po_trzydziestce1 03.06.08, 19:52 Od jakiej dawki zaczynalyscie? Ja dzis zazyje pierwsza tabletke na noc, ginek poradzil zaczac od 1/2, ale czytalam gdzies, ze mozna zaczac od 1/4. A chcialabym uniknac jakichs sensacji Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bushko Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 19:58 Ja przyznam się szczerze, nie pamiętam....to było tak dawno... ale ponad rok temu jak ponownie zaczęłam brac bromek, to chyba od 1/2 tabl zaczynałam.... tak coś mi się zdaje... i było ok.... z bromkiem nie miałam nigdy problemów. Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 19:58 melduję się biorę Bromek od lutego. Rzeczywiście zaczynałam od 1/4 bromka przez 4 dni na noc, potem 1/4 rano i wieczorem też przez 4 dni, no a potem już docelowa ilość 1/2 rano i wieczorem. I tak aż do zajścia w ciąże !!! Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:07 ja mam docelowo brac 1 x dziennie, ale mysle, ze dzis wezme 1/4 a jutro moze juz 1/2 przez pare dni, a potem mam brac 1 na noc. A bromek Justmago to lek obnizajacy prolaktyne, ktorej podwyzszony poziom moze utrudnaic zajscie w ciaze przez blokade owulacji i nie pekanie pecherzykow. Choc u mnie wszystko wskazuje, ze owu mam. Ale poziom jest troche podwyzszony wiec wierze, ze bromek + HSG = groszek, acha no i jeszcze w tym rownaniu musi byc seks, bo sam bromek to chyba mi groszka nie zrobi Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:10 już przedstawiam naszego Bromka mały, biały, na początku obrzydliwy no ale ma obniżyć prolaktynę. U mnie zadziałał błyskawicznie z 50 zszedł na 4 (norma chyba ok 20). No ale cały czas mam brać. U wielu osób obniżenie prolaktyny skutkuje błyskawiczna ciążą, pod warunkiem że nie ma innych problemów. Odpowiedz Link
justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:55 hmmm blyskawiczna ciaza mowisz... musze wiec prolaktyne sprawdzic... Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 21:05 Viktoria, blyskawiczna ciaza - to brzmi lepiej niz wygrana w lotto - musze sobie to powtarzac biorac bromka. Rany, na serio boje sie go zazyc tylku rzeczy sie w necie o nim naczytalam No ale chyba 1/4 tabletki mnie nie wykonczy. Nie wykonczy? Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 21:48 Zazylam 1/4 bromka, jutro zdam Wam relacje jak sie czuje. Jutro tez planuje zazyc juz 1/2. Ale dzis sama w domu jestem wiec nie chcialam za bardzo szalec No to ktos nowy pojawil sie w moim zyciu, ma na imie bromek, a owocem naszej wspolpracy ma byc groszek Odpowiedz Link
justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 21:53 i sie zrobil Trojkacik widze ) Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 22:16 Anetko niech moc będzie z Tobą ! moc Bromka oczywiście no i ja może trochę przesadziłam, że było tak źle, było tylko niedobrze, codziennie ale jeden raz dziennie i po 3 czy 4 dniach przeszło - to tak w szczegółach a teraz ja i Bromek to już para i rozstaniemy się dopiero wtedy gdy Bromek w końcu porządnie się postara i zrobimy wspólnie Groszka - potem go rzucam dziewczyny...! taka jestem zołza no a tak na poważnie Magda to mi badanie na prolaktynę lekarka zleciła pierwsze, twierdząc że najwięcej dziewczyn zachodzi u niej po Bromku, mała rzecz a czasem jest kluczem do wszystkich problemów. Odpowiedz Link
justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 22:33 wiktoria ja jutro jeszcze raz do Gp sie udam i moze cos wyblagam jakies skierowanie na badania... Chce do normalnego ginekologa ale to moze w nastepnym cyklu jak sie pzrelotem w Polsce pojawie.. Tylko tam badan nie zrobie bo mi tak wypadaz,e akurat w srodku cyklu bede ... Odpowiedz Link
bushko Justmaga!!!! 03.06.08, 22:46 To jak w połowie cyklu będziesz w PL to rób monit! Zobaczysz czy jest pęcherzyk, jakie endometrium, czy nic złego sie nie dzieje tzn żadnych torbieli.... To jest to!!!! Nie przegap monitu!!! No i przez jakiś czas w PL będziesz, to przy odrobinie szczęścia uda Ci sie zrobić prog 7 dpo..... No chyba, że przyjedziesz na weekend...) Odpowiedz Link
justmaga Re: Justmaga!!!! 03.06.08, 23:09 Monit czyli Usg?? mam nadziej,ze mi sie uda zrobic.. ja okolo 5 dni zostane to chyba na jakies usg sie zalapie... dziki za podpowiedz... Odpowiedz Link
bushko Re: Justmaga!!!! 03.06.08, 23:18 Tak usg, monitoring cyklu. Zamów sobie wczesniej wizytę, bo może byc krucho w ostatniej chwili.... W Warszawie będziesz robić? To enel- med, czy LiM mają stronę www z nr telefonów. Możesz zadzwonić i zapisać się jak wiesz kiedy będziesz w PL... najlepeij zamów 2 terminy... zawsze możesz zrezygnować... W enel-medzie ja chodze do dr Sadowskiej, a w LiMie polecam dr Przygodę.... koniecznie trzeba zapisać się wczesniej... Bushko... Odpowiedz Link
justmaga Re: Justmaga!!!! 03.06.08, 23:33 moja kumpela pracuje na Lindleya w szpitalu i tam mi polecila ginekologa znajomego to zapytam czy on usg pzry okazji zrobi..a jak nie zrobi to juz zapisuje te nazwiska i sie umowie do nich... Wielkie dzieki... Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 22:50 Magda ja byłam wczoraj u GP, powiedziałam że się staramy i nie wychodzi. Dostałam skierowanie na kilka hormonów w dniu 5 (FSH, LH, resztę nie mogę rozczytać) + progesteron w dniu 21. Mój mąż dostał skierowanie na badanie nasienie. Wszystko od ręki. Potem mam zrobić skan. Zdziwiło mnie że tak szybko, bez żadnego czekania i proszenia. Ja w sumie nie zamierzałam się leczyć w Anglii ale jak mogą mi pomóc to spróbuje. Jak tylko weszłam do gabinetu powiedziałam że mam PCO, a to u nich się chyba od razu kwalifikuje do jakieś specjalnej kliniki płodności -coś takiego mi mówiła ta lekarka. Na razie jestem miło zaskoczona tą wizytą. Magda a jakie Ty masz doświadczenia z leczeniem w Anglii? Odpowiedz Link
justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 23:12 No ja jak raz bylam to pisalam lekarz mnie wysmial,ze chce dziecka w tym wieku a jak powiedzialam o plamieniach w 7 dpo to powiedzial,ze sie zdarza.. kazal przyjsc jak rok staran minie... ja wlasciwie jutro to do pielgniarki jestem umowiona ale chyba bede noga tupac.. bo mam dosc tej niepewnosci i niemoznosci zbadania sie... Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 09:01 Dzięki Kochana za miłe słowa, żyję!!! Ja juz prawie przed zasnieciem testament spisalam, a polykajac 1/4 bromka w trakcie kolacji to az sie przezegnalam Nic sie nie dzieje wiec dzis wieczorem biore 1/2 bromka i niech kochanienki dziala)) Odpowiedz Link
keegan Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 11:13 to cieszę sie bardzo i oby tak dalej parę minut temu rozmawiałam z koleżanką z pracy, bo też brała i znią było ok, co człowiek to inna opinia Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 11:20 Ja tez sie ciesze, ze na razie ok. I niech tak pozostanie, jutro bede po wiekszej dawce wiec dam znac jak i co. Kurcze, biore sie do pracy, bo w koncu mnie przez Was wyleja Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 18:56 Aneta Ty normalnie Twardzielka jesteś! mnie zwalił Bromek, a Ty masz się dobrze. I bardzo mnie to cieszy. Jak nic się nie dzieje to chyba spokojnie możesz zwiększać dawkę. Trzymaj się i informuj na bieżąco. Buźka Odpowiedz Link
po_trzydziestce1 Biorę bromek i wciąż żyję:-) 05.06.08, 09:32 i na dodatek mam się dobrze (póki co). Wczoraj wzięłam 1/2 i dziś znowu czuję się ok. Hip hip hurra A tak się bałam go brać Jedyne co czuje to senność, ale nie łącze tego z bromkiem Wiec jeszcze dziś i jutro wezmę 1/2 tabletki, a potem idę już na całość Niech bromuś działa Dzięki Viki za uznanie, choć twardziel ze mnie żaden Odpowiedz Link
viktoria1980 Re: Biorę bromek i wciąż żyję:-) 05.06.08, 13:21 i tak Anetko melduj sie ze zyjesz Odpowiedz Link