nasturcja28 10.04.06, 14:00 Cykle po poronieniu mam 30, 29, 31... Nie wiem, czy jest jeszcze szansa... Jak myślicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 10.04.06, 14:03 Dodam, że objawów nie mam żadnych, ani na ciążę, ani na @ Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 10.04.06, 19:14 Albo dostaniesz z rozpędu @ albo na test jest za wcześnie. Tak naprawdę każda ciąża jest inna i w jednej test wyjdzie 3 dni przed spodziewaną @ a w innej 1,5 tyg. po. Sama jestem tego przykładem. Też nie mogę się doczekać jutra rano zatestuje jutro będzie 29 dzień (ostatni cykl 32) ale kawa mi nie wchodzi, boli mnie kręgosłup i dzisiaj słabo mi sie zrobiło w autobusie) Ale wiem że to zawcześnie. Sama sobie tłumaczę że głupia jestem. Poczekaj 2 dni i jak nie dostaniesz @ to powtórz test. Ja w swojej drugiej ciąży zrobiłam 3 testy i dopiero 3 wyszedł normalnie byłam już 6 tc a w pierwszej to jeszcze przed @ ze trzy dni odstawiłam papierosy i kawę bo mi nie wchodziły> pozdrawiam i życzę II kreseczek Agnieszka Odpowiedz Link
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 11.04.06, 09:43 Dzięki Rano poszłam na betę dla pewności. Mam z testami "sikanymi" złe doświadczenia, bo w pierwszej ciąży test pokazał bladą drugą kreskę, a beta z krwii była już 1200... A chcę po prostu wcześnie wiedzieć, bo muszę w razie czego brać leki. Pozdrawiam, Natalia Odpowiedz Link
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 11.04.06, 09:44 A jak Twój dzisiejszy test? Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 11.04.06, 09:59 Mój teścić oj negatywny negatywny. Sama się walę w głowę że to za wcześnie przecież. 33 dzień minie w sobotę. Także przyżekłam sobie że następny teścik leży w szafce i czeka nawet go nie dotknę. Zrobię dopiero w niedzielę. Chyba że znowu coś mi się poprzestawiało i dostanę @ wcześniej i nie potrzebnie liczyłam na ciąże. I może to dziwne samopoczucie sama sobie wmawiam. A powiedz mi jak to jest z tą betą? Jak się nazywa to badanbie tak fachowo? bo to jest na poziom HCG? Prawda? A czy to powinno sie robić naczczo i jaki jest ewent. koszt? Podobno beta wychodzi szybciej jeszcze przed spodziewanym terminem @ pozdrawiam Agnieszka Mama Andżeliki 7 lat i Aniołka Adusi 41tc Odpowiedz Link
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 11.04.06, 10:06 Hmmm... przykro mi, że I krecha Ci wyszła Jedziemy na tym samym wózku... To badanie nazywa się beta hcg i oznacza ten sam hormon, co testy sikane, tyle że z krwii. A w krwii to stężenie jest zawsze wyższe, więc szybciej można wychwycić. Poza tym odrazu wiesz ile tej gonadotropiny masz, a nie tylko, czy jest, czy też nie. Cena się waha w zależności od miejsca. W Łodzi płacę 28 zł. Powiem Ci, że ja nienawidze robic testów i gdybym nie musiała wiedzieć, to bym czekała z miesiąc po @ Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 11.04.06, 22:56 Ja jeszcze nie tracę nadziei czekam do niedzieli na @ a jak nie dostanę to dopiero zatestuje. Byłam w labolatorium u nas kosztuje takie badanie 40. Jest za wcześnie wydaję mi sie że narazie nie będę robić. Poczekam czas pokarze. Daj znać co u ciebie czy dostałaś @ czy nie? pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 07:38 Ojej, strasznie drogo ta beta u Ciebie! Mam nadzieję, że w niedzielę wszystko się u Ciebie wyjaśni zwykłym testem, oczywiście na plus Ja nadal nie mam @ ani żadnych jej symptomów, wyniki bety będę miała dopiero dziś wieczorem... No chyba, że @ będzie szybsza. Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 10:02 To odezwij się bo bardzo się niecierpliwie ) chyba i za ciebie i za siebie! Ja to wogóle z regóły jestem niecierpliwa). Z tego co obliczyłam to jest dzisiaj twój termin@ przy najdłuższym cyklu. No to trzymaj się !!! Ja to będę przeżywać w sobotę. pozdrawiam gorąco Agnieszka Odpowiedz Link
marti_ka82 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 10:06 prosze sie nie martwic na forum starania wynalzlam posty w kotrych dziewczyny juz sie zalamywaly bo nawet po temrinie misiaczki test byl negatywny a sie okazywalo ze juz od dawna sa w ciazy paru nawet test nie potrafil wykryc 5 tyg ciazy <szok> wiec jakby nei bylo wynika z teog, ze testy bardzo czesto sa zawodne i tylko dostarczaja nam nerwow yhh Odpowiedz Link
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 11:31 Tak, dokładnie - dzisiaj 32dc... I szczerze mówiąc, to ten najdłuższy 31-dniowy cykl miałam odrazu po zabiegu, więc miał prawo dłużej trwać... Co do zawodności testów, to też już słyszałam różne historie... dlatego poszłam na betę. Objawów w każdym razie nadal nie mam żadnych, ani na @ ani na ciążę... Pewnie matka natura stroi sobie żarty ze mnie Odpowiedz Link
aneczka002 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 12:35 zgadza sie... moja koleżanka wykupiła pół apteki testów i wychodziły jej negatywne.. po 3 tyg poszła do rodzinnego a on jej dał leki na przeziębienie pęcherza... ale nie wizeła.. poczekała troche @ dalej nie było znowy test i znowu I kreska poszła do gina a ten na nią jak na wariatke spojrzał i kazał isć na bete, zrobiła poszła do gina a ten do niej że ona jest ok 6 tyg ciaży!!!!!! hihihi i zanim wszystko zorganizowali to do ołtarza szła z już dobrze zaookrąglonym brzuszkiem (w 5 miesiącu) hihihi i tak to jest z testami Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 15:14 U mnie co prawda przy pierwszej ciąży wyszedł super wyraźnie a wdrugiej już był problem. w 7tc ciaży zrobiłam badanie krwi i wyszła mi ciąża! i test w tedy mi wyszedł ) Odpowiedz Link
nasturcja28 Re: 30 dc, a test negatywny... 12.04.06, 20:21 Hej dziewczyny! To jednak fałszywy alarm... Beta hcg 0.5 Tylko gdzie ta @??? Agnieszko, trzymam kciuki! Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 13.04.06, 09:27 Bardzo mi przykro! Coś musiało ci się przestawić. Ja jestem pół roku po cc. Po porodzie brałam Bromergon i później to już każda @ była inna. Dlatego zakupiłam sobie testy owulacyjne na allegro od Pani Ewy Analityk. Bo sama już nie wiem jak u mnie z tymi cyklami. Miałam co 25 dni a ostatni 32. Ja jeszcze dzisiaj mam jazdy na prawko jutro egzamin. W głowie tysiące myśli ... jest fasolka czy nie ma??? Chyba jutro polegnę po całości wogóle nie mogę zebrać myśli. Wkońcu będzie tak że: Egzamin obleje, fasolki nie będzie i mieszkanie na święta nieruszone: tfuu tfuu . pozdrowionka dla wszystkich Agnieszka Mama Andżeliki 7 lat i Aniołka Adrianny 41tc Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: 30 dc, a test negatywny... 13.04.06, 17:45 No i wykrakałam fasolki nie będzie. Egz. wewnętrzny do bani. Zobaczymy jak będzie jutro na prawdziwym no tak przecież dzisiaj 13 !!! Życzę powodzenia pozostałym Agnieszka Odpowiedz Link
marta76 do a.zaborowska 13.04.06, 17:50 Ania a jak lekarze?Bo mi po cearce mowili,zeby czekac około 2 lat ,zeby ta blizna na macicy sie mocno zrosła. Odpowiedz Link