Dodaj do ulubionych

jak tu wierzyc programom

05.06.06, 11:24
www.fertilityfriend.com/home/135102
zobaczcie dziewczynki, wykres piękny, tyle że dzień przed owu byłam na
monitoringu i nic tam nie było oprócz pęcherzyka 9mm (?)Nie wiem czy możliwe
zeby owu była wcześniej a lekarz juz nie widzial po niej sladu??
jal długo wchlania sie pękniety pecherzyk po wypuszczeniu jajeczka?? i jaki
jest duży?? a moze te 9mm urośnie do konca tego tygodnia i bedzie opozniona
owu>??? lekarz powiedzial ze to raczej nie mozliwe, aczkolwiek on zrobil
corke w 24 dcsmile a ja synka mam z tygodnia sprzed okresusmile
nie wiem juz czy to pisanie temperatur ma sens skoro nic dalej nie wiem,
jesli nie pojde na monitoring
Obserwuj wątek
    • lopez32 Re: jak tu wierzyc programom 05.06.06, 11:40
      dodam ze mam 26 dniowe cykle a wostatniom owu byla w 16 dniu
      • nowa_mama75 Re: jak tu wierzyc programom 05.06.06, 12:17
        A w którym dc byłaś na monitoringu? Ja np byłam w 11 dc a mój pęcherzyk miał 10
        mm. Wiem, że urośnie. Pecherzyk rośnie 2 mm na dobę. Ja np owulację mam zawsze
        późno bo dopiero w 25-28 dc. Nie zawsze owulacja jest w 14 dc. Natomiast faza po
        owulacji powinna trwać ok 12-16 dni.
        • nowa_mama75 Re: jak tu wierzyc programom 05.06.06, 12:19
          Przecież mogłaś mieć owulację dopiero w 16 dc. I do tego czasu pęcherzyk
          zdążyłby urosnąć. Tak sobie pomyślałam patrząc na Twój wykres.
          • lopez32 Re: jak tu wierzyc programom 05.06.06, 12:24
            nie sadze, bo w 14 dc widzial tylko 9mm pęcherzyk, żeby dorosl potrzeba
            tygodnia a popatrz jak mi sie wykres zmienil
        • lopez32 Re:do nowa mama 05.06.06, 12:22
          dziękuje Ci za odpowiedź, zaznaczylam na wykresie monitoring i że był negatywny
          w 14 dc, no to mi program przesunał owu na dzień wcześniej, przecież to
          niemożliwe żeby lekarz dzien po owu nie widział po niej śladu, prawda?? Ja
          zazwyczaj mam owu gdzies w połowie cyklu, a lu nawet 2,3 dni po połowie a cykle
          26 -28 dni. II faze mam 10 dni
          • nowa_mama75 Re:do nowa mama 05.06.06, 12:51
            No tak to raczej niemożliwe, żeby pęcherzyk zdążył urosnąć. Moim zdaniem jesteś
            jeszcze przed owulacją. Ale ja nie jestem lekarzem. Natomiast z doświadczenia
            wiem, że owu może się przesunąć. U mnie wygląda to tak, że w jednym cyklu owu
            mam w 20 d natomiast już w nastepnym w 28d.
            Jezeli chodzi o wykres to pamiętaj, że to tylko program. Sądzę, że jednak
            monitoring jest najpewnjeszy. Uważam też, że gdyby było po owu to lekarz
            zobaczyłby to. Ja sprawdzam owulację za pomoca testów owulacyjnych i u mnie
            zawsze pokrywają się z moimi temperaturami.
    • kaja5 Re: jak tu wierzyc programom 05.06.06, 12:40
      Opierajac sie na NPR metoda Rotzera owulacji nie było w dniu w którym pokazał
      to wykres.Dlaczego?Bo owulacje uznaje sie wówczas gdy temp. po skoku jest przez
      minimum 3 dni wyższa od 6 temp. sprzed skoku.U Ciebie czegos takiego nie
      ma.Wiec lekarz miał racje, ze owu nie było tego dnia którego pokazał to wykres.
      Nie ma co sie załamywać tym faktem, bo to nie znaczy wcale że nie moze być
      później.Moje dziecko spłodzone zostało w przeszło 30dc.
      • lopez32 Re: do kaja5 05.06.06, 12:51
        mam nadzieję ze patrzyłaś na aktualny wykres bo zmienił sie jak mu wpisałam
        brak owu na monitoringu w 14dc. Dziękuje za wyjaśnienia ale dalej wykres
        pokazuje coś czego nie było, po prostu w pokazal owu dzień przed monitoringiem,
        czyli niemozliwe żeby nie zostal peknięty pęcherzyk. a jeśli lekarz się nie
        myslil i owu po prostu nie było?? może jeszce ten pecherzyk 9mm
        urośnie ...Widzisz chodzi o sam fakt, ze tempka wzrosła mimo braku dojrzałego
        jajeczka, myślisz że mozliwe jest że owu była dużo wczesniej niz w 14 dc?? przy
        26 dniowych cyklach??
      • kaja5 Re: jak tu wierzyc programom 06.06.06, 12:52
        Teraz patrze na wykres gdzie program zaznaczył owu. na 15dc. i ja również bym
        obstawiała bardziej ten dzień.Nie wiem w którym dokładnie dniu byłaś na
        monitoringu i lekarz widział pęcherzyk 9mm, ale byc może że on urósł.Bo twój
        wykres teraz wskazuje na owulację.
        Należy pamiętać, że owu. nie zawsze jest w ost. dniu niskiej temp. (chociaż
        najczęsciej), mój lekarz powiedział, że może być 3 dni wcześniej lub dzień
        później.
    • sylvia_b Re: jak tu wierzyc programom 05.06.06, 12:51
      Moim zdaniem, jak patrze na Twój wykres, to owu mogłaś miec najwczesniej 15dc.
      Ale moze być tez 18, bo wzrost tempki nie oznacza koniecznie owu, ale wzrostu
      poziomu progesteronu, który wytwarzany jest takze w pecherzyku Graffa i daje o
      sobie znac czasem wlasnie przed owu.
      Pecherzyki zas pekaja gdy osiagaja wielkosc 18-25mm. Rosna 2 mm na dobe.
      Lekarz na usg widzialby, ze owu juz sie odbyla, bo mialabys plyn w zatoce
      douglasa (wtedy byloby mozliwe, ze ten 9mm pecherzyk to jeden z mniejszych
      ktore mialas, nie pekl i sie wchlonie lub ztorbielacieje). Ale jesli plynu nie
      bylo, to owu tez nie.
    • sylvia_b Re: jak tu wierzyc programom 06.06.06, 12:59
      a mój program do wczoraj zaznaczał mi owu i linie pokrywającą linią ciągłą. Po
      wpisaniu dzisiejszej tempki zmienił na przerywaną. Nie wiem dlaczego?
      • kasia-1978 Re: jak tu wierzyc programom 06.06.06, 13:24
        dziewczyny ff ma nam tylko pomoc ... nawet jak jest poprawny skok tempki i test
        owu cos pokaze to to wcale nie znaczy ze mamy owulacje 100% [moze sie to okazac
        np cyklem bezowulacyjnym, niestety]
        jedynie najwieksza pewnosc moze nam dac opserwowanie pecherzykow przez usg a i
        tak czasami sie przytrafia ze dziewczyny zachodza w ciaze w cyklach gdzie
        doktorki stwierdzili ze nie bylo owu... natura potrafi nas czasami zaskoczyc smile

mierzaca tempki Kasia :o)
        • lopez32 dziękuję wam za odpowiedzi 06.06.06, 13:33
          no tak oczywiście wiem ze nie jest to zawsze ten dzień dokładnie, robię dopiero
          3 wykres, ale wiele rzeczy mnie zastanawia, i nawet mój gin nie potrafił mi ich
          wyjasnić, chyba więcej nauczylam sie od was kochanesmile
          natomiast mam dziwne przeczucie ze owu jednak była tylko duzo wczesniej kolo 11
          dc popatrzcie, i ten wykres ktory zawsze po owu miał góry i doliny teraz jest
          prościutki, dzien po dniu, sama nie wiem, moze po prostu sie zmienił.
          • arras-k Re: dziękuję wam za odpowiedzi 06.06.06, 21:42
            Przedostatnią owu.miałaś w 16dc wiec jak by była teraz w 15dc to by było chyba
            dobrze.Ja też stawiam na ten dzień.A ty dlaczego myślisz, zę to było 11dc,
            przecież śluz też by wskazywał, że owu.była jednak w 15dc.
            • lopez32 Re: dziękuję wam za odpowiedzi 07.06.06, 09:34
              bo w 14dc bylam na monitoringu i owu nie stwierdzono, wiec albo juz byla, albo
              nie bylo jej wcale

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka