Dodaj do ulubionych

Gdzie obiorę AWIZO

29.01.14, 18:34
Witam,
Czy ktoś wie gdzie w Józefowie będziemy odbierać Pisma z Sądu?
Czy są jakieś wskazane miejsca u nas w Józefowie czy będziemy jeździć do Otwocka.
PZDR
Obserwuj wątek
    • grzeg_sz_1 Re: Gdzie obiorę AWIZO 29.01.14, 19:49
      wujek google zastrajkował? big_grin

PGP - punkty awizo
      • grudziaz Re: Gdzie obiorę AWIZO 29.01.14, 21:25
        grzeg_sz_1 napisał:

> wujek google zastrajkował? big_grin
        >
        > PGP - punkty awizo

To bardzo realistyczny spis, pytanie jak najbardziej sensowne, na moim awizo jest Otwock, ul Sportowa, to jednak kawałek z centrum Józefowa....., pomijam juz kultywowanie tradycji poczty polskiej i cichy wrzut awizo do skrzynki zamiast dostarczenia przesyłki.
        • jozefow512 Re: Gdzie obiorę AWIZO 29.01.14, 21:47
          grudziaz napisał:

pomijam juz kultywowanie tradycji poczty polskiej i cichy wrzut awizo do skrzynki zamiast dostarczenia przesyłki.

Zgłoś reklamacje.

PGP powinno mieć punkty odbioru w każdej gminie. Józefów - jak by na to nie patrzeć - jest gminą.
          • grudziaz Re: Gdzie obiorę AWIZO 29.01.14, 22:28
            Na papierze chyba 3 takie punkty są w J., stąd moje zdziwienie Otwockiem
            Reklamację złożyłem, dla porządku.
            • beauty-akuku Re: Gdzie obiorę AWIZO 14.02.14, 16:32
              Punkty "na papierze", nawet usłyszałam, że mam wybór, tylko...jaki to wybór, jeżeli avizo jest już z informacją gdzie mogę odebrać przesyłkę???
              to jakieś nieporozumienie, bo nawet od kolejki to jest kawał drogi (sportowa)...poza tym: KTO MI ZWRÓCI ZA BILET/PALIWO??? kolejna sprawa...awizo: że pan był w piątek zastałam w skrzynce dopiero w poniedziałek...
              a pod numerem wskazanym na pieczątce, ktoś usiłował ze mnie zrobić debilasmile
              KOSZMAR! Trzeba coś z tym zrobić.
              • grudziaz Re: Gdzie obiorę AWIZO 14.02.14, 17:23
                beauty-akuku napisała:

> Punkty "na papierze", nawet usłyszałam, że mam wybór, tylko...jaki to wybór, je
                > żeli avizo jest już z informacją gdzie mogę odebrać przesyłkę???
                > to jakieś nieporozumienie, bo nawet od kolejki to jest kawał drogi (sportowa)..
                > .poza tym: KTO MI ZWRÓCI ZA BILET/PALIWO??? kolejna sprawa...awizo: że pan był
                > w piątek zastałam w skrzynce dopiero w poniedziałek...
                > a pod numerem wskazanym na pieczątce, ktoś usiłował ze mnie zrobić debilasmile
                > KOSZMAR! Trzeba coś z tym zrobić.
                U mnie, jak pisałem, też wrzucił cichaczem , nie pamiętam tylko czy tego dnia co napisał czy innego. Nie rozumiem po co sa te punkty w J., skoro wszyscy mamy jeżdzić do Otwocka po odbiór?
                • beauty-akuku Re: Gdzie obiorę AWIZO 14.02.14, 18:04
                  To są jakies punkty w Józefowie? Człowiek " z telefonu" powiedział mi, że nie ma JESZCZE takich punktów. Zastanawiam się co z tym zrobić, bo inpost zdaje się jest podwykonawcą PGP...
                  • grudziaz Re: Gdzie obiorę AWIZO 14.02.14, 18:37
                    beauty-akuku napisała:

> To są jakies punkty w Józefowie? Człowiek " z telefonu" powiedział mi, że nie m
                    > a JESZCZE takich punktów. Zastanawiam się co z tym zrobić, bo inpost zdaje się
                    > jest podwykonawcą PGP...
                    wg strony PGPSA:
                    05-410 Józefów 11 LISTOPADA 5 SKLEP - Punkt Awizo pon-pt 06:00-20:00,sob 07:00-20:00
                    05-420 Józefów Polna róg Błękitnej KIOSK - Punkt Awizo pon-pt 06:00-18:00,sob 06:00-18:00
                    05-420 Józefów PIŁSUDSKIEGO 108 KIOSK - Punkt Awizo pon-pt 06:00-18:00,sob 06:00-18:00

ale ja tez oczywiscie byłem na Sportowej w OTWOCKU
                    • beauty-akuku Re: Gdzie obiorę AWIZO 14.02.14, 19:42
                      zaczynam żałować, że nie zrobiłam kopii tego "avizo"- to się super nadaje na reklamację.
                      • grudziaz Re: Gdzie obiorę AWIZO 26.02.14, 16:20
                        No i mamy nowy adres do odbierania, myliłby sie jednak ten, kto myślałby, że to jakiś z listy, będący w Józefowie, nie tym razem, Falenica, ul. Walcownicza 14.
                        Może od razu gdzieś w Śródmieściu?
                        • beauty-akuku Re: Gdzie obiorę AWIZO 26.02.14, 21:36
                          Eeeee, propozycję przetransportowania listu z Otwocka do Falenicy otrzymujemy po dodzwonieniu się na nr telefonu podany na "awizo" z informacją o punkcie odbioru w Otwockusmile
    • stryjku DOBRA WIADOMOŚĆ 27.02.14, 19:08
      jest taka, że punkt odbioru na Walcowniczej 14 czynny jest od 8 do 20 !!!!
      • beauty-akuku Re: DOBRA WIADOMOŚĆ 27.02.14, 20:07
        ..ale...wszędzie trzeba pojechać!...nie ma dwóch lokalizacji w Jozefowie. Mnie pasowało 'po staremu"
        • chiste Prosze ja Was, to rozpusta jest normalnie... 27.02.14, 22:01
          ... że we Falenicy na Walcowniczej ulycy do ósmej wieczór czynne.
          A proszę ja Was, w takiem Osiecku albo Sobieniach, jak zaawizują, to do Garwolina trza popylać.
          I nie ma eskaemki, nie ma taksówki, nawet pekaes dzisiaj już stamtąd nie dochodzi.
    • ans-ja Re: Gdzie obiorę AWIZO 07.03.14, 07:44
      A ja wczoraj dostałam pismo z Sądu do domu.Jakiś młody człowiek dostarcza takie przesyłki pod wskazany adres i nie trzeba nigdzie jeżdzić.
      • grudziaz Re: Gdzie obiorę AWIZO 07.03.14, 08:59
        ans-ja napisał(a):

> A ja wczoraj dostałam pismo z Sądu do domu.Jakiś młody człowiek dostarcza takie
        > przesyłki pod wskazany adres i nie trzeba nigdzie jeżdzić.

Czyli dostałaś listonosz PGP dostarczył Ci po prostu list zamiast awiza jak wszystkim, czy zadzwoniłaś do punktu gdzie leżał awizowany list i Ci dostarczyli?

• beauty-akuku Re: Gdzie obiorę AWIZO 07.03.14, 12:55
      aaaaaaa....guzik, listów nie ma (choć wiem, że wysłane) , zagineli po drodze...
      • beauty-akuku Re: Gdzie obiorę AWIZO 08.03.14, 22:07
        jeszcze miesiąc,dwa...to polegnie, w końcu ktoś na prawdę się wścieknie.Nie opiszę szczegółów, ale po oczach bije niekompetencją i chyba... nieświadomością podwykonawcy PGP. Prawnicy zacierają ręce, bo taki nieład jest idealnym środowiskiem do popisu, jednak znów ten KOWALSKI dostaje "po uszach"...

beauty-akuku napisała:

> aaaaaaa....guzik, listów nie ma (choć wiem, że wysłane) , zagineli po drodze.
        > ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka