gardone 28.11.07, 08:57 Czy któraś się "wspomagała"? Jeżeli tak, to z jakimi efektami i w którym cyklu się udało? )))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabi9913 Re: Clostibergyt 28.11.07, 09:53 ja zaczynam z clo za 2 dni bo dziś 1dc. mam brać od 3do 7dc. wcześniej starania od sierpnia bez wspomagaczy, wiec z lekarzem zdecydowaliśmy że po co czekać i zaczynamy na dobre. 11-12 monitoring a następnie bedzie pregnyl. zobaczymy czy w święta bede z fasolką. mam konkretnego lekarza więc nie przeciąga sprawy i to mi sie podoba. Odpowiedz Link
maggie_ Re: Clostibergyt 28.11.07, 19:58 Ja brałam dwukrotnie, niestety bez efektów tych oczekiwanych za to z działaniami ubocznymi - miałam duże zawroty głowy ale tylko podczas drugiego cyklu z clo pozwodzenia Odpowiedz Link
alusia_7 może pomogę... 29.11.07, 22:18 ja brałą ze względu na PCO. Nie udawało mi się przez kilka kolejnych cykli i lekarz zlecił mi clostilbegyt właśnie 3-7 dc i monitoring. Ale podczas monitoringu twierdził że mój organizm nie najlepiej na niego reaguje. Okazało się jednak że w 15 dc pęcherzyk był zwykle jeszcze dość mały bo poprostu owulację miałam później. Zaszłam w ciążę około 25-26 dc. A lekarz specjalista tego nie przewidział. Doczytałam w internecie że lek ten może wydłużać cykl. Teraz mój "pęcherzyk" ma 8 m-cy, dwa ząbki i śmieje się wesoło. Powodzenia życzę. Mam nadzieję że pomogłam trochę, bo pamiętam jak sama potrzebowałam wsparcia kiedy kolejne cykle kończyły się @@@@. Pozdr. i trzymam kciuki. A wchodzę tu czasem z sentymentu Odpowiedz Link