Dodaj do ulubionych

Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!!

18.06.06, 21:25
MAMA JUZ DOŚĆ PRZYPADKOWYCH GINÓW , KAZDY MÓWI COS INNEGO I ZAMIERZAM IŚĆ DO
KLINIKI, KTÓRA WYBRAĆ? POMOCY!
Obserwuj wątek
    • majorka79 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:33
      mimi ja też jestem na tym etapie - postanowiłam, że zaczynam leczenie w
      klinice - Novum lub Invimed i wybrałam Invimed, ale wyłącznie na podstawie
      różnych komentarzy internetowych. Głównym argumentem było to, że mają mniej
      pacjentek niż Novum, a tym samym poświęcają im więcej troski i uwagi. zapisalam
      się już na wizytę, ale jeszcze nie byłam, więc nie mogę powiedzieć niczego z
      własnego doświadczenia.
      • mimi9927 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:40
        Dzięki a jak długo nalezy czekać na 1 wizytę?
        • majorka79 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:42
          ok. tydzien, ale mi zaproponowano pierwszy termin za ok. 3-4 dni.

a i zapomnialam, że Invimed honoruje wyniki dotychczasowych badan (ja np. mam
          już ich sporo za sobą), a w Novum trzeba podobno wszystko robić u nich od nowa
          (co pociąga oczywiście spore koszty).
          • Gość: kika Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: 212.87.0.* 21.06.06, 12:54
            kto rozsiewa takie niesprawdzone informacje na temat Nowum?? W Nowum honoruja
            wszystkie wyniki z innych labow!!! Pozatym w Invimedzie nie robia podstawowych
            badan przed IVF wiec co maja honorowac?

majorka79 napisała:

> ok. tydzien, ale mi zaproponowano pierwszy termin za ok. 3-4 dni.
            >
            > a i zapomnialam, że Invimed honoruje wyniki dotychczasowych badan (ja np. mam
            > już ich sporo za sobą), a w Novum trzeba podobno wszystko robić u nich od nowa
            > (co pociąga oczywiście spore koszty).
    • iwk1977 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 21:48
      Ja od dwóch miesiecy lecze sie w Novum i jestem bardzo zadowolona, a jezeli
      chodzi o wyniki badań z innych klinik sa jak najbardziej przez Novum honorowane
      • mar414 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 22:03
        chodze od pazdziernika do novum jest to taka fabryka, ...., jesli miałabym
        teraz wybierac poszła do invimedu podobno wiecej czasu poswiecaja pacjentce, a
        w novum ... no coz nie bede skakac teraz od kliniki do kliniki, i podobno w
        invimedzie szybciej podejmuja decyzje
    • iwk1977 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 18.06.06, 22:41
      Jadac po raz pierwszy do Novum mialam konkretny cel -ICSI. Wybierajac ta
      klinike kierowalam sie przede wszystkim statystykami - tzn. sukcesami jakie
      odnosi przy technikach wspomaganego rozrodu. A wydaje mi sie, ze ta duza
      liczba pacjentow leczacych sie w Novum swiadczy o czyms pozytywnym...
      • mj78 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 09:32
        Ja polecam Invimed smile

Krótka "przygoda" z Novum zniechęciła nas do tej kliniki.
    • agnienienia Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 11:54
      Ja mogę polecić Invimed. Leczyłam sie tam od lipca ubiegłego roku, a teraz
      jestem w 13 tygodniu ciążysmile))).
      • roza271 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 12:32
        Ja polecam z całego serca Invimed a leczyłam się też w Novum i mam porównanie.
        W Novum na pierwszej wizycie usłyszałam "Przyjechała Pani po dziecko to je Pani
        zrobimy", no cóż chyba to zdanie wystarczy , aby wyrobić sobie zdanie o tej tak
        rozsławionej klinice. W Invimedzie leczyłam się od stycznia a juz w marcu (i po
        prawie 6 latach) jestem w 17 tygodniu ciąży.Pierwsza wizyta trwała ponad
        godzinę z tymże ja miałam już ze sobą wszystkie ważne badania(hsg, laparoskop
        itp).
        • iworog Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 16:30
          Ja bylam na kilku wizytach u dr Rokickiego w Invimed, wybralam te klinike i
          lekarza głownie na podstwie pozytywnych opini na forum , niestety nie mam
          pozytywnych wrażeń.
          Wizyty trwały ok 5 do 10 min niczego w zasadzie sie nie dowiedzialam , dr
          Rokicki jest niezwykle powściagliwy w wypowiadaniu jakichkolwiek sowich opini .
          Wczesniej mialam zdiagnozowane PCO i to teoretycznie byl powod nieplodnosci
          czy raczej trudnosci z zajsciem w ciaze. Dr Rokicki na ten temat w zasadzie sie
          nie wypowiedzial, nie poinormowal nas czy to potwierdza czy nie , jedynie
          stwierdzil ze raczej moje wyniki hormonalne sa O.K.
          Zrobilam test po stosunku i przez tel uslyszalam ze wynik jest negatywny tzn
          mam wrogosc sluzu i zaleca inseminacje. W sumie bylam 4 razy. Nie jestem
          zadowolona z takiego podejscia do pacjenta. Nie kwestionuje wiedzy i
          umiejetnosci merytorycznych ale podejscie do pacjentki, mi takie nie odpowiada.
          Nie chce juz zmieniac lekarza ale jakos nie mam motywacji zebyc umowic sie na
          klejna wizyte .
          Powiem szczerze mam wrazenie ze w takich klinikach wykorzystuje sie
          determinacje par majacych problemy z plodnoscia i proboje sie ich wykorzystac
          i jak najwiecej zarobic na takich parach. Przykre ...

• mimi282 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 18:38
          a gdzie jest ten INVIMED?
          • 56at Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 18:42
            na Rakowieckiej
      • mimi9927 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 22:14
        gratuluję! tez zdecydowałam się na invimed, mam nadzieję że tez niedługo będę w
        ciązy , w piatek pierwsza wizytasmile
        • kajetka5 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 19.06.06, 22:24
          proponuje Ci Bialystok - najlepsza klinike w Polsce /to Oni byli prekursorami
          jesli chodzi o rozrod wspomagany/ i najtansza z dotychczas testowanych przeze
          mnie przez 3 lata. W Novum przez 2 lata robili mi i mojemu mezowi badania, a na
          koncu IVF bez efektu. To potworna strata czasu i pieniedzy. Koszt IVF bez lekow
          w Bialymstoku to 2900zl!!!! i profesjonalne podejscie do pacjentow a nie
          biznesowe - bo przeciez trzeba umiec oddzielic biznes od medycyny. Zycze
          trafnego wyboru.
          • mimi9927 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 27.06.06, 20:43
            jestem w pełni zadowolona z pierwszej wizyty w inwimedzie , dr karwacka
            serdeczna i dowiedziałam się ,że moje problemy to tak naprawdę nic wielkiego ,
            wszystko się da wyleczyć, na razie nie ma mowy o invitro, niestety u mojej
            kolezanki gorzej, podejzenie o powazne problemy z jajnikami i endriometriozę ,
            teraz się badamysmile mama nadzieję że będzie dobrze
    • Gość: tylko_NIE_novum Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.chello.pl 27.06.06, 22:51
      witaj!
      mamy z żoną doskonałe porównanie obsługi i skuteczności obu klinik. Cóż, w
      novum spędziliśmy ponad rok, czas, w którym ja osiwiałem, a moja żona na słowo
      novum dostaje delirki. Obsługa - fatalna, dodzwonić się nie można, arogancja,
      chamstwo i olewactwo na porządku dziennym. Płacić trzeba za wszystko (ostatnią
      nowością jest odpłatność za odebranie zamrożonych zarodków, czego doświadczyli
      moi znajomi przenosząc się do Invimedu!). Do tego dochodzi "jakość" kadry
      lekarskiej - my mieliśmy tę nieprzyjemność być prowadzonymi przez przeciętniaka
      zamorę - asystencika dr. Lisawy w szpitalu przy ul. Madalińskiego. To chyba już
      o czymś świadczy. Lowelas-arogant bez żadnej wiedzy merytorycznej, zupełnie nie
      wiem, jak ktoś taki może byc lekarzem?! Dość dodać, że ta klinika nastawia się
      na robienie zabiegów ( na dzień dobry kilka inseminacji), a nie na rozpoznanie
      i leczenie przyczyny niepłodności - i to jest podstawowa różnica pomiędzy novum
      i Invimedem. Nie będę się rozpisywał o metodach i masie niepotrzebnych badań,
      na które wydaje się majątek, to trzeba samemu doświadczyć (jeżeli ktoś ma nerwy
      ze stali, worek pieniędzy i nie nastawia się na efekt końcowy, czyli dziecko,
      to novum jest dla niego). Konkluzja jest taka: 16 miesięcy leczenia w novum.
      Kilkanaście tysięcy złotych, ciężko zapracowanych, zostawionych w błocie tej
      kliniki (a może w pięknym dachu i wyposażeniu wnętrza i otoczenia tej kliniki?)
      i ŻADNEGO efektu, co gorsza, żadnej nadzei, bo trudno mówić o nadzei, gdy z ust
      lekarza słyszy się, że kobiety przechodzą po 8-9 invitro (klinika dla krezusów
      lub milionerów), i nie ma co się dziwić(sic!). Invimed - fantastyczna obsługa,
      znakomity kontakt (nawet w niedzielę można się umówić, co jest nie do
      pomyślenia w novum!), komfort psychiczny, którego darmo by szukać w novum.
      Fantastyczni fachowcy - my trafiliśmy znakomicie - dr Anetta Karwacka.
      Konkluzja - niecałe 4 miesiące leczenia (rozpoznanie, zabieg - usunięcie
      przyczyny bezpłodności, o czym w novum nawet nie było mowy i nikt nawet nie
      zadał sobie trudu, żeby sprawdzić, co jest przyczyną - bo po co, skoro można
      doić pacjenta!), invitro - i już mamy efekty - dziecko w drodze. Po tym, co
      napisałem powyżej, i po podobnych doświadczeniach, 4 pary naszych znajomych już
      są w Invimedzie u Pani dr. Karwackiej i są pełni nadzei na taki finał jak u
      nas; w novum na to nie mogli na pewno liczyć. Cóż, novum to konfabulanci i
      kunktatorzy, a Invimed to pasjonaci, a to znakomita różnica.
      Wybór należy do Ciebie, z mojej strony to tylko subiektywna ocena naszych
      koszmarów w novum i szczęścia, które mamy dzięki dr. Karwackiej i klinice
      Invimed.
      • Gość: kasia Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.cofund.org.pl 29.06.06, 10:10
        ZDECYDOWANIE INVIMED.
        LECZYŁAM SIE W NOVUM 5 LAT (4ivf).ZADEN Z LEKARZY NIE ZWRÓCIŁ UWAGE NA MOJA
        CHORĄ TARCZYCĘ.DOPIERO W INVIEDZIE ZDIAGNOZOWANO MNIE.
        PO JEDNEJ INSEMINACJI JESTEM W 4 MIESIACU CIĄZY.
        DOKTOR LEWANDOWSKI ZROBIŁ NA MNIE WRAŻENIE BIZNESMENA, DLA KRÓREGO LICZY SIĘ
        TYLKO ZYSK, A JEGO TEORIE NA TEMAT ADOPCJI - ŻENADA.
      • Gość: ela Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.chello.pl 27.07.06, 15:20
        osobiście leczyłam się w Novum i mam jak najlepszą opinię o tej klinice.Będąc
        wcześniej u innych lekarzy ,którzy tylko ciągną kasę uważam ,że podchodzą
        bardzo profesjonalnie . Nieprawdą jest ,że naciągają na masę badań,bo tak
        nie jest [biorąc pod uwagę innych lekarzy] i honorują wszystkie badania.Jestem
        już mamą 1.5 roczku i sobie chwalę , klinikę jak najbardziej też.
    • ruszka77 Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 08.07.06, 10:59
      Chyba bardzo ciężko podjąć właściwą decyzję, ja jestem przed pierwszą wizytą w
      Novum a w Inwimedzie nie byłam, ale z rozmów ze znajomymi przeważały pozytywne
      opinie na temat Novum, znajome dzięki nim mają dzieciaczki. Otwarcie mówiły, że
      Novum to fabryka, są nastawieni na to aby dać ludziom potomstwo. I tu moim
      zdaniem zaczyna się dylemat wyboru czy chcemy się bezstresowo leczyć w miłej
      atmosferze czy iść do fabryki smile moim zdaniem zależy to od determinacji w
      osiągnięciu celu. Po przeczytaniu Waszych opinii nie wiem czy właściwie
      wybrałam, okarze się, na razie jestem pełna nadziei na powodzenie.
      A ilość i różnorodność opinii na temat obu klinik jest taka, że chyba po prostu
      samemu trzeba się przekonać

pozdrawiam
    • tanti Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! 15.07.06, 14:27
      Novum, dr. Garwolinski, dr. Kretowicz, fantastyczni (moja przyjaciolka poleca
      jeszcze dr. Taszycka i jeszcze jeden dr. ale nie pamietam nazwiska(on jest tez
      ordynatrem na Kasprzaka), przyjaciolka od lutego jest szczesliwa mamuska
      blizniakow)
      my bylismy tez z Novum bardzo zadowoleni (jedyna klinika w ktorej maz czyl sie
      komfortowo) - polecam
      • Gość: gość Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.eranet.pl 19.07.06, 09:55
        Ja też jestem zdecydowanie za Novum. Jestem dzięki nim w 18 tc. Nigdy nie
        doświadczyłam z ich strony żadnego chamstwa i niekompetencji. Bez problemu
        można się też dodzwonić, a w sytuacjach awaryjnych nigdy nie odmówiono mi
        pomocy. Byłam rok yemu w Invimedzie u dra Niemoczyńskiego, który zaproponował
        mi usunięcie mięśniaka w prywatnej klinice za "jedyne" 3000 pln. Uważam to za
        szczyt chamstwa. W Novum po konsultacji z kilkoma lekarzami żaden nie wyraził
        opinii pozytywnej na temat usunięcia mięśniaka. Jestem w ciązy bliźniaczej i
        wszystko jest w jak najlepszym porządku. Chyba nic więcej nie muszę dodawać
        • Gość: oka Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: *.cofund.org.pl 27.07.06, 08:54
          Tylko INVIMED.
          Novum to naciągacze.
          • Gość: Jola Re: Inwimed czy Nowum\?! pomocy!!! IP: 195.187.108.* 08.08.06, 14:33
            Oboje z mężem leczymy się w Novum i nie mamy żadnych zastrzeżeń.Faktycznie
            trudno umówić się na wizytę do tego samego lekarza, ale nie jest to niemożliwe,
            na opiekę pielęgniarską i położnych też nie można narzekać. Nieprawdą jest że w
            Novum nie honoruje się badań z innych laboratoriów i że lekarze nie są
            kompetentni. Wiadomo, że jeżeli leczenie zakończy się sukcesem, czyli poczęciem
            dzidziusia każdy bedzie chwalił klinikę w której się leczy, jeśli coś się nie
            poukłada to zawsze znajdzie jakąś niedogodność żeby wydać negatywną opinię.
            Osobiscie uważam, że porównywanie kosztów i łudzenie się że w innej klinice jest
            taniej jest mylące, owszem jeden zabieg bedzie tańszy, ale nadrobią na drugim, a
            poza tym w takich klinikach nikt niczego nie robi charytatywnie i idąc do nich
            trzeba niestety nastawic się na koszty. Ja polecam Novum, z tego względu że tam
            się lecze i mam ogromną nadzieję, że wyjdziemy stamtąd przynajmniej w trójkę! A
            co do dr Zamory, który nas prowadzi owszem moze czasami jest jak to ktoś nazwał
            mrukowaty i niedostępny, ale jest doskonałym specjalistą i zna się na rzeczy, a
            przecież w gruncie rzeczy po to idziemy do tych lekarzy, a nie żeby komentować
            ich charakter i zachowanie!Wiem, że podejscie do pacjenta jest bardzo ważne, ale
            mnie osobiście przekonuje liczba udanych inseminacji i transferów, które doktor
            ma na swoim koncie.
            • malutka1939 Taszycka czy Wojewódzki? 13.08.06, 14:53
              co myslicie o tych specjalistach? Może polecacie kogoś innego/ Ja jeszcze nie
              zapisałam się na wizytę nie wiem jakiedo lekarza wybrać i nie wiem jak to jest
              czy ja będąc ze świetokrzyskiego nie będę miała problemów z dostaniem sie do tej
              kliniki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka