Dodaj do ulubionych

do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE

IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 22.03.07, 11:22
dziewczyny, w kwietniu chcę iść na pierwszą wizytę do dr.Sobkiewicza, czy dr
robi USG u siebie w gabinecie??, jak długo trwa pierwsza wizyta ??
mam lekkie PCOS,mąz ma plemniki OK, moze ktoraś z WAS, jego pacjentek, też ma
ten sam problem? jakie rokowania daje dr. Sobkiewicz i jakie proponuje
leczenie
Bardzo proszę o wasze opinie
Obserwuj wątek
    • monawy Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE 22.03.07, 11:30
      Ja byłam w poniedziałek na pierwszej wizycie.... Moja wizyta trwała 5
      minut..... zależy jaki jest przypadek .... Tak naprawdę Pan dr w moim przypadku
      od razu wyskoczył z IN VITRO... Ja jestem po dwóch ciążach pozamaciczncych ...
      nie zaproponował mi żadnych badań które mogłyby pomóc mi zajść naturalnie...
      ale to chyba zalezy od problemu i schorzenia pacjentki ;o( Dodam , że
      jednocześńie konsultowałam się z innym lekarzem Panią prof. która stwierdziła,
      że u mnie ma żadnych wskazań do IN VITRO. ;o(
    • Gość: Funia Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 22.03.07, 12:23
      Z tego co słyszałam to Sobkiewicz nie proponuje IVF jeśli nie ma ku temu
      konieczności i są inne sposoby uzyskania prawidłowej ciąży,
      zaistnienie ciąży pozamacicznej niesie bardzo wysokie ryzyko powtórnej ciązy
      pozamacicznej, więc może rzeczywiście lepiej nie tracić czasu i pieniędzy i
      przystapić do IVF

niestety nie wiem jak dr Sobkiewicz leczy PCOS i jakie daje rokowania
      • monawy Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE 22.03.07, 13:06
        Ja nie krytykuję dr.. Ale uważam , że trzeba wykorzystać na samym początku
        metody naturalne... W moim przypadku nigdy nie miałam problemów z zachodzeniem
        w ciąże... Urodziłam po pierwszej c.p. zdrową córeczkę. Dr nie zaproponował
        zbadania drugiego jajowdu. Drugi lekarz PROF.. twierdzi , że mam szansę na
        normalną ciąże drogą naturalną i wogóle nie widzi potrzeby wydawania grubych
        pieniędzy na IN VITRO. Jesli nie uda się po raz kolejny to wtedy mozna o tym
        myśleć. Ale to jest już ostateczność.....
        • Gość: Funia Re: do monawy IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 22.03.07, 13:10
          jak uzasadnił Ci Sobkiewicz ostateczną decyzję o In Vitro?
          może zasięgnij jeszcze opinii Radwana w Gamecie
          • monawy Re: do monawy 22.03.07, 13:27
            wogóle nie uzasadnił ...... dlatego mówię , że moja wizyta trwała 5 min....
            powiedział , że jednego jajowodu już nie mam a drugi zapewne jest
            poturbowany... ZAPEWNE , ale pewności nia ma. Ja postanowiłam, spróbowac
            naturalnie. Nawet jeśli zdarzy się trzecia pozamaciczna to trudno zostanie mi
            wtedy IN VITRO. Ale zaryzykować trzeba , bo jakaś szansa jest ..,..
            • aurita Re: do monawy 26.03.07, 09:33
              Nie wiem jak stracilas jajowod ale zeby sprawdzic czy ten drugi jest ok
              wystarczy zrobic histeroskopie. I nie tracic ewentualnego czasu. Skutecznosc IVF
              spada z wiekiem. Dziwie sie ze nikt Ci tego bdania nie zaproponowal

monawy napisała:

> wogóle nie uzasadnił ...... dlatego mówię , że moja wizyta trwała 5 min....
              > powiedział , że jednego jajowodu już nie mam a drugi zapewne jest
              > poturbowany... ZAPEWNE , ale pewności nia ma. Ja postanowiłam, spróbowac
              > naturalnie. Nawet jeśli zdarzy się trzecia pozamaciczna to trudno zostanie mi
              > wtedy IN VITRO. Ale zaryzykować trzeba , bo jakaś szansa jest ..,..
    • milka9612 Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE 22.03.07, 12:48
      zgadzam się z FUNIĄ.U mnie wszystko ok u męża słabe plemniki.Dr zproponował
      najpierw inseminacje która sie niestety nie udała i teraz będziemy podchodzić do
      in vitro co jest skutkiem sugestii dr.Ja mu ufam.Moja bratowa ma pcos i chodziła
      do dr Szalczyńskiego.Po 3-m miesiącu leczenia jest już w 12-m tygodniu ciąży.Z
      kolei on mi zupełnie nie przypadł do gustu.
      • Gość: Funia Re: do milka9612 IP: *.252-81.static-ip.oleane.fr 22.03.07, 12:59
        też znam dr Szalczyńskiego, mnie też mi nie przypadł do gustu, a może wiesz w
        jaki sposób twoja bratowa była leczona, czy miała tylko stymulację owulacji i
        zadziałało ?? i czy wczesniej miała duże problemy z okresem itd.
        A czy to prawda,że Sobkiewicz jest niezbyt przyjemny tj. oschły??, bo ja mam
        właśnie taką opinię o dr Szalczyńskim, od ktorego wyszłam z gabinetu z płaczem
        bo zaczął na mnie krzyczeć.
        • Gość: Marta Re: do milka9612 IP: *.toya.net.pl 22.03.07, 15:09
          dr jest raczej małomówny, choć jak zadaje sie pytania to udziela wyczerpujących
          odpowiedzi, jest trochę oschły, zdystansowany, ale grzeczny i bardzo delikatny
          w badaniu. Nie krzyczy smile. A z wizyty na wizytę coraz bardziej kontaktowy i
          miły i częściej sie usmiecha. Któraś dziewczyna kiedyś napisała, ze żle reaguje
          tylko na bufoniaste pacjentki, zachowuje sie wtedy podobnie, ale jak sie ktoś
          uśmiecha to odpowiada tym samym. Ja jestem zadowolona. W sierpniu jak M. wróci
          z kontraktu to podchodzimy w Salve do ICSI.
    • milka9612 Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE 22.03.07, 16:49
      moja bratowa od lat jeździ do szalkiewicza.Okresy miała w cały świat.Dr już
      kilka lat temu widząc że ma pcos kazał jej brac antykoncepcyjne żeby z
      niepękających pęcherzyków nie tworzyły sie torbiele.Mówił że dopiero jak
      zdecyduje się na dziecko ma odstawić.Była tylko stymulowana aby wywołać owu.Ja
      byłam u niego raz i mi wystarczyło,taki niemiluch.Sobek też nie jest
      przesympatyczny ale ogólnie ok.Wszystko to co napisała Marta.Polecam.
    • milka9612 Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE 22.03.07, 16:51
      sorki przekręciłam nazwisko nie szalkiewicz tylko szalczyński oczywiście.
      • Gość: beti Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE IP: *.devs.wavenet.pl 23.03.07, 11:55
        Tylko nie dajcie się wmanewrować w histerioskopię!!!!! Dr Sobkiewicz ściąga
        kasę za zabieg w Salve, kiedy są wątpliwości do jakichkolwiwek wskazań!!!!!
        • Gość: króliczka Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 14:01
          Myślę, że nie chodzi o wmanewrwywanie pacjentek w HSG, tylko wykluczenie 1 z
          ewentualności. Po co np stymulować cykl, w przypadku gdy są niedrożne jajowody.
          To jest lekarz od leczenia niepłodności, musi zrobić wszystkie badania, aby
          postawić diagnozę. Ja np chodziłam do takiego lekarza, który chciał mi
          stymulować cykl, jak miałam 5 cm torbiela. Nie wiem co by się stało, ale
          dobrze, że jest to forum, poczytałam i od razu lekarza zmieniłam. Dr Sobkiewicz
          doprowadził do tego, że mam swoją naturalną owu. A wcześniej różnie to bywało.
    • Gość: malutka79 Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 18:39
      Ja od lutego 2007r jestem pacjętką dr Sobkiewicza może nie jest zbyt rozmowny
      ale za to konkretnie bieże się do leczenia. Ja dostałam na początek zestaw
      badań również mój M dostał zestaw badań. Myślę że to konkretny facet robi po
      prostu swoje! rzecież o to nam chodzi, a na pgaduchy przy kawce to się można z
      koleżanką umówić smile
      Funia odwiedź forum nasz bocian tam się dużo dwiesz również o doktorku.
    • milka9612 Re: do pacjentek dr Sobkiewicza SALVE 26.03.07, 18:11
      dziewczyny hsg a histeroskopia to dwa różne badania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka