Gość: CHĘTNY DO LATANIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 13:29 WAŻĘ 108 KG I JESTEM WYSOKI NA 195 CM WZROSTU. CZY KTOŚ KTO LATA MÓGŁBY MI DORADZIĆ, CZY SĄ DLA MNIE JAKIES PAROLOTNIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzychu Re: Paralotnie w Beskidach IP: 63.169.145.* 29.04.04, 23:55 Poszukaj, napewno znajdzie sie cos w internecie dla ciebie. Google: paragliding shop. Powodzenia ! Cb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Partacz Re: Paralotnie w Beskidach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 22:46 Waga, tak naprawdę, nie jest problemem. Problemem są umiejętności. Jak to się mówi - nie próbuj tego sam... Glajty na wagę jaką podajesz są jak najbardziej. Ale skoro piszesz, że jesteś chętny na latanie wnioskuję, że kursu jeszcze nie robiłeś. Kolejność, jaką Ci proponuje to: 1. Zrób kurs (skąd jesteś?) 2. Zmieniły się trochę zasady (i w sumie bardzo dobrze) po wejściu nowych przepisów więc trochę to potrwa.... 3. Po kursie będziesz już napewno wiedział jaki glajt Ci najbardziej pasuje. 4. Skrzydło będzie napewno będzie szkolno-rekreacyjne i... zapewne używane (bardziej będzie ciorane niż latane). 5. Jak już nauczysz się latać, to wtedy kupisz sobie skrzydło na miarę własnych UMIEJĘTNOŚCI. To tak w skrócie :) I żeby rozwiąc na koniec definitywnie Twoje wątpliwości - WAGA NIE JEST problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
marylka0072 Paralotnie 17.06.07, 13:25 o myslicie o kursach zagranicznych - konkretnie na Słowacji?? znalazłam na stronce www.strong.pl/#ctx=home,contest,awards info , że organizują konkurs, w którym nagrodą jest kurs paralotnoarski na Słowacji. Skoro oni funduja takie nagrody tzn. ze bez problemu mozna samemu też zrobic na Słowacji kurs. mam zamiar dopiero zacząć przygode z lataniem (jestem nurkiem :) ) i czekam z niecierpliwościa na Wasze opinie. dzięki Odpowiedz Link Zgłoś