Dodaj do ulubionych

Wstrzymanie budowy WSGE

16.11.09, 10:14
Kilka dni temu ktoś zamieścił informację, że budowa została
wstrzymana decyzją zdaje się starosty. Potem wątek znikł z forum?
Dlaczego? Dziś rano przejeżdżałam Wawerską i widziałam, że na
budowie jednak coś się dzieje, pracował jakiś dźwig. Wiecie może, o
co chodzi?
Obserwuj wątek
    • marius68 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 16.11.09, 10:32
      Budowa jest wstrzymana przez WIiŚ Wojewody Mazowieckiego.
      Postanowienie nr 393/09 z datą 5.listopada 2009 r.
      Wątek który został usunięty założyłem ja. Myślałem że to już ostateczna decyzja.
      Póki co jest to tylko wstrzymanie do ostatecznego roztrzygnięcia.
      Dzisiejsze prace budowlane są ewidentnym ŁAMANIEM PRAWA.
      Mam nadzieję że wkrótce na budowie pojawi się Powiatowy Inspektor Nadzoru Budowlanego.

Mariusz
      • hanelorka Re: Wstrzymanie budowy WSGE 16.11.09, 10:46
        Dzięki za odpowiedź, marius. Ja też mam nadzieję, że IB pofatyguje
        się na tę budowę. Wstrzymanie budowy i nakaz rozbiórki powinien być
        nauczką i przestrogą dla tych, którzy są przekonani, że prawo jest
        po to, by je obchodzić, naginać, wyginać albo wręcz sobie z niego
        kpić.
        • kug777 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 17.11.09, 14:20
          Zainteresowanym przekazuję nr telefonu do Nadzoru Budowlanego w
          Otwocku.
          022 788 90 13
          Ciekawe, czy Pan Bolesław Mazek bedzie taki gorliwy i sprawny jak w
          kwestii mojej altanki 3x3m ?
          • marius68 Zawiadomienie o wstrzeciu postepowania z urzędu 17.11.09, 16:35
            Widzę że inwestor nie odebrał zawiadomienia o wstrzymaniu, lub udaje że tego nie uczynił. Zamieszczam więc skany decyzji wojewody.

Mariusz

https://www.jozefow.org/z_urzedu.jpg
            • marius68 Zawiadomienie o wstrzymaniu budowy 17.11.09, 16:39
              Widzę że inwestor nie odebrał zawiadomienia o wstrzymaniu, lub udaje że tego nie uczynił. Zamieszczam więc skany decyzji wojewody.

Mariusz

https://www.jozefow.org/postanowienie1.jpg
              https://www.jozefow.org/postanowienie2.jpg
          • paninata Re: Wstrzymanie budowy WSGE 17.11.09, 17:34
            kug777 napisał:

> Zainteresowanym przekazuję nr telefonu do Nadzoru Budowlanego w
            > Otwocku.
            > 022 788 90 13
            > Ciekawe, czy Pan Bolesław Mazek bedzie taki gorliwy i sprawny jak w
            > kwestii mojej altanki 3x3m ?

hehe, dzwonienie pod ten numer w tej sprawie jest obciążone ryzykiem big_grin
            Pan Mazek jakoś dziwnie alergicznie reaguje na telefony interweniujących. Rzucanie słuchawką jest łagodną formą wyrażania emocji przez tego Pana. Może zły dzień miał? smile
            • jerry-15 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 17.11.09, 18:33
              Może powinien robotę zmienić, jak nie potrafi z ludźmi rozmawiać to chyba nie nadaje się na takie stanowisko. Zły dzień nie powinien usprawiedliwiać rzucania słuchawką.
              Urzędnicy w końcu żyją z naszych podatków.
              • paninata Re: Wstrzymanie budowy WSGE 17.11.09, 19:00
                jerry-15 napisał:

> Urzędnicy w końcu żyją z naszych podatków.

Ty to wiesz, ja to wiem, ale co to zmienia?
                Porozmawiaj z tym Panem a szybko zweryfikujesz swoje poglądy w tej kwestiibig_grin
                Pan kierownik-"....to widać, słychać i czuć"
                • mru.wka Re: Wstrzymanie budowy WSGE 17.11.09, 23:46
                  Robota na budowie domu jednorodzinnego wre!
                  Można w nosić że doping Wojewody działa pozytywnie. Wstrzymał-znaczy trzeba
                  robić. Nawet po nocy dzisiaj robili! Reflektory zapalili i robili. Megafonów z
                  pieśniami tylko zabrakło. Miło było patrzeć. Po się tak spieszyć. A jak kto
                  spadnie po nocy z rusztowania? Może ten pośpiech wynika że 7 listopada przypada
                  92 rocznica Wielkiej Socjalistycznej Rewolucji Październikowej. Jak kto całe
                  życie świętował to mu w krew weszło.
                  • wyborcazjozefowa Re: Wstrzymanie budowy WSGE 17.11.09, 23:59
                    Inwestorzy powinni powrócić do owocnej współpracy z burmistrzem. Tyle jest
                    rzeczy w mieście do zrobienia. Kanalizacja,wiadukt, chodniki, szkoły
                    przedszkola... To się nazywa brać sprawy w swoje ręce.
                    A wy zadymiarze przeszkadzacie. Na polu łoświatyy Pani doktor się wykazuje.
                    Brawo. Niech mieszkańcom żyje się weselej a inwestorowi dostatniej. Przy takim
                    torcie wszyscy się pożywią. Im głośniej publika protestuje tym budowa drożej
                    kosztuje..... Hi, hi...
                    Temu sroczka musi naważyć i owemu. gruncie rzeczy dla urzędników przed świętami
                    git impreza.
                    A swoją drogą jak ma się wypowiedzenie umowy najmu na "starą szkołę"?
                  • hecate22 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 18.11.09, 08:04
                    Dach w końcu to priorytet, ważniejszy niż decyzje Wojewody. Widać,
                    że inwesteor ma wiedzę, że budowa jest wstrzymana i może ktoś
                    przyjedzie sprawidzić czy na pewno...., bo wczoraj chłopaki
                    wyglądali jakby ogłosili konkurs na przodownika pracy.
                    Jakiego prawa administracyjnego uczą na WSGE, czyżby "obchodzonego"
                    lub jak to ładnie ujął radny PIS, tłumacząc działania
                    inwestorki, "prawa na granicy prawa"? Na prawdę kwiat polskiej nauki.
                    • marius68 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 18.11.09, 14:33
                      Dziś rano Powiatowy Inspektor Budowlany Pan Bolesław Mazek był na
                      budowie WSGE.
                      Od tego momentu wszelkie prace budowlane są tam nielegalne.
                      • mru.wka Re: Wstrzymanie budowy WSGE 18.11.09, 15:20
                        Trzy miesiące zabrało Panu Inspektorowi Mazkowi wstrzymanie budowy która złamała
                        warunki zabudowy? W jaki sposób Powiat wydał zezwolenie na budowę? A może
                        występuje tu ten rodzaj zależności, którą chwali się WSGE? W swoim folderze WSGE
                        reklamuje się jako uczelnia której absolwenci zasiadają na urzędach w
                        okolicznych gminach, powiatach, komisariatach? A może Inspektor Mazek jakieś
                        studia podyplomowe rozpoczął?
                        • muffinek2 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 18.11.09, 18:35
                          mru.wka napisała:
                          > Trzy miesiące zabrało Panu Inspektorowi Mazkowi wstrzymanie budowy
                          która złamał
                          > a
                          > warunki zabudowy? W jaki sposób Powiat wydał zezwolenie na budowę?

to jest postepowanie z urzedu, wszczete przez wojewodę mazowieckiego
                          (swoją drogą to ciekawe, że jednak zdecydowali się sprawę
                          rozpatrzeć), a nie przez inspektora nad. budowlanego, ktory sam z
                          siebie to raczej nie miał interesu być przeciwko tej budowie, zdaje
                          sie

a może inwestorzy mają 14 dnia na prace i dlatego tak zasuwają?,
                          dopóki nie minie termin na odwołanie, czyli i tak już niewiele im
                          zostało

hip hip hura!
                          • marius68 Nocna budowa WSGE 18.11.09, 19:14
                            Dziś po nocy nie zważając na wstrzymnaie, ale przede wszystkim na przepisy BHP, budowa dachu była kontynuowana.
                            Dopiero błyski fleszy, powodowały przymusowe kilkuminutowe zaciemnienia na placu budowy.

https://www.jozefow.org/budowa_noca.jpg
                          • hecate22 Re: Wstrzymanie budowy WSGE 18.11.09, 19:22
                            muffinek2 napisała:

> a może inwestorzy mają 14 dnia na prace i dlatego tak zasuwają?,
                            > dopóki nie minie termin na odwołanie, czyli i tak już niewiele im
                            > zostało
                            >
                            Budowa jest dzisiaj wstrzymana już na 100%- po wizycie inspektora na
                            budowie. Wcześniej inwestorka mogła udawać, że nic nie wie, bo np.
                            nie odebrała poleconego z zawiadomieniem z poczty. Dziś została
                            powiadomiona. Od decyzji przysługuje zażalenie nie odwołanie,
                            zgodnie z pismem od Wojewody. A wniesienie zażalenia nie spowoduje
                            wstrzymania decyzji Wojewody. Budowę mamy więc oficjalnie
                            zablokowaną do wydania koncowej decyzji Wojewody w tej sprawie, co
                            nie zmienia faktu, że p. S nadal sobie buduje. Robotnicy oślepieni
                            halogenami stawiają dach po nocy i myślą chyba, że nikt ich nie
                            widzi.

ZNOWU MAJĄ NAS MIESZKAŃCÓW JÓZEFOWA ZA IDIOTÓW!!!!!!!!!!!!

• pancar Re: Wstrzymanie budowy WSGE 21.11.09, 00:21
                              A moze "nocne" zdjecia byly robione na przyklad kolo 17.00, kiedy o
                              tej porze roku jest juz ciemno? I moze robotnicy maja w nosie
                              lokalne piekielko - dostali zlecenie, wiec realizuja robote? A ze
                              czas to pieniadz, to robia od rana do wieczora, bo nastepne zlecenie
                              czeka? Generalnie to smiesznie, tak, bo wszyscy stali sie ekspertami
                              od prawa budowlanego, odwołań, zażaleń i wszystkich tych rzeczy. To
                              tak jak Adaś Małysz skakał - wtedy tak mniej wiecej 38 milionów
                              Polaków stało się nagle ekspertami od skakania... Śmiesznie,
                              śmiesznie...
    • protestmieszkancow Noce i dnie WSGE 18.11.09, 23:28
      Pomimo postanowienia Wojewody wstrzymującego budowę prace są prowadzone dzień i noc.

https://www.jozefow.org/noc1.jpg

https://www.jozefow.org/noc2.jpg

https://www.jozefow.org/noc3.jpg

https://www.jozefow.org/noc4.jpg
      • dan76 Re: Noce i dnie WSGE 18.11.09, 23:35
        prace budowlane w nocy nie przeszkadzają okolicznym mieszkańcom?
        • paninata Re: Noce i dnie WSGE 19.11.09, 12:44
          dan76 napisał:

> prace budowlane w nocy nie przeszkadzają okolicznym mieszkańcom?

Z nami mieszkańcami inwestor nigdy się nie liczył. Nigdy też nie próbował nawiązać porozumienia . Przekonani o swojej wyższości nad innymi Państwo S. nawet nie próbują czegokolwiek nam wyjaśniać.
          Przyjęli Oni taktykę pomówień i oszczerstw wobec nas. Pan Profesor Prawa wystosował pismo do Przewodniczącego Rady, w którym pisze:

"Podejmowane działania przez samozwańczą grupę jako Mieszkańcy Józefowa, zagrażają życiu i zdrowiu mojej rodziny."

Byłoby to nawet śmieszne, gdyby nie napisał tego człowiek z tytułem profesora prawa. W tym wypadku należy to odczytać jako realną groźbę w stosunku do mieszkańców..... jeżeli mieszkańcy nie zaprzestaną swoich działań ten Pan nie mając argumentów merytorycznych na obronę postępowania inwestora posłuży się tymi oszczerstwami w ewentualnym procesie.
          Zarzuty Pana S. są tak niedorzeczne i kłamliwe , że nawet nie wiem jak do nich się ustosunkować. Jedyne,co przychodzi mi do głowy, to jakaś poważna niedyspozycja Pana S. gdy pisał to pismo nie pozwoliła na realną i prawdziwą ocenę sytuacji. Nie chcę myśleć, że Pan ten z premedytacją rzuca takie oszczerstwa.

• bern09 Re: Noce i dnie WSGE 19.11.09, 16:45
            słyszałem o przypadkach zdobycia doktoratu w drodze zakupu na bazarze lub
            plagiatu ....może i profesurę tak można...
      • bern09 Re: Noce i dnie WSGE 19.11.09, 00:09
        Wojewoda wstrzymał budowę z DNIEM....., a nie z NOCĄ..
        • mru.wka Re: Noce i dnie WSGE 19.11.09, 22:50
          Zaczarowana budowa trwa nadal.Dzień i noc,noc i dzień.
          Nie matura lecz chęć szczera...przepraszam nie doktorat lecz chęć szczera zrobi
          z ciebie inwestora!
          • marius68 Protest mieszkańców - w tą niedzielę 20.11.09, 13:10
            Nie bądź obojętny. Jeżeli dziś nie zablokujemu tej decyzji otworzy to drogę innym inwestorom.
            Jutro ktoś nie zaważając na wydane warunki postawi Ci blok pod twoim oknem.

Mariusz
            https://www.jozefow.org/wsge1.pdf
            https://www.jozefow.org/wsge2.pdf
            www.wsge.jozefow.org
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka