Dodaj do ulubionych

wreszcie miałam owulację !!!!

30.06.06, 13:41
witajcie, dawno sie nie odzywałam, bo postanowiłam wyluzować , pilam winko,
brałam CLO( drugi cykl , bo pierwszy nic raz nic nie dało i zwięszyłam dawkę)
jeździłam na basen... itd, no i w 17 d.c poszłam tak kontrolnie na usg a pani
doktor mówi ze pęcherzyk 20mm, strasznie sie cieszyłam bo to pierwszy
pęcherzyk od 7 miesiecy. lekarka kazała wziąść pregnyl- ot tak na wszelki
wypadek- wczoraj w 20 d.c znowu usg i pęcherzykka nie ma , za to jest płyn w
zatoce.
nie wiem co z tego wyjdzie ale mam nadziej ze sie w końcu udalo- sukcesem i
tak dla mnie jest wreszcie potwierdzona na 100% owulacja!!!! czekam teraz
jeszcze 12 dni i zobaczymy czy to wyluzowanie sie opłaciło!!!
pozdrawiam wszystkie wakcyjnie sie starające i mam nadzieję ze we wrześniu
sporo przybędzie cieżarnych!!
Obserwuj wątek
    • kasia-1978 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 30.06.06, 14:00
      Ussa bardzo sie ciesze , trzymam kciukaski

smile idziemy prawie łed włeb ja tez bede testowac w podobnym terminie [14-tego]
    • monjan Re: wreszcie miałam owulację !!!! 30.06.06, 14:28
      super Ussa!!! gratuluje!!!!
      ciesze sie ze w koncu sie odezwalas!! juz sie stesknilam za Toba!!!
      moje wyluzowanie na weselach przynioslo skutek, moze u Ciebie tez tak bedzie!!??
      • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 30.06.06, 14:39
        witaj, jak u Ciebie? ty jeszcze w pracy? ja mam juz wakacje i tak sie ciesze ,
        ze szok, a jakby do tego jeszcze była fasolka to juz wogóle byłabym
        przeszczęśliwa. pozdrawiam i mam nadzieje ze ten luz sie opłacał!!!
        • monjan Re: wreszcie miałam owulację !!!! 30.06.06, 14:50
          u nas w porzadku
          calkiem niezle znosze te ciazesmile
          ja w pracy, pewnie...zamierzam pracowac w ciazy, chyba zanudzilabym sie na
          smierc w domu!
          no chyba ze w koncu kupimy telewizorsmile
          ale na szczescie za tydz ide na urlop na tydzien to troche odpocznesmile
          fajnie ze masz wakacje!!
    • laryska Re: wreszcie miałam owulację !!!! 30.06.06, 15:10
      Brawo! smile

No ja tez dalam na luz i wymyslilam, ze skoro mojego meza na razie nie ma w
      domu i do wrzesnia poki co moge zapomniec o staraniach....to zaczelam brac
      tabsy. Dzieki nim wyreguluje sobie poziom testosteronu i mam nadzieje, ze jesli
      je odstawie to tez pojawi sie u mnie piekna owu i sluzik.../tak bylo wlasnie na
      pocztaku roku...dwa cykle po odstawieniu tabsow mialam owu a pozniej
      dooooopa/...wtedy wezmiemy sie do "roboty" trudno...najwyzej wyjda nam
      blizniaki smile))

no wiec zobaczymy...ech...

trzymam kciuki za Ciebie!!
      • nowa_mama75 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 30.06.06, 17:20
        Cześć Ussa.
        Ja niestety dostałam @. U mnie cykl z clo był cyklem nieudanym. Pomimo brania 2
        tabletek dziennie owu była dopiero w 20 dc. Potem była luteina i niestety po 15
        d przyszła @. Ja jestem już po urlopie. Dwa tygodnie spędziłam nad morzem.
        Zdążyłam w tym czasie tak się wyluzować, że narazie daję sobie spokój ze
        staraniami. Powinnam iść w tym cykl zbadać prolaktynę i na kolejne wizyty do
        lekarza. Ale chyba sobie odpuszczę w tym cyklu.
        A Tobie życzę wszystkiego najlepszego.
        • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 01.07.06, 19:30
          witam was!!!
          bardzo mi miło, ze mnie niektóre z was pamiętają . mam nadzieję, ze wszystkim
          nam sie kiedyś uda, a narazie cierpliwie łykam duphaston( dzis już 4 dzień).
          ale moja ginka powiedziała zebym nie robiła testu po pregnylu tylko jak @
          spoźni sie tydzień( ma być 11 lipca) to mam do niej przyjść. mam nadzieję, ze
          tak własnie bedzie , no ale jeśli nie to nie bede specjalnie złamana, bo od 3
          sierpnia wyjeżdżamy do włoch i to juz jest zaplanowane!!!

aha jeśli chodzi o CLO to tez brałam 2 razy dziennie bo w pierwszym cyklu tylko
          raz i nic to nie dało!!!
          buziaczki dla wszystkich i życzę miłej niedzieli
          • anais_de_loin Re: wreszcie miałam owulację !!!! 01.07.06, 20:29
            witam starą gwardię ussawink. ja mam ochote wrocic do pigul na 3 miesiace jak
            laryska, bo te starania nic nie dają a latem cera mi sie daje we znaki i jak
            tylko dostane@ to biore yasmine, z tym ze mam problem bo ostatnią @ mialam 11
            maja i lipa od tego czasu poprostu moj okres sie nie pojawil, dodam ze nawet
            dzis sobie tescik popoludniu zrobilam dla rozrywki i nic..wiec ani @ ani ciązy,
            fajnie co? pierwszy raz mi sie to zdarza, monjan kochana pozdrawiam cie i
            trzymam kciuki za bobasa niech nam sie ladnie formuje tam w brzuszku,
            ussa no trzymam kciuki za twoje dojrzale pekniete jajowinkzobaczymy !!!
            pozdrawiam dziewuszki
            • laryska Re: wreszcie miałam owulację !!!! 01.07.06, 21:26

Anais a ja myslalam takpo cichu ze moj pomysl z pigulami jest glupi i na mnie
              nakrzyczycie smile
              Ja tez biore Jasmine i mam nadzieje, ze po odstawieniu moj organizm sie
              zmobilizuje i wreszcie zacznie OWULOWAC smile
              zamierzam skonczyc je brac w sierpniu...bo i tak teraz szanse zajscia w ciaze
              sa zadne...mojego meza po prostu nie ma... sad

Boshe jak ja chce dzidzie......juz nie moge patrzec na reklamy w tv i Panie z
              brzuchaaaaami na ulicy....

ach,anais idz dolekarza zeby sprawdzic dlaczego @ nie ma,moze trzeba bedzie ja
              wywolac...?

buzka...Milego weekendu smile
              • anais_de_loin Re: wreszcie miałam owulację !!!! 01.07.06, 22:42
                laryska, tylko nasi krajowi gineko "wywolują" we wloszech czy francji normalnie
                sie czeka, podobno jak stan taki trwa miesiace to wywolują, ja wzielam 1
                miesiac duphaston i to on mi tak zaszkodzil niestety ze regularne cykle
                rozwalil na 34-38 dniowe az do calkowitego zaniku@...moze akurat to zbieg
                okolicznosci z dupha ale w miesiacu kiedy go przyjelam krwawienie mialam przez
                20 dni..wiec jednak nie tak na mnie dzialal, wiec czekam se pokornie na
                okresso, oczywiscie narzeczony pocichu liczy ze mi strzeli gola niespodzianke
                ale ja jestem realistką...nasz czas jeszcze nie nadszedl..
                • darcia74 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 02.07.06, 00:35
                  witajcie,
                  jestem w podobnej sytuacji. Tzn. jestem w 4-tam cyklu po pigulkach, 3 pierwsze
                  w miare ok i owulacyjne, no i ten obecny sie ciagnie. Dzisiaj juz 41dc,
                  owulacji nie bylo jak rowniez @ ani widu ani slychu.
                  Bylam u gina pare dni temu (mieszkam we Wloszech), potwierdzil brak owulacji w
                  tym cyklu i na moje pytanie o wywolanie @ sie bardzo zdziwil!!! Po prostu mam
                  czekac na @ az sama przyjdzie! (Co mnie strasznie wkurza!)Aha i powiedzial, ze
                  w tym cyklu juz nie bede miala owulki... Juz sama nie wiem na jakiej zasadzie
                  to dziala.
                  Widzialam na ff wykresy, ktore sie ciagnely przez ponad 100 dni! Czy
                  wyobrazacie sobie takie czekanie?
                  Poza tym jaki jest mechanizm nadejscia samoistnego @, tzn. bez owulacji a co za
                  tym idzie cialka zoltego i braku naglego spadku progesteronu, ktory wywoluje @?
                  Wiecie moze?
            • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 02.07.06, 10:56
              anais.. jeśłi chcesz to wyślę ci luteinę , bo mam na zbyciu jedno opakowanie!!
    • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 02.07.06, 10:54
      dziewczyny, mi sie zawsze wydawało, ze jak cykl bezowulacyjny to @ powinna
      przyjśc wcześńiej, a tu ja w tamtym miesiąćy z cykli max 34 dniowych zrobił sie
      49 dni i brałam luteinę na wywołanie a @ przyszła po 15 dniach od odstawienia
      tabletek. dlatego w tym miesiącu wyluzowałam , bo od kiedy bardzo pragniemy
      dzidziusia to cykle mi sie coraz bardziej wydłużają.
      w tym cyklu nawet przestałam mierzyć temke zeby sie nie denerwoawc- czy
      wzrośnie- czy spadnie!! dziś juz 5 dzień po owulacji ale narazie nic nie
      czuję !!!
      • anais_de_loin Re: wreszcie miałam owulację !!!! 02.07.06, 11:03
        ussa dzieki za luteinke ale mam kosz duphastonu od kolezanki z firmy
        farmac...nie mam zamiaru go na razie wziac, powiedzialam sobie jak najmniej
        ingerencji w moj organizm, przetrzymam....ech zycie co?
        • laryska Re: wreszcie miałam owulację !!!! 02.07.06, 16:29

nioo,szczerze powiedziawszy to ja tez juz sie boje zbytnio ingerowac....z
          jednej strony chcialabym sobie jakospomoc farmakologicznie a z drugiej, bojej
          sie, ze lekarze kompletnie rozreguluja moj organizm...

Spotkalam sie z wieloma przypadkami kiedy dziecwzyny majac problemy i leczac
          sie caly czas niemogly zajsc w ciaze...a w koncu po rezygnacji z wszystkich
          farmakologicznych rozwiazan zaszly w ciaze od razu...

Z drugiej strony nie wiem, czy to leczenie nie pomoglo im w zajsciu w ciaze
          lecz one tego z tym faktem nie kojarza - nie wiem....

Im wiecejwiem, tym mniej wiem- takie mam wrazenie...

Poki co zdaje sie na wlasna intuicje?Moze onami pomoze?! dajesobie czas do
          pazdziernika....jesli sie nie uda...to wtedy zaczne dzialac...
          ach jakbym chciala zdazyc z pierwsza dzidzia przed 30-tka....1 pazdziernika
          koncze 29 lat ....ych!

buziaki!
          • anais_de_loin Re: wreszcie miałam owulację !!!! 02.07.06, 17:48
            ja trzydziestke koncze w listopadzie...to byłby prezent dopiero.ech.
            • laryska zdazyc przed 30-tka :) 02.07.06, 19:04

no to jeszcze mamy troche czasu - do dziela wink
              • anais_de_loin Re: zdazyc przed 30-tka :) 02.07.06, 19:27
                no jak widze ze jestem rocznik 76 , a moi znajomi w tym wieku mają juz dwojke
                to mam wrazenie ze ostatni dzwonekwink ale z drugiej strony naprawde
                wykorzystalam te wszystkie lata i wycisnelam co sie dalo!wink
    • arras-k Re: wreszcie miałam owulację !!!! 03.07.06, 13:11
      Mierzysz tempkę czy dałas sobie z nią spokój?
      • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 03.07.06, 20:19
        nie nie mierze tempki, dałam sobie spokój bo mni stresowało jej mierzenie!!!!
        • cinek53 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 07.07.06, 10:37
          Dziewczyny, nie mam jeszcze dlugiego czasu prob za soba, mam jednak problem brak okresu i brak owulacji przy wynikach hormonalnych mieszczacych sie prawie w normach. Na razie lekarz zwieksza mi systematycznie dawke CLO i czekamy na pierwsze jajeczkowanie. Do tej pory tylko raz wywolywal mi @, a teraz twierdzil, ze nie musimy czekac i zakladamy, ze byla @ wiec biore CLO dalej. Dodam, ze mieszkam w Niemczech. Z jednej strony ciesze sie, ze nie musze czekac 60 dni do kolejnych prob, z drugiej strony zastanawiam sie czy takie postepowanie jest wlasciwe ? CLO biore od 5 do 9 dnia 1 tabletke. Pozdrawiam
          • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 07.07.06, 13:29
            ja brałam CLO drugi raz, bo pierwszy raz mimo brania 1 tabletkę dziennie od 5-9
            d.c nie było jajeczkowania, dopiero lekarz zwiększył mi dawke Clo na 2 dziennie
            i wyhodowałam piękny pęcherzyk, dziś biorę juz oststnią tabletkę duphastonu i
            mam czekac , nie robić testów tylko jak @ nie pojawi sie w ciągu 7 dni to
            przyjsc na usg. pozdrawiam
            • nowa_mama75 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 07.07.06, 16:30
              Ussa jak tylko będziesz coś wiedziała to daj znać.
              Ja się poddałam. Narazie dałam sobie spokój.
              Czekam na dobre wieścismile
              • ussa77 Re: do nowa_mama 75 07.07.06, 22:19
                witaj!! myślałam o Tobie i bardzo byłam ciekaw co u Ciebie? dlaczego sie
                poddajesz, juz nie bierzesz CLO? a co lekarz na to? ja szczerze mówiąć tez
                chyba dołączę do tych co niestety dostają @, bo dziś wziełam 10 tabletkę
                duphastonu , a zupełnie nic nie czuję , nie mierze tempki to nawet nie wiem jak
                ona wygląda, nic mnie nie boli, piersi nic a nic.. tak wiec sama widzisz u mnie
                też kiepsko, ale wizja zbliżających sie wczasow jakoś mnie trzyma przy dobrym
                nastroju. NIE PODDAWAJ SIE.
                pozdrawiam Sylwia
    • ussa77 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 08.07.06, 20:18
      mimo pieknego jajeczka, upojnego seksiku, wlasnie zaczynam palenia a dziś
      dopiero 12 dpo, czekam na tą wstrętną @ i kończe z hormonami, wyjeżdżam na
      urlop... ma już serdecznie dosyć.
      • nowa_mama75 Re: wreszcie miałam owulację !!!! 08.07.06, 21:13
        Poddałam się bo jestem już zmęczona tym liczeniem cyklu, oczekiwaniem na owu a
        potem czekaniem na efekty. Ja starania zaczęłam w październiku i mam już trochę
        dość. Zresztą denerwuje mnie seks na zawołanie. Postanowiłam, że dam sobie
        spokój i trochę się wyluzuję. Pomógł mi w tym wyjazd nad morze.
        Lekarz powiedział, że powinnam zbadać prolaktynę. Narazie jednak podjęlam
        decyzję, że w tym cyklu nic nie będę robić. Nie mierzę tempki, nie robię testów
        owu.
        A Tobie życzę powodzenia w staraniach. Mam nadzieję, że wyjazd pomoże Ci trochę
        się odstresować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka