Dodaj do ulubionych

nowy cykl, nowa nadzieja ;-/

13.10.07, 13:51
z miesiąca na miesiąc z coraz większymi wątpliwościami myślę o tych
słowach....no ale cóż, przecież nie mamy na wszytko dużego wpływu i trzeba
myśleć podobno optymistycznie... W tym cyklu jednak mam zacząć brać aż 3 leki:
bromergon przez cały czas, luteina 16-25 dc i clo od 3 dc tylko przez 5 dni i
co drugi cykl. Mam też zrobić badanie prolaktyny. Więc troche tego jest i w
związku z tym chciałabym się was zapytać dlaczego od razu te 3 leki razem? i
jak naprawde one wpływają na cykl i owulację ? pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 14:51
      Rogalla, badalas juz kiedys prolaktyne, progesteron?
      Bromergon (przez cały cykl) jest podawany na zbicie prolaktyny
      (hormon stresu), clo przyjmuje się na poczatku cyklu do lepszej
      stymulacji pracy jajnikow, a progesteron (duphaston lub luteina) po
      owulacji dla uregulowania drugiej fazy cyklu i podbudowy
      endometrium. One ze sobą współgrają, ale jeśli nie robiłaś badań to
      nie wiemy nawet na jakiej podstawie je przyjmujesz. A masz owulacje
      (potwierdzoną usg)?
      Bedziesz jeszcze w miedzyczasie przyjmowania tych lekow u swojego
      gina?
      • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 15:46
        Ivinko prolaktyny i progestronu nigdy wcześniej nie badałam (idę w poniedziałek)
        więc nie wiem na jakiej podstawie gin przepisal te leki, ale odstanio często u
        niego bywałam w różnych dniach cyklu z powodu nawracających grzybic.
        Monitoringów typowych potwierdzających owulację nie miałam, ale pęcherzyk w 7 dc
        mialam kiedyś 19 mm a potem w 20 dc gin powiedziała ze owulacja była. Oprócz
        tego każda @ zaczyna mi się jedno-dwu dniowym plamieniem, a potem jest baaaardzo
        obfita więc tu chyba jest coś nie tak, bo wcześniej nie miałam takich objawów.
        Leki mam do grudnia i jak by było coś nie tak to mam przychodzić, a gdybym miała
        jakieś pytania mam dzwonić. To tyle w skrócie...
        • wiosenka1 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 16:25
          ło rety to dziwne ze zapisał tyle leków bez zadnych badań

luteinke łykamy po stwiredzonej monitoringiem lub skokiem tempki,
          owulacji
          czy mierzysz tempki? warto by było zacząć
          bromek to b. silny lek, wpierw trzeba zbadac prl i jesli jest
          podwyzszona to wówczas sie bierze bromek, ale nawet jesli prl jest
          troche podwyższona to wcale nie znaczy ze przyblokuje owu

a żeby to sprawdzic czy masz owu, to trzeba zrobic pełny monitoring
          cyklu

a jesli gin zapisał Ci clo bez robienie jednoczesnego monitu, to tak
          jak kiedys wyczytałam na niepłodności, wiej od tego gina

clo to lek na stymulacje dojrzewania pecherzyka graffa, czasem clo
          nie działa, a czasem az za bardzo, bez monitu nie widzimy co sie
          dzieje z pecherzykiem, moze dojść do sytuacji, że urośnie do 26mm i
          wcale nie peknie, i wcale sam sie nie wchlonie, i wtedy cykl sie
          rozjeżdża

proponuje Ci wpierw na własna reke zbadać prl naczczo najlepiej
          przed owulacja, a potem pełny monitoring, czasem to tylko 2 usg,
          spytaj na forum o dobrego lekarza ze swojej miejscowości

musisz zobaczyc czy masz wogóle prawidłowe owulacje, czy pecherzyk
          dojrzewa i pęka

i jesli bedziesz chciała mirzyc tempki to daj znac, to pomaga,
          bardzo, wówczas po owulacji, ok 7 dni po owu, po skoku tempki, robi
          sie badanie prg i wówczas też masz obraż czy ciałko żółte dobrze
          pracuje

pozdrawiam
          • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 16:33

Rogalla, to tym bardziej dziwne, ze dostałas clo na stymulacje
            jajników, skoro kiedys tam lekarz stwierdzil, ze owulujesz, no ale
            cykl cyklowi nierowny, nie mozna porownywac, wiadomo. Tylko szkoda,
            ze nic nie wiemy o Twoich cyklach.
            I ja namawiam do mierzenia temperatury, to duzo daje, nauczysz sie
            wlasnego organizmu lepiej niz kiedykolwiek.
            Luteine bierze sie po stwierdzonej owulacji, a lekarz przepisal Ci
            ja w ciemno, od 16 dc. Niedobrze.
            Zbadaj prolaktyne, moze nie musisz brac tego bromka.
            Zacznij mierzyc temp, pomozemy Ci w interpretacji.
          • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 16:37
            to może rzeczywiście pójde po poradę do innego gina zanim zacznę brać te leki. A
            tempkę mierze więc na pewno zrobię sobie ten prg. Najgorsze, że jestem z małej
            miejscowości i ciężko o dobrego gina, ale jeszcze jutro zapiszę się do innego
            ponoć dobrego, bo trochę się wystraszyłam...dzięki bardzo wink dam znać jak
            wyszła prolaktyna.
            • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 16:43
              A cykle mam raczej regularne od 26-29 dni, owulacje ok 14-16. Tempkę mierzę od
              ok 3 miesięcy. Postanowiłam, że nie bede na razie brała tych leków skoro tak
              mówicie, rzeczywiście lepiej skonsultować to z innym ginem niż potem
              żałować...pozdrawiam
            • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 16:49
              Posluchaj, skoro mierzysz temperature to bedziesz wiedziala kiedy
              nastapil skok, a wtedy na trzeci dzien wyzszej temp zaczynasz brac
              luteinę (a nie od 16 dc, to bardzo indywidualna sprawa).
              A ile wynosi Twoja faza lutealna? Moze jest za krotka, stad
              przepisana luteina.
              Pozdraiwam i daj znac jak sie sprawy maja.
              • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 16:52
                Czyli Twoja lutealna wynosi wiecej niz 11 dni. To juz dobrze. A
                luteine dostalas pewnie na te plamienia przed @, do niej bym sie
                sklaniala, wez ja w dniu trzeciej wyższej temp po owulacji, ona
                powinna pomoc zlikwidowac plamienia.
                Trzymaj sie.
                • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 17:07
                  Dziękuję bardzo za wsparcie, dużo się dowiedziałam na tym forum, ale jeszcze
                  wciąż się uczę... wink zbadam prolaktynę i dam znać, czy brać ten bromek czy nie,
                  a na razie od wczoraj rana 26 dc mam dziwne plamienie, bo coraz mniejsze (i od
                  brązowego do żywo czerwonego) a prawdziwej @ ni widu ni słychu. Zobaczymy co
                  dalej z tego wyniknie...
                  • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 17:11
                    A, prolaktynę mozna badać w każdym dniu cyklu oprócz @. @ moze
                    wplynac na jej podwyższenie.
                    • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 17:15
                      ok czyli w pon nie zrobię jak @ przyjdzie, ale tu znowu wychodzi niekompetencja
                      mojego gina, który powiedział mi,że obojętnie w jakim dniu. Nie, no trochę za
                      dużo błędów z jego strony jak na jedną wizytę...
                      • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 17:19
                        Moze wplynac ale nie musi, moja poprzednia gin tez mowila, ze
                        obojetne w ktorym dniu. A ja trafilam na forum i sie dowiedzialam
                        tego co Ty teraz. Bezpieczniej ominac @, wynik bedzie
                        wiarygodniejszy.
                        • wiosenka1 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 13.10.07, 21:18
                          no własnie
                          hi hi
                          wpadłam na gotowe
                          Ivinka powiedziawszy wszystko
                          a ja dodam, że zostan z nami
                          • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 00:08
                            zostaje, zostaje i super, że jest to forum bo tak to bym zupełnie zielona była.
                            A u mnie @ całkowicie przyszła, więc już nie ma złudzeń i znowu muszę uzbroić
                            się w cierpliwość. W tym cyklu chciałabym też o tym wszystkim tyle nie myśleć,
                            tylko to nie takie proste, kiedy instynkt macierzyński daje o sobie znać na
                            całego...hihi wink pozdrowionka
                            • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 00:40
                              A swoją drogą jak radzicie, jak pójdę do nowego gina, to mówić mu o tych lekach?
                              Czy nic nie mówić oprócz tego, że staramy się już 6 cykl i nic i co on na to?
                              • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 17:27
                                Rogalla, poszukaj dobrego gina (na białej liście ginekologów może
                                jakiś z Twojej okolicy będzie) i postaw na szczerosc.
                                Powiedz, ze dostalas taki zestaw, bez badań, bez monitoringu, a
                                chciałas najpierw sprawdzic jak to u Ciebie jest i czy wszystkie te
                                leki są Ci potrzebne. Może wtedy on/ona wytlumaczy Ci więcej, na co
                                po co i dlaczego.
                                Nie jest sztuka nafaszerowac pacjenta lekami i sprawdzac czy
                                dzialaja, sztuka dobrac je do odpowiednich potrzeb.
                                I odezwij sie po, trzymaj sie dzielnie.
                                • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 19:13
                                  Ivinko, właśnie poszukałam na liście dobrych ginekologów i z mojej
                                  miejscowości(nieduzej bo ok 50 tys mieszkańcow) jest tylko jeden... hihi zgadnij
                                  kto? Niestety właśnie ten u którego ja bylam...Śmieszne, ale ktoś pisze, że
                                  świetny specjalista, może i jest dobry ale jak ktoś zachodzi bez problemu w
                                  ciąże i nie ma żadnych innych problemow to pisze ze świetny... wink
                                  A co do nowego gina to mam już jednego na myśli i
                                  też tak sobie
                                  myślałam, żeby mu wszystko powiedzieć, chociażby zeby wiedział, że nie jestem
                                  taka zupełnie zielona. Na pewno dam znać co powiedział i mam nadzieje, że okaże
                                  sie dobrym lekarzem, bo jak nie to jest jeszcze jeden ginekolog-endokrynolog.
                                  Jednym słowem mam zadanie bojowe znaleźć dobrego gina...wink Pozdrawiam
                                  • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 19:47
                                    Dobry ginekolog to podstawa, trzymam kciuki!
                                    • wiosenka1 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 22:18
                                      nie czekajac w sumie co powie, mozesz zasugerowac, że chcesz
                                      zdiagnozowac czy masz prawidłowe owulacje, bo przeciez to połowa
                                      sukcesu, bez prawidłowej owu i plemniczka ciąży nie bedzie

więc powiedz mu ze zalezy Ci na monitoringu cyklu7, i nie wiem jak
                                      tam stoisz fionansowo, ale ustal jakas cene, ja za 1 usg płace 40zł,
                                      w W-wie nawet płaca 90-100zł i wiecej, ale zdarzaja sie gini co i
                                      20zł biora, i super

powodzonka
                                      • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 14.10.07, 22:58
                                        kurcze jestem troche załamana, bo poszukałam troche o tych wszystkich ginach z
                                        mojej okolicy i na każdego coś się znajdzie nie tak. No cóz chyba bede musiała
                                        osobiście ich testować... przynajmniej jakiś cel, może jak się skupię na tych
                                        poszukiwaniach odejdzie mi troche czasu na myślenie, a to jakaś korzyść...
                                        • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 17.10.07, 18:06
                                          No, zaczełam działać... wink Dzisiaj zrobiłam badania, jutro wyniki. W piatek idę
                                          do jednego gina, a we wtorek do innego. Wybiorę tego, który lepiej przejdzie
                                          test moich pytań i wątpliwości. Czyli tydzień zapowiada się interesująco, sama
                                          jestem ciekawa... Pozdrawiam wink
                                          • ivinka275 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 17.10.07, 18:16
                                            Super, wiesz o co pytać więc do dzieła smile
                                            Wrzuc jutro swoje wyniki, bedziemy je z Toba rozkładac na czesci
                                            pierwsze.
                                            Powodzeniaaa smile
                                            • rogalla Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 17.10.07, 18:20
                                              Na pewno wrzucę i przynajmniej czuję, ze budzi sie we mnie nowa nadzieja ... wink
                                              • wiosenka1 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 17.10.07, 20:43
                                                dzielna jestes
                                                • rogalla wyniki 18.10.07, 19:21
                                                  Odebrałam wyniki, oczywiście na początku sie wystraszyłam bo toksplazmoza IgG aż
                                                  371-dodatia, IgM 0,2 ujemna, ale już zdązyłam przeczytać, że to oznacza, że ta
                                                  chorobe przechodziłam i mam przeciwciala. Ale nie mogę rozszyfrować która to w
                                                  tych skrótach prolaktyna?
                                                  • wiosenka1 Re: wyniki 18.10.07, 23:01
                                                    wrzuc wszystko z wyników, ja mam oznaczenie prolaktyny prl
                                                  • ivinka275 Re: wyniki 19.10.07, 09:40
                                                    Rogalla, wrzuc wszystkie wyniki jak leci, łacznie z normami (jeśli
                                                    są) i jednostkami.
                                                  • rogalla Re: wyniki 20.10.07, 18:31
                                                    Witam was kochane, a mnie od 2 dni tak choroba rozłożyła, że nawet nie miałam
                                                    siły nic pisać. Co do wyników to byłam w przychodni i okazało się, że prl bedzie
                                                    dopiero w poniedziałek (swoją drogą szkoda ze wczesniej zapomnieli mi o tym
                                                    powiedziec...) Mam tylko na razie tokspoplazmozę, ktorą mam powtórzyć, ale nie
                                                    wiem dlaczego?
                                                    IgG 371,9 norma ujemna<1 wątpliwa 1-30 dodatnia>30,
                                                    IgM 0,2 ujemna<0,8 wątpliwa 0,8-1 dodatnia>1
                                                    cytomegalia: mam tylko jakościową IgG - dodatni, IgM - ujemny
                                                    morfologia: wszystko mam w normie oprócz PDW 17,8H % norma 10-15.
                                                    No i byłam też u tego lekarza ale trudno powiedzieć czy mi się spodobał, bo
                                                    powiedział, że skoro mam dopiero 27 lat to 6 cykli starań to jeszcze nic, bo
                                                    statystycznie po pół roku zachodzi tylko 30% i on by poczekał jeszcze pól roku.
                                                    Powiedział, ze powinnam sobie na ten czas dać spokój z lekarzami (w tym też
                                                    monitoringiem) bo jak sie tak psychicznie nakręcę to mogę sobie organizm
                                                    zablokować i wtedy dopiero zrobię sobie problem. Więc same widzicie...wink Nie
                                                    wiem już sama co o tym wszystkim myśleć. Może rzeczywiście poczekać jeszcze
                                                    kilka miesięcy...Zobaczymy jeszcze jaka wyjdzie prl. Pozdrawiam wink
                                                  • wiosenka1 Re: wyniki 21.10.07, 20:21
                                                    Rogalla ten gin ma racje, żadnych leków i lekarzy.
                                                    Ale tak zupełnie na sucho bez nakrecania, jeśli masz chęci zrób
                                                    sobie monitoring cyklu, bnedziesz miała pewnosc ze masz owu,
                                                    uspokoisz sie, jesli nie zaciązysz do roku czasu, to bym zrobiła
                                                    badanie nasienia.
                                                    Powodzonka.
                                                  • rogalla Re: wyniki 21.10.07, 23:53
                                                    Wiosenko ano takie czasy nadeszły, stres, życie w biegu, że to wszystko tak się
                                                    pomieszało ... ale rzeczywiście może spróbuje trochę wyluzować o ile tylko mi
                                                    się to uda. A monitoring sobie zrobię tylko pewnie juz w następnym cyklu, bo już
                                                    10 dc a ja dalej zmagam się z podłą grypą (na szczęście bez antybiotyku więc bez
                                                    prerwy w starankach... ;-p ) Tobie również życzę powodzonka, bo chyba kiedyś
                                                    pisałaś, że tak jak w poprzednich ciażach uda Ci się w październiku wiec...
                                                    "trzymam za słowo" big_grin !!!
                                                  • wiosenka1 Re: wyniki 22.10.07, 09:07
                                                    zaskoczyłas mnie, ale pamięć
                                                    jakoś nie liczę na nic
                                                    dzis ide na usg, zobaczę czy wogóle w tym październiku mam szansę na
                                                    owu, czasem nie dojrzewaja mi pęcherzyki
                                                    no i miałam hsg, i niby mam niedrozność
                                                    pozdrawiam
                                                  • rogalla Re: wyniki 22.10.07, 12:36
                                                    wiec powodzonka u gina, trzymam kciuki wink pozdrawiam
                                                  • wiosenka1 Re: wyniki 22.10.07, 16:36
                                                    owu bedzie, pecherzyk ma 20mm, zobaczymy co nam paxdziernik
                                                    przyniesie
                                                  • rogalla Re: wyniki 22.10.07, 16:53
                                                    To suuuper, mam nadzieje, że nasz październik choć zimny będzie hojny i podaruje
                                                    nam troche kreseczek ;-D trzymam kciuki!!! A moj m poszedł
                                                    dzisiaj znowu po tą prolaktyne i okazało się, że wcale tego wyniku nie zrobili i
                                                    bede musiała iść jeszcze raz na pobranie krwi. Jakaś dziwna sprawa z ta prl, bo
                                                    na niej mi najbardziej zależało a tu takie przygody hmmm... ale przy okazji
                                                    zrobie jeszcze raz ta toksoplazmoze i jeszcze nie robilam chlamydii. A swoją
                                                    drogą Wiosenko jak myslisz czemu oni mi każą powtarzac ta toksoplazmoze?
                                                  • wiosenka1 Re: wyniki 23.10.07, 12:03
                                                    Rogalla w tej toxo to nie wiem, lekarz kazał Ci powtórzyc badanie?
                                                    spytaj w labie, one wszystko tam wiedzą, jesli płacisz za badanie,
                                                    powinna laborantka udzielic info
                                                  • rogalla Wiosenko ;-) 04.11.07, 16:11
                                                    Witam u mnie dzisiaj 23 dc wiec ten tydzien wszytko rozstrzygnie. Mam tylko
                                                    silny ból piersi, ale nie chce tego w zaden sposob interpretowac, bo w tamtym
                                                    cyklu tez mialam podobny i nic. Wiosenko a jak u Ciebie po październikowych
                                                    starankach. Trzymam kciuki żeby razem nam się udałosmile)) pozdrawiam
                                                  • wiosenka1 Rogalla 04.11.07, 19:29
                                                    jestem na finiszu, nie czekam na spadek tempki
                                                    a jak badania u Ciebie? robiłas jakieś jeszcze?
                                                  • rogalla Re: Rogalla 04.11.07, 19:46
                                                    Wiosenko weszlam na twoje ff no i dzisiejszy wzrost jest obiecujacy, oby tempka
                                                    nie spadla trzymam kciuki;DDD A ja jak pisalam zgubili moja prolaktyne i
                                                    musze isc jeszcze raz na badanie tylko juz czekalam na ok 7 dni po owu zeby
                                                    zrobic razem z prg. Ide jutro i zastanawiam sie czy estradiol i inne tez robic,a
                                                    jutro mam 24. Martwi mnie ten bol piersi juz drugi cykl, wiec sie zastanawiam...
                                                  • szczypiorekistokrotki Re: Rogalla 04.11.07, 22:02
                                                    mnie zawsze bolią piersi wręcz "makabrycznie", w tym cyklu
                                                    też,niestety jakoś nie robi to wrażenia na moim ginekologu, bo nic
                                                    nie radzi i specjalnie nie komentuje

przepraszam, że się w wątek wtrąciłam smile

powodzenia!
                                                  • wiosenka1 Re: Rogalla 05.11.07, 19:24
                                                    mnie tez kiedys mocno piersi bolały, boki, teraz rzadko ale zdarza
                                                    sie, to wysoki prg
                                                  • rogalla prolaktyna 06.11.07, 17:51
                                                    Wiosenko oj przykro mi ze u Ciebie wredna @ przyszla, u mnie jeszcze tempka nie
                                                    spadla i tez nie chce zeby spadala. Ja odebralam dzisiaj moje wyniki z 24 dc:
                                                    prl 1441 N: 127-637
                                                    prg 7,97 N: faza lutealna 1,7-27,0
                                                    Wiec prolaktyna chyba masakrycznie wysoka? Myslisz ze powinnam wykupic i brac
                                                    ten bromergon i luteine? Co w ogole oznacza taka wyskoka prl? pozdrawiam smile))
                                                  • ivinka275 Re: prolaktyna 06.11.07, 18:25
                                                    Rogalla, wysoka prolaktyna może hamowac owulację, ale szybko się ją
                                                    zbija, na pewno lekarz przepisze Ci odpowiednie leki jesli bedzie
                                                    taka potrzeba. To też może tłumaczyć ból piersi, który odczuwasz już
                                                    drugi cykl.
                                                    Miałaś w tym cyklu owulację? Tzn potwierdzoną? W którym dniu?
                                                    Bo jeśli robiłaś progesteron około 7-8 dni po owulacji to on
                                                    malutki, wskazuje na słabą pracę ciałka zółtego.
                                                    Przypomnij mi za pomoca czego miałas potwierdzoną owu. Usg, testów,
                                                    skoku temperatury?
                                                    Pozdrawiam ciepło.
                                                  • rogalla Re: prolaktyna 06.11.07, 19:04
                                                    Ivinko owu mialam potwierdzona tylko za pomoca skoku tempki. A bromergon juz mi
                                                    gin przepisal, tylko go nie bralam bez zbadania prl i nie wiem czy go teraz
                                                    brac? Owu mialam w 15 dc a prg robiony w 24. Równiez pozdrawiam cieplutko smile
                                                  • ivinka275 Re: prolaktyna 06.11.07, 19:12
                                                    Pokaz najpierw wynik lekarzowi, od tego tez zalezna jest dawka, ja
                                                    np biore 1/4 bromka, nie bierz nic na wlasna rekę.
                                                    I powiedz mu o tym progesteronie, powinien zareagować jakoś. Moze
                                                    wezmie Cie na monitoring w kolejnym cyklu? Bo sam skok temp
                                                    niekoniecznie swiadczy o prawidłowej owulacji.
                                                    Trzymaj sie dzielnie.
                                                  • wiosenka1 Re: prolaktyna 06.11.07, 22:50
                                                    Rogalla jak ivinka pisze, z naciskiem na monitoringi.
                                                    Pozdrowka.
                                                  • rogalla no i zaczynamy nowy cykl.... 08.11.07, 08:52
                                                    Niestety przyszla dzisiaj @, z zaskoczenia, bo w nocy a to wredna
                                                    małpa... No ale trudno, zapisalam sie juz do nowego gina z tymi
                                                    wynikami, ale dopiero po @. Ciezko mi znalezc dobrego gina, jeden
                                                    daje leki bez badania, drugi mówi, że żadnych badań i dać sobie
                                                    spokój z lekarzami na pół roku, rece opadają... Może następny okaze
                                                    sie konkretny. Pozdrawiam smile))
                                                  • wiosenka1 Re: no i zaczynamy nowy cykl.... 16.11.07, 23:05
                                                    Rogalla co słychać?
                                                  • rogalla Wiosenko :) 17.11.07, 18:50
                                                    Wiosenko ja we wtorek byłam u jeszcze innego lekarza (bo wciąż
                                                    szukam... wink no i mam przyjsc w 19 dc na usg na potwierdzenie
                                                    owulacji. Myślisz, że da sie wtedy ocenic czy na 100 % była owulacja
                                                    bez usg przed, bo mi wydaje się to dziwne. Jak okaze sie ze mam
                                                    owulacje to przez 3 miesiace mamy starac sie tylko 13 i 14 dc, bo
                                                    wg niego facet po dwoch wytryskach staje sie bezplodny na jakis
                                                    czas. No i jak po 3 misiacach sie nie uda to bedziemy dzialac dalej
                                                    czyli bromergon na obnizenie prl i szukanie przyczyny czemu nie
                                                    zachodze, w tym badanie nasienia i badanie czy nie mam "złego"
                                                    śluzu. Ale mam tez namiary na super pania ginekolog w łodzi, co
                                                    prawda to ok 40 km ode mnie, ale chyba zdecyduje sie na wiztyte u
                                                    niej, bo jakos coraz mniej wierze tym wszystkim lekarzom. A co
                                                    Wiosenko u Ciebie, ja juz coraz mniej wierze ze sie uda, ale to
                                                    akurat na moja korzysc, bo sie nie nakrecam i nie stresuje.
                                                    Pozdrowionka smile))
                                                  • wiosenka1 Re: Wiosenko :) 17.11.07, 20:00
                                                    Rogalla tak z ciekawości pytam, czy masz dziecko?
                                                    hmmm, powiem Ci że po owu to u mnie czasem było widac płyn w jamie
                                                    Douglasa, swiadczacy o przebytej owu a czasem nie, mysle że skąds
                                                    nazwa sie wzięła monitoring cyklu, czyli podgląd kilkurazowy, jedno
                                                    usg to stwierdzenie owu raczej na chybił trafił

to ze po 2 wytryskach facet jest niepłodny to nieprawda wg mnie
                                                    ale faktenm jest ze najlepiej wstrzelic sie przed owu, żeby
                                                    plemniczki zaczekały, i wczesniej kilkudniowa abstynencja, jak masz
                                                    tak dokładnie owu, to łatwiej Tobie tego dokonac

ale z tym to tez różnie, bo my tu c=udujemy i nie zachodzimy, a
                                                    czasem to raz byle jak byle gdzie i ciąża jest
                                                  • rogalla Re: Wiosenko :) 17.11.07, 22:31
                                                    Nie mam jeszcze dzieci, mam 27 lat i dośc dlugo bralam tabl anty i
                                                    myśle ze to stad te hormony rozregulowane...Tak myślalam tez z tym
                                                    jednym usg i jak tu wierzyc tym lekarzom (konowałom hihi wink Nie no
                                                    dosyc tych amatorów, musze wybrac sie do tej poleconej dobrej
                                                    podobno ginekolog. pozdrawiam
    • wiosenka1 Re: nowy cykl, nowa nadzieja ;-/ 20.11.07, 09:29
      napisałam na priv
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka