mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 16:48 anie a masz takigo stracha cały czas zeby wszystko było dobrze,zeby ciaze donosic.dziecko zdrowe i wogule? bo ja w pierwszej ciazy tak miałam i teraz tez,ale to chyba normalny taki niepokój co? w pierwszej ciazy miałam najwiekszego stracha tak do 12-14 tyg. bo sie oczytałam ze wtedy najwieksze ryzyko poronienia ,potem juz troche wyluzowałam a zaczełam sie znowu strasznie bac o dziecko zeby było zdrowe,no a potem to jeszcze sie bałam porodu na szczescie wszystko skonczyło sie dobrze i mam teraz szczescie walace łepetynka w sciane Odpowiedz Link
anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 16:55 tez tak sie balam na poczatku, pamietasz - pisalam na forum - juz nawet mama przywiozla mi duphastom -jakby sie cos dzialo ......a teraz sie uspokoilam - i mam nadzieje, ze w takim stanie ducha bede juz az do konca a jak zobacze na usg malenstwo to juz sie zupelnie uspokoje a o tych klopotach z twoim synkiem - to nie mam pojecia...nie mam zadnego doswiadczenia....zycze ci aby to sie skonczylo bo dodatkowo niepotrzebnie masz zmartwienie a jak reaguje na twojego meza - tez tak sie buntuje przy nim? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:07 Hej dziewczyny co do drzemek to narazie niespie w dzien.Za to wieczorem nie moge zasnac.Wczoraj do 3.00 w nocy zasnac niemoglam.Jak tam Anie znalazlas kapuste kiszona?Ja dzis kupilam,i ona jest z kminkiem,ale dobra.Ja to tylko bym jadla i jadla ale najchetneiej same wazywaWiecie co chyba przestane jesc kurczaki,tu w niemczech jest duzo ptakow chorych na ta ptasia grype (Dzikie ptaki sa chore)ale dzis jak bylismy w sklepie jakos balam sie wziasc cos z kurczaka,i wzielam wolowine.Ale niemam wogole ochoty na mieso.Mialam ochote na zupe pomidorowa jeszcze mam 2 udka w zamraralniku,to moze sie skuche.Pozdrawiam pa pa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:07 no przy wszystkich np.jak sie zdenerwuje bo cos mówi i go nie zrozumiemy,albo cos jest nie po jego mysli,ale jest tez rozdrazniony bo mu ida zabki -te najbardziej bolace i nawet w nocy sie rzucał przez sen,widac było ze cos go boli,ale zauwazyłam dzis jakby mnie tak sie udezał w ta główke a pisałam na forum dzieciecym i jest to temat bardzo czesto poruszany,bardzo duzo dzieci tak robi i to podobno samo przejdzie no ja kiedys w aptece tez nudziłam czy mi nie sprzeda bez recepty duphastonu,zeby miec na wszelki wypadek,byłabym spokojniejsza ale mi nie sprzedali ale jak pójde do lekarza i bedzie okey,to mimo wszystko poprosze o recepte dla swojego spokoju,no bo jak by co nie daj Panie Boze to masz pod reka i tak wydaje mi sie ze byłabym spokojniejsza a myslałas juz o porodzie? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:11 Olka co ty wymodziłas z tym linkiem? no ja mam nadzieje ze ta ptasia grypa,to zemsta hodowców bydła za wsciekłe krowytzn.ze to jest urobione zeby wołowe kupowac ale tak serio to boje sie tej grypy i wogule ptaków teraz! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:11 przezucmy sie na wieprzowine,bo swinki jeszcze nie chorowały Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:12 Hi hi ten suwaczek to jedna wielka katastrofaide go wyczyscic.Pa Odpowiedz Link
anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:15 nic nie mysle jeszcze, chodz dzisiaj lekarz juz mi sie zapytal w jakim szpitalu chce rodzic....ja takie oczy zrobilam - bo tak naprawde mam zamiar we Wloszech rodzic, choc Danik mi tak chwalila dunskie szpitale, ze sama nie wiem i musimy sie zastanowic z mezem...... Olka - a ty jakie masz imiona? Goko? Ja juz dawno temu mialam tez Julie - ale przeszlo mi ostatnio, dla chlopca podoba mi sie Janek (z polskich), Marco, Federico (z wloskich), Henrik (z dunskiego) a mojemu mezowi Rafaelle lub Marek (z polskich) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 19:40 do jutra laseczkipa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 17:14 Ide gos ugotowacChyba ta pomidorowke Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 20:44 Hej! Widze, ze nikt nic nie slyszal na temat takiego bolu sutka jak ja mam. To pewnie przejdzie wkrotce ale mnie zastanowilo. Mariolka, ale sie dzis zgralysmy bo ja tez mialam dzisiaj spagetti. Bardzo mi sie go chcialo a normalnie to za nim nie przepadam. Moj maz zrobil i bylo naprawde pyszne!!! Mozecie mi wierzyc bo moj maz dobrze gotuje. Jezeli chodzi o imiona to ja dalam swojemu synkowi takie, zeby pasowalo i w polskim i w dunskim jezyku a drugie jezeli bedzie chlopiec to myslalam o Martin to po naszemu Marcin, ale polska wersja mi sie mniej podoba od dunskiej a jak bedzie dziewczynka kiedys w przyszlosci to chyba bedzie znowu jakies polsko- dunskie. Tak sobie piszecie o objawach, imionach i wizytach u lekarza, ze sie rozmarzylam. Pozdrowionka. Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 20:48 Mariolka imie Mikolaj bardzo mi sie podoba. A dla dziewczynki jak bylam w ciazy to tez myslalam o Natalii. Hihihi, ale jestesmy dzis zgodne. Anie ja nie wiem jak jest we Wloszech, ale w Danii opieka w szpitalach jest super i warunki tez chociaz nie w kazdym. Ja obejzalam dwa i wlasnie ten drugi w Viborg bardzo mi sie spodobal. Pozdrowka i juz zmykam. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 21.02.06, 21:20 Hej juz jestem.Utowalam sobie pomidorowke,juz nawet podjadlam sobie.Co do imion to jeszcze niemyslam zbytnio o jakich konkretnych.Chyba dopiero zaczne jak juz bedzie wiadomo KTO to bedzieChlopiec czy dziewczynka.Imiona bysmy chcieli dac takie raczej egzotycznejak muj maz ma.Ja tez mam wizyte na 1.03.dzis patrzalam na termin bo wtedy z tego wrazenia to zapamietala tylko ze za 2 tygodnieTo narazie pa pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 00:26 Hej dziewczyny spicie?Ja jeszcze buszuje po necieOstatnio dlugo siedze w nocy ale za to dlugo tez spie ranoNo nic zajze rano jak sie wyspie.To dobranoc pa pa Odpowiedz Link
anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 07:30 no taj dzis witam wszystkie zaraz wyruszam do szkoly.......wczoraj zrobilam sobie nowy suwaczek - moze uda mi sie go wkleic pozniej, Milego dnia! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:09 Widzisz Danik jak sie zgrałysmy co do twojego bólu sutka nie mam pojecia,bo mnie tylko sutki bolały jak karmiłam hihi Olka ja juz nie buszuje tak jak kiedys do 1-w nocy,chodze spac o 20 usypiam małego i siebie tez przy okazji,a wstajemy o 7 Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:28 Cześć kobietki! U mnie dzisiaj ciężki dzień się zapowiada, mam nadzieję, że będzie odwrotnie. Nad ranem obudziłam się z bólem głowy, cholercia czy to musi mnie tak często dopadać. Oczywiście rano jak codzień wypiłam kubeczek mleczka, ale jak już go skończyłam to nastapił "zwrot" chyba w podwójnej ilości. Mam nadzieję, że te wymioty rozpędzą na dobre ból głowy, na razie leżę, nic nie jem, i mam zimny ręcznik na karku no i oczywiście piszę do Was. Potem może skubnę jaąś grzankę a jak będzie dobrze to po kilku godzinach zjem śniadanie i może kawkę wypiję, ja mam bardzo niskie cisnienie, może powinnam na ból głowy kawkę spróbować?. A teraz powrót do wczorajszego dnia. A więc byłam na wizycie u lekarza. Wszystko ok, dzidzia rośnie ładnie ma 4,32 cm i widziałam jak tańcuje, hihi normalnie szok tak się ruszała fajnie i nózki i raczki, az lekarz był zszokowany, że taka ruchliwa... , oczywiście lakarz pokazał też jak bije serduszko, kręgosłup, sprawdził przyziernośc karku i wszystko jest ok. Z usg wyszło, że to 11 tydzień i 4 dzień, hihi więc sobie suwak od razu zmieniłam. U mnie też ok, chociaż powiedział, żebym sobie irygację z naturalnego jogurtu zrobiła, tak 3 wieczory z rzędu, bo mu mówiłam, że mnie ta pipka trochę boli i żadnym nawet płynem ginekologicznym nie mogę się podmywać. Powiedział, że spokojnie na rumianek do podmywania mogę się przerzucić. A jogurt ma zakwasić trochę moją florę "pipkową" (to mój zwrot bo nie wiem jak Wam to wyjaśnić) na bardziej kwaśną bo z reguły ona ciągnie ku zasadowemu odczynowi i żeby się żadne zapalenie nie przypałętało. Tak więc dzisiaj pędzę po gruszkę gumową i będę se wieczorkiem "wstrzykiwać bakterie jogurtowe", jogurty już mam, hihi. Pytałam kiedy do pracy normalnie mogę wrócić, powiedział, że zobaczymy wszystko się okaże 9 marca wtedy mam koniec zwolnienia i wizytę, chciałby jednak przetrzymać mnie do min. 14 tygodnia, aż łożysko przejmie wszelkie funkcje. Duphaston pozostawił nadal po 1 tabletce dziennie. Potem postaram się wkleić nowa fotkę dzidzi - nie mam skanera w domku, ale może cyfrówką zrobię, a teraz chwilkę jeszcze poleżę. buziaczki Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:35 dopiero teraz chyba będzie nowy aktualny suwaczek... Olka a spać trzeba zacząć teraz chodzić nieco wcześniej.... Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 08:53 czy wszyscy śpią, bo ja nie mogę...i głodna już jestem Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:11 fajnie goko ze wszystko okey,to termin ci sie przesunał o 4 dni tak? a usg tak dokładnie stwierdzi co do dnia ciaze? bo u mnie na pierwszym usg ustalili termin porodu i był wczesniejszy o 6 dni od terminu OM i wiesz ze tak urodziłam jak usg wzkazywało,no dokładnie 7 godz. tylko pózniej,jaja nie? te bóle głowy to pewnie tez od ciazy,bo czytałam ze tez sie kwalifikuja do ciazowych objawów duzego juz masz szkraba hihi,niedługo bedzie widac płec,bedziesz chciała wiedziec? i masz jakies przeczucia? Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:26 Hej Mariolka! tak o 4 dni sie przesunął, czyli znów prawie powrót do tego co było na 1 usg (miał byc termin 9.09, a teraz jest 08.09. Ale termin porodu to okrągły miesiąc (jak to mówi mój gin)- więc wszystko jest mozliwe plus minus 2 tygodnie. Ja syna urodziłam dwa tygodnie po terminie, miałam na 15 a 29 urodziłam, więc różnie bywa. Tak płeć będę chciała znać, jeżeli dzidzia pokaże Będę wiedziała co mniej więcej kupować w jakich kolorkach itp. Przeczuć nie mam żadnych na razie, zobaczymy, pewnie - fajnie by było mieć parkę, ale tego akurat tak dokładnie nie da się zaplanować. A jak będzie chłopiec też nie będę płakać przecież - długo się staraliśmy i zarówno jedno jak i drugie jest wyczekiwane strasznie mocno, jednego chłopaka mam, i on oczywiście woli brata, chociaż ja bym chciała postroić kogoś w sukieneczki, hihi. Więc jak się da chcę wcześniej wiedzieć co pomału kupować, na razie ogladam neutralne kolorki ciuszków, hihi nie różowe i nie niebieskie, zielone, żółte, białe. A są prześliczne, normalnie chora aż jestem jak na nie patrzę, napatrzeć się nie mogę.)) A poza tym mówią, że tak samo jak każda ciąża jest inna, tak samo dziecko każde też jest inne (niezależnie od płci), chociaż po wczorajszych ruchach to się śmieliśmy, że kolejny łobuziak rośnie w brzuszku - jak już taka ruchliwa dzidzia to co będzie potem... A Ty Mariolka masz jakieś ukryte marzenia związane z płcią, czy może coś pzreczuwasz? Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:34 Witam drogie panie. Goko fajnie, ze wszystko dobrze. Bardzo sie ciesze i mam nadzieje, ze to USG i Twoja fikajaca fasolka troche Cie uspokoily, ze wszystko jest ok. Moj Daniel tez fikal bardzo i mowili, ze to nie bedzie spokojne dziecko a bylo jak aniolek i w nocy i w dzien. Przynajmniej do drugiego roku zycia. Hihi. Ja jak bylam w ciazy to na poczatku nie chcialam znac plci ale w miare jak miesiace uplywaly to stawalam sie coraz bardziej niecierpliwa i chcialam sie dowiedziec. Powiedzieli, ze na 70% chlopak, ale ja czulam, ze to bedzie syn chociaz tesciowa mi probowala wmowic, ze to bedzie corka. Pewnie dlatego, ze sama ma tylko jednego syna i marzy jej sie wnuczka. Siedze sobie w domu z synkiem i wiecie co on wyprawia? Hihi. Robi sobie slizgawke w domu. A do tego potrzebuje, bagatelka, kilku pudel i poduszek. ie musze chyba mowic jak wyglada moj pokoj!!!! ) Ale bede miala sprzatania. Pozdrowionka dla wszystkich i czekam na reszte dziewczynek. Emania cos sie ostatnio obija, pewnie sie szykuje do przytulanek. Papapa!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:41 Czesc dziewczynki, Przepraszam ze malo pisze, ale nie za dobrze sie czuje, a nie chce psuc atmosfery moimi wynurzeniami, szczegolnie ze tak piekne tematy widnieją )) Juz niedlugo mi przejdzie i powroce ale narazie tylko czytam, nie gniewajcie sie...prosze... Ciezarówczki kochane tak trzymac bardzo sie ciesze ze tak piekne ciaze sa na watku, i czekam z utesknieniem na nastepne... tak bym chciala zeby wszystkie ze starajacych sie na tym watku zaciazyly ) Jest to moim marzeniem )) Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:47 Kasiu jesteśmy tu właśnie po to, że jak się nie za dobrze czujesz to właśnie to powinnaś pisać, zreszta sama wiesz po co te forum... nie tylko dla dobrych wieści i opowieści, a więc pisz szybciutko co u Ciebie... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:50 nie wiem co pisac... jeste mi zle, placze tylko, boli mnie wszystko na dole, mam chyba znowu jakies zapalenie nie wiem.. lekarz mowi ze nic nie ma, a ze mnie sie leje sluzu tyle jak normalnie okres, boli mnie @@ caly czas,zaczely cycki swedziec, jestem zmeczona, senna i wogole do du... i co mam dalej pisac... Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:55 Witam wszystkie dziewuszki! Kasiu... ja wiem jak Ty się czujesz, dokładnie jakbyś o mnie pisała, tylko ten śluz mnie nie dotyczy... bolą mnie cycki aż pod pachy, jajnik prawy jakby to był kamień nie jajnik i mam wrażenie że mi go przez spodnie widać, brzuch dołem ciągnie już na @... wyć mi się ciągle chce, zła jestem jak osa, krzyczę w domu na męża, poprostu za nic, a on biedny tak dzielnie to znosi... niech już ta @ przylezie i nie będę się tak psychicznie dołować czy owulacja ZAWSZE jest 14 dni przed @, czy może się coś przesunąć? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:58 Bea owulacja jest przewaznie 12-16 dni przed @, w zalezonosci jak dluga masz II faze . Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:00 bea musisz sprawdzic ile u ciebie trwa druga faza,bo jest raczej stała u mnie np.15 dn.to @ Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:01 no własnie wypusciłam sie ,a przeciez pisałas ze wszystko okey a hormony tez norma tak? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:03 Katrrin a stosujesz jakies globulki ? no ja sie dzis dobrze czuje bea Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:06 Katrrin wiem jak to jest jak ci cos dolega a niewiadomo co to jest,ja tak miałam w grudniu,owu sie zbliza a tu dostałam jakiegos cos,blizej niezydentyfikowanego,co nie chciało sie leczyc i potem jeszcze powracało,w koncu samo przeszło,ale znam to uczucie wszystko wtedy człowieka denerwuje bo sie zastanawiasz co ci jest i kiedy przejdzie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:08 ech Mariolu szkoda slow... ja mam juz dosyc... Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:08 To dobrze Mariolu... Muszę wziąć się za siebie, przestać marudzić i przykleić sobie uśmiech )) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:10 Współczuję Ci Kasiu, biedulka Te baby zawsze tak muszą się męczyć czy co? Baby, ach te baby!!! )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:21 Katrrin a uzywasz do podmywania tamtum-rosa? super! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:26 Uzywam lactacyd feminae - jest najlepszy!! emulsje i plyn Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:40 Kasiu ten Lactacyd Feminae jest dobry jak nic nie dolega, jak już coś się dzieje to może byc za mocny i powodować, ból, zaczerwienienie i inne przykre objawy, zamień go na kilka dni na zwykły rumianek i jogurt naturalny. A poza tym to Ty coś za czesto masz takie problemy (oststnio co miesiąc), sorki ale napiszę Ci to bo tak uważam, że powinnaś jednak chyba zmienić ginekologa. Może te problemy powodują u Ciebie trudności z zajściem w ciążę. Nie podoba mi sie ta Twoja lekarka, zresztą już Ci kiedyś pisałam. Pomyśl nad tym Kasiu... Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 10:50 Ja tez nie mam pojecia skad tyle sluzu, ale Kattrin nic nie boli i to jest najdziwniejsze. Ja nigdy nie slyszalam, zeby ktos az tyle tego mial. Kasia moze poszukaj czegos na forum. Ja zawsze tak robie jak cos mnie trapi. Ostatnio to szukalam czegos o bolacym sutku, ale nic nie znalazlam a dzisiaj na szczescie juz nic nie boli. Kasiu trzymam kciuki i moze Goko ma racje z ta zmiana lekarza albo chociaz idz na wizyte do innego bo wiem, ze tej swojej bardzo ufasz, ale nigdy nic nie wiadomo. Trzymam kciuki za pozytywne rozwiazanie. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:45 Kasiu nie miałam smiałosci ci tego pisac,ale skoro goko zaczeła,to sie pod tym podpisuje i zgadzam sie z nia w 100% Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:46 beatricze a ty co ?zapracowana? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:50 Mariolciu ja mam dobra opieke i nie tylko jednego lekarza... takze jestem pod dobra opieka... Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 11:56 NIE Aż TAK ZAPRACOWANA... ALE CO MAM PISAć??? NIE MAM O CZYM Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:08 np. to ze jestes w ciazy ))) Trzymam kciuki jutro powtarzasz test?? Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:39 Boże, Kasiu... o niczym innym nie marzę tak jak o ciąży, i o niczym innym nie myślę teraz tak intensywnie jak nad tym, czy jutrzejszy poranny sik przeznaczyć na ostatni test ciążowy... to bedzie 14 dpo... no radź kochana co robić... nie wiem Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:44 Beatko kochana, 14 po powinno byc choc cien..ale pewna jestes ze to bedzie 14 dpo??? Acha i nie mysl tak intensywnie, to wcale nie pomaga tylko moze pogorszyc... i spróbuj zatestowac z porannego siku. Zobaczymy co sie pokaze !!! Ja trzymam kciuki mocno za Ciebie!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 12:56 hej wypiłam kawę z cytryną (całą wcisnęłam), zobaczymy z jakim skutkiem, czekam na efekty uboczne, jak nie przylezą to pójdę coś zjeśc bo mi język (nie powiem brzydko) gdzie ucieka... kawa z cytrynką na ból głowy oczywiście i wielkie wietrzenie pokoju, zobaczymy czy pomoże Bea zaraz spojrzę na Twój wykresik, sama ciekawa jestem co i jak nie stresuj się tylko Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:03 a poza tym Bea ładny suwaczek )) a mi dzisiaj chyba odbiło, rano zrobiłam wirtualne zakupy na aukcjach, kupiłam 2 pary spioszków, jeden komplecik (śpioszki i bluzeczka-różowy),3 bluzy takie fajne z polarku, dwustronna jedna, itp, i sukieneczkę - jak nie dla mojej dzidzi to będzie dla kuzynki rodzi w kwietniu i napewno dziewczynka będzie, a nastepna rodzi w sierpniu ale jeszcze nie wiadomo co będzie. Kupiłam chyba z 8 rzeczy, chyba już zgłupiałam calkiem... jak tak dalej pójdzie to mi mąż internet odłączy, co byśmy nie zbankrutowali przez te moje zakupy, hihi Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:07 Bea temperatura cały czas w górze, miejmy nadzieję i trzymajmy kciuki, żeby sie udało Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:12 Dzięki dziweczyny... Kochane jesteście... taki mi balsamik na moje skołatane serce wylewacie, Boże dzięki Ci za moje koleżanki z forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:12 Bea ciaza murowana i tak masz myslec ))))))))) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:13 A co do tej owulacji w 16 dc jestem w 1000% pewna, że dobrze wyznaczyłam, więc jutro będzie 14 dpo... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:16 To juz na bank jakas kreseczka powinna wyjsc, tak mi sie wydaje. )) ojjj trzymam najmocniej na swiecie kciuki!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:19 Buziaczki, całuski, przytulaczki, uściski, pieszczotki!!!!!! Wszystko dla Was Chyba się złamię i jak jutro nie wstanę z @ to sikam na teścik! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:54 goko zgadza sie porodu mozna sie spodziewac zarówna 2 tyg.przed term. jak i dwa tyg.po i wszystko jest norma no ja tez bede chciała znac płec i jak bedzie chłopak to nie bede musiała nic kupowac,tyle mam ciuszków w dobrym stanie po synku,wogule jest duzy plus miec dzieci w tak nieduzym odstepie czasu chocby własnie dlatego ze nic nie musze kupowac typu wózki,kojce,nosidełka,domu przemeblowywac itp.. no ale tez mi sie marza sukieneczkii jak pamietasz nawet próbowałam to jakos zaplanowac,ale potem dałam spokój i bedzie co Bóg da a dla synka to lepszym kompanem pewnie byłby brat Katrrin nie smutaj sie Danik a ty nie pracujesz? a gdzie Bea? tez ma zły humorek? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:57 Katrrin ja jak miałam nadzerke,to tak sie ze mnie lało cos,3 miesiace chodziłam z podpaska! najpierw myslałam ze to po porodzie tak długo sie czysci,a potem okazało sie ze nadzerka jest i stad chyba te upławy Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:59 Mariolu ja nie mam nadzerki, nie mam zadnych zapalen wg lekarza, wszystko czysto i pieknie.... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 09:57 Juz prostuje, zeby nie bylo nieporozumien, to nie ma nic wspolnego z naszymi zafasolkowatymi, szczerze powiedziawszy jak Was czytam, Wasze opowiesci jest mi lepiej, ale niestety ja co miesiac o tym czasie przezywam chyba jakies rozstroje wiec... poprostu zle sie czuje!! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:01 Dziendoberk dziewczyny juz wstalamNo moze 10min wczesniej ale najpier zawsze czytam co pisalyscie.Co do tego spania wczesniejszego Goko to ja wlasnie zasnac niemaoge,krece sie z boku na bok i nic,wczesniej niemialam problemow z zasypianiem.I nie spie tak dobrze jak wczesniej.Kattrin przesylam buziaczki i mocno cie przytulam.Dziewczyny pisaly o zmianie gin,zobacz na moim przykladzei ze zmiana gin okazala sie trafna,a przez tamta ile ja nerw zjadlam.Bea testujesz jutro czy czekasz?Ja ostatnio w 5 dniu spuzniajacej @ testowalam Wrazie czego to trzymam mocno kckiuki.Co do bolow glowy to ja tez mam czeste bole glowy,bylam nawet badan na ten bol glowy i wyszlo ze jakos od cisnienia idzie mi prosto do glowy i dlatego boli.Wykonali mi pelno badan,wszystkie prywatnie robilam.Raz mnie boli jedna polowa glowyy,na drugi dzien druga a na trzeci cala.Do tej pory caly czas bralam tabletki,no ale teraz niemozna.Juz 2 razy mnie bolala glowa i trzymalam zimny recznik na czole i mi przeszlo.Pozdrawiam,musze sie szykowac bo gosci bedziemy mieli,milego dnia.Pa pa Odpowiedz Link
anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 13:45 Ojej Kattrin, Bea....tak mi przykro, ze taki smutny dzien macie....moze my troche przesadzamy z tymi ciazowymi sprawami - tutaj na watku dla starajacych...nie gniewajcie sie!!!! Na pocieszenie powiem Wam co sie dzisiaj stalo....a to co sie stalo to dla was banalne bedzie i powiecie, czy ona zgupiala - tylko Danik i olka moze mnie zrozumieja Bylam w POLSKIJM sklepie wiecie, tyle rzeczy kupilam - wlasnie pol sloika kapusty kiszonej zjadlam i pierogi..... wszystko polskie widzicie - wy sie tak smucicie, a nie zdajecie sobie sprawy, ze to co u was na kazdym rogu jest moze mnie w taka radosc wprowadzic......mowie Wam - wchodzac do tego sklepu i widzac te wszystkie rzeczy (princessy, krowki, chlep i maslanke itd) to czulam sie jak kiedys baaaardzo dawno temu mialam okazje wejsc do Pewexu - i POOGLADAC lalki itd. oczy mi lataly i nie wiedzialam, co najpierw brac do koszyka - ktos wszedl do sklepu, a ja sie spieszylam, zeby mi nie wykupil czasem czegos mam z glowa - prawda????? a zaraz pekne - bo tak sie objadlam naszych polskich pierogow!!!!!! Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:07 Anie, ale fajowo napisałaś... rozbawiłas mnie tym, rzeczywiście nie docenia się tego, co ma się pod nosem, człowiek poprostu nie zwraca uwagi na takie rzeczy, dopiero jak czegos zabraknie, zaczyna odczuwać te braki... Widzisz, te rzeczy o których piszesz: krówki, princessy, kapusta, ja tak rzadko to jem, że nawet nie myślałam, jaką to dla kogoś może wartość stanowić Fajnie, że byłaś w tym sklepie, kawałek Polski w Danii - Super!!! Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:09 A odnoście Waszych ciążowych zwierzeń, to mi się one bardzo podobają... lubię czytać co piszecie, uczę się od Was, no przecież mi kiedyś też się to "przytrafi"-mam nadzieję, wtedy będę mądrzejsza... więc nie hamujcie się, tylko piszcie o Waszych odczuciach dla mnie przynajmniej to jest ważne tak samo jak staranka Odpowiedz Link
anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:20 dokladnie - ja kiedys na te rzeczy wcale nie spojrzalabym - a tu wszystko do koszyka pakowalam jak opetana i wyglodzona.......a jak herbatniki Petit Bure zobaczylam to byl max....10 paczek kupilam..... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:26 hihihih ojj jak Wy lubiecie pisac o jedzeniu...buuu a ja jesc nie moge buuuu... hihihihihi i jak to Was czytac teraz... hihihihihi oczywiscie to taki zarcik bo czytac uwielbiam... ale akurat hihi nie o jedzeniu... Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:29 A czemu Ty Kasiu jeść nie możesz? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:31 bo mnie odrzuca od jedzenia...taka piekna wspaniala II faza cyklu... Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:37 Hej Anie ale ci sie udalo z tym sklepem,tu w niemczech to chyba takiego niema,ale za 2 lub 3 tygodnie jade do Polski))))))))))))))i wtedy pojem sobie ze szok,i zrobie zapasy na rok hi hi.Tak samo tu w niemczech sa niedobre kielbasy,wogole na stoisku miesnym niepachnie tak ladnie jak Polsce,az mi slinka leci.Jak tu jestem to jem tylko jeden rodzaj kielbaski Sudzuk,sie nazywa i jest pikantna i z wolowiny,reszta to sa bez smaku.Ale bym teraz jakiejs suchej kielbaki zjadla.Nie juz niepisze o jedzeniubo i tak tegu niemam pod reka tylko smaka sobie robie.Jednak wychowani na smakolykach z Polski ciezko przestawic sie na inne jedzenie i to gorsze.Jak przyjezdzam do Polski to 1 dnia jem co mi wpadnie w rece,najesc sie niemoge tak mi wszysko smakujeNa sniadanko dzis zjadlam bulke z maslem,ale musze teraz jesc sniadanka to mnie tak niemgli.Pa pa Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:39 Olka popytaj dobrze, moja przyjaciółka w Niemczech też ma taki sklep "polski" i też lata po princessę, kubusie i ptasie mleczko, hihi Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:43 To zaczne szukac,dzieki goko,ile ja bym dala jak bym ten sklep znalazla.Pa Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:47 Ola a gdzie Ty mieszkasz może spytam może cos będzie widziała ta moja przyjaciółka ona mieszka u góry nad morzem, w Heide Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:49 Mieszkam w Berlinie Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:33 fajnie Bea, bo ja też już zaczynałam się zastanawiać, że ja - głupia piszę o objawach, zakupach, wizytach u lekarza i czy Wam nie przykro... może przestać na jakiś czas, ale tak czasami chce pogadać a mam tutaj Was i bardzo mi z tym dobrze, i wyżalić się można i posmiać się można, a tak szczerze to nie mam za bardzo z kim. Ale jeżeli będę przesadzać, to proszę solidnego forumowego kopniaka, to się uspokoję... A poza tym dziewczynki pamiętajcie, że jutro tłusty czwartek, oj będzie pączasto sama sie wybieram po pączki do cukierni, tylko jeszcze nie wiem czy zjem...ale checi mam wielkie. A propos jedzenia wstawiłam sobie ziemniaczki w folii, zjem je z masełkiem i solą. Zjadłabym jakąś zupkę, ale to chyba nie za dobry pomysł a dzisiaj. a zapomniałam napisać, wypiłam te kawę z cytrynką - nie jest aż taka zła i główka przestała boleć (ale jak bedę tyle przed tym laptopem siedzieć - to znów mnie chwyci), zaraz uciekam stąd. buziaczki, kto piecze coś dobrego na tłusty czwartek, chwalić się i to już , mniam,mniam Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:35 ale trafiłam, Kattrin pisze, że nie o jedzeniu a ja właśnie o żarciu zaczęłam, głodna już jestem pewnie dlatego Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:42 Goko dzieki za informacje o tlustym czwartku,jeju ja niewiem na jakim swiecie zyje,gdyby nie ty to bym niewiedziala,w sumie mama mi pisze zawsze ale chyba zapomniala.Nic niepieke,jakos siedzenie w kuchni niejest ostatnio moim ulubionym zajeciem,wiec kupie jutro poczaczki,ciast tez tu nieumieja,poczki sa tak nalukrowane ze az biale,i twarde.Pojedzcie dziewczyny poskie paczki za nas ktore ich niemamyPa pa Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:52 A masz Goko jescze mdlosci?Czy juz ci przeszly.Ja juz chyba 4 dzien sie mecze:- (ale tylko mnie mdli,na szczescie.I tylko do poludnia. Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 14:57 pewnie, że mam dzisiaj to z wymiotami od rana (i ból głowy miałam), najgorsze jest jednak sie przegłodzić, jak ja sie przegłodzę, czyli nie zjem co 2-3 godziny czegokolwiek, to mam cały dzień mdłości Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:03 Ciekawe kiedy mina te mdlosci,wczoraj nagotowala sobie zupy pomidorowej,nawet makaron sama zrobilam a dzis na sama mysl o niej wszystko podchodzi mi do gory: (Najchetniej to bym pila wode,zaraz ide na zakupy bo cos mi sie chce tylko niewiem co.I paluszki,do przegryzania kupie.Pa pa Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:10 Ola.. własnie poczytałam na nowym forum gdzie dziewczyny piszą jak powiedzą mężowi o 2 kreseczkach, o tym jak to było z Tobą i śmiałam się i płakałam na zmianę... ale ja mam dziś rozstrój nerwowy... )) Ola jak Ty w Berlinie mieszkasz a do domu masz 200 km, to skąd Ty jesteś?? w Polsce oczywiście Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:15 No Mariolu, jakby tak zachować moję tendencję temperaturkową, to jutro powinnam mieć 36,9 jeśli tak będzie, to chyba zatestuję Mam jeszcze test Quick'a - no zobaczymy jutro z ranka... Mój mąż, byście się uśmiały z niego, codziennie mnie ogląda i wypytuje... co Cię boli, a to jak? a tamto? ale tak wcześniej nie miałaś i wciąż mnie dopytuje, on mnie bardziej nakręca niż ja siebie sama, stwierdził, że nie mogę dostać @ bo nie mam pryszczy na brodzie tak jak zawsze przed @ )) On jest kochany! Ciągle pyta: a co Ci koleżanki z forum napisały? i muszę mu wszystko mówić, a on słucha z otwartą japą... szok!!! Dobrze, że go mam i Was!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 16:01 to trzymam bea kciuki za + do jutra Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 16:14 do jutra! spadam do domku! miłego popołudnia Wam życzę Papatki! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 17:32 Bea w Polsce mieszkalam w zachodnipomorskim,tak 60km od Gorzowa.W malej miejscowosci nawet jej na mapie niemate 200km to niejest az tak daleko,juz sie ciesze na sama mysl o wyjezdzie.Jeszcze musze kupic prezeny,bo moja mama i muj brat mieli urodzinkiJa jestem ze styczniá,mama luty a brat marzec fajnie sie ulozylismy co nie?Tylo musze z gin pogadac,bo ona wie ze z polski jestem,i juz na tej wizycie pytala czy nieplanujemy jakiegos wyjazdu,niewiem czy to niewskazane czy co.Ale najlepiej w lato mielismy juz zaplanowany urlop,jechac do Macedonii,mamy tam dom,i mieszka rodzina mojego meza.Jest ciekawie,ale i goraco.I do tego 2000km ztadw tym roku bylismy samochodem,jechalismy non stop.Spalismy tylko 1 godzine,a cala droga zajela nam 24.00godziny.Teraz niewiem bo urlop mielismy na lipec,i w takiej sytuacji fasolkowejniewiem czy uda nam sie pojechac.Ale gdyby nawet nie,to spedzimy urop troche w polsce troche w domku.Chociaz jak bylismy teraz w lato,byla tam tez kuzynka meza(tez mieszka w niemczech)i byla w 8 miesiacu ciazy,i byly 2 wesela i tanczyla ze szok.Ale ze ja panikarz jestem to chyba niebede ryzykowac az tak dalekiej podrozy.Zreszta zobaczymy.Pa Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 15:02 no jednomyslnosc bo ja tez sobie rano pomyslałam czy to nie jest nietakt ze piszemy tu o naszych ciazach ale ja was tak polubiłam,a te dziewczyny na ciazowych jakies takie obce sa,z wami sie zzyłam tylko wy wiecie o istnieniu mojej fasolki i dlatego pisze Bea temp. jak narazie ładna,oby tak dalej,jak jutro nie spadnie to morzesz zatestowacoby sie udało! Goko ja tak masywnie kupowałam na alegro rózne rzeczy szok!!!! a potem znalazłam forum i teraz tu przesiaduje,nie mam czasu na aukcje i dobrze bo duzo pieniedzy traciłam,ale ile sobie rzeczy nietypowych kupiłam ohoho! Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 22.02.06, 17:22 hej juz jestem,mam sposub na te moje mdlosci,jak mam cos w buzi cukierek mietowy lub tic tac,odrazu jest ok.Wiec zrobilam zapasy tic tac,i innych mietowych cukierasow.Moj maz tez przed testowaniem tak sie dopytywal jak sie czuje itp.Wtedy to mnie strasznie denerwowalo,a teraz juz wiem ze on tez bardzo tego chcial i dlatego tak dopytywal,i o forum tez dopytujePa Odpowiedz Link
anie5 Mariolka 22.02.06, 19:47 Mariolka, kiedys pytalas o podnoszenie dziecka w ciazy...wlasnie czytam taka ksiazke o ciazy i jest napisane w niej: "podnoszenie dziecka jest calkowicie bezpieczne, jezeli robisz to we wlasciwy sposob. Jednak w miare powiekszania sie brzucha coraz trudniej bedzie ci nosic dziecko. Zamiast tego przytulaj je i obdarzaj pieszczotami, sadzajac sobie na kolanach 1. Aby podniesc dziecko zegnij kolana do jego poziomu 2. podnoszac dziecko wyprostuj plecy i obciazaj miesnie nog. PRZYTRZYMUJ MALCA JAK NAJBLIZEJ SIEBIE!!!!" Przeczytalam to w ksiazce - "Ciaza" Lees, Reynolds, McCartan............. Odpowiedz Link
anie5 Re: Mariolka 22.02.06, 19:50 Pewnie Ameryki nie odkrylam ale moze jakos rozwieje to twoje watpliwosci Odpowiedz Link
danik1 Re: Mariolka 22.02.06, 20:31 Ja nie wiem jak jest na poczatku ciazy z tym podnoszeniem, ale moja kolezanka w wysokiej ciazy podnosila swojego synka, ktory byl mniej wiecej w wieku Twojego i nic sie jej nie stalo. On jej nawet skakal po tym brzuchu, wiadomo nie do przesady, ale ona specjalnie nie uwazala na ten swoj brzuch. Tutaj w Danii w ogole inaczej podchodza do ciazy, chyba juz o tym pisalam. A ja sie dzisiaj objadlam. Tyle pisalyscie o polskim jedzeniu, ze kupilam sobie kapuste kiszona i zrobilam surowke na obiad do tego ziemniaki i frikandelle. Bea trzymam kciuki za Ciebie jutro. A jutro masz termin @?? Pozdrowionka dla wszystkich!!! PS. Cos nas Jola dawno nie odwiedzala a Izutek to sie pewnie z robota nie moze wyrobic dlatego do nas jeszcze nie zajrzala od porodu. dziewczyny czekamy na wiesci od Was. Odpowiedz Link
emania29 zapomniałam tytułu ale pewnie o starankach :) 22.02.06, 22:06 hejka Wczoraj mnie nie było bo nie miałam internetu ale widze że nie tęskniłyście Pogaduchy o jedzeniu mniem mniam i dzidziuśkach no mam nadzieję że niedługo zobaczymy na fotkach pierwsze zaokrąglone brzuszki!!!!!!! czas strasznie szybko leci Goko ty to już prawie w drugim trymestrze to już pewnie brzuchalek widać??? Bea trzymam kciukasy za jutrzejszy test! a mój misiek też taki jest i też tak wypytuje jak tam tempka? jak objawy? też troche mnie nakręca i strasznie jest słodki do wszystkiego się dopasowuje i na wszystko zgadza oby tylko dzidziusiek był już z nami!!!!!! Katrin troche nie doczytałam bo dużo wpisów a ja mam problemy z internetem (strasznie wolno chodzi) ale z tego co czytam to martwisz się że masz jakiś stan zapalny w pochewce??? Ja dziś też byłam na posiewie... ja mam wciąż uczucie że mnie coś piecze i swędzi i strasznie mnie to wkórza bo nie wiem co to?????? może jesteśmy jakieś przewrażliwione? Dziś położna powiedziała mi że może powinnam chodzić w spudnicy bo może spodnie mnie tak podrażniają???!!!! nie wiem??? w piątek mam zadzwonić po wynik. Ja często robie te posiewy i nic mi nie wychodzi a objawy i pieczenie jest często nie do zniesienia!!!!!!! A do tego też coś o tym wspomniałaś mam po owu bóle jajników i dół brzucha mnie napiernicza! oj my babeczki to mamy przechlapane!!!!! Siuba a może ty będziesz miała tak jak Goko późniejszą owulkę???? może porób testy owu a nie ciążowe i działaj Daniczku a ty jak tam??? po starankach? tempka widze już podwyższona? Ja od jutra zaczynam testować (oczywiście na owu) dziś mi się przysnęło z termometrem w buzi i mierzyłam 35min dobrze ze go nie zjadłam hihi A 1 marca ide do frayzjera muszę się jakoś upiększyć bo ostatnio się zaniedbałam i misiek woła na mnie Heniutek Odpowiedz Link
danik1 Re: zapomniałam tytułu ale pewnie o starankach :) 23.02.06, 20:06 emania29 napisała: > hejka > Wczoraj mnie nie było bo nie miałam internetu ale widze że nie tęskniłyście Ale zaraz klapa na cztery litery dostaniesz. Hihi. Ja tesknilam a oto dowod na to: "Emania cos sie ostatnio obija, pewnie sie szykuje do przytulanek. Papapa!!!" - cytat z mojego postu z wczorajszego dni!!! Dobra lece nadrabiac bo sie rozpisalyscie. Przy okazji zobacze kto za mna tesknil. Hihi. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 00:37 Hej Emania ja to myslalam ze ty jeszcze z ta sypialnia walczysz i dlatego sie nieodzywasz.My robilismy generalny remont 4 lata temu jak sie wprowadzalismy,i ja mam sypialnie pomalowana na kolor bekitny,ja to jestem taka maniaczka koloru niebieskigoJuz tak od 20:00 mnie niemgli hurraSpac jak zwykle mi sie niechce to posiedze jeszce troszeczkeMilych snowBea trzymam kciuki Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 07:46 witajcie dziewuszki Bea i co testowałas?pisz szybciutko!!! Katrrin Emania pisała ze ja tez cos ciagle piecze i swedzi i nic nie wychodzi z badan i ze połozna jej powiedziała ze moze powinna w spódnicy chodzic,bo ja moze spodnie uczulaja ze wrazliwa i wiesz co mi sie przypomniało!ze przeciez ja jak tylko załoze jakas sztuczna bielizne to od razu mam upławy!!! od jakiegos czasu nosze bielizne 100% BAWEŁNY i tylko wtedy mam tam zdrowo!!! moze ciebie tez cos uczula???? i masz po prostu pipke wrazliwa???? Anie i Danik dzieki za rady w sprawie podnoszenia,ja własnie cwiczyłam kiedys ta pozycje co Anie pisałas ,ale mi nie wychodzi wydaje mi sie ze napinam jeszcze bardziej miesnie brzucha Emania to kiedy zaczynasz produkcje??? bo my tu czekamy na ciebie masz do nas szybko dołaczyc!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:05 Dziewczynki ale mnie nic nie piecze ani nie swedzi hihihihi )) Nie mam zapalenia hihihi... ja poporstu spływam sluzem i tyle, a bolesci to podbrzusza i jajników jak na @@. To tyle ... reszta to zalamanie emocjonalne i to wszystko. Emanio my zawsze tesknimy za Toba, ale tez bylam swiecie przekonana ze odnawiasz mieszkanko i nie masz czasu zajrzec.... Trzymam za Ciebie kciuki bo licze na Ciebie w tym cyklu!!! Bea czekam na Ciebie! Daj znac co u jak?? Niecierpliwiem sie ))) Buziaki dla wszystkim bliskich mi dziewczynek, buziaki na tłusty czwartek )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:27 wiem Katrrin ale mi chodziło o to ze mnie np.uczulaja materiały takie sztuczne i jak załoze jakas bielizne np.typu koronki to od razu dostaje upławów,bo mam wrazliwa kaske i chodziło mi o to ze ciebie moze tez cos uczula ,nawet moze nie wiesz co i dlatego masz te objawy niemiłe rozumiesz? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:32 bea patrzyłam na twój wykres,ale widze ze jeszcze nie znaczyłas,od której ty pracujesz? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:33 ok ) dziekuje za wszystkie pomoce ) Jestescie kofffane moje drogie )) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:54 No hejka! (((( Nie testowałam ((( Nie czuję (*) czuje za to @ Wczoraj zrobiłam test owu - tak sobie i ledwie była kontrolna widoczna, stwierdziłam, że nie zrobię dziś ciążowego, bo już czułam nosem nadchodzącą @ - francę francowatą No i dziś mi już temp. spadła do 36.6 - już zaznaczam wykres. Przychodzę na 8.30 do pracy, ale zanim włączę, zanim Was poczytam, to tak ok 9 się odzywam @ coprawda jeszcze nie dostałam, ale to już tuż tuż - nie mam nawet siły się tym martwić Już czekam na następną owulkę Trudno, wiedziałam, że to zbyt piękne by mogło być prawdziwe ale objawy jakieś dziwne odczuwałam, tak się nakręciłam niepotrzebnie Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 08:55 cześć kobietki! jak tam samopoczucie u mnie na razie super nawet nudności rano nie miałam, szok! Wczoraj mąz mi przywiózł "piłkę" szalony kupił całego arbuza, jaki on kochany i ananasa, na razie jadłam tylko arbuza, ananas dzisiaj, hihi, ale dopiero po paczkach, wybieram sie do cukierni po pączki i tak nie wiem czy je zjem, ale może. Emania jak to nie tęskniłyśmy, tęskniłyśmy za Tobą i tak gdybałyśmy, że szykujesz się do przytulanek. A co do brzuszków to mam juz taka fotkę w aparacie brzuszek a na nim napis 11,5 hihi a co tam na pamiatkę trzeba mieć i podgladać potem jak rośnie. Tylko nieduży wyszedł bo z samego rana, wieczorem muszę zrobić, wtedy to bania jest, że hoho. Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:01 Beatko tak mi przykro, ale nie poddawaj się, uda się zobaczysz, muszę poczytać jak to było z Twoimi starankami, pamiętasz kiedy były w których dniach cyklu, napisz coś. Nie smuć się, wiem, że Ci bardzo ciężko to najtrudniejszy okres oczekiwanie jest straszne,pamiętam swoje oczekiwania, pojedyncze kreski itp., płacz, łzy (ja starałam się rok, no trochę ponad rok), mam nadzieję, że Ci sie uda o wiele wcześniej. Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:10 Wiesz Goko... Tak na dobrą sprawę, to my od 1,5 roku się wogóle nie zabezpieczamy... Zawsze staranka były na śluz... No i "nie wpadliśmy" ) Trudno uwierzyć, że zawsze nie w czas to robiliśmy... Ale pisałam już wcześniej, że tak na poważnie nie miałam jak się za to zabrać. Ostatnie 2,5 roku, to był nasz ciężki okres - w sumie ja 6 razy w tym czasie się przeprowadzałam, nerwy stresy, zmiana prac, otoczenia - może mój organizm też jakoś się na to buntował, nie miałam nawet czasu na porządne badania, i wciąż inny lekarz, bo inne miasta zamieszkania Teraz jak już się uspokoiło to na poważnie się za to zabieramy ( marca idę do podobno bardzo dobrego lekarza) zawale go pytaniami i powiem, że na porządnie ma się za mnie zabrać... Ten cykl to pierwszy z testami owu. Owu była 16 dc. Staranka były 14 dc wieczorkiem i 16 dc rano i wieczorkiem... Test owu pozytywny wyszedł 15 dc ok 19 godz. a 16 dc z rana miałam śliczny śluzik i bardzo dużo... No i tak to wyglądało... Może cosik źle zrobiliśmy A nawet świecę ćwiczyłam po przytulankach hihihih, a mąj misio mnie za nogi trzymał i telepał mną, hhehehehehe, komiczny obrazek, co?? Dzięki za pocieszenia dziewczynki! Bez Was jesień... (( Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:11 Bea a ja naprzekór wszystkiemu nadal trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:14 Kasik!!! Dzięki ogromniaste - kochana!!! )) No wiesz... w sumie to póki @ nie ma, to nic nie wiadomo, nie??? Ala ja już za siebie nie trzymam kciuków... mojego męża mi szkoda... widzę jak on to przeżywa, ma 32 lata i już bardzo chce być tatą, a ja mamą!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 09:20 Przykro beatko,wiem jak to jest jak sie człowiek nakreca,widzi jakies objawy u tu klapa,najgorzy jest ten dzien @ potem juz lepiej,nowe plany badanka sobie morzesz zrobic,bo moze jakies tylko małe utrudnienie jest u was,któremu mozna zaradzic! wykres masz chyba ładny oprócz tego jednego skoku (ale to musiała byc jakas przyczyna) morzesz go posłac ewie do oceny na nowe forum,a i mierz dalej w tym cyklu,morze jeszcze spróbuj w tym cyklu z ziółkami i witaminkami Goko kiedy przyslesz fotke? mnie dzis mama paczki podrzuci mniam-mniam wiecie ze ja juz przytyłam!!!!! Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:16 Hej Mariolu! A jakie ziółka? Ja od czerwca zeszłego roku jem folik i mój mąż też Ale jak macie jakieś dobre rady, to ja zaraz polecę i pokupuję i zaraz dzielnie będziemy zajadać i wypijać co poradzicie A ja wczoraj robiłam chrusty, bo pączków nie lubię ) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:23 no wiec tak: dla ciebie wiesiołek i syrop gujazyl,na sluzik dla meza na plemniczki: dziewczyny polecaja maca ,salfazin a ewa radziła witaminy z duza iloscia cynku np.feminatal (dla ciezarnych) Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:35 yhm... a ten wiesiołek to brałam teraz od 5 do 13 dc i ten gujazyl razem z wiesiołkiem mam pić też od 5 do 13 dc? A mężulkowi kupię te witaminy, niech połyka! A wiecie jak dzielnie folik je, ani nie piśnie, tylko japę otwiera i łyka! on wszystko co ja mu każe, to zażywa )) a na forum przeczytałam też, że godzinke przed starankami zaleca się panom wypicie 1 szklanki coli czy pepsi bo plemniczki nabierają powera i suną jak zwariowane... niezłe co?? Dzięki Marioluś, już sobie zapisałam... tylko jak ten gujazyl brać mi napisz, bo to syrop na kaszel nie?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:48 guajazyl na 3 dni przed owu ,a o kofeinie to tez słyszałam ze przyspiesza plemniki,dlatego mi ewa radziła unikac kofeiny bo to sprzyja poczeciu chłopca,tak samo z tym wiesiołkiem tez podobno sprzyja poczeciu chłopca ale ile w tym prawdy to nie wiem? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 10:48 ide na zakupki,bede potem pa Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:15 Bea możesz wydać kasę na Macę na Salfazin, itp, ale bardzo skuteczna jest zwykła witamina E w kapsulkach, tak o coli też to słyszałam, a ja kupowałam i macę i salfazin itp itd, wit E potem i w tych cyklach nie zaszłam, cholercia ja Wam mówię "Ten u góry" za to napewno odpowiada, bez niego ani rusz... (bynajmniej u mnie tak było) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:21 Potwierdzam słowa GOKO!!! )) Bea naturlisk, bez wyznaczania dni specjalnych i zmuszania organizmu do płodzenia )) I ni stad ni zowad hihihi Piekne II kreski na ciażowym!!! Tego Ci zycze z całego serduszka )))))))))))))) Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:34 DziendoberekBea to specjalnie dla ciebie************************************************************************** ******************************************************************************** *******Napisze co ja wiem,wyczytalam ze kobieta musi unikac Coli,pepsi,czekolady i kawy.To podnosi prolaktyne,a ja kiedys mialam w gornej normie.Przed staraniami pilam 3 kawy,ale jak to wyczytalam ograniczylam sie do jednej.Jeszcze moja gin mowila ze po owu nie wolno pic za duzo herbaty czarnej bo to moze utrudniac zagniezdzenie zarodka.Wiec ja pilam tylko 1 kawke,i zadnej herbaty.Ja lykalam folik,maz nic tylko mial zakaz siedziec z laptopem na kolanach bo to podgrzewa plemniku,i zakaz goracych kapieli przed staraniami oboje i ja po owu tez juz nielezalam w wannie bo ja tylko w goracej wodzie uwielbiam.Do lekarza warto isc.Ale te przeprowadzki to mysle tez ze duzo zawazyly na tym,stres tez przeciez odradzaja.Pozdrawiam cieplutko pa pa Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:37 hej dziewczynki ja wam coś jeszcze powiem, wątek chodzi ciężko i trzeba nowy będzie otworzyć, ale 1 marca, a teraz jeszcze na tym watku trzeba podtrzymać tradycję i muszą się znaleźć dwie (*), a więc czekamy na dwie ciężarówki do wtorku włącznie..... musi się udać Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:48 Olu, dziękuję za te rady odn.kawy, no ja to potrafię czasem i z 5,6 dziennie wypić ale 3 to norma, więc ewidentnie będę z tym walczyć, herbaty nie lubię, zatem, ten problem z głowy... może na bawarkę się przerzucę, bo uwielbiam @ jeszcze nie dostałam Goko, a tą wit.E to cały czas ma brać? Wiem Kasiu,że natura nie lubi być zmuszana, i w styczniu byliśmy na Słowacji w górach i było sponatnicznie i też nic Oj, nie ten czas najwyraźniej... Może to moja pokuta za inne grzechy ( Teraz Post się zbliża - wyrzekam się słodyczy i alkoholu w intencji dzidziusia... to już kolejne moje postanowienie... może tym razem ?? Ola ja tak czułam, że ty z moich obecnych okolic jesteś... Gorzów i Zielona Góra, to teraz jedno województwo ale nie lubią się zarazy... ja tego nie czuję, bo nie jestem stąd więc lokalną nienawiścią nie przesiąknę... Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 12:55 A ty Bea zkad jestes?Ja zamiast ponczka zajadam buke z maslemMi trz z poczatku bylo ciezko bez kawki,zostawilam tylko ta poranna bo jak ja kawy niewypije rano to nieprzytomna jestem.A pd paru dni wogole niepije,za to pije 1 herbatke z cytrynka Odpowiedz Link
olka9917 Bea 23.02.06, 13:09 Na nowym forum Ewy Anilityk na stronie glownej Starania za ekspertem jest artykul,3 miesiace przed staraniamiNiewiem moze czytalas,ale dosyc ciekawy jest.Pa Odpowiedz Link
bea1978 Re: Bea 23.02.06, 13:30 Tak Olu, czytałam ten artykuł Dzięki wielkie! A ja jestem wrocławianką, ale teraz juz chyba na stałe w Zielonej Górze. Właśnie czytam artykuł w METRO - o tym jak kobiety z przygranicznych miejscowości jeżdżą do Niemiec rodzić, bo super warunki i za darmo wszystko... Nawet cała obsługa to Polacy. ordynator, lekarze,pielęgniarki, niezłe co?? Odpowiedz Link
olka9917 Re: Bea 23.02.06, 13:32 Moja kolezanka tez jak tu rodzila to polozna byla polka i przez 5 tygodni pomagala jej codziennie przy dzieckui tez za darmo z tym ze ona mieszka tu na stale.Ale przy pierwszym dziecku to myle ze to bardzo przydatna sparawa. Odpowiedz Link
olka9917 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 13:35 Dobra spadam sie troche podmalowac,i za obiadek sie wziasc.Dzis mam prawie nieodczowalne mdlosci,albo sie do nich przyzwyczailam hi hi.No nic wpadne puzniej.Milego tlustego czwartku Odpowiedz Link
anie5 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 13:52 dziewczynki - ja tak w biegu tylko...dzis w nocy nic nie spalam, bo moj maz przyjechal o 4 rano...dzis caly dzien pracy ale wlasnie objadek wcinam Bea - ty sie nic nie martw - ta "franca francowata @" jak przylezie, to gwizdnij na nia i plany juz na nastepny cykl rob - ja tez to przezywalam - i tez tak jak ty mi smutno bylo....ja mysle, ze te przeprowadzki, stres mialy ogromny wplyw - chocby - natura wolala poczekac - abys sie ustabilizowala - a teraz juz masz swoje miejsce i lekarza pozadnego - zobaczysz ze juz niedlugo.....na pewno jest wszystko ok - tylka tam u gory maja inne terminy glowa do gory!!!! Dziewczyny - mam prosbe - ZJEDZCIE za mnie paczka!!!!!!! pozdrowienia wpadne pozniej! Odpowiedz Link
bea1978 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 16:20 Jadę do domku... może wpadnę w weekend, bo mój mąż wybywa, ale nie wiem, czy nie poświęcę tego czasu tylko dla siebie... Jutro wyjeżdżam służbowo, więc mnie nie będzie. Dzięki za dzisiaj... @ nie ma ale będzie Do poniedziałku! Rzeczywiście ciężko już chodzi nasz wąteczek ) Papa! Odpowiedz Link
emania29 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 23.02.06, 20:15 hej Bea strasznie mnie rozbawiłaś tą świecą ))) już sobie wyobraziłam jak twój misiek cię potrząsa za nogi żeby całe jego dobrodziejstwo popłynęło gdzie trza ))) mój to od razu się podstawia żebym nóżki o niego oparła i też robie jakby świece )))) śmieszne te nasze miśki tak to wszystko przeżywają )) a i proszeczki dzielnie łyka choć strasznie tego nie lubi... krztusi się dławi ale bierze w wielkim celu!!!! zuch!!! Jeśli chodzi o moją sypialnie to czekam tylko na patchwork ale babka coś chyba ściemnia bo jeszcze nie zaczęła szyć Nie wiem kiedy u mnie owulka bo robiłam dziś test i nic! planuje na weekend ale być może się przesunie ! No i ta pipka strasznie mnie szczypie (( martwie się że przytulaki nie wyjdą przez tą moją nieszczęsną pipęcje dziś to ledwo moglam usiąść na biedulce zobacze jutro co wyjdzie z posiewu? Pisałam wam że wybieram się do fryzjera 1 marca. ale nie wiem co sobie na tej głowie zrobić???? znacie może jakieś fajne strony z fryzurami??? A jeśli chodzi o wątek to możemy zmienić na nowy bo ja przesądna nie jestem i w szczęsliwe wątki raczej nie wierze... co ma być to będzie.... także jeśli się zacina to zmieńmy???? kto ma ochotę założyć nowy??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 08:06 Hej słonka Co do nowego watku, to moze jakas nasza mamusia zalozy, bo naprawde ciezko zaczyna byc A w takim wypadku nowy watek bedzie juz zawirusowany?? Co Wy na to? Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 08:45 Kasia podala propozycje wyzej, ale mowila tez, ze nie ma komu zalozyc, wiec ja zglaszam sie na ochotnika. Mam juz w sobie wiruski ciazowe po synku. Hihi. Chyba jakies zostaly??? No a poza tym jestem starajaca sie. Co Wy na to??? Dawajcie propozycje nazwy. A tak w ogole to 1 marca bede chyba testowac jak @ nie przyjdzie. Najgorsze, ze nie wiem kiedy byla owulka i czy w ogole byla. Pozdrowionka i ide dalej czytac. Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:04 Ale seksistowsko sie zrobilo na naszym watku. Hihi. Emaniu specjalnie dla Ciebie, zebys nie mowila, ze o Tobie nie mysle. Hihi. www.wella.pl/consumer/fryzury/index.jsp Dziewczyny gdzie Wy jestescie? Stawac do raportu, jak to Kasia mowi. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:04 witam laseczki i znowu piatek jak te dni szybko leca szok! co do watku,to ja nie jestem starajaca sie,wiec sie nie udzielam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:09 Mariolcia a powiedz jak sie czujesz wogole?? I ktory to juz tydzien ciazy u Ciebie?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:20 Kasiu 5 tg.i 3 dzien czuje sie normalnie,nie mam rzadnych jak na razie uciazliwych objawów,tylko mam lenia i pod wieczór jestem strasznie zmeczona o 19 juz nie funkcjonuje normalnie,a o 20 juz jestem w łózku a co u ciebie przeszło ci to cholerstwo??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:23 tak wszystko mi przeszlo Mam najzwyklejsze objawy II fazy cyklu tylko Odpowiedz Link
goko1 Daniczku czas na nowy wątek 24.02.06, 09:36 Cześc kobietki! a co do nazwy czas na propozycje, może starające coś wykombinują. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:36 Daniczku specjalnie dla Ciebie ******************************************************************************** ************************************************ buziaki Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:39 kattrin1 napisała: > Daniczku specjalnie dla Ciebie > ******************************************************************************* > * > ************************************************ buziaki Hihi spryciula!! Odpowiedz Link
danik1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 09:44 Zapraszam na nowy watek!!! Odpowiedz Link
goko1 Re: Wiosenne staranka weteranek - ku końcowi cd : 24.02.06, 10:29 Dziewczynki wskakujcie na nowy wątek, ciężaróweczki dodawać do nowego z masę fluidków i to już!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20897&w=37414684 czekamy na Was... Odpowiedz Link