vrubelek78 01.05.06, 13:12 czy plamienie 2 - 3 dni po owulacji może być plamieniem implantacyjnym??? wydaje mi się, ze to trochę za wczesnie. moze to jakieś zaburzenia cyklu????? a może jest jakaś nadzieja na dzidziusia?! pozdrawiam majowo Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maruda79 Re: plamienie implantacyjne???????? 01.05.06, 13:20 "obila mi sie o oczy" wypowiedz jednej z dziewczyn, ktora miala plamienie okoloowulacyjne, a okazalo sie ze pecherzyk pekl troche pozniej. Jesli termin owu wyzanczasz wg temperatury to progesteron wydzielany jest jeszcze przez niepekniety pecherzyk, ktory mogl peknac pozniej niz Ci sie wydaje. Odpowiedz Link
maruda79 Re: plamienie implantacyjne???????? 01.05.06, 13:23 Popatrz na plansze zagniezdzenie nastepuje ok 7-8 dni po owulacji. www.npr.prolife.pl/plansza_17.htm Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: plamienie implantacyjne???????? 01.05.06, 21:26 dzięki za odpowiedź. tempkę mierzę dopiero od tego cyklu i dużej wprawy nie mam. pewnie to jakieś zaburzenia. biorę od lutego parlodel na wyskoką prl, a w tym cyklu właśnie od wczoraj (16 dc) luteine na plamienia przed okresem. słyszałam, że niektóre kobiety maja plamienie w trakcie owu. może to to?! Odpowiedz Link
maruda79 Re: plamienie implantacyjne???????? 01.05.06, 21:28 No wlasnie to pisalam w pierwszym poscie Jesli pecherzyk byl przekrwiony to moze jakies naczynko wlosowate "poszlo" jeszcze przed peknieciem i stad te plamienia. Wg mnie jest duze prawdopodobienstwo, ze to byly plamienia okoloowulacyjne Zycze 2 kresek na tescie Odpowiedz Link
lidek0 Re: plamienie implantacyjne???????? 01.05.06, 22:24 A jakie masz wyniki hormonów? Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: plamienie implantacyjne???????? 02.05.06, 11:19 dawno nie robiłam badań, te wyniki są z połowy lutego: prolaktyna 341 mlU/l norma 40 - 530 prolaktyna po leku 4251 mlU/l (wiem, że bardzo dużo, dlatego biorę parlodel) DHEA -SO4 345 ug/dl norma 35 - 430 tsh 3- cia generacja 1,36 ulU/mL norma 0,4 - 4,0 testosteron 2,02 nmol/l norma do 3,9 te badania zleciał mi gin. wszystko w normie oprócz prolaktyny. mam jeszcze brązowe plamienia pred okresem (nawet od 21 dc) i stąd luteina. te plamienia które miałam w tym cyklu były wieczorem 16dc taka żywa krew z domieszka białego śluzu, a wczoraj kawa z mlekiem. cykle mam nieregularne od 26 do 32 (przed parlodelem były 30- 32 dniowe). 14 dc zrobiłam test owu i kreska testowa była dużo ciemniejsza od kontrolnej. prztulanko było 11, 13 i 15 dc. no a 16 dc to plamienie. mam nadzieje ze to co napisała mi maruda 79 będzie prawdą i zobaczę dwie krechy na teście. a jak nie to muszę się zabrać za siebie i zrobić porzadek z tymi wszystkimi przypadłościami. dzieki maruda79 za dobre słowa. pomogło mi. pozdrawiam Odpowiedz Link
maruda79 Re: plamienie implantacyjne???????? 02.05.06, 12:32 Test owu pokazuje pik LH - hormonu, ktory "daje sygnal" pecherzykowi do pekniecia. jesli w 14 dc test byl pozytywny to te plamienia w 16 dc bardzo prawdopodobne, ze byly wlasnie z peknietego pecherzyka!!! Trzymam kciuki za 2 kreski!!! Odpowiedz Link
vrubelek78 Re: plamienie implantacyjne???????? 02.05.06, 19:33 dzieki maruda79. teraz pozostaje mi czekać dwa tygodnie i testować. mam nadziję, że sie uda. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
maruda79 Re: plamienie implantacyjne???????? 02.05.06, 19:40 Ja tez trzymam kciuki, zeby sie udalo!!!!! Odpowiedz Link