elza303 14.03.07, 10:20 Czy któraś z Was miała robioną inseminację u dr Niwalda i czy udało sie (jesli tak to za którym razem).Moim wskazaniem jest wrogi śluz.Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pacjentka Re: concept i dr Niwald IP: *.sttb.pl 23.04.07, 22:36 ZDECYDOWANIE NIE POLECAM dr niwalda. Moje pierwsze spotkanie miało miejsce w szpitalu CZMPTYM RAZEM, lekarz był bardzo miły zrobił mi jedno badanie i zaproponował inseminację ze względu na wrogi śluz. Więc razem z mężem udaliśmy się do niego na Piotrkowską 101. Warunki w jakich przyjmuję są niezłe w porównaniu z innymi lekarzami, ale oczekiwanie na swoją kolejkę to ok. 3 godziny (jajo można znieść). Na dzień dzisiejszy jestem po trzech nieudanych inseminacjach. Po rozmowie z nim dlaczego tak jest, że nic do tej pory nie wyszło odpowiedź była prosta ZAJDZIE PANI W CIĄŻĘ ZA CZWARTYM RAZEM. Gdy mi brakło leków chciałam iść na wizytę do CZMP z oburzeniem powiedział, że leczę się prywatnie u niego to mam na wizyty też przychodzić prywatnie, i rozłączył się. Doświadczyłam już kilkanaście wizyt u lekarzy z Łodzi niby takich znanych i godnych polecenia ale to są zwykli NACIĄGACZE. KASA PONAD WSZYSTKO. Na temat gamety szkoda mi klawiatury bo by się zużyła przed czasem-tragedia. Odpowiedz Link
Gość: agnieszka Re: concept i dr Niwald IP: *.tomaszow.mm.pl 26.04.07, 22:53 ooo, no to ja odwrotnie sie wypowiem. Moją przygodę z niepłodnością rozpoczęłam jakieś 8 lat temu. 5 lat straciłam jeźdżąc po Polsce i szukając dobrego lekarza. Już rzygałam (za przeproszeniem) tymi durnymi tłumaczeniami "niech się pani wyluzuje, na noc jakieś winko, szmpan, kolacja przy świecach i wyjdzie". Po 5 latach leczenia w różnych klinikach i u różnych specjalistów trafiłam na dr Niwalda. Muszę przyznać, zę zajął sie mną profesjonalnie i z sercem. Nie wiem, moze dlatego, ze od początku chodziłam do niego prywatnie... To on pierwszy zrobił to, czego nie zrobił nawet nikt z Gametry (miałam tam 5 iui). Zrobił odpowiednie badania, prawidłowo wystymulował i... za drugą iui udąło się. DZIĘKI DR NIWALDOWI MAM SYNA I BĘDĘ MU ZA TO WDZIĘCZNA DOZGONNIE. Nie zauważyłam, by wyłudzał ode mnie pieniądze. Wręcz na wszelkie badania kierował mnie na siebie na oddział i tam miałam wszystko za darmo od zwykłego rutynowego badania krwi, poprzez hormony, na hsg skończywszy. W czasie ciąży opieka rewelacyjna, o porodzie nawet nie wspomnę. Fakt, wziął za niego 1000zł. (3 lata temu), ale... NIE ŻAŁUJĘ NAWET ZŁAMANEJ ZŁOTÓWKI. W piątek urodziłam synka (cc na zyczenie) o godz. 16, a w sobotę o 10 poszłam do niego na drugi oddział SAMA. Niwald, owszem, zażyczył sobie 1000zł. za zabieg, ale nie wziął grosza, póki nie było po cięciu i nie powiedziałam mu, ze jestem zadowolona. To było jego ryzyko. Moja koleżanka w identyczny sposób sie z nim umówiła, a jak urodziła, to po prostu powiedziała, ze nie ma pieniędzy. Nie powiedział jej nawet słowa. Nawet drugią ciążę jej poprowadził, tylko nie był już przty porodzie. Ja walczę teraz o drugie dziecko. Przeszłąm u niwalda kolejnych 5 iui, żadna nieudana. Mimo to jednak nie mam do niego zalu i pretensji.W odpowiednim momencie powiedział STOP, ja już państwu nie pomogę i za[proponował in vitro. Za kilka dni mam pierwszą wizytę w związku z tym zabiegiem w Gamecie. Pójdę tam, pomimo iż nie mam najlepszych wspomnień z czasów leczenia sie u prof. Dziś wiem już, że Gameta ma świetną opinię i mimo wszystko pomaga ludziom. Spróbuje tam isci, ale jeśli sie uda, to... NA PROWADZENIE CIĄŻY WRÓCĘ DO NIWALDA. U NIEGO TEŻ ZAMIERZAM RODZIĆ. Nie wiem, moze fakt, iż "dał" mi Synka powoduje, ze nie potrafię spojrzeć na niego krytycznie. Dla mnie zawsze będzie niezwykle ważnym człowiekiem, Wielkim i bardzo skromnym. (jeśli ktoś chce blizej poznać i zobaczyć mojego Synka - efekt "starań" sr Niwalda, zapraszam na blog www.adamamine.smyki.pl). Odpowiedz Link
tekla12 Re: concept i dr Niwald 27.04.07, 15:47 Malina, proszę zastanów się zanim coś napiszesz. Właśnie podałaś do publicznej wiadomości, że lekarz, któremu jesteś wdzięczna przyjął korzyść finansową i nakłaniał inną pacjentkę do tego samego. Odpowiedz Link
szklanapulapka2 [...] 27.04.07, 22:49 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
Gość: misia [...] IP: *.toya.net.pl 28.04.07, 08:21 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
Gość: agnieszka. [...] IP: *.tomaszow.mm.pl 28.04.07, 11:13 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
tekla12 [...] 28.04.07, 11:20 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
Gość: agnieszka [...] IP: *.tomaszow.mm.pl 28.04.07, 11:51 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
milka9612 Re: concept i dr Niwald 27.04.07, 09:42 Opowiem co wiem.W zeszłym roku miałam hsg w CZMP.Poznałam tam dziewczyny od dr Niwalda jak i samego Niwalda.Sam dr jak na mój krótki bądź co bądź kontakt szpitalny wywarł na mnie pozytywne wrażenie.Dziewczyny ,które miały robione u niego prywatnie kilka inseminacji były skierowane do szpitala na hsg( czyli bezpłatnie).Każda miała za sobą co najmniej kilka inseminacji nieudanych oczywiście.Ale dziewczyny,to naprawde w niewielkim stopniu o ile wogóle zależy od lekarza(to czy akurat u tego czy tamtego się uda)oczywiście mówimy tu o specjalistach w tej dziedzinie.To jest poprostu łut szczęścia i na tym kółko się zamyka. Odpowiedz Link
Gość: aga_g Re: concept i dr Niwald IP: 193.151.55.* 09.04.08, 22:08 Ja zdecydowanie polecam dr Niwalda.Trafiłam do niego przez szpital, pierwsze badania miałam robione w CZMP w jego gabinecie.Kiedy skończyły się możliwości szpitala zaczęłam chodzić prywatnie.Fachowe podejście do pacjentki i cena wizyty też przystępna. Miałam badania od najprostszych aż po inseminację.I nic. Wszystkie badania szpitalne w CZMP wykonywał On pełne zainteresowanie i odpowiedzialność.Wszystko bez skutku i znalezienia przyczyny.Tak bardzo chciałam aby coś znaleźć jakąś przyczynę i leczyć coś konkretnego. Kiedy wszystkie możliwości się skończyły usłyszałam ,że nie może nam już pomóc i zostaje nam in vitro.Jak wiadomo sporo kosztuje i też nie daje pewności,że się uda.Daliśmy sobie z mężem spokój przecież zrobiliśmy wszystko co mogliśmy. I tak minęły 4 lata.Pewnego dnia nadszedł upragniony brak okresu.Zrobiłam test i był pozytywny nie wierzyłam mówiłam ,że to nie może być prawda. To chyba CUD.I tak wróciłam do dr Niwalda .Teraz jestem już w 4 miesiącu i nadal trudno mi w to uwierzyć.Widocznie każdy ma swój czas. Więc trzymajcie się dziewczyny i nie traćcie nadzieji -ja to wiem.Teraz czekam na cud narodzin. Odpowiedz Link
Gość: wiki1977 Re: concept i dr Niwald IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.08, 13:21 Ja też się leczyłam u dr Niwalda i nie prywatnie ale w CZMP wszystkie badania były robione w szpitalu HSG również.Dzieki niemu mam cudowną córeczke,poród odbierał też Niwald miałam CC mimo,że chodziłam do kogo innego na drógi dzień po porodzie przyszedł zapytac jak sie czuje.Teraz staramy sie o drugie dziecko i też ide w kwietniu do niego na wizyte do CZMP. Odpowiedz Link
szklanapulapka2 Re: concept i dr Niwald 13.04.08, 20:58 To dusza - człowiek. Nigdy nie zapomnę Jego słów, kiedy wyjął mi synka z brzucha 9miałam cc) : "NO WITAJ MALEŃKI NA ŚWIECIE!" - do tej pory mam łzy w oczach, kiedy sobie przypomne. Odpowiedz Link
amaryll Re: concept i dr Niwald 16.04.08, 06:07 A ja nie polecam dr Niwalda. Gdyby nie internet i doświadczenia oraz rady osób w podobnej sytuacji już pewnie byłabym bo zupełnie w moim przypadku niepotrzebnej inseminacji. A u nas z mężem sytuacja finansowa jest ciężka. Dr ciągle robił mi testy PCT i na ich podstawie wywnioskował, że potrzebna jest inseminacja. Ani razu nie zrobił monitoringu cyklu, na którego podstawie mógłby wywnioskować, że u mnie inseminacja nie sensu, ponieważ mam problem z pękaniem pęcherzyków. Leczyłam się u niego w ramach funduszu, być może to miało swój wpływ na jego stosunek do mnie. Odpowiedz Link
szklanapulapka2 Re: concept i dr Niwald 16.04.08, 16:52 Być może miało, choc nie sądzę. Ja leczyłąm sie u niego w sumie 4 lata - ani raz nie miałam PCT, za to wszelkie mozliwe badania w Centrum. A jeśli chodzi o inseminację, to robiąc ją, dr i tak zawsze daje pregnyl, zeby mieć pewność, zę pecherzyk pękł - niezależnie od wszystkiego. Odpowiedz Link