nella27 06.03.07, 16:51 Mam nawracające stany zapalne pochwy spowodowane częstymi (kilka razy do roku) infekcjami grzybiczymi.Pytnie do kobiet.... czy pomimo grzybicy udało Wam się zajść z ciąże? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jesienna100 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 06.03.07, 18:00 ja mam ten problem, i od kilkunastu miesiecy nici, wszystko wyprobowalam i grzybica wracala raz w miesiacu, i co mnie uratowalo? przestalam brac kapiele a bralam je 1-2 razy dziennie, przez min 30 min, teraz tylko prysznic i nie mam tego cholerswa juz od jakiegos czasu! teraz czas na dzidzie...mam nadzieje Odpowiedz Link
mellago Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 06.03.07, 19:48 Pijcie też dużo jogurtu naturalnego, podobno chroni przed grzybicami. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
87lnbv Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 06.03.07, 21:47 citrosept można rzec jest na wszystko, pijesz ok 20 kropli dziennie, buteleczka 100ml/77zł Odpowiedz Link
nella27 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 07.03.07, 08:54 przestałam się kąpać już jakis czas temu.... nic to nie dało....ale mimo wszystko unikam moczenia ciała w wodzie ( tylko prysznic). Citrosept jeszcze nie stosowałam.... Odpowiedz Link
krokus77 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 08.03.07, 16:17 Nella - ja też niestety się z tym męczę od jakiegoś roku. I niestety obawiam się, że właśnie ta cholerna grzybica utrudnia mi zajście w ciąże - staramy się 4 cykl. Ale z drugiej strony moja gin wie o grzybicy, jakiś czas temu ją leczyłyśmy i nie widzi w tym przeszkody. Więc nie wiem jak to jest naprawdę. W ten weekend będzie chwila prawdy - powinna przyjść @ ale mam nadzieję, ze ominie mnie szerokim łukiem. Chociaż z drugiej strony chyba za bardzo na to liczę, bo w tym cyklu objawy grzybicy mi się nasiliły. Ppoczekamy, zobaczymy .... Odpowiedz Link
nella27 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 08.03.07, 18:24 Krokus-trzymam kciuki za dwie krechy na teście.Oby ta grzybica nie uprzykszyła nam za bardzo zycia Odpowiedz Link
krokus77 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 09.03.07, 08:03 Oby tak właśnie było. Tego nam życzę. Odpowiedz Link
krokus77 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 12.03.07, 08:00 Nella - jestem w ciąży!!!! Więc jestem najlepszym przykładem, że z grzybicą można. Być może, ze utrudnia ale mi się udało w 4 cyklu. Powodzenia! Odpowiedz Link
nella27 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 12.03.07, 08:23 Kochana GRATULUJE)))))))!!!!!! Prosze przesyłac fluidy Ciesze się bardzo Odpowiedz Link
mezatkaap Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 12.03.07, 08:35 Udało, ale trochę to trwało; 52 cykle konkretnie Odpowiedz Link
nella27 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 12.03.07, 08:38 mezatkaap - nie dobijaj mnie)) Odpowiedz Link
mezatkaap Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 12.03.07, 14:40 nella27 napisała: > mezatkaap - nie dobijaj mnie)) Nie zamierzam I nie robię z siebie bohaterki, co przeszłam, to moje... Ku przestrodze piszę, nie zaniedbywać grzybów i bakterii. Leczcie, do skutku. Odpuszczajcie cykle, jak trzeba, zabezpieczajcie się. Wykluczcie z diety cukier, białe pieczywo. Włączcie Citrosept i jugurty naturalne. Profilaktycznie probiotyki, podmywanie mydłem glicerynowym, bezzapachowym, z apteki. No, trzymajcie się! Odpowiedz Link
helka06 Re: Grzybica a problem z zajściem w ciąże 13.03.07, 13:12 Ja też jestem przykładem, że z grzybem można zajść w ciążę - zaszłam w 3 cyklu, w ciąży już byłam jak moja gin stwierdziła grzyba, a nie wiedziała o ciąży. Dostałam jakiś lek, który nie pomógł. Pomogła zmiana ginekologa i jakiś miejscowy antybiotyk. Grzyba na razie nie mam Odpowiedz Link