irka15 28.04.06, 17:34 Hej dziewczyny! Witajcie ponownie. Od dzisiaj ponownie moge sie starac o dziecko! Usmiech nie schodzi mi z twarzy Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kwiatek3111 Re: Witajcie ponownie! 28.04.06, 17:52 Cześć Ireczko, duuuuuużo uśmiechu i saaaaamych sukcesów. Zdrówka i optymizmu, obyś jak najkrócej gościła na tym, ze szczerego serducha życzę. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Witajcie ponownie! 29.04.06, 11:58 Agniesiu ja tez Ci życzę szybciutkiego zafasolkowania. skąd jesteś? ja z zagłębia. Odpowiedz Link
irka15 Re: Witajcie ponownie! 29.04.06, 12:12 Z warszawy. Ale wlasnie dzisiaj, na cztery dni zmieniam miejsce zamieszkania na doline gornej wisly No i wlasnie na ten czas wypadaja "nasze dni", a bedziemy spac w schronisku, gdzie sa tylko 13-osobowe sale... a mialy byc trzyosobowe... Wiec w tym cyklu raczej nic z tego nie bedzie. Ale za ciebie trzymam kciuki i pozdrawiam Odpowiedz Link
yskyerka Re: Witajcie ponownie! 29.04.06, 13:56 Powodzenia! Mam nadzieję, że jednak znajdziecie chwilę dla siebie. Odpowiedz Link
agatta-a1 do:irka15 30.04.06, 10:01 ja niestety mam juz dzis palmienia, lada chwila bedzie @. przechodzę na maj. a Tobie życzę udanego pobytu w Wiśle. Odpowiedz Link
enno1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 10:50 Agatko, właśnie doczytałam, że jesteś z Zagłębia. Gdzie się leczysz? Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 11:08 leczę się kochana w przychodni, pańswowo u dr. Kumora w Będzinie. bardzo dobry lekarz. a Ty z jakiego lekarza korzystasz? moze sobie zmienię. a @ nie ma!!! same plamienia. te dni ciągną się w nieskończoność, jak jeszcze ma się cykle 30 dniowe to juz w ogóle tragedia. Odpowiedz Link
enno1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 11:41 Ja leczę się w Provicie w Katowicach u dr. Tomanka. Świetny lekarz i doskonały specjalista. Wiele mu zawdzięczam. Pierwszy raz czuję, że jestem w dobrych rękach, a mój lekarz ma plan i wie, co robi. Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 11:56 słyszałam o tej klinice ale o lwkarzu nie. szczerzee mówiac mnie zaintrygowałaś. jakieś namiary moge dostac? ile płacisz za wizyte??? Odpowiedz Link
enno1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 18:40 Klinika znajduje się na ul. Żelaznej 1 w Katowicach. Tel. 359 09 27. Jeśli chodzi o ceny, yo płaciłam bardzo różnie. Konsultacja ginekologiczna to 60 zł, USG 50, wizyta ciężarnej 120 zł. Mają bardzo dobry sprzet USG 3D i USG 4D, poza tym specjalizują się w leczeniu niepłodności i prowadzeniem trudnej ciąży. Mogę tam polecić trzech lekarzy - dr. Gretkę, Kieckę i Tomanka. Sama wybrałam Tomanka, bo jest bardzo komunikatywny i nie muszę wszystkiego od niego sama wyciągać. Wiem, że nie jest tanio, ale warto ich odwiedzić. Dużym minusem jest to, że mają bardzo odległe terminy. Na pierwszą wizytę czeka się ok. 3 tyg. i ciągle są opóźnienia. Moją ostatnią wizytę miałam umówioną na 21.20, co dla mnie było strasznym przeżyciem, bo o 21 chce mi się spać i zwyczajnie padam na twarz . Pan doktor już na pierwszej wizycie podał mi numer telefonu i mogłam do niego dzwonić i smsować z pytaniami. Teraz, kiedy jestem w ciąży, przy każdej wizycie upewnia się, czy mam jego numer. Trafiłam do Provity po poronieniu i jestem bardzo zadowolona z tej kliniki. Jeśli coś więcej Cię interesuje, to pytaj śmiało ) Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 19:18 wielkie dzięki za te namiary i kilka słow na temat lekarza. jeśli będe miałą jakies pytania to pa pewno zgłoszę się do Ciebie. Fajnie ze tez jesteż z zaglębia, ja pracuje w katowicach więc wiem gdzie jest ulica żelazna. a Ty skąd jesteś??? czasami sobie myśle ze fajnie byłoby się w Wami wszystkimi spotkać. tak się gada na tym forum miesiącami i wiem sama po sobie, ze człowiem jakoś sie z Wami wiąże mocjonalnie. jakby Was nie było to byłoby smutno. a umnie nie ma niestety @, rano jakieś plamienia i na tym koniec.myśle, ze jutro się pojawi bo mnie @ jakoś z rana zawsze atakuje. jak się czujesz kochana w stanie błogosławionym??? Odpowiedz Link
enno1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 21:51 W stanie błogosławionym czuję się rewelacyjnie. Co prawda całkiem niedawno dopadły mnie mdłości i się nasilają i dobija mnie bezczynność, ale każdy doddatkowy objaw ciąży mnie cieszy. Równocześnie mam świadomość, że ciąża nie musi trwać 9 miesięcy i kończyć się porodem i to mnie przeraża. Strasznie się tego boję, ale z całych sił staram się pozytywnie myśleć. Dziwne te Twoje plamienia. Może powinnaś wykonać test, jeśli oczywiście @ jutro nie przyjdzie, a z całego serducha życzę, żeby nie przyszła. Co do mnie to mieszkam w Zawierciu, ale pracuję w Sosnowcu. Odpowiedz Link
agatta-a1 Re: Witajcie ponownie! 01.05.06, 14:03 czesc! w sumie pracujemy nie daleko od siebie. cieszę się, ze ciąża Ci służy, ja za to mam problem i zaczynam się bac. okresu nie ma. wczoraj te plamienia, dziś jakiś śluz czy plamienia z samego ana, beżowe i koniec. piersi bola i sa powiększone, brzuch boli ale bardzo rzadko, jajnik czułam parę razy. boję się ze gin wykrakał, nie było owu, z pęcherzyka zrobił się torbiel i nawet @ nie ma. nie wiem czy zrobić ten testy czy nie. jeszcze nie tak dawno nie mogłam się powstrzymać, zeby nie zatestować a teraz nie moge się zmusic do tego. boję się I kreski. nie czuję sie ciążowo. oprócz dwóch dni kiedy miałąm zawroty głowy i dzisiaj kiedy czuję się trochę dziwnie (słabo) to nic nie wskazuje na ciążę. piersi się nie zmieniły (nie ściemniały), tylko wokół jednej brodawki pojawiła się blada otoczka. nie wiem co robic. chyba poczekam jeszcze pare dni a teraz zmykam na basen. Odpowiedz Link
fairycharlotte Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 10:45 Super, bardzo się cieszę i życzę Ci powodzenia !!! )) Odpowiedz Link
enno1 Re: Witajcie ponownie! 30.04.06, 10:50 Życzę powodzenia w staraniach i krótkiego pobytu na tym forum. Odpowiedz Link
irka15 Re: Witajcie ponownie! 04.05.06, 13:16 Hej dziewczyny! Wielkie dzieki za pamiec. Juz wrocilismy. Na szczescie na miejscu okazalo sie, ze mamy osobny pokoj Ale jak nie urok to za przeproszeniem... Mam chyba wlasnie cykl bezowulacyjny. Dzis 14 dc (poprzedni cykl trwal 26 dni) a tu owu ani widu ani slychu. Zmarnowalam juz 4 testy owu... Zero bolu jajnika, odrobina sluzu plodnego od przedwczoraj, ale doslownie tyle jak na lekarstwo Eh... moze owu sie przesunela (w poprzednim cyklu mialam 14 dnia), moze to przez wyjazd, ale u mnie t=raczej po takich eskapadach owu wystepowala wczesniej a nie pozniej... No nic to, czekam. Za wszystkie starajace sie i oczekujace trzymam mocno kciuki. Pozdrawiam Aha, a tu moj wykresik: www.fertilityfriend.com/home/irka15 Odpowiedz Link