mimi9927 18.06.06, 21:25 MAMA JUZ DOŚĆ PRZYPADKOWYCH GINÓW , KAZDY MÓWI COS INNEGO I ZAMIERZAM IŚĆ DO KLINIKI, KTÓRA WYBRAĆ? POMOCY! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majorka79 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:33 mimi ja też jestem na tym etapie - postanowiłam, że zaczynam leczenie w klinice - Novum lub Invimed i wybrałam Invimed, ale wyłącznie na podstawie różnych komentarzy internetowych. Głównym argumentem było to, że mają mniej pacjentek niż Novum, a tym samym poświęcają im więcej troski i uwagi. zapisalam się już na wizytę, ale jeszcze nie byłam, więc nie mogę powiedzieć niczego z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link
mimi9927 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:40 Dzięki a jak długo nalezy czekać na 1 wizytę? Odpowiedz Link
majorka79 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:42 ok. tydzien, ale mi zaproponowano pierwszy termin za ok. 3-4 dni. a i zapomnialam, że Invimed honoruje wyniki dotychczasowych badan (ja np. mam już ich sporo za sobą), a w Novum trzeba podobno wszystko robić u nich od nowa (co pociąga oczywiście spore koszty). Odpowiedz Link
Gość: kika Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: 212.87.0.* 21.06.06, 12:54 kto rozsiewa takie niesprawdzone informacje na temat Nowum?? W Nowum honoruja wszystkie wyniki z innych labow!!! Pozatym w Invimedzie nie robia podstawowych badan przed IVF wiec co maja honorowac? majorka79 napisała: > ok. tydzien, ale mi zaproponowano pierwszy termin za ok. 3-4 dni. > > a i zapomnialam, że Invimed honoruje wyniki dotychczasowych badan (ja np. mam > już ich sporo za sobą), a w Novum trzeba podobno wszystko robić u nich od nowa > (co pociąga oczywiście spore koszty). Odpowiedz Link
iwk1977 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:48 Ja od dwóch miesiecy lecze sie w Novum i jestem bardzo zadowolona, a jezeli chodzi o wyniki badań z innych klinik sa jak najbardziej przez Novum honorowane Odpowiedz Link
mar414 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 22:03 chodze od pazdziernika do novum jest to taka fabryka, ...., jesli miałabym teraz wybierac poszła do invimedu podobno wiecej czasu poswiecaja pacjentce, a w novum ... no coz nie bede skakac teraz od kliniki do kliniki, i podobno w invimedzie szybciej podejmuja decyzje Odpowiedz Link
iwk1977 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 22:41 Jadac po raz pierwszy do Novum mialam konkretny cel -ICSI. Wybierajac ta klinike kierowalam sie przede wszystkim statystykami - tzn. sukcesami jakie odnosi przy technikach wspomaganego rozrodu. A wydaje mi sie, ze ta duza liczba pacjentow leczacych sie w Novum swiadczy o czyms pozytywnym... Odpowiedz Link
mj78 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 09:32 Ja polecam Invimed Krótka "przygoda" z Novum zniechęciła nas do tej kliniki. Odpowiedz Link
agnienienia Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 11:54 Ja mogę polecić Invimed. Leczyłam sie tam od lipca ubiegłego roku, a teraz jestem w 13 tygodniu ciąży))). Odpowiedz Link
roza271 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 12:32 Ja polecam z całego serca Invimed a leczyłam się też w Novum i mam porównanie. W Novum na pierwszej wizycie usłyszałam "Przyjechała Pani po dziecko to je Pani zrobimy", no cóż chyba to zdanie wystarczy , aby wyrobić sobie zdanie o tej tak rozsławionej klinice. W Invimedzie leczyłam się od stycznia a juz w marcu (i po prawie 6 latach) jestem w 17 tygodniu ciąży.Pierwsza wizyta trwała ponad godzinę z tymże ja miałam już ze sobą wszystkie ważne badania(hsg, laparoskop itp). Odpowiedz Link
iworog Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 16:30 Ja bylam na kilku wizytach u dr Rokickiego w Invimed, wybralam te klinike i lekarza głownie na podstwie pozytywnych opini na forum , niestety nie mam pozytywnych wrażeń. Wizyty trwały ok 5 do 10 min niczego w zasadzie sie nie dowiedzialam , dr Rokicki jest niezwykle powściagliwy w wypowiadaniu jakichkolwiek sowich opini . Wczesniej mialam zdiagnozowane PCO i to teoretycznie byl powod nieplodnosci czy raczej trudnosci z zajsciem w ciaze. Dr Rokicki na ten temat w zasadzie sie nie wypowiedzial, nie poinormowal nas czy to potwierdza czy nie , jedynie stwierdzil ze raczej moje wyniki hormonalne sa O.K. Zrobilam test po stosunku i przez tel uslyszalam ze wynik jest negatywny tzn mam wrogosc sluzu i zaleca inseminacje. W sumie bylam 4 razy. Nie jestem zadowolona z takiego podejscia do pacjenta. Nie kwestionuje wiedzy i umiejetnosci merytorycznych ale podejscie do pacjentki, mi takie nie odpowiada. Nie chce juz zmieniac lekarza ale jakos nie mam motywacji zebyc umowic sie na klejna wizyte . Powiem szczerze mam wrazenie ze w takich klinikach wykorzystuje sie determinacje par majacych problemy z plodnoscia i proboje sie ich wykorzystac i jak najwiecej zarobic na takich parach. Przykre ... Odpowiedz Link
mimi9927 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 22:14 gratuluję! tez zdecydowałam się na invimed, mam nadzieję że tez niedługo będę w ciązy , w piatek pierwsza wizyta Odpowiedz Link
kajetka5 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 22:24 proponuje Ci Bialystok - najlepsza klinike w Polsce /to Oni byli prekursorami jesli chodzi o rozrod wspomagany/ i najtansza z dotychczas testowanych przeze mnie przez 3 lata. W Novum przez 2 lata robili mi i mojemu mezowi badania, a na koncu IVF bez efektu. To potworna strata czasu i pieniedzy. Koszt IVF bez lekow w Bialymstoku to 2900zl!!!! i profesjonalne podejscie do pacjentow a nie biznesowe - bo przeciez trzeba umiec oddzielic biznes od medycyny. Zycze trafnego wyboru. Odpowiedz Link
mimi9927 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 27.06.06, 20:43 jestem w pełni zadowolona z pierwszej wizyty w inwimedzie , dr karwacka serdeczna i dowiedziałam się ,że moje problemy to tak naprawdę nic wielkiego , wszystko się da wyleczyć, na razie nie ma mowy o invitro, niestety u mojej kolezanki gorzej, podejzenie o powazne problemy z jajnikami i endriometriozę , teraz się badamy mama nadzieję że będzie dobrze Odpowiedz Link
Gość: tylko_NIE_novum Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.chello.pl 27.06.06, 22:51 witaj! mamy z żoną doskonałe porównanie obsługi i skuteczności obu klinik. Cóż, w novum spędziliśmy ponad rok, czas, w którym ja osiwiałem, a moja żona na słowo novum dostaje delirki. Obsługa - fatalna, dodzwonić się nie można, arogancja, chamstwo i olewactwo na porządku dziennym. Płacić trzeba za wszystko (ostatnią nowością jest odpłatność za odebranie zamrożonych zarodków, czego doświadczyli moi znajomi przenosząc się do Invimedu!). Do tego dochodzi "jakość" kadry lekarskiej - my mieliśmy tę nieprzyjemność być prowadzonymi przez przeciętniaka zamorę - asystencika dr. Lisawy w szpitalu przy ul. Madalińskiego. To chyba już o czymś świadczy. Lowelas-arogant bez żadnej wiedzy merytorycznej, zupełnie nie wiem, jak ktoś taki może byc lekarzem?! Dość dodać, że ta klinika nastawia się na robienie zabiegów ( na dzień dobry kilka inseminacji), a nie na rozpoznanie i leczenie przyczyny niepłodności - i to jest podstawowa różnica pomiędzy novum i Invimedem. Nie będę się rozpisywał o metodach i masie niepotrzebnych badań, na które wydaje się majątek, to trzeba samemu doświadczyć (jeżeli ktoś ma nerwy ze stali, worek pieniędzy i nie nastawia się na efekt końcowy, czyli dziecko, to novum jest dla niego). Konkluzja jest taka: 16 miesięcy leczenia w novum. Kilkanaście tysięcy złotych, ciężko zapracowanych, zostawionych w błocie tej kliniki (a może w pięknym dachu i wyposażeniu wnętrza i otoczenia tej kliniki?) i ŻADNEGO efektu, co gorsza, żadnej nadzei, bo trudno mówić o nadzei, gdy z ust lekarza słyszy się, że kobiety przechodzą po 8-9 invitro (klinika dla krezusów lub milionerów), i nie ma co się dziwić(sic!). Invimed - fantastyczna obsługa, znakomity kontakt (nawet w niedzielę można się umówić, co jest nie do pomyślenia w novum!), komfort psychiczny, którego darmo by szukać w novum. Fantastyczni fachowcy - my trafiliśmy znakomicie - dr Anetta Karwacka. Konkluzja - niecałe 4 miesiące leczenia (rozpoznanie, zabieg - usunięcie przyczyny bezpłodności, o czym w novum nawet nie było mowy i nikt nawet nie zadał sobie trudu, żeby sprawdzić, co jest przyczyną - bo po co, skoro można doić pacjenta!), invitro - i już mamy efekty - dziecko w drodze. Po tym, co napisałem powyżej, i po podobnych doświadczeniach, 4 pary naszych znajomych już są w Invimedzie u Pani dr. Karwackiej i są pełni nadzei na taki finał jak u nas; w novum na to nie mogli na pewno liczyć. Cóż, novum to konfabulanci i kunktatorzy, a Invimed to pasjonaci, a to znakomita różnica. Wybór należy do Ciebie, z mojej strony to tylko subiektywna ocena naszych koszmarów w novum i szczęścia, które mamy dzięki dr. Karwackiej i klinice Invimed. Odpowiedz Link
Gość: kasia Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.cofund.org.pl 29.06.06, 10:10 ZDECYDOWANIE INVIMED. LECZYŁAM SIE W NOVUM 5 LAT (4ivf).ZADEN Z LEKARZY NIE ZWRÓCIŁ UWAGE NA MOJA CHORĄ TARCZYCĘ.DOPIERO W INVIEDZIE ZDIAGNOZOWANO MNIE. PO JEDNEJ INSEMINACJI JESTEM W 4 MIESIACU CIĄZY. DOKTOR LEWANDOWSKI ZROBIŁ NA MNIE WRAŻENIE BIZNESMENA, DLA KRÓREGO LICZY SIĘ TYLKO ZYSK, A JEGO TEORIE NA TEMAT ADOPCJI - ŻENADA. Odpowiedz Link
Gość: ela Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.chello.pl 27.07.06, 15:20 osobiście leczyłam się w Novum i mam jak najlepszą opinię o tej klinice.Będąc wcześniej u innych lekarzy ,którzy tylko ciągną kasę uważam ,że podchodzą bardzo profesjonalnie . Nieprawdą jest ,że naciągają na masę badań,bo tak nie jest [biorąc pod uwagę innych lekarzy] i honorują wszystkie badania.Jestem już mamą 1.5 roczku i sobie chwalę , klinikę jak najbardziej też. Odpowiedz Link
ruszka77 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 08.07.06, 10:59 Chyba bardzo ciężko podjąć właściwą decyzję, ja jestem przed pierwszą wizytą w Novum a w Inwimedzie nie byłam, ale z rozmów ze znajomymi przeważały pozytywne opinie na temat Novum, znajome dzięki nim mają dzieciaczki. Otwarcie mówiły, że Novum to fabryka, są nastawieni na to aby dać ludziom potomstwo. I tu moim zdaniem zaczyna się dylemat wyboru czy chcemy się bezstresowo leczyć w miłej atmosferze czy iść do fabryki moim zdaniem zależy to od determinacji w osiągnięciu celu. Po przeczytaniu Waszych opinii nie wiem czy właściwie wybrałam, okarze się, na razie jestem pełna nadziei na powodzenie. A ilość i różnorodność opinii na temat obu klinik jest taka, że chyba po prostu samemu trzeba się przekonać pozdrawiam Odpowiedz Link
tanti Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 15.07.06, 14:27 Novum, dr. Garwolinski, dr. Kretowicz, fantastyczni (moja przyjaciolka poleca jeszcze dr. Taszycka i jeszcze jeden dr. ale nie pamietam nazwiska(on jest tez ordynatrem na Kasprzaka), przyjaciolka od lutego jest szczesliwa mamuska blizniakow) my bylismy tez z Novum bardzo zadowoleni (jedyna klinika w ktorej maz czyl sie komfortowo) - polecam Odpowiedz Link
Gość: gość Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.eranet.pl 19.07.06, 09:55 Ja też jestem zdecydowanie za Novum. Jestem dzięki nim w 18 tc. Nigdy nie doświadczyłam z ich strony żadnego chamstwa i niekompetencji. Bez problemu można się też dodzwonić, a w sytuacjach awaryjnych nigdy nie odmówiono mi pomocy. Byłam rok yemu w Invimedzie u dra Niemoczyńskiego, który zaproponował mi usunięcie mięśniaka w prywatnej klinice za "jedyne" 3000 pln. Uważam to za szczyt chamstwa. W Novum po konsultacji z kilkoma lekarzami żaden nie wyraził opinii pozytywnej na temat usunięcia mięśniaka. Jestem w ciązy bliźniaczej i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Chyba nic więcej nie muszę dodawać Odpowiedz Link
Gość: oka Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.cofund.org.pl 27.07.06, 08:54 Tylko INVIMED. Novum to naciągacze. Odpowiedz Link
Gość: Jola Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: 195.187.108.* 08.08.06, 14:33 Oboje z mężem leczymy się w Novum i nie mamy żadnych zastrzeżeń.Faktycznie trudno umówić się na wizytę do tego samego lekarza, ale nie jest to niemożliwe, na opiekę pielęgniarską i położnych też nie można narzekać. Nieprawdą jest że w Novum nie honoruje się badań z innych laboratoriów i że lekarze nie są kompetentni. Wiadomo, że jeżeli leczenie zakończy się sukcesem, czyli poczęciem dzidziusia każdy bedzie chwalił klinikę w której się leczy, jeśli coś się nie poukłada to zawsze znajdzie jakąś niedogodność żeby wydać negatywną opinię. Osobiscie uważam, że porównywanie kosztów i łudzenie się że w innej klinice jest taniej jest mylące, owszem jeden zabieg bedzie tańszy, ale nadrobią na drugim, a poza tym w takich klinikach nikt niczego nie robi charytatywnie i idąc do nich trzeba niestety nastawic się na koszty. Ja polecam Novum, z tego względu że tam się lecze i mam ogromną nadzieję, że wyjdziemy stamtąd przynajmniej w trójkę! A co do dr Zamory, który nas prowadzi owszem moze czasami jest jak to ktoś nazwał mrukowaty i niedostępny, ale jest doskonałym specjalistą i zna się na rzeczy, a przecież w gruncie rzeczy po to idziemy do tych lekarzy, a nie żeby komentować ich charakter i zachowanie!Wiem, że podejscie do pacjenta jest bardzo ważne, ale mnie osobiście przekonuje liczba udanych inseminacji i transferów, które doktor ma na swoim koncie. Odpowiedz Link
malutka1939 Taszycka czy Wojewódzki? 13.08.06, 14:53 co myslicie o tych specjalistach? Może polecacie kogoś innego/ Ja jeszcze nie zapisałam się na wizytę nie wiem jakiedo lekarza wybrać i nie wiem jak to jest czy ja będąc ze świetokrzyskiego nie będę miała problemów z dostaniem sie do tej kliniki? Odpowiedz Link