Dodaj do ulubionych

Dr Czerkwiński

04.05.06, 08:54
Info dla Kociaczka. A więc bylam w sobotę i musze powiedzieć że bardzo mi się
ten lekarż podobał. Miły, sympatyczny, uśmiechnięty. Badanie co prawda dr
Sowińska wykonuje delikatniej, ale zniosłam to spokojnie. Ogólne wrażenia
bardzo pozytywne. Najlepiej bo jak poszłam do apteki to aptekarka znała tego
lekarza i powiedziała mi że to jest cyt: łebski facet i godny zaufania
lekarz. Acha i jeszcze Cię pocieszę że mi pęcherzyk też nie pekł. W ostatnich
cyklach nie było problemu, a teraz jak na złość. Tylko u mnie nie zrobiła się
torbiel, tylko sam się wchłonoł. Nie wiem czy to lepiej czy nie. Powiedział
mi jak dalej bedzie wygladało moje leczenie wiec naprawdę wyszłam w dobrym
nastroju od niego.Doradził gdzie iśc na te HCG więc w sumie jestem pozytywnie
nastowiana. A co u Ciebie?
Obserwuj wątek
    • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 08:59
      Poważnie?
      Najwazniejsze, że ma opinię dobrego lekarza. Chyba bardziej byś mnie
      pocieszyła, gdyby się okazało, że pęcherzyk pękłsmile
      Co powiedział o Twoim dalszym leczeniu o co najważniejsze, gdzie doradził
      zrobić HSG?
      A co u mnie? Siedze i tyje. Nie mam na nic siły, koszmarna depresja. Z tymi
      lekami do sierpnia się wykończę.
      W poniedziałek odstawiam luteinę i zaczynam nowy cykl.
      • jojo58 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 09:12
        HCG - Sw Zofia i Karowa a najlepiej to u Damiana za 800 zł.
        Moje dalsze leczenie - czekam na okres, pożniej HCG - chyba jednak zdecyduję
        sie w Damianie. Jesli jajowody beda drożne, lub tylko jeden to trzy IUI a
        poźniej in vitro, jeśli bedą nie drożne to od razu in vitro, bo laparoskopia
        nic nie daje - tak powiedzieli mi w Novum - dwóch lekarzy i lekarz z Medicover.
        Natomiast dlaczego piszesz że tyjesz? Po lekach?
        • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 09:18
          Kurcze nie stać mnie na Damiana. Może zdecyduję się na Karową. Na Krakowskim
          Przedmieściu ponoć robią hycosy - musze do nich zadzwonić, może maja jeszcze
          resztki tego kontrastu. W Novum ponoc są za tym, żeby najpierw próbować iui, a
          dopiero później wykonać hsg. Nie wspominali Co o tym?
          Tyję po lekach - juz 4 kgsadA gdzie jeszcze do sierpnia Teraz jestem przed @ i
          nic na mnie nie wchodzi. Coś okropnego.
    • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 09:23
      Dzwoniłam
      Wykonywane jest to badanie przy uzyciu soli fizjologicznej i usg Koszt 450, ale
      nie 800smile
      Ponoc nie boli tak mi powiedziano przez telefon
      Juz sama nie wiem co mam robić
      Jesli nie doczekam się owulacji do sierpnia to po co mi to badanie? Tylko in
      vitro mnie ratuje
      • jojo58 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:01
        Po jakich lekach tyjesz? Mi wydaje sie ze tez przytyłam tj przytyłam, ale
        wydaje mi sie że to po tych lekach. Biorę metformax, bromergon,tamoxifen lub
        clo. A moze poprostu więcej jem - nie wiem sama
        A czemu masz czekać na owulacje do sierpnia?

A odnośnie HCG i pierwszej IUI to rzeczywiście też mi tak mówiła Sowińska że
        najpierw iui a póżniej hcg, ale ponieważ ja wszystkie badania mam dobre i
        jedyna nie zbadana jeszcze przyczyna to ta drożność. Sama jej powiedziałam że
        chcę to sprawdzić żeby mieć pełny obraz sytuacji.U mnie może być sytucja że
        wszystko jest ok a ciąży nie ma i w takich wypadkach też pozostaje czekanie na
        nadziję... albo in vitro.

Czerkwiński powiedział że najwazniejsze jest znieczulenie przy HCG, a nie tylko
        tabletki przeciwbólowe i że własnej zonie nie zrobiłby tego bez znieczulenia.

• kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:10
          Ja przyjmuję metformax, encorton, bromergon, luteinę i clo
          Prawie nic nie jem, a tyję okropnie. Gin pytał się jak to wszystko znoszę i
          dodał, że niestety, ale takie sa skutki uboczne hormonów.
          Czerkwiński stwierdził, że do sierpnia próbujemy doprowadzic do tego, żeby
          pęcherzyk pękł. Jesli nie peknie to jest to zespół niepekających pęcherzyków i
          wtedy nadaje się tylko do in vitro.
    • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:14
      Ja się decyduję na to miejsce odnośnie hsg
      Koszt HSG 450zł
      codziennie
      w godzinach 6:00-19:00
      ul. Krakowskie Przedmieście 67/ 2,
      00-071 Warszawa
      (przy Placu Zamkowym,
      po przeciwnej stronie niż Kościół Św. Anny)
      Przyjmujemy zapisy
      wyłącznie telefonicznie !
      tel. (22) 826 08 25,
      kom. 060 777 6 777

• kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:18
      A u Ciebie faktycznie jesli wszystko jest ok to powinnaś dalej drążyć.
      A badanie drożności może wiele wyjaśnić.
      Jesli nawet sa drożne, to takie "przepłukanie" dobrze im zrobi

• jojo58 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:26
        Dzięki za info, ja sie tam przejadę i do Zofii też i popytam się jak to wygląda
        wszystko.Planuję zrobić to HCG ok 19 maja i wtedy zobaczymy. Też się martwię
        tym wszystkim.
        • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:32
          To Ty już będziesz po.
          Ja w poniedziałek odstawiam luteinę i czekam na @
          Nie wiem czemu, ale szpitala się boję, wole wykonac badanie gdzieś "prywatnie"
          O Karowej sa złe opinie jesli chodzi o to badanie, na Żalazną juz nie pójdę"bo
          jestem po "przejściach" z tym szpitalem, na Damiana mnie nie stać
          To mijsce które wybrałam najbardziej mi odpowiada
          A boje sie okropnie!!!!!!!!!!!!
          • jojo58 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:50
            A co z Żelazną było nie tak?
            • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 10:55
              Tam miałam miec laparoskopię, ale totalnie mnie brzydko mówiąc olali i po
              przygotowaniach kazali iść do domu, bo jestem przed okresemsmile
              I jakos juz tam nie pójdę
              • jojo58 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 11:07
                no własnie coś ta żelazna jest przereklamowana. Wczoraj moją koleżankę też tak
                olali a przyjechała na poród
                • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 11:12
                  Oj ja juz tam więcej nie pójdę
                  Wyobrażasz sobie głodówka cały dzień (będąc juz w szpitalu, 3 lewatywy,
                  psychczne przygotowanie do laparoskopii, bolesne badanie, a mnie nikt nie był w
                  stanie odpowiedzieć, o której zabieg się odbędzie i kto go wykona. No i na
                  koniec o 21 najbardziej bolesne badanie i decyzja: może iść pani do domusmile
    • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 11:14
      A jako zadośćuczynienie dostałam 2 tyg. zwolnienia
      Dokładnie tak mi powiedziano przy wypisiesmile
      Dlatego na hsg nie pójdę do żadnego szpitala
      • jojo58 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 11:25
        Jak już tak mi napisałaś to pewnie zdecyduję się na Damiana.
        • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 11:27
          Daj spokójsmile
          Hsg raczej nie wymaga usypianiasmile
          • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 04.05.06, 21:39
            Hsg może i nie wymaga usypiania, ale wyrwanie zęba też można zrobić "na żywca".
            Ja miałam robione HSG na Waryńskiegi i przyzna, że po raz drugi bym się bez
            narkozy na to nie zdecydowała. MOże dlatego, że nie jestem wytrzymała na ból.
            Jeśli za 450 zł można zrobić z narkozą, to nie zastanawiaj się tylko rób.
            Krótka narkoza nie niesie żadnego zagrożenia. Przyznam, że do ginekolog, która
            kierując mnie na Hsg powiedziała, że to nie boli więcej już nie poszłąm, bo
            straciłam do niej zaufanie.
            • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 05.05.06, 07:59
              Amanada Ty mnie nie stresujsmile
              To nie będzie pod narkozą
              Zamiast zdjęcia będzie usg i byc może ten płyn będzie wpuszczany wolniej, nie
              pod takim ciśnieniem
              Tylko to mnie trzyma przy życiu
              • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 13:39
                Ja cię nie stresuję tylko piszę, że to nie jest miłe badanie. Ale mi robili na
                Waryńskiego, gdzie używają czegoś takiego do dezynfekcji, że koszmar. Zamierzam
                w ogóle to wyjaśnić z kierownictwem tej przychodni. Tym bardziej, że potem
                miałam robiony zabieg biopsji endometrium na KAsprzaka i używano do odkażenia
                Octaniseptu i nic nie piekło. A przy zabiegu też się wyciąga kulociągiem szyjkę
                macicy, co czujesz jako dość mocne uszczypanie. Przy Hsg piecze kontrast, ale
                ja po tej "dezynfekcji" już więcej nic nie czułam. Proponuję więc dowiedz się
                może dokładnie o ten zabieg, czym dezynfekują, czy dezynfekcja piecze. Na
                pocieszenie powiem ci, ze zabieg jest krótki. 450 to dość drogo jak na zwykły
                zabieg. Ja płaciłam 200 PLN, a z tego co piszesz nic więcej ci nie oferują.
                Kontrast był w tę cenę wliczony. Na godzinę przed zabiegiem proponuję
                Diclofenac w czopku.
              • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 13:42
                Dodam jeszcze, że samo wuszczanie kontrastu nie jest wcale aż tak bardzo
                bolesne, a pod ciśnieniem nigdy go sie ni ewpuszcza, aby nie rozerwać
                jajowodusmile CZasem jak są małe zrosty może to być lekko bolene, ale myślę, że
                wpuszczenie kontrastu jest akceptowane pod wzgędem doznań bólowych. NAjgorszy
                jest początek zabiegu.
                • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 14:01
                  Zapytałam przez telefon czy dostanę znieczulenie
                  Pani powiedziała, że jest to bezbolesny zabieg i nie jest konieczne
                  znieczulenie, ale ja profilaktycznie poproszę
                  Chyba za te pieniądze nie poskąpią mi jakiegoś zaszczyka przeciwbólowego
                  • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 14:24
                    Ja nie wiem dlaczego one mówią, że zabieg jest niebolesny? Czy na pewno
                    rozmawiamy o HSG? Mi też ginekolog kierująca mówiła, ze ejst niebolesny.
                    Przyznam, że już do niej nie wróciłam, bo nie lubię jak ktoś mnie okłamuje
                    mimo, że nie jestem już dzieckiem. Dopiero druga ginekolog powiedziała mi, że
                    ten zabieg jest bolesny i że trzeba wziąć 2 No-Spy i najlepiej czopek
                    Diclofenac. Jeśli chodzi o zastrzyki przeciwbólowe, to one nie skutkują w tego
                    typu zabiegach. Lepiej już wziąć czopek. Ale to i tak mało działa. Pisałąm ci,
                    że mnie głównie bolało "odkażanie". Samo wyciąganie szyjki kulociągiem jest do
                    przeżycia, chociaż nieprzyjemne (mocne uszczypnięcie)
                    • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 14:31
                      Trochę mam do czynienia z medycyną, więc myślę, że potrafię przekazać ci coś
                      obiektywnie, szczególnie jeśli to coś mam za sobą. Pomyśl sobie, że musisz
                      zrobić to badanie, bo bez niego dalej ani rusz. Poza tym zdarza się, że po tym
                      badaniu z racji "rozprostowania" jajowodów niektóre kobiety zachodzą w ciążę,
                      więc wcale nie rzadko to badanie ma chcarakter leczniczy. MOże więc nie
                      wymyślaj tylko zrób to już. Ja oprócz tych leków, które wzięłam następnym razem
                      pewnie bym wypiła dodatkowo solidnegi drinkasmile
                      • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 14:51
                        W tym cyklu nastawiłam się bardzo poważnie
                        Wytrzymam wszystko, po co odwlekać jeśli i tak będe musiała to zrobić
                        Hm Tak to jest jak wypowiadaja się o bólu ludzie, którzy nigdy danego zabiegu
                        nie mieli robionego np jakiś tam pan ginekolog czy pani w recepcji
                        Ale kulociągu się boję
                        • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:07
                          Kulociąg to coś jakby szczypce, którymi chwytają szyjkę i pociągają do przodu,
                          aby było łatwo wejść do macicy.
                          • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:09
                            No to tego się boję strasznie
    • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:10
      A czy masz te leki, o którycg ci pisałam, bo jeśłi nie to idz do lekarza, aby
      ci wypisał Diclofenac w czopkach (bo to jest na receptę) i No-Spa Forte (też na
      receptę, ale zwykłą można kupić bez).
      • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:15
        W czasie @ mam usg to poproszę gina o receptę
        Jezu mam nadzieje, że pomoże
        • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:28
          zwykle trzeba mieć też posiew z kanału szyjki (czy nie ma bakterii), grupę krwi
          o raz skierowanie na HSG. Piszę to bo mnie ginekolog skirowała, ale uznała, że
          skoro prywatnie, to nie da skierowania. A skierowanie zwykle trzeba mieć, bo
          chcą mieć "podkładkę", że to nie pacjentka chce wykonać, ale zalecił lekarz.
      • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:16
        Ile przed badaniem mam to wziąść?
        • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:25
          Godzinę przed badaniem.
          • kociaczek22 Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:29
            Dziękuje Ci bardzo
            Boję się, jak każda dziewczyna, ale dam radę
            Wiem że nie ma sensu faszerować się tymi wszystkimi hormonami, sterydami jesli
            nie zrobię hsg. W końcu doczekam się owulacji, a jajowody moga być niedrożne i
            tylko szkoda mojego organizmu. Czy nawet inseminacja- musi być drożny chociaz
            jeden.
            A jesli okarzą się drożne to pewnie zabieg ten nie zaszkodzismile
            @ w przyszłym tygodniu i w 1dc zamawiam wizytę.
            • amanda_s Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:34
              Ja miałam drożne. To po prostu musisz wiedzieć, bo po co wydawać pieniądze na
              inseminacje (po ok 1000 zł każda) Jak jest drożny jeden jajowód to też mała
              szansa na powodzenie inseminacji. Tak więc zrób to badanie i nie panikuj. To
              trwa krótko.
    • nimfffa Re: Dr Czerkwiński 06.05.06, 15:16
      Błagam! może ktoś wie jaki jest najlepszy gin. w krakowie? jestem całkiem
      zielona jeśli chodzi o terminologię med. ale bedąc nasolatką miałam operacje na
      wyrostek i może to jest przyczyną mojej niepłodnościsad kurcze, jeszcze rok nie
      minął od naszych starań ale ja musze coś robić bo nie potrafię tak bezczynnie
      czekacsad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka