Dodaj do ulubionych

Pomoc przy NPR, prosze!!!

23.05.06, 12:29
Witajcie!
jestem tutaj nowa i chciałam się przywitać. Od roku się nie zabezpoieczam i z
ciązy nici. Teraz byłam leczona luteiną na wyregulowanie długich cykli i
zaczynam starania intensywne. Mierze temperaturkę i obserwuje śluz. Od kilku
dni (ok 5)boli mnie i ciągnie po prawej stronie podbrzusza i ból podobny do
tego podczas @ wczoraj zauważyłam duże ilości śluzu,ale jest on biały taki
mętny i jakby woda, wogóle się nie ciągnie ani nic. Dziś mam 13dc. jak
myślicie kiedy moge oczekiwać owu?
Obserwuj wątek
    • aneczka002 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 23.05.06, 13:28
      a jak długie masz cykle?? Co do śluzu to wiesz ja miałam monitoringiem
      potwierdzona owu a śluż był białawy a poprostu okazało sie ze mam stopień
      czystości III i wtedy nie bedzie idealnego śluzu, więc może.. zastosuj testy
      owulacyjne. Mozesz je kupić na allegro od ewy.analityk wraz z instrukcja
      stosowania... mi one pomogły bo mam 30 dniowe cykle i zgodnie z wyliczeniami
      wychodziła owu ok 16 - 17 dc.. a okazało sie że test owu wyszedł pozytywnie w
      12 dc czyli miałam owu duzo wcześniej niż myślałam...
      • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 23.05.06, 14:38
        dzięki za odpowiedź. Cykle to zależy przed leczeniem od 28-60dni a teraz
        niewiem jak będzie. Ostatnie 2 były równo 28dni big_grin
    • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 23.05.06, 14:41
      i dodam,że wymaz cytologiczny robiony w kwietniu jest dobry i nie mam żadnych
      problemów smile
      • nowa_mama75 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 23.05.06, 15:00
        Jeżeli Twoje cykle rzeczywiście się wyregulowały i trwają 28 d to owu
        prawdopodobnie będzie ok 14 dc. Niestety nie masz pewności jak długi będzie ten
        cykl i kiedy będziesz miała owulację. Ja mam dośc nieregularne cykle (34-42d) i
        też nie zawsze wiem kiedy będzie owulacja. U mnie sprawdzają się testy
        owulacyjne. Gdyby nie testy i temperatura nie wiedziałbym kiedy miałam owulację.
    • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 23.05.06, 16:55
      a co może oznaczać ten śluz? jest go coraz więcej i boli mnie w podbrzuszu i
      jak np. sikam i troche pre to czuje takie ciągnięcie
      • nowa_mama75 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 23.05.06, 20:41
        U mnie ból jajnika jest dla mnie sygnałem, że zbliża się owulacja. W dniu
        owulacji tak bardzo boli mnie jajnik, że nie mogę chodzić.
        • aneczka002 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 24.05.06, 08:13
          mam tez takie bóle jajników przy owu.. szczególnie prawego, nieraz tak boli że
          mysle sobie "wyrostek" hih ale to nie wyrosteksmile
          truskaweczko no ja też nie mam takiego książkowego śluzu czyli takiego
          podobnego do białka jajka.. zawsze mam taki jakby z lekkim "zabarwieniem" na
          biało, nigdy nie ejst idealnie przeźroczysty.. Za to jest bardzo wodnisty i w
          dniach okołowulacyjnych jest go duzo wiecej niż w innych.. Gina powiedziała ze
          najważniejsze jest ze nie jest lepki i zagęszczony... Po wzieciu leków od st.
          czyst. troche sie poprawil ale nie ejst idealnie przezroczysty nadal i chyba
          tak juz bedziesmile
          • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 24.05.06, 08:45
            dzięki za pomoc podniosłyście mnie na duchu big_grin
            • aneczka002 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 24.05.06, 10:40
              po to jest te forumsmile
              powodzonka
              Ania
              • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 25.05.06, 10:11
                Pomóżcie,bo śluz mi sie nie zmienia, odważyłam się zbadać szyjkę jest wysoko,
                wyczuwam w niej otworek i pełno śluzu do okoła. Śluz się nie zmienia na
                bardziej przezroczysty i ciągnący. Po prawej stronie boli bardzo szczególnie
                wczoraj,bo dziś aż tak tego nie odczuwałam,a temp wyglada następująco :
                www.fertilityfriend.com/home/ce373
                jak myślicie owu juz była czy jeszcze musze czekać?

• j_o_asia Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 25.05.06, 10:56
                  Wiesz, mi się wydaje ze ovu miałaś 12 dc - ale nie jestem pewna ponieważ dopiero
                  od 7 dc mierzysz temp.
                  Więc jezeli starasz się o dziecko to już za późno na staranka - jezeli
                  oczywiście moja teoria jest słuszna.
                  Pozdrawiam.
                  • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 25.05.06, 12:11
                    dzięki big_grin tylko chciałam dopisać,że teraz czuje sie taka naoliwiona,a wczoraj
                    miałam taki ból w prawym jajniku,że usiedziec nie mogłam big_grin mam nadzieję,że to
                    owu. Od 7dc wspóżyje co 2 dzień czyli 7,9,11,13 tak to wypada big_grin
                    • j_o_asia Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 25.05.06, 12:27
                      Acha, więc w takim razie jak się staracie od tylu dni to szansa jestsmile

Też sie zastanawiam jak to jest z tym bólem jajnika, mnie też boli (z tym że
                      lewy) a od ovu (jeżleli była) to już minęło prawie 2 tyg. No chyba że jej nie
                      było i boli bo sie coś tam zablokowałosad Ale to tak pisze w kontekście mojego
                      przypadku.

Życzę powodzenia zeby tym razem się udałosmile
                      • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 25.05.06, 12:47
                        nie będe dziękować,aby nie zapeszyć big_grin zobaczymy jak jutro temperaturak
                        będzie big_grin moze skoczy big_grin martwi mnie jej mały skok sad
                        a czy ktoś jeszcze może się wypowiedzieć?
                        • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 26.05.06, 12:56
                          dzis temp spadła, śluz zrobił sie taki podobny do jajka białka kurzego i czuje
                          sie jakby naoliwiona big_grin mam nadzieję, na jutrzejszy skok big_grin
    • lidek0 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 29.05.06, 06:12
      proponuje pomonitorować ze 3 cykle to będziesz wiedzieć na pewno. A jak wyniki
      hormonów?
      • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 29.05.06, 12:54
        Miałam badaną prolaktynę i wynik to 7,5 czyli dobry,bo od 25 jest za duży.
        Cytologia też ok. Koło 12 czerwca odwiedze lekarza jeśli @ się spóźni,a test
        będzie negatywny (oby nie) Jeśli zastanie mnie @,której spodziewam sie pomiedzy
        9-12 czerwca to narazie odpuszcze sobie wizyte u lekarza choć sama niewiem,bo
        podczas ostatniej @ wykryłam guzka który sie pomniejszył,ale nadal go czuć sad
        Jak narazie po moim wykresie widać owulacje big_grin
      • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 29.05.06, 12:56
        a co do monitorowania cyklów to czy sama zaproponować to lekarzowi? chodze na
        NFZ big_grin
        • aneczka002 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 29.05.06, 13:28
          nie wiem jak u Ciebie jest z NFZsmile ale u mnie numer z monitoringiem cyklu by
          nie przeszedłsmile bo na USG trzeba się uawiać i czasem czekasz tydzień a czasem 3
          tygodnie.. więc umówisz sie np. na 10 dc wyjdziesz od gina musisz isc do
          rejestracji i nie zapisze Cie pielęgniarka na jutro czy pojutrze bo nie bedzie
          miejsc a np. u nas zapisuje sie na jeden dzien tylko 1 kobiete... więc u mnie
          byłoby to nie mozliwe... ale nie wiem jak u Ciebiesmile
          • aneczka002 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 29.05.06, 14:08
            sorki nie 1 kobiete na jeden dzien tylko 5 kobiet na 1 dzieńsmile
            • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 31.05.06, 10:26
              mam metlik w głowie przez ten program ff,bo mam barzdo niska temp raz na
              poziomie 36.8 a raz na 36.5. Płodny śluz miałam od 12dc do 17dc a teraz mam
              taki biały mleczny i jest go dużo, niewiem co może on oznaczać. Piersi mnie
              bolą i cały cykl brzuch troche delikatniej ja na @ i kłóje. pierwszy raz mam
              cos takiego i praktycznie niewiem na kiedy spodziewać się @. W dniach płodnych
              badałam szyjkę była usadzona głęboko, wyczuwałam jakiś otworek i była miekka a
              teraz nadal jest wysoko,ale jest juz twarda i sie nie zniża.

A co do monitoringu to musze porozmawiac z ginekologiem smile
    • czerwona_truskawka1 Re: Pomoc przy NPR, prosze!!! 31.05.06, 13:59
      podnosze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka