Dodaj do ulubionych

do dziewczyn, ktore braly bromek

03.06.08, 19:52
Od jakiej dawki zaczynalyscie? Ja dzis zazyje pierwsza tabletke na
noc, ginek poradzil zaczac od 1/2, ale czytalam gdzies, ze mozna
zaczac od 1/4. A chcialabym uniknac jakichs sensacjisad
Obserwuj wątek
    • bushko Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 19:58
      Ja przyznam się szczerze, nie pamiętam....to było tak dawno... ale ponad rok
      temu jak ponownie zaczęłam brac bromek, to chyba od 1/2 tabl zaczynałam.... tak
      coś mi się zdaje... i było ok.... z bromkiem nie miałam nigdy problemów.
    • viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 19:58
      melduję się smile biorę Bromek od lutego. Rzeczywiście zaczynałam od 1/4 bromka
      przez 4 dni na noc, potem 1/4 rano i wieczorem też przez 4 dni, no a potem już
      docelowa ilość 1/2 rano i wieczorem. I tak aż do zajścia w ciąże !!!
    • justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:00
      a co to jest???
      • po_trzydziestce1 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:07
        ja mam docelowo brac 1 x dziennie, ale mysle, ze dzis wezme 1/4 a
        jutro moze juz 1/2 przez pare dni, a potem mam brac 1 na noc.
        A bromek Justmago to lek obnizajacy prolaktyne, ktorej podwyzszony
        poziom moze utrudnaic zajscie w ciaze przez blokade owulacji i nie
        pekanie pecherzykow. Choc u mnie wszystko wskazuje, ze owu mam. Ale
        poziom jest troche podwyzszony wiec wierze, ze bromek + HSG =
        groszek, acha no i jeszcze w tym rownaniu musi byc seks, bo sam
        bromek to chyba mi groszka nie zrobismile
      • viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:10
        już przedstawiam naszego Bromka smile mały, biały, na początku obrzydliwy no ale ma
        obniżyć prolaktynę. U mnie zadziałał błyskawicznie z 50 zszedł na 4 (norma chyba
        ok 20). No ale cały czas mam brać. U wielu osób obniżenie prolaktyny skutkuje
        błyskawiczna ciążą, pod warunkiem że nie ma innych problemów.
        • justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 20:55
          hmmm blyskawiczna ciaza mowisz...
          musze wiec prolaktyne sprawdzic...
          • po_trzydziestce1 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 21:05
            Viktoria, blyskawiczna ciaza - to brzmi lepiej niz wygrana w lotto -
            musze sobie to powtarzac biorac bromka. Rany, na serio boje sie go
            zazyc tylku rzeczy sie w necie o nim naczytalamsad No ale chyba 1/4
            tabletki mnie nie wykonczy. Nie wykonczy?smile
            • po_trzydziestce1 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 21:48
              Zazylam 1/4 bromka, jutro zdam Wam relacje jak sie czuje. Jutro tez
              planuje zazyc juz 1/2. Ale dzis sama w domu jestem wiec nie chcialam
              za bardzo szalecsmile
              No to ktos nowy pojawil sie w moim zyciu, ma na imie bromek, a
              owocem naszej wspolpracy ma byc groszeksmile
              • justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 21:53
                i sie zrobil Trojkacik widze smile)
                • viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 22:16
                  Anetko niech moc będzie z Tobą ! smile moc Bromka oczywiście smile no i ja może trochę
                  przesadziłam, że było tak źle, było tylko niedobrze, codziennie ale jeden raz
                  dziennie i po 3 czy 4 dniach przeszło - to tak w szczegółach smile a teraz ja i
                  Bromek to już para smile i rozstaniemy się dopiero wtedy gdy Bromek w końcu
                  porządnie się postara i zrobimy wspólnie Groszka - potem go rzucam
                  dziewczyny...! taka jestem zołza smile
                  no a tak na poważnie Magda to mi badanie na prolaktynę lekarka zleciła pierwsze,
                  twierdząc że najwięcej dziewczyn zachodzi u niej po Bromku, mała rzecz a czasem
                  jest kluczem do wszystkich problemów.
                  • justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 22:33
                    wiktoria ja jutro jeszcze raz do Gp sie udam i moze cos wyblagam
                    jakies skierowanie na badania...
                    Chce do normalnego ginekologa ale to moze w nastepnym cyklu jak sie
                    pzrelotem w Polsce pojawie..
                    Tylko tam badan nie zrobie bo mi tak wypadaz,e akurat w srodku cyklu
                    bede ...
                    • bushko Justmaga!!!! 03.06.08, 22:46
                      To jak w połowie cyklu będziesz w PL to rób monit! Zobaczysz czy
                      jest pęcherzyk, jakie endometrium, czy nic złego sie nie dzieje tzn
                      żadnych torbieli.... To jest to!!!! Nie przegap monitu!!! No i przez
                      jakiś czas w PL będziesz, to przy odrobinie szczęścia uda Ci sie
                      zrobić prog 7 dpo..... No chyba, że przyjedziesz na weekend...wink)
                      • justmaga Re: Justmaga!!!! 03.06.08, 23:09
                        Monit czyli Usg??
                        mam nadziej,ze mi sie uda zrobic.. ja okolo 5 dni zostane to chyba
                        na jakies usg sie zalapie...
                        dziki za podpowiedz...
                        • bushko Re: Justmaga!!!! 03.06.08, 23:18
                          Tak usg, monitoring cyklu. Zamów sobie wczesniej wizytę, bo może byc
                          krucho w ostatniej chwili.... W Warszawie będziesz robić? To enel-
                          med, czy LiM mają stronę www z nr telefonów. Możesz zadzwonić i
                          zapisać się jak wiesz kiedy będziesz w PL... najlepeij zamów 2
                          terminy... zawsze możesz zrezygnować... W enel-medzie ja chodze do
                          dr Sadowskiej, a w LiMie polecam dr Przygodę.... koniecznie trzeba
                          zapisać się wczesniej...

Bushko...
                          • justmaga Re: Justmaga!!!! 03.06.08, 23:33
                            moja kumpela pracuje na Lindleya w szpitalu i tam mi polecila
                            ginekologa znajomego to zapytam czy on usg pzry okazji zrobi..a jak
                            nie zrobi to juz zapisuje te nazwiska i sie umowie do nich...
                            Wielkie dzieki...
                    • viktoria1980 Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 22:50
                      Magda ja byłam wczoraj u GP, powiedziałam że się staramy i nie wychodzi.
                      Dostałam skierowanie na kilka hormonów w dniu 5 (FSH, LH, resztę nie mogę
                      rozczytać) + progesteron w dniu 21. Mój mąż dostał skierowanie na badanie
                      nasienie. Wszystko od ręki. Potem mam zrobić skan. Zdziwiło mnie że tak szybko,
                      bez żadnego czekania i proszenia. Ja w sumie nie zamierzałam się leczyć w Anglii
                      ale jak mogą mi pomóc to spróbuje. Jak tylko weszłam do gabinetu powiedziałam że
                      mam PCO, a to u nich się chyba od razu kwalifikuje do jakieś specjalnej kliniki
                      płodności -coś takiego mi mówiła ta lekarka. Na razie jestem miło zaskoczona tą
                      wizytą. Magda a jakie Ty masz doświadczenia z leczeniem w Anglii?
                      • justmaga Re: do dziewczyn, ktore braly bromek 03.06.08, 23:12
                        No ja jak raz bylam to pisalam lekarz mnie wysmial,ze chce dziecka w
                        tym wieku a jak powiedzialam o plamieniach w 7 dpo to powiedzial,ze
                        sie zdarza.. kazal przyjsc jak rok staran minie...
                        ja wlasciwie jutro to do pielgniarki jestem umowiona ale chyba bede
                        noga tupac.. bo mam dosc tej niepewnosci i niemoznosci zbadania
                        sie...
    • keegan Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 07:19
      napisz jak się czujesz smile
      • po_trzydziestce1 Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 09:01
        Dzięki Kochana za miłe słowa, żyję!!! smile Ja juz prawie przed
        zasnieciem testament spisalam, a polykajac 1/4 bromka w trakcie
        kolacji to az sie przezegnalamsmile Nic sie nie dzieje wiec dzis
        wieczorem biore 1/2 bromka i niech kochanienki dzialasmile))
        • keegan Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 11:13
          to cieszę sie bardzo i oby tak dalej smile
          parę minut temu rozmawiałam z koleżanką z pracy, bo też brała i znią
          było ok, co człowiek to inna opinia
          • po_trzydziestce1 Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 11:20
            Ja tez sie ciesze, ze na razie ok. I niech tak pozostanie, jutro
            bede po wiekszej dawce wiec dam znac jak i co.
            Kurcze, biore sie do pracy, bo w koncu mnie przez Was wylejasmile
            • viktoria1980 Re: Anetko i jak po tym bromku ??? 04.06.08, 18:56
              Aneta Ty normalnie Twardzielka jesteś! mnie zwalił Bromek, a Ty masz się dobrze.
              I bardzo mnie to cieszy. Jak nic się nie dzieje to chyba spokojnie możesz
              zwiększać dawkę. Trzymaj się i informuj na bieżąco. Buźka
              • po_trzydziestce1 Biorę bromek i wciąż żyję:-) 05.06.08, 09:32
                i na dodatek mam się dobrze (póki cosmile). Wczoraj wzięłam 1/2 i dziś
                znowu czuję się ok. Hip hip hurrasmile A tak się bałam go braćwink
                Jedyne co czuje to senność, ale nie łącze tego z bromkiemsmile
                Wiec jeszcze dziś i jutro wezmę 1/2 tabletki, a potem idę już na
                całośćsmile Niech bromuś działasmile

Dzięki Viki za uznanie, choć twardziel ze mnie żadensmile
                • viktoria1980 Re: Biorę bromek i wciąż żyję:-) 05.06.08, 13:21
                  i tak Anetko melduj sie ze zyjesz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka