Dodaj do ulubionych

Pęcherzyki giganty

23.02.06, 19:38
Po 1,5 tab CLO miałam ładną owulacje ale bez efektu ciąży.
Gin kazała mi zwiększyć dawke na 2 tab.
Jastem w 16 dniu cyklu i mam cztery pęcherzyki w lewym jajniku 50mm
i w prawym jeden 32mm. Dostałam dziś zastrzyk na pękanie.
Czy myślicie że z tego cyklu może się coś wykluć, czy spisać go na straty???
I czy nie wrócić następnym razem do dawki 1,5CLO???
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: Pęcherzyki giganty 23.02.06, 20:21
      Z tych pecherzykow raczej juz nic nie bedzie i zanim zaczniesz znow brac clo
      upewnij sie czy nie zamieniły sie w torbiele. Dlaczego bierzesz clo?
      • irminadom Re: Pęcherzyki giganty 23.02.06, 23:11
        Miałam policystyczne jajniki i nie rosły mi pęcherzyki (9 lat bez przerwy na
        antykoncepcji). Teraz ostatnio rosły i pękały, nie wiem tylko dlaczego musiałam
        zwiększać dawke. Najchętniej rzuciłabym wszystkie te leki i wizyty u lekarza.
        Jestem strasznie obolała, zniechęcona i tylko utyłam od tego wszystkiego.
        Nie pocieszyłaś mnie mówiąc, że nic z tych pęcherzyków nie będzie. Jednak
        poprzytulamy się troszeczke, będe wiedziała że zrobiliśmy wszystko co się dało.
        Nie wiem co robić dalej, jak się nie uda. Chyba zrobie ze 3 miesiące przerwy,
        żeby organizm się uspokoił. Co myślicie???
    • yskyerka Re: Pęcherzyki giganty 24.02.06, 00:22
      Te giganty raczej czarno widzę. Mam nadzieję, że dostałaś jakiś progesteron na
      drugą fazę cyklu? Pomoże im się wchłonąć, żeby się torbiele nie robiły. Zanim
      zdecydujesz, czy brać następną dawkę clo (tu bym wróciła do 1,5), powinnaś
      zrobić usg i sprawdzić, czy na pewno wszystko jest w porządku.
      Aha, podobno clo bierze się przez 6 cykli, a potem robi przerwę. Ale pewnie i
      tak, co lekarz to inna wersja.
      • irminadom Re: Pęcherzyki giganty 24.02.06, 09:06
        Dostałam zastrzyk z prognyl (chyba tak się nazywał) i mam się pojawić na usg w
        25dc. A o przerwach w braniu clo nic nie wiem, biore od 6 miesięcy. Jeśli
        chodzi o ten cykl to może jest szansa z drugiego jajnika tam był jeden
        pęcherzyk 32mm. Myślicie że te giganty z prawego jajnika mogą zagłuszyć ten
        zbliżony do normy???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka