Dodaj do ulubionych

Lab. Demeter_Bytom

04.05.06, 15:13
Mam pytanko czy ktoś z was robił w tym labaoratorium badania, mnie skierował
do niego mój lekarz. Wiem że chodzi o powiązania rodzinne. Ale dla mnie nie
to jest istotne, chodzi mi o to czy to laboratorium robi precyzyjne badania.
Zostawiliśmy z mężem 700 zł ...czekamy na cały szereg wyników. I teraz się
zasatanawiam czy są precyzyjni w tym co robią.Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam cieplutko.
Obserwuj wątek
    • wiola3 Re: Lab. Demeter_Bytom 07.05.06, 17:58
      witaj, mam nadzieję, że są dobrzy, my z mężem zostawiliśmy tam tez niezłe
      pieniążki. ja chciałam wcześniej zrobic badania taniej w innym laboratorium i
      zrobiłam, ale lekarz mi ich nie przyjął i musiałam wydac dodatkową kasę na
      powtórzenie badań. widocznie w demeter robią wszystko tak jak powinno to być
      zrobione
      • amiczek77 Re: Lab. Demeter_Bytom 12.05.06, 21:20
        a byłas może w Antrum w Bytomiu?
        • aga1506 Re: Lab. Demeter_Bytom 13.05.06, 00:04
          my robiliśmy badania w Demeter i naprawde jest to chyba jedne z
          najdokładniejszych laboratoriów. Specjalizują się w badaniach nasienia i
          ogólnie wszystkiego co dotyczy niepłodności. Pzdr
        • Gość: wiola3 Re: Lab. Demeter_Bytom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 09:30
          chodzę tam od lutego, narazie mamy badania - ja i mąż, właśnie pod koniec maja
          wizyta, na której się dowiem co dalej, a prawdopodobnie czeka mnie
          laparoskopia.
          • amiczek77 Re: Lab. Demeter_Bytom 13.05.06, 22:27
            no ja też czekan na wyniki..część już jest ale kilka będzie z początkiem
            czerwca ..potem wizyta..moitoring vyklu..i tak przeczuwam kolejny krok to
            badanie na drożność jajowodów....czemu to wszystko musi tak długo trwać
            • wiola3 Re: Lab. Demeter_Bytom 14.05.06, 18:23
              u mnie czas odgrywa bardzo dużą rolę, ale poczekam, może kiedyś się doczekam...
              pozdrawiam i życzę powodzenia
        • wiola3 Re: Lab. Demeter_Bytom 14.05.06, 18:24
          chodzę do antrum do dr. Horaka
          • Gość: balbina33 Re: Lab. Demeter_Bytom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:42
            Lab. jest ok, chociaż niestety droższe . Prowadzi je była żona dr. Horaka.
            Jeśli natomiast chodzi o samo Antrum i dr. Horaka to nie uważam, żeby był
            wybitnym specjalistą w dziedzinie niepłodności, ale to jest tylko moje skromne
            zdanie.
            Pozdrawiam
            • amiczek77 Re: Lab. Demeter_Bytom 15.05.06, 21:57
              a czy możesz polecić innego specjlistę?...bo ja już nie wiem gdzie mam szukac
              pomocysad
              • balbina33 Re: Lab. Demeter_Bytom 16.05.06, 08:55
                Spróbuj może w Provicie u dr. Tomanka, lub dr. Grettki. Moja koleżanka, która w
                tym roku skończy 40 lat, leczyła się 5 lat u dr. Horaka, miała 3 razy in vitro
                i niestety zero efektów. Udała się więc do dr. Tomanka do Provity (on też
                pracuje w Antrum, ale Provita ma zdecydowanie lepszy sprzęt), który zrobił jej
                inseminację i teraz ma 3 miesięcznego synka. Horak na samym początku
                stwierdził, że w grę wchodzi tylko in vitro, bo wiadomo, że za to ma więcej
                kasy jak za inseminację.
                Polecam stronkę www.nasz-bocian.pl, tam jest cały wątek o Provicie.
                Pozdrawiam
                Ania i Kubuś
                Ps. Ja sama chodziłam do dr. Grettki, do Antrum, z tym, że ze mną jest wszystko
                ok, mąż niestety ma azoospermię ( brak plemników w nasieniu). Nisetety Antrum
                ma mare wyniki jeśli chodzi o ilość uzyskanych ciążsad
                • Gość: gość Joasia Re: Lab. Demeter_Bytom IP: *.promax.media.pl 16.05.06, 15:33
                  W jaki sposób przy azoospermii zaszłaś w ciąże? Miałaś ICSI czy inseminację
                  nasieniem dawcy?
                  • balbina33 Re: Lab. Demeter_Bytom 16.05.06, 18:47
                    Miałam robione MESA-ICSI, czyli pobieranie plemników z jądra męża a później
                    procedura odbywa się jak przy zwykłym ICSI.
                    • amiczek77 do Balbiny33 17.05.06, 14:19
                      dzięki za informację .. wiesz najpierw miałam iść do Provity ale potem plecono
                      mi przez znajomosci Antrum. Ale wiesz ..chyba faktycznie skuszę się na Antrum
                      • amiczek77 Re: do Balbiny33 17.05.06, 14:20
                        sory.. miało być...skuszę sie na Provitę smile
                        • Gość: mama Re: do Balbiny33 IP: *.telpol.net.pl 23.05.06, 20:09
                          Ja chodziłam do doktora Tomanka juz 5 lat temu i uważam że jest to super lekarz,ma podejście do pacjętki,przy tym lekarzu wcale się nie krępowałam a jest to ważne bo wiadomo ze niekiedy sytuacje nie były kąfortowe dla kobiety.Mój syn ma 5 lat.Dbał o pacjętke w szpitalu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka