09.03.06, 07:04
Kochane forumowiczki, pomozcie mi odpowiedziec na nurtujace mnie pyt., otoz w tym cyklu mierze
temperature i uzywam testow owulacyjnych. test owulacyjny byl pozytywny w dniu wczorajszym
rano...gdy robilam drugi wieczorem,tez byl pozytywny,ale jakby ciutke jasniejsza kreska testowa (te
testy oznaczaly ze owulacja nastapi za ok 24-36 h,prawda?) ...a wyobrazcie sobie, ze dzis rano
temperatura juz podskoczyla o 2 kreski (oznacza to ze juz po owulacji,no nie?) czyli w nocy byla
owulacja...ale nie minelo nawet 24h od testu owulacyjnego.....i moje pyt. czy temp moze podskaczyc
przed owulacja? PS swoja droga przytulanko bylo dzien w dzien od 5 dni,do wczoraj wlacznie, wiec w
tym miesiacu jestem pelna nadzieismile
Obserwuj wątek
    • aneczka002 Re: problem.. 09.03.06, 09:26
      wiesz... z tymi temeraturami u mnie też jakos tak nie ksiażkowosmile mój gin sie
      smieje że wychodzi z nich że mam owulacje przynajmniej 3 razy w cyklusmile nie
      każda kobieta ma ten komfort ze wychodzi jej książkowy wykressmile tak więc nie
      przejmuj się.. Moge Ci tylko powiedziec że chyba przytulanko codzinnie to za
      często, mój gin mówiła że co 2 dni trzeba zeby plemniczki były odpowiednio
      dozałe... Powodzenia, napewno się udało (i mi mam nadzieje też)
      Ania
    • kocio-kocio Re: problem.. 09.03.06, 10:27
      Książkowo skok jest w przeddzień, w dniu lub nawet dwa dni po owulacji.
      Nie jesteśmy szwajcarskimi zegarkami :o)
      Szanse masz. Trzymam kciuki.
    • yskyerka Re: problem.. 09.03.06, 11:12
      Nie przejmuj się, u mnie też najsilniejsze natężenie kreski
      na teście było zawsze w przeddzień skoku temperatury.
      • caline-czka Re: problem.. 09.03.06, 11:27
        dzieki za odpowiedz...wazne, ze zarowno testy jak i wykres pokazuje,ze owulacja byla...martwilabym
        sie bardziej...jakby jej nie bylo..a propo czestotliwosci przytulania, to przeszlam juz wszystkie
        mozliwosci...tzn. w dniu owulacji po 2 tygodniowej przerwie, co drugi dzien, co trzeci
        dzien......absolutnie nic nie przynioslo rezultatu,wiec postanowilismy w tym cyklu codziennie...
    • meg241 Re: problem.. 09.03.06, 11:23
      Ja miałam stwierdzona owu na usg - była w nocy z piatku na sobote. Temp.
      powinna wiec podskoczyc w sobote lub niedziele a kazdego dnia włacznie z
      poniedziałkiem byla ciagle niska. Przestałam ja mierzyc bo sie zaczełam
      stresowac, ze nie miałam owu. A jednak miałam bo jestem w ciazy.
      Tak wiec z ta temp. roznie bywa.

Magda
    • buzios Re: problem.. 09.03.06, 16:21
      Owulacja nie musi byc w dniu w ktorym temperatura skoczyla ani nie musi byc w
      dniu w ktorym pozostaje niska lub spadla, to zalezy jakie sa Twoje tempki od
      poczatku cyklu i jakie beda w drugiej fazie cyklu. Krotko mowiac, tak
      temperatura moze byc na wzroscie przed owulacja. Jezeli testy owu wychodza Ci
      pozytywnie, to bardzo dobry znak i owu albo byla albo jest albo zaraz bedzie,
      okaze sie za kilka dni po tempkach. Oprocz przytulania nic a nic wiecej zrobic
      nie mozesz i skoro codziennie sie przytulalas to tez nic lepiej zrobic nie
      moglas, reszte zostaw organizmowi teraz. Pozostaje przytulac sie dalej i
      czekac smile Trzymam kciuki, badz dobrej mysli smile P.S. Ja jestem dokladnie w tej
      samej sytuacji, owu moze byla przedwczoraj, moze wczoraj (najbardziej
      prawdopodobne), a moze wlasnie jest. Tyle ze wczorajsze przytulanko nie doszlo
      do skutku w przyczyn technicznych smile Ale byla poprawka rano.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka