0.freedom 09.07.08, 14:16 Doradźcie, proszę, gdzie lepiej się udać?A może jeszcze inne miejsca polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miceel Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 09.07.08, 16:09 Szkoda czasu na kraków,tylko NOVUM!!! Odpowiedz Link
luliczek78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 09.07.08, 19:41 znam Macierzynstwo i Janeczkę. Zdecydowanie Janeczko! Odpowiedz Link
agnieszka.krak Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 09.07.08, 19:52 Janeczko. Od Macierzynstwa daleko, ze wzgledu na Szlachcica - to szarlatan i zdzierca jakich mało, tak samo zreszta jak Jankowski z Feminy. Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 09.07.08, 23:32 Dziękuje Wam serdecznie. Spróbuję się umówić na wizytę. Ciekawe ile będę czekać?... Odpowiedz Link
Gość: brzydula1 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 13:32 ja leczyłam się w macieżyństwi i jak najbardziej polecam ta klinike a owocem moich staran jest 17miesieczna coreczka oraz terazniejszy 5tyd cizy poprzez inseminacje!!!goraco polecam dr mirockiego!!!!!! Odpowiedz Link
Gość: betkasko Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.chello.pl 11.09.08, 15:39 witam mam pytanie dlaczego polecasz właśnie dr Janeczko Odpowiedz Link
jollyb Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 10.07.08, 11:21 teraz w klinice jest remont , wiem bo dzwonilam , a ja czekalam na pierwsza wizyte chyba 3 tygodnie, ale powiem ci cos dzieki dr Jneczko jestem w 21 tygodniu ciazy i nosze pod sercem sliczna zdrowa corenke)))) nie zastanawiaj sie , pomoze ci. Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 10.07.08, 11:27 Dziękuje Ci bardzo-własnie przed chwila wysłuchałam informacji, że zapisy dopiero od 21 lipca z powodu remontu.Także poczekam do 21.Zastanawiałam się czy robić poziom hormonów przed 1 wizytą-ale w sumnie to nie wiem których i czy jest sens...2 miesiące temu badałam prolaktyne i progesternon w 2 fazie cyklu-wszystko ok, miesiaczkuje regularnie, wyczuwam owulację.Co radzicie?Może poczekam do rad na 1 wizycie...już sama nie wiem... Odpowiedz Link
luliczek78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 10.07.08, 19:35 jak znade chwilke to napisze ci jakie badania powinnas miec, wtedy szybciej zaczniecie leczenie. Moim zdaniem lepiej to mieć na pierwszej wizycie - będzie to jakiś krok do przodu. Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 10.07.08, 22:27 Bardzo Ci z góry dziękuję za te wiadomości i proszę, żebys znalazła czas Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 28.07.08, 10:20 0.freedom i jak? Umówiłaś się jak tak to na kiedy? Tez się wybieram bo mam juz dość czekania na cud. Pozdrawiam serdecznie i dobrze słyszeć że ktoś z tego forum zaczyna właśnie wtedy co ja Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 28.07.08, 17:24 milipi, umówilismy się na 1 wizytę na 8 sierpnia. Wcześniej mąż powtarza badania, żeby miec aktualne. Już się denerwuję i czekam na pozytywną wizytę ... Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 28.07.08, 18:51 trzymam kciuki, ja mam po Was ale napisz prosze jakie będziesz miała wrażenia powodzenia Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 08.08.08, 17:58 I juz po pierwszej wizycie Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni - dostalismy pakiet badań do zrobienia, a nawet nie pakiet tylko 4. Nie zlecał całej masy "potrzebnych" badań i odpowiadał na wszelkie pytania. Męża wyniki okazały się dobre,a u mnie też nie budzi nic zastrzeżeń. JJ powiedzał nam, że 9 miesięcy starań to nic takiego i dopiero PO 12 miesiącach można mysleć o leczeniu, a teraz dla pewności, skoro chcemy możemy robić podstawowe badania. Jestesmy dobrej myśli. Trzymam za wszystkie pary, które się do JJ udadzą. Odpowiedz Link
milipi78 0.freedom 09.08.08, 16:54 Dzięki za szybką informację, czyli podsumowując możesz być póki co spokojna??? Miło usłyszec coś takiego czyli teraz badania i co dalej? Idziesz do niego z wynikami? CZy macie próbowac jeszcze te 3- 4 miesiące? A długo czekaliście? Czy wedle umówionego czasu Was przyjął? Ja idę 1 wrzesnia ale niestety sama (mąż jest za granicą)i trochu się boję. Trzymam kciiuki!!! Odpowiedz Link
0.freedom Re: 0.freedom 09.08.08, 23:54 Teraz zrobię badania, które zlecił, potem konsultacja i kolejne 2. A tak to wypada, że akurat każde z badań zrobię w innym miesiącu, więc akurat miną "brakujące" 3. Oczywiście w międzyczasie będziemy próbować Nie czekaliśmy długo, a jak juz byliśmy w gabinecie, to poświęcił nam duuużo czasu. Bądź spokojnej myśli - ja też się obawiałam,a nie ma powodu. Będzie dobrze!Daj znać,jak Ci poszło. Odpowiedz Link
milipi78 do jollyb 28.07.08, 10:47 hej, jeszcze pytanie do Ciebie, widze że jesteś bardzo zadwolona z janeczko, możesz mi powiedzieć jak wyglądała 1 wizyta u niego, jakie badania zlecił itd? Zauważyłam że zaczełaś starania chyba w grudniu 2007 a w marcu juz byłaś w ciązy. Czy to znaczy że najpierw jaieś inseminacje a później in vitro? chyba że coś pokeciłąm i źle zrozumiałam bo już mam mętlik w głowie. Wybieram się na wizytę końcem sierpnia.Pozdrawiam i oczywiście GRATULUJĘ!!! Odpowiedz Link
jollyb Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 03.08.08, 20:08 u nas byl klopot bo maz nie mieszka w polsce, wiec tak naprawde pierwsza wizyte mialam 29 sierpnia rok temu, kazal mi zrobic wtedy kariotyp, badania hormonalne, krwi i moczu tez i czekalam na kariotyp jakis miesiac. wszystko bylo w normie oprocz endometriozy u mnie i zaczelo sie czekanie na meza. dopiero na Boze narodzenie byl mezus i wtedy badal jego nasienie. no i dopiero gdzies tak od lutego zaczelam stymulacje zastrzykami w brzuch(decapeptyl) i w pupe ( merional) potem punkcja , transfer 2 zarodkow i teraz to juz 25 tc z moja coreczka. JANECZKO to czlowiek ktoremu zawdzeczam moje szczescie, konkretny, rzeczowy, a zarazem mily(choc nie jest jakis wylewny do przesady- bardziej wylewny jest dr Przybycien , wiem bo mialam z nim konktak 2 razy gdy zastepowl mojego lekazra) . Gdy byl moj maz ze mna,janeczko siedzial z nami poltora godziny i odpowiadal na wszystkei , nawet te najglupsze pytania.jesli chcesz kontak telefoniczny ze mna , napisz na mojego maial jollys@op.pl chetnie pomoge we wszystkim naprawde. pozdrawiam Odpowiedz Link
Gość: niunia Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 11:50 zdecydowanie odradzam macierzyństwo leczyłam się ponad rok badaia były ok męza ja miałam jeden jajowód zły a drugi ok miałam dwa razy invitro tam podają zarodki po dwóch dniach zarodki były najlepsze jakie mogą byc a jednak nic a moja koleżanka leczyła się u janeczki i chociaż u obojga był problem to zaszła po pierwszym invitro tam podają zarodki po pięciu dniach koszty niższe lekarz doradza gdzie kupic taniej leki poprostu przepłaciłam więc udałam się na konsultację do dr janeczki on powiedział że nie jest tak żle jak mnie poinformowano więc kolejny zabieg myśle że tam wykonam pozatym on sprawdzi przed podaniem czy zarodki są dojrzałe Odpowiedz Link
Gość: kasia Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.04.09, 19:22 W macierzynstwie stracilismy z mezem nerwy czas i kupe kasy! Wszystko na nic, Za to z kliniki In Vitro jestesmy bardzo zadowoleni! Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 19.12.08, 12:57 Po 4 miesiacach "leczenia" u JJ pomyslałam, że napiszę. Jak wynika z moich wczesniejszych wpisow, JJ zrobil na mnie pozytywne wrazenie i to baaardzo. Wykonalismy do tego czasu wiekszosc zleconych przez niego badan - wszystkie oprocz testu PCT. W tamtych wynikach wszystko jest ok (bakterie, drozność), z chormonow wynika, ze mam podwyzszone LH. ALE moje watpliwosci sie zaczely juz po 3 wizycie, poniewaz na kazdej lekarz "stwierdzal" inny problem, ktory w miesiacu nastepnym juz nie wystepowal, np. po podwyzszonym LH stwierdzil, ze to pewnie policystyczne jajniki ALE NIC innego na to nie wskazuje (wielkosc jajnikow prawidlowa, okres regularny, owulacje co miesiac wyczuwane przeze mnie. A juz kompletnym zaskoczeniem dla mnie bylo, jak na ostatniej wizycie zapytal czy sie czyms stymuluje!!? A ja dopiero jestem w fazie diagnozy i nigdy nie przyjmowalam lekow. mam wrazenie, ze on nie pamieta co mowil na poprzedniej wizycie, nie patrzy na wyniki razem, tylko na ostatnie.I tez wiele razy zdarzylo mi sie uslyszec cos w stylu "bedzie sie pani dobrze stymulowac do in vitro", "Jak tak dalej bedzie to pozostaje in vitro". Nie wiem juz sama co o tym myslec, ale z tego co czytam o innych przypadkach to u mnie nie ma az "tak duzego" problemu, wiec skad takie podejscie, skad takie jego wnioski, ktore razem nie maja sensu, bo z kazdego wynika cos innego????? Przepraszam za zbyt dlugi wpis, ale moze ktoras z Was moglaby mi to wytlumaczyc, albo ma podobne odczucia? Odpowiedz Link
ana_pe Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 08.01.09, 15:03 dokładnie miałam takie same odczucia, tzn. JJ nie pamieta jakie były zalecenia z poprzedniej wizyty i co dalej... to niestety robi złe wrażenie na pacjentkach. Bylismy na kilki wizytach w tej klinice i poza tym, że zlecił badania podstawowe z krwi, bez hormonow, kazał mężowi rzucic kategorycznie palenie i dopiero po rzuceniu palenia i braniu salfazinu przez 2 miesiące - zgłosic sie do niego. Cała ta procedura zajeła nam prawie 8 miesiecy. W koncu trafilismy do macierzynstwia do dr. Szlachcica. Faktycznie zleca duzo badan.. ale chyba lepiej wiedziec co jest grane a nie bladzic po omacku. Doktor jest troche zakrecony, ale trzeba go pytac jak sie czegos nie rozumie, a nie walic mu złe opinie na forach. Zapytany chetnie i jasno tłumaczy w czym rzecz. W kazdym razie, dr Szlachcic zlecil mi histeroskopie i okazało sie ze mam całkowicie niedrozne jajowody... Szykujemy sie do in vitro, a jak pomysle, ile lat stracilismy leczac sie u innych lekarzy to mnie szlag trafia. Z drugiej strony uwazam, ze leczenie niepłodnosci jest bardzo specyficzne, polega na eliminacji mozliwych przyczyn, kazdy lekarz ma swoje metody, czasem nie ma diagnozy, nie wiadomo czemu nie udaja sie proby IVF. Nie krytykuje JJ bo pewnie ma wiele sukcesow i wiele dzieci sie urodzilo dzieki niemu, ale ja osobiscie bardziej cenie macierzynstwo i dr Szlachcica. Pozdrawiam wszystkie czekajace na dzidzie. Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 25.01.09, 15:12 freedom jak postepy u Ciebie? ja w najblizszą sobotę podchodze do IUI u Janeczki ale mam mega obawy co do jego skuteczności... stymulowana jestem u innego lekarza a tam mam tylko jechac na samą inseminację. Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 25.01.09, 15:17 Witam, w najblizsza srode jade na kolejne usg przed testem PCT, ale juz podchodze do tego sceptycznie...Postanowilam, ze powiem J.J. o swoich obawach i zapytam co dalej, jak bedzie wygladac ewentualne leczenie (teraz przechodze faze badan)...przeciez ile moge czekac na odpowiedni moment do zrobienia testu PCT (to juz 3 miesiac, w ktorym do niego bede probowac podchodzic)...Zycze powodzenia przy inseminacji-OWOCNEJ ! Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 25.01.09, 15:46 NIE dziekuję żeby nie zapeszyć... Rzeczywiście powinnaś go przycisnąć , bo to czekanie na dobre napewno nie wychodzi. Bardzo sceptycznie podchodze do tej IUI dlatego ze rzadko a właściwie nie znam przypadku zeby mu się udało, IVF jak najbardziej ale inseminacja chyba nie bardzo no cóż pewnie się odezwę jak będę wiedziała juz jaki efekt! Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 29.01.09, 17:14 podbijam wątek jestem po IUI u dr Przybycienia, miałam 1 pęcherzy 21 mm, endo 12 mm i za jakieś 10 dni idę na betę, a może później sama nie wiem kiedy Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 29.01.09, 19:57 Witam Ciesze sie, ze juz jestes po-mam nadzieje, ze bedziesz miec powod do radosci Ja nastepny cykl zaczynam z femarą - nie wiem, czy dobrze...ale przynajmniej to jakies dzialanie (na tej wizycie uslyszalam, ze takiej pacjentce- z brakiem problemow -powinno to pomoc)A z testu PCT zrezygnowalismy... Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 30.01.09, 10:29 freedom to kiedy tak plus minus zaczynasz??? Femara, ok sama jestem ciekawa jak zareagujesz ... Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 30.01.09, 15:07 Jeśli w tym cyklu znów się nie uda...to pierwszą tabletkę wezmę końcem lutego.Słyszałaś może coś o tej Femarze? Sama już nie wiem... Odpowiedz Link
milipi78 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 30.01.09, 16:04 niestety nie! ja stymulowana byłam tamoxifenem ale urósł tylko jeden pęcherzyk Odpowiedz Link
Gość: m Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.ghnet.pl 03.02.09, 11:50 wlasnie dlatego wolalam nadlozyc drogi i jechac 500km do bialegostoku ...w Bocianie przynajmniej profesjonalnie sie zajma kobieta i nie ma niepotrzebnych badan i wyciagania kasy Odpowiedz Link
0.freedom do milipi78 09.02.09, 10:02 Jak po inseminacji??Wiesz juz cos??Trzymam kciuki!Sama jestem ciekawa jak u J.J. to wyglada..... Odpowiedz Link
milipi78 Re: do milipi78 09.02.09, 11:04 Jutro jadę na betę i pewnie dopiero w środę będę miała wynik, proszę Cię o dalsze trzymanie kciuków zaraz po -dam Ci znać... dzisiaj jestem 11 dzień po IUI, testu też nie robiłam bo te testy lubią kłamać... Odpowiedz Link
respirer81 Re: do milipi78 pytanie 10.02.09, 09:10 Witam! Mam wielką prośbę, czy któraś z Was mogłaby mnie trochę poinformować na temat potrzebnych badań i koszów wizyty u dr Janeczko? Niedawno robiliśmy z mężem badania nasienia i kiepsko wyszły, ja już sie załamałam, ale wiem, że trzeba próbować, bardzo proszę o informacje co i jak, z góry dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link
0.freedom Re: do milipi78 pytanie 10.02.09, 11:13 Witam. Nie wiem, jakie badania bedziesz robic. Zrobienie wszystkich posiewow + cytologia wyszlo mi ok 240 zl, badanie droznosci jajowodow=300 zl, kazde usg 50 zl. Głowa do góry! Trzeba wierzyć, że w końcu się uda... Odpowiedz Link
respirer81 Re: do milipi78 pytanie 10.02.09, 17:00 bardzo dziękuję za informacje, zapiszę się do doktora i zobaczę co powie i za Was też trzymam kciuki Odpowiedz Link
szagula1 Re: Zapytanie? 10.02.09, 17:37 Miałam dwie IUI w macierzyństwie, powaznie mysle nad zminą kliniki? O Janeczce dużo słyszałam dobrego. Niwein czy próbować trzecia IUI w macierzyństwie czy u Janeczki? Odpowiedz Link
milipi78 Re: Zapytanie? 10.02.09, 17:49 szagula ja bym poszła do Janeczki, jakoś do macierzyństwa nie mam przekonania ale inseminacja to właściwie podobny sposób wykonywania niezaleznie gdzie się robi, procedura bardzo podobna, Ivf to juz inna sprawa... Odpowiedz Link
milipi78 Re: Zapytanie? 10.02.09, 21:45 freedom moja beta dzisiaj tylko 1,1 więc chyba klapa Odpowiedz Link
0.freedom Re: Zapytanie? 11.02.09, 11:31 milipi78,przykro mi A może to za wczesnie?Nie wiem, nie znam sie... Odpowiedz Link
Gość: maja Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.68.73.39.debica73.tnp.pl 02.03.09, 18:36 i jak zdecydowałaś się na tą klinike? Odpowiedz Link
0.freedom Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 06.03.09, 18:42 leczę się w niej....i mam nadzieję, że sie uda, chociaz nadal mam mieszane uczucia Odpowiedz Link
Gość: mm Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.telbeskid.com.pl 12.03.09, 17:37 Witam, nie wiem czy dobrze wpisuje pytanie, jestem dopiero przed wybraniem lekarza, nie mieszkam w krakowie, ale w mojej okolicy wyczerpalam juz mozliwosci a raczej cierpliowsc, prosze napiszcie gdzie przyjmuje ten dr janeczko? ile kosztuje pierwsza wizyta i czy moze znacie jakies przychodnie gdzie wizyty sa refundowane przez NFZ? od 2, 5 roku staramy sie z męzem o dziecko i nic, wiec chyba najwyższa pora cos z tym zroobic... od czego zaczac? z góry dziekuje za radę. mm Odpowiedz Link
lennka28 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 25.03.09, 16:46 Chciałam napisac małe sprostowanie . Prosze nie mylcie dr JANECZKO z klinika Macierzyństwo, bo on juz od dawna nie ma do czynienia z tymi partaczami.... DR.J.Janeczko oraz J.Przybycień stworzyli nową wspaniałą Kroakowską klinkę IVF mam nadzieje ze niżej uda mi sie wkleic stronę tej klinki, Ja równiez byłam pacjetka dr JJ , pomimo iż nie posiadam jeszcze dzidziołka (czekamy aż się odnajdzie ( dużo zawdzieczam temu lekarzowi, jestem w 100% przekonana ze zrobił wszystko co było w jego mocy , wszystkie badania ,wizyty ,leki, zabiegi były konieczne , poprostu wiem że nie zmarnowałam ani jednej złotówki w tej klinice, naprawde szczerze polecam!!! www.centruminvitro.com.pl/onas/ tutaj znajdziecie aktualne ceny , plan jak dojechać i różne ciekawostki aaa dodam jeszcze że dr nie zawsze "kasuje" za wizyty (:- a porównujac cene np za usg 40zł to jest nic w porównaniu cen z mojej małej miesciny... Odpowiedz Link
rusaczeks Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 30.03.09, 19:35 Ja jestem pacjentką dr JJ. Po 3 nieudanych IUI, zrobiliśmy ICSI i UDAŁO SIĘ za pierwszym razem! Dr bardzo konkretny, rzeczowy, wspaniały fachowiec. Zresztą cały zespół jest cudowny. Odpowiedz Link
Gość: ania Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.09, 21:37 Mam pytanie, czy ktoś słyszał może o Klinice płodności na pl. Szczepańskim i prof. Rudolfie Klimku? Odpowiedz Link
intuicja77 Re: Kraków:Macierzyństwo czy dr Janeczek??? 06.06.09, 09:03 wpisz w wyszukiwarkę klimka. Uciekaj dziewczyno!! Odpowiedz Link