Gość: staryceper IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.03, 22:26 Proszę o info. Da się w jeden dzień z Zakopanego? Skąd wystartować i gdzie ew. nocować? Jakieś trudności na trasie? Bo z naszej strony wygląda imponująco. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
namche Re: Krywań na Słowacji 24.08.03, 11:32 Jadac PKSem nie za bardzo w jeden dzien. Samochodem spokojnie, ale polecam wyjazd najpozniej o 6:30. Podejscie 1400 m od Trzech Studniczek nie jest bardzo ostre, czy wymagajace - po prostu nieskonczone :) Policz 1 godzine na trawers Magistralą (zdecydowanie lepiej podchodzic droga wschodnią), 4 godziny na wejscie, i jakies 3 na zejscie. Krywan jest samotna gora, przez co widoki z niego sa jeszcze bardziej spektakularne (szczegolnie na widniejaca pod spodem kotline mikulaska oraz Tatry Niskie). Jak bylem 2 lata temu to tylko przez okolo 5 minut bylo cokolwiek widac przez chmury, ale widok na Mury Liptowskie byl rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Torek Re: Krywań na Słowacji IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 26.08.03, 23:22 Byłem na początku sierpnia. Wchodziłem od Białego Wagu. Trudności żadne. Nużąco i długo. Widoki piękne. Pogoda cudowna. Byłem zmotoryzowany i spałem w Tatrzańskiej Szyrbie. Na szczycie tłok jak na Giewoncie. Do góry ok. 3h, w dół też, ale się nie śpieszyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lekito Re: Krywań na Słowacji IP: *.gdynia.mm.pl 26.08.03, 23:51 Ja wchodzilem w lipcu w zeszlym roku. Zaczynalem na wschod od 3 studniczek kolo takiego samotnego przystanku CSAD. Wejscie faktycznie jest nuzace, a pozatym na gorze byly same chmury i nic sobie nie poogladalem. Ale jak jest dobra pogoda to slyszalem, ze sa niesamowite widoki. W koncu jest to narodowa gora slowakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barteq Re: Krywań na Słowacji IP: 217.153.156.* 27.08.03, 00:27 czy da sie w 1 dzien z Zakopca?? pewno ze da!! 2lata temu tle ze z Bukowiny pojechalismy PKS na lysa polane tan o 7 z min byl autobus Sadu do Smokovca Starego,potem elektriczka do Strbskiego Plesa i na Krywan!!spowrotem ta sama droga,troszeczke wyscig z zcasem ale na szczycie posiedzielismy z 1 h !!!,milego wypadu ahoj:-)) barteq Odpowiedz Link Zgłoś