Dodaj do ulubionych

Rabka czy Szczawnica???

22.06.07, 16:22
Witajcie,
chcemy jechać z 2,5 latką do jednej z w/w miejscowości.Czy ktoś może był w obu miasteczkach i może
odpowiedzieć na pytanie, które miasto ma więcej atrakcji dla takiego dziecka? Chcemy także trochę
potuptać po górach. Będę wdzięczna za odpowiedż.

Pozdrawiam
Marta
Obserwuj wątek
    • weekenda Re: Rabka czy Szczawnica??? 22.06.07, 18:55
      Rabka.

To jest uzdrowisko dla dzieci. Przede wszystkim klimat i potem długo długo nic.
      Poza tym jest tam Rabkoland. Jakiś park zabaw (z basenem???) dla dzieci. Nie
      byłam w nim bo wybudowali go jak mój potomek stał sie "za stary" na takie
      ustrojstwa ale wciąż pamiętam jak dobrze na jego zdrowie zrobiła mu Rabka.

Polecam. Z całego serca każdemu dziecku. Tylko Rabka.
      :)
      • ciupazka Re: Rabka czy Szczawnica??? 22.06.07, 19:31
        A kiedy górki, to Szczawnica!
        • weekenda Re: Rabka czy Szczawnica??? 22.06.07, 19:35
          eeee w Rabce też sobie po górkach pochodzą! W sam raz na nóżki 2,5 latki! Ja
          byłam z młodym w sanatorium "Lesny Ludek" - niech sobie wejdzie z takim
          brzdącem wystarczy 2 razy dziennie do Lesnego Ludka ;) będzie młoda miała
          dosyc ;)
          • marti15 Re: Rabka czy Szczawnica??? 22.06.07, 21:47
            Dzięki za odpowiedzi. Chyba rzeczywiście wybierzemy się do Rabki. Jedziemy samochodem, więc zawsze
            będziemy mogli odwiedzić Niedzicę albo Czorsztyn itp. Czy polecacie jakieś kwatery w Rabce? Chodzi mi
            o takie studia - sypialnia, pokój dzienny z kuchnią, łazienka.
    • agnie.p Re: Rabka czy Szczawnica??? 26.06.07, 22:17
      Własnie wróciłam z 3 tygodniowego pobytu w Szczawnicy.Bez porównania rejon
      ciekawszy i piekniejszy niz Rabka.Nie moge jednak zaproponować jej dla 2,5
      latka. Miejsce piekne ale szlaki nie dla tak małego dziecka.Lepszym w tym
      przypadku jest juz samo Zakopane i piekne doliny Tatr bo bez problemu bedziecie
      mogli tam jechać wózkiem czyli Kościeliska, Chochołowska, Strazyska czy tez
      Dolina Białego lub też ścieżka pod Reglami a i nawet spacer po
      Gubałówce.Pozdrawiam
      • anma6 Re: Rabka czy Szczawnica??? 29.06.07, 19:25
        Tylko i wyłącznie Szczawnica, ja byłam z synkiem w Rabce raz jeden , do
        Szczawnicy wracam co roku. Szcawnica to przecudna okolica ( nie umywa się tu
        Rabka),piekne trasy spacerowe nad Dunajcem,Kolejka na Palenice i tam na górze
        rózne atrakcje dla dzieci , i wiele innych atrakcij - ja bez wachania wybieram
        Szczawnice.W Rabce byłąm raz tydzień i po 3 dniach było poprostu nudno.A ze
        Szczawnicy do Czorsztyna, Niedzicy i granicy bliziutko.W razie pytań prosze
        pisać, pozdrawiam Ania
    • bambama Re: Rabka czy Szczawnica??? 02.07.07, 13:25
      A ja sie podlacze do watku szczawnickiego, moze wiecie gdzie dobrze karmia i
      smacznie chodzi mi o jedzenie dla dzieciakow takichm malych
      • gosiaky Re: Rabka czy Szczawnica??? 03.07.07, 22:26
        a moze polecicie sprawdzone noclegi w Szczawnicy?
      • zizi3 u Zosi 04.07.07, 19:33
        Polecam! Jeździmy do Szczawnicy już kilkanaście lat i zawsze tam jadamy. Mój syn zawsze je filet z kurczaka, ziemniaki i białą kapustę i mówi , że super. Porcje ogromne-kotlet schabowy to za dużo nawet dla mojego męża. Zawsze świeże- odważyliśmy się zjeść mielonego.Ale filet i schabowy najlepsze. Jadłodajnia " U Zosi " miesci się koło parkingu przy końcu spływu, obok dużej restauracji "Grajcarek"
        • gosiaky Re: u Zosi 04.07.07, 22:26
          To juz wiem gdzie mam sie najesc:-)) A co ztym noclegiem, bo to w sumie
          najwazaniejsze, nie wiem ktory wybrac...
          • zizi3 Re: u Zosi 04.07.07, 22:50
            Trudno mi coś doradzić , bo mieszkamy tam w domu po dziadkach (ale gotować nam się nie chce...) Ładnie wygląda ( z zewnątrz) willa "Dutka", ale nie wiem ile tam kosztuje pokój.A tak wogóle to z jakich wybierasz?
            • gosiaky Re: u Zosi 07.07.07, 22:02
              Wlasnie spojrzalam na strone Willa Dutka, wyglada na to ze jest ladnie. Czy
              lezy w centrum ? Nie kojarze gdzie jest ta ulica choc juz dokladnie obejrzalam
              mape szczawicy:-))
              Jesli ktos moze polecic jeszcze jakies miejsce to bede wdzieczna, a jesli nie
              to wybiore Dutka:-))
              Pozdrawiam
              • w_pieninach Ni to, ni owo 08.08.07, 07:09
                Będziesz słyszała szum przejeżdżających samochodów,

Jedź do Krościenka, ciszej, taniej!
                • sengas Re: Ni to, ni owo 08.08.07, 09:06
                  Do - w_pieninach - fajnie że masz kwatery w Krościenku do wynajęcia,
                  ale przestań w kółko polecać to miasteczko jako najlepsze na
                  świecie, ludzie pytają o opinie turystów gdzie jest lepiej, a nie
                  kwaterodawców którzy są nieobiektywni!!!! Napisz że masz pokoje w
                  Krościenku, a nie że Krościenko lepsze!! Niech zadecydują turyści co
                  im się bardziej podoba, bo jeszcze ktoś przez Ciebie będzie
                  rozczarowny. Moim zdaniem osobistym: Szczawnica - więcej atrakcji,
                  dużo szlaków spacerowych nawet dla dzieci no i spływ :)
                  • w_pieninach Re: Ni to, ni owo 08.08.07, 10:34
                    Spływ zaczyna się w Sromowcach-Kątach, kończy się w Krościenku,
                    można też oczywiście wysiąść w Szczawnicy, ale w Krościenku nie ma
                    tłumów i jest taniej !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka