26.03.09, 16:54
Odebrałam wyniki i tak:
P.ciała przeciw kardiolipinowe - ujemne
P.c. przeciw łożyskowe - ujemne
beta lekko podwyższona (ale to było tydzień po poronieniu i miała
prawo) 5,....
wyniki M najlepsze jakie kiedykolwiek miał?????
Więc dalej nie wiem o co chodzi?????Dlaczego ciąża obumarła?????
Obserwuj wątek
    • bushko Re: Wyniki ! 26.03.09, 17:01
      Nie wiem Madera.... sad Z tego co wiem to Twój M jest już z Tobą.... co
      postanowiliście? Może to problem genetyczny... ale ja się na tym nie znam, nie
      mam pojęcia.... Powinniście trafić do dobrego specjalisty od poronień, bo zwykły
      gin to za mało....

Trzymaj się kochana...

Bushko...
      • justmaga Re: Wyniki ! 26.03.09, 18:02
        tez tak uwazam. zwykly gin nie wystarczy..
        A czasem nawet najlepszy specjalista nic nie znajduje...
        • darunia69 Re: Wyniki ! 26.03.09, 18:49
          Madera a ile razy ty poronilas?
          Bo wyobraz sobie kochana, ze ja 3 razy i dopieo teraz lekarze kazali mi zrobic
          badania!!! Okazuje sie, ze do 3 razy mozna starcic ciaze bez powodu bo
          statystycznie 1 na 3 ciaze to czysty przypadek zlego polaczenia chromosomow! I
          wlasnie dlatego badania wychodza dobrze a co za tym idzie lekarze nie chca aby
          po 1 czy 2 poronieniu kobieta robila te wszystkie badania bo zazwyczaj wszystko
          jest w porzadku. Oczywiscie coraz czesciej na zyczenie pacjentek lekarze zlecaja
          badania. Ja uwazam, ze lepiej jest zrobic wszystko od razu bo przeciez nigdy nie
          wiadomo kiedy jest przypadek a kiedy naprawde cos sie dzieje. Sumujac:
          Jesli starcilas pierwsza ciaze to znaczy, ze jednak byl to przypadek i nie masz
          co drazyc tematu bo na pewno nastepnym razem bedzie dobrze smile Jesli jest to
          kolejny raz to dobrze by bylo gdybys zrobila szczegolowe badania (w tym
          kariotyp). Poza tym czasem wyniki p/cial sa dobre a mimo to biorac leki (acard i
          heparyna) okazuje sie, ze ciaza konczy sie sukcesem. Lekarze doszli do wniosku,
          ze jednak immunologia to nie tylko podstawowe badania: ANA,ACA,APA itd...tylko
          jest ich duzo, duzo wiecej ale nie jestesmy w stanie wszystkiego zbadac. Dlatego
          daje sie je zapobiegawczo a jednak w wielu przypadkach to pomaga. Moje wyniki
          tez sa idealne a jednak musze brac juz teraz acard a w ciazy heparyne. I choc
          nie mam gwrancji na powodzenie to jest to dla mnie "ostatnia deska ratunku" ale
          jeszcze raz zaznaczam, ze ja poronilam 3 razy!.
          • 1.madera Re: Wyniki ! 27.03.09, 15:04
            Opisałam na PMG.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka