wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 23:10 Audrey do tempek trzeba byc przekonanym, ja mierze ot czasem byle jak, nie tam że się katuję i wstaje o 7 rano, jak sie obudze tak zmierzę, ale mniej wiecej wiem co i jak. Mnie to nie stresuje, bo robie to od ok 15 lat z przerwami na ciąże. Jutro jadę z jasiem nad jeziorko, mam nadzieje, że pogoda nam dopisze. Byliśmy w kinie na Next, niby fajny ale zdeczko naciagany, jak każdy amerykański film. Da się oglądnąć. Audrey nasz wątek tetni zyciem, ale teraz czas urlopowy, tu jest bardzo fajnie, jestem tu niestety od marca, ale lubię. Malutka może Bieszczady? Hmmm ja byłam w tym roku właśnie na Słowacji, ale miałam 10 letnia przerwę wiec bylo supcio. A czytam dalej, Bieszcady, polecam okolice Ustrzyk. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 09:59 Dziewczynki, mierznie jest dobre, ja w tym miesiacu nie mierzylam i efekt jest taki ze od 5 dni chodze z wkladka, bo wydaje mi sie ze @ juz juz przylazi, a tu jescze nie, mozna oszalec! No i zaliczylam tez niepotrzebnego testa. Generalnie wole wiedziec kiedy @ ma byc i nie marnowac testow a jesli i tak wstaje sie o podobnej porze caly tydzien to te pare sekund naprawde nic nie kosztuje. Ale moze na niektorych zle wplywa ciagle myslenie czy to juz owu czy nie, moze nie potrafia wtedy wyluzowac... wiec moze lepiej niech nie mierza, nie? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 21.08.07, 23:12 Dziewczyny co tak mało piszecie, Tesi, Mjulka, Mentafolia, Mercy, Kae i cała reszta, eee? Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 01:10 dzieki Claire, nie czytalam nic wczesniej o Holland&Baret, do niedawna myslalam ze te sklepy sprzedaja tylko sterydy dla miesniakow, ale jakis czas temu M mnie uswiadomil ze nie tylko Malutka zdecydowanie Bieszczady, ale nie Polanczyk, zbyt komercyjnie, lepiej Ustrzyki Gorne, albo Cisna, a kiedys bylam na super polu namiotowym, ktore bylo zdaje sie baza studencka AGH w Solince, trzeba bylo isc z Cisnej ok 5km torami kolejki waskotorowej ktora nie jezdzila, ale cos mi sie obilo o uszy ze kolejke uruchomili od tamtej pory, wiec moze i baza w gluszy stracila na uroku >Wiosenka napisala >jestem tu niestety od marca, ale lubię wlasnie tak sobie dzisiaj myslalam ze troche szkoda, ze ludzie znikaja z forum jak zaciaza, pewnie sie na ciazowe przerzucaja, ale moze bylo by milo na starankowym popitolic Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 01:33 hehe Nuluska, apropos Twojego meila a co jak ktos urodzil sie 13? wyslalam Wam pare zdjatek z wakacji Odpowiedz Link
aregiec moje wyniki hormonów 22.08.07, 07:54 Dziewczyny widzę ze dzis pierwsza wstałam. Mam wyniki hormonów. Chyba jednak cos nie halo ze mną 3dc fsh - 16,93 (norma dla fazy folikularnej 3,5-12,5) lh - 9,03 (norma 2,4-12,6) estradiol - 37,53 (norma 12,5-160) tsh - 1,78 (norma 0,27-4,2) Dziewczyny co oznacza za wysokie fsh? Czyżbym znow miala miec krótki cykl z powodu zblizającej sie owu? Kurde zdoławałam sie Podpowiedzcie coś plis Odpowiedz Link
aregiec Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 08:08 Już poszperałam troche i wiem ((((((((((((( Kończy mi sie rezerwa jajnikowa ((((((((((( Odpowiedz Link
aguita5 Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 10:03 Aregiec, ja sie nie znam na tym za grosz, ale dziewczynki na pewno Ci pomoga, to na pewno tak zaraz nie oznacza, ze sie konczy rezerwa, pewnie trzeba wziac wiele czynnikow pod uwage, a ogolnie reszte masz w normie... Nie stresuj sie na razie, daj szanse naszym paniom doktor! ) Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 10:27 no to mi sie podoba jest co czytać jadę nad jeziorko jak wrócę poczytam Odpowiedz Link
mjulka Re: elo 22.08.07, 11:05 Wiosenka cwaniara, hehehe każe pisać i potem na gotowa lekturę przychodzi a skrobnąć coś od siebie, a nie na słonku się wylegiwać, to nie łaska? U nas też pogoda dopisuje, na basen by sie przydało skoczyć Nie wyspana jestem jak cholera, mieliśmy w nocy pasażera i nie dało rady się wyspać. Julka się uparła, że dziś u nas i koniec kropka pl (tak powiedziała). No a nam na amory się zebrało i był problem. No to lu na kanapę skórzana, śliska, człowiek się klei. Ogólnie warunki polowe I nagle głos zza drzwi "możecie to robić ciszej?!" No nie, nie dość, że we własnym domu , nie dość że bzyk na palcach po cichuku, to jeszcze własne dziecko reprymendę dało i mnie się Bieszczady zamaiły...może w przyszły weekend zaliczę, Malutka zdaj relacje po powrocie Tess, zaciśnij bolące kły i do dzieła Dobra, biorę się za robote Odpowiedz Link
mercy2 Re: elo 22.08.07, 11:10 Mjulka niezłą masz tę małą. O rany, jakie te dzieciaki są wszystko wiedzące, aż się wierzyć nie chce Odpowiedz Link
mjulka Re: elo 22.08.07, 11:26 z rana ją podpytałam, co miała na myśli mówiąc "TO". Skwitowała, ze starsznie sie rzucaliśmy na tej kanapie, więc dalej nie wiem na ile jest świadoma Nie muszę chyba dodawać, że wczoraj po jej interwencji pusty smiech nas ogarnął i ochota na amory odeszła Odpowiedz Link
tessie124 Re: elo 22.08.07, 12:18 Witajcie, Dotarłam na usg, i jest pęcherzyk 21mm, endo 13mm. Test owul przedwczoraj był +, a wczoraj już ujemny. Czy ten pęcherzyk już nie pęknie??? śluzu jak na lekarstwo, chyba wcale nie obserwuję, wg mnie jest sucho, może odrobina... Dzis 17dc i brzuch pobolewał trochę @, co to znaczy? Czy te testy do d.... są czy co??? Na hormonach się nie znam więc nie pomogę... sorry, dr Tess nie popisała się dzisiaj... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: elo 22.08.07, 12:25 tess, pęcherzyk jest w sam raz czy pęknie? tego nie wiem, ale wiem, że testy są do d.... A nie myślałaś, by pecherzykowi pomóc pęknąć? Ja w tym cyklu nie ryzykuję i zastrzyk sobie aplikuję, nie chcę powtórki niepęknietego jaja Można też mu pomoc naturalnie podobno. Metody typu gorąca kąpiel, wysiłek fizyczny i oczywiście sex sex sex Odpowiedz Link
tessie124 Re: elo 22.08.07, 12:30 Dzięki Mjulka za szybką odpowiedź Jasne, że myślałam o tym żeby mu jakoś pomóc pęknąć... tylko choć podpisuję się niekiedy jako dr Tess to recepty sama sobie nie wypiszę;-( buuu. Pregnyl jest bez recepty? Wszystko inne oczywiście, że tak.... moge brzuszki porobić, gorącą kąpiel zaaplikować... etc, no i bzyk... tylko czy to wystarczy? Co jeszcze mogę zrobić, żeby to jajko pękło? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
mjulka Re: elo 22.08.07, 12:33 niestety pregnyl jest na receptę, no i na aplikację skierowanie niezbędne przynajmniej w państwowej placówce. samą ampułkę mogę Ci podarować, mam w zapasie. Notomiast na kłucie się nie piszę, może w jakimś prywatnym ambulatorium Ci klepną? Odpowiedz Link
mercy2 Re: elo 22.08.07, 12:42 oj dr Tess, no nie wesoła sytuacja, ale sexik to chyba najlepszy i pomoże z całą pewnością Trzymam kciuki, musi być dobrze. A tak już z ciekawości. Jak pęcherzyk nie pęknie to co się z nim dzieje? Odpowiedz Link
mjulka Re: elo 22.08.07, 12:51 jeśli nie pęknie o czasie, to jest spora szansa, że albo się wchłonie, albo wraz z @ się oczyści. Ale zawsze istnieje ryzyko powstania torbieli. Chyba Ivinka coś brała na wchłonięcie się pęcherzyka. Taki ten los pęcherzyków Odpowiedz Link
tessie124 Re: elo 22.08.07, 13:12 Nigdy nie miałam torbieli, nie wiem czy mi pękają czy nie... dzięki Mjulka. Spróbuję naturalnych metod... trochę sie boję brać pregnyl bez lekarza... a wiadomo jaka dawka dla mnie i w ogóle... Moja gin pomyśli, że sam pękł a tu taka ściema... No i muszę samochód odebrać i jeszcze bzyknąć się... boli mnie podbrzusze, więc może pęka??? Sama nie wiem... A jak sprawdzić czy pękł? Tylko usg za parę dni czy tydzień, czy prog sam wystarczy??? A luteina nie powoduje wchłonięcia niepękniętych pęcherzyków? Mjulka jeszcze raz dzięki Pozdr Tess. Odpowiedz Link
kae1 Re: elo 22.08.07, 15:08 hehehe, Mjulka, ile lat ma Twoja córa? nieźle, nieźle, rodzice ciężko pracuja nad braciszkiem/siostrzyczką, a tu uciszanie i fochy DD ciekawa jestem, co moja by powiedziała na staranka DDDD tatuś morduje mamusię ! DDD Odpowiedz Link
mjulka Re: elo 22.08.07, 17:26 tess, usg za parę dni powie Ci czy pękł pęcherzyk, czy też nie. Owszem luteina powoduje wchłanianie się tych niepękniętych cholerników Kae, Julka ma 9 lat i już wie, co nie co o TYCH sprawach. Kiedyś wyjechała z tekstem, że pewnie dlatego nie ma rodzeństwa, bo my nie robimy bara bara. Oczy mi z orbit wyszły. Aregiec, Ty się dziewczyno nie zamartwiaj za wczasu. Znajdź gina endokrynologa może nie ma powodu do stresu ja tam jestem dobrej myśli Odpowiedz Link
kae1 Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 08:18 dzieńdoberek Ageriec, nie pomogę, kompletnie się nie znam na hormonkach sama będę w tym cyklu robić, to dopiero się zorientuję, co i jak Wiosenko mało piszę, bo w pracy nadrabiam, chcę wziąść parę dni urlopu, a w domu wczoraj skończyli fachowcy i sprzątam po nich ja dzisiaj 1 dc, szła, szła .. i przyszła ale nic to, następny będzie lepszy ) Odpowiedz Link
mercy2 środowy poranek 22.08.07, 09:07 Ale dziś słońce od rana, cudna pogoda Aż chce sie żyć )))) Istota dzięki za fotki Nuluska widziałam już wcześniej to, ale jakoś mi sie nie spełniło... ale ciekawe to, oj ciekawe. Wiosenko ja mam net tylko w pracy, a wieczorem modem w domku i nie zawsze mogę zajrzeć, na szczęście to się na dniach zmieni Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: środowy poranek 22.08.07, 09:29 Aregiec ja też z hormonkami nie pomoge A czy któraś z bardziej doświadczonych może zerknąć na mój wykres?? Czy to będzie cykl bezowulacyjny jajniki (a nawet całe podbrzusze) bolą cały czas w nocy były przytulanka i nadal bolało A może mi się termometr zepsuł<lol> Odpowiedz Link
mercy2 Re: środowy poranek 22.08.07, 09:58 Aneczka ja Ci chyba wiele nie pomogę, ale spadek miałaś potem ładny wzrost...a dziś ta tempka spadła, to chyba nie za dobrze. Trzeba było jeszcze raz zmierzyć, może faktycznie termometr zaszalał... Trzeba poczekać na te bardziej doświadczone. Odpowiedz Link
aguita5 Re: środowy poranek 22.08.07, 10:01 Aneczka, nie zebym byla doswiadczona, ale ja tak czasem mam, ze juz po owu mi spada jeden dzien nisko, to cos podobno znaczy, ale nie pamietam co, w kazdym razie potem znowu lezie w gore, Druga opcja jest taka, ze owu dopiero bedzie. Czesto przed owu jest wzrost, potem spadek i potem juz ostateczny wzrost. Jajniki bola, znaczy cos sie dzieje, ale co to tylko one wiedza, bo moze bolec przed, w trakcie i po owu. Na wszelki wypadek dzialajcie! Odpowiedz Link
noemi27 Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 12:11 Aregiec, poczytałam też troszkę o twoich hormonkach i oto co znalazłam: www.forumginekologiczne.pl/txt/print,1873,2 Poczytaj, ale nie przesadzaj nadmiernie z ich interpretacją. Lepiej idz dogina, niech ci fachman powie co i jak. No i nie martw się na zapas. Uściski mocniutkie. Odpowiedz Link
aregiec Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 13:44 Dzieki Noemi! w swoich poszukiwaniach tez trafilam na ten wlasnie artykuł. Szczerze to jestem zalamana. Teraz jak sadze przyczyna mojego poronienia bylo kiepska jakosc komorki jajowej Zastanawiam sie czy z tymi wynikami isc do swojego gina, ktorego druga specjalnoscia jest onkologia czy raczej od razu szukac speca od nieplodnosci. Kurde dziewczyny wszystkiego sie spodziewalam ale nie tego ze rezerwa jajnikowa mi sie konczy, mam 28lat! Odpowiedz Link
istota Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 14:15 ja sie na tych rzeczach kompletnie nie znam i nigdy nie mialam ich badanych i tak sobie zyje w blogiej nieswiadomosci, ludzac sie co cykl, a moze nie ma sensu Odpowiedz Link
aguita5 Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 14:19 Aregiec, a w ktorym dniu cyklu robilas te badania? Bo tam w artykule pisza ze ta norma jest dla 3dc (ew. 2 lub 4). Nie robilas w innym? Jesli jest tak jak pisza, to szukalabym speca od nieplodnosci. Ja nie rozumiem, jak to moze byc ze w tak mlodym iwku masz wyczerpujaca się rezerwe, ja jestem od Ciebie starsza 4 lata - to czego mam sie spodziewac??? to jakis dramat ... Odpowiedz Link
noemi27 Re: moje wyniki hormonów 22.08.07, 14:38 Aregiec, nie panikuj. Ja też mam 28 lat. Coś sie musiało podziać z hormonkami, ale to nie powód do paniki! Uspokój się i idź do swojego gina, ale oprócz tego znajdź gościa o specjalizacji leczenia niepłodności. Zawsze lepiej u 2 sprawdzić. Ja tez poroniłam. Pierwszy raz przez "nadmierną krzepliwość krwi", a drugi raz przez endometrioze. Jak dotąd nie udało się znów zajśc, a to już 5 cykl po ostatnim leczeniu. Gina zmieniłam. (ba, bo to jednego w ciągu ostatniego roku) Mam nadzieję, że tym razem pomoże. Trzymam za Ciebie Ślońce i nie martw się na zapas, to nic nie da. A bierzesz ten olej o którym kiedyś pisałam??? On reguluje też prace hormonków. Dziewczyny też pisały o tych herbatkach o.Klimuszki, że regulują szaleństwa harmonów. Może warto tez spróbować... Buźka. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:29 cześć dziewczynki, pogoda nad jeziorkiem przepiekna, ale tylko do 15, pozniej pochmurno saie zrobilo, wracam wczesniej, musze poczytac co pisalyscie Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:30 czytaj czytaj i pisz pisz Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:33 Tesi dawaj ze starnakami jeszcze nic straconego, podniesiona prl dzisiejsza czy wczorajsza nie zahamuje owu, prl ktora utrzymuje się na wyzszym poziomie cały czas to problem, bedzie dobrze kochana, uwiedź M i pędź na usg. ja na usg grzecznie maszeruje w poniedziałek, to bedzie 19dc, myslę, że sie wstrzelę, jak nie to trudno, i tak zrobie prg w 7 dpo Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:42 Istota ja chetnie zostanę z Wami ha jak zaciążę, na ciążowych raczej nie mam co szukać, tam ciągle zgagi itp, ja to przerabiałam, więc nie bede na ciążowych, tak myslę obecnie, zresztą jak będę w ciąży to nawet będę się bać czytać o czymkolwiek. Oj rozmarzyłam się. Aregiec ja tylko dobra jestem w prg i prl, te lh i fsh musza jakos ze soba współgrać, ich stosunek musi być 1,0, ale stosunek ktory do ktorego to nie wiem, wrzuc w wyszukiwarke cos znajdziesz, Mentafolia by pomogła, ale zniknęło sie Jej. A ta rezerwa jajnikowa to estradiol? Odpowiedz Link
malutka1939 Aregiec... 22.08.07, 18:58 kochana posłuchaj, to co przeczytałas jest prawdą ale czy u ciebie wyczerpuje sie rezerwa jajnikowa tego nie wiemy. Ja mam 26 lat i od roku walczę z wysokim FSH, ale mam je wysokie w każdym cyklu, moje FSH waha się w granicach 70!! Posłuchaj jednorazowy wynik o niczym nie śiwadczy. Twoje gonadotropiny są podwyższone a ich stosunek jest bliski 2. Jak już któraś z Was pisała powinien być bliski 1. Rezerwę jajnikową sprawdza sie w łączeniu z estradiolem jeśli FSH jest wysokie a estradiol niski można mówić o zaczynającej sie rezerwie jajnikowej. U mnie niestety ona wygasa, bowiem FSH tak jak ci pisałam 70 a estradiol 19. Nie podaje jednostek bowiem sa takie jak twoje. Musisz powtórzyc badania w kolejnym cyklu, FSH to hormon "skokowy" raz niski raz wysoki. Znam dziewczynę która zaszła w ciąże naturalną przy FSH 39!!.Rzeczywiście tak jest ze komórki jajowe mogą być gorszej jakości, ale tego nie da sie sprawdzic. Kobiety po 40r. ż. mogą miec podwyższone FSH i zachodza w ciąże często gęsto bez problemu, nie mówie to o RP ale o innych krajach gdzie po 35 r.ż rodzi sie dziueci. Darcia z tego forum zawsze mi powtarza że tam gdzie ona mieszka (włochy) wysokie FSH nie jest wielkim probemem.Czytałam kiedys amerykańskie artykuły i było w nich napisane ze właśnie najwazniejsze zeby była owulacja ( ja jej nie mam) bowiem jakości komórki nie da sie sprawdzic. Kobiety z podwyższonym FSH trudno sie stymulują i myśle że już powinnas trafic do konkretnego!! gina a nie zwlekac tak jak ja. Póki co głowa do góry. tessi skarbie po CLO często tak jest że śluzu mało lub go nie widać. USG pokazało ze masz ładny pęcherzyk i super endo, a czesem przy CLO endo nie rośnie. Tak więc kochana ostry sex dzisiaj i brzuszki proponuję, chyba ze wolisz basen lub siłownię. ) a za kilka dni sprawdz jak to wygląda na USG, mam nadzieje ze on pęknie i ze rósł sobie powoli a nie stoi w miejscu od kilku dni. aha od jutra mam URLOP. Jedziemy w poniedziałek w Bieszczady. dzieki za podpowiedzi. UFF wiosenka bedzie miała o czym czytac Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:47 Aneczka, poczekajmy do jutra z wykresem, cos jakby dzis 3 tempka wyzsza, ona moze spaść pod lnię, jeśli jest to jedniodniowy spadek to nic nie szkodzie, wiec zobaczymy jutro, no i ważny by tu był szczyt sluzu, jego okreslenie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:47 Aneczka i jeszcze jedno, jak pojawia sie takla tempka nie hallo, to warto od razu zrobic drugi pomiar, upewnic się. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 18:53 Aquita faktycznie szło by zwariowac, ja jakby musze mierzyc tempki, bo nie mam krwawień, i wogóle nic bym nie wiedziała, oj szlag by m,nie trafił, a serio poranne zmierzenie mam opanowane, nie trzymam sie stałej godziny plus minus, i tak zawsze sie budzę ok 6, czasem 7, różnie. A i psina o 6 chce się bawic, M ja wyprowadza ok 4-5, wiec tempki to luzik w porównaniu z chcacym się bawic pieskiem. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:05 Mjuleczko kochana toz ja pisze, się nie opierdzielam, hi. na słoneczku bylo superek, cycuszki opalone, oj będzie sie działo, ale dopiero w weekend, a co abstynencja. Ha ha Mjuulka uswiadomiona widzę, mój jasiek zero wtajemniczenia, nigdy zreszta nawet nie wstaje w nocy, spi jak kamień. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:09 Super tesi, wiesz że Ci zazdarszczam, ja nie licze na taki piękny pecherzyk. Były staranka, no Tesi dawaj, nie ma co czekać, wariować fi glować, to na pewno pęknie, zreszta w czerwcu pekł, to czemuż ma nie peknąć. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:10 Tesi i koniecznie powtórz ush, musisz miec pewność że pękł. No rewelacja, czyli clo działa wysmienicie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:16 Aregiec moim zdaniem to czas na stymulację, pewnie zaskoczysz raz dwa. i dogina oczywiście iść po porade. A widziałas kiedys na monicie że masz owu? Tesi alez pytan zadałaś, na mój gust luteina nie wchłania pęcherzyków, ale kochana uwierz że on peknie, jak ja miałam 19mm, to gin mi rzekł, że musi urosnąć jeszcze, im większy tym lepszy, koniecznie usg wg mnie najpóźniej za 3 dni, ostateczność to poniedziałek. Prg może Ci nie dać jednoznacznej odpowiedzi, czy pecherzyk pękł, Tesi wiem że szkoda kaski, proponuje Ci ze 3 cykle stymulowane poobserwowac na usg. Tez chyba pójde na to usg w piatek, kurcze nie będe żałować 40zł, jak kogos namawiam, żeby 100 wydał. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:18 Aregiec to jeszcze nie przesadzone z ta rezerwa, nie znam sie na tym, złap Mentafolię jak się pojawi i zgłębiaj temacik, i nam smaruj, bo nie wiadomo co się nam może jeszcze przydać. Ewinka 22 też by pomogła, Ona ma 24 lata i juz też ma słaba rezerwe jajnikową, nie ma wogole owu, dramat jak cholera. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:20 Popytam mojego gina, bo tez przed clo bym zrobiła badanko tej rezerwy, tyle że w sumie co daja nam badanka, ha, wystarczy że raz zaskoczymy, że bedzie ta jedyna owu i jeden plemnior, i bedzie dzidzia, łut szcześcia. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:28 Mjulko czy już mogę sobie pójść, duzo napisałam? Noemi a jak szybko zaszłaś poprzednio? Aregiec myśle ze na jednym badaniu poprzestać nie możesz, wiem że jak sie trafia do kliniki niepołodności, to robia cały sznur badan, bo jednorazowe okreslenie hormonków nic nie daje. Główka do góry kochana. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 21:31 wiosenko wiem ze moze ja nie mam racji, ja lecze sie w klinice ale to nie ma nic do rzeczy.. Pisałam ze musi powtórzyc badania bowiem na podstawie jednorazowego wyniku nie można stwierdzic wygasającej rezerwy jajnikowej. To tyle. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 19:36 Aregiec chciałam polukac na twoją gebulę, i buuu nie mam fotki, czy wysyłałaś? To bardzo ciekawe Malutka co napisałas, czy li w nosie ma badania, stymuluje się pewnie od kolejnego cyklu i wierzę, że pecherzyki będa rosły. A Malutka jak radzisz, juz kiedyś pisałam, mam dwie ciąże za sobą, 2000 i 2006, czy przed stymulacja warto zrobic drozność? Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 23:05 Wiosenko fotki nie wysylalam ale postaram sie to zrobic w najblizszym czasie Dzis juz nie dam rady bo padnieta jestem Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 23:18 istota, dzięki za zdjęcia, dopiero teraz sprawdziłam skrzynię pocztową;P kurna chata nie wiedziałam, że nam takiego Biga rąbnęłi w wawie Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 23:41 Malutka ja zgadzam sie zToba, może xle mnie odebrałaś. Aregiec pisała o fsh wiec i ja nawet miałam w planach to zrobic przed stymulacja, natomiast to co napisałaś wzbudziło we mnie niechęć na kolejne badania hormonków, bo widze że nie ma to sensu. W ponizym poście się pomyliłam, napisałam "ma" zamiast "mam" chyba w nosie jakos tak, ale nieważne. Odpowiedz Link
ensata Re: co się dzieje? 23.08.07, 08:02 Zgłupiałam, wczoraj zaliczyłam mały spadek i czekałam na @, pojawiło sie plamienie i dzisiaj zmierzyłam i byłam pewna ze tempka poleciała dalej, a tu 37????Brzuch boli, co jest????Myslałam ze @bedzie tak jak mi FF wyliczył, a tu co?ktos wie, o co moze chodzic? Odpowiedz Link
mentafolia Re: co się dzieje? 23.08.07, 09:29 Ensata,moim zdaniem @ nadchodzi wielkimi krokami.Takie podrygi temperaturowe to nic dziwnego. Poza tym jestes po poronieniu,więc hormony byc moze jeszcze nie całkiem wróciły do normy. Ja takie podskoki też miewam. Idę na plażę,dzisiaj piękne słońce. Paaaa Odpowiedz Link
ensata Re: co się dzieje? 23.08.07, 13:49 Dziwne, te podrygi, bo własnie @ się rozkrecaNabieram szacunku do FF, tak wyznaczył @ i przyszła co do minuty))tylko przy 37 C, to mnie dziwi. Miłego opalanka, Ty się strzaskasz na mahoń Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 23:39 Dzięki kochane za słowa otuchy... Już dzisiaj gin na usg mówiła, żeby powtórzyć badanie za kilka dni ew za tydzień i sprawdzić czy pękł pęcherzyk... No w sumie niby racja, tylko ja już zaczynam cienko prząść... 1000 zł prawie dzisiaj na samochód poszło a jak jeszcze pomyślę o kolejnych usg i wydatkach to wymiękam... Po za tym, i tak mam brac w kadym cyklu luteinę... więc jak nie pęknie to się wchłonie... Hm, kombinuję jak wół pod górę... wiem sknera się robię... W sobotę jedziemy do Urli oglądac działki.... jakoś mam nastawienie, że w tym cyklu nic z tego nie będzie i prawdę mówiąc uspokoiłam się i pogodziłam się z tym. Właściwie to ta niepewność jest najgorsza w tych staraniach... bo jak bym wiedziała na pewno "we wrześniu będę w ciąży" to luzik, spoko i nie ma co łapać doła. Niech to będzie nawet grudzień ok poczekam, ale gdyby to było na pewno na 100%, a tak to co miesiąc takie bujanie się jest pęcherzyk nie ma, pękł nie pękł??? I tak w kółko to samo... Noemi, co to za olej na regulację hormonów, pierwsze słyszę o tym (albo widzę) napisz proszę coś więcej na ten temat... Niestety nie wiem nic o rezerwie jajnikowej... pamiętam jednak, jak wiele lat temu poszłam do gina i dał mi antyki na nieregularne @. Nie podobało mi się to bo niepotrzebna mi była wówczas antykoncepcja, powiedział mi jednak że tak będzie naprawdę lepiej 'bo inaczej za szybko się zestarzeję'. Nie wiem co miał na myśli, przedwczesną menopauzę??? U Was jednak ja myślę, że to jednak mało prawdopodobne by przekwitać przed 30... przed 40 to może... Myślę, że trzeba dokładnie zrobić badania w jednym cyklu, odpowiedniego dnia i znaleźć dobrego endo - gina. Nie ma co się zamartwiać na zapas. Także głowa do góry i myśleć pozytywnie. Pozdr Tess. Odpowiedz Link
noemi27 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 12:59 Sorki Tess, że Ci nie odpisałam wczoraj, ale miałam mega doła. Tak mnie wczoraj wzięło, że masakra. Kupowałam body dla synka Sąsiadów, bo się urodził 10 dni temu, no i dla ich 3 letniej córuni bajeczke i takie tam. No i po wyjściu z tego sklepu oraz po zakupieniu gazetki "Dziecko" załapała doła. Pobeczałam sobie, ale po ostrej zje..ce którą zapodała mi moja kuzynka, przeszło mi. A oto Tessi wklejam dla Ciebie info o oleum które z moim M pijemy od kilku miesięcy z przerwami (przepisy jak to pić i z czym, mogę ci podesłać) Działanie oleju lnianego obejmuje następujące obszary organizmu: CIĄŻA: Matka musi zaspokoić zapotrzebowanie organizmu płodu na NNKT, ponieważ nie jest ono w stanie samodzielnie ich syntetyzować. Właściwa proporcja między spożyciem kwasów omega-3 i omega-6 zabezpiecza przed przedwczesnym porodem. Niedobór tych kwasów powoduje zmiany w składzie błon komórkowych mózgu i siatkówki oka. Kobiece mleko jest bardzo bogatym źródłem kwasów EPA i DHA, które są konieczne m.in. do prawidłowego rozwoju mózgu i całego układu nerwowego rozwijającego się dziecka. Oczywiście poziom tych kwasów zależy od spożywanych przez nią pokarmów. Przy niedoborach NNKT zaobserwowano zmiany skórne, mniejszą odporność na infekcje oraz gorszy rozwój fizyczny. Stwierdzono, że u dzieci kobiet, które uzupełniały swoją dietę w ciąży kwasami omega-3 (pasta wg dr Budwig) poziom inteligencji w stosunku do innych swoich rówieśników jest wyższy aż o 19% ZDROWIE DZIECI I MŁODZIEŻY: Niezbędny u uczących się dzieci, albowiem do prawidłowego rozwoju neuronów konieczne jest dostarczenie sporej ilości kwasów omega-3 Zapobiega i wspomaga leczenie nadpobudliwości dziecięcej (zespół ADHD) Wspomaga równowagę hormonalną (trądzik) ZDROWIE KOBIET: Poprzez zawartość wielonienasyconych kwasów omega-3 i omega-6 oraz fitoestrogenów (lignany) olej lniany może korzystnie wpływać na cykl miesiączkowy regulując proporcje hormonów w organizmie. Taka regulacja przyczynia się do złagodzenia wielu objawów związanych z miesiączkowaniem: przedmiesiączkowe bóle głowy, depresje, bóle podbrzusza, drażliwość i obrzęki. Łagodzi objawy menopauzy i wspomaga czynności macicy, przez co może być stosowany w leczeniu bezpłodności. ZDROWIE MĘŻCZYZN: Olej lniany korzystnie działa na organizm mężczyzny. Stosowany jest pomocniczo przy leczeniu bezpłodności i w schorzeniach prostaty. ZDROWIE PSYCHICZNE: Wspomaga leczenie depresji. Z omega-3 produkowane są bowiem hormony szczęścia, tj. serotonina i dopomina. SPORTOWCY: Przekształca składniki pokarmowe na energię Wspomaga wzrost mięśni oraz redukcję tkanki tłuszczowej Bierze udział w transporcie tlenu, produkcji hemoglobiny przez co zwiększa wydolność oraz wytrzymałość. Znacząco skraca czas regeneracji, ponieważ krew jest w stanie przenosić więcej życiodajnego tlenu do komórek mięśniowych oraz umożliwia naszym komórkom łatwiejsze absorbowanie składników pokarmowych tak bardzo potrzebnych do szybkiej regeneracji. UKŁAD TRAWIENNY: Szczególny skład oleju lnianego wspomaga procesy trawienne, aktywizuje przemianę materii, co może zapobiegać tworzeniu się kamieni żółciowych, a nawet powodować ich rozpuszczanie. Wzmacnia regeneruje i osłania błony śluzowe na całej długości układu pokarmowego i wydalniczego (hemoroidy). UKŁAD NERWOWY: Olej lniany stosuje się jako skuteczny środek przy występowaniu drętwienia i mrowienia kończyn. Pomaga również w przypadku postępujących schorzeń mózgu i układu nerwowego, takich jak choroba Alzheimera, stwardnienie rozsiane, depresje czy też uszkodzenie nerwów u chorych na cukrzycę. Kwas alfa-linolenowy(ALA) jest podstawowym źródłem kwasu DHA będącego bardzo ważnym składnikiem mózgu. Niski poziom DHA związany jest ze zmianami nastroju, utratą pamięci, problemami ze wzrokiem i występowaniem schorzeń neurologicznych. UKŁAD SERCOWO-NACZYNIOWY: Kwas alfa-linolenowy obniża poziom trójglicerydów i "złego cholesterolu", hamuje agregację i adhezję płytek krwi. Kwasy z grupy omega-3 powodują wzrost poziomu tzw. "dobrego cholesterolu". Dzięki temu olej lniany skutecznie przeciwdziała miażdżycy, zawałowi serca i chorobie nadciśnieniowej. Zakończone niedawno pięcioletnie badania wskazują, że skutecznie zapobiegają one powtórnemu zawałowi serca oraz działają antyarytmicznie. Nienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w oleju lnianym są prekursorami do syntezy prostacyklin wpływających na rozszerzanie naczyń wieńcowych i zwiększenie siły skurczu mięśnia sercowego. Spożywanie oleju lnianego zmniejsza ryzyko zgonu po przebytym zawale i ryzyko nagłej śmierci w wyniku zatrzymania krążenia. Obniżają liczbę zgonów z powodu chorób układu krążenia o około 30% ZAPOBIEGANIE I LECZENIE CHORÓB NOWOTWOROWYCH: STANY ZAPALNE: Badania laboratoryjne wykazały także, że kwasy omega-3 mogą zahamować raka piersi, a także zapobiegać rozwojowi nowotworów w innych organach. Umożliwia wytwarzanie w organizmie przeciwzapalnych prostaglandyn serii 1 i 3. Niski poziom tych związków jest jednym z głównych powodów występowania różnego rodzaju przewlekłych stanów zapalnych, w tym zapalenia stawów, zapalenia okrężnicy, jelita grubego itd. Składniki oleju lnianego zmniejszają ryzyko raka prostaty. Badania przeprowadzone wśród pacjentów chorych na raka prostaty, którzy stosowali w diecie olej lniany przez około 5 tygodni wykazały spowolnione tempo podziałów komórek nowotworowych oraz wzrost szybkości ich obumierania. Zawarte w oleju lignany wykazują silne działanie antyoksydacyjne. NADWAGA I OTYŁOŚĆ: Olej lniany pomaga przywrócić równowagę hormonalną i zmienione proporcje kwasów tłuszczowych w organizmie. Zawarta o oleju omega-3 może wspomagać redukcję tkanki tłuszczowej oraz hamować powstawanie nowej. Wpływa korzystnie na odtłuszczanie wątroby. IMMUNOLOGIA: Składniki oleju wzmacniają układ immunologiczny, zmniejszają ryzyko wystąpienia reakcji alergicznych, aktywizują podziały komórkowe. SKÓRA, WŁOSY, PAZNOKCIE: Ze względu na swoje dobroczynne właściwości olej lniany bywa używany w leczniczym masażu skóry, odżywiając ją i nadając jej elastyczność. Niedobór NNKT jest związany z występowanie różnego rodzaju chorób skóry, w tym m.in. egzemy i łuszczycy. Polecany dla skór suchych z objawami łuszczenia, mało elastycznych, szorstkich. Kwasy omega-3 aktywizują procesy likwidujące zgubne skutki nadmiernej ekspozycji na promienie UV na komórki naskórka (suchość, akantoza). Udowodniono też, że bez kwasów omega-3 poddana działaniu czynników agresywnych (WR, mydło, warunki atmosferyczne, itd.) warstwa rogowa skóry nie jest w stanie utrzymać odpowiedniego stopnia nawilżenia. W przypadku skór tłustych odpowiedni procent kwasu alfa-linolenowego gwarantuje właściwą płynność łoju skórnego i jego równomierne rozprowadzanie na powierzchni naskórka. Nie dochodzi wówczas do zaczopowania ujść gruczołów łojowych i powstawania zaskórników. Lignany zawarte w oleju lnianym hamują aktywność 5-alfa-reduktazy, enzymu uczestniczącego w przekształcaniu testosteronu do dihydrotestosteronu, który powoduje łysienie u mężczyzn. ZDROWIE ZWIERZĄT: W diecie psów i kotów regularne stosowanie oleju lnianego zapobiega matowieniu sierści i różnym chorobom skóry w tym łupieżowi, łojotokowi, linieniu oraz prosówkowym zmianom skóry jak również skutecznie wspomagają leczenie w/w chorób. Olej lniany jest cennym składnikiem pod względem energetycznym w końskiej diecie. Ma też dobroczynny wpływ na przemianę materii, jak również na sierść. Działa przeciwko wysuszeniu i pęknięciom kopyt. Odpowiedz Link
mentafolia Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 20:47 Cześć kochane Nad morzem pogoda raz taka raz siaka,czyli w normie Ale i tak uwielbiam polskie morze,żeby tylko ociupinkę cieplejsze było .Dzisiaj udało mi się zanurzyć dłoń. Ja i M jesteśmy chyba nienormalni.Dwa lata temu byliśmy w Międzyzdrojach,to jeździliśmy do Świno,bo nam sie wydawało,że tutaj jest ładniej.Teraz jeździmy do Międzyzdrojów haha.Tylko Wam się do tego przyznaję Wiosenko,badania M moim zdaniem ok.Nawet jesli prawidłowych plemników byłoby tylko 10% to i tak super,bo to znaczy,że jakieś 12mln to marines Pomyśl,12 mln to niezła zgraja. Aregiec, takie FSH może świadczyć o przedwczesnej menopauzie,ale niekoniecznie.Poza tym Twój wynik wcale nie jest jakiś tragiczny.Wiele jest przypadków kobiet,nawet z naszego z forum,które mają stwierdzoną obniżoną rezerwę jajnikową i w ciążę udało im się zajść.Wynik naprawdę nie jest taki zły. Do całego obrazu zrobiłabym jeszcze FT4 i prolaktynę,a potem do dobrego endo-gina. A w ogóle wysokie FSH przecież nie znaczy,że nie będziesz mogła zostać mamuśką.Oznacza tylko,że nie masz na to np.10 lat,tylko 5 ) Lekarz na pewno zleci Ci powtórzenie badań,bo to że w danym cyklu cos tam wyszło,wcale nie znaczy że w nastęonym się powtórzy. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 21:12 Mentafolia wypoczywaj, urlopuj kochana. Jeśli masz chęci napoisz cos w tym wateczku, o wiesiołku i syropku na rorzedzenie sluzu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=67866892 Uciekam bo M dzis pracuje. Odpowiedz Link
aneczka_78 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 21:30 Wiosenko mierzyłam dwa razy i dwa razy termometr pokazał tak samo. Czekam do jutro zobaczymy. Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 21:37 wiosenko ja bym z tą droznością się wstrzymała. Skoro zachodzisz w ciąze to chyba jajowody drozne no nie Zobaczysz zCLO sie uda!! No ale co twój gin na to? Odpowiedz Link
mjulka Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 21:46 wiosenko, z tym hsg to nie wiadomo. 2 ciąże o niczym nie świadczą niby, bo mi też zlecili to badanie. Z tą różnicą, że po 3 cyklach na clo. Tak sie zastanawiam, czy coś poza brakiem ciąży może sugerować niedrożność... Odpowiedz Link
malutka1939 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 22:08 mjulka niektórzy mówią że b. bolesne miesiączki ale na ile to prawda to nie wiem. Moja siostra miała i ma b. bolesne a jajowody drozne Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 22:24 czesc niezledo zlapalam dola po waszych wczesniejszych postach, ale juz mi troche przeszlo zdaje sie ze mialam wczoraj szczyt sluzu, wiec moze dzis ostani dzwonej na staranki, musze M zbalamucic, mam nadzieje ze jutro moja tempka nie zrobi czegos glupiego jutro popoludniu jade do londynu po nowy paszport, ciekawe co mi wymysla, bo konsulat sie dosc stara byc jak polskie urzedy, chociaz przy okazji slubu okzal sie dosc pomocny, zwlaszcza w porownaniu z USC Odpowiedz Link
aregiec Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 22.08.07, 22:58 Dziewczyny dzieki wielkie za słowa otuchy. Juz mi lepiej troche bo bedac w pracy nie mialam za bardzo czasu zeby o tym myslec. No coz trzeba sie pogodzic z takim stanem rzeczy i nie poddawac sie w dalszej walce o dziecko. Teraz musze znalezc jakiegos dobrego gina a i pewnie w nastepnym cyklu badania powtorze. Jestem troche zla na tego mojego bo powiedzial ze skoro w ciaze zaszlam to nie ma potrzeby badania hormonow bo na pewno z nimi wszystko ok. A jednak ok nie jest i gdybym sie nie pokusila zrobic je na wlasna reke to dalej bym zyla w glebokiej nieswiadomosci. Dzieki Kochane za to, ze jestescie bo przynajmniej mam sie komu wyzalic. Niestety nie mam za bardzo z kim rozmawiac na te tematy Zycze dobrej nocki! Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 09:53 O rany, zlosliwosc @ nie zna granic... wszystko wskazuje na to, ze przylezie jutro!!! A ja jutro wyjezdzam na cyklady!!! buuuuuuuuuuuuuuuuuu A mialo byc tak pieknie, wymyslilam sobie, ze jak w 15dc bylo jajo to akurat @ mi sie przewali przed wyjazdem, ale owu mnie zrobila w konia i widac byla pozniej (notabene dokladnie wtedy kiedy bzykalismy sie jak wsciekli, ja sadzilam ze juz po owu, no ale i tak nic z tego), wiec i @ pozniej. Bede musiala zaprzyjaznic sie z tamponem, pare razy juz probowalam, ale to konczylo sie zawsze krwawa masakra w lazience i czulym powrotem do podpasek, co ja poczne ... A powiem Wam jeszcze ze jade z kumpela i ona tez bedzie miala jutro @, niezle co?? Ale mam problem, fajnie byloby miec tylko takie ... Kobitki, fajnie ze sie nie zalamujecie pomimo tych wszystkich wynikow, trzeba walczyc i na pewno bedzie tego raczkujacy skutek ) Ja to sie boje zrobic badania w ogole i zyje w ciemnocie, inaczej pewnie bym do Was dolaczyla w zmartwieniach, no bo skoro juz wakacyjne wyluzowanie nie pomoglo i do tego dziki seks dla przyjemnosci w srodku owu to ze mna naprawde jest cos nie tak ... No ale zaczne sie tym wszystkim martwic od wrzesnia, musze wtedy uporzadkowac swoje zycie, a poki co jade sie jeszcze troszke pobyczyc. Buziaki i trzymajcie sie, jeszcze pewnie wpadne przed wyjazdem, ale jesli nie to jzu sie zegnam na wszelki wypadek! papa A. Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 09:55 Jescze pytanko, bo Wy takie madre, czy wlazenie do wody podczas juz tylko lekkiego plamienia moze miec jakies negatywne skutki zdrowotne? No bo przy @ to wiadomo, a jak jest z plamieniem... (to na wypadek, gdyby nie udalo mi sie zaprzyjaznic z tamponem...), chodzi mi o takie ze jedna wkladeczka dziennie, bo ja na koniec to mam takie przez 3 dni .... Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 10:32 aguita baw sie super na wyjezdzie. Co o tamponow to odkrylam jakis czas temu tampax compac z aplikatorem, super! latwo wchodza i sa takie male i poreczne. o wchodzeniu do wody Ci nic nie powiem bo nie wiem, osobiscie nie wierze w jakikolwiek problem z wchodzeniem do wody, bo przeciez sie tam nie wlewa nie? czy sie wlewa? Odpowiedz Link
mercy2 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 10:38 Aguita już Ci tych cyklad zazdroszczę, eh...rozmarzyłam się. Co do kąpieli to ja bym się kąpała, z tamponem oczywiście Odpowiedz Link
tessie124 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 10:55 Witajcie, Zaspałam i nie zmierzyłam tempki... a co tam... wiedziałabym czy już po czy nie.. A wczoraj znowu gluty przyszły... nic nie rozumiem z tego... Test owul '-' (wczoraj)... Przestałam się stresowac i denerwować.. co będzie to będzie.. czekam na kolejny cykl i tyle. W październiku laparoskopia i wtedy zobaczymy... Tylko ciekawe, który szpital mnie przyjmie... znając moje szczęście to do października wszystkie szpitale zamkną i będę musiała prywatnie bulić kasę...;-( Istota, masz ładny cykl i może dobrze wyznaczył... choć owul mogła byc i dzień później... Trzymam kciuki... Dziewczyny z wysp..., przepraszam, że tak zapytam... któraś pisała (nie pamiętam która - sorry, chyba Poppy lub Claire) jak szukałyście pracy w anglii... Próbowałam znaleźć ten wątek, ale jesteśmy tak płodne w te posty, że nie sposób... Możecie podać jescze raz te strony www ??? Pliiiise? Pozdr Tess. Odpowiedz Link
istota Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 11:07 szukasz pracy Tess? a jakiej? Odpowiedz Link
aguita5 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 11:13 No z tamponem to tak, ale bez ...?? Odpowiedz Link
istota ff mi wyznaczyl owulacje 23.08.07, 10:45 ff mi wyznaczyl owulacje, jak myslicie powina byc przesunieta o jeden dzien w prawo, kiedy byl szczyt sluzu? chociaz z punktu widzenia staranek wersja ff bylaby duzo lepsza tak czy siak, chyba znowu nie trafilismy ale sie pociesze ze bylo duzo blizej niz ostatnio Odpowiedz Link
mercy2 Re: ff mi wyznaczyl owulacje 23.08.07, 10:50 Istota, nie chcę Cię martwić, ale z tego co kiedyś dziewczyny mówiły, to owu jest pierwszego dnia wyższych tempek...czyli trzeba linię przesunąć w prawo Ale zawsze można liczyć, że jakiś maleńki pleminiczek gdzieś sie uchował i na czas dojdzie. Trzymam kciuki mocno, bo ja jestem w podobnej sytuacji. Zobaczymy, na razie i tak nie zostaje nic innego jak czekać... Odpowiedz Link
istota Re: ff mi wyznaczyl owulacje 23.08.07, 11:05 Dzieki Mercy, trzymam za Ciebie kciuki, ciekawe czemu Twoja linia jest przerywana a moja nie cholera, ze tez sie bardziej nie postaralam wczraj zeby M uwiesc, mogloby cos z tego byc a tak to dupa, ale zmeczony byl a nie chcialam mu mowic, ze to moze byc ostatni dzien w tym cyklu coby sie nie czul pod presja, w nastepnym cyklu na pewno mu powiem Odpowiedz Link
mercy2 Re: ff mi wyznaczyl owulacje 23.08.07, 11:07 Istota to musimy skumulować siły! Jak będziemy mocno pozytywnie myślały to fluidy zadziałają z taką siłą, że obie będziemy mogły się już niedługo cieeszyć Odpowiedz Link
istota Re: ff mi wyznaczyl owulacje 23.08.07, 11:22 pozytywne myslenie nie jest moja mocna strona ale sie postaram, bede pozytywnie myslec o Tobie bo ja sie w tym cyklu nie nastawiam, chyba ze dzis poprawimy i sie jakims cudem okaze nie za pozno Odpowiedz Link
mercy2 pytanko 23.08.07, 11:40 Powiedzcie mi w jaki sposób można po tempkach poznać, że się jest w ciaży? Czy zawsze musi być jednodniowy spadek implantacyjny / lub jak inaczej poznać implantację zarodka? Nurtuje mnie to, może któras z Was coś podpowie. Odpowiedz Link
istota Re: pytanko 23.08.07, 11:59 ja nic nie wiem o spadkach implantacyjnyh, ale pewnie jak ze wszystkim innym wcale nie musi tak byc cos mi mowi Mercy, ze sie nakrecasz wysylam Ci w takim razie pozytywne fluidki Odpowiedz Link
mercy2 Re: pytanko 23.08.07, 12:27 nie Istota, nie nakręcam się, daleko mi do tego, ale fluidki łapię garściami Chciałam poprostu zgłębić temat, bo wciągaja mnie interpretacje tych naszych wykresików. Można z nich prawie wszystko wyczytać i to jest fajne. Odpowiedz Link
tessie124 Re: pytanko 23.08.07, 12:27 Nie zawsze musi być spadek implantacyjny, on może byc ale nie musi. Wykres ciążowy to przede wszystkim długa faza lutealna tzn tempka na wyższym poziomie utrzymuje się 17-18 dni. Tzn później też nie powinna spaść. Nie znaczy to jednak, że mam być cały czas taka sama temperatura, wahania są normalne raz góra raz dół, ale nie są to duże wahania. Ważna jest endencja, czy tempka utrzymuje się w górze czy nie, jednorazowy spadek choćby o 2 kreski to jeszcze nie tragedia, może tak się zdarzyć... I owszem szukam pracy, tzn jeszcze nie zaczęłam szukać hehehe. Jakiej? No właśnie sama nie jestem pewna, ale uczyć na wyspach to chyba nie wiem czy chcę... Biurowa, administracyjna... właściwie to jakakolwiek (bo sama nie wiem). Chciałabym tylko normalnie zarabiać a nie jakieś peanuts... Pozdr Tess. Odpowiedz Link
tessie124 Re: pytanko 23.08.07, 12:36 Mercy, miałaś @ dokładnie tak jak ja 6.08! Masz już piękny skok, tylko nie nakręcaj się... moja stajnia jakoś dla żadnej nie była jeszcze szczęśliwa;-( ale dla mnie Twój wykres wygląda bardzo obiecująco... Tylko proszę weź pod uwagę, że jak do tej pory żaden z typowanych przeze mnie wykresów nie był ciążowy... więc ja nie typuję tym razem... Nie stawiam na Ciebie (sorki, ale może właśnie dlatego Ci się uda skoro moje typy robią mi na złość to może i tym razem...) Stajnia zamknięta, bociany wypuszczone na wolnośc, tylko jeszcze zagon kapusty czeka... Może więc Mercy zlitujesz się nad tą kapustą... i poszpersz w niej)) Hehehe trzymam kciuki za białego konika! Pozdr Tess. P.S. Przy implantacji może być plamienie, nie tylko spadek tempki. Odpowiedz Link
istota Re: pytanko 23.08.07, 12:52 Tess nie wiem co uwazasz za peanuts, ale ja testowalam City Council super employer, samorzadowy, wiec pewny, zawsze dostaniesz urlop i takie tam zwykle chyba maja jakas zakladke na swoich stronach internetowych, moj urzad mial temporary agency, ktora zatrudnia ludzi na zastepstwo za ludzi na dlugim chorobowym, albo maciezynskim, znam sporo osob, ktore dostaly stala prace po takiej okresowej. Mnie tez proponowali, ale wolalam inna kariere i teraz sie musze stresowac ze mi sie kontrakt konczy w czerwcu. Ale mysle zeby moze wrocic do urzedu. Temp ma jeszcze ta przewage ze jak Ci sie nie podoba to nie musisz tam zostawac, a zawsze Ci jakas nowa prace znajda, zwlaszcza jak Cie juz znaja i masz dobre referencje Odpowiedz Link
ensata Re: ogóry 23.08.07, 13:53 Zrobiłam słynne ogóry meksykańskie i na dzień dobry pierdyknełam się z solą;-(Zamiast 4 łyżek, radosnie zapodałam 6;-((ciekawe, czy beda zjadliwe, a moze je przepłukac?Na razie siedza w misce i czekaja przepisowe 6 godzin Odpowiedz Link
ensata Re: pytanko 23.08.07, 13:50 mercy2 napisała: > Powiedzcie mi w jaki sposób można po tempkach poznać, że się jest w > ciaży? Czy zawsze musi być jednodniowy spadek implantacyjny / lub > jak inaczej poznać implantację zarodka? > Nurtuje mnie to, może któras z Was coś podpowie. Moim zdaniem niestety reguły nie ma. Laski co to miały piękny wykres dostały @, trudno powiedzieć. Poczekaj i zrób teściora, to najlepszy spsóbTrzymam kciuki Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:06 hej dziewczynki Ensta widze że popłynęłaś, i Viinga też niebawem popłynie. Jutro zrobie liste, bo wcześnie będę w pracy. Odpowiedz Link
ensata Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:40 > hej dziewczynki > Ensta widze że popłynęłaś, i Viinga też niebawem popłynie. Jutro > zrobie liste, bo wcześnie będę w pracy. Ba, co do minuty)))tylko ta temperatura mnie meczy?dlaczego przy @ 37? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:09 Malutka jutro idę do gina, on tylko czeka żebym sie stymulowała z clo, to ja zwlekam, zobaczę czy w tym cyklu bedę miała natural owu, czy nie, raz miałam w czerwcu i jeszcze gina nie pytałam czy robic drożność, jutro spytam, ale i tak wiem że odradzi Ciebie zapytałam, bo jesteś ciut w temaciku, dziekuję Ci bardzo Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:15 Nuluska ewidentnie widać że owu nie było, czy kiedyś brałaś clo? Istotka to zaliczyłaś skok, superek. Aregiec nie masz z kim pogadać na te tematy, ja polecam Herbal, to osoba o ogromnej wiedzy, ha ha. Dziewczynki nie piszmy juz na tamtym wąteczku, bo tylko dobrze Jej/Jemu robimy i może facet/babka juz Jej/Jemu nie bedzie potrzebny/a. A tak poważnie, to Aregiec od czegóż my tu jesteśmy, ano od pocieszania i podnoszenia na duchu. Wiesz ja zaszłam dwa razy w ciążę i sie zastanawiam, że może właśnie centralnie wcelowalismy w odpowiedni cykl, a może też już wcześniej były jakieś problemy, ale to tylko gdybanie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:18 Istotka dzieki za fotki, no no troche więksi jesteście niz na slubnym, które mam w pliku o nazwie "dziewczyny". Aregiec czekamy z niecierpliwością, na fotki. Tesi jak w czerwcu pojechałaś, 800zł wydałaś, ha ha i po cóż? nie kupuj testów owu, to bezsens, jestem przeciwniczka na dłuższą metę, straszną przeciwniczką, jeszcze takie drogie kupujesz, nie ma jak usg i prg ewentualnie. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:22 Tesi wcale nie bujanie wkółko, 3 miesiące na clo sie postymuluj i odpocznij, ja Ci tak kochana radzę, bo masz rację ileż można? Mentafolia a Ty czytasz po łebkach? Brałaś clo kiedyś? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:41 Aquita miłego wypoczynku. A ja buuu w pracy na zastępstwie do końca miesiaca, buuu. Wlewa nie wlewa, ale ciut zasysa, najgorsze sa bakterie z jeziorka, krew to nośnik tych bakterii, ale plamienie, hmm, nie wiem, jak masz cos złapać to złapiesz jak nie to nie, znam takie które z @ z tamponem pływały w basenie i luzik. Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 15:02 Ensata 37 przy @, ano moze byc, tempka spadnie. A gdzie można kupić ten olej lniany? Odpowiedz Link
wiosenka1 Re: ````````````sierpień c.d.```````````` 23.08.07, 14:47 Istota ff pewnie jutro sie poprawi, bo linia powinna byc na poziomie 36.7 (13dc), wiec pierwsza wyzsza to dopiero 19dc, więc dziś druga wyzsza, staranka kontynuujemy wlasnie do drugiej wyzszej, wiec jeszcze dzis sie bzyknijcie, ale pamietaj nie trzeba celowac dokladnie w owu, wystarczy bzykaqc sie kilka dni przed skokiem i to tez styka, a owu jest najczesciej w dniu szczytu sluzu, ale rozniez moze byc na 2-3 dni przed nim i do drugiej tempki wyzszej. Odpowiedz Link