Dodaj do ulubionych

Buty trekkingowe

10.10.03, 09:05
Witajcie,
nie jestem zapalonym górołazem (problemy ze stawem kolanowym), ale chętnie
spaceruję po Karkonoszach oraz po nizinach.
poszukuję butów odpowiednich na zimę i lato, nieprzemakających i
nierujnujących finansowo.
Jaką firmę możecie polecić?
Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam z Poznania
Obserwuj wątek
    • Gość: Ula Re: Buty trekkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 11:02
      To wszystko zależy ile masz przeznaczonych funduszy na ten cel. Ja osobiście od
      dluższego czasu noszę buty firmy Aku i jestem zadowolona...
      • marghot Re: Buty trekkingowe 10.10.03, 11:10
        Gość portalu: Ula napisał(a):

> To wszystko zależy ile masz przeznaczonych funduszy na ten cel. Ja osobiście
        od
        >
        > dluższego czasu noszę buty firmy Aku i jestem zadowolona...

Wolałabym nie przekroczyć 350zł
        • Gość: czay-tengri Re: Buty trekkingowe IP: Zaphod:* / 172.17.232.* 10.10.03, 11:39
          Ja nosze Scarpy model Main i polecam,cena ponizej 350,ostatnio widzialem je w
          jakims sklepie interenetowym za 320.Bez membrany ale z podeszwa Vibram.Chodze
          w nich w lato i w zimie juz 2 lata i jest ok.Nie kupuj Campusa!Polecam tez
          firme Asolo.pzdr
        • Gość: Ula Re: Buty trekkingowe IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 23:12
          Ja nadal obstawiam przy Aku! Taki model jak mam ja (chyba Trail czy coś w tym
          stylu, nie chce mi się teraz szukać butów żeby sprawdzic)- Vibram, gore-tex
          widziałam teraz za 385 zl ale mozna czasami w promocji kupić trochę taniej.
          Naprawdę warto, trochę już przeszły... :)
    • Gość: bea Re: Buty trekkingowe IP: *.suwalki.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.03, 14:52
      Ja kupiłam Gaemonty. Kosztują trochę więcej, ale byłam w nowych w Tatrach i
      nie miałam ani jednego "bąbla", czy otarcia. Poza tym sucha stopa. Polecam
    • Gość: MiG Re: Buty trekkingowe IP: *.acn.pl / *.acn.pl 12.10.03, 11:05
      > poszukuję butów odpowiednich na zimę i lato, nieprzemakających i
      > nierujnujących finansowo.

no, to może być kłopot... :-)

a tak na poważnie:
      1. jeśli mają być nieprzemakające to raczej z membraną (gore-tex itp.)
      2. jeśli chcesz chodzić po śniegu to raczej buty z "normalnej" skóry, a nie
      cordura+skóra zamszowana - no chyba że będziesz chodzic tylko po przetartych
      szlakach (tyle że takie buty są droższe)

Scarpy i Aku są OK (btw: częśc modeli Aku robi na licencji Scarpa) - wygodne,
      lekkie, podeszwa vibram. Ja chodzę w Aku i nie narzekam (gore-tex, skóra, 490
      PLN). Poprzednio też miałem Aku (gore-tex, cordura+skóra zamszowana) i co do
      ich "nieprzemakalności" były zastrzeżenia, szczególnie gdy się idzie po takiej
      śnieżnej brei przy roztopach :-)

Pozdro

MiG

• Gość: m. Re: Buty trekkingowe IP: 62.233.139.* 10.08.04, 12:18
        MIG,
        nie mieszaj gosciowi w glowie,
        membrana w bucie to pic na wode i szybciej ci but z membrana pusci wode niz but
        skorzany,
        pozdr.
        m.
    • Gość: Tomek www.GÓRY.net Re: Buty trekkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 00:56
      Słyszeliście o butach firmy Action? Są one co prawda nie droge, bo najtańszy
      model można kupić już za 200 zł. Jak sądzicie, czy warto je kupić?
    • Gość: spłoszony Re: Buty trekkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.03, 09:44
      firma garmont? buty dostępne w sklepie na wodnej/woźnej, skóra, vibram, pan
      Krzysztof prawde powie o butach....oraz Scarpa, wybór jest w sklepie taternik
      na ul. gołebiej, pomyśl, czy warto ci kupować z goretexem, moze lepiej skore
      zaimpregnować... za to podeszwa wibram!
    • Gość: ani Re: Buty trekkingowe IP: *.devs.futuro.pl 13.10.03, 12:22
      Polecam firmę Asolo. Pierwsze moje buciki tej firmy zużyłam po 4 latach
      chodzenia, ale nie tylko po górach, właściwie używałam ich na co dzień. Teraz
      mam również z tej firmy buty trekingowe, turystyczne sandały jak i buty do
      raków. Robią z porządnych materiałów (goretex, vibram, itd.), mają dopracowane
      szczegóły (np. wysokie wzmocnienie powierzchni buta z przodu, uszko do
      stuptutów..), no i cena dużo niższa (przynajmniej w Katowicach - w Krakowie np.
      drożej) niż podobnych butów innych firm. Najważniejsze - idealnie dobrać
      rozmiar!
    • namche Re: Buty trekkingowe 16.10.03, 20:34
      Odsylam do:
      www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=10213&w=7144417
      pozdr.
      radek
    • Gość: tripmaker Re: Buty trekkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.03, 23:13
      Asolo - 3 lata uzytkowania non stop (wylaczajac lato w miescie) - miesiac temu
      kolega mnie zapytal ile dalem za butki bo myslal ze wlasnie kupilem nowe.
      Vibram, gore - najlepszy stosunek ceny do jakosci. pzdr
      • Gość: Lekito Re: Buty trekkingowe IP: 62.181.160.* 04.08.04, 14:42
        Witam witam!!!

No i nadszedł dzień, w którym zaopatruje się w moje nowe butki trekingowe. Po
        wielu godzinach przymierzania obuwia (próbowałem chyba każdych butów na naszym
        rynku) zdecydowałem się na Garmonta. Skórka z zewnątrz i wewnątrz, bez gore, na
        vibramie, mega wygodne i ogolnie sympatyczne buciki. planuje je zaimpregnować
        przez pierwszym użyciem - co polecicie, zeby but nie sciemniał, ale żeby był
        dobrze zaimpregnowany na dłuższy czas.
        • Gość: MiG Re: Buty trekkingowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.08.04, 19:55
          Hej Lekito! Nie mogłeś jakiegoś jeszcze starszego wątku o butach odgrzebać? :-D
          A na poważnie: słyszałem nie najlepsze opinie o Garmontach. No ale ty je
          widziałeś, przymierzałeś, oceniłeś fachowym okiem, więc może będzie dobrze.

MiG
          • Gość: Lekito Re: Buty trekkingowe IP: *.gdynia.mm.pl 04.08.04, 23:05
            Aaaaa, MiG nie załamuj mnie :(

Wiesz, buty są naprawde solidne i nazywają sie Trail M, jakbyś chcial sobie
            sprawdzić o czy mówimy. Dostałem gratis impregnat, wiec napewno je dodatkowo
            zabezpiecze przed woda. Za tydzień przejdą test bojowy w T. Nie bede ich
            specjalnie rozchodził, bo przy temperaturze prawie 30 stopni obecnie u nas to
            jakoś dobrowolnie nie uśmiecha mi sie noszenie ich po mieście i siedzie w nich
            w pracy. Zobaczymy jak sie sprawdzą - najważniejsze, ze są baaardzo wygodne i
            solidne.

Pozdrawiam.

PS. Starszego watku nie mogłem odgrzebać, bo ten był chyba najstarszy ;)
            • Gość: MiG Re: Buty trekkingowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.08.04, 00:05
              No dobra, zdania są podzielone :-)
              A tego modelu jakoś nie mogę znaleźć w necie.
              Będziesz w polskich czy słowackich?

MiG

• Gość: Lekito Re: Buty trekkingowe IP: 62.181.160.* 05.08.04, 09:49
                I te i te. Ale wiekszosc w słowackich i bede mieszkał w Zdiarze na 99%. Cos
                czuje, że w tym roku będziemy chciali zrobić Orlą w całości.

Pozdrawiam serdecznie.
                • Gość: Lekito Re: Buty trekkingowe IP: 62.181.160.* 05.08.04, 11:22
                  Hehe, nie moge tez znaleźć mioch butów w sieci, może to jakiś zeszłoroczny
                  model. ALe są bardzo podobne do Garmont Force Nubuk.

Dzisiaj pstrykne fotke to ci podesle na mejla, jak mi go podasz.

Pozdrawiam.
                  • Gość: MiG Re: Buty trekkingowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.04, 20:11
                    Orlą w całości startując ze Zdziaru? Chyba że był tu jakiś "skrót myślowy" :-)
                    Ze zdjęcia to ciężko ocenić jakość butów, a mój mail proszę: mgor23@gazeta.pl
                    Będę w Piątce 14-18 sierpnia.

MiG
                    • Gość: Lekito Re: Buty trekkingowe IP: *.gdynia.mm.pl 08.08.04, 20:21
                      Te, naturalnie, ze skrot myslowy:) Ale ze Zdiaru do Łysej busem ,a stamtad już
                      z buta i spanko w murowańcu prawdopodobnie. Wczoraj cos tam powoli
                      planowalismy, co do wyjazdu, ale przyjemnie by bylo sie spiknac gdzies w jakims
                      schronisku.

Wyslalem ci na mejla fotki butow.

Pozdrawiam.
                      • Gość: umo Re: Buty trekkingowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 09:47
                        A co sadzicie o takich dwoch firmach:Styl Grand oraz Grisport ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka