aard 02.12.04, 09:45 Jak to zimą w górach, tak i na naszym forum się zrobiło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
josip_broz_tito Re: Cisza... 02.12.04, 10:58 Bo jak sie zaczynaja "fachowe" dyskusje, jak ta o drabince, to wszyscy "milosnicy gor" nie wiedza o co chodzi, jakie Opawskie, jakie Orlickie, co za Beskid Maly? Przeciez najwazniejsza jest Orla Perc! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan Re: Cisza... 02.12.04, 11:55 ja tam sobie tylko czytam i cieszę się, że wątek o małym jest już taaaki duży ;P Odpowiedz Link Zgłoś
aard Ależ Wodzu, co Wódz! 02.12.04, 11:59 josip_broz_tito sarknął: > Bo jak sie zaczynaja "fachowe" dyskusje, jak ta o drabince, to > wszyscy "milosnicy gor" nie wiedza o co chodzi, jakie Opawskie, jakie > Orlickie, co za Beskid Maly? Przeciez najwazniejsza jest Orla Perc! ;) Każdy ma swoje zainteresowania i nie ma się co dziwić. Mnie na przykład drabinki w Opawskich (szczerze mówiąc akurat w tych nie byłem, gdzie to dokładnie jest, bo mi się szukać nie chce ;) nie interesują. Tatry już bardziej, ale też raczej już nie Orla czy inne szlaki. A najbardziej to mnie interesują ogólne dyskusje o górach, o przeżyciach z nimi związanych i szczegółowe o miejscach ciekawych, które chciałbym odwiedzić. Dlatego nie zamykam się na forum "wspinaczka", tylko szukam bratnich dusz i tutaj :-) Pozdrawiam Wodza serdecznie! aARd_planujący_najbliższe_góry_dopiero_w_lutym_i_to_(o_zgrozo!)_łojanckie_Tatry Odpowiedz Link Zgłoś
sledzik4 Re: Ależ Wodzu, co Wódz! 02.12.04, 14:24 Więc proponuję zajrzeć: www.bozym.com/tatry_bb/index.php Tam też kilka osób wybiera się w Tatry - w lutym właśnie. pozdrawiam - sledzik4 Odpowiedz Link Zgłoś
am777 Re: Cisza... 03.12.04, 13:46 Cisza w górach, cisza na forum, a u mnie w pracy młyn. Ludzie są głodni, nie mają dachu nad głową i jeszcze w niedalekiej perspektywie święta. Więc walą drzwiami i oknami. Więc na brak kontaktów interpersonalnych raczej nie mogę narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Cisza... 03.12.04, 21:39 ...u mnie młyn to mało... wchodzę sobie tu kilka razy dziennie, czytam i ... czasami nawet chciałabym podyskutować ale umysł odmawia... jestem tak umordowana, że nawet bałabym się wejść na Trzy Korony... pomylę drogę alibo co... piszcie Chłopaki, piszcie - chociaż tyle mojego... Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Cisza... 03.12.04, 22:01 A ja jade w Gory Stolowe w przyszlym tygodniu to nie bede mogl pisac. Myslalem, ze praca magisterska bedzie mnie zajmowac, ale na razie czekam na roczniki statystyczne, bez ktorych nie rusze, a plan dwoch pierwszych rozdzialow jest aktualnie w poprawie :) Zatem mam chyba wolny weekend, a i paskudztwa bialego ma nie byc to sobie polaze :) Jeszcze nie bylem na Szczelincu ani na Blednych Skalach... No to sobie bede:) Odpowiedz Link Zgłoś
weekenda Re: Cisza... 03.12.04, 22:41 a pokłoń się "stołom" !!! ale paskudztwo w jakiejś tam tv zapowiadali... Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Cisza... 04.12.04, 00:30 Okrazylem juz te gory ze wszystkich stron, nawet od czeskiej, no, sklamalbym ze nie bylem, bo Adrspassko-Teplicke Skalni Mesto jest w Stolowych, ale chodzi o polskie - bylem w Sowich, Suchych, Orlickich, Bystrzyckich, nawet na Wzgorzach Lewinskich,, a tam nie. A snieg ma spasc na swieta dopiero :) Choc z drugiej strony jak we Wrocku jest 5 to tam bedzie padac, lepsze to niz deszcz :) Odpowiedz Link Zgłoś
am777 Re: Cisza... 05.12.04, 21:08 Kilka(właściwie to naście) lat temu przeżyłam w G. Stołowych szalenie romantyczny weekend z pewnym super facetem (który notabene jest aktualnie moim mężem). Oj rozmarzyłam się... Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: Cisza... 07.12.04, 14:11 Stołowe - koniecznie! Coś ostatnio słyszałam, że tam też jest jakaś drabinka widmo - tzn. jest ale jej nikt nie widział :) Sorry, że ja tak ciągle o tych drabinkach , ale mnie ostatnio wciągnął ten temat ;) Co do śniegu- to to jak coś ma padac to faktycznie lepiej śnieg. Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: Cisza... 07.12.04, 18:28 Podobno jest, na niebieskim szlaku schodzacym bodaj do Dusznik. Odpowiedz Link Zgłoś
mig23 Re: Cisza... 07.12.04, 20:12 No i zaraz sie okaże, że mamy z dziesięć "jedynych drabinek w Sudetach" :-) A jak jeszcze policzymy takie jak na "Tron Liczyrzepy" (najwyższa skała na Szczelińcu Wlk. to ho, ho... MiG Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: Cisza... 09.12.04, 13:49 Josip - może poszukaj tej w Stołowych? JAkbys jeszcze zdjęcie jej pstryknął ... Co do ilości drabinek - to z przekazów górołazów słyszałam że są 4 poza Tatrami: w Opawskich, Stołowych, w jakimś Beskidzie (szerokie pojęcie ;) ) a czwarta to już nie pamiętam gdzie... Ale choć jedną bym chciała zobaczyć i "spróbować"! ry-bka Odpowiedz Link Zgłoś
aard Re: "W jakimś Beskidzie..." 09.12.04, 14:16 Może chodzi o Perć Akademików na Diablak z Markowych Szczawin? Ale tam są łańcuchy nie drabinki... Odpowiedz Link Zgłoś
mig23 Re: "W jakimś Beskidzie..." 09.12.04, 20:15 aard napisał: > Może chodzi o Perć Akademików na Diablak z Markowych Szczawin? > Ale tam są łańcuchy nie drabinki... Są tam również ze 3 klamry - od biedy można to uznać za "drabinkę". A tak nawiasem mówiąc w Tatrach drabinek (a nie klamer!) też nie ma tak wiele! MiG Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: "W jakimś Beskidzie..." 10.12.04, 08:22 Dobra, wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazuja, ze bede szedl w niedziele niebieskim do Polanicy, to moze trafie, chyba ze to w innym miejscu niebieskiego, to nie:) Jesli tak, to zdjecie zrobie i chetnym przesle na priva. Odpowiedz Link Zgłoś
mig23 Re: "W jakimś Beskidzie..." 10.12.04, 18:20 Hej, albo "niebieski do Dusznik" albo "niebieski do Polanicy", typowałbym raczej ten pierwszy. A wszystie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że za tydzień bedę na Borowej :-) MiG Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: "W jakimś Beskidzie..." 13.12.04, 14:40 Jesteś już po Stołowych Josip? Czekam z niecierpliwością na wieści o drabince, a może i zdjęcie... Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: "W jakimś Beskidzie..." 13.12.04, 19:59 Juz po. Zadnej drabinki nie widzialem, ani na Skalnych Grzybach, ani na Radkowskich Skalach, ani na Skalnych Wrotach, ani na Szczelincu, ani na Blednych. Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: "W jakimś Beskidzie..." 14.12.04, 08:20 Szkoda że jej nie znalazłeś :( Chyba czeka mnie w lecie trasa "poszukiwacze zaginionych drabinek" :) Opowiedz jak było w tych Stołowych... Odpowiedz Link Zgłoś
josip_broz_tito Re: "W jakimś Beskidzie..." 15.12.04, 08:44 A bardzo przyjemnie:) Trasa: 1. dzien: Kudowa - Czermna - Pstrazna - Bukowina Klodzka - Bledne Skaly - Ostra Gora - Machovska Lhota - Pasterka (28 GOT), 2. dzien: Pasterka - Szczeliniec Wlk. - Karłówek - wdp. Posny - Skalne Wrota - Droga nad (K)Urwiskiem - Radkowskie Skaly - Skalne Grzyby - Batorowek - Polanica (niebieskim), razem 35 GOT. Pogoda w sobote super, sliczna inwersja - w Kudowie syf, pod Blednymi sloneczko, ciepelko, widac Sniezke (i tylko, bo nawet Walbrzyskie byly w chmurach, tylko co wyzsze szczyty wystawaly), piwo w Czechach dalej dobre;) niestety schronisko Pasterka jest najgorszym PTTKiem w ktorym dotychczas spalem. Niedziela pogoda gorsza, caly czas chmury i mgla, na skalach slisko, bo sniegu nie bylo, ale za to lod jak cholera, bardzo ciekawy szlak zielony od Stroczego Zakretu do Pielgrzyma i podejscie niebieskim na Skaln Wrota od wdp. Posny, pizza w Klodzku jak zwykle super, knajpa na dworcu PKS tez ujdzie (co prawda piwo za 3,50 ale i tak ok :)-obok jest po 2,5 ale o 18 maja zamkniete) Pozdrawiam:) PS. Drabinka moze byc gdzies na Szczelincu, calej trasy z uwagi na sliskosc nie przeszlismy. Odpowiedz Link Zgłoś
aard I znów cisza... 20.12.04, 17:14 Ale lepsze to niż dyskusje o drabinkach. Uff... Odpowiedz Link Zgłoś
neochuan Re: I znów cisza... 20.12.04, 23:01 śrut nocnej ciszy kłus się odchodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ry-bka Re: I znów cisza... 22.12.04, 08:25 aard - przepraszam za te drabinki :) Już nie bedę - obiecuję! Odpowiedz Link Zgłoś