Dodaj do ulubionych

Tatry Slowackie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 11:39
Proszę o podanie ciekawych miejscowości na Słowacji , będacych dobrą bazą
wypadową w Tatry. Czy nie ma tam problemu ze znalezieniem miejsc noclegowych
juz na miejscu? I czy wybralibyscie sie tam samotnie, jak w nasze Tatry?
Z góry dzieki.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaskowiec Re: Tatry Slowackie IP: *.chello.pl 19.06.05, 12:09
      najlepsza baza noclegowa to Nowa Leśna...tanio, ładnie, wszędzie blisko (bardzo
      dobre połączenia elektriczka). Problemu ze znalezieniem noclegu nie powinno być
      Pozdrawiam
      Kasia
      • Gość: megi Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:53
        Dzieki bardzo, a jak najprościej mozna tam dojechac, czy jest jakis bezposredni
        dojazd z płd. Polski?

• Gość: Adek Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:44
      1.jest pks do popradu
      2.zakopane-lysa polana - st smokowec- nova lesna
      pzdr

co zanczy z pd polski?
      • Gość: megi Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:09
        Płd.polski znaczy tu akurat z Katowic.
        • Gość: Adek Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:59
          Oj ja prawie tez.
          Z Zakoapnego jest do Popradu PKS , jedzie przez Smokowiec.

Ja z Katowic jezdzilem zawsze
          Zakopane pociag,pozniej do Łysej Polany PKS, pieszo przez granice i CSAD do
          Smokowca i elektricka do Lesnej.
          Jezdzilem jako kawaler a pozneij z koboeta juz nie .
          Nie pasowalo jej mieszkanie u cyganskiej nacji i nie bynajmniej z powodu
          uprzedzen rasowych tylko złych doswiadczen.
          pzdr
          • Gość: Ondrasz Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 18:07
            Cześć !
            Czy mógłbyś zdradzić, czy złe doświadczenia twojej lubej dotyczyły kontaktów ze słowackimi Romami ? Tak swoją drogą też mieszkałem kiedys parę dni u jednego romala w Nowej Lesnej. Było całkiem normalnie no i i troche taniej :). Odniosłem wrażenie, że to całkiem mili ludzie, zaasymilowani - takie trudne słowo ;). I nie słyszałem, żeby ktos miał z ich powodu jakies kłopoty.
        • Gość: MOUZI TATROLOG Re: Tatry Slowackie IP: 195.205.42.* 20.07.05, 13:53
          A JA POLECAM STARA LESNA. JEST TAM DUZO KWATER PRYWATNYCH PENSJONATOW I KILKA
          HOTELI. MIESZKA TAM DUZO MNIEJ ROMOW NIZ W NOWEJ LESNEJ. OD GRANIC MIEJSCOWOSCI
          JEST JEST OK. 1KM DO KOLEJKI ELEKTRYCZNEJ
    • Gość: monika1 Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 12:16
      ja polecam Smokovec, byłam kiedyś , w tym roku jadę znowu, oprócz tego Strbskie
      Pleso lub Tatrzańska Lomnica, są może trochę droższe, ale napewno warto, super
      miejsce wypadowe, poszukaj na mpaie, zobaczysz, po drugie jeżeli chodzisz po
      górach sama to i tam będziesz , nie ma obaw, dobrze oznaczone, piękne i nie
      puste szlaki, polecam wejście na Sławkowy Sczyt, wysoki!!!
      • Gość: mumu Re: Tatry Slowackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 14:01
        a ja polecam wejść na Krivań 2494m n.p.m. (Dobry widok), a po za tym nocleg w Velkej Lomnicy, Nowej Lesnej lub Starej Lesnej... Z Velkej Lomnicy masz 5km do źródeł termalnych jadąc na Kezmarok, a 20km do parku narodowego Slowacki Raj - (polecam szlak Sucha Bela, która raczej nie jest sucha, lepiej iść tam w sandałach, które można zmoczyć!!!) - wąwozy wyżłobione przez wodę, wodospady, kładki nad wodą itp.
        www.cwikowscy.pl/P156pop.jpg
        http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.ceper.com.pl/slowacja/raj/zdjecia/misove.jpg&imgrefurl=www.ceper.com.pl/slowacja/raj/zdjecia/galeria_raju.html&h=218&w=289&sz=23&tbnid=vtA5wsP7mC8J:&tbnh=82&tbnw=110&hl=pl&start=32&prev=/images%3Fq%3Dsucha%2Bbela%26start%3D20%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN
        • ineess Re: Tatry Slowackie 18.07.05, 13:46
          > polecam szlak Sucha Bela, która raczej nie jest sucha, lepiej iść tam w
          >sandałach, które można zmoczyć!!!) - wąwozy wyżłobione przez wodę, wodospady,

Szlaki są przepiękne, ale sandały zdecydowanie odradzam.
          Chodzi się po kamieniach i kładkach, które często są wilgotne.

W sanddałach niepewnie czuję się nawet na rowerze ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka