malewielkoludki 08.03.16, 01:38 Witam, czy są tu rodzice dzieci z rocznika 2010? Mam syna który idzie w tym roku do zerówki, ale nie znamy tu nikogo z tego rocznika, czy są jakieś zajęcia gdzie możemy poznać dzieci właśnie z tego rocznika? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: Rocznik 2010 09.03.16, 19:06 Będzie kłopot, u mnie córka, ale 2009 czyli 1 klasa. Tak jak wszędzie pewnie, dzieciaki w przedszkolach siedzą i tam nawiązują znajomości a jak zajęcia to marnie, w okolicy sal zabaw sporo więc najczęściej tam w weekendy można spotkać dzieci. To może być dobry pomysł, trzeba zadać to pytanie w salach zabaw, Józefów na nadwiślańskiej, Otwock jest klika, znam Hopsalnię na Kołłątaja, Radość (nie pamiętam nazwy)... Na Granicznej jest takie miejsce, przy rondzie koło szkoły, nazywa się Kredka. Próbowaliśmy się tam wbić na jakieś zajęcia, ale chyba coś nie idzie ponieważ ciągle nie mogą zebrać grup. Jeszcze jest NIc Nudnego na 3-go maja, zapytać można. Mam nadzieje, że pomogłem. Odpowiedz Link
malewielkoludki Re: Rocznik 2010 11.03.16, 12:01 Wszystkie te miejsca znam, albo słyszałam, tylko ciężko trafić na taką grupę wiekową akurat w tym momencie co się jest. Na zajęcia niby można, ale to nie znaczy że będą dzieci z 2010 i że z Józefowa... Poza tym brakuje zajęć dla chłopców, byliśmy na tenisie, ale mój się uparł na koszykówkę i do Warszawy jeździmy, na karate jak poszliśmy to z ławki nie chciał wstać, na akrobatyce mu się podobało tylko całą godzinę po sali gimnastycznej biegał.... Odpowiedz Link
malewielkoludki Re: Rocznik 2010 11.03.16, 12:02 Myślałam że jak parę osób się na forum odezwie to można się będzie umówić np na plac zabaw. Albo zorganizować jakieś zajęcia - ucieszyłabym się z koszykówki w Józfowie Odpowiedz Link
jarecki_2 Re: Rocznik 2010 11.03.16, 12:24 Na tym forum jest trochę ograniczona, wąska, grupa osób, zauważam, więc to forum może być słabe w takich przypadkach, chociaż z alternatywą jest również słabo. Córka chodzi na karate i taniec, ale to oczywiście inna sytuacja, ma koleżanki i kolegów z klasy i przedszkola wokół siebie, ale może warto się przełamać z synkiem, jak nie zacznie chodzić na zajęcia będzie ciężko kogoś poznać. Jak mieszkaliśmy w Warszawie, do nie dawna, to nie było kłopotu, najpierw place zabaw i zajęcia, gdzie dzieciaki poznawały się migiem a potem spotkały się w przedszkolu i kumplują do dziś, zmiana nastąpiła w przedszkolu więc z przedszkola już wyszły ze znajomościami... Odpowiedz Link
malewielkoludki Re: Rocznik 2010 17.03.16, 18:50 No trudno, będzie musiał sobie poradzić bez pomocy mamusi, życie ale dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link
zresetowany_berbec Re: Rocznik 2010 11.04.16, 15:15 Polecam piłkę nożną dla dzieciaków w Józefovii - jest grupa ok. 2010 r. Odpowiedz Link
straggly Re: Rocznik 2010 18.04.16, 21:19 Sa tez zajecia w mdk, tylko nie orientuje sie w ofercie dla tego wieku, bo mam mlodsze dzieciaki. Odpowiedz Link