Dodaj do ulubionych

Gdzie IUI o każdej porze dnia + 2x dziennie usg?

10.04.07, 18:42
Witajciesmile
Jako, że nie podoba mi się podejście do IUI w Invimedzie poszukuję kliniki, w
której nie będzie ustalone, że IUI robią tylko przez godzinę w ciągu dnia,
gdzie będą w stanie monitorować mój cykl minimum 2x dziennie i gdzie wykonają
inseminację w terminie dogodnym dla mnie i mojego cyklu, a nie dla kliniki.
Czy znacie takie miejsce??? Pojadę nawet na drugi koniec Polski!
Obserwuj wątek
    • edytta70 W Novum 10.04.07, 21:22
      z tym,że przy monitoringu dwa razy dziennie nie będzie to jeden lekarz.
      • Gość: Kaśka Re: W Novum -nie IP: *.toya.net.pl 10.04.07, 21:38
        Taaaaaak, a trzeci będzie Ci robił inseminację, pod warunkiem oczywiście, ze
        nie będzie to w sobotę lub w niedzielę, no i oczywiście jeśli nie będzie miał
        zaplanowanych innych pacjentek. Zejdź na ziemię dziewczyno, w żadnej klinice
        nie będą Ci monitorować cyklu 2x dziennie, i robić IUI wtedy kiedy to Ty masz
        akurat na to ochotę. Są przeciez inne pacjentki, inne zabiegi, lekarze to tez
        ludzie, pracują w określonym czasie. Te wszystkie czynniki muszą zostać jakoś
        połączone, a ty nie jesteś jedyna. Ja w każdym razie nie spotkałam się z
        opiniami,żeby jakaś klinika spełniła takie oczekiwania. Ale życzę szczęścia w
        poszukiwaniu ideału.
        • edytta70 Re: W Novum -nie 10.04.07, 22:17
          "Taaaaaak, a trzeci będzie Ci robił inseminację, pod warunkiem oczywiście, ze
          nie będzie to w sobotę lub w niedzielę, no i oczywiście jeśli nie będzie miał
          zaplanowanych innych pacjentek".

ja miałam transfer w sobotę

"Zejdź na ziemię dziewczyno, w żadnej klinice nie będą Ci monitorować cyklu 2x
          dziennie, i robić IUI wtedy kiedy to Ty masz akurat na to ochotę. Są przeciez
          inne pacjentki, inne zabiegi, lekarze to tez ludzie, pracują w określonym
          czasie"

miałam taki monitornig dwukrotnie, przed inseminacjami właśnie.

"Ja w każdym razie nie spotkałam się z opiniami,żeby jakaś klinika spełniła
          takie oczekiwania"

Ja opieram się tylko na własnym doświadczeniu, a nie na "opiniach".
          • Gość: Kaśka Re: W Novum -nie IP: *.toya.net.pl 10.04.07, 22:36
            Mialaś 2 x dziennie?. To super, ja miałam w Novum 3 IUI i w czasie przygotowań
            do żadnej z nich nie trafił mi sie taki monitoring, zeby 2x dziennie ktoś robił
            mi USG. Jedna IUI przypadła w sobotę, musiałam być tam najpóźniej na 10.00, w
            innym cyklu owu przypadała na niedziele, więc IUI wykonano w poniedziałek. ja
            też opieram się na własnych doświadczeniach w Novum. Co do opinii to miałam na
            myśli inne kliniki, w których nie byłam, więc bazuję tylko na tym co pisza inne
            dziewczyny. I żadna nie pisala o takim postępowaniu. Ale może po prostu ja
            miałam ogromnego pecha aż 3 razy.
            • Gość: lyrica Re: W Novum -nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 22:49
              O tym, że nie będzie łatwo to ja doskonale wiem. Wszystkie kliniki nastawiają
              się na invitro i to Ci pacjenci są w pierwszej kolejności (wiadomo: bardziej
              dochodowi). Mam jednak nadal nadzieję, że znajdę taką w której będzie to
              wyglądało inaczej. Podzwonię po kraju i popytam.
            • edytta70 Re: W Novum - tak 10.04.07, 22:53
              Kaśka, u mnie był konieczny taki monitoring przed iui, bo pęcherzyk nie pękał.
              Miałam więc usg najpierw rano, potem wieczorem i znowu rano. Wieczorem był inny
              lekarz ,ale przecież to nie jest problem, bo co to za filozofia sprawdzić czy
              pękł pęcherzyk.
              No i Ty też miałaś IUI w sobotę smile
              Zatem w Novum jest taka opcja.
              Jak jest w innych klinikach nie wiem.
              • Gość: lyrica Re: edytta70 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 23:04
                Ile kosztowała Cię taka inseminacja w Novum? Czy ten podwójny monitoring
                kosztował "podwójnie"?
                • edytta70 Re: edytta70 11.04.07, 21:01
                  Przykro mi, ale kompletnie nie pamiętam, bo minęło juz trochę czasu. Najpierw
                  miałam te inseminacje ,potem ICSI, teraz siedzę na wychowawczym. Wejdź na
                  stronę kliniki, mają aktualny cennik.
                  • Gość: sonique Provita IP: *.sanetja.pl 12.04.07, 10:46
                    Lyrica, ja robilam inseminacje w Provicie w Katowicach. Wiem, ze robia tutaj
                    nawet w soboty i niedziele, bo raz mialam monitoring w niedziele i dziewczyna
                    przede mna miala IUI. NIe wiem czy robia podwojne monitoringi, ale przed IUI
                    mialam jeszcze badany poziom estriadolu i LH i po tym wyniku plus USG lekarz
                    zadecydowal o inseminacji - udanej zresztasmile
                    • Gość: lyrica Re: Provita IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 14:43
                      iii10 też udało się w Provicie... trochę daleko, ale jak warto to pojadęwink a
                      ile Cię tam wyniosła IUI?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka