro z ranka...
                            Mój mąż, byście się uśmiały z niego, codziennie mnie ogląda i wypytuje... co Cię
                            boli, a to jak? a tamto? ale tak wcześniej nie miałaś i wciąż mnie dopytuje, on
                            mnie bardziej nakręca niż ja siebie sama, stwierdził, że nie mogę dostać @ bo
                            nie mam pryszczy na brodzie tak jak zawsze przed @ smile)) On jest kochany!

Ciągle pyta: a co Ci koleżanki z forum napisały? i muszę mu wszystko mówić, a on
                            słucha z otwartą japą... szok!!!
                            Dobrze, że go mam i Was!!!
                            • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 16:01
                              to trzymam bea kciuki za +
                              do jutrasmile
                              • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 16:14
                                do jutra!

spadam do domku!
                                miłego popołudnia Wam życzę smile
                                Papatki!
                          • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 17:32
                            Bea w Polsce mieszkalam w zachodnipomorskim,tak 60km od Gorzowa.W malej
                            miejscowosci nawet jej na mapie niemawinkte 200km to niejest az tak daleko,juz
                            sie ciesze na sama mysl o wyjezdzie.Jeszcze musze kupic prezeny,bo moja mama i
                            muj brat mieli urodzinkiwinkJa jestem ze styczniá,mama luty a brat marzecwink
                            fajnie sie ulozylismy co nie?Tylo musze z gin pogadac,bo ona wie ze z polski
                            jestem,i juz na tej wizycie pytala czy nieplanujemy jakiegos wyjazdu,niewiem
                            czy to niewskazane czy co.Ale najlepiej w lato mielismy juz zaplanowany
                            urlop,jechac do Macedonii,mamy tam dom,i mieszka rodzina mojego meza.Jest
                            ciekawie,ale i goraco.I do tego 2000km ztadsadw tym roku bylismy
                            samochodem,jechalismy non stop.Spalismy tylko 1 godzine,a cala droga zajela nam
                            24.00godziny.Teraz niewiem bo urlop mielismy na lipec,i w takiej sytuacji
                            fasolkowejwinkniewiem czy uda nam sie pojechac.Ale gdyby nawet nie,to spedzimy
                            urop troche w polsce troche w domku.Chociaz jak bylismy teraz w lato,byla tam
                            tez kuzynka meza(tez mieszka w niemczech)i byla w 8 miesiacu ciazy,i byly 2
                            wesela i tanczyla ze szok.Ale ze ja panikarz jestem to chyba niebede ryzykowac
                            az tak dalekiej podrozy.Zreszta zobaczymy.Pa
                    • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:02
                      no jednomyslnosc bo ja tez sobie rano pomyslałam czy to nie jest nietakt ze
                      piszemy tu o naszych ciazachsad ale ja was tak polubiłam,a te dziewczyny na
                      ciazowych jakies takie obce sa,z wami sie zzyłam tylko wy wiecie o istnieniu
                      mojej fasolki i dlatego piszesad

Bea temp. jak narazie ładna,oby tak dalej,jak jutro nie spadnie to morzesz
                      zatestowacsmileoby sie udało!

Goko ja tak masywnie kupowałam na alegro rózne rzeczy szok!!!! a potem
                      znalazłam forum i teraz tu przesiaduje,nie mam czasu na aukcje i dobrze bo duzo
                      pieniedzy traciłam,ale ile sobie rzeczy nietypowych kupiłam ohoho!
                      • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 17:22
                        hej juz jestem,mam sposub na te moje mdlosci,jak mam cos w buzi cukierek
                        mietowy lub tic tac,odrazu jest ok.Wiec zrobilam zapasy tic tac,i innych
                        mietowych cukierasow.Moj maz tez przed testowaniem tak sie dopytywal jak sie
                        czuje itp.Wtedy to mnie strasznie denerwowalo,a teraz juz wiem ze on tez bardzo
                        tego chcial i dlatego tak dopytywal,i o forum tez dopytujewinkPa
    • anie5 Mariolka 22.02.06, 19:47
      Mariolka, kiedys pytalas o podnoszenie dziecka w ciazy...wlasnie czytam taka
      ksiazke o ciazy smile i jest napisane w niej:
      "podnoszenie dziecka jest calkowicie bezpieczne, jezeli robisz to we wlasciwy
      sposob. Jednak w miare powiekszania sie brzucha coraz trudniej bedzie ci nosic
      dziecko. Zamiast tego przytulaj je i obdarzaj pieszczotami, sadzajac sobie na
      kolanach
      1. Aby podniesc dziecko zegnij kolana do jego poziomu
      2. podnoszac dziecko wyprostuj plecy i obciazaj miesnie nog. PRZYTRZYMUJ MALCA
      JAK NAJBLIZEJ SIEBIE!!!!"

Przeczytalam to w ksiazce - "Ciaza" Lees, Reynolds, McCartan.............
      • anie5 Re: Mariolka 22.02.06, 19:50
        Pewnie Ameryki nie odkrylam smile ale moze jakos rozwieje to twoje watpliwosci smile
        • danik1 Re: Mariolka 22.02.06, 20:31
          Ja nie wiem jak jest na poczatku ciazy z tym podnoszeniem, ale moja kolezanka w
          wysokiej ciazy podnosila swojego synka, ktory byl mniej wiecej w wieku Twojego
          i nic sie jej nie stalo. On jej nawet skakal po tym brzuchu, wiadomo nie do
          przesady, ale ona specjalnie nie uwazala na ten swoj brzuch. Tutaj w Danii w
          ogole inaczej podchodza do ciazy, chyba juz o tym pisalam.

A ja sie dzisiaj objadlam. Tyle pisalyscie o polskim jedzeniu, ze kupilam sobie
          kapuste kiszona i zrobilam surowke na obiad do tego ziemniaki i frikandelle.

Bea trzymam kciuki za Ciebie jutro. A jutro masz termin @??

Pozdrowionka dla wszystkich!!!

PS. Cos nas Jola dawno nie odwiedzala a Izutek to sie pewnie z robota nie moze
          wyrobic dlatego do nas jeszcze nie zajrzala od porodu. dziewczyny czekamy na
          wiesci od Was. smile
          • emania29 zapomniałam tytułu ale pewnie o starankach :) 22.02.06, 22:06
            hejka
            Wczoraj mnie nie było bo nie miałam internetu ale widze że nie tęskniłyście smile
            Pogaduchy o jedzeniu mniem mniam i dzidziuśkach smile no mam nadzieję że niedługo
            zobaczymy na fotkach pierwsze zaokrąglone brzuszki!!!!!!! czas strasznie szybko
            leci Goko ty to już prawie w drugim trymestrze smile to już pewnie brzuchalek
            widać???
            Bea trzymam kciukasy za jutrzejszy test! a mój misiek też taki jest i też tak
            wypytuje smile jak tam tempka? jak objawy? też troche mnie nakręca i strasznie
            jest słodki do wszystkiego się dopasowuje i na wszystko zgadza oby tylko
            dzidziusiek był już z nami!!!!!!

Katrin troche nie doczytałam bo dużo wpisów a ja mam problemy z internetem
            (strasznie wolno chodzi) ale z tego co czytam to martwisz się że masz jakiś
            stan zapalny w pochewce??? Ja dziś też byłam na posiewie... ja mam wciąż
            uczucie że mnie coś piecze i swędzi i strasznie mnie to wkórza bo nie wiem co
            to?????? może jesteśmy jakieś przewrażliwione? Dziś położna powiedziała mi że
            może powinnam chodzić w spudnicy bo może spodnie mnie tak podrażniają???!!!!
            nie wiem??? w piątek mam zadzwonić po wynik. Ja często robie te posiewy i nic
            mi nie wychodzi a objawy i pieczenie jest często nie do zniesienia!!!!!!! A do
            tego też coś o tym wspomniałaś mam po owu bóle jajników i dół brzucha mnie
            napiernicza! oj my babeczki to mamy przechlapane!!!!!

Siuba a może ty będziesz miała tak jak Goko późniejszą owulkę???? może porób
            testy owu a nie ciążowe i działaj smile

Daniczku a ty jak tam??? po starankach? tempka widze już podwyższona?

Ja od jutra zaczynam testować (oczywiście na owu) dziś mi się przysnęło z
            termometrem w buzi i mierzyłam 35min smile dobrze ze go nie zjadłam hihi
            A 1 marca ide do frayzjera muszę się jakoś upiększyć bo ostatnio się
            zaniedbałam i misiek woła na mnie Heniutek smile
            • danik1 Re: zapomniałam tytułu ale pewnie o starankach :) 23.02.06, 20:06
              emania29 napisała:

> hejka
              > Wczoraj mnie nie było bo nie miałam internetu ale widze że nie
              tęskniłyście smile

Ale zaraz klapa na cztery litery dostaniesz. Hihi. Ja tesknilam a oto dowod na
              to:

"Emania cos sie ostatnio obija, pewnie sie szykuje do przytulanek.
              Papapa!!!" - cytat z mojego postu z wczorajszego dni!!!

wink

Dobra lece nadrabiac bo sie rozpisalyscie. Przy okazji zobacze kto za mna
              tesknil. Hihi.
    • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 00:37
      Hej Emania ja to myslalam ze ty jeszcze z ta sypialnia walczysz i dlatego sie
      nieodzywasz.My robilismy generalny remont 4 lata temu jak sie wprowadzalismy,i
      ja mam sypialnie pomalowana na kolor bekitny,ja to jestem taka maniaczka koloru
      niebieskigowinkJuz tak od 20:00 mnie niemgli hurrawinkSpac jak zwykle mi sie
      niechce to posiedze jeszce troszeczkewinkMilych snowwinkBea trzymam kciukiwink
      • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 07:46
        witajcie dziewuszkismile

Bea i co testowałas?pisz szybciutko!!!

Katrrin Emania pisała ze ja tez cos ciagle piecze i swedzi i nic nie wychodzi z
        badan i ze połozna jej powiedziała ze moze powinna w spódnicy chodzic,bo ja
        moze spodnie uczulajasmilesmile ze wrazliwasmile i wiesz co mi sie przypomniało!ze
        przeciez ja jak tylko załoze jakas sztuczna bielizne to od razu mam upławy!!!
        od jakiegos czasu nosze bielizne 100% BAWEŁNY i tylko wtedy mam tam zdrowo!!!
        moze ciebie tez cos uczula???? i masz po prostu pipke wrazliwa????

Anie i Danik dzieki za rady w sprawie podnoszenia,ja własnie cwiczyłam kiedys
        ta pozycje co Anie pisałas ,ale mi nie wychodzi wydaje mi sie ze napinam
        jeszcze bardziej miesnie brzucha

Emania to kiedy zaczynasz produkcje???smile bo my tu czekamy na ciebiesmile masz do
        nas szybko dołaczyc!!!
        • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:05
          Dziewczynki ale mnie nic nie piecze ani nie swedzi hihihihi smile))
          Nie mam zapalenia hihihi... ja poporstu spływam sluzem i tyle, a bolesci to
          podbrzusza i jajników jak na @@. To tyle ...

reszta to zalamanie emocjonalne i to wszystko.

Emanio my zawsze tesknimy za Toba, ale tez bylam swiecie przekonana ze
          odnawiasz mieszkanko i nie masz czasu zajrzec....
          Trzymam za Ciebie kciuki bo licze na Ciebie w tym cyklu!!!

Bea czekam na Ciebie! Daj znac co u jak?? Niecierpliwiem sie smile)))

Buziaki dla wszystkim bliskich mi dziewczynek, buziaki na tłusty czwartek smile))
          • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:27
            wiem Katrrin ale mi chodziło o to ze mnie np.uczulaja materiały takie sztuczne
            i jak załoze jakas bielizne np.typu koronki to od razu dostaje upławów,bo mam
            wrazliwa kaske i chodziło mi o to ze ciebie moze tez cos uczula ,nawet moze nie
            wiesz co i dlatego masz te objawy niemiłe rozumiesz?
            • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:32
              bea patrzyłam na twój wykres,ale widze ze jeszcze nie znaczyłas,od której ty
              pracujesz?
            • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:33
              ok smile) dziekuje za wszystkie pomoce smile)

Jestescie kofffane moje drogie smile))
              • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:54
                No hejka!

sad((((
                Nie testowałam sad(((
                Nie czuję (*) czuje za to @
                Wczoraj zrobiłam test owu - tak sobie i ledwie była kontrolna widoczna,
                stwierdziłam, że nie zrobię dziś ciążowego, bo już czułam nosem nadchodzącą @ -
                francę francowatą sad

No i dziś mi już temp. spadła do 36.6 - już zaznaczam wykres.
                Przychodzę na 8.30 do pracy, ale zanim włączę, zanim Was poczytam, to tak ok 9
                się odzywam smile

@ coprawda jeszcze nie dostałam, ale to już tuż tuż - nie mam nawet siły się tym
                martwić smile
                Już czekam na następną owulkę smile
                Trudno, wiedziałam, że to zbyt piękne by mogło być prawdziwe smile
                ale objawy jakieś dziwne odczuwałam, tak się nakręciłam niepotrzebnie smile
              • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:55
                cześć kobietki!

jak tam samopoczucie u mnie na razie super nawet nudności rano nie miałam, szok!
                Wczoraj mąz mi przywiózł "piłkę" szalony kupił całego arbuza, jaki on kochany i
                ananasa, na razie jadłam tylko arbuza, ananas dzisiaj, hihi, ale dopiero po
                paczkach, wybieram sie do cukierni po pączki i tak nie wiem czy je zjem, ale
                może.

Emania jak to nie tęskniłyśmy, tęskniłyśmy za Tobą i tak gdybałyśmy, że
                szykujesz się do przytulanek.

A co do brzuszków to mam juz taka fotkę w aparacie brzuszek a na nim napis 11,5
                hihi a co tam na pamiatkę trzeba mieć i podgladać potem jak rośnie. Tylko
                nieduży wyszedł bo z samego rana, wieczorem muszę zrobić, wtedy to bania jest,
                że hoho.
                • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:01
                  Beatko tak mi przykro, ale nie poddawaj się, uda się zobaczysz, muszę poczytać
                  jak to było z Twoimi starankami, pamiętasz kiedy były w których dniach cyklu,
                  napisz coś.
                  Nie smuć się, wiem, że Ci bardzo ciężko to najtrudniejszy okres oczekiwanie
                  jest straszne,pamiętam swoje oczekiwania, pojedyncze kreski itp., płacz, łzy
                  (ja starałam się rok, no trochę ponad rok), mam nadzieję, że Ci sie uda o wiele
                  wcześniej.
                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:10
                    Wiesz Goko...

Tak na dobrą sprawę, to my od 1,5 roku się wogóle nie zabezpieczamy...
                    Zawsze staranka były na śluz... No i "nie wpadliśmy" smile)
                    Trudno uwierzyć, że zawsze nie w czas to robiliśmy...
                    Ale pisałam już wcześniej, że tak na poważnie nie miałam jak się za to zabrać.
                    Ostatnie 2,5 roku, to był nasz ciężki okres - w sumie ja 6 razy w tym czasie się
                    przeprowadzałam, nerwy stresy, zmiana prac, otoczenia - może mój organizm też
                    jakoś się na to buntował, nie miałam nawet czasu na porządne badania, i wciąż
                    inny lekarz, bo inne miasta zamieszkania smile
                    Teraz jak już się uspokoiło to na poważnie się za to zabieramy smile
                    ( marca idę do podobno bardzo dobrego lekarza) zawale go pytaniami i powiem, że
                    na porządnie ma się za mnie zabrać...

Ten cykl to pierwszy z testami owu.
                    Owu była 16 dc. Staranka były 14 dc wieczorkiem i 16 dc rano i wieczorkiem...
                    Test owu pozytywny wyszedł 15 dc ok 19 godz. a 16 dc z rana miałam śliczny
                    śluzik i bardzo dużo... No i tak to wyglądało... Może cosik źle zrobiliśmy smile
                    A nawet świecę ćwiczyłam po przytulankach smile hihihih, a mąj misio mnie za nogi
                    trzymał i telepał mną, hhehehehehe, komiczny obrazek, co??
                    Dzięki za pocieszenia dziewczynki!
                    Bez Was jesień... sad((
                    • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:11
                      Bea a ja naprzekór wszystkiemu nadal trzymam kciuki!!!!!
                      • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:14
                        Kasik!!!
                        Dzięki ogromniaste - kochana!!! smile))
                        No wiesz... w sumie to póki @ nie ma, to nic nie wiadomo, nie???
                        Ala ja już za siebie nie trzymam kciuków...
                        mojego męża mi szkoda... widzę jak on to przeżywa, ma 32 lata i już bardzo chce
                        być tatą, a ja mamą!!!!!
                    • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:20
                      Przykro beatko,wiem jak to jest jak sie człowiek nakreca,widzi jakies objawy u
                      tu klapa,najgorzy jest ten dzien @ potem juz lepiej,nowe planysmile

badanka sobie morzesz zrobic,bo moze jakies tylko małe utrudnienie jest u
                      was,któremu mozna zaradzic! wykres masz chyba ładny oprócz tego jednego skoku
                      (ale to musiała byc jakas przyczyna) morzesz go posłac ewie do oceny na nowe
                      forum,a i mierz dalej w tym cyklu,morze jeszcze spróbuj w tym cyklu z ziółkami
                      i witaminkamismile

Goko kiedy przyslesz fotke? mnie dzis mama paczki podrzuci mniam-mniam
                      wiecie ze ja juz przytyłam!!!!!
                      • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:16
                        Hej Mariolu!

A jakie ziółka?
                        Ja od czerwca zeszłego roku jem folik i mój mąż też smile
                        Ale jak macie jakieś dobre rady, to ja zaraz polecę i pokupuję i zaraz dzielnie
                        będziemy zajadać i wypijać co poradzicie smile

A ja wczoraj robiłam chrusty, bo pączków nie lubię smile)
                        • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:23
                          no wiec tak: dla ciebie wiesiołek i syrop gujazyl,na sluziksmile
                          dla meza na plemniczki: dziewczyny polecaja maca ,salfazin a ewa radziła
                          witaminy z duza iloscia cynku np.feminatal (dla ciezarnych)
                          • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:35
                            yhm...

a ten wiesiołek to brałam teraz od 5 do 13 dc i ten gujazyl razem z wiesiołkiem
                            mam pić też od 5 do 13 dc?
                            A mężulkowi kupię te witaminy, niech połyka! A wiecie jak dzielnie folik je, ani
                            nie piśnie, tylko japę otwiera i łyka!
                            on wszystko co ja mu każe, to zażywa smile))
                            a na forum przeczytałam też, że godzinke przed starankami zaleca się panom
                            wypicie 1 szklanki coli czy pepsi bo plemniczki nabierają powera i suną jak
                            zwariowane... niezłe co??

Dzięki Marioluś, już sobie zapisałam...
                            tylko jak ten gujazyl brać mi napisz, bo to syrop na kaszel nie??
                            • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:48
                              guajazyl na 3 dni przed owu ,a o kofeinie to tez słyszałam ze przyspiesza
                              plemniki,dlatego mi ewa radziła unikac kofeiny bo to sprzyja poczeciu
                              chłopca,tak samo z tym wiesiołkiem tez podobno sprzyja poczeciu chłopcasmile ale
                              ile w tym prawdy to nie wiem?
                              • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:48
                                ide na zakupki,bede potem
                                pa
                                • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:15
                                  Bea możesz wydać kasę na Macę na Salfazin, itp, ale bardzo skuteczna jest
                                  zwykła witamina E w kapsulkach, tak o coli też to słyszałam, a ja kupowałam i
                                  macę i salfazin itp itd, wit E potem i w tych cyklach nie zaszłam, cholercia ja
                                  Wam mówię "Ten u góry" za to napewno odpowiada, bez niego ani rusz...
                                  (bynajmniej u mnie tak było)
                                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:21
                                    Potwierdzam słowa GOKO!!! smile))

Bea naturlisk, bez wyznaczania dni specjalnych i zmuszania organizmu do
                                    płodzenia smile)) I ni stad ni zowad hihihi Piekne II kreski na ciażowym!!!

Tego Ci zycze z całego serduszka smile))))))))))))))
                                    • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:34
                                      DziendoberekwinkBea to specjalnie dla
                                      ciebie**************************************************************************
                                      ********************************************************************************
                                      *******winkNapisze co ja wiem,wyczytalam ze kobieta musi unikac
                                      Coli,pepsi,czekolady i kawy.To podnosi prolaktyne,a ja kiedys mialam w gornej
                                      normie.Przed staraniami pilam 3 kawy,ale jak to wyczytalam ograniczylam sie do
                                      jednej.Jeszcze moja gin mowila ze po owu nie wolno pic za duzo herbaty czarnej
                                      bo to moze utrudniac zagniezdzenie zarodka.Wiec ja pilam tylko 1 kawke,i zadnej
                                      herbaty.Ja lykalam folik,maz nic tylko mial zakaz siedziec z laptopem na
                                      kolanach bo to podgrzewa plemniku,i zakaz goracych kapieli przed staraniami
                                      oboje i ja po owu tez juz nielezalam w wannie bo ja tylko w goracej wodzie
                                      uwielbiam.Do lekarza warto isc.Ale te przeprowadzki to mysle tez ze duzo
                                      zawazyly na tym,stres tez przeciez odradzaja.Pozdrawiam cieplutko pa pa
                                • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:37
                                  hej dziewczynki ja wam coś jeszcze powiem, wątek chodzi ciężko i trzeba nowy
                                  będzie otworzyć, ale 1 marca, a teraz jeszcze na tym watku trzeba podtrzymać
                                  tradycję i muszą się znaleźć dwie (*), a więc czekamy na dwie ciężarówki do
                                  wtorku włącznie..... musi się udać
                                  • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:48
                                    Olu, dziękuję za te rady odn.kawy, no ja to potrafię czasem i z 5,6 dziennie
                                    wypić ale 3 to norma, więc ewidentnie będę z tym walczyć, herbaty nie lubię,
                                    zatem, ten problem z głowy...
                                    może na bawarkę się przerzucę, bo uwielbiam smile
                                    @ jeszcze nie dostałam smile
                                    Goko, a tą wit.E to cały czas ma brać?
                                    Wiem Kasiu,że natura nie lubi być zmuszana, i w styczniu byliśmy na Słowacji w
                                    górach i było sponatnicznie i też nic sad
                                    Oj, nie ten czas najwyraźniej... Może to moja pokuta za inne grzechy sad(
                                    Teraz Post się zbliża - wyrzekam się słodyczy i alkoholu w intencji
                                    dzidziusia... to już kolejne moje postanowienie... może tym razem ??

Ola ja tak czułam, że ty z moich obecnych okolic jesteś... Gorzów i Zielona
                                    Góra, to teraz jedno województwo smile ale nie lubią się zarazy... ja tego nie
                                    czuję, bo nie jestem stąd więc lokalną nienawiścią nie przesiąknę...
                                    • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:55
                                      A ty Bea zkad jestes?Ja zamiast ponczka zajadam buke z maslemwinkMi trz z
                                      poczatku bylo ciezko bez kawki,zostawilam tylko ta poranna bo jak ja kawy
                                      niewypije rano to nieprzytomna jestem.A pd paru dni wogole niepije,za to pije 1
                                      herbatke z cytrynkawink
                                      • olka9917 Bea 23.02.06, 13:09
                                        Na nowym forum Ewy Anilityk na stronie glownej Starania za ekspertem jest
                                        artykul,3 miesiace przed staraniamiwinkNiewiem moze czytalas,ale dosyc ciekawy
                                        jest.Pa
                                        • bea1978 Re: Bea 23.02.06, 13:30
                                          Tak Olu, czytałam ten artykuł smile Dzięki wielkie!
                                          A ja jestem wrocławianką, ale teraz juz chyba na stałe w Zielonej Górze.
                                          Właśnie czytam artykuł w METRO - o tym jak kobiety z przygranicznych
                                          miejscowości jeżdżą do Niemiec rodzić, bo super warunki i za darmo wszystko...
                                          Nawet cała obsługa to Polacy. ordynator, lekarze,pielęgniarki, niezłe co??
                                          • olka9917 Re: Bea 23.02.06, 13:32
                                            Moja kolezanka tez jak tu rodzila to polozna byla polka i przez 5 tygodni
                                            pomagala jej codziennie przy dzieckuwinki tez za darmo z tym ze ona mieszka tu
                                            na stale.Ale przy pierwszym dziecku to myle ze to bardzo przydatna sparawa.
    • olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 13:35
      Dobra spadam sie troche podmalowac,i za obiadek sie wziasc.Dzis mam prawie
      nieodczowalne mdlosci,albo sie do nich przyzwyczailam hi hi.No nic wpadne
      puzniej.Milego tlustego czwartkuwink
      • anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 13:52
        dziewczynki - ja tak w biegu tylko...dzis w nocy nic nie spalam, bo moj maz
        przyjechal o 4 rano...dzis caly dzien pracy sad ale wlasnie objadek wcinamsmile
        Bea - ty sie nic nie martw - ta "franca francowata @" jak przylezie, to
        gwizdnij na nia i plany juz na nastepny cykl rob - ja tez to przezywalam - i
        tez tak jak ty mi smutno bylo....ja mysle, ze te przeprowadzki, stres mialy
        ogromny wplyw - chocby - natura wolala poczekac - abys sie ustabilizowala - a
        teraz juz masz swoje miejsce i lekarza pozadnego - zobaczysz ze juz
        niedlugo.....na pewno jest wszystko ok - tylka tam u gory maja inne terminy smile
        glowa do gory!!!!
        Dziewczyny - mam prosbe - ZJEDZCIE za mnie paczka!!!!!!!
        pozdrowienia
        wpadne pozniej!
        • bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 16:20
          Jadę do domku...

może wpadnę w weekend, bo mój mąż wybywa, ale nie wiem, czy nie poświęcę tego
          czasu tylko dla siebie...
          Jutro wyjeżdżam służbowo, więc mnie nie będzie.
          Dzięki za dzisiaj... @ nie ma smile ale będzie sad
          Do poniedziałku!
          Rzeczywiście ciężko już chodzi nasz wąteczek smile)
          Papa!
          • emania29 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 20:15
            hej
            Bea strasznie mnie rozbawiłaś tą świecą smile))) już sobie wyobraziłam jak twój
            misiek cię potrząsa za nogi żeby całe jego dobrodziejstwo popłynęło gdzie
            trza smile))) mój to od razu się podstawia żebym nóżki o niego oparła i też robie
            jakby świece smile)))) śmieszne te nasze miśki tak to wszystko przeżywają smile)) a i
            proszeczki dzielnie łyka choć strasznie tego nie lubi... krztusi się dławi ale
            bierze w wielkim celu!!!! zuch!!!

Jeśli chodzi o moją sypialnie to czekam tylko na patchwork ale babka coś chyba
            ściemnia bo jeszcze nie zaczęła szyć sad
            Nie wiem kiedy u mnie owulka bo robiłam dziś test i nic! planuje na weekend ale
            być może się przesunie ! No i ta pipka strasznie mnie szczypie sad(( martwie się
            że przytulaki nie wyjdą przez tą moją nieszczęsną pipęcje sad dziś to ledwo
            moglam usiąść na biedulce sad zobacze jutro co wyjdzie z posiewu?

Pisałam wam że wybieram się do fryzjera 1 marca. ale nie wiem co sobie na tej
            głowie zrobić???? znacie może jakieś fajne strony z fryzurami???

A jeśli chodzi o wątek to możemy zmienić na nowy bo ja przesądna nie jestem i w
            szczęsliwe wątki raczej nie wierze... co ma być to będzie.... także jeśli się
            zacina to zmieńmy???? kto ma ochotę założyć nowy???
            • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 08:06
              Hej słonka smile

Co do nowego watku, to moze jakas nasza mamusia zalozy, bo naprawde ciezko
              zaczyna byc smile A w takim wypadku nowy watek bedzie juz zawirusowany??

Co Wy na to?
              • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 08:45
                Kasia podala propozycje wyzej, ale mowila tez, ze nie ma komu zalozyc, wiec ja
                zglaszam sie na ochotnika. Mam juz w sobie wiruski ciazowe po synku. Hihi.
                Chyba jakies zostaly??? No a poza tym jestem starajaca sie. Co Wy na to???
                Dawajcie propozycje nazwy.

A tak w ogole to 1 marca bede chyba testowac jak @ nie przyjdzie. Najgorsze, ze
                nie wiem kiedy byla owulka i czy w ogole byla.
                Pozdrowionka i ide dalej czytac.
                • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:04
                  Ale seksistowsko sie zrobilo na naszym watku. Hihi.

Emaniu specjalnie dla Ciebie, zebys nie mowila, ze o Tobie nie mysle. Hihi.

www.wella.pl/consumer/fryzury/index.jsp
                  Dziewczyny gdzie Wy jestescie? Stawac do raportu, jak to Kasia mowi.
                • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:04
                  witam laseczkismile
                  i znowu piateksad jak te dni szybko leca szok!
                  co do watku,to ja nie jestem starajaca sie,wiec sie nie udzielamsmile
                  • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:09
                    Mariolcia a powiedz jak sie czujesz wogole??
                    I ktory to juz tydzien ciazy u Ciebie??
                    • mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:20
                      Kasiu 5 tg.i 3 dzien smile
                      czuje sie normalnie,nie mam rzadnych jak na razie uciazliwych objawów,tylko mam
                      leniasmile i pod wieczór jestem strasznie zmeczona o 19 juz nie funkcjonuje
                      normalnie,a o 20 juz jestem w łózkusmile

a co u ciebie przeszło ci to cholerstwo???
                      • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:23
                        tak wszystko mi przeszlo smile Mam najzwyklejsze objawy II fazy cyklu tylko smile
                        • goko1 Daniczku czas na nowy wątek 24.02.06, 09:36
                          Cześc kobietki!

a co do nazwy czas na propozycje, może starające coś wykombinują.
    • kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:36
      Daniczku specjalnie dla Ciebie
      ********************************************************************************
      ************************************************ buziaki
      • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:39
        kattrin1 napisała:

> Daniczku specjalnie dla Ciebie
        >
        *******************************************************************************
        > *
        > ************************************************ buziaki

Hihi spryciula!! wink
    • danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:44
      Zapraszam na nowy watek!!! smile
    • goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 10:29
      Dziewczynki wskakujcie na nowy wątek, ciężaróweczki dodawać do nowego z masę
      fluidków i to już!!!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=37414684
      czekamy na Was...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka