Dodaj do ulubionych

a może jest ktoś z okolic Kłodzka?

29.03.08, 14:35
dziewczyny jeśli jesteście z tych okolic to dajcie znać będzie nam
razniej.Jeśli tak to napiszcie gdzie się leczycie bo ja we wrocku
Obserwuj wątek
    • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 29.03.08, 17:01
      Witaj ,ja jestem z Nowej Rudy.
      • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 29.03.08, 19:52
        cześć mamakasia gdzie się leczysz też we wrocku ja chodzę do dr
        Polaka i szykuję się do IUI
      • hanu-ska ja tez jestem z Kłodzka 05.01.09, 10:33
        hej dziewczyny...
        miło usłyszeć kogoś z okolic.
        Ja jestem z Kłodzka i leczę sie u dr Gizlera z Invimedu.
        U mnie wystepuje cholerby wrogi śluz i od dwóch lat nie moge zajść
        mimo usilnych starańsmile
        Reszta badań w porządku zarówno u mnie jak i mojego męża.
        W styczniu przygotowuje sie do pierwszej inseminacji, zobaczymy jak
        wyjdzie ale mam nadzieję, że w tym roku zaciąże. Chyba my wszystkie
        nie?smile
        Trzymajcie się , będę zaglądać tu.
        • Gość: asiunia3010 Re: ja tez jestem z Kłodzka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 15:47
          Witaj ja jestem po 1 IUI u Polaka miałam ją w maju i teraz mam
          zamiar podejść znowu. Pisz co u Ciebie będzie nam rażniej a ile masz
          lat? ja mam 31 i walczę o 2 dziecko już przeszło 2 lata a w domu mam
          7-letniego synka POZDRAWIAM
    • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 30.03.08, 19:39
      Witaj!Bardziej problem niepłodności dotyczy mojej siostry.Ona już 5 lat stara
      się zajść w ciążę.a jestem weterankową szczęściarą ponieważ mnie po 7 latach
      przydarzył się cud i zaszłam w ciążę.Mnie się powiodło urodziłam,a ona nadal
      czeka.Również jeżdziłam do dok.P.On jedyny powiedział ,że mam mięśniaka.Mimo to
      zaszłam.(Mnie nie pomógł,to naturalsik).Jestem po cesarce i usunięciu mięśniaka
      i boję się ,że mogą być znów problemy z zajściem...Siostra pokłada duże nadzieje
      w dok. Polaku.też będzie miała IUI(jak wszystko pójdzie dobrze to w maju).Napisz
      jak Cię przygotowuje.Jakie badania robisz .Jedziemy na wizytę około 25
      kwietnia.Napisz skąd jesteś!pozdrawiam.Możemy się wspierać. paaaaaaaaaa
      • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 30.03.08, 20:57
        Witam! moja przygoda z dr Polakiem dopiero się zaczyna mam zrobić
        drożność jajowodów FSH, LH, PRL,ESTRADIOL zaczynam brać Clo mąż
        pregnyl i w połowie miesiąca jadę na wizytę. Napisz ile cykli Twoja
        siostra jest szykowana do IUI wywnioskowałam że to jej pierwsza,
        moja też, oby były udane. My z mężem staramy się prawie 2 lata, a
        jestem z Bożkowa
        • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 31.03.08, 09:49
          My tułałyśmy się po różnych lekarzach i w 2006 pojechałyśmy do
          Polaka.Zlecił HSG,hormony siostra miała,badania męża też.Stwierdził,że są
          O.K.Miała monitoringi i cykle stymulowane ,(na miejscu w Kłodzku),było O.K.A
          efektu brak.Ona mieszka w Irlandii i problem jest w leczeniu,bo przylatuje 2
          razy do roku.Ja tam do niej poleciałam i zmieniłam klimat i po 7 latach
          bachhhhhhhhh i mi się udało.W styczniu tego roku była na HSG u
          Wojciechowskiego.(400 zł).Wszystko O.K.Teraz czeka na wizytę u Polaka i myślę
          ,że będzie miała IUI ,ma powtórzyć hormony ,facet nasienie,badania na HIW,WR i
          coś jeszcze.Mam nadzieję,że IUI się powiedzie .Ona już ma po tych 5 latach
          dość.Mąż ma brać pregnyl?(tak napisałaś)!Także my już tam byłyśmy u Polaka,myślę
          ,żę jest dobry ,ma dobry sprzęt i ja też tam się jadę zdadać .Napisz po co
          mężowi pregnyl...
          • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 31.03.08, 21:58
            witaj mamakasia-1 sama nie wiem dokladnie po co mąż ma brać pregnyl
            wiesz byłam taka przejęta na wizycie że zapomniałam zapytać o wiele
            spraw ja mam CLO a mąż pregnyl(bardzo słabe plemniki.Za tydzień mam
            wizytę mam nadzieję że bedzę coś wiećej już wiedziała na temat
            terminu IUI Pozdrawiam
            • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 01.04.08, 13:59
              Więc tak:jesteśmy zarejestrowane na 23 kwietnia.Otóż dowiedziałam się ,że dr
              Polak już nie będzie przyjmował swoich pacjentek ,tylko dwóch innych lekarzy
              .Pani z recepcji powiedziała ,ze to też dobrzy fachowcy ,Polak wszystko będzie
              nadzorował,ale nie będzie przyjmował .On będzie teraz od spraw invitro i
              laboratorium.Także już z nim się chyba nie spotkamy,może Ty zdążysz...Gdy
              siostra przyleci to będzie jej około 7 dzień cyklu (z hormonami się u niego
              zjawi,z badaniem drożności).Nasienie u szwagra nie jest takie złe ,ale
              przypuszczalnie do sprawdzenia będzie.Jeden problem ma w tym ,że jest
              23%prawidłowych .Miał je badane u dr.Zagodzkiej na Kościuszki(Wrocław).Pregnyl
              dla Twojego to nie wiem po co.Moja siostra będzie chyba stymulowana
              gonatropinami (tak by chciała,bo po CLO słabe endometrium jest).I w następnym
              miesiącu ma nadzieje że już będzie IUI,acha i jeszcze badanie WR,na żółtaczkę i
              HIV ,a to przed samym zabiegiem ma zrobić.
              A mąż kiedy będzie brał ten pregnyl(przecież to HCG),a Ty CLO kiedy?
              napisz....PAaaaaaaaaa
              • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 16:22
                cześc mąż bierze pregnyl co 3 dzień a ja zaczynam CLo od 1-5 dc. Jak
                byłam pare dni temu na wizycie to już przy dr. Polaku siedziała inna
                dr. i się wtajemniczała w obsługę kompa, nie wiem czy to dobrze czy
                nie czas nam pokaże. My też nasienie robiliśmy u dr.Zagockiej i mąż
                ma 10% prawidłowych więc nie wiem co to z tego wyjdzie ja muszę
                teraz iść na dr. jajowodów tylko kompletnie nie wiem gdzie bo wrocka
                to mam już dosyć(może do kłodzka do Pawłowa)ja jeszcze się nie rejest
                rowałam ale muszę być na wizycie ok 12 kwietnia(8-10 dc)czasami mam
                dosyć pa pa
                • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 01.04.08, 18:00
                  Całą ciążę chodziłam do Pawłowa.On jest dobrym położnikiem.Prowadził mi ciąże,a
                  miałam ją od początku zagrożoną,bardzo dobrze.Gdy zaszłam ,to powiedziałam,że
                  jeżdziłam do Polaka.On nie miał o nim dobrego zdania.Mówił ,że komuś robił IUI i
                  śmiał się z tego...Robił mi też cesarkę i usuwał mięśniaka.Poleciłam go
                  siostrze.Pojechała do niego ,zlecił jej hormony .Oglądał wyniki
                  nasienia.Stymulował ją CLO.Jeżdziła na monitoring-wszystko O.K.Nigdy nic nie
                  daje na endometrium,daje tylko CLO,nie daje pregnylu...Jajo samo musi u niego
                  pęknąć.Siostra uparła się w tamtym roku,aby zrobił jej drożność.A on na to ,że
                  zrobi jej laparoskopie.Ona się zgodziła,ale nie miała pojęcia jak inwazyjna to
                  metoda -to jak jejpowiedziały położne to operacja.Już leżała na łóżku była
                  przyszykowana i w ostatniej chwili zrezygnowała.Pawłów się śmiał ,że ona to
                  panikara.Moja mama z nią była podeszła do niego z zapytaniem ,(może nie
                  fachowo),czy nie zrobiłby jej dmuchanki ,czyli przestarzała nazwa HSG.On jej
                  opowiedział ,że ona ma się dmuchać w domu!!!!Pielęgniarki mówiły ,że nie robi
                  HSG tylko laparo(na niepłodność).
                  Jak była u WOJciechowskiego ,to ten jej powiedział ,że dobrze ,że
                  zrezygnowała,bo po laparo też mogą być zrosty...anie trzeba u niej tego było ,bo
                  kontrast wpłynął bez zarzutu.A po laparo musiałaby leżeć plackiem ze 3
                  dni...Także Pawłów jest dobry ,ale nie robi tego.Chyba ,że Ci obiecał nie wiem
                  .PAAAAAAAAaa

• asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 01.04.08, 19:31
                    kurcze to ja juz nie wiem bo wstepnie jestem z Pawłowem już umowiona
                    na HSg i nic nie wspomniał że nie robi tego, dokladnie nie wiem co
                    to laparosk. i czym to się różni jak możesz to napisz będę
                    wdzięczna. Jeszcze zadzwonie do niego to się upewnie a może wiesz
                    czy po HSG można zaraz na drugi dzień iść na wizytę do Polaka czy
                    trzeba parę dni odczekać pozdrawiam
                    • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.08, 20:07
                      Wiesz co może Ci namieszałam ,ale mojej siostrze od razu zaproponował
                      laparo.Mimo ,że jest jeszcze młoda ma 24 lata(ale partner starszy),mówił ,ze nie
                      robi HSG.Laparoskopia to jest operacja polega na uśpieniu pacjenta po uprzednim
                      przygotowaniu(tzn wyczyszczeniu jelit itd).Anestezjolog normalnie Cię
                      usypia.Pawłów wprowadza narzędzia do brzucha robiąc 3 otwory w jamie
                      brzusznej.Pierwszy w pępku a dwa na wysokości pachwin.Tam wprowadza kamerkę i
                      sprawdza,czy nie ma zrostów i ma możliwość je usunąć.Podaje też kontrast i tym
                      samym sprawdza drożność.Potem leżysz plackiem 2 dni.Wymiotuje się po
                      narkozie.Mojej siostrze to wybiła z głowy sama pielęgniarka na oddziale
                      ginekologicznym.Jak już wspomniałam laparo też może zrobić zrosty.A tak na
                      marginesie to świnia z tego Pawłowa ,bo mojej siostrze powiedział ,że nie robi
                      HSG.Musiała jechać do Wojciechowskiego.Tylko znów tam sobie chwaliła ,bo nic nie
                      czuła .We Wrocku mają nowoczesny sprzęt.
                      ach przypomniało mi się jeszcze ,że jak byłyśmy u Pawłowa na wizycie,to
                      przyjechała też dziewczyna z badaniem (wynikiem)HSG i on to też wyśmiał.Zapytał
                      co to ma w ogóle być?Ona miała ten wynik na kliszy rentgenowskiej.A we Wrocławiu
                      jest zapis na płycie CD.Pawłów powiedział jej ,że nie będzie mogła mieć w ogóle
                      dzieci,bo ma jajnik przyrośniety do macicy i nie wiadomo ,czy jajeczkuje.wyszła
                      załamana.A na drugi miesiaca (3 po badaniu HSG )zaszła w ciążę.Siostra ja
                      spotkała jak leżała na oddziele przyszykowana na laparo. Także widzisz!PAAAAAAA
                      • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 02.04.08, 11:11
                        Hsg natomiast(wcześniej za bardzo skupiłam się na laparo i nie doczytałam
                        pytania)polega na podaniu świadomej pacjentce kontrastu wstrzykniętego przez
                        szyjkę macicy.Jeżeli są zrosty w jajowodach to kontrast napotyka na trudność i
                        może je zlikwidować.Natomiast jeżeli wszystko jest O.K(co Ci życzę),to kontrast
                        swobodnie przepłynie.Potem musisz z tym kontrastem mieć wykonane zdjęcie
                        rentgenowskie.U Wojciechowskiego zapis na płycie.Badanie trwa 3 minuty.A laparo
                        to operacja.Nomalnie po HSG wstajesz i wychodzisz,a po laparo leżysz na oddziele.
                        Zapytaj się Pawłowa co ma na myśli robiąc badanie drożności?Czy chce wykonać
                        HSG,czy laparo?Ile woła kasy? napisz i przeczytaj ten górny post też (wczorajszy).
                        Napisz ile masz lat?Ja 31,siostra 25.paaaaaaaa
                        • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 02.04.08, 15:23
                          cześc dzieki za wyczerpujące informacje teraz mam wyrażny obraz tego
                          co mnie czeka. Nie dogadałam się z Pawlowem co to będzie bo pytałam
                          o drożność jajowodów ale na laparoskopię to ja się nie piszę
                          najwyżej mu zwieję ze stołu. Co do kosztów to ponoć NIC ale to się
                          okaże będę się z nim kontaktowała na początku przyszłego tygodnia, a
                          mam 30 lat.Coraz częściej myślę o Wojciechowskim ale to sporo kasy,
                          wstrzymam się z podjęciem decyzji do rozmowy z Pawłowem ale jak coś
                          to jadę do Wrocławia. Pozdrawiam
                          • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 15:37

Masz ochotę pogadać na żywo(telefon,lub spotkanie).
                            A czy byłaś już u Pawłowa osobiście?Zapewne "badanie drożności "to u niego
                            laparo.Wiem co piszę!!!!!!!Zadzwoń sobie do niego i spytaj dla świętego
                            spokoju,ale moja siostra nie był pierwsza której zaproponował operację.Kasy nie
                            brał,bo byłabyś położona na oddział(więc NFZ by płacił-koszt laparo 3000).Odpisz...
                            • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 02.04.08, 16:36
                              wiesz ja tez się zastanawiałam czy nie chciałabyś się spotkać i
                              pogadać, ja jestem chętna tylko nie w najbliższych dniach bo nie
                              wykroję czasu wiesz praca, dom i jeszcze studia i do tego latanie po
                              lekarzach także czasami mam dosyć ale na kawkę chętnie się umowię to
                              sobie pogadamy (w Rudzie napewno jest jakieś miłe miejsce). Jutro
                              zadzwonię do Pawłowa to będę wszystko wiedziała pozdrawiam
                              • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.08, 17:22
                                Mój nr tel:872-8720(domowy,jak byś chciała to dzwoń,jeżeli nie odbiorę to jestem
                                na spacerze,zresztą na pewno się dodzwonisz).Mam na imię Kasia i mieszkam w
                                Słupcu-bliżej!Pisałam ,że w N.R.,bo tak mam w zwyczaju.Napisz ,lub zadzwoń
                                jakich nowości się dowiedziałaś od Pawłowa!paaaaaaaaa
                                A spotkanie chętnie i też muszę wykroić czas...Chociaż chętnie mama mi zostanie
                                z małą,ja nie pracuje .Jestem na wychowawczym.
                                • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 02.04.08, 19:23
                                  no proszę to dzieli nas kilka kilometrów, a może już się znamy?
                                  odezwę się na 100% na drugi tydzień to sobie pogadamy. Ja mam na
                                  imię Aśka pa pa
                                  • mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 03.04.08, 15:18
                                    Cześć!
                                    Jak tam dzisiejszy dzionek?Dzwoniłaś do Pawłowa,wiesz już coś?Jak tak to
                                    napisz.Acha i liczę na telefon i proszę do mnie zadzwonić.pa1
                                    • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 03.04.08, 20:08
                                      cześc Kasiu dzisiaj odpuszczam sobie Pawlowa i wszystko inne, rano
                                      dostalam @ a mialam taką cichą nadzieję (a tu dupa).No trudno od
                                      jutra biorę CLO i za parę dni jadę na wizytę wtedy zobaczymy co
                                      dalej i kiedy bo to czekanie strasznie mnie denerwuje.Pa Pa i do
                                      zobaczenia
                                      • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.08, 16:07
                                        Pamiętaj o telefonie do mnie!!!
                                        • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 17:06
                                          cześć pamiętam
                                          • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 13:50
                                            Chciałabym wiedzieć ,czy mogłabyś mi załatwić skierowanie na te hormony.(Siostra
                                            dzwoniła i 4 litery dostała @).Więc jak tu przyleci musi iść pełną
                                            parą.Potrzebne by było na badanie prolaktyna,DHEAs,testosteron,tsh tarczycy,.Dla
                                            mnie prolaktyna tylko.Napisz czy da rady to załatwic.Daj mi nr telefonu to podam
                                            adres.
                                            • Gość: asiunia3110 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 23:38
                                              cześć zaciągnełam języka od mojej mamy jak to załatwia i nici z tego
                                              gdyż ona normalnie bierze moje wyniki i idzie do gina i on na
                                              podstawie tego co mam zapisane i co muszę zrobić to mi daje a dał
                                              dopiero na te hormony o których rozmawiałyśmy i sama nie wiem czy da
                                              jeszcze-przykro mi bo chcałam pomóc. a te tabletki na zbicie
                                              prolaktyny to niech je cholera wezmie po nich nie da rady normalnie
                                              funkcjonować pozdrawiam
                                              • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:06
                                                Ooooooooooo bardzo szkoda.Czyli będzie płaciła.A to laboratorium jest przy
                                                szpitalu tak?A bromek tak działa,ja nie byłam w stanie tego łykać.
                                                • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:55
                                                  Cześć labolatorium jest na terenie szpitala czynne od 7 do 13
                                                  prolaktynę robią tylko w czwartki. Przez ten bromek świat ze mną
                                                  tańczy, nie wiem ile jeszcze wytrzymam.
                      • hanu-ska Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 05.01.09, 10:44
                        mi tez powiedział, że hsg nie robi . Robi tylko przy okazji
                        laparoskopii.
                        Zadzwoniłam do Polanicy ( ja miałam skierowanie od dr Gizlera)
                        tam ordynator stwierdził, że mu się aparatura popsułasmile)))
                        Smiechu warte.
                        Dziewczyny w Kotlinie Kłodzkiej lekarze robia nas w wała:
                        Pawłów może fajny ale na niepłodności się nie zna (m nie wiem jak z
                        innymi przypadłościami) Niebudek każe mniej się stresować i ziółka
                        pić - a to nie zawsze pogasmile
                        Nie zlecają podstawowych badać.
                        W Invimedzie otworzyli mi oczy!!!
                        Tam przynajmniej wiem za co płacę, za wiedze kompetencje i wszystkie
                        potrzebne badania.
                        Polecam !!!!
                  • hanu-ska Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 05.01.09, 10:39
                    pawłów jest dobry jak mu się kaskę płaci za każdą wizytęsmile
    • Gość: andzia1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 11:49
      Witam Asiunia. Ja jestem z okolic Ząbkowic Śl. i od ponad pięciu lat
      borykam się z tym samym problemem co Ty. Leczyliśmy się z mężem
      przez cały ten czas w kilku klinikach, m.in na Dyrekcyjnej i u dr.
      Polaka,(świetny specjalista), jednak jak dotychczas nikt nie jest w
      stanie niestety nam pomóc...Mieliśmy nawet kilka wizyt u
      bioenergoterapeuty, co jednak okazało się stratą czasu i pieniędzy.
      Obecnie korzystamy z medycyny naturalnej tj. ziółka i akupunktura i
      cierpliwie czekamy na efekty.
      • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 16:05
        A czy można zapytać jaka jest przyczyna waszej niepłodności i czemu
        zrezygnowałaś z leczenia u Polaka ,bo Dyrekcyjnej bym nie polecała?
      • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.08, 22:59
        fajnie że do nas dołączyłaś, będzie nam rażniej.Ja w maju jak
        wszystko będzie ok. to będę miała pierwszą IUI włśnie u Polaka.
        Napisz dlaczego się u niego już nie leczysz, i jak możesz to napisz
        w czym dokładnie tkwi WAsz problem, bo u mnie plemniczki do bani
        pozdrawiam.
        • Gość: andzia1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 08:37
          Cześć dziewczyny, u nas problem tkwi w niskiej jakości nasionek,
          lecz jak każdy lekarz zapewnia przy takich parametrach może śmiało
          powstać ciąża drogą naturalną...tylko jakoś nie chce od kilku
          lat.Obecnie nie leczymy się u dr. Polaka, ponieważ stosujemy
          akupunkturę, która muszę przyznać znacznie podniosła jakość nasionek
          i naszą wiarę w powodzenie kuracji. U Polaka miałam dwa razy IUI,
          lecz niestety bez powodzenia, pomimo tego gorąco polecam - bardzo
          dobry specjalista. Asiu POWODZENIA, na pewno się uda.
          • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.08, 17:42
            Jak u Ciebie wyglądało przygotowanie do IUI u Dok.Polaka?Czym byłaś stymulowana
            i kiedy miałaś te IUI?Opisz nam proszę...
          • Gość: ana1970 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.mofnet.gov.pl 19.04.08, 12:17
            A czy byłaś pacjentką któregoś lekarza z Dyrekcyjnej we Wrocku?
            Jeśli nie, to mam kogo polecić. Dzięki nim udało się po 10 latach
            zmagań u innych "specjalistów". Tym z Dyrekcyjnej było potrzebne
            tylko kilka miesięcy, przy dość skomplikowanej sytuacji, aby stał
            się upragniony cud!
            • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.08, 16:12
              Ana1970 ,a któż to taki?Ja o ciążę starałam się 7 lat i wierz mi stał się
              cud-naturalsik!Różnych lekarzy obeszłam!!!Zdarzają się tacy lekarze,którzy
              jednym pomogą ,a drugim nie ,więc każdy ma prawo oceny.Mojej szwagierce pomógł
              taki konofał,który nie umiał nawet powiedzieć ,w którym dniu cyklu robi się
              badania hormonów.FSH kazał robić w 10 dniu cyklu!Nie piszę ,że nikomu nie
              pomogli,tylko po prostu ich nie polecam.A Tobie kto pomógł napisz?
              Pozdrowienia!
              • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.08, 19:56
                Witaj Ana1970, fajnie że się odezwalaś, napisz skąd jesteś i o jakim
                lekarzu piszesz daj też znać czy jeczyłaś się u Polaka.

Kasiu pamiętaj napisać parę słów po wizycie, mam nadzieję,że
                wszystko będzie ok.i w maju i ja i Twoja siostra będziemy po
                IUI.Czekam.
                • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.08, 11:06
                  Asiu ja nie zapomniałam o Tobie jedynie nie miałam czasu!!!W niedzielę był
                  roczek mojej córci,przyleciała też siostra...Wczoraj robiła też badania
                  hormonów,morfologię.W N.R. w szpitalu(okazało sie ,że tam też robią takie
                  badania.)Niestety ,czy tu ,czy w Kłodzku wyniki będą dopiero w czwartek.Ale
                  badania tarczycy juz ma.To te jest wazne przy zajsciu!Napisze w srode po
                  wizycie!paaaaaaaaaa
                  • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.08, 09:18
                    Asiu byłyśmy!Badała nas kobieta,strasznie taka powolna i co wpisała w kompa to
                    jej się kasowało!
                    2 razy wpisywała.Siedziałyśmy długo!~Więc siostra przedstawiła swoje wyniki
                    stare i nie kazał jej nic robić (bo Polak przyszedł na konsultację),ani mąż
                    nasienia.Tylko te badania co są potrzebne do IUI.Dostała kartkę,tam miała wpisać
                    się zgadza na IUI i w maju ma mieć ją robioną.Co do lekarki to nie chodziłabym
                    tam,bo jakaś taka ale chyba sie zna!A Polak jest bardziej fachowy rzekłbym.
                    Ma brać 1.5 tabletki CLO od 2 dnia cyklu przez 5 dni w 8 dniu na monitoring.Jak
                    słabo będzie z pęcherzykami to da jej zastrzyki w 8 dniu.Chyba ,że będzie
                    O.K.Potem pregnyl.Tylko to endo musi podrasowaś.odezwij się co u Ciebie?paa
                    • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 22:51
                      Cześć Kasiu ja borę nadal ten Bromergon i za parę dni idę sprawdzić
                      PRL i jak będzie OK. to też podchodzę w maju.Daj znać czy
                      załatwiałyście już WR, HIV i tą tesztę bo ja dzwoniłam do sanepidu w
                      KL. i nic z tego nie rozumiem. Zadzwonię jutro do Ciebie to może mi
                      wyjaśnisz jak to robiłyście. Też mam brać 1,5 CLO od 2 dnia cylku i
                      jechać między 8-10 na monitoring. Pozdrawiam.
                      • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.08, 16:06
                        Cześć Kasiu piszę bo nie mogłam się dzisiaj do Ciebie dodzwonić a
                        chciałam wiedzieć czy robiła twoja siostra badania HIV, HBs i tę
                        tesztę?no mam pytanko czy orientujesz się kto na naszym terenie robi
                        HSG oprócz Pawłowa bo on sam biedny nie może się zdecydować czy je
                        robi czy nie(Daję sobie z nim spokój bo mnie wkurzył na maksa)a
                        rzecz w tym że mam mało czasu a nie chcę robić IUI bez HSG. Jak
                        znajdziesz chwilkę to odpisz albo zadzwoń podaję mój numer 8714673
                        pa pa
    • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.08, 19:05
      Asiu co tam u Ciebie ,kiedy się spotkamy?
      • asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? 29.04.08, 22:47
        JA proponuję w poniedziałek, daj znać czy Wam pasuje, gdzie i o
        której. Pozdrawiam
        • Gość: mamakasia-1 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.08, 10:20
          Może być poniedziałek!A godzina 18?Pozdrawiam!!!
          • Gość: asiunia3010 Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.08, 10:30
            poniedziałek , 18,00 tam gdzie ostatnio. No to jesteśmy umówione pa
            pa.
    • Gość: asiunia3010 Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 15:06
      a może to być ciąża pozamaciczna?
      • Gość: mamakasia-1 Re: Do Kasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.08, 20:11
        To test również by wyszedł dodatni,bo to też ciąża jedynie umiejscowiona w
        jajowodzie.Więc raczej nie!Poczytaj w necie ,że bromergon też może tak namieszać
        ,chyba ,że...to wczesna ciąża ,której test nie wykrył!Jutro zrób jeszcze test i
        idz na bete.Wtedy będzie wiadomo.
        • Gość: asiunia3010 Re: Do Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 10:14
          Cześć Kasiu z naszego piątkowego spotkania nic jednak nie wyjdzie bo
          musiałam się zamienić w pracy żeby w czwartek jechać na HSG, tak
          więc w piątek idę na popołudniu do pracy nad czym strasznie ubolewam
          bo miałam nadzieję że sobie spokojnie pogadamy . Może uda sie na
          przyszły tydzień bo jak coś to idę na zw.lekarskie więc będę w domku
          cały czas.PA PA
          • asiunia3010 Re: Do Kasi 12.05.08, 17:19
            cześć w końcu się odzywam. u mnie sprawy wyglądaja następująco:
            byłam dziś na wizycie mam 10 dc a moje pęcherzyki szaleją 1ma 25
            drugi 24 a trzeci 20 długo się zastanawiałi czy to nie z tamtego
            cyklu i co robić ale staneło na IUI w środę po 18 jutro mam dostać
            pregnyl i zobaczymy. Boje sie że do środy to juz śladu nie będzie po
            tych pęcherzykach ale cóż robić? napisz co o tym sądziśz, czekam na
            twoje spostrzeżenia i pozdrawiam.
            • storczyk_3 Re: Do Kasi 15.05.08, 18:14
              kto będzie ci robił IUI? Czy rozmawialaś na ten temat z lekarzem?
    • mamakasia-1 Asia i co??????????????????????????????? ? 15.05.08, 13:27
      • asiunia3010 Kasia i co??????????????????????????????? ? 17.05.08, 13:11
        hej! macie już wyznaczoną wizytę?
        u mnie różnie raz coś mnie kłuje za chwilę nic nie czuję istny
        koszmar.
        • Gość: mamakasia-1 Re: Kasia i co??????????????????????????????? ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.08, 19:35
          Cześć Asiu!
          U"nas"2 dzień cyklu,czyli okres jest.Od dziś zaczęła brać
          ClO(1.5)tabletki.Bierze też kapsułki z wiesiołka na lepszy śluz i acard na
          ukrwienie macicy-ale czy pomoże to się okaże!tongue_outopija też czerwone winko.W piątek
          1 wizyta z USG.Będę dzwonić w poniedziałek(mam nadzieję ,że nie będzie żadnego
          długiego wekendu).Norbert przylatuje we wtorek ,w środę na badania HIV itd.A w
          piątek na Wrocław.Ja chyba bardziej przeżywam niż ona! I modlę się za Wasze
          powodzenie.
          P.S.A Ty chyba schiza totalna co?Współczuje ,a jednocześnie zazdroszczę.Potem
          będzie piękny efekt i tego się trzymaj i trzymaj kciuki też za
          "Nas".Pozdrowienia i pisz....

• asiunia3010 Re: Kasia i co??????????????????????????????? ? 19.05.08, 11:37
            cześć Kasiu
            dzwoniłam dziś do Ciebie bo chciałam się dowiedzieć (może wiesz) kto
            przyjmuje w piątek szef czy ONA,bo jak traficie na babę no to chyba
            ona będzie przeprowadzała IUI. Napisz jak samopoczucie u WAS bo ja
            dostaję do głowy ale jeszcze 9 dni i wszystko się okaże choć mam złe
            przeczucia PA PA smile
            • Gość: mamakasia-1 Re: Kasia i co??????????????????????????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.08, 15:39
              Wizytę "mamy" w piątek na godzinę 16_40.Przyjmie nas "baba",bo u niej mieliśmy 1
              wizytę i tak ma zostać(powiedziała położna z rejestracji)Też pewnie ona będzie
              robiła IUI.A jutro w labie przy szpitalu wojskowym we Wrocławiu mają mieć
              badania.(wiesz jakie)...Także na piątek też da wyniki z HIV-u,HBS-u itd.We
              Wałbrzychu czekałaby z tydzień ,a tu nie ma czasu.
              Bolą ją jajniki,chyba pracują i jest ospała.A jak dzwoniłaś
              to prawdopodobnie telefon był zajęty ,bo ona rozmawiała z mężem ,bo jutro już
              przyjeżdża.
              Ty chyba ode mnie dostaniesz w dupsko.Widzę ,że za bardzo się
              nakręciłaś,przecież mówiłam Ci ,że będzie dobrze.Uda się musiiiiiiiiiii!!!!A
              swoją drogą zawsze są złe przeczucia ,przecież nic nie jest przesądzone.A czemu
              sadzisz ,że nic z tego???
              • asiunia3010 Re: Kasia i co??????????????????????????????? 26.05.08, 15:36
                halo czy ktoś tu jeszcze zagląda bo nie ma żadnej nowej wiadomości
                a ja jestem bardzo ciekawasmile)))
                a u mnie DUPA,NIC, ZERO................
                czas udeżyć do Invimedu
                • Gość: ana1970 Re: Kasia i co??????????????????????????????? IP: *.mofnet.gov.pl 29.05.08, 08:06
                  asiunia3010, nie wiem jak jest w invimedzie, ale mogę podać dobry
                  kontakt we Wrocławiu. Jeśli chcesz spróbować, to podaj prywatnego e-
                  mila. Wtedy mogę Ci podać więcej informacji.
                  • asiunia3010 Re: Kasia i co??????????????????????????????? 29.05.08, 13:53
                    to super spróbować zawsze można
                    oloasia@poczta.onet.pl
                    dzięki
                  • asiunia3010 Re: Kasia i co??????????????????????????????? 29.05.08, 13:59
                    spróbować zawsze można
                    oloasia@poczta.onet.pl
                    dzięki i miłego dnia
                    napisz co słychać aktualnie u Ciebie
                    • asiunia3010 witaj hanu-ska 08.01.09, 16:18
                      fajnie że się odezwałaś. Pisałaś o Polanicy ja też chciałam tam zrobić HSG ale
                      nie było mowy bo albo nie mają wzierników albo kontrastu normalnie szkoda gadać.
                      Zrobiłam więc u Wojciechowskiego we Wrocku i teraz staram sie naturalnie a jak
                      do lutego nic nie wyjdzie to idę na IUI. Daj znać jak jest w Invimedzie bo ja
                      chodzę jak narazie do POlaka ale nie wykluczam zmiany kliniki.Może sie znamy w
                      realu? kto wie.Pozdrawiam
                      • hanu-ska do asiuni3010 :) 28.01.09, 09:37
                        Witaj,
                        9 lutego ide na wizytę kontrolna przed pierwszę inseminacją...brr
                        troche sie boję.
                        W invimedzie jest naprawdę ok, nie czeka się godzinami na wizytę,
                        umawiasz się i od razu wchodzisz do drsmile
                        Jestem, tam od niedawna ( jakies 3 wizyty. Napisze po insemin. o
                        efektachsmile Zobaczymy jak bedzie. A co do reala to kto wie. Jestes z
                        Kłodzka?

Wracając do Polanicy - TRAGEDIA ( szpital tylko ładnie wygląda,
                        jesli chodzi o reszte dalej to samo gó...
                        • asiunia3010 Re: do hanu-ska 08.02.09, 18:10
                          witaj napisz jak było na wizycie i kiedy IUI,jestem ciekawa gdzie
                          robiłaś lub będziesz robiła wszystkie potrzebne badania jak HIV i
                          reszta. Moje niestety juz są nieważne i musze robić jeszcze raz.
                          Pozdrawiam i czekam na wieści Aśka
                          • hanu-ska Re: do hanu-ska 13.02.09, 16:17
                            hej nic mi nie mówiono o żadnych takich badaniach (typu HIV)
                            Póki co to inseminacja misię przesunęła , bo mi jako nie pękłosmile
                            Przepisał mi dr Luteinkę, czekamy teraz do 25 dc i jak wszystko
                            bedzie ok to przy następnym cyklu ( czyli za jakies 1,5 miesąca )
                            pierwsza próba.
                            w tym powiedział mi , że i tak by nic nie wyszło ze względu na to
                            jajosmile
                            W kłodzku nie mozna zrobic takich badań?
                            spróbuj w szpitalu.
                            A ty jaki masz plan działań?
                            pa
                            • asiunia3010 Re: do hanu-ska 15.02.09, 11:51
                              Witaj ja w przyszłym miesiacu wybieram sie do Polmedu i pewnie
                              dowiem sie co dalej, Czy jeszcze IUi czy in vitro. Co do badań to ja
                              z mężem robiliśmy HiV, WZW, wszystkie hormony i coś jeszcze ale
                              teraz nie pamiętam. Hiv robiliśmy prywatnie w sanepidzie (ok.200zł)
                              ale dowiedziałam się że skierowanie może wystawić lekarz chorób
                              zakażnych. Gdybyś orientowała się gdzie jest ta poradnia to daj znać
                              ja byłam ostatnio tm gdzie było pogotowie ale nie znalazłam a warto
                              spróbować. Pozdrawiam - Aśka
                              • Gość: madzia Re: do hanu-ska IP: 78.8.140.* 23.02.09, 18:03
                                PORADNIE SPECJALISTYCZNE
                                ul. Wojska Polskiego 16
                                PORADNIA CHORÓB ZAKAŹNYCH I WZW
                                telefon: 074/ 867 21 32
                                lekarz: Barbara Jamrozy
    • Gość: madzia Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: 78.8.140.* 23.02.09, 17:08
      jestem z kłodzka i leczymy się w www.polmed.info.pl
      • Gość: madzia Re: a może jest ktoś z okolic Kłodzka? IP: 78.8.140.* 23.02.09, 18:05
        Mnie i mojego męża leczy lek med. Stanisław Zosik, bardzo sympatyczna osoba
        która nie próbuje naciągnąć nas na dodatkowe koszta
        Staramy się o dziecko ok. 6 lat bezskutecznie.
        Na pierwszą wizytę w Klinice Polmet - dr. Polak trafiłam w połowie stycznia 2009
        Zlecono wykonać na szereg badań
        - FSH, LH, TSH, PRL ESTRADIOL – moje
        - FSH, LH, PRL, TSH, TESTOSTERON – męża
        Oraz ogólne badanie nasienia oraz przeciwciała przeciwplemnikowe w nasieniu –
        180 zł wykonane we Wrocławiu u Pani Ewy Zagockiej
        Okazało się że mój mąż ma bardzo słabe plemniki które nie można podreperować
        farmakologicznie natomiast moje wyniki wyszły w porządku.
        Po drugiej wizycie lek Zosik zaproponował mam dwa rozwiązania 1) inseminacja z
        nasieniem od dawcy zmieszanym z nasieniem mojego męża 2) In vitro które
        kosztuje ok. 10 tyś + dodatkowe badania w poradni genetycznej we Wrocławiu na
        które trzeba czekać aż do lipca na ich wykonanie
        W połowie marca mam mieć inseminacje dodatkowe badania do inseminacji
        - HIV, HBs, HCV, WR, PRZECIWCIAŁA W KIERUNKU RÓŻYCZKI, TOXOPLAZMOZY, CYTOMEGALI
        TRZYMAJCIE MOCNO KCIUKI ….
        • asiunia3010 Re: witaj madzia 23.02.09, 23:20
          cześć miło że się odezwałaś smiledzięki za namiary na poradnię spróbuję
          tam dostać skierowanie na HIV i reszte badań choć nie bardzo wierzę
          że się uda i pewnie znowu trzeba będzie robić prywatnie. Ja też sie
          leczę w POlmedzie, tamtą IUi robiła dr Dobroszycka natomiast teraz
          jestem zapisana na 10.03 do Polaka i wtedy dowiem sie co dalej
          chciałabym jeszcze raz spróbować IUI ale nie wiem czy jest sens (
          mamy taki sam problem jak Wy) daj znać gdzie załatwiasz wszystkie
          wyniki i pisz co słychać. Pozdrawiam Aśka
          • Gość: madzia Re: witaj madzia IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.02.09, 18:38
            Ja na wszystkie badania dostałam skierowanie od ginekologa i zrobiłam je w
            szpitalu w laboratorium, 02.03 mam dostać miesiączkę i od 03.03. mam brać
            clostilbegyt po 1,5 tabletki przez 5 dni – wizyta w 8 lub 9 dniu cyklu. Bardzo
            się boję bo jest to mój pierwszy raz.
            Napisz ile macie lat,
            • asiunia3010 Re: witaj madzia 24.02.09, 20:03
              ja mam 31 lat i ponad 2 lata walczę o drugie dziecko. napisz do
              jakiego chodzisz gina, ja do tej pory chodziłam do Pawłowa i
              Śliwkowej więc nie miałam skierowań na badania a chciałabym znależć
              jakiegoś który mi takie skierowanie ewentualnie da. Co do IUi to
              naprawde nie musisz się niczego bać,najpierw mąż mój zrobił co
              trzeba w pokoiku i mieliśmy 2 godziny wolnego gdyż w tym czasie
              szykowane było nasienie potem wskoczyłam na fotel i wszystko trwało
              ok.3 min. następnie USG co z pęcherzykami i do domku tak więc nic
              sie nie martw - damy
              radę.Aśka

• Gość: madzia Re: witaj madzia IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.02.09, 20:29
                Byłam u śliwki na NFZ, dostałam na wszystkie wyniki.
                Mam do ciebie pytanie, mam wizyta w 8 lub 9 dniu cyklu, czy od razu (w ten sam
                dzień) będę miała wykonaną inseminację. Ja i mój mąż mamy po 27 lata.
                • asiunia3010 Re: witaj madzia 26.02.09, 10:47
                  Cześć na IUi umówią sie w inny dzień a teraz zobaczą jak rosną
                  pęcherzyki i włśnie na tej podstawie wyznaczą termin. Ja na 36
                  godzin przed dostałam Pregnyl na peknięcie i tak jest w większości
                  dziewczyn. Mam pytanie czy jesteś stałą pacjentką Śliwki czy poszłaś
                  konkretnie po skierowanie i czy załatwiasz skierowanie na HIV? o IUI
                  nic się nie martw to naprawdę pikus w porównaniu z póżniejszym
                  czekaniem na rezultat-powodzenia Aśka.
                  • asiunia3010 Re: witaj madzia 20.03.09, 13:57
                    hanu-ska co tam u Ciebie jak przygotowania do IUI,madzia może Ty
                    masz jakieś dobre wieści ja jadę do POlaka 31.03
                    • hanu-ska Re: witaj madzia 23.03.09, 12:25
                      U mnie sie troche pomieszałosmile
                      Bo mi ten dzidowski pęcherzyk nie chce pękaćsmile
                      Pregnylu nie mogłam dostac nigdzie ale w Bystrzycy w aptece mam
                      załatwione także na przyszły cykljuz jestem przygotowanasmile
                      Prawdopodobnie będe miała insemke w kwietniu, zobaczymy jak będzie.
                      U mnie problem jest wrogiego sluzu i pecherzyków które nie chcą
                      pękać, reszta ok.
                      A u Ciebie jak sytuacja?
                      dziewczyny zobaczycie , że wtym roku będziemy pyzami.!!!!Pa
                      • xx131 Re: witaj madzia 02.04.09, 18:56
                        asiunia3010 jak po wizycie ja też jestem z okolic kłodzka, jestem po 1 uiu
                        nieudanej w invimedzie
                        • asiunia3010 Re: witaj xx131 03.04.09, 21:25
                          cześć fajnie że się odezwałaś.Ja też miałam IUI w maju tamtego roku
                          u dr Polaka i pojechałam teraz dowiedzieć sie co dalej , niestety w
                          naszym przypadku zdaniem doktora kolejna IUI to tylko strata czasu
                          i kasy więc zaproponował nam ICSI. Napisz coś więcej o sobie u kogo
                          się leczysz, jaki macie problem i ile lat?
                          My już 3 lata walczymy o drugie dziecko, synek poczęty naturalnie
                          niewiadomo kiedysmile ja mam 32 lata. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka