Dodaj do ulubionych

Pochwała tego forum

27.02.12, 23:41
Jakieś 1,5 tygodnia temu dopadła mnie paskudna dolegliwosc w postaci hemoroidów. W pierwszym odruchu pognałam do apteki po jakieś leki bez recepty, które oczywiście pomogły jak umarłemu kadzidło. Na szczęscie po paru dniach przyszło mi do głowy, żeby poszukać czegoś homeopatycznego, no i tu pomogło forum. znalazłam w wyszukiwarce wątki, w których polecano arnikę i to był strzał w dziesiątkę. Po dwóch dniach jestem właściwie wyleczona, zamierzam jeszcze pobrać lek przez jakiś czas, zeby to świństwo nie nawracało. W takich sytuacjach szczególnie ubolewam nad nagonką na homeopatię w naszym kraju. ale cóż, w opinii prof. gregosiewicza (czy jak mu tam) i tak jestem mentalnie zaburzoną jednostką i lewicową szumowiną
Obserwuj wątek
    • zbyszekdziopa Re: Pochwała tego forum 08.03.12, 12:02
      Witaj!

Forum jest jak najbardziej na miejscu, jest bardzo potrzebne oraz pomocne czyli, że jest Ok!
      Z całym szacunkiem kwiatuszku dla Twoich zdolności, inteligencji, intuicji, ale takim oto sposobem dajesz Panu prof. Gregosiewiczowi argumenty i pożywkę do używania sobie na homeopatii i homeopatach. Homeopatyczny przypadek żeby mógł być uznany za autentyczny i wiarygodny, to musi być dobrze udokumentowany, jeszcze bardziej niż przypadek alopatyczny. Niestety, ale tak to już jest na tym naszym chorym świecie, że to co dobre, to nijak nie chce się przyjąć szczególnie wśród ludzi, bo zwierzęta nie mają z tym problemów.
      Arnikę, testowałem na sobie już kilka razy, ale na mnie nie zrobiła najmniejszego wrażenia i pewnie umarłemu też by nie pomogła. Jak wyglądają dzisiaj Twoje hemoroidy i jakie jest dzisiaj Twoje samopoczucie? Szkoda, że ich nie możesz pokazać, bo wtedy utarlibyśmy gęby Panu prof. Gregosiewiczowi.

Wiesz może, kto tak pomyślał i napisał mniej więcej takie oto słowa, może dosłownie ich nie zacytuję ale coś w tym stylu a w nawiasie moje zamyślenie; ,, śmierć pojedyńczego człowieka, to wielka tragedia (ciekawe kogo też miał wtedy na myśli ten wielki człowiek, a mógł dosłownie wszystko i robił wszystko co chciał, za co mu ani jeden włos z głowy nie spadł), natomiast śmierć tysięcy czy milionów ludzi, to tylko statystyka"

I jak tu nie kochać takiego światłego i potężnego człowieka? Oj Kochali go niektórzy ludzie ponad życie, oj kochali, a jeszcze dzisiaj znajdą się tacy co go mile wspominają i kochają. W jakimś stopniu ja też go kocham i jestem mu wdzięczny za to co zrobił dla biedoty, bo z tego co mi dużo starsi ode mnie opowiadali, to za jego czasów biedota i robole w hierarchi społecznej i kulturowej awansowała i zyskała najwięcej jak chyba nigdy dotąd.
      A gdyby tak jeszcze ów jegomość nie mordował swoich współbraci, to pewnie dzisiaj byłby uznany za wcielenie samego Boga.

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i dobrego samopoczucia
      • very.martini Re: Pochwała tego forum 09.03.12, 00:07
        Zbyszku, co miał na celu ten post, bo zgubiłam się już w trzeciej linijce?
        A i pointa rozmyta.

16%VOL
        22%VAT
        • zbyszekdziopa Re: Pochwała tego forum 09.03.12, 18:03
          Wybacz mi Kwiatuszku kolorowy :* za wczorajsze niedopatrzenie - zapomnienie, ale tak bardzo mocno byłym pochłoniety/zaabsorbowany pracą - pisaniem tychże 2 postów, że zupełnie zapomniałem o Święcie Kobiet. A co gorsze, to nawet nie kupiłem czerwonej róży lub tulipana dla mojej ukochanej żony, za co mi się nieźle oberwało po uszach. Pretensje nie wiadomo o co były i takie tam różne podejrzenia oraz pomówienia o niecne zakulisowe czyny - czytaj forumowe znajomości, że żadne tłumaczenie nie skutkowało. Dopiero po jakimś czasie gdy już trochę ochłonąłem, dotarła do mnie myśl, że przecież chłopie mogłeś z samego rana przeczytać kilka wątków w temacie np. zaabsorbowanie pracą -zapominanie się bez reszty czy bez umiaru i za poleceniem czegoś tam skosztować, może by mi pomogło a może by mi nie pomogło, kto to wie. No i z rana nie wpadłem na ten pomysł. Późnym po południem i wieczorem rozmyślałem o tym jakby to było fajnie, gdyby w Polsce był ogólnie dostępny kompleksowy homeopatyczny system leczenia i opieki zdrowotnej w postaci kliniki czy szpitala, oczywiście, że nie tylko jednego. Wtedy spokojnie mógłbym się udać do takiego szpitala czy kliniki, żeby nareszcie wziąść się za siebie od góry do dołu i od wnętrza na zewnątrz.

Pozdrawiam i dobrego samopoczucia życzę
          • woda.lekko.gazowana Re: Pochwała tego forum 20.03.12, 12:53
            łał ;)
            • zbyszekdziopa Re: Pochwała tego forum 21.03.12, 03:48
              woda.lekko.gazowana napisała:

> łał ;)

to jest nas już troje, a to nagroda dla Ciebie :*
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka