Dodaj do ulubionych

Beskid Niski

20.03.05, 19:29
Wybieram sie na rajd od 1 do 3 kwietnia w Beskid Niski. Chcialam dowiedziec
sie jak tam jest o tej porze roku,czego mozemy sie spodziewac. Prosze rowniez
o rady praktyczne,jaki ubrania najlepiej zabrac itp.
Dziekuje i pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • aard Sporo sniegu, ale prawdopodobnie dośc ciepło 21.03.05, 11:29
      Niezbędnik: dobre (nieśliskie i nieprzemakalne) buty i stuptuty.
      Odzież: wskazana nieprzemakalna i oddychająca (jak zawsze). Poza tym przygotuj
      się na torowanie, ale jak jedziesz z SKPB to ta praca powinna być odgórnie acz
      dość sprawiedliwie dzielona (podobnie jak wszelkie dobro, łącznie z
      najmniejszym kawałeczkiem czekolady szlachtowanym na dwadziescia części - fuj!
      Ale taki urok rajdów...)
      Miłej zabawy!
      aA
      Rd
      • brynika Re: Sporo sniegu, ale prawdopodobnie dośc ciepło 21.03.05, 15:36
        tam jest pięknie, możesz spodziewac sie potoków bez mostów, dziczy, ciszy,ognisk
        i rozbijania namiotu gdzie tylko chcesz. Pozdrów ode mnie Radocynę!!!
        • huann Re: Sporo sniegu, ale prawdopodobnie dośc ciepło 21.03.05, 16:31
          brynika napisała:

Pozdrów ode mnie Radocynę!!!

Moja Ulubiona Radocyna! :D
          zwłaszcza powyżej ruiny szkoły, gdzie już tylko łąki i jałowce i dzikie sady i
          stary cmentarz...
          eh, znów się rozmarzyłem...
          • josip_broz_tito Re: Sporo sniegu, ale prawdopodobnie dośc ciepło 23.03.05, 08:08
            Nie jedz z SKPB :( To co oni wyprawiaja na swoich rajdach i kursach przechodzi
            ludzkie pojecie, zwlaszcza KADRA, ktora nic nie robi tylko sie opierdala, a
            uczestnicy zasuwaja na siebie i na nich... i ten tlok... bleeeeeee jak zawsze
            widze w weekend majowy SKPBoli to najpierw ide w krzory zwymiotowac a potem
            uciekam jak najdalej sie da (w zeszlym roku pod Tylawa nie udalo sie i mialem
            okazje obserwowac niepowtarzalne przedstawienie pt. ognisko :)

A w BN co wziac to juz mowili :) Tylko nie spodziewaj sie prysznicow i innych
            wygod, za to blota, blota i blota mozesz :)
            • aard Hoho, Wodzu! 23.03.05, 10:19
              Myslałem, że ja jestem mocno sceptyczy wobec SKPB, ale to co Ty prezentujesz,
              to jakiś hardor :-)
              A co na to Meteor2017?
              • josip_broz_tito Re: Hoho, Wodzu! 24.03.05, 14:49
                Jaki znów Meteor?
                Owszem, sceptyczny jestem. Po pierwsze w weekendy majowe łatwiej o SKPBola w
                lesie niż o sarnę. Po drugie SKPBol wie o górach najlepiej i najwięcej, jak
                ktoś wie lepiej i więcej, to patrz punkt 1, po trzecie te ich spędy to wyzysk
                biednych ludzi, których to zniechęca do gór, bo żadna to przyjemność po 25-30
                km łojenia, widząc już kwaterę gdzie się można ogrzać i przespać, robić se
                ognisko 500 m od niej, bo TRZEBA. I jeszcze postawa Wielkiej Kadry... bleee
                jeszcze raz :)
                • aard Wyjaśniam 29.03.05, 10:29
                  Meteor to znajomy forumowy eskapebol. Bardzo sympatyczny. Pewnie byłoby mu
                  przykro to czytać, bo zapewnie nie wszyscy sa tacy, jak piszesz. Co nie zmienia
                  faktu, ze ja też jestem sceptyczny i to bardzo. Przyczyny podobne do
                  wymienionych przez Ciebie :)
    • huann ja tu czegoś nie rozumiem ;p 23.03.05, 12:30
      mandragora11 napisała:

Wybieram sie na rajd od 1 do 3 KWIETNIA w Beskid Niski.

• aard No i w czym problem? 23.03.05, 14:56
      Krokusy i te sprawy? :)
      • aard To miało być do Huann /sorry 23.03.05, 14:57

• huann noproblem 23.03.05, 23:56
        w tym nieproblem, że rajdy skpb w beskid niski odbywają się z tego co mi wiadomo
        poniekąd między 1, a 3 nie KWIETNIA, tylko MAJA.
        • aard Ależ wprost przeciwnie! 24.03.05, 11:17
          Nawet razem byliśmy na PRIMAAPRILISOWYM rajdzie skpb w Beskidzie Niskim W 1997
          roku, nieoprawdaż, droga Huann? Tameśmy się zresztą (chyba?) poznali :)
          • huann Ależ ten rajd 24.03.05, 13:46
            był wszak w marcu!
            prawda, że w drugiej połowie.
            • aard A mnie się zdaje że był 24.03.05, 16:35
              tużpodsamkoniec (hucuł) i że wynikało to li tylko z układu czwartków/niedziel
              • huann A ja ma pewność, że 24.03.05, 20:14
                był głównie w beskidzie sądeckim (2 dni), a nie niskim (1 dzień) ;p
                • aard Ale nazwyał się "w Beskid Niski" 25.03.05, 11:56
                  Tak samo jak inkryminowany powyżej. kto wie, dokąd pojedzie ten... :p
                  • clickkey Aard i Josip 26.03.05, 01:09
                    Aard
                    i
                    Josip_broz_tito

Dzięki za ostrzeżenie przed rajdami SKPB. A znajomi mnie namawiali.
                    Nigdy nie byłem na takich rajdach.

Nie lubię dyscypliny, niech żyje anarchia!
                    • aard :-D 29.03.05, 10:30
                      Ja też znam ludzi, którym się podobało. Ale jak ktoś nie lubi dyscypliny, to
                      odradzam :)
                      • clickkey Lhasa, przeczytaj to. 20.04.05, 03:51
                        • aard A o co chodzi? /doLhasybympojechałajakże! 20.04.05, 11:06

• josip_broz_tito Bezczele z SKPB 20.04.05, 09:14
      Hej,

wczoraj do nas do kanciapy (jeden z klubow turystycznych na uczelni na
      Mokotowie;) ) przylazl jakis SKPBol i ZADAL zebysmy nas tradycyjny rajd w
      Beskidzie Niskim zlikwidowali albo przylaczyli sie do SKPB bo robimy im
      konkurencje (a nasz rajd jest rownie tradycyjny jak ich ---> chyba juz z 15 raz
      sie odbywa)

Chamstwo, ale to dla SKPB normalne raczej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka